+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Barangolás Észak-Laosz és Kambodzsa...

Thaiföld, Koh Chang

Szállás típus: Hotel ****
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Indulás:

csoportos körutazás tengerparti pihenéssel


A csodás Luang Prabang és Vientiane felfedezése után Kambodzsa fővárosába, majd Angkor lenyűgöző romvárosába vezet az utunk ezen az izgalmas körutazáson. Jól megérdemelt pihenésünket pedig a thaiföldi Koh Chang fehérhomokos tengerpartján töltjük!

 

Újdonság!

Előfoglalási kedvezmények:
2 hónappal indulás előtt: 25 000 Ft/fő

 


Dátum: 2024. február 24-március 10.
Időtartam:
16 nap/13 éj
Utazás: Menetrendszerinti repülőjáratokkal
Repülési idő: Kb. 12 óra
Elhelyezés: 4 csillagos szállodákban
Ellátás: 13 reggeli, 2 ebéd, 1 vacsora
Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám: 18 fő

 

Barangolás Észak-Laosz és Kambodzsa tájain, pihenéssel Koh Chang trópusi szigetén ajánlatunk programlírása

 

1-2. nap: Bangkok

Elutazás Budapestről a délutáni órákban, dubaji átszállással Bangkokba, éjszaka a repülőn. Érkezés a thai fővárosba a déli órákban. Transzfer a szállodába, lehetőség egy kis kikapcsolódásra a hosszú út után. Este kellemes vacsorát fogyaszthatnak el a Chao Praya folyón hajókázva, Bangkok fényben úszó látnivalói között, majd a vacsorát követően látogatás a Patpong éjszakai piacon. Szállás Bangkokban (1 éj).

 

3. nap: Luang Prabang 

A reggeli órákban transzfer a repülőtérre, elutazás Luang Prabangba, Laosz spirituális fővárosába, Délkelet-Ázsia egyik leghangulatosabb városkájába. A délutánt városnézéssel töltjük a Mekong és a Nam Khan folyók találkozásánál épült Luang Prabangban: látogatás a Vat Mai templomban, a Nemzeti Múzeumnak helyet adó Királyi Palotában, majd a Mekong-folyó partján épült Vat Xieng Thong kolostor-komplexumnál, ami a város legszebb látnivalója. Szállás Luang Prabangban (2 éj).

 

4. nap: Luang Prabang, Kuang Si vízesés

A korán kelőknek különleges élményben lehet részük, részt vehetnek a Tak Bath ceremónián: megfigyelhetik, hogyan gyűjtik össze napkeltekor a narancssárga ruhába öltözött szerzetesek a városlakók adományait. A ceremóniát követően sétálunk egyet a helyi piacon, majd megreggelizünk a szállodában. Folytatódik az ismerkedés a várossal: lehetőségünk nyílik megmászni a Phousi domb 328 lépcsőjét, a dombtetőről Luang Prabang és a környező vidék panorámája tárul elénk. Következő megállónk a legősibb Vat Visun templom és a That Pathoum sztúpa.  Délután a Luang Prabang környékén található, helyi törzsek által lakott kis falvak felfedezésére indulunk, könnyű sétát teszünk a gyönyörű természeti környezetben fekvő települések között, majd ellátogatunk a Kuang Si vízeséshez és a környező dzsungelbe. Séta a dzsungel ösvényein, frissítő fürdés a vízesésben, majd visszautazás a szállodába.

 

5. nap: Pak Ou barlangok

Reggeli után hajózás a Mekong-folyón a Pak Ou barlangokhoz. A mészkősziklába vájt barlangokban aranyozott Buddha szobrok ezrei találhatók, a hely népszerű célpontja a helyi zarándokoknak is. Visszahajózás Luang Prabangba, kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a vasútállomásra. Délután utazás vonattal mesés tájakon keresztül Laosz fővárosába, Vientiane-ba (kb. 2 óra), az érkezést követően transzfer a szállodába (2 éj).

