+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Dél-Kína és Tibet körutazás - A pandáktól...

1070000.00 Ft/fő, ...

Tibet, Körutazás Tibetben

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülő
Időtartam: 11 éj
Típus: Körutazás
Indulás:

Dél-Kína

Info:

[rv]repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással; a helyszínen autóbusszal és vonattal

helyi 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban

félpanzió (reggeli és vacsora)

1. Mert ez az út akár a ,,legkülönlegesebb látnivalók" útja nevet is viselhetné, hiszen annyi szépség, élő és élettelen természeti csodát fogunk megnézni, hogy minden napra jut akár több is.

2. Utunk kínai része Szecsuán tartományban halad majd, az igazi szecsuáni konyhára jellemző ízeket itt lehet kipróbálni. Feltétlen kóstolja meg a híres szecsuáni tüzes üstben készült ételeket!

3. Nézze meg a Jokhang templomban lévő zarándokokat, akik az óramutató járásával megegyező irányban köröznek a templom körül.

4. Tibetről mindenki fejében élnek csodálatos képek, amelyeket a valóság túlszárnyal. Nem mindennapi élmény, hogy egyszerre lehetünk a jelenben és a múltban, és amikor lehetőséget kapunk bepillantani a kolostorok lakóinak életébe, a templomok felett magasodó hegyek látványa lélegzetelállító.

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

UNESCO Világörökségi helyszínek

2023. indulási időpont és ár tájékoztató jellegű!

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Leiras:

1. nap: Budapest - Chengdu

Elutazás Budapestről repülővel menetrend szerinti járattal, átszállással Chengduba.  

2. nap: Chengdu

Érkezés után transzfer a szállodába. A nap hátralévő részében szabad program. Szállás Chengduban (3 éj).

3. nap: Chengdu - Leshan hegység - Chengdu

Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk a Leshan hegységbe. A három folyó találkozásánál  (Min yiang-Dadu-Quingyi) található óriás Buddha szobrot nézzük meg. A szobor Kína, és a világ legnagyobb Buddha szobra. Annak idején isz.713-ban kezdték kifaragni, hogy a hajósoknak, vízen járóknak nyújtson védelmet. Megnézzük még a Mahao sírmúzeumot is, majd visszautazunk Chengduba.

4. nap: Chengdu - Lijiang

Reggeli után megnézzük a világhírű Panda Kutató Központot. A pandák itt eredeti élőhelyükhöz hasonló körülmények között élnek, szaporodnak, a központ munkája nagyban hozzájárul a faj fennmaradásához és ismertségéhez. Következő programunk a Wenshu kolostor lesz, majd megnézzük a Kuanzhai hutongot, az épen maradt régi, eredeti hangulatú városrészt. 

5. nap:  Chengdu - Lijiang

Kora reggel transzfer a repülőtérre, utazás Lijiangba. Lijiang kb. 2400 magasan fekvő, sokszínű kultúrájáról híres városa Kínának. Reggel kezdjük a városnéző programunkat Lijiang óvárosával, amely az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Felkeressük a Dongba Kulturális Múzeumot. A kb.300.000 fős Naxi kisebbség, régen a tibeti hegyvidékről vándorolt ide, megőrizve színes népviseletét, nyelvét, írását, ennek állít emléket a múzeum is. Ezután az Elefánt hegy lábánál található Fekete Sárkány-tóhoz utazunk. Szállás Liljiangban (2 éj). 

6. nap: Lijiang   

Reggeli után indulunk a világ legszebb és legmélyebb kanyonjának megtekintésére az Ugró tigris-kanyonba. Majd felkeressük a Jangce folyó első kanyarulatánál lévő Shigu (Kődob) várost is. A napot a buddhista festményeiről híres Baisha falvak megtekintésével fejezzük be. 

7. nap: Lijiang - Kunming

Kora reggel vonatra szállunk és a puskagolyó expresszel utazunk Kunmingba. Érkezés után indulunk utunk egyik különleges látványosságának felfedezésére, a Kőerdőbe. A Dél-kínai karszt legszebb látványossága a kőerdő, ahol számtalan különleges sziklaformációval, alakzattal, látványos képződménnyel találkozhatunk. Szállás Kunmingban (1 éj).  

