+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

A Tűzföld és Patagónia természeti csodái -...

Argentína, Körutazás Argentínában

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Egzotikus út, Körutazás
Indulás:

A TŰZFÖLD ÉS PATAGÓNIA TERMÉSZETI CSODÁI
BARANGOLÁS DÉL-AMERIKA LEGDÉLEBBI VIDÉKEIN

Földünk egyik legtávolabbi vidékére kalauzoljuk el utasainkat. Mind a Tűzföld, mind Patagónia részben Argentínához, részben Chiléhez tartozik. A Tűzföld argentin oldalán található a világ legdélebbi városa, a pazar fekvésű Ushuaia. Patagóniának az argentin és a chilei részén is van egy-egy nemzeti park, melyek egészen egyedülállóak. Az Andok keleti lábainál fekvő argentin El Calafate városát szokták nevezni a gleccserek „világfővárosának” is. A közelében lévő Perito Moreno-gleccser (a gleccserek Niagarája) soha nem felejthető látvány. Az Argentino-tó vizéből kiemelkedő jégfal 60-70 méter magas és 4 km széles. A chilei oldalon fekvő Torres del Paine a világ egyik leglátványosabb hegysége, 2013-ban egy internetes szavazáson a világ 8. csodájának választották.

Utazás

A Budapest – Buenos Aires / Buenos Aires – El Calafate / El Calafate – Ushuaia / Ushuaia – Buenos Aires / Buenos Aires – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjáratokkal.

Szállás

9 éjszaka jó 4 csillagos szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Ellátás

Büféreggeli, valamint ebéd az 5. napon (fakultatív félpanzió a 2. naptól a 9. napig, a 4. és az 5. nap kivételével).
Megjegyzések:
1. A félpanziós felár a 4., az 5. és a 10. napon nem tartalmaz vacsorát. Ennek oka, hogy az 5. napon maga a részvételi díj tartalmaz főétkezést, a 4. és a 10. napon pedig a fakultatív programok tartalmaznak ebédet vagy vacsorát (a tapasztalatok alapján utasaink többsége részt vesz ezeken).
2. A 3. napon a korai reptéri transzfer miatt a szálloda csak egy szűk választékú reggelit tud a csoportnak biztosítani (kávé, péksütemény).


1. nap:
Elutazás Ferihegyről egy nyugat-európai átszállással Argentínába.

2. nap: Buenos Aires
Érkezés Buenos Airesbe a kora délelőtti órákban. Transzfer a belvárosba, majd félnapos autóbuszos városnézés az argentin fővárosban, Dél-Amerika Párizsában. Ezt a jelzőt Buenos Aires köszönheti a széles sugárutaknak, a szebbnél szebb parkoknak, a rengeteg köztéri szobornak, emlékműnek és nem utolsósorban a számtalan látványos épületnek. Szállás Buenos Airesben, egy városközponthoz közeli szállodában (1 éj). A nap hátralévő részében szabad program.

3. nap: Torres del Paine Nemzeti Park (Chile)
Kora reggel elutazás közvetlen járattal Dél-Argentínába, El Calafatéba. Érkezés a kora délelőtti órákban, majd autóbusszal továbbindulunk Chilébe, a Torres del Paine Nemzeti Parkba (kb. 5 órás buszozás), így jó idő esetén már ezen a napon gyönyörködhetünk e bizarr formájú hegyekben. Sokak szerint ezen óriási gránitszikláknál alig vannak látványosabb hegycsúcsok az egész világon. Szállás az Utolsó Reménység-fjord mentén, Puerto Natalesben (3 éj).

4. nap: Puerto Natales / hajókirándulás az Utolsó Reménység-fjordon, Bernardo O’Higgins Nemzeti Park
Szabad program Puerto Natalesben, pihenés.
Fakultatív program: Egész napos hajókirándulás Puerto Natalesből a Bernardo O’Higgins Nemzeti Parkba az Utolsó Reménység-fjordon. A hajóról szép tájakban, hegyekben, vízesésekben, gleccserekben gyönyörködhetünk, nagy eséllyel láthatunk majd fókákat, kormoránokat és kondorkeselyűket. Ez utóbbi a világ legnagyobb repülő madara, Chilének és Argentínának az egyik nemzeti szimbóluma, szárnyainak fesztávolsága a 3 métert is elérheti. A 3 órás hajóút végcélja a Serrano-gleccser és az előtte elterülő gleccserlagúna, mely általában tele van nagy jégtömbökkel. A patagóniai utazásunk egyik nagy élményét jelenti majd a könnyű túra (kb. 1 km) a vadregényes gleccserlagúna partján a gleccserhez.
Kora délután visszaindulunk a hajóval Puerto Natalesbe. Útközben egy tipikus patagóniai estancián (farmon) bőséges ebédet szolgálnak fel a csoportnak.
A fakultatív program ára: 108.500 Ft (ebéddel).

