+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Namíbia - Zambia - Botswana - Zimbabwe -...

Namíbia, Körutazás Namíbiában

Szállás típus: Hotel ***+
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Egzotikus út, Körutazás
Indulás:

Namíbia száraz vidékét ősidők óta lakják a busmanok és más törzsek. A hajdani Délnyugat-Afrika csak 1990-ben nyerte el teljes függetlenségét. A németek gyarmatosították 1885-ben, s rövid ideig, 1920-ig volt német gyarmat. Ennek a rövid időszaknak köszönhetően ma is németül beszélnek egymással a különféle törzsek, valamint a gyarmatosítók leszármazottai. Az ország legismertebb vidéke, az afrikai mércével is nagynak számító természetvédelmi területe, az ETOSHA Nemzeti Park.

 

Utazás:       menetrend szerinti repülőjáratokkal, légkondicionált autóbusszal és terepjárókkal.
Elhelyezés: jó minőségű 3-4 *középkategóriás szállodák és lodge-ok 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban.
Ellátás:       Namíbiában: félpanzió (reggeli és vacsora); Zambiában bőséges reggeli + 1 snack, itallal és fakultatív vacsora


1. nap: Budapest – Windhoek
Elutazás Budapestről a délutáni órákban menetrend szerinti repülőjárattal Dohába. Átszállás után továbbutazás Windhoekba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Windhoek – Namíb-sivatag
Érkezés Namíbia fővárosába a délelőtti órákban. Tovább utazás Sossusvlei felé, a világ legnagyobb homokdűnéinek vidékére. Érkezés a délutáni órákban és kis szerencsével csodás naplementében lehet részünk. Vacsora, szállás a Namib-sivatagban.

3. nap: Sossusvlei – Deadvlei – Sesriem-kanyon 
Egész napos kirándulás a NAMÍB NAUKLUFT PARKBA. SOSSUSVLEI-ben találhatóak a Namíbiára oly jellemző vörös homokdűnék, melyek színe látványos kontrasztban van a kék éggel. A természeti alakzatok rendkívüli népszerűségnek örvendenek a turisták és a fotósok körében. Ma már szinte hihetetlen, hogy az egyébként gyalogosan bejárható agyagmező, DEADVLEI, egykor termékeny oázis volt. Szakemberek ma sem tudják a választ arra, miért változtatta meg medrét a zöld szigetet tápláló folyó, és hová tűnt. Továbbhaladván szemünk elé páratlan látvány tárul. Felfedezzük azokat a mintegy 900 éves, égnek meredő fatörzseket, amelyek a rendkívül száraz éghajlat következtében kövesedtek meg. A SESRIEM-KANYON szép sziklaformátumait a legjobb gyalogosan megközelíteni. A kétoldalt magasodó kőfalak között valamikor sebes folyók törtek utat. Vacsora, szállás a Namib-sivatagban.

4. nap: Namíb-sivatag – Walvis-öböl – Swakopmund 
Reggeli után indulás az óceán partjára, a WALVIS-ÖBÖL-be. Útközben megismerkedünk egy csodálatos sivatagi növénnyel (velvicsia) és eljutunk a Namíb-sivatag holdbéli tájra emlékeztető részére is. SWAKOPMUND ma Namíbia legjelentősebb üdülőhelye. Ez az idilli település egykor német gyarmati kikötő volt, ma azonban különleges bája kedvéért keresik fel a turisták. Délután ismerkedés a Swakop-folyó torkolatánál épült várossal: Wörmann Ház, Tengerészeti emlékmű, a móló, a Világítótorony megtekintését követően szabadidőben lehetőség a Swakopmund Múzeum, az Akvárium és az egyedülálló kristály- és féldrágakő kiállítás felkeresésére. A város közelében állították ki a Martin Luther (vagyis Luther Márton) nevét viselő gőzmozdonyt, amely a vasút nélküli Namíbiába került még 1896-ban. A régóta használaton kívüli jármű mára muzeális érték, amelyet már épület véd meg az időjárás viszontagságaitól. Vacsora, szállás Swakopmundban.