8. nap: Kunming  - Lhassa

Reggel repülünk Lhassaba. Érkezés után transzfer a szállodába, a nap további része a pihenésé akklimatizációé. Szállás Lhassaban (3 éj).

9. nap: Lhassa

Reggeli után kezdjük ismerkedésünket Lhassaval. Első látványosságunk a Drepung, Rizshalom kolostor, a világ régen legnagyobb, kb. 10.000 szerzetesnek otthont adó kolostora. Megnézzük majd a Norbulingka palotát, a dalai lámák egykori nyári rezidenciáját is. A következő megállónk, az évszázadok óta híres zarándokhely a Barkhor bazár közelében lévő Jokhang templom és kolostor.

10 nap: Lhassa

A mai napon Tibet legismertebb épületegyüttesét, a 13 emeletes Potala palotát keressük fel, amely a Vörös hegy tetejére épült. A dalai lámák egykori rezidenciája ma, múzeum, és naponta limitált számban fogad látogatókat és zarándokokat. Mai második látnivalónk a ,,Kegyes Zápor" más néven Sera kolostor. Itt a boncok, a szerzetesek és tanoncok, vitáit teológiai fejtegetéseit, egyfajta vetélkedését nézhetjük meg.

11. nap: Lhassa - Gyantse - Shigatze

Reggeli után utazunk Gyantsen keresztül Shigatsebe. Útközben megállunk a Yamdok-tónál, amely egyike a három tibeti szent tónak. Továbbutazva, Gyantse a következő megállónk helyszíne, ahol megnézzük a Palcso kolostort, különlegessége a 34 m magas Kumbum sztupa. Szállás Shigatzeben (1 éj).

12. nap: Shigatze - Lhassa

Reggel megnézzük a pancsen lámák - a dalai láma utáni legnagyobb méltóság - palotáját a Drolma hegy előtt álló Tashilungpo kolostort. A kolostor Jampa szentélyében található az eljövendő Jampa Buddha 26 méter magas arany képmása. A program végeztével utazunk vissza Lhassaba. Szállás Lhassaban (1 éj).

13. nap: Lhassa - Chengdu

Utazás repülővel Chengduba, belső menetrendtől függően transzfer a szállodába illetve szabad program. Késő este transzfer a repülőtérre.

14. nap: Chengdu - Budapest

Hazautazás átszállással Budapestre.

 

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Leshani óriás Buddha
  • Lijiang óvárosa
  • Potala Palota

Programok:

Fakultatív program (minimum 10 főtől):
Qingcheng-hegy és Dujiangyan vízerőmű: 36.000 Ft

 

További információk:

Repülőjegy

Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók. 

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.


Fizetési határidők

Egzotikus útjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

  • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
  • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
  • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.


Biztosítások

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

További információk 2:


Kína hatalmas ország, rengeteg látnivalóval. Miért éppen Dél-Kínát választottam úti célul? Mert tudtam, a végén ott lesz Tibet! A világ legnagyobb Buddhája lábánál állva apró törpének éreztük magunkat. Hasonló hatással volt rám a Jangce partján, a Tigris kanyonban lenyűgözve figyelni a vadul hömpölygő folyót. A világ legjelentősebb Panda Központjában gyermeki boldogsággal nézegettük a sűrűben lustán heverésző pandamacikat. A Kőerdő különleges képződményei, természet alkotta hatalmas ,,szobrai" között sétálni valóban lélegzetelállító.  És végre Tibet! Nem mindennapi élmény, hogy egyszerre lehetsz a jelenben és a múltban, amikor lehetőséget kapunk bepillantani a kolostorok lakóinak életébe. Végül pedig fenn állhattam egy több mint 5000 méteres hegyen, felettem pedig egy hét ezres csúcs. Egyszerűen csodálatos!

Ismerje meg Dél-Kínát és Tibetet!

