+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

A hajnali harmat országa, Dél-Korea

Dél Korea, Körutazás Dél-Koreában

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülő
Időtartam:
Típus: Körutazás
Indulás:

Leírás:

?  A történelmi múlt és a modern világ egy országban
?  Kirándulás a demilitarizált zónában
?  Séta a Seorak san nemzeti parkban
?  Utazás a világ egyik leggyorsabb vasútján

"Amikor Dél-Koreában voltam, ámulatba ejtett annak számtalan csodája. Ideális úti cél ez azoknak, akik valami teljesen újjal szeretnének megismerkedni."
Csécsei Barbara, Irodánk referense

Program:

1. NAP: BUDAPEST - ÉJSZAKA A REPÜLŐN

Indulás átszállással Dél-Korea fővárosába.

2. NAP: ÉRKEZÉS SZÖULBA

Landolás várhatóan a délutáni órákban Incheon Nemzetközi Repülőtéren. A beléptetés után transzfer a hotelbe. Vacsora lehetőség. Koreában nagyon különlegesek az ételek. Európaiak számára szokatlan, ezért minden este a helyi idegenvezető­vel ajánlunk számunkra megszokott ételeket kínáló vacsorázó helyet. Természetesen, aki a helyi ízeket akarja kipróbálni arra is lesz lehetősség.

3. NAP: SZÖUL

Reggeli után busszal kezdjük meg a főváros, Szöul felfedezését, melynek során megcsodálhatják a város közterét, a városházát, a Cheonggye valamint a gyalogosbarát Gwanghwamun teret, ame­lyet minden oldalról hatalmas forgalom és irodaépületek vesznek körül. A Gyeongbokgunk Palota, a főváros 500 éves történel­mének színes oldalát mutatja meg. Itt van a királyi őrségváltás. A Nemzeti Népművészeti Múzeumban megismerkedünk ennek a barátságos népnek gazdag kultúrájával. Utunkat a Jogyesa temp­lommal folytatjuk, amely a koreai buddhizmus legfontosabb temploma. Ezután megnézzük Insa-dongot, mely a hagyomá­nyos koreai művészet központja. Meglátogatjuk a Namdaemun piacot, ahol több mint 11.000 bolt várja a vásárlókat.

4. NAP: SZÖUL - IMJINGAK - DMZ

Reggeli után buszunkkal elutazunk az Imjungek parkig, ahol számos, a Koreai Háborúról mesélő műemlék és szobor talál­ható. Útlevél- és biztonsági ellenőrzés után lépünk be a Demilitarizált zónába. Felkeressük a hármas számú alagutat, melyet azért hozta létre Észak-Korea, hogy katonái észrevétle­nül szivároghassanak át a déli területekre. A következő megál­lónk a Dora Obszervatórium, ahol láthatóvá válik az Észak-Korea felé tartó, egymás mellett fekvő út és vasúti pálya valamint Észak-Korea propaganda faluja és a Kaeseong Ipari Komplexum is. Bejárjuk a Dorasan állomást is, amely az utolsó Dél-Koreai vasútállomás az északi határ előtt. Este visszatérünk a hotelbe, vacsora lehetőség.

5. NAP: SZÖUL - HWAJINPO - SOKCHO - SEORAKSAN

Reggel indulás a Seoraksan Nemzeti Parkba. Megállunk egy bájos tengerparti kisvárosban, Hwajinpóban, amely egy festői lagúna mellett található, körülvéve vadrózsákkal és nádassal. Ezt követően ellátogatunk Kim Il Sung villába, ahol 1953-ban a koreai háború után a két Korea közötti határvonalat újrarajzol­ták. Utunkat Geojin halászkikötőjében folytatjuk, ahol megcso­dálhatjuk a halászokat és a napon száradó halakat. Daepohang kikötőjében lefotózhatunk a tengerből kifogott különlegessége­ket, melyeket az éttermek egyből fel is kínálnak a betérő vendé­geknek. A kis halászkikötő fantasztikus légkört teremt. Vacsora lehetőség majd transzfer a szállodánkba.

6. NAP: SEORAKSAN

Reggeli után a Seoraksan Nemzeti Parkba indulunk. Magas csú­csok, fantasztikus sziklák, számos vízesés, egyedi kőzetformá­ciók és festői völgyek teszik ezt a parkot és a környező vidéket a Koreai-félsziget egyik legszebb tájává, amely példátlan nép­szerűségnek örvend. Itt különböző hosszúságú és nehézségű túrázásra van lehetőség. A park bejáratánál megcsodálhat­juk a hatalmas bronz szobrokat, Buddha Egyesülését, amely a koreai emberek az iránti vágyát szimbolizálja, hogy egyszer a két ország ismét egyesülhet. Egy kicsit távolabb található a Sinheungsa templom, ahonnan a Cheonbuldong völgy és az Ulsanbawi ösvények indulnak. Mi egy rövidebb túraútvonalon, könnyű terepen, körülbelül másfél órát fogunk sétálni. Este a hotelünkbe megyünk vissza.

