+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Hallyu - Utazás a koreai drámák és K-pop...

Dél Korea, Körutazás Dél-Koreában

Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Egzotikus út, Körutazás
Indulás:
Rajongsz a dél-koreai drámákért vagy épp a K-pop bandák slágereinek megszállottja vagy? Akkor egyértelműen a HALLYU körutazásunkon a helyed! Célunk, hogy magyar csoportkísérőnk társaságában a Szöulban és környékén eltöltött egy hét alatt a világszerte egyre népszerűbb koreai popkultúra minél több zarándokhelyére látogassunk el. Kosztümös és modern filmek forgatási helyszíneire, valamint a zenei előadók által is szeretett vagy látogatott helyekre kalauzolunk el, ahol ha szerencsénk van, akár sztárokkal is találkozhatunk. Nincs más hátra, „lovagold meg” velünk a Koreai Hullámot, tarts velünk Szöulba körutazásunk alkalmával!

Útvonal: Szöul – Suwon – Yongin – Nami Island – Petite France – Szöul 
Időpont: 2019. július 10 – 18.
Időtartam: 9 nap / 7 éj
Részvételi díj: 379.000 Ft /fő-től
Előfoglalási kedvezménnyel:
2018. december 31-ig: 349.000 Ft /fő-től



Program

1 . Nap – július 10.

Elutazás Budapestről kora délután a Lufthansa légitársaság járataival Frankfurton keresztül Szöulba, magyar csoportkísérőnk társaságában.

2 . Nap – július 11.

A délelőtti órákban érkezünk meg Szöul Incheon repülőterére, ahonnan busszal vetjük bele magunkat rögtön a városnézésbe rövid programunk keretein belül. A város egyik legújabb ékkövéhez, a Lotte World Towerhez látogatunk, ahonnan 500 méter magasból csodálhatjuk a panorámát, majd a felhőkarcolóban található plázában használhatjuk ki szabadidőnket étkezésre, vásárlásra vagy csak nézelődésre. Mielőtt a belvárosi szállodánkba tartanánk, még megtekintjük az 1988-as nyári olimpiai játékok helyszínét, a Seoul Olympic Parkot. Szállás Szöulban.

3 . Nap – július 12.


Reggel tömegközlekedéssel folytatjuk Szöul felfedezését. Elsőként a hangulatos belvárosi patakhoz, a Cheonggyecheon stream-hez látogatunk, majd innen a Gwanghwamun térre sétálunk át, ahol megismerkedhetünk az ország történetének kiemelkedő alakjaival. Következőként Szöul öt palotája közül az első és legnagyobb Gyeongbokgung palotát látogatjuk meg, ahol megtekintünk egy királyi őrségváltást is. Délután némi szabadidő áll rendelkezésre a szuvenír- és kézműves boltokkal, éttermekkel teletűzdelt Insadong utcán, majd a napot a város közepén magasodó N-Seoul Tower kilátójával zárjuk. Szállás Szöulban.

4 . Nap – július 13.

A mai nap már inkább Korea modern arcáról és fiatalos kultúrájáról fog szólni: a híres Gangnam városrészben teszünk egy sétát, ahol többek közt a Samsung D’Light bemutatóterének köszönhetően ismerhetjük meg a tech-óriás jövőbe mutató kütyüjeit. Metróval és gyalog folytatjuk a felfedezést, következő állomásunk az SM Town, mely a médiavállalat saját bevásárló- és szórakoztatóközpontja. Meglátogatjuk a felhőkarcolók árnyékában megbúvó bájos kis Bongeunsa templomot, majd az Apgujeong Hallyu Star Streetre tartunk, ahol a legtöbb zenei- és filmsztárt menedzselő iroda főhadiszállását találhatjuk. Nem ritka, hogy egy-egy kedvenc is felbukkanjon erre felé. Szállás Szöulban.

5 . Nap – július 14.

Reggeli után buszos kirándulásra Suwonba utazunk, ahol a 18. század végén épült Hwaseong erőd máig megmaradt falain sétálgathatunk. Ebédre közösen megkóstoljuk a bibimbapot, mely Korea egyik nemzeti étele, majd az MBC Dramia-ba, másnéven a Daejanggeum Parkba látogatunk, mely az MBC média-óriás saját kültéri stúdiója. A két és fél millió négyzetkilométerenyi területen az ország történelmének több korszakát is rekonstruálták, hogy aztán itt forgassák le napjaink kedvenc kosztümös drámáinak nagy részét. Szállás Szöulban.

