+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Marokkó - a legnyugatibb Kelet: klasszikus...

Marokkó, Agadír

Szállás típus: Hotel ****
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Indulás:

Marokkó egy leírhatatlanul sokszínű ország. Találunk itt gyönyörű tengerpartokat; mediterrán tájakat; pezsgő nagyvárosokat; középkorból itt-felejtett történelmi városokat egészen hangulatos, sikátoros medinákkal (óvárosokkal); 4000 méter feletti, késő tavaszig hóborította hegycsúcsokat; vadregényes hegyvidéki tájakat ősi berber falvakkal; hatalmas, aranyló sivatagi homokdűnéket; zöldellő sivatagi oázisokat ősi várakkal, palotákkal, kasbákkal. Mindehhez párosul az uralkodói család nyújtotta politikai stabilitás, az itt élők kedvessége, vendégszeretete és az ország híresen kiváló konyhája. Nagyszerű élményekben lesz részük!

Utazás

Menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapesttől Marrakesh-ig és vissza, egyszeri átszállással. Marokkóban légkondicionált autóbusszal, a Tissadrine szerpentinúthoz (6. nap délutánja) több kisbusszal.
* Az okt. 07-i csoport esetében utazás egyszeri átszállással, menetrend szerinti járatokkal: odafelé Budapestről Casablancába, hazafelé Marrakesh-ből Budapestre.

 

Szállás
 

11 éjszaka 4 csillagos szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.
Figyelem: A 4 csillagos szállodákból igyekeztünk a jobbakat (és drágábbakat) kiválasztani, de azért egy-egy esetben előfordulhat, hogy a marokkói 4 csillagos szálloda Európában inkább 3 csillagosnak felelne meg.

 

Ellátás

Félpanzió.

1. nap:
Elutazás Ferihegyről egyszeri átszállással Marrakesh-be. A délutáni érkezést követően autóbusszal utazunk északnyugati irányba, az Atlanti-óceán közelébe. Szállás egy tengerparti üdülőhelyen (1 éj).

2. nap: El Jadida (Mazagan), Casablanca
Délelőtt látogatást teszünk az óceánparti El Jadida hatalmas falakkal körülvett óvárosában (UNESCO világörökség). A várost az 1500-as évek elején a portugálok alapították, Mazagan néven az egyik legfontosabb támaszpontjuk volt az India felé vezető tengeri úton.
A déli órákban érkezünk meg Casablancába, Ingrid Bergman és Humphrey Bogart városába. Marokkó legnagyobb metropoliszában nem sok minden emlékeztet a világhírű filmre, és nem is tartozik Marokkó legszebb városai közé, de azért 2-3 órát érdemes itt eltölteni. A városnézés fő attrakciója a II. Hasszán mecsetben való látogatás, mely a mekkai és a medinai után a harmadik legnagyobb muszlim imahely a világon, ezenkívül a világ legmagasabb minaretjével is büszkélkedhet (210 méter). A mecset a XX. század utolsó évtizedeiben épült az óceán partján, belső dekorációján a legjobb marokkói művészek dolgoztak. (Azért is érdemes ezt a mecsetet belülről is megnézni, mert Marokkóban a nem muszlim vallásúak más mecsetekbe nem léphetnek be.)
A casablancai városnézés után lesz egy kis szabadidő is, majd utazás az óceán mentén a közeli Rabatba, Marokkó fővárosába, szállás (1 éj).

3. nap: Rabat, Meknes, Volubilis, Moulay Idriss
Marokkó mind a 4 királyvárosa (Rabat, Meknes, Fez, Marrakesh) része az UNESCO világörökségnek. Közülük a jelenlegi királyi székhely, Rabat a legfiatalabb, számtalan szép, modern épület található a városban. Ennek ellenére nagy élmény lesz az óvárosban az óceán felett épült Oudaias kasba bejárása (pompás várkapu, ősi sikátorok, fehér-kékre meszelt lakóházak, andalúz kert, panoráma az óceánra a falakról stb.). A városnézés során látjuk majd a királyi palotát, és megállunk a jelenlegi király nagyapjának, V. Mohamednek a gyönyörű mauzóleumánál is (hivatalos események miatt előfordulhat, hogy a mauzóleum belülről nem látogatható).
A késő délelőtti órákban továbbutazás Meknesbe, mely egyetlen uralkodó, a hírhedt Moulay Ismail alatt volt királyi székhely. Ő a Napkirály, a francia XIV. Lajos kortársa volt, és ahogy a Napkirály megépíttette Párizs környékén Versailles-t, úgy Moulay Ismail is megépíttette Feztől 60 km-re a meknesi uralkodói palota együttest a XVII. század végén. Az uralkodó megalomániájára jellemző, hogy a palotát és a várost 3 falrendszer vette (veszi) körül, melynek összhosszúsága 40 km. A királyi palota egykori hatalmas kapuját, a Mansour-kaput a legszebbnek tartják egész Marokkóban.
A meknesi program után Marokkó legfontosabb római korból fennmaradt romvárosába, Volubilisbe utazunk (szintén UNESCO világörökség). Az ásatási terület bejárását követően fotószünetet tartunk egy dombtetőre épült, nagyszerű fekvésű városkánál, Moulay Idrissnél, mely egyébként híres muszlim zarándokhely.
A kora esti órákban érkezünk meg Fez városába, szállás (2 éj).

