+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Izland - a természeti csodák szigete

663000.00 Ft/fő

Izland, Körutazás Izlandon

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülő
Időtartam: 7 éj
Típus: Körutazás
Indulás:
A Magyarországnál alig valamivel nagyobb Izland az északi sarkkör közelében található az Atlanti-óceánban, ott ahol az észak-amerikai és az eurázsiai tektonikus lemezek találkoznak. A földtörténetileg nagyon fiatal sziget ennek a ténynek is köszönheti szépségét, különleges természeti jelenségeit.
A szigeten tett körutazás során látunk majd vulkánokat, kanyonokat, gyönyörű hegységeket egészen különleges formákkal, szép tengeröblöket, vadregényes fjordokat, egészen a tengerszintig lenyúló gleccsereket és nem utolsósorban rengeteg látványos vízesést. Sokszor kelünk majd át érdekes, holdbéli tájakon, és megtekintünk majd olyan geológiai különlegességeket, amiket a legtöbben korábban csak természetfilmekben láthattak. Gondolunk itt például pszeudo kráterekre, geotermikus mezőkre, óriási lávaalakzatokra, gejzírekre, hatalmas jégtömbökkel teli gleccserlagúnákra stb.


Utazás

Menetrend szerinti közvetlen repülőjárattal, a helyszínen jó minőségű autóbusszal.

Szállás

4 éjszaka 3 csillagos, 3 éjszaka 4 csillagos szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Ellátás


Büféreggeli / fakultatív vacsora.


1. nap: Hraunfossar-vízesés, Vidimyri-templom, Akureyri


Kora reggel elutazás Ferihegyről Reykjavíkba. Az érkezést követően elindulunk a 6 napos körútra, melynek során körbejárjuk az egész szigetet.
Az első megállónk az egészen különleges Hraunfossar-vízesés, ahol a víz egy lávamező alól bukkan elő közel 1 km-es hosszúságban.
A sziget északi részén haladva útközben a Vidimyri-templomnál tartunk fotószünetet. Ez a tőzegből és fából épült templomocska az ősi izlandi templomépítészet egyik legértékesebb példánya.
Ezt követően megérkezünk a szép fekvésű Akureyribe, mely a maga 18.000 lakosával a legnagyobb olyan izlandi város, amely nem tartozik a reykjavíki agglomerációhoz. Kellemes meglepetés a turistáknak a hangulatos belváros és a szépen gondozott botanikus kert. Hihetetlen, hogy az északi sarkkör közelében ennyi pompás növényben gyönyörködhetünk.
Szállás Akureyriben (2 éj).

2. nap: Akureyri (bálnales), Godafoss-vízesés, Myvatn-tó vidéke (pszeudo kráterek, lávaalakzatok)


Délelőtt szabad program Akureyriben, vagy:
Fakultatív program: Bálnales
A 3 órás hajókirándulásokon a bálnaészlelések valószínűsége az elmúlt 3 évben 100%-os volt ezen a partvidéken.
A fakultatív program ára: 24.900 Ft. Jelentkezési határidő: legkésőbb 1 hónappal indulás előtt.
Délután a Myvatn-tóhoz utazunk. Útközben megnézzük az istenek vízesését, a Godafosst. A Myvatn-tó környéke Izland egyik legváltozatosabb tája. Mivel a híres geológiai törésvonal mentén fekszik, a vulkáni működés legkülönbözőbb formáival találkozhatunk. Megnézzük Skútustadirban a sok-sok pszeudo krátert és a bizarr lávaalakzatokról nevezetes Dimmuborgirt.

3. nap: Myvatn-tó vidéke (geotermikus mező), Dettifoss-vízesés, Jökulsarg-kanyon, Fjordvidék (Seydisfjördur)


Visszatérve a Myvatn-tó vidékére folytatjuk a környék felfedezését. Egészen különleges élmény lesz a Námafjall-hegy lábainál fekvő Hverarönd geotermikus mező megtekintése.
A következő programunk a Dettifoss-vízesés. A festői Jökulsarg-kanyonban lezúduló víztömeget sokan a legimpozánsabb vízesésnek tartják Európában. Délután holdbéli tájakat átszelve érkezünk meg Egilsstadir városkába, mely Izland keleti részének adminisztratív központja.
Ezután egy hágón átkelve jutunk el Seydisfjördur városkába. Az azonos nevű fjord szépsége a leghíresebb norvég fjordokéval vetekszik, a csücskében lévő kisváros a szép, tarka házaival pedig a leghangulatosabb izlandi települések közé tartozik. A közös séta után lesz egy kis szabadidő is, majd folytatjuk utunkat a keleti fjordvidéken a Reydar-fjord, a Fáskruds-fjord és a Stödvar-fjord érintésével (fotószünetek). Szállás Izland keleti részén (1 éj).