6 . Nap – július 15.

Egész napos program során tömegközlekedéssel folytatjuk Szöul megismerését. Elsőként a DMC, azaz Digital Media City városrészbe utazunk, ami főként TV-társaságok székházainak és tech cégeknek ad otthont, így itt sem elhanyagolható az esélye annak, hogy megpillantsunk egy-egy közszereplőt. Később a Myeongdong utcáin teszünk egy sétát, mely a legfelkapottabb bevásárlóutcák egyike, és a csúcsminőségű kozmetikai cikkek mekkája. Délután a Dongdaemun városrészbe látogatunk, mely hajnalig nyitva tartó divatos plázáiról és kortárs művészeti központjáról, a Design Plaza-ról ismert. Szállás Szöulban.

7 . Nap – július 16.

E napunkat ismét híres filmek és drámák forgatási helyszíneinek szenteljük. Busszal utazunk az Északi Han folyón található Nami Island kicsiny szigetéhez, mely legfőképp a Winter Sonata című dráma itt felvett jelenetei miatt vált ismertté, bár időközben egy komplett szórakoztató parkká vált. Délutáni állomásunk a közeli Petite France, mely egy francia stílusban épült tematikus park, ami szintén több ismert koreai filmnek és drámának szolgált már „romantikus díszletként”. Szállás Szöulban.

8 . Nap – július 17.


Egész napos szabad program áll rendelkezésre Szöul egyéni felfedezésére. Aki még a város modernebb arcára kíváncsi, tegyen egy sétát a fiatalokkal és turistákkal teli Hongdae városrészben, mely főként a közeli egyetemeinek köszönheti célközönségét, aki pedig a hagyományokkal ismerkedne, javasoljuk a látogatást a város valamelyik hagyományos piacára, mint amilyenek a Namdaemun vagy a Gwangjang piacok. Szállás Szöulban.

9 . Nap – július 18.

Kijelentkezünk a szállodából, majd busszal transzfer a Szöul Incheon repülőtérre, ahonnan a kora délutáni órákban indul járatunk Frankfurton keresztül Budapestre. Hazaérkezés várhatóan a késő esti órákban.

Szállás

  •     Szöul (7 éj): Hote Ibis Ambassador Insadong

    Irodánk a szállodák változtatásának jogát fenntartja.
Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

A részvételi díj tartalmazza:

  •     Repülőjegyet Budapest – Szöul – Budapest útvonalon
  •     7 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban
  •     Reggelit minden nap és egyszer ebédet
  •     Transzfereket a városnézések során (privát busszal és tömegközlekedéssel a program szerint)
  •     Retúr repülőtéri transzfereket
  •     Helyi angol nyelvű idegenvezetést és magyar csoportkísérőt, tolmácsolást az út teljes időtartama alatt
  •     Városnézést és kirándulást Szöulban, Suwonban, a Nami Island-en és Petite France-ban
  •     A belépőket a programok során

A részvételi díj nem tartalmazza:

  •     Repülőtéri illetékeket (kb. 160.000 Ft/fő)
  •     Sztornó biztosítást, amely a részvételi díj 2,5%-a
  •     Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
  •     A programban nem szereplő étkezéseket
  •     Egyágyas felárat (100.000 Ft /fő, társítás kérhető!)

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Érintett desztinációk:

Dél Korea

Környezet, éghajlat:

Dél-Korea északon (micsoda meglepetés) Észak-Koreával határos, míg tengeri határai a Japán-tengeren Kínával és Japánnal közösek. A félszigetet ketté osztó határ a 38 szélességi fok mentén húzódik. Az ország területét, mely kicsivel nagyobb, mint Portugália többnyire hegyek borítják, melyek közül a legmagasabb a keleti parton magasodó Hallasan.

Az éghajlata négy jól elkülöníthető évszakra bontható: a nyár, vagyis a monszun június-júliusra, a kimondottan hideg tél pedig november-márciusra esik. A déli parton található Cheju-do az ország legmelegebb és legesősebb helye.

