+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Dél-India óriáskörút

India, Körutazás Indiában

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Egzotikus út, Körutazás
Indulás:

Maharashtra, Tamil Nadu, Kerala, Karnataka – varázslatos nevek, melyek különleges tájakat, csodálatos építészeti remekeket, az észak-indiaitól merőben eltérő életformát, a Dekkán-fennsík lenyűgözően gazdag történelmét, barátságos lakóit rejtik. Lépten-nyomon csodálkozhatunk a többezer éves kultúra lenyűgöző emlékeiben, többek közt Hampi-ban, a világhírű Ajanta sziklatemplomokban, valamint az Ellora barlangokban is! Az utunk második részében a gyorsan változó Bombay és Bangalore városában találkozunk az óriási kontrasztokkal.

Utazás: Budapest – Chennai és Bombay – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással, a körutazáson autóbusszal, hajóval, belföldi repülőjáratokkal.
Elhelyezés: kitűnő, ****/***** kategóriájú szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

1. nap: Budapest – Chennai (Madras)
Repülés Budapestről átszállással Chennai-ba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Madras
Érkezés a reggeli órákban CHENNAI-ba, India negyedik legnagyobb városába. Ismerkedés az ország egyik legrégebbi európai alapítású településével: Szt. Tamás katedrális, a Kormányzati Múzeum, Marine Beach tengerparti sétány és a gyarmati helyszínek. Ha a hatóságok engedik, akkor betekintést nyerhetünk a Kormányzati negyed látnivalóiba is. A legenda szerint „Hitetlen Tamás” misszionáriusként érkezett Indiába és itt halt mártírhalált. Szállás Mahabalipuramban.

3. nap: Kanchipuram – Mahabalipuram
Kirándulás KANCHIPURAM-ba. Az „Arany város” kb. 75 km-re található Madras-tól. Világhírűek az itt készült gyönyörű selyem szárik. A település egyike India hét szent városának, 150, napjainkban is működő templommal, amelyek közül megcsodáljuk a legszebbeket: Ekambareswara és Kailasnatha, illetve, ha időnk engedi, akkor még többet is (Vaikunta Perumal, Kamakshi Amman, Devarajaswami és Varadharaja templom). Visszatérünk a Bengáli öböl homokos partján fekvő MAHABALIPURAM-ba, ahol a leghíresebb látnivaló a VII. században épült Partmenti templom, az „Ardzsuna vezeklése” dombormű és a Páncsa Ratha épületegyüttes.‎ Szállás Mahabalipuramban.

4. nap: Pondicherry (Puducherry)
PONDICHERRY-t a „a Kelet francia Riviériájának” is szokták említeni. A portugálok, a hollandok, majd a dánok után végül a franciák vetették meg itt a lábukat, a megszilárduló és fölénybe kerülő brit hatalom által körülvéve az uralmuk egészen 1954-ig tartott. A számos gyarmati emlék mellett meglátogatjuk a Sri Aurobindo Asramot, hindu templomokat, illetve a roppant érdekes, utópisztikus kísérleti várost, Auroville-t. Szállás Pondicherry-ben.

5. nap: Chidambaram – Jayankondam – Thanjavur (Tanjore)
Délelőtt CHIDAMBARAM-ban megtekintjük a Chola-dinasztia idejéből fennmaradt Nataraja templomot, ahol élénk ceremóniát tekinthetünk meg. Délután Jayankondamban a szintén az ebben a korban épült Gangaikonda templomot csodálhatjuk meg. Ezután THANJAVUR-ba utazunk, Tamil Nadu tartomány „rizsescsészéjébe”, mely híres kézműiparáról is. Városnézés, a Shiva istennek szentelt, XI. századi dravida Brihadeeswarar káprázatos templomának a megtekintése. Piramis stílusú kapuja közel 70 métermagas, és egyetlen, 80 tonna súlyú gránitból van kifaragva. Szállás Thanjavur-ban.

