+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Szilveszter a székelyeknél - Zetelaka

Románia, Székelyföld

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: Körutazás, Városlátogatás
Indulás:
Szilveszterezzen velünk Székelyföldön!
Indulás: 2022.12.29. Érkezés: 2023.01.02. 

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Találkozó: 05.30-kor a Déli Pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalánál (a Mercure hotel mögött). Indulás bepakolás után azonnal.

Szállás:  faluturizmus keretein belül magánházaknál különbejáratú kétágyas szobákban fürdőszoba használattal.

Ellátás: Félpanzió, szilveszteri gálavacsorával

Zetelaka: Hargita lábánál, a Nagy-Küküllő völgyének hegyvidéki részén, Székelyudvarhely szomszédságában fekszik.

Leírás

dec. 29. Budapest – 4-es főút – Ártánd (határállomás) – Nagyvárad – Királyhágó – Kolozsvár (rövid séta a belvárosban) – Torda – Szováta – érkezés Zetelakára (fogadás pálinkával és kaláccsal). Szállások elfoglalása.
dec. 30. Részvétel a hajnalban kezdődő disznóvágáson – majd reggeli. Kirándulás a Hargitára: Hargitafürdő (séta a csodálatos fenyvesek között) – Csíksomlyó (ferencesek kegytemploma; csodatévő Szűz Mária-szobor; Jelenések-hegye, stb.) –Máréfalva (székelykapuk) – szállás Zetelakán (disznótoros vacsora).
dec. 31. Reggeli -kenyérsütés megtekintése, majd néptánc bemutató– Székelyudvarhely (Jézus szíve kápolna; Vasszékely szobor, Hősök parkja stb.) – ebéd – pihenés – készülődés az esti szilveszteri mulatságra. Este több fogásos ünnepi vacsora, majd újévi köszöntő egy pohár pezsgővel, ezután mulatság hajnalig élőzenével, tánccal a helybéli székelyekkel – szállás Zetelakán. 

jan. 01. Pihenés, délután lovasszánozás forralt bor mellett (időjárás függvényében) – látogatás Ivóban (séta a vadregényes, téli hangulatú természetben) – vacsora, szállás Zetelakán.

jan. 02.: Reggeli után indulás haza – Korond (ismerkedés a székely fazekassággal, vásárlási lehetőség) – Körösfő (jellegzetes kalotaszegi fatornyú templom kazettás menyezettel, varrottasok, vásárlási lehetőség) – Nagyvárad – Budapest. Érkezés a késő esti órákban.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, estebéd, többfogásos vacsora szilveszter éjszaka, idegenvezetés. Az ár a belépőket nem tartalmazza. (Erre kb. 15 RON/fő szükséges.)

 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

 

Érintett desztinációk:

Románia

Látnivalók

Bukarest, a főváros, a földrengés, a második világháború és Caucescu áldásos tevékenységének köszönhetően rengeteget vesztett korabeli szépségéből. A 12 emelet magas Népek Háza a Pentagon után a világ második legnagyobb épülete. A George Enescu múzeum kottákat és zeneszerzők személyes tárgyait mutatja be.

Brassó középkori szász város, Románia leggyakrabban látogatott idegenforgalmi célpontja. Leghíresebb nevezetessége a Fekete Templom, amely sokak szerint a Bécs és Isztanbul közötti terület legnagyobb gótikus temploma. A várostól 30 kilométerre fekszik Drakula kastélya, amely a környék legnagyobb vonzerejét jelenti. A kastélyhoz vezető út során érdemes felkeresni a Rasnov kastélyt is.

Segesvár a magyarok történelmében nagy szerpet játszó középkori szász város, feltehetőleg itt halt meg Petőfi Sándor. Óratornyáról, Történeti Múzeumáról, dominikánus valamint gótikus templomáról híres. A várostól 40 kilométerre fekszik Albesti, itt található a Petőfi Múzeum.

Temesváron voltak a 89-es forradalom legvéresebb harcai, melynek áldozataira emléktáblákkal emlékeznek. A református templom volt a forradalom központja. A legszebb épületek a városban a római katolikus dóm és a szerb ortodox templom

A Fekete-tenger partvidékének legnagyobb kikötője, és városa Constanta. A futballrajongók Gheorge Hagi szülővárosaként ismerhetik. A strandok zsúfoltak és piszkosak, de a város maga szép. Mamaia a román „Palm Beach”, amely 61 szállodájával várja a turisták hadát. A partvidék egyéb üdülőhelyei: Eforie, Neptun-Olimp és Constinesti.

Romániában a legnagyobb kiadást a szállás jelenti, az étkezés, a múzeumlátogatás és a közlekedés nagyon olcsó. Az utazási csekkeket könnyen, sok helyen beválthatjuk. A bankkártyákat széles körben elfogadják. Borravalót nem kötelező adnunk, a piacokon érdemes alkudoznunk.

Térség: Székelyföld

Székelyföld domborzatának nagy részét a Keleti-Kárpátok belső vonulatai és előhegységei alkotják. Nyugaton az Erdélyi-medence dombságai találhatók. Gasztronómia:Jellegzetes székelyföldi sütemény a kürtőskalács, amely Románia más részein és Magyarországon is elterjedt.

Város: Székelyföld


Válogasson útjaink közt téma szerint!