+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Vietnám a Mekongtól Mai Chau érintetlen...

Vietnám, Körutazás Vietnámban

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülő
Időtartam:
Típus: Körutazás
Indulás:

Részletes program

1-2. nap: Út Hanoiba

Indulás Budapestről európai átszállással Hanoiba, éjszaka a repülőn. Érkezés a délutáni órákban, szállás elfoglalása, pihenés, átállás és rövid séta a tavak városában. Szállás: Hanoi.

3. nap: A tavak városában

Egész napos bő program következik Ho Shi Minh mauzóleumával, az Egyoszlopos pagodával, a Quan Thanh templommal, a Huc híddal, a Hoan-Kiem-tóval, cyclo túrával, hírhedt börtönnel (Hanoi Hilton) és piacokkal. Este megtekinthetünk egy észak-vietnámi különlegességet, a vízi bábszínházat (opcionális program). Szállás: Hanoi.

4. nap: Mai Chau-völgy és az érintetlen vidéki Vietnam

Reggeli után egy káprázatos négy napos program veszi kezdetét, mikor is leutazunk a fővárostól dél-nyugatra fekvő érintetlen hegyvidékre. Hoa Binh felé haladunk, majd rizsteraszok és apró települések sorfala mentén jutunk el a Fehér thai-ok falvaihoz. Pom Coong and Lac meglátogatásán túl élvezhetjük a békét, a test- és lélektisztitó nyugalmat és friss levegőt. Szállás: Mai Chau.

5. nap: Pu Luong - a zöld édenkert

A nap folyamán kirándulást teszünk egész Vietnám egyik legszebb körzetébe, a Pu Luong természetvédelmi területre, ahol felejthetetlen rálátásunk lesz az egész völgyre is. Nagyon pihentető nap, igazi kikapcsolódás. Szállás: Pu Luong.

6. nap: Rizsteraszok ölelésében

Reggel sétálunk egy nagyot a rizsteraszok között, kiélvezzük a maradék időt ezen a csodálatos helyen, majd délre, Ninh Binhbe utazunk, tovább élvezve a trópusi romantikát. Szállás: Ninh Binh.

7. nap: Buddhista szent helyek - ezeréves emlékek: Ninh Binh

Busszal, sétálva, biciklivel, hajóval fedezzük fel a környék falvait, Tam Coc barlangjait, buddhista szent helyeit, Hoa Lut, az egykori fővárost és Thai Vi templomát. Szállás: Ninh Binh

8-9. nap: A Ha Long-öböl vizein

Reggel elhagyjuk a vidéket és Észak-Vietnam legnagyobb természeti látványosságához, a Ha Long-öbölbe utazunk. Itt hajóra szállunk, és felejthetetlen utazáson járjuk be a festői szépségű vizeket. Barlangok és változatos méretű, formájú szigetek között visz majd az utunk. Az éjszakát kényelmes dzsunkánkon töltjük, majd reggel tai chi gyakorlási lehetőség a fedélzeten. Délután némi utazás után elrepülünk Da Nang városába, a háborús idők ,,északi Saigonjába", melynek környékén találhatók a Champa birodalom (2-15. sz.) legnagyszerűbb emlékei. Szállás: Hoi An.

10. nap: Hoi Antól az Arany hidig

Reggelink után Hoi An ősi kikötővárosának magját keressük fel. Kínai templomok és közösségi házak, régi kalmárrezidenciák, a portugál negyed maradványai, négyszáz esztendős fedett, japán híd. Délután buszunkkal kirándulást teszünk a Danang környéki hegyek közé és átsétálunk a festői környezetben, 1400 méterre a tengerszint felett ívelő, futurisztikus Arany hídon. Szállás: Hoi An.

11. nap: Hué és az Illatos-folyó partja

Reggel a Márvány Hegyekbe teszünk rövid kirándulást, majd a Cham múzeum egyedülálló gyűjteményével ismerkedünk Da Nangban, majd Huéba utazunk a Hai Van (Tengerifelhő) szoroson keresztül. Az út a tengerparton, bámulatos szépségű szirtek között kanyarog. Nem csupán a régi Vietnam és Champa határvidékét jelölték ezek a sziklák egykoron, de egyfajta időjárási választóvonalként is szolgálnak: megakadályozzák, hogy a Dél-Kínai tenger hidegebb szelei délre jussanak. Délután megtekintjük Hué királyi városát, az utolsó dinasztia, a Nguyen egykori székhelyét, amely szintén a világörökség része: Citadella, Tiltott Bíbor Város. Az Illatos folyó partján található Thien Mu pagodánál is sétálunk egyet. Szállás: Hué.

