+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

KENYA - TANZÁNIA SZAFARI

895000.00 Ft/fő-től

Kenya, Körutazás Kenyában

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülő
Időtartam: 11 éj
Típus: Egzotikus út, Körutazás
Indulás: 2020-10-24
Időtartam: 12 nap/ 11 éjszaka

Indulási időpontok:

2019. január 01 - december 31
2020. január 04 - december 19
Kéthetente szombati napokon Nairobiból


 
Ez a szafari arra törekszik, hogy megmutassa Kenya és Tanzánia legszebb részeit. Utunk során a nemzetközileg legismertebb Nemzeti Parkokat, de kevésbé ismert területeket is bejárunk. Találkozni fogunk a helyi törzsekkel, köztük a híres maszájokkal.

1. NAP: NAIROBI

Találkozó Nairobiba. Nairobi Kenya fővárosa és egyben legnagyobb városa. 2,7 millió lakosával (elővárosokkal együtt) a legnépesebb város Kelet-Afrikában. Vacsora egy helyi étteremben (saját költség).

2. NAP: RIFT VALLEY HASADÉK

Reggeli után a várost hátunk mögött hagyva észak felé utazunk és közben élvezhetjük a Nagy Rift-völgyre nyíló fantasztikus kilátást. Ezután leereszkedünk a völgybe és a növény és madár világban gyönyörködünk. Az éjszakát kempingben töltjük.

3. NAP: LAKE NAIVASHA

Egy rövid utazással eljutunk a Lake Naivashai partján lévő kempingbe. Pihenés közben figyelhetjük a vízilovakat. Délután meglátogatjuk Elsamere-t, ahol teázunk Joy és George Adamson egykori otthonában. Vacsora és szállás kempingben.

4. NAP: MASAI MARA

Ma átvágunk Kenya legszebb részein, kevésbé ismert utakon és számos maszáj falut keresztezve az úton. A Masai Mara Kenya leghíresebb parkja, amely a tanzániai Serengeti fennsík kenyai részén található és Kenya leggazdagabb vadrezervátuma. Az időjárás kellemes, ritkán túl meleg. Amikor esik, majdnem mindig késő délután vagy este. Július és október között, amikor gnúk milliói vándorolnak, ez a Masai Mara legnagyobb és máshoz nem fogható szenzációja. Találkozhatunk elefántok hatalmas csordájával, orrszarvúval, Thompsons és Grants gazellával, áldozatukra vadászó oroszlánnal, leopárddal. A Mara folyóban láthatunk vízilovakat. Zebrákat június végén láthatunk, ekkor jönnek lelegelni a zöld füvet az áprilisi-májusi hosszú esős időszak után. Vacsora és a következő két éjszaka kempingben a Park mellett.

5. NAP: MASAI MARA

Egész napos vadles a Masai Mara parkban, amely jól ismert a nagy vadállományáról. Piknikebéd a Mara folyó partján, ahol nagy számban élnek hatalmas krokodilok és vízilovak. Vacsora és szállás kempingben.

6. NAP: LAKE VICTORIA

Masai Marat hátunk mögött hagyva belépünk Tanzániába, majd leereszkedünk a Viktória-tóhoz. Ez a tó sok helyinek biztosít megélhetést, akik a vizéből halásznak. A Viktória-tó Afrika legnagyobb állóvize, felületét tekintve a világ harmadik legnagyobb tava, ha pedig csak az édesvizű tavakat vesszük számba, akkor a második. Vizén három ország osztozik, és innen ered a Nílusnak a torkolatától legtávolabbi ága. Pihenés és a helyi piac meglátogatása. Ebéd útközben. Vacsora saját költségén egy helyi étteremben. Szállás a vízhez közeli kempingben.

7. NAP: SERENGETI

Belépünk a világ legelismertebb vadrezervátumába, a Serengeti Nemzeti Parkba. Ebben a parkban hatalmas koncentrációban található számos ragadozó, patások és madarak a végtelennek tűnő füves és akáciákkal tarkított síkságon. A park területe közel 15 ezer négyzetkilométer. Hatalmas, dimbes-dombos, füves terület, mely szinte eggyé válik a horizonttal. Több mint 1,5 millió gnú vesz részt évenként a vándorlásban a friss legelő felé, a Serengeti déli részétől a Masai Mara Nemzeti Parkba vándorolnak (mely a Serengeti északi, kenyai kiterjedése). Vadles a parkban nyugatról keletre haladva, ebéd útközben. Vacsora és szállás a Seronera kempingben.