6. nap: Thanjavur – Tiruchirapalli (Trichy) – Madurai
Utazás TIRUCHIRAPALLI-ba, ahol először az Amma Mandapába megyünk, ahol a szent folyó, a Kaveri aranyhomokos partján vesznek rituális fürdőt az emberek. Onnan a Srirangam-szigetre utazunk tovább, ahol belülről is megtekintjük a lélegzetelállítóan szép Ranganathasvami templomot, mely Dél-India hindu művészetének egyik ikonikus alkotása (Visnu szobor, „Srirangam lovaglása” stb.). Egy szoborkészítő műhelybe is ellátogatunk. Szállás Maduraiban.

7. nap: Madurai – Thekkady – Periyar Nemzeti Park
Reggel riksázás MADURAI-ban a gazdagon díszített Meenakshi templomhoz. Délelőtt utazás „Dél-India Kasmírján” keresztül THEKKADY-ba. Utunk sokféle fűszer-, kávé-, teaültetvény között, gyönyörű, hegyes vidéken át vezet. A Periyar Nemzeti Parkban ismerkedünk az indiai fűszerek kavalkádjával, amiket a helyi fűszerpiacon meg is vásárolhatunk. Este részt veszünk egy „kathakali” bemutatón, amely egy tradicionális helyi klasszikus táncelőadás. Szállás Periyarban.

8. nap: Alleppey (Álappuzsa) – Kerala lagúnái – Cochin
Korán reggel utazás ALLEPPEY-be, a Malabár-partra. Itt hajóra szállunk és irány a Kardamom hegyek és az Arab-tenger közti, 40 folyó formálta mesebeli lagúnák világa. Alleppey egy festőien szép tóparti városka, a Kelet Velencéjének is nevezik. Tradicionális hajón fedezzük fel a holtágak partján zajló életet, India egyik legvarázslatosabb vidékét. A hajókázás során ebéd, majd továbbutazás Cochinba. Itt halt meg Vasco da Gama, aki első európaiként jutott el tengeren Indiába. Ha időnk engedi, akkor este belevetjük magunkat a vásári forgatagba. Szállás Cochinban.

9. nap: Cochin – Bangalore (Bengaluru)
Délelőtt városnézés COCHIN óvárosában: a Szent Ferenc templom, a Holland Palota, amit valójában a portugálok építettek és amelyet egyikük sem használt, mert egy helyi uralkodó kormányzott innen, a tengerpart a kínai halászhálókkal, illetve séta a zsidó negyedben, Mattancherry-ben. A mai nap a búcsú és találkozás napja egyformán. A kiskörút résztvevői hazautaznak, a SZÍVE-LELKE program utasai este érkeznek Bangalore-ba. Délután repülés a modern India technológiai központjába, BANGALORE-ba. Szállás Bangalore-ban.

10. nap: Bangalore
Ma kényelmes napunk lesz. Az új utasok az időeltolódáshoz igazodnak, a régi utasok egy kicsit megpihennek. Városnézés Bangalore-ban, ahol felkeressük Tipu szultán palotáját, a Bika templomot és a Lal Bagh botanikus kertet. Vacsora, szállás Bangalore-ban.

11. nap: Bangalore – Mysore – Hassan
Ma viszont korán kelünk. Utazás, Tipu szultán korábbi erődjét, Srirangapatnát útba ejtve MYSORE-ba, ahol megtekintjük a maharadzsa palotáját, ami nemcsak, hogy az egyike a legnagyobbaknak, de rezidenciája és kertje kiváló példája a keleti gazdagságnak. Sétánk során megnézzük még a Jaganmohan palotát is, majd a Chamundi-hegy tetején található Chamundeshwari templom mellől gyönyörködhetünk a város panorámájában. A látogatás után még továbbutazás Hassan városába. Szállás.

12. nap: Hassan – Halebid – Belur – Hospet
Reggel utazás HALEBID és BELUR XII. századi pompás templomaihoz. A misztikus Chennakeshava templom 900 éve épült és kivételes példája a Hoysala művészetnek. A templomok egyedülálló módon csillag alaprajzúak. A falak, oszlopok faragásai istenségek történeteit ábrázolják. Láthatóak még Karnataka uralkodói is, alakjaik élethűen illusztrálják zene- és táncszeretetüket. Ezután az Archeológiai Múzeumban csodálhatunk meg szoborgyűjteményt, amely a helyiek magas művészeti érzékéről tanúskodik. Kihagyhatatlan élmény mindenkinek, aki érdeklődik a keleti kultúra iránt! Szállás Hospet.

