+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

A Baszkföld és Navarra - aragóniai...

Spanyolország, Baszkföld

Szállás típus: Hotel ****
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Városlátogatás
Indulás:
AA baszkok természeti szépségekben gazdag földje a Pireneusok nyugati lábainál található. Ennek a Szlovénia nagyságú területnek kisebb része Franciaországhoz tartozik, a nagyobbik része pedig Spanyolországhoz. Észak-Spanyolország 3 kis tartománya alkotja a Baszk Autonóm Közösséget, és Baszkföldhöz szokták sorolni Navarra tartományt is, jóllehet itt a lakosság fele már spanyolnak vallja magát.
A XX. század utolsó évtizedeiben többször hallhattunk a hírekben az ETA baszk nacionalista függetlenségi mozgalomról, mely gyakran merényletekkel próbált nyomást gyakorolni Spanyolországra és Franciaországra Baszkföld függetlensége érdekében. Hála istennek ez már csak történelem, hiszen az ETA 2011-ben bejelentette, hogy felhagy mindenféle fegyveres tevékenységgel, 2018 májusában pedig végérvényesen megszűnt a szervezet.
Kevesen tudják, hogy a baszk Európa legősibb népe, eredetük a történelem homályába vész. Jellemző, hogy a baszk nyelv Európa egyetlen más nyelvével sincs rokonságban. Az sem közismert Magyarországon, hogy Baszkföld Spanyolországnak a leggazdagabb része, az emberek jólétben, békében élnek.
A körutazásunk során látjuk majd Baszkföld szép hegyvidékeit, elragadó tengerpartjait, történelmi emlékeit, gyönyörű városait és elbűvölő hegyi falvait, de az érdeklődőknek lehetőségük lesz majd egy kirándulásra Spanyolország egyik legősibb régiójának, Aragóniának az északi részébe is.


Utazás

Menetrend szerinti repülőjáratokkal Bilbaóig és vissza, egyszeri átszállással; a helyszínen légkondicionált autóbusszal.

Szállás

 - 1+1 éjszaka jó 3 csillagos szállodában Bilbao mellett; 
 - 3 éjszaka 4 csillagos szállodában Pamplonában az óvárostól 5 km-re, amely tömegközlekedéssel 25 perc alatt elérhető; 
 - 2 éjszaka 4 csillagos szállodában Biarritzban, a híres strand közelében, kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív félpanzió.


1. nap: Bilbao
Elutazás Ferihegyről egyszeri átszállással Baszkföld legnagyobb városába, az észak-spanyolországi Bilbaóba. A megérkezés után ismerkedés Bilbao építészeti csodájával, a Guggenheim Múzeum világhírű, szupermodern épületegyüttesével. Bár ebben az esetben maga az épület, a „titániumból készült virágköltemény” a fő nevezetesség, azért lesz idő a múzeumban lévő kiállítások megtekintésére is. Szállás Bilbao mellett (1 éj).

2. nap: Bardenas Reales, Olite
Elutazás Bilbaóból Navarra déli részébe. Itt található a Bardenas Reales nevű természetvédelmi terület. Egy sajátos mikroklímának köszönhetően itt jött létre Európa egyik legérdekesebb félsivatagi vidéke. Autóbusszal (közben fotószünetekkel) járjuk be a vidék egészen különleges sziklaformációit, köztük a Castildetierra nevű földpiramist.
A délután nagyobbik részét a középkori hangulatú Olitében töltjük. Ez a kisváros volt egy időben a navarrai királyok székhelye, a főtér mellett álló felújított királyi várkastély a tornyaival, bástyáival a leglátványosabbak közé tartozik Európában. Az olitei séta és a várkastély megtekintése után a kora esti órákban érkezünk meg Pamplonába, Navarra tartományi székhelyére, szállás (3 éj).