7. NAP: SEORAKSAN - PUNGGI - ANDONG

Indulás Seoraksanból, érkezés Andongba. Ez a konfucianiz­mus erődjének tekinthető, amely a jelentősen befolyásolta a koreaiak életét. Itt látható egy primitív észak-koreai tenger­alattjáró is. Sosuseowon a XVI. században alapított intézmény, a konfucionizmusi nevelés szülőhelye és egyben kiemelkedő tudósok bölcsője is. Punggiban, felfedezhetjük a ginzeng pia­cot, ahol halmokban állnak a friss ginzeng gyökerek, azonkívül a belőlük készült termékekből is lehet vásárolni.

8. NAP: HAHOEMAEUL - GAYASAN - GYEONGJU

Reggeli után az ország déli szegletének felfedezésére indulunk. Meglátogatjuk az UNESCO Világörökségként is nyilvántartott Hahoemaeul-t. Ez egy kis falu, amit az évszázadok során sikerült tökéletes állapotban megőrizni, a Joseon dinasztia korabeli Korea hangulatát. Több mint 480 olyan ház található még mindig a falu­ban melyet lakosai ma is használnak. Tovább haladva betérünk a Gayasan Nemzeti Parkba is, hogy megcsodáljuk a Haeinsa temp­lomot, ami a IX. századból eredeztethető. Ebben a templomban található meg a világ legteljesebb Buddhista szutra gyűjtemé­nye. Ezt a napot Gyeongjuval zárjuk, mely a Silla királyság legfon­tosabb városa volt. Sokan úgy is emlegetik a várost, mint a ,,Falak nélküli múzeum". Szállásfoglalás, majd vacsora lehetőség.

9. NAP: GYEONGJU

Ezt a napot Gyeongju csodálatos városának felfedezésére szen­teljük. Egyik legszebb látványosság a Bulguksa templom mely egy buddhista emlékekkel tűzdelt parkban található, belépés­kor már a kapu is impresszív. Bent található két pagoda is, melyet az ország egyedülálló történelmi értékeik között tart­ják számon. Meglátogatjuk a Gyeongju Nemzeti Múzeumot is, aminek egyik fő látványossága Seongdeok király harangja. Ez a legnagyobb megmunkált harang Dél-Koreában. Napunk utolsó állomása a Donggung palota és a Wolji-tó, ez is egy csodálatosan kiépített parkban terül el. Itt lehetőség nyílik rövid sétát tenni a tó és a palota körül, majd megtekintjük a Cheomseongdae csillagvizsgálót, ami a legöregebb épen fenn­maradt csillagvizsgáló a világon.

10. NAP: GYEONGJU - BUSAN - SZÖUL

Reggel utunkat Dél-Korea második legnagyobb városa felé, Busan felé vesszük. A város úgy épült, hogy egyik oldalról a tenger, másik oldalról pedig hatalmas hegyek szegélyezik. Kikötője az ötödik legnagyobb a világon. Városnézésünk után az UN temetőt látogatjuk meg ahol a koreai háború áldoza­tai előtt tisztelgünk. Körülbelül 11 ezer ember veszítette éle­tét a harcok során. Koreai utazásunk egyik utolsó állomása a Gwangbokro utca, tele boltokkal. Itt lehetőség nyílik vásárlásra, mielőtt visszaindulunk Szöulba. Ezt az utat nem busszal, hanem a méltán híres rendkívül gyors vonattal, a KTX szuperexpresszel tesszük meg. Ez jelenleg a világ egyik leggyorsabb vonatja, a körülbelül 500 kilométeres távolságot két és fél óra alatt teszi meg. Szöulba érkezés után transzfer a repülőtérre, és élmények­kel telve elindulunk Budapest felé.

11. NAP: REPÜLÉS - BUDAPEST

Átszállás után, a déli órákban érkezés Budapestre.

Az ár a belépőjegyeket és a helyi borravalókat nem tartalmazza!

Oltásokkal kapcsolatos információkat weboldalunkon találják.