13. nap: Hospet – Hampi
Mai nap egyedülállón programban lesz részünk. Nagyon kevés iroda szervez ilyen programot, de szinte olyan világhírű, mint Kambodzsában Angkor romjai. HAMPI középkori városa felé a Dekkán-fennsík tájain át jutunk. A holdbéli tájon található az egykori uralkodók lenyűgöző műemlék-együttese, a napot ezek felfedezésével töltjük: Virupaksha templom, a régi bazár romjai, a Hazara Rama templomegyüttes, Vittala templom, Krisna templom és a mellette lévő Ganésa templom, Lakhsmi Narashima templom, királynő egykori fürdője, a Lótusz pavilon, Elefántistállók, Bhojanashala, Mahaanavami Dibba. A nap során gyakran elhangzik, hogy már ezért is megérte eljönni! Hampi is ilyen! Szállás Hospet.

14. nap: Hospet – Hubli – Mumbai (Bombay)
Reggel transzfer autóbusszal HUBLI-ba, majd repülés MUMBAI-ba, India pénzügyi, kereskedelmi és szórakoztatóipari központjába, amely a világ ötödik legnépesebb várostömörülése. Az ország egyik legsokszínűbb városában keveredik a hagyomány és a modernitás: a bollywoodi filmgyártás, a viktoriánuskori építmények, és a város XXI. századi high-tech arca mellett itt található Ázsia legnagyobb nyomornegyede (Dharavi) is. Délután rövid városnézést tartunk. Szállás Mumbaiban.

15. nap: Mumbai – Aurangabad – Ajanta barlangok
Hajnalban repülés AURANGABAD-ba. Kirándulás AJANTA-ba, ahol a lópatkó alakú szurdokba vájt sziklatemplomok várnak bennünket. A barlangok falain és oszlopain Buddha életét ábrázoló, díszes freskók láthatók. A falakat, a mennyezetet csodálatos díszítéssel látták el és gipszvakolaton élénk színű festményeket készítettek az ismeretlen művészek, akik már tíz évszázaddal Michelangelo, Leonardo da Vinci és az európai reneszánsz előtt ismerték a perspektivikus ábrázolást, a mélység érzékeltetését, a valósághű alkotást. Szállás Aurangabadban.

16. nap: Aurangabad – Ellora barlangok – Mumbai
Kirándulás a IX. századi sziklatemplom-csoporthoz, az Ellora barlangokhoz. 34 temploma és monostora a buddhizmushoz, a hinduizmushoz és a dzsainizmushoz kapcsolódnak, amiket ember nagyságú faragott isten/istennő szobrokkal díszítettek. Ezek közül keressük fel a legjelentősebbeket. Látogatás egy selyemkészítő műhelyben. Szállás Aurangabadban.

17. nap: Mumbai (Bombay)
Reggel repülés Mumbaiba, érkezés után kirándulás kishajóval az ELEPHANTA-szigetre, amely hemzseg a VI. századi kőfaragásokkal és gyönyörű szobrokkal díszített barlangoktól. Városnézéssel folytatjuk a napot Mumbaiban: India kapu, Victoria pályaudvar, a Városháza, a Taj Mahal Hotel, hagyományos mosoda (ghat), a Chawpatty tengerparti sétány, a Malabar domb, a Gandhi emlékmúzeum, a Csend tornya. Búcsúvacsora, lehetőség átöltözésre, majd késő este transzfer a nemzetközi repülőtérre, ahonnan hajnali járattal indulunk haza, átszállással.

18. nap: Budapest
Érkezés Budapestre a kora délutáni órákban, a menetrend függvényében.