3. nap: Javier (Xavér) vára, Leyre-kolostor, Arbayun-szurdok, Pamplona
A délelőtti órákban kirándulást teszünk Pamplona környékén. Először Javier tekintélyes várát nézzük meg. 1506-ban itt született Xavéri Szent Ferenc, jezsuita szerzetes, az újkori missziók történetének legnagyobb alakja. A várban egy kis kiállítást is megtekinthetünk az életéről. Ezt követően a szép fekvésű Leyre-kolostorhoz utazunk, melynek XI. századi kriptája a román stílus egyik legértékesebb műemléke Észak-Spanyolországban. Visszaútban Pamplonába fotószünetet tartunk a vadregényes Arbayun-szurdoknál.
Délután városnézés Pamplonában, a Navarrai Királyság egykori koronázó városában, mely nagyon kellemes, szép város. Az óváros kiváló állapotban van, szebbnél szebb házsorok, hangulatos utcák üzletekkel, vendéglőkkel, számos műemlékkel. A város legértékesebb nevezetessége a katedrális a hozzá tartozó gyönyörű gótikus kolostorral.

4. nap: Pamplona / Észak-Aragónia (San Juan de la Peña-kolostor, Loarre vára, Mallos de Riglos)
Szabad program Pamplonában, lehetőség pihenésre, további nevezetességek megtekintésére, shoppingolásra.
Fakultatív program: Észak-Aragónia (San Juan de la Peña-kolostor, Loarre vára, Mallos de Riglos)
Egész napos kirándulás Spanyolország ősi régiójának, Aragóniának az északi részébe (oda-vissza összesen 5-6 óra buszozás). Szép tájakon keresztül (a Pireneusok déli lábai mentén) utazunk San Juan de la Peña ősi, XII. századi kolostorához. A meghökkentő fekvésű kolostor egy sziklahasadékba épült, valaha Aragónia egyik legjelentősebb kolostora volt, több király is ide temetkezett.
Ezt követően továbbutazunk Spanyolország egyik leglátványosabb várához. Az épületegyüttes egy kiszögellésre épült Loarre falu felett, megtekintése nagy élményt jelent a várak szerelmeseinek. (A modern autóút felvisz a vár melletti parkolóba, így utasainknak nem kell hegyet mászni.)
Visszaútban Pamplonába két fotószünetet is tartunk a Mallos de Riglos közel 300 méter magas vörös sziklatornyainál. A szinte függőleges hegyfalak rendkívül kedveltek a sziklamászók körében.
A fakultatív program ára: 13.900 Ft + belépődíjak (garantált indulás).

5. nap: Átkelés a Pireneusokon, El Camino, Roncesvalles, St-Jean-Pied-de-Port, Cambo-les-Bains, Ainhoa
Pamplonát elhagyva az El Camino (a Szent Jakab Zarándokút) mentén kapaszkodunk felfelé a Pireneusok hágója irányába. Útközben bájos hegyi falvakon megyünk keresztül. Még a hágó legmagasabb pontja előtt, 960 méteres magasságban található Roncesvalles ősi apátsága, az El Camino egyik fontos állomása. Rövid séta, látogatás a gyönyörű kora gótikus apátsági templomban, majd továbbutazás Franciaországba.
A Pireneusok északi lábainál fekszik St-Jean-Pied-de-Port városka, ahonnan a legtöbb zarándok indul Szent Jakab sírhelye, Santiago de Compostela irányába. Késő délelőtt közös séta ebben az ódon hangulatú, bájos kisvárosban, majd szabadidő. Lehetőség lesz felmenni a kissé a város fölé emelkedő erődhöz, ahonnan nagyszerű panoráma nyílik a környező tájra.
Ezt követően a Pireneusok északi oldalán Cambo-les-Bains városba utazunk, ahol az Arnaga-kúriát nézzük meg (elegáns park, 18 gyönyörűen berendezett szoba). A nap zárásaként egy sétát teszünk Ainhoában. Ezt az elbűvölő baszk falucskát beválasztották a „Franciaország legszebb falvai” nevű szövetségbe. Szállás Biarritzban, a város híres strandja közelében (2 éj).

