+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Hajóskaland a Vaskaputól Újvidékig

Hajóutak, Folyami hajóutak

Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: busz+hajó
Időtartam:
Típus: Hajóút, Körutazás, Városlátogatás
Indulás:
Időpontok: 2023. május 17-21., augusztus 26-30
Elhelyezés: szállodában***, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban
Ellátás: reggeli, vagy félpanzió
Utazás: hajóval és autóbusszal
Részvételi díj: 182 000 Ft/fő
Kikötői illeték: 24 000 Ft/fő
Egyágyas felár 28 000 Ft/fő
Félpanziós felár 27 200 Ft/fő
Útlemondási biztosítás: 2,5 %
Utasbiztosítás: 3 000 Ft/fő


Program
 

1. nap: Dunára – le! 
Indulás reggel Budapestről autóbusszal, rövid pihenőkkel utazunk Temesvárig. Városnéző séta a Bánság szép fővárosában: a barokk, a klasszicista és a szecessziós főterek, majd továbbutazás a szépséges Krassó-Szörényi-érchegységen át Herkulesfürdőre. Városnézés a Monarchia egykori kiemelt fürdővároskájában: Szapáry Fürdő, Herkules szobor, katolikus körtemplom. Továbbutazás a Duna felé, utazás a Sipi-szorosban. Az útról megcsodáljuk a Vaskapu I. vízlépcsőt. Szállás Szörényváron (Turnu-Severin).

2. nap: Duna-áttörés 
Reggeli után hajóra szállunk (953 fkm) és román kiléptető határvizsgálat után megindulunk a Dunán felfelé. Az Orsovai-öbölben az elmerült városról, majd betekintve a Sipi-szorosba Ada-Kalehról, a legendás szigetről mesélünk. A szelídebb hegyek egyre morcosabban sziklássá válnak, megnézzük a Trajanus táblát, majd beérünk a Kis-Kazánba. A Varnica jelzőállomás mellett elhaladva végighajózunk a Nagy-Kazán-szoroson és Jucz-szoroson. Elérjük a szerb Al-dunai üdülőfalut, Donji Milanovacot, szemben vele megnézzük Három Torony várát, majd innen észak-nyugat felé hajózunk. A hegyek között kanyarodva újabb nevezetességek: Greben-hegyfok, Lepenski Vir – őskori leletegyüttes, majd Drenkó vára után nyugat felé hajózva az egykori Stenka-zuhatagról megnézzük a monumentális Baross-táblát. Rövidesen a sziklák között egészen kicsire szűkült Duna az Al-Duna határát jelző Babakay-sziklánál hirtelen kiszélesedik, a jobb partot a csipkés falú Galambóc vára díszíti. Kikötés Veliko Gradiste-n (1059 fkm), belépő vizsgálat Szerbiába. A határvizsgálatok időigényének függvényében a hajóról kiszállva fürdőzési lehetőség szállásunknál az aqua parkban, vagy az Ezüst-tóban.

 3.nap: Irány Nándorfehérvár! 
Reggeli után beszállunk hajónkra, tovább hajózunk a Lokva-hegység mellett. Elhagyjuk a Néra torkolatát, Ráma várát, a Duna ismét több kilométeresre szélesedik, aztán jön az „Aranyember” „Senki-szigete”, kisvártatva megcsodálhatjuk Szendrő hatalmas, vízparti várát. Kora délután elérjük a pancsovai szigetvilágot, a Temes folyó világítótornyokkal jelzett torkolatát. Éles folyamkanyarulatok után feltűnik Belgrád, Szerbia fővárosa. A nándorfehérvári diadallal az egész világon híressé vált vár falait megkerülve hajózunk be a Dunáról a Szávára. Itt kikötünk (1170 fkm), autóbuszra szállunk, felkeressük a Kalemegdánt (a várat), majd szállásunkra megyünk.

4. nap: A Vajdaság és a Szerémség határán 
Reggeli után beszállunk a Száván ringatózó hajónkra. A Dunára kihajózva (1170 fkm) tovább haladunk felfelé. A bal part Vajdaság, a jobb part Szerémség. A belgrádi Nagy-Hadisziget után mindjárt Zimonynál, egykori határvárosunknál járunk. Nagy kanyarulatok, magas löszfalak alkotta partok, hosszan nyújtózkodó szigetek teszik változatossá utunkat. Lassan elérjük a Tisza torkolatát, szemben vele a szalánkeméni löszmagaslat. A Kerekedi-szigetnél egészen közeli élményt nyújt a nomád állattartás. Újvidékig érintjük még Karlócát, majd a Duna-Tisza-Duna-csatorna torkolatát. Újvidéken (1255 fkm) kiszállunk, autóbusszal felmegyünk a Duna egyik legszebb, egyben jelképes pontjára, a péterváradi várba. Vacsora és szállás Újvidéken.

