+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Advent Tirolban kirándulással a Bajor-Alpokba

Németország, Bajorország

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: Körutazás, Városlátogatás
Indulás:

Az Ausztria egyik legvonzóbb tartományaként számon tartott Tirolt szokás a Hegyek Országának nevezni, ám kulturális látnivalókban való gazdagsága is rendkívüli. Az Alpok gyönyörű kulisszái között fekvő történelmi kisvárosok, várkastélyok és a vidék szépsége évről évre számos turistát csábít erre a vidékre az adventi időszakban is. Különösen nevezetes a tartományi főváros, Innsbruck karácsonyi vására, melynek központja a város elsőszámú jelképének számító Aranytető (Goldenes Dachl) alatti téren található.
Ezt az adventi programunkat egy bajorországi kirándulás is színesíti, melynek keretében Linderhof kastélyát, a bájos Oberammergaut, az ettali kolostor templomát, valamint Németország elsőszámú téli üdülőhelyét, Garmisch-Partenkirchent mutatjuk meg utasainknak.


Utazás

Légkondicionált luxusautóbusszal.
Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

„A” jelű csoport: 3 éjszaka egy emelt szintű 3 csillagos alpesi szálloda 2-3 ágyas, fürdőszobás szobáiban (tv, telefon, hajszárító, minibar, teafőző). A szobák mindegyike erkélyes. A szálloda egy Kitzbühel környéki faluban található, 2000 méter feletti hegyek között. A szállodához egy kis wellness részleg is tartozik, melynek szolgáltatásait utasaink ingyen használhatják (szauna, gőzfürdő, infrakabin).
„B” jelű csoport: 3 éjszaka egy 4 csillagos alpesi szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban (tv, telefon, hajszárító, széf). A szobák mindegyike erkélyes. A szálloda egy Innsbruck környéki faluban található, 2000 méter feletti hegyek között, nagyszerű kilátással az Inn völgyére.

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív félpanzió.

 

1. nap: Kitzbühel
Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Budapestről az autóbusz 6 órakor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyeshalom – Bécs – Salzburg – Lofer útvonalon Tirolba. A délutáni órákban séta Tirol híres nagyvilági üdülőhelyén, Kitzbühelben. Ausztria egyik legfontosabb téli sportközpontjának óvárosa a késő középkorba viszi vissza a látogatókat (patinás, szép polgárházak; műemléktemplomok; városkapuk stb.). Ismerkedés a hangulatos karácsonyi vásárral, majd továbbutazás a szállodába (3 éj).

2. nap: Wattens – Swarovski Kristályvilág, Innsbruck (városnézés, felvonózás a Hafelekarra)
Kora délelőtt látogatás Wattensben, a meghökkentően érdekes Swarovski Kristályvilágban.
Ezt követően a nap túlnyomó részét a hatalmas hegyek között fekvő tiroli fővárosban, Innsbruckban töltjük (Hofgarten, Szent Jakab székesegyház, az Inn partja, Aranytető, várostorony, Mária Terézia utca stb.). A városnézés után szabad program, barangolás a karácsonyi vásárban. Lehetőség lesz idegenvezetőnkkel további nevezetességek megtekintésére is. Ajánljuk egyrészt a Hofkirchét, ahol I. Miksa császár monumentális síremléke található (sokak szerint a német reneszánsz szobrászat elsőszámú alkotása), másrészt az egykori császári palotát, a Hofburgot. Utóbbi legfontosabb nevezetessége az osztrák barokk nagy mesterének, Maulbertschnek a pompás mennyezetfreskója a császári lakosztályok egyik dísztermében.
A délután folyamán lehetőség lesz siklóval és két kabinos felvonóval Innsbruck házi hegyének, a Hafelekarnak az elérésére (2256 méter) is: lenyűgöző panoráma a városra, az Alpok hófödte csúcsaira és az Inn völgyére. Felhős idő esetén már a siklóval elérhető, 870 méteres magasságban található Hungerburg-kilátóból is szép a panoráma.
Megjegyzés: Összesen tehát 3 belépős programot is kínálunk utasainknak (Hofkirche, Hofburg, felvonózás). Ha valaki mindhárom programon részt vesz, akkor kevés ideje marad barangolni az adventi vásárban. Az idegenvezető délelőtt elmondja a napi időbeosztást, és ennek függvényében mindenki el tudja majd dönteni, hogy melyik programon vesz részt.

