+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Szerbiai körutazás - Kiegészítve Eszék,...

199500.00 Ft/fő

Szerbia, Körutazás Szerbiában

Szállás típus: Hotel ****
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busszal
Időtartam: 6 éj
Típus: Körutazás
Indulás: 2024-09-13
Déli szomszédunk, Szerbia nem tartozik az európai turisztikai nagyhatalmak közé. Errefelé kevesebb a látnivaló, kevesebb a történelmi emlék, mint a nyugat-európai országokban. Ugyanakkor Szerbia a délszláv háborúk után egyértelműen elindult a fejlődés útján, egyre jobb infrastruktúrával várja a turistákat.
A látnivalók egy jelentős része magyar vonatkozású, már csak azért is, mert az ország fejlettebb északi fele (a Vajdaság) 1920-ig Magyarországhoz tartozott. A körutazás színesítésére beiktattuk a kelet-horvátországi Eszék, Vukovár és Újlak városát, valamint a délnyugat-erdélyi Herkulesfürdőt. Ezek a fontos turisztikai célpontok nem szerepelnek a horvát és az erdélyi programjainkban, mivel elég távol vannak azon körutazások útvonalától, Szerbiához való közelségük okán viszont ebben a programunkban meg tudjuk mutatni őket utasainknak.

Utazás

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata).

Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

Színvonalas 4 csillagos szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.
- 2 éjszaka Újvidéken egy szép és modern 4 csillagos szállodában,
- 3 éjszaka Belgrádban egy városközponthoz közeli 4 csillagos szállodában,
- 1 éjszaka Kladovóban egy 4 csillagos wellness szállodában, mely a Duna-parti sétány mentén található.

Ellátá

Büféreggeli / fakultatív vacsora.


1. nap: Palics (Palić), Szabadka (Subotica), Zenta (Senta)
Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 5.15-kor. Budapestről az autóbusz 6.30-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Kecskemét – Szeged – Röszke útvonalon Szerbiába. Első megállónk a határ után a híres üdülőhely, Palics. Ez a kisváros már az Osztrák-Magyar Monarchia idején fontos fürdőváros volt a Palicsi-tó partján, akkor épültek szép épületei nagyrészt magyaros szecessziós stílusban. A közös séta után a közeli Szabadka megismerése következik. Szabadka a Trianon előtti Magyarország harmadik legnagyobb városa volt, mind a mai napig a szerbiai magyarok kulturális központja. A soknemzetiségű város gazdag építészeti örökséggel rendelkezik, fő nevezetessége a pompás városháza, a magyarországi szecesszió remekműve. A városnéző séta után lesz szabadidő is, majd a Tisza-parti Zentára utazunk.
Zentát a Vajdaság „legmagyarabb” városának tartják, a lakosság döntő többsége még ma is magyarnak vallja magát. A város fő nevezetessége a zentai csata emlékkilátója a hatalmas városháza tornyában. Itt a szép kilátás mellett a helyiek bemutatják a magyar történelem egyik legfontosabb győztes csatáját. 1697-ben a város mellett mértek döntő csapást Savoyai Jenő herceg katonái a törökökre, és ezzel vált véglegessé Magyarország török uralom alóli felszabadítása.
Szállás Újvidéken (2 éj).

2. nap: Horvátország / Kelet-Szlavónia: Újlak (Ilok), Vukovár, Eszék (Osijek)
Kirándulás Horvátországba. Délelőtt az Újlaki család ősi fészkével ismerkedünk. A Duna fölé emelkedő, egykor hatalmas várból mára csak falak és egyes épületek maradtak meg. A várnegyed területén megnézzük azt a szép neogótikus templomot, ahol a nándorfehérvári diadal hadvezére, Kapisztrán Szent János síremléke található, majd lehetőség lesz a várkastélyban berendezett történeti múzeum megtekintésére.
Ezt követően Kelet-Horvátország legnagyobb városa, Eszék felé vesszük az irányt. Útközben pihenőt tartunk Vukováron, ahol lehetőség lesz felmenni a délszláv háború emlékére felújított vukovári víztoronyba (érdekes múzeum és panoráma-kilátó). Délután városnézés Eszéken: a várnegyed egészen különleges barokk épületegyüttese, a katedrális, a belváros szecessziós palotái és a Dráva-parti hangulatos sétány.