 5.nap: A Vajdaságban
Délelőtti városnézés Újvidéken, majd rövid szabadprogram. Utazás autóbusszal Szabadkára. Városnézés a szecessziós belvárosban, utána látogatás Tóthfaluban: megnézzük a „Mini Délvidéket”, az elmúlt napokban bejárt táj újonnan készülő makettjét. (A Mini Délvidékről riportunk ITT olvasható.) Fakultatív program keretében kis itókával, süteményekkel búcsúzunk a Délvidéktől.  Utazás Budapestre. Érkezés a kora esti órákban.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Rádióvevős fülhallgató: 2023-tól a részvételi díjban

A részvételi díj a belépőket, a tóthfalui programot (összesen kb. 10 EUR) nem tartalmazza!

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

 

Érintett desztinációk:

Hajóutak


Térség: Folyami hajóutak


Város: Folyami hajóutak

Nílus vagy Amszterdamot körülvevő számtalan csatornák egyike, teljesen mindegy merre található, a lényeg, hogy hajózható folyó legyen. Egy kis dunai hajózás?...

Szerbia

Látnivalók



Kotor

Kotor UNESCO világörökség részévé nyilvánított középkori óvárosa az azonos nevű öbölben fekszik, meredek hegyoldalakkal övezve. A zegzugos utcák, apró terek különleges hangulata a gazdag kulturális örökséggel együtt sokakat vonz ide. A várost csodálatos látványt nyújtó, 4,5 km hosszú erődítmény várfal védi a tenger felől. Letenyétől kb. 720 km.

Tivtat

A kotori öbölben, a Krtola-hegy lábánál található várost kedvező földrajzi fekvése, klímája és tengerpartja miatt már ősidők óta lakják. Környékén csodálatos strandok és a lágy vízű tenger teremt ideális feltételeket a kikapcsolódáshoz. Tivat kiváló kiindulópontja továbbá az UNESCO világörökség kotori öbölbe és a vadregényes montenegrói partvidék felderítésére irányuló kirándulásoknak.

Becici

Ez a bájos nyári menedékhely 2 km-re fekszik Budva óvárosától a híres Becici tengerparton, melyet az 1936-os párizsi világkiállításon a legszebb mediterrán tengerparttá nyilvánítottak (Arany pálma-díj). Homokos tengerpartja 1950 m hosszú. A parti sétányon eljuthatunk Budvába, ahol az egyik oldalon éttermek, kávézók, bárok, míg a másik oldalon az óváros fogad bennünket. Lehetőség van fürdőzésre, sportolásra, felfrissülésre és pihenésre a gyönyörű, karbantartott parkokban. Letenyétől kb. 780 km.

Sveti Stefan

Sveti Stefan egy egyedülálló sziget-hotel, egy ritka természeti jelenség az adriai tengerparton. A két, gyönyörű, vörös homokos tengerpart 1170 m hosszú, és mindössze 50 m-re van a szállodáktól. A szórakozásra, aktív kikapcsolódásra vágyók a szigeten többek között éttermek, kávézók és egy búvárklub ajánlata közül válogathatnak. Sok híres ember is szívesen nyaral itt, úgymint Sophia Loren, Monica Vitti, Silvester Stallone, Claudia Schiffer! Letenyétől kb. 790 km.

Petrovac

Petrovac egy napos öbölben fekvő kis halászfalu, melyet a montenegrói hegyek fenséges csúcsai öveznek. Éghajlata szubtrópusi, a napsütéses napok száma rendkívül magas. Buja növényzet borítja: olajfák, fenyőerdők, szőlőskertek, mimózák, különböző cserjék, virágok nőnek a ragyogó napsütésben. A 8. századi kikötő vendégszerető légkörrel várja elsősorban a kisgyermekes családokat és a nyugalomra, a táj élvezetére vágyó nyaralókat. Letenyétől kb. 800 km.

Térség: Körutazás Szerbiában

Város: Körutazás Szerbiában


Válogasson útjaink közt téma szerint!