8. NAP: SERENGETI - NGORONGORO

Reggeli vadles után elhagyjuk a Serengetit és belépünk a Ngorongoro Természetvédelmi Területre, ahol megfigyelhetjük ahogy a maszájok terelik a szarvasmarháikat a vadon élő állatok között, ahogy ezt teszik évszázadok óta. Ebéd útközben. Vacsora és szállás a híres Simba táborban, a csodálatos Ngorongoro kráter szélén.

9. NAP: NGORONGORO - MASAI

Hajnalban kezdünk el leereszkedni a kráterbe, ahol lehetőségünk lesz megtekinteni Afrika szinte minden állatfaját, többek között a ritka fekete orrszarvút. A világhíres vadrezervátumot a világ nyolcadik csodájaként emlegetik. Ngorongoro egy hatalmas vulkán volt, mely több millió évvel ezelőtt összedőlt és egy 18 km széles krátert hagyott maga után. Az erdő növényekben gazdag, buja, tele van kúszónövényekkel, rikoltozó majmokkal, melyet a hajnali köd még elrejt előlünk. Itt találhatók a világon a legsűrűbben az állatok (több mint 25. 000 nagytestű emlősállat és a BIG Five). Mielőtt elhagyjuk a parkot, megebédelünk a Simba kempingben. Vacsora és két éjszaka szállás egy maszáj falu melleti kempingben.

10. NAP: MASAI FALU

Ezt a napot a maszáj faluban és környékén fogjuk tölteni, megismerve kultúrájukat és táncaikat. A maszáj az egyik legkisebb törzs Kenyában, kb. 400 éve érkeztek Etiópiából. Vadállatokra is vadásznak, de nem esznek vadhúst, csak a bőrét használják fel. A férfiak a harcosidejük leszolgálása után nősülhetnek. A feleségért tehénnel kell fizetni, így sokszor csak idősebb korukban tehetik meg, hogy megházasodjanak. Külön nyelvük van, bár manapság beszélik a szuahélit is. Kiválasztott népnek tartják magukat, nincs vezetőjük vagy királyuk, mégis tökéletesen egységes csoportot alkotnak, s híven ragaszkodnak évezredes hagyományaikhoz. Minden étkezés és a szállás kempingben.

11. NAP: ARUSHA

Kora reggel indulunk Arushaba, amely a gyönyörű Meru hegy lábánál található. Ebéd saját költségen. A délutánt a nyüzsgő városban és a helyi piacokon töltjük. Vacsora egy helyi étteremben saját költségén. Szállás kempingben.

12. NAP: NAIROBI

A reggelit követően transzfer Nairobiba, a reptérre. Útközben gyönyörű tájakon haladunk keresztül és tiszta időben lenyűgöző kilátás nyílik a hatalmas Kilimandzsáróra.
Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2020-10-10 11 éj

895000.00 Ft/fő-től

Ajánlatkérés
2020-10-24 11 éj

895000.00 Ft/fő-től

Ajánlatkérés
2020-11-07 11 éj

895000.00 Ft/fő-től

Ajánlatkérés
2020-11-21 11 éj

895000.00 Ft/fő-től

Ajánlatkérés
2020-12-05 11 éj

895000.00 Ft/fő-től

Ajánlatkérés
2020-12-12 11 éj

895000.00 Ft/fő-től

Ajánlatkérés
Adat / lap
/


Részvételi díj: 895.000 Ft/fő - 2020. évben
                        
Áraink tartalmazzák:
közlekedést, szállást, belépőket, engedélyeket, angol idegenvezetőket és a legtöbb étkezést.

Nem tartalmazzák:
repülőjegyet és reptéri illetéket (188.500 Ft/fő-től), italokat, borravalókat, vízumokat és a fakultatív kirándulások árát.

Vízum: Kenyába, Tanzániába történő belépéskor fizetendő, 50-50 USD/fő.

Fontos: A program 18 és 55 év között ajánlott. Útviszonyok, az időjárás, vagy egyéb előre nem látható körülmények szükségessé tehetik az útvonalváltozásokat. Párnára, törölközőre és hálózsákra szükség van ezen a túrán. Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel és vízummal utazhatnak Kenyába és Tanzániába. Malária és sárgaláz elleni védekezés szükséges. Az ajánlott valuta az USA dollár, kis címleteket feltétlenül hozzon magával.

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Érintett desztinációk:

Kenya

     

Kenya szafariKenya hírnevét leginkább annak köszönheti, hogy mindazt, amit a többi afrikai ország is nyújtani tud - hatalmas síkságok, exotikus vadállatok óriási seregei, baratságos emberek, ragyogó hófehér tengerpartok, kitűnő szafarik, többezer év történelme és még érintetlen természeti csodák - elsőként tette legkönnyebben elérhetővé az idelátogatók számára.

