+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Izland - a természeti csodák szigete

719700.00 Ft/fő

Izland, Körutazás Izlandon

Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülő
Időtartam: 7 éj
Típus: Körutazás
Indulás: 2020-08-25
A Magyarországnál alig valamivel nagyobb Izland az északi sarkkör közelében található az Atlanti-óceánban, ott ahol az észak-amerikai és az eurázsiai tektonikus lemezek találkoznak. A földtörténetileg nagyon fiatal sziget ennek a ténynek is köszönheti szépségét, különleges természeti jelenségeit.
A szigeten tett körutazás során látunk majd vulkánokat, kanyonokat, gyönyörű hegységeket egészen különleges formákkal, szép tengeröblöket, vadregényes fjordokat, egészen a tengerszintig lenyúló gleccsereket és nem utolsósorban rengeteg látványos vízesést. Sokszor kelünk majd át érdekes, holdbéli tájakon, és megtekintünk majd olyan geológiai különlegességeket, amiket a legtöbben korábban csak természetfilmekben láthattak. Gondolunk itt például pszeudo kráterekre, geotermikus mezőkre, óriási lávaalakzatokra, gejzírekre, hatalmas jégtömbökkel teli gleccserlagúnákra stb.


Utazás

Menetrend szerinti közvetlen repülőjárattal, a helyszínen jó minőségű autóbusszal.

Szállás

3 csillagos szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív vacsora. (A júl. 30-i csoport esetében az első nap ebédet biztosítunk vacsora helyett.)

1. nap: Reykjavík, Kék Lagúna

Kora reggel elutazás Budapestről a Wizz Air közvetlen járatával Reykjavíkba. A délelőtti megérkezést követően autóbuszos és gyalogos városnézés a gyönyörű fekvésű városban. A Perlan kilátó meglátogatásával kezdünk el ismerkedni az izlandi fővárossal. Ezt követően a Hallgrims-templom (melynek homlokzata az amerikai űrrepülőgépekre emlékeztet) és a Tjörnin-tó partján álló városháza megtekintésével folytatjuk programunkat. A városnézés után szabadidő a hangulatos sétálóutcákon, illetve lehetőség múzeumlátogatásra, vagy:
Fakultatív program: Kék Lagúna
Kirándulás a Reykjavík közelében található híres geotermikus fürdőbe, melynek vízhőmérséklete 38 Celsius fok körül van télen, nyáron.
A fakultatív program ára: 37.000 Ft (belépődíjjal, transzferrel, törölköző használattal). Jelentkezési határidő: legkésőbb 1 hónappal indulás előtt.
Szállás Reykjavíkban a városközpont közelében (1 éj).

2. nap: Reykjavík, Hraunfossar-vízesés, Vidimyri-templom

Délelőtt folytatódik a reykjavíki városnézés a Höfdi palota (Reagan és Gorbacsov emlékezetes 1986-os találkozójának színhelye), a szép tengerparti sétány, a Harpa üvegpalota, a régi kikötő és az Arbaer-skanzen megtekintésével.
A déli órákban elindulunk a 6 napos körútra, melynek során körbejárjuk az egész szigetet. Az első megállónk az egészen különleges Hraunfossar-vízesés, ahol a víz egy lávamező alól bukkan elő közel 1 km-es hosszúságban.
A sziget északi részén haladva útközben a Vidimyri-templomnál tartunk fotószünetet. Ez a tőzegből és fából épült templomocska az ősi izlandi templomépítészet egyik legértékesebb példánya.
Ezt követően megérkezünk a szép fekvésű Akureyribe, szállás a városközpontban (1 éj).