 

UNESCO Világörökségek:
• Mahabalipuram műemlék együttese, köztük a Shore Temple (a parti templom)
• Thanjavur: Chola-templom
• Hampi műemlék együttese
• Elephanta-sziget
• Ajanta sziklatemplomok
• Ellora barlangok

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Fontos! Amennyiben kevés az ideje, vegyen részt a program első vagy második részén, s másikat legközelebb bepótolja!

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Egyágyas felár: 375.400 Ft 

Vízumdíj: kb. 15.000 Ft ügyintézési díjjal együtt.

A részvételi díj a belépőjegyek árát magában foglalja.

Minimális utaslétszám: 15 fő

Garancia felár: 150 EUR (10-14 fő)

Árfolyam: 1 EUR = 380 Ft

Kedvezményes útlemondási biztosítás: 2,8%

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Szervízdíj / borravaló: 80 USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/india

 

 


A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Érintett desztinációk:

India

Terület:  3 287 263 km2  Népesség:  846 303 000 fő  Főváros:  Újdelhi  Hivatalos nyelv:  hindi, angol  Pénznem:  1 indiai rúpia=100 paisa  Időzóna:  CET +5 óra (GMT +6 óra)  Áramforrás:  220V  Magyar Követség:  Újdelhi, 2/50-M, Nitimarg, Chanakyapuri, 110021 Tel: 91-11-611-4737. Fax: 91-11-688-6742 
Vízum: szükséges  Útlevél: szükséges  Országhívószám:  + 91

Földrajzilag a Föld hetedik legnagyobb és második legnépesebb országa. 28 államot és 7 szövetségi területet foglal magába. Tengerpartjainak hossza 7517 km.

Látnivalók

Ha Delhibe érkezünk, könnyen eszünkbe juthat, hogy miért is jöttünk ebbe az országba? Óriási szeméthegyek, tömeg, hangzavar és furcsa illat fogad bennünket. Ha mégsem fordulunk sarkon, és jobban elmerülünk a városban, csodálatos építészeti emlékeket, a világ egyik legnagyobb bazárját és remek ételeket fedezhetünk itt fel. A főváros remek kiindulópontot nyújt az agrai és a jaipudi kirándulásokhoz. Egyszóval, fogjuk be az orrunkat és élvezzük a nyüzsgést!
Mumbai, régi nevén Bombay, az ország legforgalmasabb városa, a híres indiai moziipar központja. Híres a Chowpatty strand és Ázsia legnagyobb vöröslámpás negyede.
Kalkutta az ország politikai, művészeti és oktatási központja. A város tüdeje a Maidan Park, a helyiek ide járnak krikett- és focimeccsekre, jógázni és politikai nagygyűlésekre is. A parkban található az óriási fehér márvány Viktória Emlékmű. Szintén érdemes megtekinteni az Indiai Múzeumot, az ország legnagyobb és legértékesebb múzeumát, a Botanikus Kertet és Howrah hidat, a világ legforgalmasabb hídját.
Agra a híres Taj Mahal városa. India turisztikai jelképe a valaha a szerelem oltárán emelt legkülönösebb épület, a Taj Mahal. A Mauzóleumot Jahan sah emelte második felesége halála után. Szintén ebben a városban található a vörös homokkőből épült Agra Erőd, melynek fala monumentális, a falon belül pedig csodaszép mecseteket, kerteket, termeket találhatunk. Sajnos nem minden része látogatható.
Varanasi 2000 éve India vallási központja. A szent folyó, a Gangesz partján épült zarándokhely a tudomány fellegvára is. A városban több mint 100 krematórium működik, ezek közül a Manikarnika Ghat a hindu emberek számára a legszentebb. Minden indiai embernek az a vágya, hogy testét itt hamvasszák el. A nyilvános hamvasztásokat a turisták is megnézhetik, de azért s videokamerákat ilyenkor hagyjuk otthon!
Shimla városa a gyarmati időkben a brit hódítók kedvelt pihenőhelye volt. A 2100 méter magasan fekvő városon meglátszik emiatt az angol ízlésvilág, a katolikus templom, a Gorton Kastély vagy a Vice Royal Lodge angol stílusban épült. Kufri síterepe csak 15 km-re fekszik innen.
Jaipur a híres rózsaszín városnegyedéről híres, melyet régi épületei és a városfal furcsa színe miatt neveznek így. Azért festették be, hogy jelezzék a város britekhez fűződő lojalitását Alfréd herceg látogatásakor 1853-ban. A település történelmi emlékei is ebben a városrészben vannak. Ezek közül kiemelkedik a Johari bazár, a világ egyik legnagyobb ékszerpiaca. A városra remek kilátás nyílik a Hawa Mahalból, az 1799-ben épített palotából. A magyarra Szelek Palotájaként fordítható épületet azért építették, hogy a királyi udvartartás hölgyei innen figyelhessék a város életét.
Udaipur India egyik legromantikusabb városa a Pichola-tó partján és szigetein fekszik. A város nevezetességei a Jagniwas és a Jagmandir Palota, a városi palota, a Jagdis templom és a Bagore ki Haveli.
Kochi történelmi emlékeiről híres kikötőváros. Óvárosa magán viseli a portugál, a holland és az angol építészet jellegzetes jegyeit. Itt található India legrégebbi temploma, de látható itt 16. századi szidó zsinagóga is. Érdemes elmenni egy város körüli sétahajókázásra, csoportokban úszkáló delfineket láthatunk.
A Kanha Nemzeti Park India legnagyobb nemzeti parkja, ez a dzsungel ihlette Kiplinget a Dzsungel Könyvének megírására. Elefántháton tigrismegfigyelő kirándulásra mehetünk.