6. nap: St-Jean-de-Luz, Bayonne, Biarritz
Ismerkedés Baszkföld francia részének városaival. Először St-Jean-de-Luz-be utazunk, séta a kikötő környékén és a híres tengerparti strand mentén. Nagyon hangulatos az óváros sétálóutcája, melynek fő nevezetessége a Keresztelő Szent János-templom. A gyönyörűszép és különleges belső tér díszítésében nagy részt vállaltak a helyi hajóácsok is. Ez a templom volt a helyszíne 1660-ban a Napkirály, XIV. Lajos esküvőjének.
A következő programunk Bayonne. Hangulatos óvárosa a Nive folyócska mentén szinte teljes egészében sétáló övezet. A város legnagyobb nevezetessége a legszebb francia gótikus katedrálisokra emlékeztető székesegyház. A közös séta után lehetőség lesz a Baszk Múzeum megtekintésére, mely egészen jó betekintést ad Baszkföld kultúrájába, néprajzába.
A nap hátralévő részében Biarritz városával ismerkedünk, mely Nizzához és Cannes-hoz hasonlóan Franciaország leghíresebb tengerparti üdülővárosai közé tartozik. A XIX. század második felében III. Napóleon császár és felesége fedezte fel ezt a varázslatos helyet, többször nyaraltak itt, és ennek is köszönhetően lett a város a gazdagok és a hírességek üdülőhelye. Gyönyörű házai, palotái, kaszinója, apró öblökkel, sziklaszirtekkel tagolt tengerpartja sokáig emlékezetes marad a látogatók számára.

7. nap: Hondarribia, San Sebastián, Loiola
Kora délelőtt a spanyol oldalon fekvő határvárosba, Hondarribiába utazunk. Óvárosa kellemes meglepetést jelent a turistáknak szép, színes házaival, bájos, macskaköves utcáival.
Késő délelőtt érkezés Baszkföld talán legnevezetesebb városába, San Sebastiánba (baszk nyelven: Donostiába). A város egy gyönyörű tengeröböl partján fekszik, Spanyolország legelegánsabb tengerparti üdülőhelyének tartják. Sokan azt mondják: aki meglátja San Sebastiánt, azonnal beleszeret. A városnézés után lesz szabadidő is, majd autóbusszal felmegyünk a Monte Igueldo kilátópontra (felejthetetlen panoráma a városra és a Kagyló-öbölre).
A San Sebastián-i program után szép hegyvidéki tájakon keresztül utazunk Bilbao irányába. Útközben megállunk majd Loiolában. Itt született 1491-ben Loyolai Szent Ignác, a jezsuita szerzetesrend alapítója. A barokk épületekkel körbeépített középkori szülőháza ma múzeum. A múzeum mellett megnézzük a barokk zarándoktemplomot is, mely 1921-ben bazilika rangot kapott a római pápától.
Szállás Bilbao mellett (1 éj).

8. nap: Bilbao, San Juan de Gaztelugatxe
A délelőttöt még Bilbaóban töltjük, ismerkedünk a város nevezetességeivel, illetve lesz egy kis szabadidő is.
A kora délutáni órákban Baszkföld egyik leglátványosabb kirándulóhelyét nézzük meg. Az Atlanti-óceánban, a part mentén, gyönyörű környezetben található Gaztelugatxe szigete, melyet híd köt össze a szárazfölddel. A sziget legmagasabb pontján van egy Keresztelő Szent Jánosnak szentelt kápolna, ahonnan meseszép panoráma nyílik a partvidékre. (A parkolótól, mely a szárazföldön, egy magaslaton található, a túra oda-vissza másfél óra alatt teljesíthető – kb. 150 méter szintkülönbség –, de az idegenvezetőnk ennél több időt ad majd, hogy az idősebbek is át tudjanak jutni a szigetre. Aki mégsem vállalja, az már a parkoló közeléből is élvezheti a gyönyörű panorámát a szigetre és a partvidékre, illetve a parkolónál lévő vendéglőkben is eltöltheti az időt.)
Ezt követően transzfer a közeli repülőtérre, elutazás Bilbaóból egy nyugat-európai átszállással Budapestre, érkezés a késő esti órákban.