Az Egyenlítő vidékén fekvő Kenya Magyarországnál hatszor nagyobb ország. Nevét a Kenya-hegységről kapta, mely kikuju nyelven azt jelenti, a "ragyogás-hegye." Az országot jórészt a busmanok leszármazottai lakják: szamburuk, kikujuk, lúók, kambák, szomalik, turkanák, kisziik, rendilék, gabrák, boranák, ndorobók, pokotok, el molok és a maszájok. Ebben a fantasztikus országban minden megtalálható, a lehetőségek száma szinte végtelen: homokos, korallzátony által védett tengerpartok, érintetlen vad természet, Kelet-Afrika jellegzetes vadállatai eredeti környezetükben szabadon, valamint a modern nagyvárosok felhőkarcolókkal, a nyüzsgő, forgalmas kikötővárosok, üdülőövezetek és kicsiny falvakak, többezer méter magas hegyek, végtelen síkságok, ligetes domboldalak, gyönyörű tavakat, óriási tea- és kávéültetvények, egzotikus gyümölcsöket termelő farmok, történelmi emlékek az őskortól a közelmúltig, valamint az iszlám, a hindu és a keresztény kultúra izgalmas keveréke. A legtöbb kenyai muszlim - a lakosság közel 30%-a - a tengerparti területeken és az ország keleti részén él, míg a keresztény közösségek a belsőbb területeken él. A távoli, európai civilizációtól elzártabb területeken élők nagy része még ma is az ősi törzsi vallásokat követi.

MombasaMombasa-t, Kenya második legnagyobb városát történelmi mélysége és az ittlakók közösségi összetartása kiemeli a többi afrikai nagyváros közül. A gazdag és szegény negyedek közötti határok itt elmosódnak. Ez Kenya tengerpartjának központja, mely bár helyenként már omladozik és kissé kopott is, az embernek mégis olyan érzése támad, mintha egy kisvárosban sétálgatna, amely valaha hatalmas volt. A város egy szigeten fekszik, amelyet két főút és egy híd köt össze a szárazfölddel, bár a déli részén máig is csak egy komp az összekötő kapocs. Mombasa központja az Óváros (Old Town), amelynek szövevényes utcácskái, templomai és sűrűn épült régi házai a dhow kikötő felé húzódnak. Fort Jesus, a kikötő egykori védőbástyája, mára múzeummá és nemzeti műemlékké szelidült. Mindezeket körülveszi a város modern világa széles sugárutjaival és az egyre növekvő számú felhőkarcolóival. Bár Mombasa kissé kaotikusnak tetszik, az embernek mégis az az érzése, hogy a város nyugodt és barátságos.

Leopard BeachKenya tengerparti szállodái az Északi vagy a Déli Parton fekszenek attól függően, hogy Mombasától merre esnek. A finomhomokos strandokon kitűnö hotelek sora húzódik, amelyek a világ minden pontjáról csalogatják a túristákat. E hotelek legtöbbje helyi stílusban épült és magasszintű szolgáltatásokat nyújt.

 

Alvó oroszlánKenya éghajlata igen kellemes egész éven át, de a trópusi klíma miatt a levegő párás. Az esőzések május és július között, illetve október-november környékén várhatók. A nappali átlaghőmérséklet 28 Celsius fok körüli, míg az éjszakák kb. 22 fok körülire "hűlnek."

A Swahili "szafari" szó jelentése "utazás" - a hotelek mindegyike kínál kiránduló programokat az ország belsejébe és a turisták a szafarik széles skáláján válogathatnak: ki a közelebbi Tsavo Nemzeti Parkba, ki pedig a távoli Kilimandjaro, Amboseli vagy Masai Mara Nemzeti Parkokba látogat el. A Tsavo-ba szinte mindenki szervez utakat, mivel a szállodákhoz való közelsége és relatív olcsósága miatt igen kedvelt kirándulóprogram. A Kilimandjaro felé indulók általában repülővel érik el céljukat, ami természetesen megdrágítja a szafarit. A 392 négyzetkilométeres Amboseli Nemzeti Parkban hatalmas elefántcsordák élnek, amelyek látványa, amint nagy csoportokban nyugodtak bandukolnak át a füves síkságon, mögöttük a Kilimandjaro csúcsával, egy igazi afrikai klisé - de olyan élmény, amelyre biztosan sokáig emlékszik majd az ember.