4. nap: Fez
Fez a legrégebbi és a legjelentősebb királyváros, az ország szellemi és vallási központja, itt található az iszlám világ legrégebbi felsőoktatási intézménye. A hatalmas területen elterülő óváros egészen egyedülálló, egészen egzotikus, nincs nála nagyobb középkori óváros az arab világban. Mintha egy nagy szabadtéri múzeumban járna az ember, amely ugyanakkor tele van élettel, árusokkal, kézművesekkel, teherhordó szamarakkal, a turisták úgy érzik, mintha felelevenedne az „Ezeregyéjszaka meséinek” világa. A sikátorok labirintusában tett séta során látunk majd szép palotákat, mecseteket, mauzóleumokat, apró tereket, különleges élmény lesz a Bou Inania-medresze (korániskola) is. Ebben a pezsgő keleti forgatagban láthatjuk a fez-i kézművesipar káprázatos kínálatát, melyek közül 3-4 műhelybe mi is ellátogatunk. Az óváros bebarangolása előtt az autóbuszunkkal felmegyünk majd a mellette épült erődhöz, ahonnan páratlan kilátás nyílik a vaskos falakkal körülvett medinára (óvárosra).

5. nap: Atlasz-hegység, Ifrane, Ziz-völgy, Erg Chebbi homokdűnéi
Ezen a napon déli irányba indulunk, átkelünk az Atlasz-hegységen a Szahara irányába. Az első megállónk Ifrane, a marokkóiak 1660 méter magasan fekvő üdülővárosa. A hely különlegességét az adja, hogy Ifrane jobban emlékeztet egy európai városra, mint egy marokkóira. Ennek oka, hogy a várost még a francia gyarmatosítók alapították a XX. század első felében.
Később az Atlasz-hegység déli oldalán, a Ziz folyó látványos völgyében ereszkedünk lefelé, a táj egyre sivatagosabbá válik, míg végül a délutáni órákban megérkezünk a Szaharába, Merzouga szállodatelepülésre, Erg Chebbi látványos homokdűnéihez. A dűnék magassága akár a 150 métert is meghaladhatja. (Összehasonlításképpen Budán a várhegy 60 méter magas.) A késő délutáni órákban elsétálhatunk a homokdűnékhez, de fakultatív tevegelésre (kb. 20 EUR/fő) vagy terepjárózásra (kb. 20 EUR/fő) is lesz lehetőség. Szállás Merzougában (1 éj).

6. nap: Tinerhir (Tinghir), Todra-szurdok, Dades-völgy, Tissadrine szerpentinút (kisbuszokkal)
Utazás nyugat felé az Atlasz-hegység déli lábainál elterülő Tinerhir (Tinghir) városba és a közelében fekvő Todra-szurdokhoz. Tinerhirt sokan Marokkó legszebb oázisvárosának tartják: sűrű pálmaligetek, kasbák (agyagvárak), „ksar”-ok (erődített falvak, településrészek). Fotószünetek után érkezünk meg a vadregényes Todra-szurdokhoz, mely a legszűkebb pontján mindössze 10 méter széles, és végig 300 méter magas, szinte függőleges sziklafalak határolják.
Marokkói utazásunk egyik legnagyobb élménye délután következik. Boumalne du Dades városkánál kisbuszokba szállunk, és a Dades folyó felső völgyét fedezzük fel fotószünetekkel (Marokkó és az Atlasz-hegység egyik legszebb völgye). Ezt a vidéket a tömegturizmus még nem igazán fedezte fel, hiszen bizonyos helyeken a nagy turistabuszok nem férnek el. Az utunk során látunk majd hangulatos berber falvakat, kasbákat, látványos romokat, különleges sziklaalakzatokat. A látványt fokozza, hogy a völgy alján, a folyó mentén végig szép zöld pálmaligetek, gyümölcsfa ültetvények találhatóak. A völgy fő attrakciója a Tissadrine szerpentinút, melyet sokan a világ leglátványosabbjai közé sorolnak. A szerpentin felső pontján épült kávézó teraszáról lélegzetelállító panoráma tárul majd elénk. (Figyelem: a kávézóban elvárják, hogy legalább egy üdítőitalt vagy kávét rendeljenek a turisták.)
Szállás Boumalne du Dadesben vagy környékén (1 éj).