5. nap: Kereszt-fok – Twyfelfontein
Észak felé vesszük az irányt. Az Atlanti-óceán partja mentén, göröngyös úton haladva, CAPE CROSS-nál (Kereszt-fok) a Föld egyik legnagyobb fókakolóniáját keressük fel. A rövid gyalogtúra során 200 m-re is megközelíthetjük a vízparton heverésző állatokat. Délután TWYFELFONTEIN-ben a mintegy 2000 sziklarajz legérdekesebbjeit fedezhetjük fel, amely Afrika legnagyobb és legjelentősebb ilyen jellegű emléke. Ezután kirándulás a környező bazaltoszlopokhoz és a lapos tetejű Burnt Mountain-hoz, mely nevét a megfeketedett mészkőről kapta. Vacsora, szállás Damaraland vidékén.

6. nap: Etosha Nemzeti Park
Délelőtt a DAMARA skanzen egy kihalófélben lévő kis népcsoport életébe ad közvetlen betekintést. Mintegy 50 km-re KHORIXAS-tól keressük fel a „Kőerdőt”, ahol 260 millió éves, megkövesedett fatörzsek ejtik bámulatba a turistákat. Utazásunk egyik fénypontja az ETOSHA NEMZETI PARK. OKAUKUEJO a park nyugati bejárata, amely a közeli vízlelőhely miatt a legnépszerűbb kiindulópontja a vadleseknek. Választható: Délután nyitott tetejű terepjárókkal keressük fel azokat a helyeket, ahol az állatok ugyanabban az időben gyülekeznek, hogy szomjukat oltsák. Kis szerencsével közvetlen közelről láthatunk elefántokat, oroszlánokat és más vadakat. Vacsora, szállás Etosha Nemzeti Park.

7. nap: Etosha Nemzeti Park
Egész napos kirándulás az ETOSHA NEMZETI PARKBAN. Korai kelés után vadles, melynek érdekessége a számos állat mellett, a ritka és veszélyeztetett fekete orrszarvú, valamint a feketearcú impala. Délután kirándulás a németek által épített, a vadonban magányosan álló NAMUTONI ERŐDBE. Vacsora, szállás Etosha Nemzeti Park.

8. nap: Tsumeb – Okahandja – Windhoek 
Reggeli után utazás Windhoekba, a fővárosba. Útközben látogatás az ásványkincsekben gazdag TSUMEB város múzeumában. Itt megismerhetjük a környék ritka ásványainak óriási gyűjteményét, a bányászat történetét, továbbá a helyi őslakosok, a busmanok és a himbák műalkotásait, valamint a gyarmati idők emlékeit. Rövid utazás után ismét egy különlegesség vár ránk, a HOBA-METEORIT. Ez a hatalmas szikladarab a Földön valaha talált legnagyobb fémmeteorit. Rövid pihenő OKAHANDJA-ban, vásárlási lehetőség a tipikus afrikai fafaragványokat és dísztárgyakat árusító piacon. Vacsora, szállás Windhoekben.

9. nap: Windhoek – Johannesburg
Reggeli után városnézés: Christuskirche, Tintapalota (Parlament), Alte Feste (egykori erőd) Majd transzfer a repülőtérre repülés Johannesburgba. Aki folytatja a programot, nekik szállás Johannesburgban.

10. nap: Viktória vízesés – „A Füstölgő Mennydörgés”
Délelőtt átrepülünk Livingstone-ba, Zambiába. Érkezés dél körül, transzfer a szállodába. Délután vezetővel keressük fel a vízesést, annak legszebb kilátópontjait. A „Füstölgő Mennydörgés” mindenkit ámulatba ejt. Dr. David Livingstone angol utazó fedezte fel az újkori világ 7 csodája között elismert, Viktória-vízesést. A zuhatag két ország (Zambia és Zimbabwe) határán terül el 1.708 méteren, így a világ legszélesebb vízesése. Szállás.