 

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától számítva még minimum 3 hónapig érvényesnek kell lennie.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Reggeli

Közlekedés: Repülővel

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Dél Korea

Környezet, éghajlat:

Dél-Korea északon (micsoda meglepetés) Észak-Koreával határos, míg tengeri határai a Japán-tengeren Kínával és Japánnal közösek. A félszigetet ketté osztó határ a 38 szélességi fok mentén húzódik. Az ország területét, mely kicsivel nagyobb, mint Portugália többnyire hegyek borítják, melyek közül a legmagasabb a keleti parton magasodó Hallasan.

Az éghajlata négy jól elkülöníthető évszakra bontható: a nyár, vagyis a monszun június-júliusra, a kimondottan hideg tél pedig november-márciusra esik. A déli parton található Cheju-do az ország legmelegebb és legesősebb helye.

Látnivalók

Szöul egyszerre modern megapolis és ősi város. A várost a koreai háború után teljesen újjá kellett építeni, 12 sávos autópályák és felhőkarcolók uralják. Azonban elrejtve rengeteg ősi templom, paloták és pagodák rejtőznek városszerte. A Han-gang-folyó vágja ketté a várost, mely három legfontosabb kerülete: Chung-gu a központi negyed, Chongo-gu az olcsóbb szállások helye és It'aewon-dong, ahol a legtöbb bolt, bár és szórakoztató létesítmény van.

Szöul méltán palotáiról a leghíresebb, a Kyongbokkung palota a legismertebb, melyet a Yi dinasztia idején épült. Habár a palota 500 épületéből a japánok szinte mindet megsemmisítették később mindet rekonstruálták, majd ez történt a koreai háború után is. A palota valójában több épület együttese, a közülük az egyik pagoda és egy két emeletes trónterem emelkedik ki látvány szempontjából. A palota területén található Népi Múzeum azt mutatja be, hogyan éltek az egyszerű koreaiak az idők folyamán. Egy másik kiemelkedő palota a Ch'anggyonggung, mely 1014-ben épült. Hajdanán az uralkodó nyári palotája volt, majd a japánok lerombolták. Mindazonáltal épp elég látnivaló maradt itt a Koryo dinasztia korából köztük csillagászati műszerek, egy botanikus kert és több kőhíd. Egy gyaloghídon átkelve a palota túloldalára eljutunk a Chongmyo kriptához, ahol mind a 27 Yi dinasztiából származó uralkodó síremléke látható.

A város legszebb parkja a T'apkol, mely az ottlévő márvány pagodáról kapta a nevét. Itt kiáltották ki 1919-ben a függetlenséget. A város másik híres parkja a Namsan, ahol a világ harmadik legmagasabb tornya a Szöul-torony található. Ha valami komolyabb kikapcsolódásra vágyunk keressük fel a Hadtörténeti Múzeumot, mely a Yongsan-gu katonai táborban található. Az elsőszámú nemzeti kincs a Namdaemun Kapu egykoron Szöul főkapuja volt. A 14. században épült a jelenlegi vasútállomás közelében. Közelében a Lotte World teljes ellentétben áll a kapu magányos büszkeségével, ez ugyanis a helyi Disney-világ, ahol az egész család órákon át szórakozhat.

Skanzen (falumúzeum)

Furcsán hangzik, de ez a legízlésesebb módja a koreai vidék életének megismeréséhez, anélkül, hogy órákig kellene buszozni és furcsa helyeken aludni. A faluban minden, hagyományos lakó, mezőgazdasági és közigazgatási épület megtalálható az ország minden tájáról, ráadásul konfuciánus iskolát, buddhista templomot és piacot is találunk itt. A falu valódi, nem csak egy turista látványosság - az emberek, kiket itt látunk valóban itt élnek és dolgoznak minden nap. Minden nap táncelőadásokban és felvonulásokban gyönyörködhet az ide látogató. A Skanzenba húszpercenként indul busz Szöulból.

Soraksan Nemzeti Park

Ez a nemzeti park vezeti a slágerlistát, egyszerűen nem írható le. A keleti parton a demilitarizált övezet közelében fekszik sziklás csúcsok, dús zöld erdők, ezernyi vízesés, strandok és ősi templomok a védjegyei. Az ősz a legalkalmasabb az idelátogatásra, amikor a hulló levelek sokszínű árnyalatai parádés látványt nyújtanak. A szemet gyönyörködtető látvány természetesen hatalmas tömegeket vonz ide, ne számítsunk magányos erdei utakra. Ha meg akarunk szökni a tömeg elől, menjünk fel Belső-Sorakba kempingezni a park nyugati részén. Akik szeretik a természet szépségeit a megszokott luxussal övezni azoknak az Osaek meleg forrás környéke ajánlható Dél-Sorak környékén.

