+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Advent Zágrábban és Grabovnicában

Horvátország, Zágráb

Szállás típus: Hotel ****
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: Körutazás, Városlátogatás
Indulás:

Ezzel az adventi programunkkal Horvátországban hangolódhatunk a karácsonyi ünnepekre. Horvátország nagyon gazdag látnivalókban, különösen nyáron nagyon sok turistát vonz. Az elmúlt években azonban az adventi időszakban is egyre népszerűbbé vált, olyannyira, hogy a zágrábi karácsonyi vásár az európai ranglistán az élmezőnybe tört, maga mögött hagyva a leghíresebb német és osztrák karácsonyi vásárokat is. Zágráb három egymást követő évben is elnyerte a „legszebb európai karácsonyi vásár” díjat. Ilyen cím birtokában méltán került be az irodánk adventi ajánlatai közé. Az adventi fényekbe burkolózott Zágráb önmagában is megérdemli, hogy útra keljünk, de mellette megnézzük még Varasd barokk belvárosát és a romantikus Trakošćani-várkastélyt, búcsúzóul pedig az egyedülálló fénykertet Grabovnicában.


Utazás

Légkondicionált luxusautóbusszal.
Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

1 éjszaka Zágrábban egy szép és modern 4 csillagos szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban. A szobákban LCD tv, telefon, széf, minibár, hajszárító és ingyenes internetkapcsolat szolgálja a vendégek kényelmét. A szálloda kis wellness részlege (jacuzzi, szaunák) külön térítés ellenében vehető igénybe. A szálloda Zágráb déli részén található, de a belváros tömegközlekedéssel könnyen elérhető. (Igazából erre nincs szükség, hiszen az irodánk autóbusza rendelkezésre áll.)

Ellátás

Büféreggeli.
Megjegyzés: Vacsora lehetőséget nem kínálunk. Zágrábban a karácsonyi vásárok területén az étkezés egyénileg könnyen megoldható, az idegenvezető természetesen segítséget nyújt szükség esetén.

 

1. nap: Varasd, Trakošćani-várkastély, Zágráb
Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Letenye útvonalon Varasdra. Séta a szép barokk óvárosban, majd továbbutazás a szlovén határ közelében fekvő Trakošćani-várkastélyhoz. A romantikus épületegyüttes egy domb tetején áll, benne vármúzeum, körülötte szép park, alatta pedig egy erdővel körülvett csónakázótó.
A várkastély megtekintése után utazás Zágrábba, Horvátország fővárosába, a szállodai szobák elfoglalása (1 éj).
Ezt követően a késő délutáni órákban az irodánk autóbuszával visszautazás a városközpontba, szabadidő a karácsonyi vásárokban. Nem egy egybefüggő vásári területről van szó, hanem több kisebb-nagyobb karácsonyi vásár terül el elszórtan a belvárosban, gyalogos távolságra egymástól. A legérdekesebb a Jelasics tér (ez a vásár központja), a fényárban úszó alagút, az Európa tér, a Zrinjevac park a kivilágított platánfasorral, a jégpálya. Mindenhol számtalan árus kínálja portékáit, a jellemző adventi ételek és italok mellett széles választékban sorakoznak fel a horvát gasztronómia termékei és a helyi kézműves áruk is.

2. nap: Zágráb, Grabovnica (fénykert)
Városnézés Zágrábban: a katedrális (magyar vonatkozású emlékekkel), Jelasics tér, Szent Márk-templom stb., majd szabadidő a karácsonyi vásárokban.
A délutáni órákban továbbutazás Grabovnicára. A kis falu igazi turistaattrakcióvá vált, mert egy családi birtokon hagyományként él, hogy adventkor fantasztikus díszkivilágítással ékesítik a kertet és az épületeket. A fénykertnek híre ment, és mára már sokan jönnek el személyesen is gyönyörködni a több millió égővel megvilágított, pompás fénykompozíciókba bujtatott kertben. Minden színes fényekben pompázik (fák, bokrok, kerítés, épületek), emellett még világító mesefigurák, hóemberek is kísérik utunkat. A hangulat nagyon magával ragadó. A kert bebarangolása után hazautazás a Letenye – Nagykanizsa – Siófok útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre a késő esti órákban.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Időpont - Teljes részvételi díj
2023. dec. 16-17.  46.300 Ft

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, az 1 éjszaka szállást reggelivel, a helyi idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést, de nem tartalmazza az esetleges belépődíjakat. 