 

6. nap: Vientiane

Egész napos felfedezőútra indulunk Vientiane-ban, az ázsiai kolostorok, templomok és a francia gyarmatosítás korából származó épületek érdekes hangulatot adnak a laoszi fővárosnak. A fő látnivalók: a Vat Sisaket templom, a város legszebb thai stílusú temploma, a Vat Phra Keo templom, a That Louang, vagyis a Nagy Királyi sztúpa, a Patuxay diadalív és a tetejéről nyíló kilátás a városra és a Talat Sao piac. Délután a város közelében fekvő Buddha Parkba (Wat Xieng Khuan) látogatunk. Ebben a szürreális szoborparkban a buddhizmus és hinduizmus különböző istenségeinek szobrait csodálhatjuk meg.

 

7. nap: Phnom Penh

Délelőtt transzfer a repülőtérre, elutazás Phnom Penh-be, Kambodzsa fővárosába. Az érkezést követően transzfer a szállodába, majd megkezdjük az ismerkedést a város legfontosabb látnivalóival. Látogatás a Nemzeti Múzeumban, és a Királyi Palotában, ahol az Ezüst Pagodát csodálhatjuk meg. A naplementét már egy hajóról tekintjük meg, láthatjuk a helyi halászokat munka közben, a város három folyója, a Bassac,  a Tonle Sap és a Mekong találkozási pontját és a város esti fényeit. Szállás Phnom Penh-ben (1 éj).

 

8. nap: utazás Siem Reap-be

Délelőtt busszal folytatjuk tovább az utazásunkat Siem Reap felé. Útközben rövid megálló Skun faluban, a település a helyi piacon árult frissen sütött pókokról híres. Kompong Thom mellett a Sambor Prei Kuk templom romjait tekintjük meg végül pedig Kompong Kdei még ma is álló 7. századi hídjánál teszünk látogatást. Bejelentkezés a szállodába, a nap további részében szabad program, ismerkedés a hangulatos városkával. Szállás Siem Reap-ben (3 éj).

 

9. nap: Angkor 

Ma egész napos felfedezőútra indulunk Angkor fenséges romvárosába, ami egész Délkelet-Ázsia egyik legfontosabb látnivalója. Látogatás Angkor Thom ősi városában: a Bayon templomban, az Elefánt terasz kőelefántjainál, majd a vadregényes Ta Prohm templomban. Rövid pihenőt követően délután a legnagyobb és legjobb állapotban fennmaradt Angkor Wat templomhoz látogatunk, a Kambodzsa jelképévé vált templom a khmer építészet csúcspontja.

 

10. nap: Tonle Sap tó és Banteay Srei

Délelőtt hajókirándulásra indulunk a Tonle Sap tóhoz, Délkelet-Ázsia legnagyobb édesvizű tavához. Kompong Kleang kikötőjében hajóra szállunk és ellátogatunk egy helyi faluba, ahol a házak a víz felett, cölöpökre épültek. Látogatás a falu egyik legszebb házában, ahol a piknikebédünket fogyaszthatjuk el és megismerkedünk a generációk óta a tavon élő halászok mindennapi életével.  Délután Banteay Srei templomához látogatunk, útközben pedig rövid kitérőt teszünk az Akna múzeumba, amely Kambodzsa történelmének egy szomorú időszakába, a vörös khmerek uralmának idejébe enged betekintést. Banteay Srei gyönyörű, rózsaszín homokkő templománál töltjük a délután fennmaradó részét. A Nők citadellájának is nevezett templom az Angkor komplexum egy kisebb temploma, de részletesen kidolgozott faragványai, domborművei révén az egyik legdíszesebb, igazi ékszerdoboz.

 

11. nap: utazás Koh Chang szigetére

Reggel transzfer a thai határhoz, majd utazás busszal és komppal Koh Chang szigetére, ahová estefelé érkezünk meg. Koh Chang Thaiföld egyik legszebb szigete, kevésbé kiépített, mint a közismert Phuket és Samui, de épp ez adja a báját is. Érintetlen természet, festői hegycsúcsok, vízesések és fehérhomokos tengerpartok sora várja itt az elsősorban nyugodt pihenést kedvelő utazókat. Szállás a tengerparti szállodában (4 éj).