ElefántcsaládBár egyik szafari sem garantálja, hogy hatalmas gnú csordákat vagy egész oroszlán családokat fognak látni, már a gyönyörű táj, a kenyai szavannák és erdőségek békéje és a kristálytiszta levegő is megéri egy ilyen szervezett állatlesre elmenni. De persze mindenki abban reménykedik, hogy láthatja majd a "nagy öt" (leopárd, oroszlán, bölény, elefánt és orrszarvú) valamelyikét - vagy épp mindegyikét.

Watamu-tól kb. 40 km-re, a fő Malindi-Mombasa útról letérve érhetjük el a kenyai tengerpart egyik legfontosabb történelmi emlékművét, a Gede romokat. Ez az erdő mélyén megbúvó park házak, paloták és mecsetek hatalmas komlexumát mutatja be, amelynek igazi rejtélye, hogy létezéséről egyetlen történelmi könyv vagy jegyzet sem tesz megjegyzést.

Kultúra, gasztronómia
A kenyaiak nagyon szeretnek bulizni, az ország legismertebb és legkedveltebb zenei műfaja a benga, amely a nyugati országrészben élő Luo népcsoport köreiből indult hódító útjára. A kenyai konyha sem az ínyenceknek, sem a vegetáriánusoknak nem kedvez: elsősorban az olcsó és laktató babból vagy húsból készült szószok variánsaiból áll, amely elsősorban a helybeliek éhségének olcsó kielégítésére szolgál. Ha egy kenyai nemzeti ételt kellene megnevezni, talán a nyama choma lenne az, amely sült/grillezett hús, általában kecske. A sörivóknak viszont jó hír, hogy igen nagy a választék a számukra, mivel a kenyaiak legalább annyira szeretnek sörözni, mint táncolni, és igen fejlett a helyi sörfőzési kultúra.

Leopárd

Térség: Körutazás Kenyában

Város: Körutazás Kenyában


Tanzánia

Történelme igencsak színes és olykor borús is. Az ország partvidékét a portugálok fedezték fel a 16. században, majd arabok kezén volt, németek gyarmatosították, brit mandátumterületté vált, függetlenné az 1961-es évtől mondhatni. 1995-ben tartottak először szabad választásokat.

A kulturális örökség része: Kilwa Kisiwani romjai, Songo Mnara romjai, Zanzibár kővárosa, Kondoa sziklarajzai

Térség: Körutazás Tanzániában

Város: Körutazás Tanzániában


Kenya

     

Kenya szafariKenya hírnevét leginkább annak köszönheti, hogy mindazt, amit a többi afrikai ország is nyújtani tud - hatalmas síkságok, exotikus vadállatok óriási seregei, baratságos emberek, ragyogó hófehér tengerpartok, kitűnő szafarik, többezer év történelme és még érintetlen természeti csodák - elsőként tette legkönnyebben elérhetővé az idelátogatók számára.

Az Egyenlítő vidékén fekvő Kenya Magyarországnál hatszor nagyobb ország. Nevét a Kenya-hegységről kapta, mely kikuju nyelven azt jelenti, a "ragyogás-hegye." Az országot jórészt a busmanok leszármazottai lakják: szamburuk, kikujuk, lúók, kambák, szomalik, turkanák, kisziik, rendilék, gabrák, boranák, ndorobók, pokotok, el molok és a maszájok. Ebben a fantasztikus országban minden megtalálható, a lehetőségek száma szinte végtelen: homokos, korallzátony által védett tengerpartok, érintetlen vad természet, Kelet-Afrika jellegzetes vadállatai eredeti környezetükben szabadon, valamint a modern nagyvárosok felhőkarcolókkal, a nyüzsgő, forgalmas kikötővárosok, üdülőövezetek és kicsiny falvakak, többezer méter magas hegyek, végtelen síkságok, ligetes domboldalak, gyönyörű tavakat, óriási tea- és kávéültetvények, egzotikus gyümölcsöket termelő farmok, történelmi emlékek az őskortól a közelmúltig, valamint az iszlám, a hindu és a keresztény kultúra izgalmas keveréke. A legtöbb kenyai muszlim - a lakosság közel 30%-a - a tengerparti területeken és az ország keleti részén él, míg a keresztény közösségek a belsőbb területeken él. A távoli, európai civilizációtól elzártabb területeken élők nagy része még ma is az ősi törzsi vallásokat követi.