3. nap: Újvidék (Novi Sad), Karlóca (Sremski Karlovci), Fruška Gora-i kolostorok
A délelőttöt Újvidéken, a Vajdaság fővárosában, Szerbia második legfontosabb városában töltjük, mely 2022-ben az „Európa Kulturális Fővárosa” cím birtokosa volt. A város fő nevezetessége a Péterváradi erőd, melyet a Habsburgok a törökök 1692-es kiűzése után építettek, ez lett a birodalom egyik legnagyobb erődítménye. Érdemes körbesétálni a várfalakon, szép panoráma nyílik Újvidékre, a Dunára és a környező tájra. (Figyelem: az erődbe autóbusszal nem lehet felmenni, a kiszállító helytől 200 lépcső vezet fel – 5-10 perc. Aki a lépcsőzést nem vállalja, annak saját költségen taxival lesz lehetősége felmenni.)
Az erőd megtekintése után séta Újvidék hangulatos belvárosában, szabadidő, majd utazás a Duna mentén Újvidék Szentendréjére, Karlócára. Ismerkedés a történelmi hangulatú kisvárossal (ortodox katedrális, Karlócai béke emlékkápolnája stb.).
A délutáni órákban a Fruška Gora (magyarul a Tarcal-hegység) híres kolostoraival ismerkedünk. Ezek a szerb ortodox kolostorok a XV-XVIII. században épültek, valaha 30 körül volt a számuk, ezek közül 17 maradt fenn. Látogatás 2-3 kolostorban (szép épületek, gyönyörű freskók), majd továbbutazás Belgrádba, szállás (3 éj).

4. nap: Belgrád, Zimony (Zemun)
Autóbuszos és gyalogos városnézés a szerb fővárosban. A fő látnivaló a Kalemegdan-erőd (az egykori Nándorfehérvári vár), mely a Száva és a Duna összefolyása fölé épült. A közös program után lesz szabadidő is a belvárosban (elegáns üzletek, hangulatos kávézók, éttermek). A délutáni órákban a Duna-parti Zimonnyal ismerkedünk. A régi Magyarország talán legdélibb városa manapság már Belgrád egy városrésze, hangulatos utcácskái és híres folyóparti éttermei turisztikai vonzerőt jelentenek. Lehetőség lesz felmenni a millenniumi kilátóba, ahonnan szép panoráma nyílik a Dunára és a városra. A kilátót 1896-ban állították fel, a honfoglalás ezredik évfordulóján.

5. nap: Szendrő (Smederevo) vára, Manasija-erődkolostor, Topola
Barangolás Belgrádtól délre. Először Szendrő városába látogatunk, ahol Szerbia legnagyobb középkori vára található. Ez a település az 1400-as években Szerbia fővárosa volt, amikor a törökök 1459-ben elfoglalták a várat, az a független Szerbia megszűnését jelentette hosszú évszázadokra. Ismerkedés a Duna partján álló hatalmas erődítménnyel, melynek a keleti részén álló citadella egészen látványos.
Ezután a török veszély idején épült Manasija-erődkolostorhoz látogatunk. A különleges épületegyüttes templomát értékes középkori freskók díszítik.
Délután a szerb királyi család, a Karađorđević dinasztia városába, Topolára utazunk. Ismerkedés a városka nevezetességeivel, melyek közül kiemelkedik a pompás mozaikokkal díszített Szent György-templom, benne a Karađorđević mauzóleummal.

6. nap: Viminacium, Galambóc (Golubac) vára, Vaskapu, Lepenski Vir, Kazán-szoros, Kladovo
Búcsú Belgrádtól, utazás keleti irányba. Délelőtt egy római kori település, Viminacium maradványait nézzük meg. Az egykor 40.000 lakosú város fontos tartományi székhely volt, több érdekes épületet is megmutatnak majd a helyiek.
A következő megállónk egy pazar fekvésű várrom a Duna jobb partján, a magyar történelemben is szerepet játszó Galambóc vára. Galambóc városkánál kezdődik a Vaskapu Nemzeti Park. A Vaskapu Európa talán legnagyobb szurdokvölgye, 100 km-en keresztül több száz méter magas hegyek között kanyarog a Duna. Az országút vagy a folyóparton halad, vagy a sziklák tetején, a látvány végig lenyűgöző. Többször lesz fotószünet útközben. A legvadregényesebb rész a Kazán-szoros, ahol a Duna mindössze 150 méter széles.
Még a Kazán-szoros előtt megtekintünk egy érdekes régészeti lelőhelyet a történelem előtti korból. Az európai hírű Lepenski Vir neve egy különleges kőkorszaki kultúrával forrott össze; múzeuma a legjobbak közé tartozik Szerbiában. 
A nap zárásaként a Kladovo mellett található Trajanus híd maradványait nézzük meg. Szinte hihetetlen, hogy már az ókorban, Trajanus római császár uralkodása alatt híd épült a Dunán itt, ahol a folyam 1 km széles. Szállás a Duna-parti Kladovo városában (1 éj).