3. nap: Akureyri, Godafoss-vízesés, Húsavík (bálnales)

A délelőttöt Akureyriben töltjük, mely a maga 18.000 lakosával a legnagyobb olyan izlandi város, amely nem tartozik a reykjavíki agglomerációhoz. Kellemes meglepetés a turistáknak a hangulatos belváros és a szépen gondozott botanikus kert. Hihetetlen, hogy az északi sarkkör közelében ennyi pompás növényben gyönyörködhetünk.
A késő délelőtti órákban továbbutazunk a sziget legészakibb részébe. Útközben megnézzük az istenek vízesését, a Godafosst. Délután érkezés Húsavíkba. Szabad program, vagy:
Fakultatív program: Bálnales
Húsavík a bálnales túrák európai fővárosa, itt a 3 órás hajókirándulásokon a bálnaészlelések valószínűsége állítólag 99%-os, magasabb, mint bárhol Európában.
A fakultatív program ára: 26.900 Ft. Jelentkezési határidő: legkésőbb 1 hónappal indulás előtt. (Akik nem mennek a bálnalesre, azoknak lehetőségük lesz Húsavíkban a kiváló Bálna-múzeum megtekintésére.)
Késő délután a Myvatn-tóhoz utazunk, szállás (1 éj).

4. nap: Myvatn-tó vidéke (pszeudo kráterek, lávaalakzatok, geotermikus mező), Dettifoss-vízesés, Jökulsarg-kanyon

A Myvatn-tó környéke Izland egyik legváltozatosabb tája. Mivel a híres geológiai törésvonal mentén fekszik, ezért a vulkáni működés legkülönbözőbb formáival találkozhatunk. Megnézzük majd Skútustadirban a sok-sok pszeudo krátert és a bizarr lávaalakzatokról nevezetes Dimmuborgirt. Egészen különleges élmény lesz a Námafjall hegy lábainál fekvő Hverarönd geotermikus mező megtekintése is.
A következő programunk a Dettifoss-vízesés. A festői Jökulsarg-kanyonban lezúduló víztömeget sokan a legimpozánsabb vízesésnek tartják Európában. Ezután holdbéli tájakat átszelve érkezünk meg Egilsstadir városkába, mely Izland keleti részének adminisztratív központja, szállás (1 éj).

5. nap: Fjordvidék (Seydisfjördur, Stödvarfjördur), Djúpivogur

Délelőtt egy hágón átkelve jutunk el Seydisfjördur városkába. Az azonos nevű fjord szépsége a leghíresebb norvég fjordokéval vetekszik, a csücskében lévő kisváros a szép, tarka házaival pedig a leghangulatosabb izlandi települések közé tartozik. A közös séta után lesz egy kis szabadidő is, majd folytatjuk utunkat a keleti fjordvidéken. A Reydar-fjord, a Fáskruds-fjord érintésével (fotószünetek) jutunk el a Stödvar-fjordhoz. A fjord partján, Stödvarfjördur városkában található egy híres múzeum: Petra néni kőgyűjteménye. A bájos múzeum megtekintése után még egy darabig a fjordvidéken haladunk, majd pihenőt tartunk Djúpivogur városka kikötőjében. A fő nevezetesség itt a „hosszú, vörös ház”, mely Izland egyik legrégibb épülete.
Szállás Izland délkeleti részén (1 éj).

6. nap: Vatnajökull gleccsermező, Jökulsárlón (gleccserlagúna), Skaftafell-gleccser, Fekete-öböl, Skógafoss-vízesés

Utazás nyugat felé Izland déli partjai mentén. A sziget délkeleti részén található egy óriási gleccsermező, a Vatnajökull, melynél nincs nagyobb Európában (UNESCO világörökség). A több mint 2000 méter magas hegységből lenyúló gleccsernyelvek leérnek majdnem a tengerszintig, utazásunk során számtalan gleccserben gyönyörködhetünk. Hosszabb pihenőt tartunk majd a legnagyobb gleccserlagúnánál (Jökulsárlón), különleges élmény az óriási jégtömbökkel „teleszórt” tó látványa (a grandiózus gleccserrel a háttérben). Körülbelül 45 perces sétahajózás a gleccserlagúna hatalmas jégtömbjei között, majd a déli órákban pihenőt tartunk a Skaftafell Nemzeti Park kiváló látogatói központjánál. Lehetőség lesz egy könnyű túrára a Skaftafell-gleccserhez.
Ezután gyönyörűszép tájakon keresztül utazunk tovább nyugat felé. Délután a Vík városka közelében lévő híres Fekete-öböllel ismerkedünk (óriási bazaltoszlopok, merész alakú sziklák a tengerben), majd fotószünet a Skógafoss-vízesésnél.
Szállás Izland délnyugati részén (1 éj).