Egyágyas felár: 17.900 Ft

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 485 Ft/nap

 

AUTÓBUSZOS FELSZÁLLÓHELYEK
6.00 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
7:00 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
7:40 – Siófok OMV benzinkút a McDonald's-nál
9:10 – Nagykanizsa MOL benzinkút a 7-es út mellett (Garay u. 15.)

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Érintett desztinációk:

Horvátország

Látnivalók:

Zágráb sokat szenvedett a háború alatt Szerencsére a rakétatámadások nyomai szép lassan eltűnnek az épületek, műemlékek falairól, és a látnivalók újra régi pompájukban tündökölnek. Érdemes először a Szent-István székesegyházat felkeresni, értékét a gyönyörű, neogótikus külsőn kívül a freskók, márvány oltárak, szószékek jelentik. A templom melletti Lotrscak toronyból elképzelhetetlenül szép körpanoráma nyílik a fővárosra. A városközpont hemzseg a múzeumoktól, ki-ki érdeklődése szerint megtekintheti a Történelmi Múzeumot, a Városi Múzeumot vagy a Természettudományi Múzeumot. A múzeumimádóknak érdemes felkeresni a város távolabbi pontjain található gyűjteményeket is, a Strossmayer Galéria ókori rajzai, a Régészeti Múzeum egyiptomi múmiái nagy élményt jelentenek.
A dalmáciai Dubrovnik a világ egyik legszebb üdülőhelye, óvárosa a világörökség része. Csodálatos márvány borítású terei, macskaköves utcái, templomi, palotái, szökőkútjai, azt az érzés keltik az emberben, mintha mesevilágba csöppent volna. A Placa sétányon végigsétálva megcsodálhatjuk a Szent Blaise templomot, a Rektor Palotát valamint a nyüzsgő piacteret. A városfal a világ építészetének remeke, a kilátás a tengerre és a városra elmesélhetetlen. A város közelében fekvő Lokrum sziget elsőrangú fürdőhely.
Split a horvát tengerpart legnagyobb városa, melyet sajnos az iparfejlesztés, a gyárak, a kikötők és az újonnan felépített házak meglehetősen elcsúfítottak. Szerencsére az óváros képes volt megőrizni ódon hangulatát. Az óvárost a Diokletiánusz palota monumentális épületegyüttese uralja. A palota a világ egyik legszebb, legnagyobb fennmaradt római kori épülete. Ha nincs időnk a teljes bebarangoláshoz, egy rövidebb túra keretében nézzük meg a volt előcsarnokot, a Jupiter templomot, a mauzóleumot.
Rovinj az Isztria-félsziget déli csücskén fekszik, festőien szép, középkori hangulatot árasztó városka. Gyönyörű hegyek ölelésében, a tenger felől apró szigetek védelmében fekszik. Remek horgászhely, valamint jachtkikötő. A város látnivalói közül kiemelkedik a Szent Eufénia székesegyház, valamint a kicsiknek és nagyoknak egyaránt óriási élményt nyújtó több, mint 100 éve működő akvárium. A Punta Correnta park gyönyörű fürdőhely.

Térség: Zágráb

Város: Zágráb

Zágráb látnivalói a három történelmi városrészbe sűrűsödnek:Felsőváros, Káptalandomb, Alsóváros
Válogasson útjaink közt téma szerint!