5. nap: Torres del Paine Nemzeti Park, Milodon-barlang
Egész napos kirándulás a Torres del Paine Nemzeti Parkban és környékén. Autóbusszal keressük fel a legjobb kilátóhelyeket, amelyekről nemcsak a hegyekben és az érintetlen természetben lehet gyönyörködni, de látunk majd szép folyókat, vízeséseket, gleccsereket, gyönyörű hegyi tavakat és nagy eséllyel vadon élő állatokat is. Ebéd a Nemzeti Park területén.
Visszaútban Puerto Natalesbe látogatás a Milodon-barlangban, ahol a XIX. század végén megtalálták egy már évezredekkel ezelőtt kihalt ősállat, a milodon (egyfajta óriáslajhár) kiváló állapotban fennmaradt maradványait (csontvázát, bőrét, bundáját).

6. nap: El Calafate (Argentína), Perito Moreno-gleccser
Búcsú Chilétől, átkelés Argentínába, 4-5 órás buszozás El Calafatéba, az Argentino-tó partján fekvő turistavárosba, a gleccserek „világfővárosába”. Ezt a jelzőt El Calafate annak köszönheti, hogy ez a város van a legközelebb Földünk talán leglátványosabb gleccsereihez. Az Andok hegységben található a déli félteke legnagyobb jégmezője (ha az Antarktiszt nem számítjuk). Ennek a jégmezőnek a területe sokszorosa az európai Alpok összes jéggel borított területének. A magasan lévő jégmezőből több száz gleccser nyúlik le a völgyek felé, ezek közül egyedül a Perito Moreno-gleccser közelíthető meg közúton.
Délután kirándulás autóbusszal a Perito Moreno-gleccserhez. Ezt a majdnem függőleges, félelmetes méretű gleccserfalat (4 km széles, 60-70 méter magas) egészen közelről, jól kiépített sétautakról, kilátóteraszokról lehet megcsodálni. A gleccser megtekintése audiovizuális élményt jelent, hiszen a jégfalból pár percenként óriási, több tonnás jégtömbök szakadnak le, és zúdulnak óriási robajjal az Argentino-tó vizébe.
Szállás El Calafatéban (2 éj).

7. nap: El Calafate, hajókirándulás az Argentino-tavon az Upsala- és a Spegazzini-gleccserekhez
Szabad program, pihenés. El Calafate hangulatos turistaváros, belvárosa az alpesi üdülőhelyekre emlékeztet (szép épületek, éttermek, kávézók, üzletek, múzeumok, parkok stb.). A felsoroltakon kívül a szabadidőre még az érdeklődőknek ajánljuk a Nimez Lagúnát (érdekes madárrezervátum az Argentino-tónál) és a Glaciariumot. Ez utóbbi egy szupermodern múzeum a gleccserekről.
Fakultatív program: Reggel 8 óra körül autóbuszos transzfer (kb. 50 km) a hajóállomásra, ahonnan a kényelmes katamarán 9 órakor indul az Argentino-tó távolabbi részeinek felfedezésére. Az Andok lábainál fekvő tó Argentína legnagyobb tava, egyes ágai egészen mélyen benyúlnak a nagy hegyek közé. Először az Upsala-ág irányába hajózunk, melynek a végében van az Upsala-gleccser. Ennek az ágnak a fő látványosságai a hatalmas jégtömbök. A hajókirándulás igazán nagy attrakciója azonban a Spegazzini-ág végében található Spegazzini-gleccser. A gleccser fala még a Perito Moreno-gleccserénél is jóval magasabb (kb. 120 méter), egy életre szóló élmény a hajóról megcsodálni ezt a monumentális jégtömeget és a környező gyönyörű tájat. A hajó kiköt egy étteremnél, ahonnan remek panoráma nyílik a Spegazzini-gleccserre; itt ebédelési vagy túrázási lehetőség lesz.
Visszaérkezés a kikötőbe 16 óra körül, majd autóbuszos transzfer El Calafatéba, a szállodához.
A fakultatív program ára: 91.700 Ft.