3. nap: Linderhof kastélya, Oberammergau, Ettal, Garmisch-Partenkirchen
Egész napos kirándulás a Bajor-Alpokba.
Első megállónk Linderhof kastélya, amelyet II. Lajos bajor király a versailles-i Kis-Trianon palota mintájára építtetett. Ez a neorokokó stílusban épült kastély II. Lajos egyetlen befejezett kastélya.
Kora délután séta Oberammergauban, mely kisváros a passiójátékokról, a gyönyörű festett házairól és népművészetéről ismert (bájos rokokó templom). Ezután a közeli Ettalban az ősi bencés rendi kolostor pompás barokk templomát tekintjük meg.
Ezt követően Garmisch-Partenkirchenbe, Németország elsőszámú téli üdülőhelyére utazunk. Itt rendezték 1936-ban a téli olimpiai játékokat. A szép fekvésű város festett házaival elbűvöli a turistákat. Séta a városban, majd lehetőség a romantikus hangulatú karácsonyi vásár felfedezésére.

4. nap: Kufstein
Délelőtt látogatás Kufsteinben, séta az Inn-parti városkában és a híres vár megtekintése. Az erődítmény komor falai között valaha sok magyar szabadságharcos is raboskodott. Ezután búcsú Tiroltól, utazás a Salzburg – Bécs – Hegyeshalom – Győr – Tatabánya útvonalon. Érkezés Budapestre és Székesfehérvárra a késő esti órákban.


Figyelem: a 2. és a 3. nap programja a nyitva tartások függvényében felcserélődhet.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Időpontok -Teljes részvételi díjak
2023. dec. 11-14. A csoport  119.500 Ft  
2023. dec. 14-17. B csoport 127.500 Ft  
 

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 3 éjszakai szállást reggelivel, a helyi idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat. 

Félpanziós felár:  22.300 Ft (3 vacsora) 

Egyágyas felár: 24.500 Ft 

3. ágy kedvezménye: 16.000 Ft 

Gyerekkedvezmény:  40.000 Ft (13 éves korig)

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 485 Ft/nap

 

AUTÓBUSZOS FELSZÁLLÓHELYEK
4.45 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
6.00 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
6.45 – Tatabánya M1 pálya és 1-es főút kereszteződése, MOL benzinkút a McDonald's mellett
7.30 – Győr Danubius Rába Hotel előtti turistabusz megálló (Árpád u. 34.)

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Érintett desztinációk:

Németország

Németország rendkívül gazdag történelmi emlékekben, üdülőhelyekben. Ezek sorában különösen olyan, Magyarországról is viszonylag könnyen elérhető hegyvidékek érdemelnek kiemelést, mint a bajor erdő, a Fekete-erdő, valamint a Rajna vidéke, a svájci határtól kiindulva Koblenzen, Bonnon, Kölnön és Düsseldorfon keresztül egészen az ún. Alsó-Rajna-vidékig. A keleti tartományok hegyvidékes tájai közül elsősorban a Szász-Svájc és Türingia kívánkozik kiemelésre.

Németországban számos speciális turisztikai útvonalat alakítottak ki. Ezek közül a leghíresebb a Bajorország és Baden-Württemberg határán húzódó romantikus útvonal, a német meseútvonal vagy a német borútvonal, mivel Németország egyik számottevő turisztikai vonzereje az ún. borturizmus. Több olyan vidéke van az országnak - Frankföld, Baden-Württemberg, Rajna-vidék - ahol rendkívül nagy hagyományai vannak a szőlő- és bortermelésnek.

Az ország tele van jeles történelmi hagyományokkal rendelkező, s a középkori városmagot ma is többé-kevésbé hűen őrző kisvárosokkal. Ezek közül a két talán legszebb a Würzburgtól 50 km-re, a romantikus útvonal mentén fekvő Rothenburg ob der Tauber, valamint a Hannover közelében lévő Celle. Brémában, de különösen Hamburgban a kikötő kínál emlékezetes turisztikai látványosságot. A természet a legháborítatlanabbul Mecklenburg Elő-Pomeránia területén maradt meg.