Nagyon olcsón megúszhatjuk az indiai utazást, ha megelégszünk az igen szerény színvonalú szolgáltatásokkal. Az európaiak nagy része azonban ezt a komfortfokozatot nagyon kevésnek találja, a magas szintű szolgáltatásokért viszont komoly pénzt kell fizetni. Indiába tilos indiai rúpiát bevinni, illetve onnan kivinni. A városokban a legtöbb külföldi valutát könnyen beválthatjuk, de a legjobb, hogyha dollárt vagy fontot tartunk magunknál. Tanácsos minél többféle hitelkártyát és utazási csekket magunkkal vinni, így nem érhet bennünket meglepetés. Készüljünk fel arra, hogy a pénzváltás elég hosszadalmas művelet és rengeteg papír kitöltésével jár. A sérült vagy gyűrött bankjegyeket nem fogadják el sehol sem. A borravaló abszolút ismeretlen fogalom az országban, de ahhoz, hogy az ügyintézés egyszerűbb legyen, vagy valamilyen szolgáltatónál kedvezőbb bánásmódban részesüljünk, egy kevés csúszópénzt kell fizetnünk. Az utazás időpontja attól függ, hogy az ország melyik részébe kívánunk ellátogatni. Délre inkább az év elején utazzunk, északra pedig inkább nyáron! A Himalájába túrázni április és november között, síelni január és március között menjünk!
Az országban három nagy nemzetközi repülőtér van, az Európából érkező gépek Mumbai, Delhi vagy Kalkutta repterére érkeznek. Budapestről csak átszállással juthatunk el a fővárosba, de Mumbaiba heti öt gépet indít a Malév.

Térség: Körutazás Indiában

Ez a gyűjtő körzet a körutakat és a városlátogató utakat tartalmazza melyek Indiába szólnak. A szállások leírásai és helységei a programok leírásában találhatóak.

Város: Körutazás Dél-Indiában

India

Terület:  3 287 263 km2  Népesség:  846 303 000 fő  Főváros:  Újdelhi  Hivatalos nyelv:  hindi, angol  Pénznem:  1 indiai rúpia=100 paisa  Időzóna:  CET +5 óra (GMT +6 óra)  Áramforrás:  220V  Magyar Követség:  Újdelhi, 2/50-M, Nitimarg, Chanakyapuri, 110021 Tel: 91-11-611-4737. Fax: 91-11-688-6742 
Vízum: szükséges  Útlevél: szükséges  Országhívószám:  + 91

Földrajzilag a Föld hetedik legnagyobb és második legnépesebb országa. 28 államot és 7 szövetségi területet foglal magába. Tengerpartjainak hossza 7517 km.

