+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Nagy Burma körutazás tengerparti pihenéssel

Burma, Körutazás Burmában

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülő
Időtartam:
Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Üdülés, Üdülés
Indulás:
csoportos körutazás tengerparti pihenéssel
 

Lenyűgöző látnivalók, barátságos helyiek, szépséges tájak varázsolják majd el körutazásunk során, amit néhány nap teljes kikapcsolódás követ Burma egyik csodás tengerpartján.
 

Jelentkezés lezárva.


Indulási időpont:
2021. február 11 - 25.
Időtartam: 15 nap/13 éj
Utazás: Menetrend szerinti repülőjáratokkal
Repülési idő: kb. 12 óra
Elhelyezés: 3 és 4 csillagos szállodákban
Ellátás: reggeli
Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám: 20 fő

 
Nagy Burma körutazás tengerparti pihenéssel ajánlatunk programleírása
 

1–2. nap: Doha

Elutazás Budapestről a reggeli órákban, érkezés Dohába helyi idő szerint délután, transzfer a szállodába majd szabad program, lehetőség van egyénileg bepillantani Doha életébe, ahol a szállásunk lesz. Hajnalban transzfer a repülőtérre, továbbutazás Yangonba, érkezés helyi idő szerint délután a régi burmai fővárosba. Transzfer a szállodába, szállás Yangonban. (2 éj)

 

3. nap: Yangon

Az egykori Rangoon lenyűgöző gyarmati és spirituális öröksége révén Délkelet-Ázsia egyik legizgalmasabb városa. Séta a nyüzsgő belvárosban, megtekintjük kívülről a város központjában álló Sule pagodát, látogatás a Scott Market piacon, ahol kedvünkre vásárolhatunk. Délután megcsodáljuk Burma legszentebb buddhista pagodáját, a Shwedagon pagodát, melyet 40 tonna tiszta arany és számtalan drágakő borít, a csúcsára pedig egy 76 karátos gyémántot helyeztek.

 

4. nap: Mandalay

Reggel elutazás repülővel Mandalay-be, Burma egykori királyi fővárosába. A város látnivalóival ismerkedünk: megtekintjük a Mahamuni pagodát, mely a legszentebb Buddha őrzője. A hagyomány szerint Buddha életében öt képmása készült, melyek közül az egyiket itt láthatjuk. Ezután a  Kuthodaw pagodába látogatunk, ahol az udvarban 729 márványtáblára vésve látható a buddhisták szent könyve, a Tripitaka, melyet a világ legnagyobb könyvének tartanak. Shwenandaw arany kolostora megtekintése után megmásszuk a 240 m magas Mandalay dombot, ahonnan csodálatos kilátásban gyönyörködhetünk. Szállás Mandalay-ben. (2 éj)

 

5. nap: Amarapura, Ava, Sagaing

Reggel útnak indulunk, s a környéken fekvő egykori fővárosokkal ismerkedünk. Hatszáz fehérre festett pagodájával a Sagaing dombot Mianmar vallási központjának tekintik, 3000 szerzetes és 100 meditációs központ otthona. Útközben gyönyörű pagodákat láthatunk, és látogatást teszünk egy helyi piacon. Egy kis folyón átkelve érjük el az egykori Inn-Wat, majd lovaskocsikkal utazunk tovább megtekinteni az ősi palota maradványait. Ezt követően az egykori fővárosba, Amarapura-ba látogatunk, megállunk egy selyemszövő műhelyben, majd a Mahagandayon kolostornál, mely több mint ezer fiatal szerzetes otthona. Naplementekor a híres U Bein hídhoz is ellátogatunk, a tíkfa híd több mint 1 kilométeres hosszúságban nyúlik át a Taungthaman-tavon.

 

6. nap: Mingun

Reggeli után helyi hajóra szállunk, utazás Mingunba. Az egy órás hajózás alatt megfigyelhetjük a folyóparti halászfalvak mindennapjait, a vízben játszó gyerekeket és a vízben mosó asszonyokat. Mingunban felfedezzük a be nem fejezett, monumentális Mingun pagoda romjait, a 19. századi Hsinbyume pagodát és a 90 tonnás Mingun harangot, amit a világ legnagyobb harangjának tartanak. Visszautazás hajóval Mandalay-be, majd délután utazás busszal Baganba. Szállás Baganban (3 éj).