7. nap: 1000 kasba vidéke, Skoura (Amridil kasba), Ouarzazate (Taourirt kasba, Atlas filmstúdió), Ait Benhaddou
Az Atlasz-hegység déli oldalán lévő völgyekben rengeteg kasba (agyagvár) található, ezért is hívják úgy ezt az országrészt, hogy az 1000 kasba vidéke. Már az előző napon is láthattunk kívülről néhányat, de belső megtekintésükre a mai napon lesz lehetőség.
Kora délelőtt a Dades folyó alsó völgyében indulunk tovább Ouarzazate városa felé, délnyugati irányba. Útközben megállunk egy álmos kisvárosban, Skourában, mely egy hatalmas pálmaligetben fekszik. A városka legfontosabb nevezetességét látogatjuk meg, az Amridil kasbát – a legérdekesebbek közé tartozik Marokkóban.
A késő délelőtti órákban érkezünk meg Ouarzazate-ba, mely a legjelentősebb marokkói város az Atlasz-hegységtől délre, a sivatag határán. A nagyrészt berberek lakta város szép utcái, rendezett épületei kellemes meglepetést jelentenek a turistáknak. Ouarzazate-ot mini Hollywoodként is szokták emlegetni, számtalan híres filmet forgattak a városban és környékén (pl. Ben-Hur, Trónok harca, Gladiátor, Kleopátra, Máté evangéliuma, A múmia, A Nílus gyöngye stb.). A város fő történelmi nevezetességének, a Taourirt kasbának a megtekintése után ellátogatunk az Atlas filmstúdióba is, ahol több híres film díszleteit nézhetjük meg.
A délutáni órákra marad a nap fénypontja, a közeli Ait Benhaddou nevű település. Ez a középkorból megmaradt erődített falu egy domboldalra épült, ősi házaival, palotáival, kasbáival, sikátoraival, várfalaival felejthetetlen emlék marad a látogatók számára (UNESCO világörökség).
Szállás Ait Benhaddou környékén (1 éj).

8. nap: Taliouine, Taroudant
Utazás az Anti-Atlasz hegységen keresztül, majd a Magas-Atlasz lábainál nyugat felé, Taroudant városa irányába. Útközben pihenőt tartunk egy Taliouine nevű településen, mely a világ egyik legnagyobb sáfránytermesztő vidékének a központja. A pihenőhelyen a környéken termesztett sáfrányból nagy valószínűséggel lesz lehetőség vásárolni is.
Taroudant egy tipikus ősi, erődített marokkói város, mely egyrészt a kiváló állapotban megmaradt városfalairól, másrészt a kézműveseiről híres. Rövid látogatást teszünk a „souk”-ban, a város piacán.
A késő délutáni órákban érkezünk meg Agadirba. A szállás egy tengerparthoz közeli szállodában lesz, ahonnan a tengerparti strand pár perc sétával könnyen elérhető (3 éj).

9. nap: Agadir / Tafraoute, Tiznit
Szabad program, pihenés a tengerparton.
Fakultatív program: Tafraoute, Tiznit
Egész napos kirándulás Agadirtól délre (a nap során 6-7 órát fogunk a buszon tölteni).
Először az Anti-Atlasz hegységben található Tafraoute városkába utazunk egy 1700 méter magas hágón átkelve. A település 1200 méter magasan fekszik, fantasztikus alakú rózsaszín sziklák lábainál, a táj szépsége egészen rendkívüli. A kisváros rózsaszínű, négyszögletes házai bástyaszerű tornyokkal rendelkeznek, az ablakokat és az ajtókat fehér keretek veszik körül.
Visszaútban Agadirba egy másik útvonalon megyünk, holdbéli tájakon keresztül. Leérve az Anti-Atlasz hegységből megállunk majd a csipkézett falakkal körülvett Tiznit városában, ahol a helyi kézművesek szép ezüstékszereket készítenek.
A fakultatív program ára: 19.000 Ft (ebéddel).