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2023-06-12 11 éj

1070000.00 Ft/fő,...

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Az ár tartalmazza:
a nemzetközi repülőjegyet illetékekkel (melynek értéke: kb. 255.000 Ft)11 éjszakai szállást, helyi 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákbana félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül)a helyszíni közlekedést külön busszal, vonattal, belső repülőjárattala megadott programokata szükséges belépőketa magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
a vízumotkb. 27 000 Fta borravalót kb. 65 USD/főaz útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%  EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár115 000 FtBBP utasbiztosítás (EUB Biztosító) Top: 790 Ft/fő/nap Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap

Érintett desztinációk:

Tibet

Látnivalók:


Mount Everest:
8848 méter magasra tör a tibeti nevén Harmadik Istennő, vagyis a Csomolungma. Az Everest Alaptábor Tinggri városán át közelíthető meg. 30 kilométerre a várostól indul a 78 kilométeres trekkingösvény a táborhoz, de a bázis a nyári hónapokban gépjárművel is megközelíthető. 2010-től a kínai kormány engedélye szükséges a meglátogatásához. A lhasai utazási irodákban lehet autót, sofőrt és tolmácsot is bérelni. Aki nem vállalkozik a Mount Everest meghódítására, az felkeresheti a világ legmagasabban fekvő templomát, a Rongbuk monostort, tíz kilométerre a tábortól, amely 5100 méter magasban emelkedik. Azt mondják, innen nyílik a világ legdrámaibb panorámája, ahogyan az aprócska monostor mögött magasodnak az óriási, hófödte hegycsúcsok. A monostorban harminc monk és ugyanennyi apáca él. A templomot körös-körül sziklába vájt remetelakok övezik, amelyekben több mint négyszáz éve meditálnak a hívők. A falakat és köveket mindenütt szent írások és imák díszítik, a monostor falain pedig rendkívüli falfestményekben gyönyörködhet a látogató. A turistákat egyszerű vendégház és egy aprócska, hangulatos étterem várja. A monostortól délre húzódik a Rongbuk gleccser, amely vakító fehéren csillog a hegycsúcsok között, de sajnos már nem a régi pompájában, területe a globális felmelegedés miatt riasztóan gyorsan csökken...


Gyangze:

A szerencse és a boldogság monostora – neve szerint. Külsejében tipikus tibeti buddhista monostor, templomok a sztupában, sztupák a teplomban stílusú építészetével, de egyedülállóan jó állapotban őrződtek meg mind a sztupák, mind a templomok a 15. századi építésük óta. A monostor egyik igazi különlegessége, hogy az egyetlen hely, ahol a három rivális buddhista iskola monkjai békében élnek egymás mellett. Másik különlegessége, hogy itt található a legnagyobb kumbum, azaz többszintes buddhista kápolnaegyüttese, amely tízezer Buddha képet, ikont és falfestményt őriz, ezért a Tízezer Buddha Pagodája nevet is ráragasztották. Főtemplomában hatalmas, 8 méter magas bronz Buddha-szobor emelkedik a főoltáron.Lhasa:
A tibeti néphit szerint a sziklán emelt palota az istenek műve, amely egyetlen éjszaka alatt épült fel. Potala valódi története a 7. században kezdődött, amikor Tibet egyik harcos királya a Vörös-dombot választotta, hogy felépítse fővárosát. A palotát hármas védőfal vette körül, és 999 szobából állt. S bár az ellenség elől megóvta lakóit, a villámcsapástól nem – a 9. században így az épület szinte teljesen leégett, majd ezer helyiségéből csupán kettő maradt épen.
 


Kailash:

Bár a Himalája talapzatán elterülő országnak rendesen kijutott a bajból, mégis a misztikus Tibet testesíti meg mindazt, ami békés, harmonikus és spirituális. Ez az a hely, ahol a bajt természetfeletti közömbösséggel és sztoicizmussal tartják távol. A tibeti és hindu hagyományok szerint a 6714 méter magas Kailash a világ szíve. E lenyűgöző kőpiramis mellett fut Ázsia négy legnagyobb folyója, a Gangesz, az Indus, a Sutlej és a Brahmaputra. Ez az a pont, ahonnan a Föld nagy hegyláncai is szerteágaznak, ezen állítás a térképre nézve azonnal beigazolódik.

Kailash földrajzi jellegzetessége egy természetes horogkereszt alakzat, mely a tibeti buddhizmusban a spirituális meggyőződés jelképe. A buddhisták világszerte azt állítják, hogy a Kailash a bolygó legszentebb helye. A hinduk pedig azért tartják szentnek, mert Shiva, a Pusztító lakik itt. A hegycsúcs és a környező táj diszharmóniája csodálatos élményt nyújt az utazónak. Kailash még nem vált turistalátványossággá, mint Varanasi és Kathmandu.