 

12-14. nap: Koh Chang 

Szabad program, kikapcsolódás Koh Chang csodás tengerpartján.

 

15-16. nap: utazás Budapestre

Szabad program, délben kijelentkezés a szállodából. Délután búcsút veszünk Koh Chang szigetétől és visszautazunk Bangkokba, transzfer a repülőtérre (kb. 6 órás buszút). Az éjszakai órákban elutazás Dubajba, délelőtt továbbutazás Budapestre.

 

A programok sorrendje változhat.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Részvételi díj 2 fő részére                                        Ft/fő          Létszám /fő           Összesen  Ft/2 fő  
Utazási szolgáltatások díja kétágyas szobában
útlemondási biztosítással (1.4%)                                         1 079 900               2                     2 159 800
 
Repülőtéri illeték kb.                                                              195 000               2                     390 000  
Teljes csomagár 2 fő részére                                                                                                      2 549 800  

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 195 000 Ft, szállás 13 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek a nevezetességekhez, útlemondási biztosítás.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: laoszi  e-vízum: 28 000 Ft/fő, kambodzsai vízum (helyszínen fizetendő, kb. 30 USD/fő), szervizdíj/borravaló** (helyszínen fizetendő, kb. 70 USD/fő), utasbiztosítás.

 

További árak:

egyágyas felár: 270 000 Ft/fő
felnőtt pótágyon: 1 059 900 Ft/fő

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás. 

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

 

Érintett desztinációk:

Thaiföld

Thaiföld ezerarcú országában összeolvad a Távol-Kelet minden színe és izgalma. Évezredes kultúrát őrző buddhista szentélyek, ősi kolostorok, pazarul díszített templomok, meseszerű paloták, merev arcú óriás Buddha-szobrok, csendes halászfalvak, pezsgő életű fürdőhelyek és az éjjel-nappal lüktető gigantikus metropolisz, Bangkok, adnak ízelítőt az ott élők világából. Népszerűek a fővárosban a girbegurba csatornák és az évszázados hagyományaikat őrző, nomád életmódot folytató hegyi törzsek romantikus települései. (forrás: wikipedia)

Térség: Koh Chang

Koh Chang

Thaiföld kétségkívül legegzotikusabb, paradicsomi szigete a kambodzsai határ közelében található (Tratból komppal elérhető) Koh Chang. Az esőerdővel borított hegyek mélyén megbúvó vízesések, a tengerparton karibi szigetek hangulatát idéző, fehér homokos, pálmaligetes strandok és a vízre épült kis halászfalvak minden ideérkezőt azonnal lenyűgöznek. Koh Chang azok számára ideális választás, akik szeretnének elmenekülni a mindennapok nyüzsgése elől, vagy egy tartalmas körutazás után szívesen pihennének pár napot háborítatlan környezetben.

Hasznos információk

Vízum: kötelező, beszerzése utazás előtt történik. A kérelemhez szükséges az útlevél, 1 db fénykép, valamint a kitöltött és aláírt vízumkérőlap. Az útlevélnek + 6 hónapig érvényesnek kell lennie! A vízum felvétele érkezéskor a repülőtéren is lehetséges, de az ügyintézés hosszadalmas, ezért nem ajánljuk.

Fizetőeszköz: thai bath. A bankokban és pénzváltókban váltáskor érdemes kisebb bankjegyeket kérni, mert nem mindenhol tudnak visszaadni. A hitelkártyákat mindenhol elfogadják, a piaci vásárláshoz és alkudozáshoz azonban készpénz szükséges.

Időjárás: Thaiföld a trópusi égövben fekszik, így egész évben meleg, párás az idő. Három évszak van: a meleg novembertől februárig, a forró áprilistól májusig, és az esős (trópusi esők 1-2 óránál nem tartanak tovább) júniustól októberig.