11. nap: Botswana Chobe Nemzeti Park
Szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás ebéddel Botswana legnagyobb nemzeti parkjába, a CHOBE Nemzeti Parkba, mely a kb. 50.000 fős elefánt populációjáról híres. Az ormányosok mellett zsiráfok, antilopok, kafferbivalyok és rengeteg madárfaj él a négy különböző ökoszisztémának otthont adó területen. A Chobe a vízilovak „paradicsoma” is, fantasztikus élmény a hajókázás fürdőző vízilovak, elefántok, napozó krokodilok közelében. Ebéd után dzsipekkel folytatjuk az immár szárazföldi vadlest. A Zambézin átkelve térünk vissza Livingstone-ba. Szállás.

12. nap: Zimbabwe
A Viktória vízesés látványával nem lehet betelni! Szabad program vagy kirándulás keretében átkelés a folyón (busszal és gyalogosan) és irány ZIMBABWE. A másik oldalról is érdemes felfedezni a zuhatagot! Visszatérünk a szállodába, délután szabadidő. Fakultatív program keretében helikopterről is megcsodálhatjuk a vízesést! A nap végén hajókázás a Zambézi folyón, snack- és italfogyasztás mellett gyönyörködhetünk a naplemente látványában. Szállás.

13. nap Búcsú Afrikától… 
Menetrend függvényében repülés Livingstone-ból Johannesburgba, onnan pedig egy átszállással haza. Éjszaka a repülőn.

14. nap Budapest
Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.


UNESCO Világörökségek:
Namíbiában: Twyfelfontein sziklarajzok
Zimbabwe és Zambia: Viktória-vízesés

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Teljes ár: 1.896.000 Ft (1.495.000 Ft + kb. 401.000 Ft belső repülő, reptéri illetékek és csomagdíj) 
Egyágyas felár: 300.800 Ft

Beutazási szabályok: 
Dél-Afrika: magyar útlevéllel vízum nem kell. Más útlevél esetén lehetséges, hogy kell!
Namíbiába vízum szükséges! Az érkezéskor fizetendő kb. 80 USD
Zambiai vízum: 50,- USD (A határon fizetendő, és mindhárom országra érvényes)
Útlevél érvényessége: Legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és egymással szemben 3 üres oldal kell.

Fakultatív programok: a helyszínen fizetendők, viszont a részvételi szándékot legkésőbb a hátralék fizetésével egy időben kérjük jelezni!
 - Chobe Nemzeti Park egész napos kirándulás ebéddel és határátlépési költséggel: kb. 210,- USD
 - Helikopterrepülés a Viktória-vízesésnél (12 perces): kb. 196,- USD
 - Vacsora a zambiai hotelben: kb. 27,- USD/vacsora
 - Vadles az Etosha Nemzeti Parkban 650-750 Namíbiai Dollár = kb. 45-55 USD

Minimális utaslétszám: 25 fő 
Garancia felár: 20-24 utas esetén 100 EUR/fő

Az árakat 1 EUR = 410 Ft árfolyamig garantáljuk!

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!
Kedvezményes útlemondási biztosítás díja: 2,5%.

Szervizdíj / Borravaló: 80,- USD (helyszínen fizetendő)
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a szervizdíj / borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).
A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak. 

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/namibia

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/zambia

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/botswana

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/zimbabwe

 

Ezt az utat csak megfelelő egészségi állapot, jó fizikai kondíció esetén ajánljuk a hosszú utazás és az esetenként megterhelőbb programok, nagy szintkülönbségek miatt! 