Látnivalók

Ha Delhibe érkezünk, könnyen eszünkbe juthat, hogy miért is jöttünk ebbe az országba? Óriási szeméthegyek, tömeg, hangzavar és furcsa illat fogad bennünket. Ha mégsem fordulunk sarkon, és jobban elmerülünk a városban, csodálatos építészeti emlékeket, a világ egyik legnagyobb bazárját és remek ételeket fedezhetünk itt fel. A főváros remek kiindulópontot nyújt az agrai és a jaipudi kirándulásokhoz. Egyszóval, fogjuk be az orrunkat és élvezzük a nyüzsgést!
Mumbai, régi nevén Bombay, az ország legforgalmasabb városa, a híres indiai moziipar központja. Híres a Chowpatty strand és Ázsia legnagyobb vöröslámpás negyede.
Kalkutta az ország politikai, művészeti és oktatási központja. A város tüdeje a Maidan Park, a helyiek ide járnak krikett- és focimeccsekre, jógázni és politikai nagygyűlésekre is. A parkban található az óriási fehér márvány Viktória Emlékmű. Szintén érdemes megtekinteni az Indiai Múzeumot, az ország legnagyobb és legértékesebb múzeumát, a Botanikus Kertet és Howrah hidat, a világ legforgalmasabb hídját.
Agra a híres Taj Mahal városa. India turisztikai jelképe a valaha a szerelem oltárán emelt legkülönösebb épület, a Taj Mahal. A Mauzóleumot Jahan sah emelte második felesége halála után. Szintén ebben a városban található a vörös homokkőből épült Agra Erőd, melynek fala monumentális, a falon belül pedig csodaszép mecseteket, kerteket, termeket találhatunk. Sajnos nem minden része látogatható.
Varanasi 2000 éve India vallási központja. A szent folyó, a Gangesz partján épült zarándokhely a tudomány fellegvára is. A városban több mint 100 krematórium működik, ezek közül a Manikarnika Ghat a hindu emberek számára a legszentebb. Minden indiai embernek az a vágya, hogy testét itt hamvasszák el. A nyilvános hamvasztásokat a turisták is megnézhetik, de azért s videokamerákat ilyenkor hagyjuk otthon!
Shimla városa a gyarmati időkben a brit hódítók kedvelt pihenőhelye volt. A 2100 méter magasan fekvő városon meglátszik emiatt az angol ízlésvilág, a katolikus templom, a Gorton Kastély vagy a Vice Royal Lodge angol stílusban épült. Kufri síterepe csak 15 km-re fekszik innen.
Jaipur a híres rózsaszín városnegyedéről híres, melyet régi épületei és a városfal furcsa színe miatt neveznek így. Azért festették be, hogy jelezzék a város britekhez fűződő lojalitását Alfréd herceg látogatásakor 1853-ban. A település történelmi emlékei is ebben a városrészben vannak. Ezek közül kiemelkedik a Johari bazár, a világ egyik legnagyobb ékszerpiaca. A városra remek kilátás nyílik a Hawa Mahalból, az 1799-ben épített palotából. A magyarra Szelek Palotájaként fordítható épületet azért építették, hogy a királyi udvartartás hölgyei innen figyelhessék a város életét.
Udaipur India egyik legromantikusabb városa a Pichola-tó partján és szigetein fekszik. A város nevezetességei a Jagniwas és a Jagmandir Palota, a városi palota, a Jagdis templom és a Bagore ki Haveli.
Kochi történelmi emlékeiről híres kikötőváros. Óvárosa magán viseli a portugál, a holland és az angol építészet jellegzetes jegyeit. Itt található India legrégebbi temploma, de látható itt 16. századi szidó zsinagóga is. Érdemes elmenni egy város körüli sétahajókázásra, csoportokban úszkáló delfineket láthatunk.
A Kanha Nemzeti Park India legnagyobb nemzeti parkja, ez a dzsungel ihlette Kiplinget a Dzsungel Könyvének megírására. Elefántháton tigrismegfigyelő kirándulásra mehetünk.