Látnivalók

Szöul egyszerre modern megapolis és ősi város. A várost a koreai háború után teljesen újjá kellett építeni, 12 sávos autópályák és felhőkarcolók uralják. Azonban elrejtve rengeteg ősi templom, paloták és pagodák rejtőznek városszerte. A Han-gang-folyó vágja ketté a várost, mely három legfontosabb kerülete: Chung-gu a központi negyed, Chongo-gu az olcsóbb szállások helye és It'aewon-dong, ahol a legtöbb bolt, bár és szórakoztató létesítmény van.

Szöul méltán palotáiról a leghíresebb, a Kyongbokkung palota a legismertebb, melyet a Yi dinasztia idején épült. Habár a palota 500 épületéből a japánok szinte mindet megsemmisítették később mindet rekonstruálták, majd ez történt a koreai háború után is. A palota valójában több épület együttese, a közülük az egyik pagoda és egy két emeletes trónterem emelkedik ki látvány szempontjából. A palota területén található Népi Múzeum azt mutatja be, hogyan éltek az egyszerű koreaiak az idők folyamán. Egy másik kiemelkedő palota a Ch'anggyonggung, mely 1014-ben épült. Hajdanán az uralkodó nyári palotája volt, majd a japánok lerombolták. Mindazonáltal épp elég látnivaló maradt itt a Koryo dinasztia korából köztük csillagászati műszerek, egy botanikus kert és több kőhíd. Egy gyaloghídon átkelve a palota túloldalára eljutunk a Chongmyo kriptához, ahol mind a 27 Yi dinasztiából származó uralkodó síremléke látható.

A város legszebb parkja a T'apkol, mely az ottlévő márvány pagodáról kapta a nevét. Itt kiáltották ki 1919-ben a függetlenséget. A város másik híres parkja a Namsan, ahol a világ harmadik legmagasabb tornya a Szöul-torony található. Ha valami komolyabb kikapcsolódásra vágyunk keressük fel a Hadtörténeti Múzeumot, mely a Yongsan-gu katonai táborban található. Az elsőszámú nemzeti kincs a Namdaemun Kapu egykoron Szöul főkapuja volt. A 14. században épült a jelenlegi vasútállomás közelében. Közelében a Lotte World teljes ellentétben áll a kapu magányos büszkeségével, ez ugyanis a helyi Disney-világ, ahol az egész család órákon át szórakozhat.

Skanzen (falumúzeum)

Furcsán hangzik, de ez a legízlésesebb módja a koreai vidék életének megismeréséhez, anélkül, hogy órákig kellene buszozni és furcsa helyeken aludni. A faluban minden, hagyományos lakó, mezőgazdasági és közigazgatási épület megtalálható az ország minden tájáról, ráadásul konfuciánus iskolát, buddhista templomot és piacot is találunk itt. A falu valódi, nem csak egy turista látványosság - az emberek, kiket itt látunk valóban itt élnek és dolgoznak minden nap. Minden nap táncelőadásokban és felvonulásokban gyönyörködhet az ide látogató. A Skanzenba húszpercenként indul busz Szöulból.

Soraksan Nemzeti Park

Ez a nemzeti park vezeti a slágerlistát, egyszerűen nem írható le. A keleti parton a demilitarizált övezet közelében fekszik sziklás csúcsok, dús zöld erdők, ezernyi vízesés, strandok és ősi templomok a védjegyei. Az ősz a legalkalmasabb az idelátogatásra, amikor a hulló levelek sokszínű árnyalatai parádés látványt nyújtanak. A szemet gyönyörködtető látvány természetesen hatalmas tömegeket vonz ide, ne számítsunk magányos erdei utakra. Ha meg akarunk szökni a tömeg elől, menjünk fel Belső-Sorakba kempingezni a park nyugati részén. Akik szeretik a természet szépségeit a megszokott luxussal övezni azoknak az Osaek meleg forrás környéke ajánlható Dél-Sorak környékén.