7. nap: Seljalandsfoss-vízesés, Skálholt, Arany körút (Gullfoss-vízesés, Geysir, Thingvellir Nemzeti Park)

Kora délelőtt a vadregényes Seljalandsfoss-vízesést tekintjük meg, mely esetében a látogatók akár a vízesés mögé is besétálhatnak.
A következő megállónk, Skálholt falucska Izlandon fontos történelmi emlékhelynek számít, itt volt valaha a sziget ősi püspöki székhelye. A modern templom és a hozzá kapcsolódó kiállítás megtekintése után a lenyűgöző Gullfoss-vízesést nézzük meg. Ezt követően izlandi körutazásunk egyik legfontosabb attrakciója következik: Geysir (innen származik a gejzír szó, amit a világ szinte minden nyelvében használnak). Bár az eredeti gejzír néhány évtizede már nem működik, a mellette lévő Strokkur gejzír továbbra is aktív, 5-10 percenként feltör 15-20 méteres magasságig.
Délután az UNESCO világörökséghez tartozó Thingvellir Nemzeti Parkba látogatunk. Ez utóbbi nevezetesség két okból is nagy jelentőséggel bír. Egyrészt itt tartották a világ egyik legelső parlamentjét több mint 1000 évvel ezelőtt, másrészt sehol máshol a Földön nem lehet tanulmányozni ilyen jól a geológiai tektonikus lemezek szétválását.
Körutazásunk végén a kora esti órákban érkezünk vissza az izlandi fővárosba, Reykjavíkba. Szállás a városközpont közelében (1 éj).

8. nap:

Reggel transzfer a repülőtérre, délelőtt elutazás Reykjavíkból Budapestre. Érkezés Ferihegyre a délutáni órákban.
Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2020-07-30 7 éj

719700.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
2020-08-25 7 éj

709700.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket a 20 kg-os feladható poggyásszal együtt, a reptéri illetéket, a helyi autóbuszos közlekedést, a 7 éjszakai szállást büféreggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat belépődíjakkal (beleértve a sétahajózást a gleccserlagúnán), valamint az irodánk idegenvezetőjét a budapesti indulástól a budapesti érkezésig.

Félpanziós felár: 149.000 Ft (7 főétkezés)

Egyágyas felár: Kérjük, érdeklődjön irodánknál!

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 470 Ft/nap

Időpontok

    2020. júl. 30 - aug. 6. 683.000 Ft + 36.700 Ft (reptéri ill.) = 719.700 Ft
    2020. aug. 25 - szept. 1. 673.000 Ft + 36.700 Ft (reptéri ill.) = 709.700 Ft

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Érintett desztinációk:

Izland

Európa második legnagyobb szigete az Atlanti-óceánban található Skóciától északnyugatra, Norvégiától nyugatra, Grönlandtól délkeletre. A fő sziget 500km széles és 300km hosszú. Felszínét sivár fennsíkok, homokos deltatorkolatok, vulkánok, lávával borított területek és gleccserek jellemzik. Az ország felszínének több, mint fele meghaladja a 400m tengerszint feletti magasságot, legmagasabb pontja a Hvannadallshnúkur pedig 2119 m magas.

A földterületek mindössze 21% százaléka művelhető és lakható, s mind a part mentén találhatóak. Izland lakossága és mezőgazdasága a délnyugati részre összpontosul, Reykjavík és Vík közé. Mivel fiatal közetei még mindig állandó mozgásban vannak, a földrengések ugyanúgy a mindennapok részévé váltak, mint a reggeli.