Nagyon olcsón megúszhatjuk az indiai utazást, ha megelégszünk az igen szerény színvonalú szolgáltatásokkal. Az európaiak nagy része azonban ezt a komfortfokozatot nagyon kevésnek találja, a magas szintű szolgáltatásokért viszont komoly pénzt kell fizetni. Indiába tilos indiai rúpiát bevinni, illetve onnan kivinni. A városokban a legtöbb külföldi valutát könnyen beválthatjuk, de a legjobb, hogyha dollárt vagy fontot tartunk magunknál. Tanácsos minél többféle hitelkártyát és utazási csekket magunkkal vinni, így nem érhet bennünket meglepetés. Készüljünk fel arra, hogy a pénzváltás elég hosszadalmas művelet és rengeteg papír kitöltésével jár. A sérült vagy gyűrött bankjegyeket nem fogadják el sehol sem. A borravaló abszolút ismeretlen fogalom az országban, de ahhoz, hogy az ügyintézés egyszerűbb legyen, vagy valamilyen szolgáltatónál kedvezőbb bánásmódban részesüljünk, egy kevés csúszópénzt kell fizetnünk. Az utazás időpontja attól függ, hogy az ország melyik részébe kívánunk ellátogatni. Délre inkább az év elején utazzunk, északra pedig inkább nyáron! A Himalájába túrázni április és november között, síelni január és március között menjünk!
Az országban három nagy nemzetközi repülőtér van, az Európából érkező gépek Mumbai, Delhi vagy Kalkutta repterére érkeznek. Budapestről csak átszállással juthatunk el a fővárosba, de Mumbaiba heti öt gépet indít a Malév.

Térség: Mumbai


Város: Mumbai


India

Terület:  3 287 263 km2  Népesség:  846 303 000 fő  Főváros:  Újdelhi  Hivatalos nyelv:  hindi, angol  Pénznem:  1 indiai rúpia=100 paisa  Időzóna:  CET +5 óra (GMT +6 óra)  Áramforrás:  220V  Magyar Követség:  Újdelhi, 2/50-M, Nitimarg, Chanakyapuri, 110021 Tel: 91-11-611-4737. Fax: 91-11-688-6742 
Vízum: szükséges  Útlevél: szükséges  Országhívószám:  + 91

Földrajzilag a Föld hetedik legnagyobb és második legnépesebb országa. 28 államot és 7 szövetségi területet foglal magába. Tengerpartjainak hossza 7517 km.