 

7. nap: Bagan

A 11. és 13. század között, amikor Bagan volt Burma fővárosa az uralkodók hatalmas sztúpák és templomok ezreit építették, melyek nagy része még ma is áll az Irrawaddy-folyó partjain. Az egész napos kirándulás során megtekintjük a híres Shwezigon pagodát, majd a helyi kultúrával ismerkedünk: egy lakk- és fafaragó műhelyben megcsodálhatjuk, ahogy a generációk óta tanult technikákkal állítják elő a gyönyörű mesterműveket. Ezután az Ananda templomhoz látogatunk, mely Bagan egyik legszebb temploma, majd láthatjuk Bagan legmagasabb templomát illetve a gigantikus Dhammayangyi templomot is.

 

8. nap: Mount Popa

A mai napon elhagyjuk Bagan nyüzsgő városát, és látogatás teszünk a Popa hegyhez. Az 1500 méter magas kialudt vulkán az egyik legnépszerűbb zarándokhelyszín az országban, emellett csodálatos kilátást élvezhetünk innen a 777 lépcső megmászása után, mely a tetejére épült buddhista kolostorhoz vezet fel. Baganba való visszautazásunk közben megállunk egy helyi faluban, megismerkedünk a pálma gyümölcséből nyert melasz készítésével.

 

9. nap: Inle-tó

Kora reggeli transzfer a repülőtérre, utazás Heho-ba, Shan állam szívébe. Innen egyórás, festői út vezet az Inle-tóhoz. Hajókirándulásra indulunk a lenyűgöző környezetben fekvő tavon. Partján cölöpökre épült falvakat láthatunk, amiket a helyi Intha törzs tagjai laknak, akik különleges módon, a lábukkal eveznek és a tavon úszó kerteket hoznak létre, ezeken termelik a zöldségeket. Délután a Nga Hpe Chaung kolostorba látogatunk, ami egyaránt híres a Shan Buddha képeiről és macskáiról. A Phaung Daw Oo pagoda a tó legszentebb helye, öt aranylemezekkel borított Buddha kép található itt. Szállás a tónál (2 éj).

 

10. nap: Inle-tó

Reggel hajóra szállunk, meglátogatjuk a helyi piacot, ahol a környező falvakból érkező lakosok árulják portékáikat. Ezután hajón továbbutazunk Pa-Oh faluba utazunk, a tó nyugati partjára. Gyalogosan fedezzük fel a festői Indein templomkomplexumot, mely több száz mohával benőtt, kisebb sztúpából áll.

 

11. nap: Ngapali

Reggel transzfer Heho repülőterére, elutazás Thandwe városába, majd transzfer Ngapali mesés tengerpartjára. Szállás tengerparti szállodában (3 éj).

 

12-13: Ngapali

Kikapcsolódás a tengerparton.

 

14-15. nap: Yangon, utazás Budapestre

Délelőtt visszautazás repülővel Yangonba, felkeressük a 72 méter hosszú fekvő Buddhának otthont adó Kyauk Htet Gyi pagodát, majd beszerezhetjük az utolsó ajándéktárgyakat. Délután transzfer a repülőtérre, elutazás dohai átszállással, éjszaka a repülőn. Érkezés Budapestre másnap a kora reggeli órákban.

 

A programok sorrendje változhat.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, szállás 12 éjszakára reggelivel, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték kb. 139 000 Ft/fő, vízum 20 000 Ft/fő, borravalók (helyszínen fizetendő, kb. 70 USD/fő), utasbiztosítás.

Érintett desztinációk:

Burma


Térség: Körutazás Burmában

Város: Körutazás Burmában


Burma


Térség: Mianmar tengerpart


Város: Ngapali Beach


Válogasson útjaink közt téma szerint!