A népszokások/népi hagyományok közül a hamvazószerdát megelőző hétfőn, az ún. Rosenmontag napján Mainzban, Düsseldorfban, de elsősorban Kölnben megrendezésre kerülő karnevál, valamint a szeptember végén Münchenben megtartott népi felvonulás és sörfesztivál kívánkozik kiemelésre.

Németország be van rendezkedve az idegenforgalomra, legyen az akár üzleti (vásári), akár szabadidős turizmus. Fejlett az ún. falusi turizmus hálózata, ami a vékony pénztárcájú magyar turisták számára azért rendkívül vonzó, mert lényegesen alacsonyabb az árszínvonala, mint a nagyvárosi szálláshelyeké.

Látnivalók
Berlin

Mióta a XIII. században közrefogta a Spree folyót, startégiai fontossággal bír. Németország szíve. Csodás múzeumokkal, színházakkal, városi éttermeivel, éjszakai bárjaival sokféle szórakozási lehetőséget biztosít az ide látogtaókanak.

München

Sörözőkkel teli nagyváros. Fontos látnivaló a Német Nemzeti Múzeum, ahol a világ legnagyobb tudományos és technológiai kiállítását láthatjuk.
Az Angol Kert Európa egyik legnagyobb parkja.
Kiránduljunk a hegyekben, ahol festői falvakon sétálhatunk keresztül. A várostól északnyugatra találjuk a Dachau koncentrációs tábort.

Frankfurt am Main

A nyugati országrész pénzügyi és földrajzi központja. Látogassuk meg a Städel Múzeumot és a Modern Művészet Múzeumát is. Zenei eseményekben is bővelkedik a város.
Helyi specialitás az Ebbelwei, ami erős almabor.
Egy óráyira északra található Marburg, a bájos egyetemi város kávézóival és pub-jaival.

Heidelberg

Gótikus-reneszánsz vára csodálatos látványt nyújt. Olcsó szállást nehéz itt találni, és az étkezés is drága.

Lübeck

Németország legészakibb fekvésű városa. Mivel kissé távol fekszik, sokkal kevesebb a turista, mint délebbre. Óvárosa romantikus séták kitűnő helyszíne. Itt könnyen találunk olcsó szállást és van néhány kevésbé drága étterem is. Marionettszínházát kár lenne kihagyni. A Mária Templom harangaja a bombázások idején leesett, s a lakosok otthagyták darabjait a következő felirattal: " A háború és az erőszak ellen."

Térség: Bajorország

Németország déli részén helyezkedik el a festői szépségű tájakkal tarkított Bajor Szabadállam. A tartomány fővárosa München. Érintetlen természet, egészséges levegő, kulturális gazdagság és a közmondásosan kedélyes bajor viselkedés jellemzik a tartományt. Legyen szó népviseletes ünnepről vagy operajátékokról – a bajor metropoliszok mellett a középkori várak és városok, a pompás kastélyok és barokk templomok is tökéletes helyszínt biztosítanak ehhez. Tradíció és modernség harmonikus összhangban. A pihenésre vágyók és szabadidős sportolók számára igazi paradicsom a sok kristálytiszta folyó és tó, a nemzeti parkok, a számos természeti táj és természetvédelmi terület, a misztikus erdők és napos szőlőhelyek, a vadromantikus középhegységek és az Alpok fenséges csúcsa – egészen Németország legmagasabb csúcsáig, a Zugspitze-ig. Számos kedvelt turista útvonalon, mint például a Romantischen Strasse, a Burgenstrasse vagy a Deutsche Alpenstrasse nyílik alkalma az ide látogatónak felfedezni e sokoldalú tájat.

Város: Oberammergau


Ausztria

Bécs, a főváros igen mozgalmas történelemmel, nagy tradíciókkal rendelkezik. Európa egyik legjelentősebb zeni központja. Ha Bécsben járunk, nem mulaszthatjuk el megnézni a Hofburgot, amely egykoron a a Habsburg uralkodók palotája volt. Itt található a Királyi Kápolna, ahol a híres Bécsi Fiúkórus énekel, itt tekinthető meg a Nemzeti Könyvtár, és az Öreg Hangszerek Gyujteménye. A Szépművészeti Múzeumban számos híres festő képe megcsodálható. A város nevezetes barokk kastélya, a Schönbrunn, amely Mária Terézia egykori otthona volt, itt játszotta Mozart élete első koncertjét.