Légikikötő hiányában a Lhasából ide induló turistákra gyötrelmes út vár. A nyugatiaknak, akiket a kínai bürokrácia egytől egyig turistának tekint, függetlenül a vallásos elkötelezettségüktől, nemcsak a bonyolult odajutással kell számolniuk, hanem azzal is, hogy rengeteg pénzt kérhetnek tőlük ezért. Lhasa felől egyhetes teherautóúttal lehet eljutni ide, mások Simikot (Nepál) felől közelítik meg a szent helyet. Többségüknek vallásos fanatizmusuk vagy kalandvágyuk segít átjutni a megpróbáltatásokon.


Térség: Körutazás Tibetben

Város: Körutazás Tibetben

A Tibeti ajánlatok körutazásainak gyűjtőhelye ez a fogalom. A pontos szállásleírások és helységek megnevezése az Utak program leírásában találhatóak.

Kína

Látnivalók

Peking az ország fővárosa. Az egész országot innen irányítják, és itt döntenek a több ezer kilométerre élők sorsáról is. Az időzónákkal mit sem törődve a pekingi időt kell az egész országban használni, a pekingi dialektust kell beszélni, és az ügyes-bajos dolgokkal is ide kell fordulni. A leghíresebb látnivalók a Tienamnen tér, a Tiltott Város és a Nyári Palota.

Sanghai 15 órás vonatútra van Pekingtől, és az ország legnyugatiasodottabb városa. A város látnivalóinak nagy része a Puxi városrészben van. A leghíresebb a Qiuxia Pu és a Guyi park a Ming dinasztiából. Érdemes még megtekinteni a Tang és Long dinasztiák pagodáit is.

Hong Kong 1997-ben került vissza Kína uralma alá. A világ legforgalmasabb kikötője, és egyik legnagyobb pénzügyi központja. A brit fennhatóság ideje alatt sem veszítette el kultúráját, szokásait. Nagyon híres az itt rendezett Sárkány Hajó Fesztivál. A Disneyland és az Óceán Park a Föld legprofibb tematikus parkjai.

Xian valamikor a világ kultúrájának központja volt, az ókorban fejlettebb volt, mint a Római Birodalom. A város legnagyobb nevezetessége a 10000 agyagkatona szobor, melyek katonás sorban, fegyverekkel, remekül kimunkált arckifejezésekkel védik a rájuk bízott dolgokat. Érdemes felkeresni a régi városfalat, a muzulmán negyedet és Banpo kőkori falvát is.

Macao tavaly került vissza Kína fennhatósága alá. A város a portugálok ideérkezése óta kultúrák találkozóhelye. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Szent Pál székesegyház, melyet olaszok terveztek, japánok építettek, portugálok használtak és melyet egy kínai tájfun döntött romba. A legszebb kilátás a városra az Erőd hegyről, vagy a Guia erődből nyílik A látnivalókat a fenséges helyi konyha remekművei egészítik ki. A játékos kedvűek szintén előszeretettel keresik fel Ázsia Las Vegasát. Az ország nyugati felében az árak lényegesen drágábbak, de itt a szolgáltatások színvonala is magasabb. Az éttermek egész Kínában olcsóak, de a szálláshelyek árai meglehetősen borsosak. Külföldi valutát és utazási csekket a Kínai Nemzeti Bank fiókjaiban, a hotelekben és néhány bevásárló központban tudunk jüanra váltani. Az átváltásról szóló bizonylatot őrizzük meg, mivel csak ennek birtokában tudjuk hazautazáskor a megmaradt jüant visszaváltani. A bankkártyákat a színvonalasabb éttermekben, szállodákban és áruházakban elfogadják. Borravalót nem szokás adni. A tavasz és az ősz a legalkalmasabb időpont az utazásra. Ilyenkor a legkellemesebb az idő, és ilyenkor nem olyan nagy a zsúfoltság sem. A nagy ünnepek alatt nagyon nehéz szálláshelyet találni.

Térség: Körutazás Kínában

Város: Körutazás Kínában


Válogasson útjaink közt téma szerint!