12. nap: Hué királysírjai és utazás délre

Finom reggelink után csodálatos környezetben, az elegáns kert és tó ölelésében fekvő Khai Dinh és Tu Duc királyok sírjait látogatjuk meg. Délután gépre szállunk és délre repülünk, Saigonba. Idő függvényében rövid ismerkedés a zsúfolt délkelet-ázsiai miliővel. Kismotorok, riksák, gyarmati épületek Vietnam sodró lendületű városóriásában. Szállás: Saigon.

13. nap: A Vietkong bázisától a Francia-negyedig

Délelőtt a vietnami háború emlékhelyeit keressük fel a város közelében: Cu Chi földalatti járatrendszere. Ebéd után Saigoni városnézés. Megtekintjük a Miasszonyunk katedrálist, a Gustave Eiffel tervei alapján épült Központi Postahivatalt és a volt elnöki palotát. Utcai piac a Cholon negyedben, kávézók, éttermek, hatalmas nyüzsgés mindenütt. Kínai negyed, Thien Hau pagoda. Szállás: Saigon.

14. nap: Csónakkal a Mekong-deltában

Egész napos kirándulás a Mekong roppant deltavidékére. Ben Tre. Halászfalvak, rizsföldek. Szállás: Saigon.

15-16. nap: Búcsú Ázsiától

Szabadprogram, pihenés, vásárlás, készülődés a hazaútra. A délutáni járattal indulunk vissza Európába, érkezés másnap. Viszlát Ázsia!

Ár tartalmazza

  • 12 éjszaka szállást 3-4*-os hotelekben, reggelivel,
  • 1 éjszaka szállást dzsunkán reggelivel, ebéddel, vacsorával
  • a részletes ismertetőben felsorolt programokat
  • minden kiegészítő transzfert (busz, csónak, dzsunka)
  • a magyar csoportvezető díját
  • a csoportos vízumügyintézés díját
  • az idegenvezetést

Az ár tartalmazza

12 éjszaka szállást 3-4 - -os hotelekben, reggelivel,1 éjszaka szállást dzsunkán reggelivel, ebéddel, vacsorávala részletes ismertetőben felsorolt programokatminden kiegészítő transzfert (busz, csónak, dzsunka)a magyar csoportvezető díjáta csoportos vízumügyintézés díjátaz idegenvezetést

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Vietnám

Látnivalók:

Hanoi

Hanoi, a Vietnámi Szocialista Köztársaság fővárosa. Észak-Vietnám közepén helyezkedik el, közel 1000 km2 területen. A várost a Vörös folyó osztja ketté, mintegy 30 km hosszúságban. A történelem során kedvező elhelyezkedése folytán fokozatosan Vietnám gazdasági, politikai, kulturális, tudományos és közlekedési csomópontjává vált.Az időszámítás előtt kezdődött megszállás alatt a kínai feudális családok kezdték meg a mai Hanoi fővárossá való kiépítését. A Ly dinasztia egyik uralkodója 1010-ben a városnak a Thang Long (Felszálló Sárkány) nevet adta. Többszöri változást követően mai nevét - ami folyóközt jelent - Minh Menh császár uralkodása alatt 1831-ben vette fel. A francia gyarmatosítók az ősi Hanoit nagyrészt lerombolták, így a régi fővárost csak néhány emlék őrzi. A franciák uralma alatt Hanoi az Indokínai Unió és Tonkin (Észak-Vietnám) fővárosa is volt. 1945-től Hanoi a VDK, majd a VSZK fővárosa.

Hanoit közigazgatásilag 4 belső és 5 külső kerületre osztották. Lakossága mintegy 3,5 millió fő, ebből 1,2 millió a belvárosban, 2,3 millió a külvárosokban él. A népsűrűség a belváros egyes kerületeiben eléri a 40 ezer főt négyzetkilométerenként. Előrejelzések szerint 2020-ra a város lakossága megközelíti a 4,5 milliót.
A főváros gazdasági életében a kereskedelem mellett egyre inkább az ipari tevékenység válik meghatározóvá, jelenleg a GDP kb. 33%-át állítja elő. A 2000-ig tervezett kb. 8 milliárd dolláros nagyságrendű beruházások jelentős részét új ipari zónák kialakítására, az infrastruktúra fejlesztésére fordítják. 1996-2000. között évente 15%-os GDP növekedéssel számolnak Hanoiban, ezen belül az ipar termelése 19-20%-kal, a mezőgazdaságé 4-4,5%-kal emelkedik évente.