Kyongju

Majdnem 1000 évig a 10. századig Kyongju volt a Silla dinasztia fővárosa. Jelenleg, 1000 évvel később a Kyongju kisvárosnak álcázott hatalmas szabadtéri múzeum. A város közepén a Tumuli park hatalmas fallal körülvett területén 20 királyi sír található. Nem sokkal messzebb Ch'omsongdae egy halom kőre emlékeztet, de valójában Kelet-Ázsia egyik legrégebbi csillagvizsgálója. A sziklák a napok és hónapok allegóriái. A várost átszelő folyó másik oldalán található az ország legrégebbi síremléke az Onung, valamint az elegáns Posokjong Bower kert. A Silla építészet legimpozánsabb alkotása a Pulguska templom, mely a várostól 16 km-re lévő sziklateraszokra épült. Az épület belső festménye Ázsia legszebb művészeti emlékei közé tartoznak. A templom fölött lévő Sokkuram Grotto-ról tekint le Kyongjura az ülő Buddha szobra.

Songnisan Nemzeti Park

Közép-Korea legszebb nemzeti parkja, látogatói számára a legnagyobb vonzerő a Popchusa templom, mely a legnagyobb és talán leglenyűgözőbb az országban 533-ban épült és ma is látható alakját 1624-ben nyerte el. Az ötemeletes pagoda mellett a 33 méter magas Buddha szobor tornyosodik, mely a Kelet legmagasabb szobra. Érdekessége, hogy egyetlen bronz tömbből áll a hatalmas alkotás.

Dél-Korea folyamatosan tör a környék legdrágább országának címére, a régióban már csak Japán előzi meg. Megközelítőleg 50 dollár az a határ, ahonnan már kényelmesen és kicsit szórakozva meg lehet úszni egy napot. Az amerikai katonai bázisokon lehet dollárral fizetni, de máshol ne is próbálkozzunk vele. Legkönnyebben a dollárt és a yent váltják, de más kemény valuta sem jelenthet problémát. Ha tehetjük utazási csekkeket vigyünk, mert ezeket a készpénznél jobban váltják. A nagyvárosokban számos ATM található, egyetlen probléma az, hogy az utasítások koreai nyelvűek. A hitelkártyákat széles körben elfogadják. Borravaló adását nem várják el, ugyanis a legtöbb helyen már 10% szervizt tartalmaz a számla összege. Alkudozni csak kis boltokban és piacokon lehet, de csak udvariasan és mosolyogva.
Lehetőség szerint, ha tehetjük ősszel szeptember-novemberben keressük fel Dél-Koreát. Ilyenkor az idő napos, az ég gyönyörű kék és az őszi táj egyszerűen elbűvölő. A tél általában hideg és hűvös. Ha azonban szeretjük a hóborította templomokat, a csontfogyasztó hideget és a síelés izgalmát akkor ilyentájt utazzunk. A tavasz (április, május) szintén elbűvölő, de ilyenkor szállják meg az országot a japán turisták és emiatt lehet, hogy nem jutunk jobb minőségű szálláshoz. A nyár meleg, zsúfolt, esős, az utak sarasak, mindenfelé a tájfun fenyeget és ráadásul drága is.

Nemzetközi repülőterek:

CJU - Cheju, South Korea - Cheju
KPO - Pohang, South Korea - Na
KUV - Kunsan, South Korea
PUS - Pusan, South Korea - Kimhae
RSU - Yosu, South Korea - Yosu Airport
SEL - Seoul, South Korea - Kimpo International
SHO - Sokcho, South Korea
TAE - Taegu, South Korea
USN - Ulsan, South Korea
YEC - Yechon, South Korea - Yechon

Az ország összes nagyvárosát repülők is összekötik, de nem érdemes a plusz költséget vállalni, mivel a távolságok egyáltalán nem jelentősek. Ráadásul a földi közlekedés minden utazó álma: a buszok gyorsak, pontosak és biztonságosak. Két fajta busz közül választhatunk: chikheng (hagyományos) és kosok (expressz). A buszokon a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. A vasút hálózat is kiterjedt, de nem annyira mint a közti közlekedés, ellenben minden vonatra helyre szól a jegy. Fontos közlekedési eszköz a távolsági iránytaxi, melyek a fontosabb városok és turista látványosságok között járnak. A kocsik óra nélkül mennek, mindig alkudjunk előre a viteldíjra.

Térség: Körutazás Dél-Koreában


Város: Körutazás Dél-Koreában


Válogasson útjaink közt téma szerint!