8. nap: Ushuaia
Transzfer El Calafate repülőterére, utazás a Tűzföldre, Ushuaiába, Földünk legdélebbi városába. A közel 100.000 lakosú település egy tengeri csatorna partjai mentén fekszik, hatalmas hegyek gyűrűjében. A megérkezés után rövid autóbuszos városnézés következik, majd látogatást teszünk Ushuaia legérdekesebb múzeumában, melyet az egykori hírhedt börtönben rendeztek be. A város a XX. század elején részben fegyenctelep volt, akkor épült a jellegzetes formájú börtönépület (a Presidio). A múzeumegyüttesben többféle kiállítás van, bemutatják a fegyencek életét természetesen, de van helytörténeti, tengerészeti, művészeti részleg is, sőt néhány cellát az Antarktisznak szentelnek. Földünk városai közül Ushuaia van a legközelebb a Déli Sarkvidékhez.
Szállás Ushuaiában, egy városközponthoz közeli szállodában (2 éj).

9. nap: Ushuaia, Tűzföld Nemzeti Park, hajózás a Beagle-csatornán
Délelőtt félnapos kirándulás a Tűzföld Nemzeti Parkba. Barangolás Földünk e nagyon távoli, zord vidékén, ahol a legnagyobb élményt az érintetlen természet felfedezése jelenti (hegyek, völgyek, erdők, folyók, tavak, tengeröblök, szigetek, félszigetek stb.). Pihenőt tartunk majd a Roca-tó közelében lévő látogatói központnál, ahol van egy kis kiállítás a tűzföldi indiánokról. Az utazás végcélja a szép Lapataia-öböl, ahol egy nagy tábla jelzi azt a helyet, ahol véget ér a Buenos Airesből induló országút (innen az argentin főváros több mint 3000 km).
Délután szabad program Ushuaiában.
Fakultatív program: Két és fél órás hajókirándulás a Beagle-csatorna szigetei között.
A Tűzföld bolygónk legnagyobb szigetei közé tartozik. Ezt a nagy szigetet délről a Beagle-csatorna választja el a környező kisebb szigetektől. A kényelmes katamaránon tett kirándulás során szép tájakban gyönyörködhetünk, a tenger felől egészen egyedülálló kilátás nyílik majd Ushuaia városára. A kisebb szigeteken látunk majd oroszlánfókákat, különböző madárkolóniákat, az egyik lakatlan szigeten lesz egy kis sétalehetőség is.
A fakultatív program ára: 27.300 Ft.

10. nap: Buenos Aires
Transzfer Ushuaia repülőterére, elutazás Buenos Airesbe. Megérkezés után transzfer a városközponthoz közeli szállodába (1 éj). Este lehetőség részt venni az alábbi programon:
Fakultatív program: Tangó est vacsorával
A fakultatív program ára: 29.900 Ft.

11. nap: Buenos Aires
Délelőtt transzfer a Buenos Aires-i nemzetközi repülőtérre, elutazás egy nyugat-európai átszállással Budapestre.

12. nap:
Érkezés Ferihegyre a délutáni órákban.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Időpont - Teljes részvételi díj

2023. nov. 30 - dec. 11.  1.619.000 Ft + 75.000 Ft (reptéri ill.) = 1.694.000 Ft  
 

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket (beleértve a 3 belső járatot is) a 23 kg-os feladható poggyásszal, a reptéri illetéket, a helyi közlekedést, a 9 éjszakai szállást reggelivel, az ebédet az 5. napon, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat belépődíjakkal, a helyi idegenvezetéseket és az irodánk idegenvezetőjét az indulástól az érkezésig. 

Félpanziós felár:  113.900 Ft (6 vacsora vagy ebéd – napi egy főétkezés a 2. naptól a 9. napig, a 4. és az 5. nap kivételével) 

Egyágyas felár: 329.000 Ft

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 520 Ft/nap 


A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Érintett desztinációk:

Argentína

 Az emberi jelenlét legkorábbi nyoma Argentínában i. e. 11 000-ből származik, Patagóniában található, Santa Cruz városban a Piadra Múzeumban. Időszámításunk kezdete körül számos kukoricatermesztésen alapuló civilizáció fejlődött ki az Andok vidékén (Santa María, Huarpes, Diaquitas, Sanavinores és mások). 1480-ban az Inka Birodalom Pachacutec inka vezetésével megtámadta és meghódította a mai Argentína északnyugati részét. A birodalomba Collasuyu néven tagolták be ezt a régiót.