Salzburg Mozart szülővárosa. A német határtól nem messze, csodálatos hegyekkel övezve, a Salzach folyó völgyében terül el. Az óváros a barokk művészet igazi remeke, csodaszép templomaival, házaival, szökőkútjaival. A város felett, egy 120 méteres szikláról néz le Hohensalzburg Kastély. Itt található a Történeti Múzeum és a Szent István kolostor. Semmiképp ne hagyjuk ki Mozart szüloházát!

Az Eisriesenwelt barlang a világ legnagyobb jégbarlangja. Több mint 40 km sétaúton lehet gyönyörködni a ritka természeti kincsben.

A Grossglockner út Zell am See és Heiligenblut között, a Hohe Tauern Nemzeti Parkon vezet át. 50 km hosszú út, gleccsereivel és hegycsúcsaival csodálatos élményt nyújt az arra járónak.

Időeltolódás:     CET 0 óra (GMT +1 óra)


Osztrák Köztársaság
Németül: Republik Österreich
Főváros: Wien (Bécs).
Államforma: szövetségi köztársaság.
Közigazgatási beosztás: 9 szövetségi tartomány (Bundesland).
Terület:  83 859 km2
Népesség:  7 796 000 fő
Hivatalos nyelv:  német, szlovén, horvát, magyar

Európa szívében, központi fekvésének köszönhetően évszázadok óta számtalan vendéget vonz Ausztria.

Éghajlat:
Az éghajlat az ország nagy részén kontinentális. A hegyekben a hőmérséklet a magassággal arányosan változik, közel -6 fokot kilométerenként. Nyáron átlagosan 20 °C körül van, tavasszal és osszel körülbelül 10 °C. A turistáknak ajánlatos a hegyekben óvakodni az erős napsütéstől, mivel ilyen magasságokban jóval erősebb a napsugarak UV tartalma.

Mikor utazzunk?

Ausztriában az ország adottságai miatt két főbb szezont különböztethetünk meg. Az egyik a nyári szezon májustól októberig, a másik a síszezon pedig decembertol áprilisig. A turisták igényeinek megfelelően Ausztria az év minden szakában rendelkezik turisztikai látványosságokkal, programokkal. A nyári szezonban a városokat nagyobb turistatömegek látogatják meg, mint télen. A téli szezonban a síelok látogatják az országot, akik idejük nagyrészét nem a városokban, hanem Ausztria csodálatos, és nem utolsó sorban hóbiztos lejtőin töltik. Mindkét szezonban a turisztikailag kiemelt helyeken nagyon magasak az árak. Érdemes nyáron is ellátogatni az Alpok lejtőire, hogy ne csak fehéren lássuk az Alpokat.

Borravaló:

A szállodai és éttermi árak tartalmazzák a borravalót, de azért a pincéreknek nyugodtan adhatunk 10% körüli borravalót, ha elégedettek voltunk a kiszolgálással.
A szállodai portások, a takarítószemélyzet és az étteremi pincérek, elvárják, hogy kapjanak valami pluszt a szolgáltatásaikért.

Fizetés, vásárlás

A valutaváltás és az utazási csekk beváltása nem okoz problémát. Nem minden étteremben és üzletben fogadják el a hitelkártyát, viszont még a legapróbb falvakban is találhatók bankjegykiadó automaták. Az országban nem szokás alkudozni.