A főváros klímája tipikusan észak-vietnámi, trópusi jellegzetességgel, langyos monszunnal. Az évi átlaghőmérséklet 23,5 °C, a páratartalom sohasem csökken 80% alá. Májustól szeptemberig tart a meleg és esős időszak, míg novembertől márciusig a hideg és száraz. A két szezon között rövid átmeneti időszak van, április és október. Decemberben az átlaghőmérséklet 18 °C, de néhány hidegebb napra (12-15 °C) is lehet számítani.

HCM-város

Ho Chi Minh város (korábbi nevén Saigon), légvonalban 50 km-re fekszik a Dél-kínai-tengertől és szárazföldi úton 1730 km-re van a fővárostól, Hanoitól.
A Tay Ninh, Song Be, Dong Nai és Long An tartományok által határolt város szélén található Bien Hoa, a nagy ipari zóna, amely korábban az amerikai hadsereg egyik nagy kiterjedésű bázisa volt. (Ebben a minőségében a terület 1955-75. között infrastrukturálisan nagy fejlődésen ment keresztül.) 125 km-re délkeletre helyezkedik el az ország gazdaságát, annak jövőbeni fejlődését nagyban meghatározó gáz- és kőolajkitermelési komplexum, Vung Tau. A várostól délnyugatra terül el az egész térség mezőgazdasági , élelmiszerellátó központja, a Mekong-delta. Ho Chi Minh városon két folyó, a Saigon és a Dong Nai megy keresztül. A Saigon folyó kiváló adottsága hogy 30.000 tonnás teherhajók számára is hajózható, ezáltal a városnak tengeri kikötője van. A Tan Son Nhat repülőtér nagy nemzetközi forgalmat bonyolít le, légi úton közvetlen összeköttetése van a térség valamennyi számottevő pontján kívül Európával, Ausztráliával, Észak-Amerikával és a Közel-Kelettel.

A város 2056 négyzetkilométernyi területen helyezkedik el, amelyből 84.000 ha mezőgazdasági művelésre alkalmas terület, 41.000 ha erdőség és vízkultúra, 38.000 ha lakott vagy ipari hasznosítású. A lakosság száma a legfrissebb adatok szerint megközelíti az 5 millió főt. Nem hivatalos becslések szerint az ideiglenesen munkát vállaló bevándorlókkal és az agglomerációban élőkkel együtt mintegy 8 millió ember lakja a metropolist. A népsűrűség 2500 fő/négyzetkilométer, az aktív népesség kb. 2,8 millió, a munkanélküliségi ráta 10% körüli.

A városban két évszak különböztethető meg: száraz (november-április), esős (május-október). Az évi átlagos középhőmérséklet 27 °C. Az átlagos relatív páratartalom 80%.
Ho Chi Minh város (Saigon) a világ nagyobb városaival összehasonlítva viszonylag fiatal település, csak 400 éve alapították, a vietek észak- és középső területekről történt migrációját követően. A XVI. század végén a város helyén még lakatlan, erdős, mocsaras terület volt, és később, a Trinh és a Nguyen dinasztiák alatt formálódott városi jellegű településsé. Az elmúlt négy évszázad alatt folyamatosan vált Vietnám déli vidékének - bizonyos mértékig Indokína és tágabb földrajzi értelemben Dél-Kelet-Ázsia - politikai, kulturális és gazdasági központjává. Saigon történelme során mindig a hazafias mozgalmak színtere volt, így a sziámi agresszió, a Quing invázió, a francia gyarmatosítás és az amerikaiakkal szembeni ellenállás során egyaránt.

A város nevezetességei többek között: Városháza, Újraegyesítési Palota, Városi Színház, Központi Posta, Notre Dame Katedrális, Cu Chi alagútrendszer, Dong Khoi főutca, ezen kívül számos pagoda és múzeum.

Ha Long Öböl

Quang Ninh tartományban 170 km-re van a fővárostól csodálatos környezetben, 1.500 négyzetkilométeren, ahol mintegy háromezer sziget és tengerből kiemelkedő sziklatömb látható. Mágikus, lenyűgöző, helyenként félelmetes. A tengervíz és a szél barlangokat és több helyütt több km hosszúságú alagútakat vájt ki a sziklákban.
A szokásos, egyben a legrövidebb hajóút, és ami csak egy kis részét teszi láthatóvá az öbölnek, mintegy 4 órát vesz igénybe. Természetesen több irányban - az öböl északi, középső, déli és keleti részén - lehet hajóútat tenni. E közben mód nyílik a cseppkőbarlangok, belső tavak megtekintésére is.