10. nap: Agadir
Agadir városa Marokkó déli részén található. Kellemes klímája (330 napsütéses nap évente), 9 km hosszú homokos strandja, kiváló turisztikai infrastruktúrája Marokkó elsőszámú tengerparti üdülőhelyévé teszik.
Egész napos pihenés, szabad program, de természetesen idegenvezetőnk segítséget nyújt az érdeklődőknek a szabadidő tartalmas eltöltésére.

11. nap: Marrakesh
Búcsú Agadirtól, utazás a Magas-Atlasz hegységen keresztül vezető autópályán Marrakesh-be, érkezés a késő délelőtti órákban.
Marokkó névadó városa egész Afrikában a második helyen áll a turistaérkezések számát tekintve. Sokféle jelzővel illették az idők folyamán: a városok városa, a Dél gyöngyszeme, a vörös város stb. A Magas-Atlasz 4000 méter feletti csúcsainak közelében fekvő Marrakesh medinája (óvárosa) egészen egyedülálló, a 650 hektáros (6,5 négyzetkilométeres) területen 129 mecset található, 12 km hosszú fal veszi körül, a sikátorok világában még mindig 250.000 ember él. Az óváros híres főtere, a rendkívül egzotikus Jemaa el-Fna Marokkó egyik legnagyobb nevezetességének számít: délutánonként és esténként az árusok mellett vannak itt jövendőmondók, akrobaták, mutatványosok, kígyóbűvölők, állatidomárok stb.
A városnézés során megtekintjük Marrakesh legfontosabb nevezetességeit, például a Bahia palotát, a Szadida sírokat (mauzóleumot), a Majorelle kertet stb. Ezt követően marad idő egy kis barangolásra a híres főtéren és a mellette lévő piacokon („souk”-okban).
Szállás Marrakesh-ben (1 éj).

12. nap: Marrakesh
Az előzetes menetrend szerint délelőtt még lesz idő egy óvárosi sétára. A késő délelőtti órákban transzfer a marrakesh-i repülőtérre, elutazás egyszeri átszállással Budapestre, érkezés a késő esti órákban.

 

 

* Az okt. 07-i csoport esetében a repülőjáratot casablancai érkezéssel tudtuk foglalni. Így a délutáni érkezést követően egy rövid városnézés után, mely ebben az esetben nem tartalmazza a II. Hasszán mecset belső megtekintését, a csoport elutazik Rabatba. A program a harmadik naptól megegyezik a fent leírtakkal azzal az eltéréssel, hogy ez a csoport már a 10. napon megérkezik Marrakesh-be, ahol 2 éjszakát tölt. A program a következő sorrend szerint alakul:

1. nap: Érkezés Casablancába, városnézés (Rabat, 1 éj)
2. nap: Rabat, Meknes, Volubilis, Moulay Idriss (Fez, 2 éj)
3. nap: Fez
4. nap: Atlasz-hegység, Ifrane, Ziz-völgy, Erg Chebbi homokdűnéi (Merzouga, 1 éj)
5. nap: Tinerhir, Todra-szurdok, Dades-völgy, Tissadrine szerpentinút (Boumalne du Dades környéke, 1 éj)
6. nap. 1000 kasba vidéke, Skoura (Amridil kasba), Ouarzazate (Taourirt kasba, Atlas filmstúdió), Ait Benhaddou (Ouarzazate, 1 éj)
7. nap: Taliouine, Taroudant (Agadir, 3 éj)
8. nap: Agadir/ Tafraoute, Tiznit – fakultatív program
9. nap: Agadir, pihenés, szabad program
10. nap: Marrakesh (Marrakesh, 2 éj)
11. nap: Marrakesh, pihenés
12. nap: Késő délelőtt elutazás Marrakeshből, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Időpontok - Teljes részvételi díjak

2023. okt. 7-18. *  671.000 Ft + 48.000 Ft (reptéri ill.) = 719.000 Ft  
2023. nov. 3-14.  598.000 Ft + 69.000 Ft (reptéri ill.) = 667.000 Ft  
2023. nov. 19-30.  598.000 Ft + 71.000 Ft (reptéri ill.) = 669.000 Ft  
 

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket a 23 kg-os feladható poggyásszal együtt, a reptéri illetéket, a helyi autóbuszos közlekedést (beleértve a minibuszokat is a Tissadrine szerpentinúthoz), a 11 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, az irodánk idegenvezetőjét a budapesti indulástól a budapesti érkezésig, a marokkói idegenvezetőt, a helyi idegenvezetéseket a városokban és a felsorolt programokat belépődíjakkal (II. Hasszán mecset Casablancában (csak a novemberi csoportoknál), Volubilis, Bou Inania-medresze Fezben, Amridil kasba Skourában, Taourirt kasba és Atlas filmstúdió Ouarzazate-ban, Ait Benhaddou, valamint Marrakesh-ben a Bahia palota, a Szadida sírok és a Majorelle kert). 