 

Figyelem: A 3. és 4. napok sorrendje a nyitvatartások függvényében felcserélődhet.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Időpontok - Teljes részvételi díjak
2022. jún. 25 - júl. 2.  337.000 Ft + 39.300 Ft (reptéri ill.) = 376.300 Ft  
2022. szept. 6-13.  355.000 Ft + 48.200 Ft (reptéri ill.) = 403.200 Ft  
 

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet a 23 kg-os feladható poggyásszal, a reptéri illetéket, a helyi autóbuszt Spanyolországban és Franciaországban, a 7 éjszakai szállást reggelivel, a helyi idegenforgalmi adókat, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az irodánk idegenvezetőjét indulástól érkezésig, de nem tartalmazza a belépődíjakat. 

Félpanziós felár:  64.000 Ft (7 vacsora) 

Egyágyas felár: 135.000 Ft

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 470 Ft/nap 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Érintett desztinációk:

Spanyolország

Látnivalók :

Az emberek nagy része, ha életében először jár Spanyolországban, Barcelonát mindenképpen felkeresi. A város annyi látnivalót tartogat, hogy több hetes itt tartózkodás is kevés ahhoz, hogy mindent megnézzünk. Semmiképpen ne hagyjuk ki a Picasso Múzeumot, Gaudi fantáziaországát, a Parc Güellt, a gótikus székesegyházat, a piacokat és az FC Barcelona Stadionját.

Toledo Spanyolország leggyönyörűbb városa, a Tajo folyó feletti sziklán fekszik. Csodás galériák, templomok és kastélyok várják a látogatókat. Legjelentősebb épülete az Alcázar és a székesegyház, melynek ablakait El Greco, Goya és Velázquez festette.

Granada építészetében a muzulmán uralomból származó emlékek a meghatározók. Leghíresebb az Alhambra, amely egyszerűen lélegzetelállító, leírni lehetetlen. Az Alcazaba az Alhambra erődítménye, tornyaiból csodálatos kilátás nyílik a városra. A Generalife a szultánok nyári palotája volt, kertje meseszép. A városban még érdemes megnézni a Régészeti Múzeumot, az arab fürdőket, és a cigányok barlangját, a Sacromontét.

A Baleár szigetek 4 szigetből áll: Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera. A szigetcsoport gyönyörű tengerpartjairól és őrült bulijairól híres.

Mallorca

Mallorca, a Spanyolországhoz tartozó Baleár-sziget csoport legnagyobb tagja, melyet méltán neveznek a "Földközi-tenger gyöngyszemének". A sziget területe 3640 km2, ennek egyharmada természetvédelmi terület. Lakossága nagyobbrészt a Palma de Mallorcán él, mely a sziget dél-nyugati oldalán egy öbölben fekszik. A sziget csodálatos természeti szépségeivel, buja zöld növényzetével és kristálytiszta kék tengervizével, homokos partjaival igazi nyaraló paradicsom, ahol egyformán érvényesül a lükteto spanyol temperamentum és a szigetekre jellemzo nyugodtság. Lassan mélyülo tengerpartja, homokos strandjai miatt kiválóan alkalmas kisgyermekes családok nyaralására.

Costa Brava
Costa Brava és Costa de Maresme a francia határtól Barcelonáig terjedo partszakasz, mely méltán mondható Európa egyik legkedveltebb, legjobb infrastruktúrával rendelkezo üdülohelyének. A part menti vasúttal könnyen eljuthatunk Barcelonába, ahol további élményekben lehet részünk.

Térség: Baszkföld


Város: Bilbao


Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Körutazás Franciaországban

Franciaország

Látnivalók: Eiffel-torony, Arc de Triomphe, Les Invalides, Conciergerie, Palais Garnier, Notre-Dame székesegyház, Sacré Cœur, Sorbonne, Szabadság-szobor, Panthéon, Sainte-Chapelle, Église de la Madeleine, Place des Vosges, Saint-Jacques torony, Királyi palota, Párizsi Nagymecset, Louvre, Musée d'Orsay, Centre Georges Pompidou, Musée Rodin, Musée du Montparnasse, Musée Cluny, Musée Picasso.Disney-Land.