Északkeleten a guaraní kultúra fejlődött ki, amely yucca és édesburgonya termesztésén alapult. A központi és déli részeken (a pampákon és Patagóniában) nomád kultúrák domináltak, amelyeket a 17. században a mapuchók egyesítettek. Mai korában közigazgatásilag 23 tartományra és Buenos Aires szövetségi kerületre tagozódik. Buenos Aires: Rengetek szórakozóhellyel van tele a város. Vásárlónegyed a Avenida Santa Fe. A Metropolitana katedrálisba, José de San Martin sírja található. A Teatro Colon a város operaháza.

A főváros leghíresebb múzeumai a Szépművészeti Múzeum, a Történeti Múzeum és a Museo del Cine. Mar del Plata: A fővárostól 400 km-re található tengerpart. Córdoba: Az ország második legjelentősebb városa. Nevezetesek a piacok, a jezsuita Iglesia de la Compania és a Museo Historicao Provincial Marques de Sobremonte. Iguazu Nemzeti Park: Puerto Iguazu közelében folyik össze az Iguazu és a Parana folyó. Ettől keletre található maga a vízesés, melyen másodpercenként 70 méter magasságból 5000 köbméter víz zúdul alá. Sportközpontnak számít.

Terület:  2 766 889 km2  Népesség:  32 609 000 fő  Főváros:  Buenos Aires  Hivatalos nyelv:  spanyol  Pénznem:  1 austral=100 centavo  Időzóna:  CET -4 óra (GMT -3 óra)  Áramforrás:  220V
Magyar Követség:  Buenos Aires, Coronel Diaz 1874/78, 1425 Tel: 54-1-824-5845. Fax: 54-1-805-3918 Bardócz Béla nagykövet.  Vízum: szükséges Útlevél: szükséges  Országhívószám:  + 54

Térség: Körutazás Argentínában

A városlátogató és körutazások gyűjtő helye ez a régió, pontos szállás és útvonal leírások a programokban olvashatóak.

Város: Körutazás Argentínában

Chile

Éghajlata:   
Hatalmas eltérések vannak a domborzatban és ezáltal az éghajlatban is. Patagónia szinte állandóan fagyos, a tengerpartján fantasztikus strandok találhatók, a hegyek egész évben hóval borítottak, ugyanakkor van az országnak olyan része is, ahol még sohasem mértek csapadékot. Az ország középső területein mediterrán éghajlat uralkodik.

Étkezés költségei:        
Alapkategóriában: 2-10$
Középkategóriában: 10-15$
Luxuskategóriában: 15$ felett

Szállás költségei:          
Olcsóbb szálláshelyek: 10-20 dollár körül mozog.
Középkategóriájú szálláshelyek: 20-40$
Luxusszállodák: 40$ felett      

Ünnepek:         
Húsvét és a Karácsony a legnagyobb ünnep az országban, de emellett más látványos rendezvények is vannak. A legnagyobbak ezek közül a Fiesta Patrias, a Nemzeti Függetlenség Napja, a Fegyveres Erők Napja és a Fiesta de la Virgin del Rosario.

Gasztronómia:              
A legfontosabb alapanyagok a tenger gyümölcsei, a marhahús, a friss gyümölcsök és a zöldségek. A leghíresebb étel a lomo a lo pobre, amely egy óriási marhaszelet két tojással és chipsel a tetején. A parillada sem könnyű étel, grillezett belsőségekből és véres hurkából áll. A curanto a harmadik chilei híresség, halszeletekből, csirkéből, bárányból, sertésből, marhából és burgonyából készítik.

Főbb látnivalók:           
A leghíresebb látnivalók Santiagoban a Mercado Central, a Plaza de Armas, a Paseo Ahumada sétálóutca és a Palacio de la Moneda. Múzeumai közül a legnevezetesebb a Museo de Santiago és a Palacio de Bellas Artes. Érdemes meglátogatni Valparaisot Chile legnagyobb kikötőjét és második legnagyobb városát.