MombasaMombasa-t, Kenya második legnagyobb városát történelmi mélysége és az ittlakók közösségi összetartása kiemeli a többi afrikai nagyváros közül. A gazdag és szegény negyedek közötti határok itt elmosódnak. Ez Kenya tengerpartjának központja, mely bár helyenként már omladozik és kissé kopott is, az embernek mégis olyan érzése támad, mintha egy kisvárosban sétálgatna, amely valaha hatalmas volt. A város egy szigeten fekszik, amelyet két főút és egy híd köt össze a szárazfölddel, bár a déli részén máig is csak egy komp az összekötő kapocs. Mombasa központja az Óváros (Old Town), amelynek szövevényes utcácskái, templomai és sűrűn épült régi házai a dhow kikötő felé húzódnak. Fort Jesus, a kikötő egykori védőbástyája, mára múzeummá és nemzeti műemlékké szelidült. Mindezeket körülveszi a város modern világa széles sugárutjaival és az egyre növekvő számú felhőkarcolóival. Bár Mombasa kissé kaotikusnak tetszik, az embernek mégis az az érzése, hogy a város nyugodt és barátságos.

Leopard BeachKenya tengerparti szállodái az Északi vagy a Déli Parton fekszenek attól függően, hogy Mombasától merre esnek. A finomhomokos strandokon kitűnö hotelek sora húzódik, amelyek a világ minden pontjáról csalogatják a túristákat. E hotelek legtöbbje helyi stílusban épült és magasszintű szolgáltatásokat nyújt.

 

Alvó oroszlánKenya éghajlata igen kellemes egész éven át, de a trópusi klíma miatt a levegő párás. Az esőzések május és július között, illetve október-november környékén várhatók. A nappali átlaghőmérséklet 28 Celsius fok körüli, míg az éjszakák kb. 22 fok körülire "hűlnek."

A Swahili "szafari" szó jelentése "utazás" - a hotelek mindegyike kínál kiránduló programokat az ország belsejébe és a turisták a szafarik széles skáláján válogathatnak: ki a közelebbi Tsavo Nemzeti Parkba, ki pedig a távoli Kilimandjaro, Amboseli vagy Masai Mara Nemzeti Parkokba látogat el. A Tsavo-ba szinte mindenki szervez utakat, mivel a szállodákhoz való közelsége és relatív olcsósága miatt igen kedvelt kirándulóprogram. A Kilimandjaro felé indulók általában repülővel érik el céljukat, ami természetesen megdrágítja a szafarit. A 392 négyzetkilométeres Amboseli Nemzeti Parkban hatalmas elefántcsordák élnek, amelyek látványa, amint nagy csoportokban nyugodtak bandukolnak át a füves síkságon, mögöttük a Kilimandjaro csúcsával, egy igazi afrikai klisé - de olyan élmény, amelyre biztosan sokáig emlékszik majd az ember.

ElefántcsaládBár egyik szafari sem garantálja, hogy hatalmas gnú csordákat vagy egész oroszlán családokat fognak látni, már a gyönyörű táj, a kenyai szavannák és erdőségek békéje és a kristálytiszta levegő is megéri egy ilyen szervezett állatlesre elmenni. De persze mindenki abban reménykedik, hogy láthatja majd a "nagy öt" (leopárd, oroszlán, bölény, elefánt és orrszarvú) valamelyikét - vagy épp mindegyikét.

Watamu-tól kb. 40 km-re, a fő Malindi-Mombasa útról letérve érhetjük el a kenyai tengerpart egyik legfontosabb történelmi emlékművét, a Gede romokat. Ez az erdő mélyén megbúvó park házak, paloták és mecsetek hatalmas komlexumát mutatja be, amelynek igazi rejtélye, hogy létezéséről egyetlen történelmi könyv vagy jegyzet sem tesz megjegyzést.

Kultúra, gasztronómia
A kenyaiak nagyon szeretnek bulizni, az ország legismertebb és legkedveltebb zenei műfaja a benga, amely a nyugati országrészben élő Luo népcsoport köreiből indult hódító útjára. A kenyai konyha sem az ínyenceknek, sem a vegetáriánusoknak nem kedvez: elsősorban az olcsó és laktató babból vagy húsból készült szószok variánsaiból áll, amely elsősorban a helybeliek éhségének olcsó kielégítésére szolgál. Ha egy kenyai nemzeti ételt kellene megnevezni, talán a nyama choma lenne az, amely sült/grillezett hús, általában kecske. A sörivóknak viszont jó hír, hogy igen nagy a választék a számukra, mivel a kenyaiak legalább annyira szeretnek sörözni, mint táncolni, és igen fejlett a helyi sörfőzési kultúra.

Leopárd

Térség: Szafari programok

Város: Szafari programok


Válogasson útjaink közt téma szerint!