 

 
A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Érintett desztinációk:

Namíbia

Látnivalók

Windhoek

Namíbia fővárosa az ország földrajzi középpontjában fekszik, éghajlatát kellemesen befolyásolják a környező 1600 méter körüli hegyek, ami miatt viszonylag sok még a csapadék is. A városban ezért gyönyörű virágoskerteket és parkokat talál a turista. További érdekessége a városnak, hogy ugyan csak 130 ezer lakosa van, de azok az ország teljes etnikai sokszínűségét reprezentálják. A városközpontban megtalálható még néhány régi gyarmati épület, érdekes látványt nyújt a neogótikus és szecessziós jegyeket mutató református templom, a Christuskirche, melynek magas tornya messzire ellátszik. Érdemes megtekinteni továbbá a parlamentet, azaz a Tintenpalast-ot; az Alte Feste nevű egykori erődöt, amely ma múzeumként üzemel; illetve az 1912-ből származó vasútállomást.A város gyalog könnyedén bejárható, az egyik izgalmas sétaút (a Hofmeyer Walk) során a látogató egy óra alatt eljuthat az egyik legközelebbi cserjésbe (bushland), ahonnan kitűnő kilátás nyílik a városra. További érdekesség a Post Street–i bevásárlóközpontban bemutatott 33 meteorit, amely abból a meteorzáporból származik, amelynek során 21 tonna földönkívüli anyag ért földet Namíbiában 1837-ben.Etosha Nemzeti ParkEz a nemzeti park Namíbia első számú látnivalója. A cserjés, ligetes sivatagos területet az esős évszakban elárasztja a víz, és emiatt tucatnyi különleges és ritka állatfaj figyelhető meg területén. A téli hónapokban még fekete orrszarvút, leopárdot, zsiráfot és különféle impalákat is lehet itt látni. Amikor igazán sok eső esik, a területet egyméter mély víz borítja, és ilyenkor flamingók és pelikánok lepik el a víz felszínét. Május és szeptember között lehet a legtöbb állatot megfigyelni.LüderitzLüderitz meglehetősen szürreális látványt nyújt: bajor falusi hangulatot áraszt a Namíb sivatag kopár, szélfútta tengerpartján, amelyet ráadásul láthatóan nem érintett meg a XX század. Megtalálható itt minden, ami egy német kisvárostól elvárható: vannak cukrászdák, kávéházak és református templomok is. A közeli tengerpart a fókák és pingvinek kedvelt gyülekezőhelye. Fish River CanyonAfrika leglenyűgözőbb folyómedre 160 km hosszan kanyarog (szárazon, illetve vízzel teli, évszaktól függően), szélessége pedig a 27 km-t is eléri. A terület öt napos gyalogtúra során járható be, útközben kiépített kilátópontok és kempingek várják a turistákat. A Csontváz-part Az Atlanti-óceán partvidéke Namíbiában Afrika legbarátságtalanabb, legszárazabb vidéke. Azoknak a tengerészeknek, akiket itt vetett partra egy hajótörés, esélyük sem volt a túlélésre. Ráadásul az év túlnyomó részében vészjósló köd gomolyog itt a part felett. Az elsőként erre járó portugál hajósok sem tudtak sok mindent kezdeni e vidékkel: hatalmas kereszteket állítottak fel a parton, a navigálást segítendő. Ezek közül több még manapság is megtekinthető.

Fish folyó kanyon

Ez az egész Afrikában egyedülálló kanyon 160 km hosszú és 27 km széles, és hihetetlen látványt nyújt. A kanyon turista központja Hobas-ban van, a park északi szélén, ahol kemping- és piknikező-helyeket találhatunk. Hobasból öt nap alatt juthatunk el a Fish folyó kanyon ösvényen Ai-Ais-ba. Ez a 85 km-es túra követi a folyó homokos medrét, ha május vagy június tájékán jövünk, akkor még vizet is találhatunk a folyóban. A park egyébként is csak május és június között van nyitva, és érdemes jó előre helyet foglalni magunknak egy túrára. A kanyon déli végén fekszik Ai-Ais, mely egy kellemes, forróvízű forrás oázis. A hőforrások nagyszerűen gyógyítják a reumát és az idegrendszeri problémákat is. A kanyon egyik végén sincs menetrendszerű tömegközlekedés.