Ausztriában az üzletek általában hétfotol péntekig 6.00-19.30-ig, szombaton 17 h-ig lehetnek nyitva. Hetente egyszer lehetséges - szombat kivételével - 21 h-ig a nyitva tartás. Ezen előírásokon belül a nyitva tartások üzletenként változhatnak, mert ez saját döntésükön alapul. A nagyobb üzletek a városokban (önkiszolgáló boltok, szupermarketek, áruházak) többnyire folyamatosan nyitva tartanak, a kisebb üzletek gyakran déli szünetet tartanak 13 és 15 óra között, némelyik a hét valamelyik délutánján is zárva van. Az élelmiszer üzletek hétfőtől péntekig általában 6.00-19.30-ig, szombaton 13.00-ig vannak nyitva. Az üzletek nyitva tartása ettol eltéro is lehet, mert ez saját döntésen alapul. Egyéb üzletek általában 9-18 óráig tartanak nyitva. Minden hónap elso szombatja bevásárlónap, amikor az üzletek hosszabbított (ez a hét közbeni nyitva tartásnak felel meg) nyitva tartással - általában 17 h-ig üzemelnek. A nyitva tartás külön szabályozása nagyobb üdülöhelyeken: hétfőtől péntekig 20.00 h-ig (nyáron 21.00 h-ig) szombaton 18.00 h-ig.

A bankok hétfőtől péntekig 8-12.30 és 13.30-15.30 között tartanak nyitva. Csütörtökön 17.30-kor zárnak.

Térség: Körutazás Ausztriában

Látnivalók: UNESCO világörökség része (8 látnivaló) Schönbrunn Bécsben;Schönbrunni Kastély és Park;Salzburg óvárosa;Salzkammergut hallstatt–dachsteini kultúrtája;Semmeringi vasút;Graz óvárosa;Wachaui kultúrtáj;Fertő tó és környéke;Bécs óvárosa.

Város: Körutazás Ausztriában

Városlátogató és Körutak gyűjtőhelye, a szállás pontos megnevezését vagy helységét mindig az adott programon belül lehet megtalálni.

Ausztria

Bécs, a főváros igen mozgalmas történelemmel, nagy tradíciókkal rendelkezik. Európa egyik legjelentősebb zeni központja. Ha Bécsben járunk, nem mulaszthatjuk el megnézni a Hofburgot, amely egykoron a a Habsburg uralkodók palotája volt. Itt található a Királyi Kápolna, ahol a híres Bécsi Fiúkórus énekel, itt tekinthető meg a Nemzeti Könyvtár, és az Öreg Hangszerek Gyujteménye. A Szépművészeti Múzeumban számos híres festő képe megcsodálható. A város nevezetes barokk kastélya, a Schönbrunn, amely Mária Terézia egykori otthona volt, itt játszotta Mozart élete első koncertjét.

Salzburg Mozart szülővárosa. A német határtól nem messze, csodálatos hegyekkel övezve, a Salzach folyó völgyében terül el. Az óváros a barokk művészet igazi remeke, csodaszép templomaival, házaival, szökőkútjaival. A város felett, egy 120 méteres szikláról néz le Hohensalzburg Kastély. Itt található a Történeti Múzeum és a Szent István kolostor. Semmiképp ne hagyjuk ki Mozart szüloházát!

Az Eisriesenwelt barlang a világ legnagyobb jégbarlangja. Több mint 40 km sétaúton lehet gyönyörködni a ritka természeti kincsben.

A Grossglockner út Zell am See és Heiligenblut között, a Hohe Tauern Nemzeti Parkon vezet át. 50 km hosszú út, gleccsereivel és hegycsúcsaival csodálatos élményt nyújt az arra járónak.

Időeltolódás:     CET 0 óra (GMT +1 óra)


Osztrák Köztársaság
Németül: Republik Österreich
Főváros: Wien (Bécs).
Államforma: szövetségi köztársaság.
Közigazgatási beosztás: 9 szövetségi tartomány (Bundesland).
Terület:  83 859 km2
Népesség:  7 796 000 fő
Hivatalos nyelv:  német, szlovén, horvát, magyar

Európa szívében, központi fekvésének köszönhetően évszázadok óta számtalan vendéget vonz Ausztria.

Éghajlat:
Az éghajlat az ország nagy részén kontinentális. A hegyekben a hőmérséklet a magassággal arányosan változik, közel -6 fokot kilométerenként. Nyáron átlagosan 20 °C körül van, tavasszal és osszel körülbelül 10 °C. A turistáknak ajánlatos a hegyekben óvakodni az erős napsütéstől, mivel ilyen magasságokban jóval erősebb a napsugarak UV tartalma.

Mikor utazzunk?