7. nap: Vaskapu (sétahajózás), Herkulesfürdő (Băile Herculane)
Körutazásunk megkoronázását jelenti a délelőtti 2 órás hajókirándulás a Dunán. A hajóról csodálatos panoráma nyílik a Vaskapu, a Kazán-szoros fenséges hegyvilágára. Jól látszik majd a Duna román oldalán Decebal dák király monumentális, sziklából kifaragott fejszobra.
A hajózást követően búcsú Szerbiától, átkelés Romániába, és továbbutazás a közeli Herkulesfürdőre. Ez a hatalmas hegyek között fekvő kisváros az Osztrák-Magyar Monarchia idején a birodalom egyik leghíresebb fürdőhelye volt, nagyszerű paloták, szállodák épültek. Ezeket az épületeket az utóbbi években elkezdték felújítani, még nincsenek kész a munkálatokkal, de ez az épületegyüttes így is jelentős turisztikai értéket képvisel.
A herkulesfürdői közös séta és szabadidő után indulás hazafelé a Karánsebes – Temesvár – Nagylak – Szeged – Kecskemét útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra a késő esti órákban.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-09-13 6 éj

199500.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
2024-09-13 6 éj

199500.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
2024-09-13 6 éj

199500.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
2024-09-13 6 éj

199500.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Időpont Teljes részvételi díj
2024. szept. 13-19.  199.500 Ft

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 6 éjszakai szállást reggelivel, a helyi idegenforgalmi adókat, az útlemondási biztosítást, az idegenvezetést és a felsorolt programokat, de nem tartalmazza a belépődíjakat és a 7. napi hajójegyet. 

Félpanziós felár:  39.700 Ft (6 vacsora) 

Egyágyas felár: 69.500 Ft 

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 510 Ft/nap 

 

Felszállási lehetőségek:

5:15 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
6:30 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
7:40 – Kecskemét M5 és 52-es (dunaföldvári) út kereszteződése, OMV benzinkút
9:10 – Szeged MOL benzinkút az 55-ös út mentén (Kálvária sugárút 96)

 
A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Érintett desztinációk:

Szerbia

Látnivalók



Kotor

Kotor UNESCO világörökség részévé nyilvánított középkori óvárosa az azonos nevű öbölben fekszik, meredek hegyoldalakkal övezve. A zegzugos utcák, apró terek különleges hangulata a gazdag kulturális örökséggel együtt sokakat vonz ide. A várost csodálatos látványt nyújtó, 4,5 km hosszú erődítmény várfal védi a tenger felől. Letenyétől kb. 720 km.

Tivtat

A kotori öbölben, a Krtola-hegy lábánál található várost kedvező földrajzi fekvése, klímája és tengerpartja miatt már ősidők óta lakják. Környékén csodálatos strandok és a lágy vízű tenger teremt ideális feltételeket a kikapcsolódáshoz. Tivat kiváló kiindulópontja továbbá az UNESCO világörökség kotori öbölbe és a vadregényes montenegrói partvidék felderítésére irányuló kirándulásoknak.

Becici

Ez a bájos nyári menedékhely 2 km-re fekszik Budva óvárosától a híres Becici tengerparton, melyet az 1936-os párizsi világkiállításon a legszebb mediterrán tengerparttá nyilvánítottak (Arany pálma-díj). Homokos tengerpartja 1950 m hosszú. A parti sétányon eljuthatunk Budvába, ahol az egyik oldalon éttermek, kávézók, bárok, míg a másik oldalon az óváros fogad bennünket. Lehetőség van fürdőzésre, sportolásra, felfrissülésre és pihenésre a gyönyörű, karbantartott parkokban. Letenyétől kb. 780 km.

Sveti Stefan

Sveti Stefan egy egyedülálló sziget-hotel, egy ritka természeti jelenség az adriai tengerparton. A két, gyönyörű, vörös homokos tengerpart 1170 m hosszú, és mindössze 50 m-re van a szállodáktól. A szórakozásra, aktív kikapcsolódásra vágyók a szigeten többek között éttermek, kávézók és egy búvárklub ajánlata közül válogathatnak. Sok híres ember is szívesen nyaral itt, úgymint Sophia Loren, Monica Vitti, Silvester Stallone, Claudia Schiffer! Letenyétől kb. 790 km.

Petrovac

Petrovac egy napos öbölben fekvő kis halászfalu, melyet a montenegrói hegyek fenséges csúcsai öveznek. Éghajlata szubtrópusi, a napsütéses napok száma rendkívül magas. Buja növényzet borítja: olajfák, fenyőerdők, szőlőskertek, mimózák, különböző cserjék, virágok nőnek a ragyogó napsütésben. A 8. századi kikötő vendégszerető légkörrel várja elsősorban a kisgyermekes családokat és a nyugalomra, a táj élvezetére vágyó nyaralókat. Letenyétől kb. 800 km.