4. nap: Djúpivogur, Vatnajökull gleccsermező, Jökulsárlón (gleccserlagúna), Skaftafell-gleccserUtazás dél-nyugat felé Izland partjai mentén. Útközben megállunk Djúpivogur városka kikötőjében. A fő nevezetesség itt a „hosszú, vörös ház”, mely Izland egyik legrégibb épülete.
A sziget délkeleti részén található egy óriási gleccsermező, a Vatnajökull, melynél nincs nagyobb Európában. A több mint 2000 méter magas hegységből lenyúló gleccsernyelvek leérnek majdnem a tengerszintig, utazásunk során számtalan gleccserben gyönyörködhetünk. Hosszabb pihenőt tartunk majd a legnagyobb gleccserlagúnánál (Jökulsárlón), különleges élmény az óriási jégtömbökkel „teleszórt” tó látványa (a grandiózus gleccserrel a háttérben). Körülbelül 45 perces sétahajózás a gleccserlagúna hatalmas jégtömbjei között, majd a délutáni órákban pihenőt tartunk a Skaftafell Nemzeti Park kiváló látogatói központjánál. Lehetőség lesz egy könnyű túrára a Skaftafell gleccserhez.
Szállás Vík környékén (1 éj).

5. nap: Vík, Fekete-öböl, Skógafoss-vízesés, Seljalandsfoss-vízesés, SkálholtDélelőtt a híres Fekete-öböllel ismerkedünk (óriási bazaltoszlopok, merész alakú sziklák a tengerben), majd gyönyörűszép tájakon keresztül utazunk Izland déli partjai mentén.
Útközben két vadregényes vízesésnél is megállunk hosszabb időre. A Skógafoss különlegessége, hogy a vízesés mentén kiépített turista útvonalon fel lehet menni a vízesés felső részébe, míg a Seljalandsfoss esetében a látogatók akár a vízesés mögé is besétálhatnak.
Skálholt falucska Izlandon fontos történelmi emlékhelynek számít, itt volt valaha a sziget ősi püspöki székhelye. A modern templom és a hozzá kapcsolódó kiállítás megtekintése után elfoglaljuk szállásunkat Selfoss városában (1 éj).

6. nap: Arany körút (Gullfoss-vízesés, Geysir, Thingvellir Nemzeti Park), ReykjavíkElőször a lenyűgöző Gullfoss-vízesést nézzük meg, majd izlandi körutazásunk egyik legfontosabb attrakciója következik: Geysir (innen származik a gejzír szó, amit a világ szinte minden nyelvében használnak). Bár az eredeti gejzír néhány évtizede már nem működik, a mellette lévő Strokkur gejzír továbbra is aktív, 5-10 percenként feltör 15-20 méteres magasságig.
Kora délután az UNESCO világörökséghez tartozó Thingvellir Nemzeti Parkba látogatunk. Ez utóbbi nevezetesség két okból is nagy jelentőséggel bír. Egyrészt itt tartották a világ egyik legelső parlamentjét több mint 1000 évvel ezelőtt, másrészt sehol máshol a Földön nem lehet tanulmányozni ilyen jól a geológiai tektonikus lemezek szétválását.
Körutazásunk végén a késő délutáni órákban érkezünk vissza Reykjavíkba, ahol az Arbaer-skanzen és a Perlan kilátó meglátogatásával kezdünk el ismerkedni az izlandi fővárossal. Szállás Reykjavíkban (2 éj).

7. nap: Reykjavík, Kék Lagúna


Autóbuszos és gyalogos városnézés a gyönyörű fekvésű Reykjavíkban. A fő attrakciók a következők: a Höfdi palota (Reagan és Gorbacsov emlékezetes 1986-os találkozójának színhelye), a szép tengerparti sétány, a Harpa üvegpalota, a régi kikötő, a Hallgrims-templom (melynek homlokzata az amerikai űrrepülőgépekre emlékeztet), a Tjörnin-tó partján álló városháza stb. A városnézés után szabadidő a hangulatos sétálóutcákon, illetve lehetőség múzeumlátogatásra, vagy:
Fakultatív program: Kék Lagúna
Kirándulás a Reykjavík közelében található híres geotermikus fürdőbe, melynek vízhőmérséklete 38 Celsius fok körül van télen, nyáron.
A fakultatív program ára: 34.500 Ft (belépődíjjal, transzferrel, törölköző használattal). Jelentkezési határidő: legkésőbb 1 hónappal indulás előtt.

8. nap:


Reggel transzfer a repülőtérre, délelőtt elutazás Reykjavíkból Budapestre. Érkezés Ferihegyre a délutáni órákban.
 
Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2019-08-01 7 éj

663000.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket a 20 kg-os feladható poggyásszal együtt, a helyi autóbuszos közlekedést, a 7 éjszakai szállást büféreggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat belépődíjakkal (beleértve a sétahajózást a gleccserlagúnán), valamint az irodánk idegenvezetőjét a budapesti indulástól a budapesti érkezésig.

Félpanziós felár: 136.500 Ft (7 vacsora)

Egyágyas felár: Kérjük, érdeklődjön irodánknál!