Látnivalók

Ha Delhibe érkezünk, könnyen eszünkbe juthat, hogy miért is jöttünk ebbe az országba? Óriási szeméthegyek, tömeg, hangzavar és furcsa illat fogad bennünket. Ha mégsem fordulunk sarkon, és jobban elmerülünk a városban, csodálatos építészeti emlékeket, a világ egyik legnagyobb bazárját és remek ételeket fedezhetünk itt fel. A főváros remek kiindulópontot nyújt az agrai és a jaipudi kirándulásokhoz. Egyszóval, fogjuk be az orrunkat és élvezzük a nyüzsgést!
Mumbai, régi nevén Bombay, az ország legforgalmasabb városa, a híres indiai moziipar központja. Híres a Chowpatty strand és Ázsia legnagyobb vöröslámpás negyede.
Kalkutta az ország politikai, művészeti és oktatási központja. A város tüdeje a Maidan Park, a helyiek ide járnak krikett- és focimeccsekre, jógázni és politikai nagygyűlésekre is. A parkban található az óriási fehér márvány Viktória Emlékmű. Szintén érdemes megtekinteni az Indiai Múzeumot, az ország legnagyobb és legértékesebb múzeumát, a Botanikus Kertet és Howrah hidat, a világ legforgalmasabb hídját.
Agra a híres Taj Mahal városa. India turisztikai jelképe a valaha a szerelem oltárán emelt legkülönösebb épület, a Taj Mahal. A Mauzóleumot Jahan sah emelte második felesége halála után. Szintén ebben a városban található a vörös homokkőből épült Agra Erőd, melynek fala monumentális, a falon belül pedig csodaszép mecseteket, kerteket, termeket találhatunk. Sajnos nem minden része látogatható.
Varanasi 2000 éve India vallási központja. A szent folyó, a Gangesz partján épült zarándokhely a tudomány fellegvára is. A városban több mint 100 krematórium működik, ezek közül a Manikarnika Ghat a hindu emberek számára a legszentebb. Minden indiai embernek az a vágya, hogy testét itt hamvasszák el. A nyilvános hamvasztásokat a turisták is megnézhetik, de azért s videokamerákat ilyenkor hagyjuk otthon!
Shimla városa a gyarmati időkben a brit hódítók kedvelt pihenőhelye volt. A 2100 méter magasan fekvő városon meglátszik emiatt az angol ízlésvilág, a katolikus templom, a Gorton Kastély vagy a Vice Royal Lodge angol stílusban épült. Kufri síterepe csak 15 km-re fekszik innen.
Jaipur a híres rózsaszín városnegyedéről híres, melyet régi épületei és a városfal furcsa színe miatt neveznek így. Azért festették be, hogy jelezzék a város britekhez fűződő lojalitását Alfréd herceg látogatásakor 1853-ban. A település történelmi emlékei is ebben a városrészben vannak. Ezek közül kiemelkedik a Johari bazár, a világ egyik legnagyobb ékszerpiaca. A városra remek kilátás nyílik a Hawa Mahalból, az 1799-ben épített palotából. A magyarra Szelek Palotájaként fordítható épületet azért építették, hogy a királyi udvartartás hölgyei innen figyelhessék a város életét.
Udaipur India egyik legromantikusabb városa a Pichola-tó partján és szigetein fekszik. A város nevezetességei a Jagniwas és a Jagmandir Palota, a városi palota, a Jagdis templom és a Bagore ki Haveli.
Kochi történelmi emlékeiről híres kikötőváros. Óvárosa magán viseli a portugál, a holland és az angol építészet jellegzetes jegyeit. Itt található India legrégebbi temploma, de látható itt 16. századi szidó zsinagóga is. Érdemes elmenni egy város körüli sétahajókázásra, csoportokban úszkáló delfineket láthatunk.
A Kanha Nemzeti Park India legnagyobb nemzeti parkja, ez a dzsungel ihlette Kiplinget a Dzsungel Könyvének megírására. Elefántháton tigrismegfigyelő kirándulásra mehetünk.


Nagyon olcsón megúszhatjuk az indiai utazást, ha megelégszünk az igen szerény színvonalú szolgáltatásokkal. Az európaiak nagy része azonban ezt a komfortfokozatot nagyon kevésnek találja, a magas szintű szolgáltatásokért viszont komoly pénzt kell fizetni. Indiába tilos indiai rúpiát bevinni, illetve onnan kivinni. A városokban a legtöbb külföldi valutát könnyen beválthatjuk, de a legjobb, hogyha dollárt vagy fontot tartunk magunknál. Tanácsos minél többféle hitelkártyát és utazási csekket magunkkal vinni, így nem érhet bennünket meglepetés. Készüljünk fel arra, hogy a pénzváltás elég hosszadalmas művelet és rengeteg papír kitöltésével jár. A sérült vagy gyűrött bankjegyeket nem fogadják el sehol sem. A borravaló abszolút ismeretlen fogalom az országban, de ahhoz, hogy az ügyintézés egyszerűbb legyen, vagy valamilyen szolgáltatónál kedvezőbb bánásmódban részesüljünk, egy kevés csúszópénzt kell fizetnünk. Az utazás időpontja attól függ, hogy az ország melyik részébe kívánunk ellátogatni. Délre inkább az év elején utazzunk, északra pedig inkább nyáron! A Himalájába túrázni április és november között, síelni január és március között menjünk!
Az országban három nagy nemzetközi repülőtér van, az Európából érkező gépek Mumbai, Delhi vagy Kalkutta repterére érkeznek. Budapestről csak átszállással juthatunk el a fővárosba, de Mumbaiba heti öt gépet indít a Malév.

Térség: Dél-India


Válogasson útjaink közt téma szerint!