Kyongju

Majdnem 1000 évig a 10. századig Kyongju volt a Silla dinasztia fővárosa. Jelenleg, 1000 évvel később a Kyongju kisvárosnak álcázott hatalmas szabadtéri múzeum. A város közepén a Tumuli park hatalmas fallal körülvett területén 20 királyi sír található. Nem sokkal messzebb Ch'omsongdae egy halom kőre emlékeztet, de valójában Kelet-Ázsia egyik legrégebbi csillagvizsgálója. A sziklák a napok és hónapok allegóriái. A várost átszelő folyó másik oldalán található az ország legrégebbi síremléke az Onung, valamint az elegáns Posokjong Bower kert. A Silla építészet legimpozánsabb alkotása a Pulguska templom, mely a várostól 16 km-re lévő sziklateraszokra épült. Az épület belső festménye Ázsia legszebb művészeti emlékei közé tartoznak. A templom fölött lévő Sokkuram Grotto-ról tekint le Kyongjura az ülő Buddha szobra.

Songnisan Nemzeti Park

Közép-Korea legszebb nemzeti parkja, látogatói számára a legnagyobb vonzerő a Popchusa templom, mely a legnagyobb és talán leglenyűgözőbb az országban 533-ban épült és ma is látható alakját 1624-ben nyerte el. Az ötemeletes pagoda mellett a 33 méter magas Buddha szobor tornyosodik, mely a Kelet legmagasabb szobra. Érdekessége, hogy egyetlen bronz tömbből áll a hatalmas alkotás.

Dél-Korea folyamatosan tör a környék legdrágább országának címére, a régióban már csak Japán előzi meg. Megközelítőleg 50 dollár az a határ, ahonnan már kényelmesen és kicsit szórakozva meg lehet úszni egy napot. Az amerikai katonai bázisokon lehet dollárral fizetni, de máshol ne is próbálkozzunk vele. Legkönnyebben a dollárt és a yent váltják, de más kemény valuta sem jelenthet problémát. Ha tehetjük utazási csekkeket vigyünk, mert ezeket a készpénznél jobban váltják. A nagyvárosokban számos ATM található, egyetlen probléma az, hogy az utasítások koreai nyelvűek. A hitelkártyákat széles körben elfogadják. Borravaló adását nem várják el, ugyanis a legtöbb helyen már 10% szervizt tartalmaz a számla összege. Alkudozni csak kis boltokban és piacokon lehet, de csak udvariasan és mosolyogva.
Lehetőség szerint, ha tehetjük ősszel szeptember-novemberben keressük fel Dél-Koreát. Ilyenkor az idő napos, az ég gyönyörű kék és az őszi táj egyszerűen elbűvölő. A tél általában hideg és hűvös. Ha azonban szeretjük a hóborította templomokat, a csontfogyasztó hideget és a síelés izgalmát akkor ilyentájt utazzunk. A tavasz (április, május) szintén elbűvölő, de ilyenkor szállják meg az országot a japán turisták és emiatt lehet, hogy nem jutunk jobb minőségű szálláshoz. A nyár meleg, zsúfolt, esős, az utak sarasak, mindenfelé a tájfun fenyeget és ráadásul drága is.

Nemzetközi repülőterek:

CJU - Cheju, South Korea - Cheju
KPO - Pohang, South Korea - Na
KUV - Kunsan, South Korea
PUS - Pusan, South Korea - Kimhae
RSU - Yosu, South Korea - Yosu Airport
SEL - Seoul, South Korea - Kimpo International
SHO - Sokcho, South Korea
TAE - Taegu, South Korea
USN - Ulsan, South Korea
YEC - Yechon, South Korea - Yechon

Az ország összes nagyvárosát repülők is összekötik, de nem érdemes a plusz költséget vállalni, mivel a távolságok egyáltalán nem jelentősek. Ráadásul a földi közlekedés minden utazó álma: a buszok gyorsak, pontosak és biztonságosak. Két fajta busz közül választhatunk: chikheng (hagyományos) és kosok (expressz). A buszokon a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. A vasút hálózat is kiterjedt, de nem annyira mint a közti közlekedés, ellenben minden vonatra helyre szól a jegy. Fontos közlekedési eszköz a távolsági iránytaxi, melyek a fontosabb városok és turista látványosságok között járnak. A kocsik óra nélkül mennek, mindig alkudjunk előre a viteldíjra.

Térség: Körutazás Dél-Koreában


Város: Körutazás Dél-Koreában


Válogasson útjaink közt téma szerint!