Város: Körutazás Franciaországban


Spanyolország

Látnivalók :

Az emberek nagy része, ha életében először jár Spanyolországban, Barcelonát mindenképpen felkeresi. A város annyi látnivalót tartogat, hogy több hetes itt tartózkodás is kevés ahhoz, hogy mindent megnézzünk. Semmiképpen ne hagyjuk ki a Picasso Múzeumot, Gaudi fantáziaországát, a Parc Güellt, a gótikus székesegyházat, a piacokat és az FC Barcelona Stadionját.

Toledo Spanyolország leggyönyörűbb városa, a Tajo folyó feletti sziklán fekszik. Csodás galériák, templomok és kastélyok várják a látogatókat. Legjelentősebb épülete az Alcázar és a székesegyház, melynek ablakait El Greco, Goya és Velázquez festette.

Granada építészetében a muzulmán uralomból származó emlékek a meghatározók. Leghíresebb az Alhambra, amely egyszerűen lélegzetelállító, leírni lehetetlen. Az Alcazaba az Alhambra erődítménye, tornyaiból csodálatos kilátás nyílik a városra. A Generalife a szultánok nyári palotája volt, kertje meseszép. A városban még érdemes megnézni a Régészeti Múzeumot, az arab fürdőket, és a cigányok barlangját, a Sacromontét.

A Baleár szigetek 4 szigetből áll: Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera. A szigetcsoport gyönyörű tengerpartjairól és őrült bulijairól híres.

Mallorca

Mallorca, a Spanyolországhoz tartozó Baleár-sziget csoport legnagyobb tagja, melyet méltán neveznek a "Földközi-tenger gyöngyszemének". A sziget területe 3640 km2, ennek egyharmada természetvédelmi terület. Lakossága nagyobbrészt a Palma de Mallorcán él, mely a sziget dél-nyugati oldalán egy öbölben fekszik. A sziget csodálatos természeti szépségeivel, buja zöld növényzetével és kristálytiszta kék tengervizével, homokos partjaival igazi nyaraló paradicsom, ahol egyformán érvényesül a lükteto spanyol temperamentum és a szigetekre jellemzo nyugodtság. Lassan mélyülo tengerpartja, homokos strandjai miatt kiválóan alkalmas kisgyermekes családok nyaralására.

Costa Brava
Costa Brava és Costa de Maresme a francia határtól Barcelonáig terjedo partszakasz, mely méltán mondható Európa egyik legkedveltebb, legjobb infrastruktúrával rendelkezo üdülohelyének. A part menti vasúttal könnyen eljuthatunk Barcelonába, ahol további élményekben lehet részünk.

Térség: Baszkföld


Város: Bilbao


Spanyolország

Látnivalók :

Az emberek nagy része, ha életében először jár Spanyolországban, Barcelonát mindenképpen felkeresi. A város annyi látnivalót tartogat, hogy több hetes itt tartózkodás is kevés ahhoz, hogy mindent megnézzünk. Semmiképpen ne hagyjuk ki a Picasso Múzeumot, Gaudi fantáziaországát, a Parc Güellt, a gótikus székesegyházat, a piacokat és az FC Barcelona Stadionját.

Toledo Spanyolország leggyönyörűbb városa, a Tajo folyó feletti sziklán fekszik. Csodás galériák, templomok és kastélyok várják a látogatókat. Legjelentősebb épülete az Alcázar és a székesegyház, melynek ablakait El Greco, Goya és Velázquez festette.

Granada építészetében a muzulmán uralomból származó emlékek a meghatározók. Leghíresebb az Alhambra, amely egyszerűen lélegzetelállító, leírni lehetetlen. Az Alcazaba az Alhambra erődítménye, tornyaiból csodálatos kilátás nyílik a városra. A Generalife a szultánok nyári palotája volt, kertje meseszép. A városban még érdemes megnézni a Régészeti Múzeumot, az arab fürdőket, és a cigányok barlangját, a Sacromontét.

A Baleár szigetek 4 szigetből áll: Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera. A szigetcsoport gyönyörű tengerpartjairól és őrült bulijairól híres.