Ha Long-ot gyakran a világ nyolcadik csodájaként emlegetik. 1995 decemberében az UNESCO a “világörökség részének” nyilvánította. A Ha Long név “Leszálló Sárkány”-t jelent, melyet Pan Ting-Kouei kínai utazó már 1688-ban említ. A monda szerint egy földre szálló óriás sárkány szárnyaival darabokra tördelte a hatalmas hegyeket.
A halászok és korallgyűjtők a filmekből jól ismert romantikus látványt nyújtó ázsiai dzsunkát vagy bambusznádból készített ladikot “lélekvesztőt” használnak, a turizmus fellendülésével egyre nagyobb nemzetközi és ma már belpolitikai hatást kiváltó gondot okozva a környezetben tett károk és szennyezés miatt.

Ha Long vidéke a korai földtörténeti korban keletkezett, hatalmas mészkőhelyek és tömbök süllyedése következtében. A törésvonalakat részben a Vörös folyó, részben pedig a tengervíz öntötte el. Az idők folyamán, a mészkő kémiai bomlása és a szél hatása fokozatosan a legváltozatosabb formákat alakította ki. Az Öböl 6000 éve még a szárazföld része volt. Távolabbi részén található a “Majmok szigete”, ahol makákó majmokat tenyésztenek. Egy másik szigeten fecskefészkeket gyűjtenek, a kínai konyha ínyenc ételének alapanyagát.

Az öböl átlagos vízmélysége 20, de a törésvonalakban eléri a 100 métert is. Egyes sziklák közelében a búvárok számára különösen érdekes víz alatti barlangok találhatók. A távolabbi szigetek közelében reggel és késő délután repülőhalakat lehet látni: a szigeteken igen gazdag az állatvilág és a madárvilág.
Az Öböl megközelítése gépkocsival Hanoiból, egy irányban minimum 3-4 órát vesz igénybe.


Ho Chi Minh City (Saigon)
Vietnám szíve-lelke ez az ipari központ, a legnagyobb város, a gazdaság és a kultúra fővárosa. Érdemes megtekinteni a Giac Lam pagodát, a neoromán Notre Dame székesegyházat és a Cholon piacot. Vasárnap és ünnepnapokon az utcák tele vannak a helyi fiatalokkal.

Dalat
A déli hegyvidéki régió fő központja. A fő látnivalók a Hang Nga vendégház és képtár, amelyet a helyiek őrültek házának neveznek; a nyári palota, a Francia negyed, és a Szerelemvölgy (vízibiciklizési lehetőség a tavon). Kellemes sétákat, kerékpár- vagy lovastúrát lehet tenni a város körül, de ügyeljünk arra, hogy a C jelzésű területekre a turisták nem léphetnek be! A város híres továbbá kávézóiról, és nagyon népszerű a vietnámi nyaralók és nászutasok körében.

Nha Trang
Meglehetősen csendes nyaralóhely. Ha meguntuk a strandolást, látogassunk el a Cham toronyba, amelyet a VII. és XII. század között építettek egy II. sz.-i hindu zarándokhelyen.

Hué
Vietnám leggyönyörűbb városa, 18O2-1945-ig az ország fővárosa volt, de máig a fő kulturális, vallási és oktatási központja az országnak. A látnivalók között van a Citadella, a királyi sírok, úszni érdemes a Thuan An strandra menni, kirándulni pedig a Perfume folyóhoz.

Hanoi
Az ország fővárosa kisebb, csendesebb, zöldebb, mint Saigon. Megtekintendő helyek az Irodalom temploma (az első vietnámi egyetem helyén), a XV. sz.-i Régi negyed és a Ho Chi Minh mauzóleum.

Halong-öböl
Az ország egyik természeti csodája gyönyörű tengerével, közel 3 ezer közeli szigetével. Számtalan strand és barlang található a kis szigeteken. A legszebb barlang a Hang Dau Go. A fő tevékenység a kirándulás, természetjárás az öböl környékén.

Térség: Körutazás Vietnámban

Város: Körutazás Vietnámban


Válogasson útjaink közt téma szerint!