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 470 Ft/nap

A reptéri illeték nagy eséllyel véglegesnek tekinthető!

Érintett desztinációk:

Izland

Európa második legnagyobb szigete az Atlanti-óceánban található Skóciától északnyugatra, Norvégiától nyugatra, Grönlandtól délkeletre. A fő sziget 500km széles és 300km hosszú. Felszínét sivár fennsíkok, homokos deltatorkolatok, vulkánok, lávával borított területek és gleccserek jellemzik. Az ország felszínének több, mint fele meghaladja a 400m tengerszint feletti magasságot, legmagasabb pontja a Hvannadallshnúkur pedig 2119 m magas.

A földterületek mindössze 21% százaléka művelhető és lakható, s mind a part mentén találhatóak. Izland lakossága és mezőgazdasága a délnyugati részre összpontosul, Reykjavík és Vík közé. Mivel fiatal közetei még mindig állandó mozgásban vannak, a földrengések ugyanúgy a mindennapok részévé váltak, mint a reggeli.

Fát nemigen látunk itt, inkább tundrával, füves vidékekkel, mocsaras és sivár tájakkal találkozunk. Az egyetlen honos emlős állat a sarki róka, habár néha egy jégtömböm átsodródik egy-egy jegesmedve, a lakosság nem látja őket szívesen, így nem tudnak itt élni. Láthatunk itt rénszarvast, nyércet, mezei egeret. Gazdag a madárvilág, legfőképp a tengeri madarak vannak jelen. A tengerek bővelkednek tengeri emlősben és halban.

Látnivalók

Reykjavik

Izland fővárosa, a világ legészakibb fekvésű, és legújabb fővárosa. A késő XIX. században alkult ki a település. Nevének jelentésével ellentétben (füstös öböl), a szélnek köszönhetően tiszta a levegője. Óvárosi részétől minden látnivaló gyalog is könnyen megközelíthető.
Az óvárosban a központ. Találunk itt parkokat, tavakat, piacokat és múzeumokat. A skandináv és izlandi kultúra iránt érdeklődők látogassanak el a Nemzeti Múzeumba, ahol vallási és néprajzi gyűjteményt tekinthetnek meg a település kezdeti időszakától napjainkig. Leghíresebb tárgya a körülbelül 1200-ból származó templomajtó, amely egy csatát ábrázol. A város modern része az óvárostól keletre helyezkedik el. Itt láthatjuk a Hallgrimur templomot, amelyet úgy terveztek, hogy egy láva hegyhez hasonlít. Felmehetünk a tetejére is, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra. A Leifur Eiriksson emlékmű, viking harcos volt, ma Izland Fia névvel illetik. A növények kedvelőinek ajánjuk figyelmébe a botanikus kertet. Természetesen ez csak ízelítő volt a város látnivalóiból. Aki ellátogat sok-sok érdekességet láthat és tapasztalhat itt.

Olcsó szállást és étkezési lehetőséget az Óvárosban és attól kicsit keletre keressünk.
Aki szórakozni akar, nyugodtan megnézhet egy filmet a három mozi valamelyikében, hiszen a filmeket eredeti nyelven izlandi felirattal vetítik. A zenés helyek kedvelői sem maradnak otthon, hiszen van itt bár, disco, színház, opera, koncertek , és még sok más szórakozási lehetőség.

Arany-vízesés ( Gullfoss) és a Nagy-gejzír (Stóri Geysir)

Izland két leglátogatotabb helye a sziget déli területének közepén fekszik. A vízesésnél a folyó hetven méter széles, és 32 m-es magasságból zuhan alá, három lépcsőben két és fél kilométer hosszan. A vízeséstől nyugatra találjuk a Nagy-gejzírt, amely először a XIV. sz-ban tört fel. Úgy tűnik, hogy többszöri szünet után most hosszabb időre pihenni tért, de reéljük, hogy ez a szünet is csak időleges. A szomszédjában található Köpülő (Strokkur) viszont manapság is 10 percenként forró vízoszlopot lövell a magasba. Ezen a helyen számos színes melegvízű forrást is találunk.

Mývatn
Izland észak-keleti részén található, és a világ egyik természeti csodájaként tartják számon. Habár a terület érdekes látványosságai nagyrészt a vulkáni vagy geotermikus működés jelei, a központi részen egy gazdag madárvilágnak otthont adó kék vizű tó vonzza a természet kedvelőit. Elhelyezkedésének köszönhetően rendkívül kedvező időjárási viszonyok jellemzik. Ideális hely a pihenni vágyóknak, és a kirándulások kedvelőinek, hiszen innen könnyen eljuthatunk a Jökulsárgljufur Nemzeti Parkba, a Kverkfjöll-i jégbarlangokhoz, és a Hvrfell-kráterhez.

Térség: Körutazás Izlandon

Város: Körutazás Izlandon


Válogasson útjaink közt téma szerint!