Mallorca

Mallorca, a Spanyolországhoz tartozó Baleár-sziget csoport legnagyobb tagja, melyet méltán neveznek a "Földközi-tenger gyöngyszemének". A sziget területe 3640 km2, ennek egyharmada természetvédelmi terület. Lakossága nagyobbrészt a Palma de Mallorcán él, mely a sziget dél-nyugati oldalán egy öbölben fekszik. A sziget csodálatos természeti szépségeivel, buja zöld növényzetével és kristálytiszta kék tengervizével, homokos partjaival igazi nyaraló paradicsom, ahol egyformán érvényesül a lükteto spanyol temperamentum és a szigetekre jellemzo nyugodtság. Lassan mélyülo tengerpartja, homokos strandjai miatt kiválóan alkalmas kisgyermekes családok nyaralására.

Costa Brava
Costa Brava és Costa de Maresme a francia határtól Barcelonáig terjedo partszakasz, mely méltán mondható Európa egyik legkedveltebb, legjobb infrastruktúrával rendelkezo üdülohelyének. A part menti vasúttal könnyen eljuthatunk Barcelonába, ahol további élményekben lehet részünk.

Térség: Körutazás Spanyolországban

Körutazások és városlátogatások gyűjtőhelyei. Azok a programok is ebbe a körzetbe kerülnek melyek akár csak egyetlen napra de érintenek valamely nagyobb spanyol várost. A részletes programleírásokat az utak leírásai tartalmazzák.

Város: Körutazás Spanyolországban


Spanyolország

Látnivalók :

Az emberek nagy része, ha életében először jár Spanyolországban, Barcelonát mindenképpen felkeresi. A város annyi látnivalót tartogat, hogy több hetes itt tartózkodás is kevés ahhoz, hogy mindent megnézzünk. Semmiképpen ne hagyjuk ki a Picasso Múzeumot, Gaudi fantáziaországát, a Parc Güellt, a gótikus székesegyházat, a piacokat és az FC Barcelona Stadionját.

Toledo Spanyolország leggyönyörűbb városa, a Tajo folyó feletti sziklán fekszik. Csodás galériák, templomok és kastélyok várják a látogatókat. Legjelentősebb épülete az Alcázar és a székesegyház, melynek ablakait El Greco, Goya és Velázquez festette.

Granada építészetében a muzulmán uralomból származó emlékek a meghatározók. Leghíresebb az Alhambra, amely egyszerűen lélegzetelállító, leírni lehetetlen. Az Alcazaba az Alhambra erődítménye, tornyaiból csodálatos kilátás nyílik a városra. A Generalife a szultánok nyári palotája volt, kertje meseszép. A városban még érdemes megnézni a Régészeti Múzeumot, az arab fürdőket, és a cigányok barlangját, a Sacromontét.

A Baleár szigetek 4 szigetből áll: Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera. A szigetcsoport gyönyörű tengerpartjairól és őrült bulijairól híres.

Mallorca

Mallorca, a Spanyolországhoz tartozó Baleár-sziget csoport legnagyobb tagja, melyet méltán neveznek a "Földközi-tenger gyöngyszemének". A sziget területe 3640 km2, ennek egyharmada természetvédelmi terület. Lakossága nagyobbrészt a Palma de Mallorcán él, mely a sziget dél-nyugati oldalán egy öbölben fekszik. A sziget csodálatos természeti szépségeivel, buja zöld növényzetével és kristálytiszta kék tengervizével, homokos partjaival igazi nyaraló paradicsom, ahol egyformán érvényesül a lükteto spanyol temperamentum és a szigetekre jellemzo nyugodtság. Lassan mélyülo tengerpartja, homokos strandjai miatt kiválóan alkalmas kisgyermekes családok nyaralására.

Costa Brava
Costa Brava és Costa de Maresme a francia határtól Barcelonáig terjedo partszakasz, mely méltán mondható Európa egyik legkedveltebb, legjobb infrastruktúrával rendelkezo üdülohelyének. A part menti vasúttal könnyen eljuthatunk Barcelonába, ahol további élményekben lehet részünk.

Térség: Baszkföld


Város: San Sebastián

Válogasson útjaink közt téma szerint!