Egyágyas felár: 159.000 Ft 

Baksis: A helyszínen összesen kb. 30 EUR borravalót illik adni. A helyi szolgáltatók ezt gyakorlatilag kötelezőnek tekintik.

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 520 Ft/nap 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Érintett desztinációk:

Marokkó

Látnivalók
A főváros, Rabat, a múlt és a jelen különleges ötvözete. A város különlegessége abból fakad, hogy kultúrája és építészeti emlékei fele részben arab fele részben európai gyökerekből erednek. Rabat leghíresebb látnivalója a Tour Hassan, a befejezetlen minaret. Szemben a minarettel található V.Mohammed mauzóleuma. A város leghíresebb múzeumai a Kasbah des Oudais és a Chella.

Casblancát a világhírű film és Humphrey Bogart tette híressé, de aki a film hangulatát keresi itt, az csalódni fog. A város forgalmas kikötő, ipari központ, az ország legnagyobb városa. A legtöbb látnivalót, csakúgy, mint általában a többi arab városban, a medina, az óváros, rejti. Itt csodálható meg a világ egyik legnagyobb mecsete, a II.Hassan mecset. Az V.Mohammed téren az ország leglenyűgözőbb építészeti emlékeit tekinthetjük meg.

Marrakesh az ország kulturális központja, számos híres fesztivál helyszíne. Az óváros központjában található Djemaa el-Fna tér lélegzetelállító. Kígyóbűvölők, varázslók, akrobaták szórakoztatják az embereket az óriási téren. A souq, a helyi piac Marokkó egyik legnagyobb piaca. A város további látnivalói közül érdemes még felkeresni a Koubba Baladiyn mecsetet, a Palais Dar Si Said zsépművészeti múzeumot és a Koutoubia mecsetet.

Fés a legrégebbi marokkói város, kacskaringós utcái és a történelmi hangulat lenyűgözi a turistákat. A medina a világ legnagyobb ma is élő középkori városrésze, az óvárost körülvevő falak és kapuk szinte mesébe illővé varázsolják a negyedet. A legnevezetesebb épület az óvárosban az 1350-ben épített Medersa Bou Inania, az egyházi főiskola. Érdemes felkeresni a zsidónegyedet, a Fés el-Jdid-et is.

Térség: Agadír

Város: Agadír

 

Marokkó

Látnivalók
A főváros, Rabat, a múlt és a jelen különleges ötvözete. A város különlegessége abból fakad, hogy kultúrája és építészeti emlékei fele részben arab fele részben európai gyökerekből erednek. Rabat leghíresebb látnivalója a Tour Hassan, a befejezetlen minaret. Szemben a minarettel található V.Mohammed mauzóleuma. A város leghíresebb múzeumai a Kasbah des Oudais és a Chella.

Casblancát a világhírű film és Humphrey Bogart tette híressé, de aki a film hangulatát keresi itt, az csalódni fog. A város forgalmas kikötő, ipari központ, az ország legnagyobb városa. A legtöbb látnivalót, csakúgy, mint általában a többi arab városban, a medina, az óváros, rejti. Itt csodálható meg a világ egyik legnagyobb mecsete, a II.Hassan mecset. Az V.Mohammed téren az ország leglenyűgözőbb építészeti emlékeit tekinthetjük meg.

Marrakesh az ország kulturális központja, számos híres fesztivál helyszíne. Az óváros központjában található Djemaa el-Fna tér lélegzetelállító. Kígyóbűvölők, varázslók, akrobaták szórakoztatják az embereket az óriási téren. A souq, a helyi piac Marokkó egyik legnagyobb piaca. A város további látnivalói közül érdemes még felkeresni a Koubba Baladiyn mecsetet, a Palais Dar Si Said zsépművészeti múzeumot és a Koutoubia mecsetet.