Nemzetközi repülőterek:

ERS - Windhoek, Namibia - Eros LUD - Luderitz, Namibia - Luderitz MPA - Mpacha, Namibia SWP - Swakopmund, Namibia WDH - Windhoek, Namibia - Jg Strijdom

Térség: Körutazás Namíbiában

Város: Körutazás Namíbiában


Zambia

A legendás afrikai szafari, a Viktória-vízesés, a vad Zambézi folyó, lélegzetelállító tavak és mocsarak, gazdag madár- és vadvilág, és érintetlen, lüktető vadon, ez mind egyetlen ország határain belül.

Zambiát világszerte úgy tartják számon, mint az egyik legbiztonságosabb ország a turisták számára; az emberek pedig békében és harmóniában élnek.
A vadvilág lenyűgöző és itt nyújtják az egyik legjobb szafaris lehetőségeket.

Tizenhét csodálatos vízesés található itt a Viktória-vízesésen kívül, és Zambia túrákat is ajánl a távoli területekre, ahol bepillantást nyerhetünk az ottani falvak életébe.

Térség: Zambia


Város: Viktória-vízesés

Botswana

 

Botswana Afrika kontinentális helyzetű állama, mely tengerrel nem érintkezik. A Dél-Afrikai Köztársasággal, Namíbiával, Zambiával és Zimbabweval határos. Fővárosa Gaborone.

Az ország gyémántlelőhely ugyan, de gazdaságában a turizmus játszik igazán nagy szerepet. Nemzeti parkjai és vadrezervátumai szafarin való részvétel lehetőségével csábítják a turistákat.

Botswana úgy vesz részt a közösségen alapuló, természetes forrásokkal gazdálkodó terv megvalósításban, hogy a falusiakat is igyekszik minél jobban bevonni a turizmusba.

Érdekesség, hogy 1980-ban itt forgatták az „Istenek a fejükre estek” című népszerű filmet.

Az időeltolódás Magyarországhoz képest +1 óra.

Térség: Botswana


Város: Botswana


Zimbabwe

Látnivalók

Harare
Az 1,6 millió lakosú, számos érdekességet tartogató főváros minden tekintetben Zimbabwe ütőerének számít. A városmag gyalogszerrel is könnyedén bejárható, és a gondozott parkok, modern felhőkarcolók között bóklászva szinte mindenütt nyomon követhető az alapítók európai ízlésvilága. Harare legnagyobb parkjában (Harare Gardens) tett látogatásunk alkalmával többek között megcsodálhatjuk a Viktória vízesés és a Zambezi-szurdok kicsinyített mását, hétvégenként pedig helyi zenekarok muzsikáját élvezhetjük.
A művészetek kedvelői a Zimbabwei Nemzeti Múzeumban átfogó kiállítást tekinthetnek meg az afrikai festészet és szobrászat fejlődéséről a kezdetektől egészen napjainkig. Harare legnagyobb piaca és autóbusz pályaudvara (kihagyhatatlan program), a nyüzsgő, sokszínű Mbare muzsika a városközponttól 5 km-re, déli irányban található.

Figyelem!
Bár Zimbabwe vidéki területei relatív biztonságos turisztikai célpontnak mondhatók, a jelenlegi közállapotok miatt az erőszakos bűncselekmények Harare-ben sajnos mindennaposak lehetnek, ezért - a hivatalos taxikat leszámítva - még nappal sem javasolt a magányos kóborlás.