Ausztriában az ország adottságai miatt két főbb szezont különböztethetünk meg. Az egyik a nyári szezon májustól októberig, a másik a síszezon pedig decembertol áprilisig. A turisták igényeinek megfelelően Ausztria az év minden szakában rendelkezik turisztikai látványosságokkal, programokkal. A nyári szezonban a városokat nagyobb turistatömegek látogatják meg, mint télen. A téli szezonban a síelok látogatják az országot, akik idejük nagyrészét nem a városokban, hanem Ausztria csodálatos, és nem utolsó sorban hóbiztos lejtőin töltik. Mindkét szezonban a turisztikailag kiemelt helyeken nagyon magasak az árak. Érdemes nyáron is ellátogatni az Alpok lejtőire, hogy ne csak fehéren lássuk az Alpokat.

Borravaló:

A szállodai és éttermi árak tartalmazzák a borravalót, de azért a pincéreknek nyugodtan adhatunk 10% körüli borravalót, ha elégedettek voltunk a kiszolgálással.
A szállodai portások, a takarítószemélyzet és az étteremi pincérek, elvárják, hogy kapjanak valami pluszt a szolgáltatásaikért.

Fizetés, vásárlás

A valutaváltás és az utazási csekk beváltása nem okoz problémát. Nem minden étteremben és üzletben fogadják el a hitelkártyát, viszont még a legapróbb falvakban is találhatók bankjegykiadó automaták. Az országban nem szokás alkudozni.

Ausztriában az üzletek általában hétfotol péntekig 6.00-19.30-ig, szombaton 17 h-ig lehetnek nyitva. Hetente egyszer lehetséges - szombat kivételével - 21 h-ig a nyitva tartás. Ezen előírásokon belül a nyitva tartások üzletenként változhatnak, mert ez saját döntésükön alapul. A nagyobb üzletek a városokban (önkiszolgáló boltok, szupermarketek, áruházak) többnyire folyamatosan nyitva tartanak, a kisebb üzletek gyakran déli szünetet tartanak 13 és 15 óra között, némelyik a hét valamelyik délutánján is zárva van. Az élelmiszer üzletek hétfőtől péntekig általában 6.00-19.30-ig, szombaton 13.00-ig vannak nyitva. Az üzletek nyitva tartása ettol eltéro is lehet, mert ez saját döntésen alapul. Egyéb üzletek általában 9-18 óráig tartanak nyitva. Minden hónap elso szombatja bevásárlónap, amikor az üzletek hosszabbított (ez a hét közbeni nyitva tartásnak felel meg) nyitva tartással - általában 17 h-ig üzemelnek. A nyitva tartás külön szabályozása nagyobb üdülöhelyeken: hétfőtől péntekig 20.00 h-ig (nyáron 21.00 h-ig) szombaton 18.00 h-ig.

A bankok hétfőtől péntekig 8-12.30 és 13.30-15.30 között tartanak nyitva. Csütörtökön 17.30-kor zárnak.

Térség: Tirol

Tirol Ausztria leghegyvidékibb tartománya és a sízés mekkája. Északi oldalát a Bajor Alpok határolja, míg középső részén az Ötz-völgyi-Alpok monumentális hegyei húzódnak végig. Megannyi csúcs tör 3000 m fölé, ezek közül is a legmagasabbak a Ziller völgyi-Alpok és a Hohe Tauern hegyei, melyek 3700 méter fölé nyúlnak. Megannyi jól kiépített sícentrum várja az ide látogató vendégeket, a néhány pályás családi tereptől a több száz km-es mega-sícentrumig. Aki pedig nyáron sem akar a sízésről lemondani, annak Tirol gleccserei nyújtanak felüdülést. Tirol egyet jelent, a barangolással, kerékpározással a friss levegőn, vagy akár aktívan sportolni a tenisz- vagy a golfpályán, pihenni a tóparton vagy az erdőben. Modern kabinos felvonók 2.000 m-ig. Hegyek és völgyek váltakoznak itt, ahol a hegyi kunyhókban az ételeket a tradícióknak megfelelően készítik el. Népszokások és discok, hagyomány és újdonságok - ez mind Tirol

Város: Tirol


Válogasson útjaink közt téma szerint!