Fés a legrégebbi marokkói város, kacskaringós utcái és a történelmi hangulat lenyűgözi a turistákat. A medina a világ legnagyobb ma is élő középkori városrésze, az óvárost körülvevő falak és kapuk szinte mesébe illővé varázsolják a negyedet. A legnevezetesebb épület az óvárosban az 1350-ben épített Medersa Bou Inania, az egyházi főiskola. Érdemes felkeresni a zsidónegyedet, a Fés el-Jdid-et is.

Térség: Körutazás Marokkóban

Város: Körutazás Marokkóban


Marokkó

Látnivalók
A főváros, Rabat, a múlt és a jelen különleges ötvözete. A város különlegessége abból fakad, hogy kultúrája és építészeti emlékei fele részben arab fele részben európai gyökerekből erednek. Rabat leghíresebb látnivalója a Tour Hassan, a befejezetlen minaret. Szemben a minarettel található V.Mohammed mauzóleuma. A város leghíresebb múzeumai a Kasbah des Oudais és a Chella.

Casblancát a világhírű film és Humphrey Bogart tette híressé, de aki a film hangulatát keresi itt, az csalódni fog. A város forgalmas kikötő, ipari központ, az ország legnagyobb városa. A legtöbb látnivalót, csakúgy, mint általában a többi arab városban, a medina, az óváros, rejti. Itt csodálható meg a világ egyik legnagyobb mecsete, a II.Hassan mecset. Az V.Mohammed téren az ország leglenyűgözőbb építészeti emlékeit tekinthetjük meg.

Marrakesh az ország kulturális központja, számos híres fesztivál helyszíne. Az óváros központjában található Djemaa el-Fna tér lélegzetelállító. Kígyóbűvölők, varázslók, akrobaták szórakoztatják az embereket az óriási téren. A souq, a helyi piac Marokkó egyik legnagyobb piaca. A város további látnivalói közül érdemes még felkeresni a Koubba Baladiyn mecsetet, a Palais Dar Si Said zsépművészeti múzeumot és a Koutoubia mecsetet.

Fés a legrégebbi marokkói város, kacskaringós utcái és a történelmi hangulat lenyűgözi a turistákat. A medina a világ legnagyobb ma is élő középkori városrésze, az óvárost körülvevő falak és kapuk szinte mesébe illővé varázsolják a negyedet. A legnevezetesebb épület az óvárosban az 1350-ben épített Medersa Bou Inania, az egyházi főiskola. Érdemes felkeresni a zsidónegyedet, a Fés el-Jdid-et is.

Térség: Rabat

Város: Rabat

Marokkó

Látnivalók
A főváros, Rabat, a múlt és a jelen különleges ötvözete. A város különlegessége abból fakad, hogy kultúrája és építészeti emlékei fele részben arab fele részben európai gyökerekből erednek. Rabat leghíresebb látnivalója a Tour Hassan, a befejezetlen minaret. Szemben a minarettel található V.Mohammed mauzóleuma. A város leghíresebb múzeumai a Kasbah des Oudais és a Chella.

Casblancát a világhírű film és Humphrey Bogart tette híressé, de aki a film hangulatát keresi itt, az csalódni fog. A város forgalmas kikötő, ipari központ, az ország legnagyobb városa. A legtöbb látnivalót, csakúgy, mint általában a többi arab városban, a medina, az óváros, rejti. Itt csodálható meg a világ egyik legnagyobb mecsete, a II.Hassan mecset. Az V.Mohammed téren az ország leglenyűgözőbb építészeti emlékeit tekinthetjük meg.

Marrakesh az ország kulturális központja, számos híres fesztivál helyszíne. Az óváros központjában található Djemaa el-Fna tér lélegzetelállító. Kígyóbűvölők, varázslók, akrobaták szórakoztatják az embereket az óriási téren. A souq, a helyi piac Marokkó egyik legnagyobb piaca. A város további látnivalói közül érdemes még felkeresni a Koubba Baladiyn mecsetet, a Palais Dar Si Said zsépművészeti múzeumot és a Koutoubia mecsetet.

Fés a legrégebbi marokkói város, kacskaringós utcái és a történelmi hangulat lenyűgözi a turistákat. A medina a világ legnagyobb ma is élő középkori városrésze, az óvárost körülvevő falak és kapuk szinte mesébe illővé varázsolják a negyedet. A legnevezetesebb épület az óvárosban az 1350-ben épített Medersa Bou Inania, az egyházi főiskola. Érdemes felkeresni a zsidónegyedet, a Fés el-Jdid-et is.

Térség: Casablanca

Város: Casablanca


Válogasson útjaink közt téma szerint!