Fát nemigen látunk itt, inkább tundrával, füves vidékekkel, mocsaras és sivár tájakkal találkozunk. Az egyetlen honos emlős állat a sarki róka, habár néha egy jégtömböm átsodródik egy-egy jegesmedve, a lakosság nem látja őket szívesen, így nem tudnak itt élni. Láthatunk itt rénszarvast, nyércet, mezei egeret. Gazdag a madárvilág, legfőképp a tengeri madarak vannak jelen. A tengerek bővelkednek tengeri emlősben és halban.

Látnivalók

Reykjavik

Izland fővárosa, a világ legészakibb fekvésű, és legújabb fővárosa. A késő XIX. században alkult ki a település. Nevének jelentésével ellentétben (füstös öböl), a szélnek köszönhetően tiszta a levegője. Óvárosi részétől minden látnivaló gyalog is könnyen megközelíthető.
Az óvárosban a központ. Találunk itt parkokat, tavakat, piacokat és múzeumokat. A skandináv és izlandi kultúra iránt érdeklődők látogassanak el a Nemzeti Múzeumba, ahol vallási és néprajzi gyűjteményt tekinthetnek meg a település kezdeti időszakától napjainkig. Leghíresebb tárgya a körülbelül 1200-ból származó templomajtó, amely egy csatát ábrázol. A város modern része az óvárostól keletre helyezkedik el. Itt láthatjuk a Hallgrimur templomot, amelyet úgy terveztek, hogy egy láva hegyhez hasonlít. Felmehetünk a tetejére is, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra. A Leifur Eiriksson emlékmű, viking harcos volt, ma Izland Fia névvel illetik. A növények kedvelőinek ajánjuk figyelmébe a botanikus kertet. Természetesen ez csak ízelítő volt a város látnivalóiból. Aki ellátogat sok-sok érdekességet láthat és tapasztalhat itt.

Olcsó szállást és étkezési lehetőséget az Óvárosban és attól kicsit keletre keressünk.
Aki szórakozni akar, nyugodtan megnézhet egy filmet a három mozi valamelyikében, hiszen a filmeket eredeti nyelven izlandi felirattal vetítik. A zenés helyek kedvelői sem maradnak otthon, hiszen van itt bár, disco, színház, opera, koncertek , és még sok más szórakozási lehetőség.

Arany-vízesés ( Gullfoss) és a Nagy-gejzír (Stóri Geysir)

Izland két leglátogatotabb helye a sziget déli területének közepén fekszik. A vízesésnél a folyó hetven méter széles, és 32 m-es magasságból zuhan alá, három lépcsőben két és fél kilométer hosszan. A vízeséstől nyugatra találjuk a Nagy-gejzírt, amely először a XIV. sz-ban tört fel. Úgy tűnik, hogy többszöri szünet után most hosszabb időre pihenni tért, de reéljük, hogy ez a szünet is csak időleges. A szomszédjában található Köpülő (Strokkur) viszont manapság is 10 percenként forró vízoszlopot lövell a magasba. Ezen a helyen számos színes melegvízű forrást is találunk.

Mývatn
Izland észak-keleti részén található, és a világ egyik természeti csodájaként tartják számon. Habár a terület érdekes látványosságai nagyrészt a vulkáni vagy geotermikus működés jelei, a központi részen egy gazdag madárvilágnak otthont adó kék vizű tó vonzza a természet kedvelőit. Elhelyezkedésének köszönhetően rendkívül kedvező időjárási viszonyok jellemzik. Ideális hely a pihenni vágyóknak, és a kirándulások kedvelőinek, hiszen innen könnyen eljuthatunk a Jökulsárgljufur Nemzeti Parkba, a Kverkfjöll-i jégbarlangokhoz, és a Hvrfell-kráterhez.

Térség: Körutazás Izlandon

Város: Körutazás Izlandon


Válogasson útjaink közt téma szerint!