Közlekedés:                            
Nagyon könnyű az országon belül utazni, a buszok gyorsak, pontosak és kényelmesek, a belföldi repülőjáratok is viszonylag olcsók.     

Járványok, betegségek:            
Bélfertőzések (kolera, egyéb bakteriális és protozoon-fertőzések, féregfertőzések), Álomkór, Veszettség, Egyéb vírusfertőzések (hepatitis, AIDS), Bőrbetegségek (lepra).

Terület:  756 626 km2  Népesség:  13 813 000 fő  Főváros:  Santiago  Hivatalos nyelv:  spanyol
Pénznem:  1 chilei peso=100 centavo  Időzóna:  CET -5 óra (GMT -4 óra)  Áramforrás:  220V
Cím:  La Escuela 1224 - Las Condes -Santiago Előhívó:  00-56-2 Telefon:  243-1229 Ügyelet:  - Fax:  243-1306 Tiszteletbeli konzul:  Gabriel Héctor Berczely Apor

 

 

Térség: Patagónia

Város: Körutazás Patagóniában


Argentína

 Az emberi jelenlét legkorábbi nyoma Argentínában i. e. 11 000-ből származik, Patagóniában található, Santa Cruz városban a Piadra Múzeumban. Időszámításunk kezdete körül számos kukoricatermesztésen alapuló civilizáció fejlődött ki az Andok vidékén (Santa María, Huarpes, Diaquitas, Sanavinores és mások). 1480-ban az Inka Birodalom Pachacutec inka vezetésével megtámadta és meghódította a mai Argentína északnyugati részét. A birodalomba Collasuyu néven tagolták be ezt a régiót.

Északkeleten a guaraní kultúra fejlődött ki, amely yucca és édesburgonya termesztésén alapult. A központi és déli részeken (a pampákon és Patagóniában) nomád kultúrák domináltak, amelyeket a 17. században a mapuchók egyesítettek. Mai korában közigazgatásilag 23 tartományra és Buenos Aires szövetségi kerületre tagozódik. Buenos Aires: Rengetek szórakozóhellyel van tele a város. Vásárlónegyed a Avenida Santa Fe. A Metropolitana katedrálisba, José de San Martin sírja található. A Teatro Colon a város operaháza.

A főváros leghíresebb múzeumai a Szépművészeti Múzeum, a Történeti Múzeum és a Museo del Cine. Mar del Plata: A fővárostól 400 km-re található tengerpart. Córdoba: Az ország második legjelentősebb városa. Nevezetesek a piacok, a jezsuita Iglesia de la Compania és a Museo Historicao Provincial Marques de Sobremonte. Iguazu Nemzeti Park: Puerto Iguazu közelében folyik össze az Iguazu és a Parana folyó. Ettől keletre található maga a vízesés, melyen másodpercenként 70 méter magasságból 5000 köbméter víz zúdul alá. Sportközpontnak számít.

Terület:  2 766 889 km2  Népesség:  32 609 000 fő  Főváros:  Buenos Aires  Hivatalos nyelv:  spanyol  Pénznem:  1 austral=100 centavo  Időzóna:  CET -4 óra (GMT -3 óra)  Áramforrás:  220V
Magyar Követség:  Buenos Aires, Coronel Diaz 1874/78, 1425 Tel: 54-1-824-5845. Fax: 54-1-805-3918 Bardócz Béla nagykövet.  Vízum: szükséges Útlevél: szükséges  Országhívószám:  + 54

Térség: Buenos Aires

Város: Buenos Aires

 



Buenos Airesbe
a turistákat a város nyüzsgése, színei és rengeteg szórakozóhelye vonzza.


A divat kedvelői a városnézést az Avenida Santa Fe bevásárló negyedben kezdjék! A történelem és a művészetek barátai látogassanak el a Metropolitana katedrálisba, ahol többek között az argentin hős, José de San Martin sírja is megtekinthető.


Avenida Santa Fe

A Teatro Colon, az operaház, nívós balettelőadásoknak, komolyzenei koncerteknek és operáknak nyújt remek színhelyet. A főváros leghíresebb múzeumai a Szépművészeti Múzeum, a Történeti Múzeum és a Museo del Cine. Jó ha tudjuk, hogy Buenos Aires nagyon drága város, ha olcsóbb szálláshelyet keresünk, a Congreso negyedben próbálkozzunk! 









Teatro Colon
 

 

Válogasson útjaink közt téma szerint!