Közlekedés: Thaiföldön bal oldali a közlekedés. A városokban igen sűrű taxihálózat működik fix alapdíjjal. A taxióra nélküli gépkocsikban az árakat megegyezés szerint alakítják, ezért tanácsos a vezetővel előre megállapodni. Olcsóbban lehet közlekedni a tuk-tuk nevű, háromkerekű bérjárművekkel, illetve a gyűjtőtaxikkal. Az úthálózat nagy része az elmúlt években épült, jó minőségű aszfaltozott. A Bangkokból sugárszerűen induló vasúttal 4000 km-es sínhálózaton az ország minden szegletébe el lehet jutni.

Gasztronómia: a thai konyha a világ egyik leggazdagabb és legváltozatosabb konyhája. Felfedezhetők benne a kínai és az indiai ízek is. A thaiföldiek egyszerre kis adagokat fogyasztanak, de viszonylag gyakran étkeznek. Különösen kedvelik a csípős ételeket. Az étteremben az édes ételeket a csípõs fogásokkal együtt szervírozzák, hogy az erős falatokat „enyhítsék”. A szállodák kínálatában természetesen nem csak helyi, hanem nemzetközi ételek is megtalálhatók.

Egészségügyi előírás: védőoltás nem kötelező. Bővebb tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpont ad. Az országban a csapvíz fogyasztása nem ajánlott, palackozott víz azonban mindenhol kapható.

Buddhizmus: az ország uralkodó vallása a buddhizmus, nyitott, toleráns vallás, de kiemelten érzékeny az emberi méltóságra, a visszafogott viselkedésre. Buddhista turistalátványosságok felkeresése alkalmával megfelelő öltözetet (váll, térd fedve, lábbeli nélkül) kell viselni. Tilos a király személyét, a monarchiát vagy a buddhizmust és értékeit kigúnyolni.

Város: Koh Chang


Laosz

Laosz Délkelet-Ázsia tengerektől elzárt szocialista állama. Szomszédos országai Kína, Vietnam, Kambodzsa és Thaiföld. Fővárosa Vientián.

Az ország történelmét megszállt és független időszakok taglalják, 1949-ben vált végleg függetlenné.
Látnivalóinak sorát a főváros indítja, a déli országrészben Pakse és Savannaketh városait csodálhatjuk meg, északon a törzsi kultúrákkal ismerkedhetünk, továbbá egy mekongi hajóúton is feltétlenül érdemes részt venni.

Az országban több különleges, ritka élőlény megtalálható, mint pl. az indonéziai tigris, ázsiai elefánt vagy az óriás gaur. A hely különlegessége abban is rejlik, hogy több, kihaltnak vélt állatot itt fedeztek fel újra.

Az időeltolódás Magyarországhoz képest +7 óra.

Térség: Körutazás Laoszban


Város: Körutazás Laoszban


Kambodzsa

Kambodzsa A thai-öböl (más néven Sziámi-öböl) partján fekszik. Az ország neve egy mimózaféle fa indonéz nevéből származik. Fővárosa Phompen, mely egyben az ország gazdasági, kulturális és közigazgatási központja is.

Az ország egyik különlegessége a tánca. A hozzá tartozó népviselet önagában is szemet gyönyörködtető látvány. Tradicionális zenéje is igazán különleges: nem mindennapi húros hangszerekből csalják elő dallamait, melyek gyakran kísérnek színházi előadást, esküvőt vagy egyéb ceremóniát.

Az időeltolódás Magyarországhoz képest +6 óra.

Térség: Körutazás Kambodzsában

Város: Körutazás Kambodzsában


Kambodzsa

Kambodzsa A thai-öböl (más néven Sziámi-öböl) partján fekszik. Az ország neve egy mimózaféle fa indonéz nevéből származik. Fővárosa Phompen, mely egyben az ország gazdasági, kulturális és közigazgatási központja is.

Az ország egyik különlegessége a tánca. A hozzá tartozó népviselet önagában is szemet gyönyörködtető látvány. Tradicionális zenéje is igazán különleges: nem mindennapi húros hangszerekből csalják elő dallamait, melyek gyakran kísérnek színházi előadást, esküvőt vagy egyéb ceremóniát.

Az időeltolódás Magyarországhoz képest +6 óra.

Térség: Angkor

Város: Angkor


Válogasson útjaink közt téma szerint!