Viktória vízesés
Turisták kamerái évente több száz kilométernyi filmet használnak el a világ egyik leggyönyörűbb természeti csodájának, a Viktória vízesésnek megörökítésére. A száraz évszakban percenként ötszázötvenezer köbméter víz hömpölyög az ezerhétszáz méter széles mederben, hogy megkezdje közel 100 méteres zuhanását.
A zuhatagról elnevezett városka kimondottan a turizmus elvárásai szerint épült, azonban a fő attrakciót meghagyták dzsungel határolta, természetes közegében. Az állandó vízpára miatt az ösvényeken haladva már jóval a vízesés megpillantása előtt bőrig ázunk, ám a ránk váró látvány nem csak a hatalmas robajért, de a kellemetlen nedves érzésért is kárpótol.

Aki csak teheti, látogatását a telihold idejére szervezze! Ilyenkor a park hosszabb nyitva tartásának köszönhetően alkalom nyílik a különleges „Hold-szivárvány" megtekintésére is.
Egyébként a vízesés környéke a veszélyek kedvelőinek tökéletes játszótere, ahol vadvízi evezés siklóernyőzés, valamint a világ egyik legmagasabb bungy-ja biztosítja az adrenalin állandóan magas szintjét. Vérkeringésünket felpörgethetjük egy kiadós sétával is, mely során a vízilótól a varacskos disznón át, az elefánttól és bivalytól az oroszlánig minden helyi állatot megcsodálhatunk. S hogy a rögtönzött gyalogos szafari hogyan van hatással a vérnyomásra? Nos, ennek a környéken ólálkodó krokodilok az okai.

Great Zimbabwe National Monument
Nagy-Zimbabwe romjai meglepő bizonyítékkal szolgálnak arra vonatkozóan, hogy a középkorban Afrika Szaharától délre eső részére meglepően magas szintű civilizáció volt jellemző. Nagy-Zimbabwe a 13-15. században a dél-afrikai kontinensen meghúzódó hatalmas birodalom egyik tíz-húszezres populációjának volt világi és vallási központja.

Hwange Nemzeti Park
A 19. században a Hwange Nemzeti Park előbb az Ndebele királyok, majd az európaiak kedvelt vadászterülete volt. A területet 1929-ben nyilvánították nemzeti parkká, és az alapítók kitartó munkájának köszönhetően az 1970-es évekre Afrika vadon élő állatokban egyik leggazdagabb vadrezervátuma lett. A park látogatói napjainkban az elefántok, különböző majmok, impalák, oroszlánok, zsiráfok és zebrák mindennapjait figyelhetik meg azok természetes közegében.

Bár Hwange Zimbabwe legkönnyebben megközelíthető és állatvilágban leggazdagabb nemzeti parkja, mégsem jellemző rá a túlzsúfoltság. A legtöbb állattal a száraz időszak (szeptember és október) alatt találkozhatunk, amikor a különböző csordák összegyűlnek a mesterséges szivattyúkkal működtetett itatóhelyek környezetében. Az esőzések beköszöntével nagyobb erőfeszítésünkbe kerül a vadállatok megfigyelése, mivel azok a folyók áradása következtében megkezdik vándorlásukat a nemzeti park egész, majdnem tizenötezer négyzetkilométeres területén.

Megközelítés
Európából a British Airways és az Air Zimbabwe járataival utazhatunk közvetlenül Zimbabwébe, de Harare és Bulavayo elérhető még a Dél-Afrikai Köztársaságból is, legegyszerűbben Johannesburgh felöl.
Az ismertebb közúti határátkelőhelyek Botswana és Zambia felé a Viktória vízesésnél találhatók, de Mozambik és a Dél-Afrikai Köztársaság felé is elindulhatunk szárazföldön.
Az ország főbb látványosságai szinte egytől-egyig megközelíthetőek az Air Zimbabwe belföldi járataival, de - ha néha sorozatos kalandok árán is - a helyi- és expressz autóbuszokkal is eljuthatunk célunkig.

Térség: Körutazás Zimbabweban

Város: Körutazás Zimbabweban


Válogasson útjaink közt téma szerint!