Térség: Körutazás Szerbiában

Város: Körutazás Szerbiában


Románia

Látnivalók

Bukarest, a főváros, a földrengés, a második világháború és Caucescu áldásos tevékenységének köszönhetően rengeteget vesztett korabeli szépségéből. A 12 emelet magas Népek Háza a Pentagon után a világ második legnagyobb épülete. A George Enescu múzeum kottákat és zeneszerzők személyes tárgyait mutatja be.

Brassó középkori szász város, Románia leggyakrabban látogatott idegenforgalmi célpontja. Leghíresebb nevezetessége a Fekete Templom, amely sokak szerint a Bécs és Isztanbul közötti terület legnagyobb gótikus temploma. A várostól 30 kilométerre fekszik Drakula kastélya, amely a környék legnagyobb vonzerejét jelenti. A kastélyhoz vezető út során érdemes felkeresni a Rasnov kastélyt is.

Segesvár a magyarok történelmében nagy szerpet játszó középkori szász város, feltehetőleg itt halt meg Petőfi Sándor. Óratornyáról, Történeti Múzeumáról, dominikánus valamint gótikus templomáról híres. A várostól 40 kilométerre fekszik Albesti, itt található a Petőfi Múzeum.

Temesváron voltak a 89-es forradalom legvéresebb harcai, melynek áldozataira emléktáblákkal emlékeznek. A református templom volt a forradalom központja. A legszebb épületek a városban a római katolikus dóm és a szerb ortodox templom

A Fekete-tenger partvidékének legnagyobb kikötője, és városa Constanta. A futballrajongók Gheorge Hagi szülővárosaként ismerhetik. A strandok zsúfoltak és piszkosak, de a város maga szép. Mamaia a román „Palm Beach”, amely 61 szállodájával várja a turisták hadát. A partvidék egyéb üdülőhelyei: Eforie, Neptun-Olimp és Constinesti.

Romániában a legnagyobb kiadást a szállás jelenti, az étkezés, a múzeumlátogatás és a közlekedés nagyon olcsó. Az utazási csekkeket könnyen, sok helyen beválthatjuk. A bankkártyákat széles körben elfogadják. Borravalót nem kötelező adnunk, a piacokon érdemes alkudoznunk.

Térség: Körutazás Erdélyben

A városlátogató és körutazások gyűjtő helye ez a régió, pontos szállás és útvonal leírások a programokban olvashatóak.

Város: Körutazás Erdélyben


Románia

Látnivalók

Bukarest, a főváros, a földrengés, a második világháború és Caucescu áldásos tevékenységének köszönhetően rengeteget vesztett korabeli szépségéből. A 12 emelet magas Népek Háza a Pentagon után a világ második legnagyobb épülete. A George Enescu múzeum kottákat és zeneszerzők személyes tárgyait mutatja be.

Brassó középkori szász város, Románia leggyakrabban látogatott idegenforgalmi célpontja. Leghíresebb nevezetessége a Fekete Templom, amely sokak szerint a Bécs és Isztanbul közötti terület legnagyobb gótikus temploma. A várostól 30 kilométerre fekszik Drakula kastélya, amely a környék legnagyobb vonzerejét jelenti. A kastélyhoz vezető út során érdemes felkeresni a Rasnov kastélyt is.

Segesvár a magyarok történelmében nagy szerpet játszó középkori szász város, feltehetőleg itt halt meg Petőfi Sándor. Óratornyáról, Történeti Múzeumáról, dominikánus valamint gótikus templomáról híres. A várostól 40 kilométerre fekszik Albesti, itt található a Petőfi Múzeum.

Temesváron voltak a 89-es forradalom legvéresebb harcai, melynek áldozataira emléktáblákkal emlékeznek. A református templom volt a forradalom központja. A legszebb épületek a városban a római katolikus dóm és a szerb ortodox templom

A Fekete-tenger partvidékének legnagyobb kikötője, és városa Constanta. A futballrajongók Gheorge Hagi szülővárosaként ismerhetik. A strandok zsúfoltak és piszkosak, de a város maga szép. Mamaia a román „Palm Beach”, amely 61 szállodájával várja a turisták hadát. A partvidék egyéb üdülőhelyei: Eforie, Neptun-Olimp és Constinesti.

Romániában a legnagyobb kiadást a szállás jelenti, az étkezés, a múzeumlátogatás és a közlekedés nagyon olcsó. Az utazási csekkeket könnyen, sok helyen beválthatjuk. A bankkártyákat széles körben elfogadják. Borravalót nem kötelező adnunk, a piacokon érdemes alkudoznunk.

Térség: Bánság

Város: Herkulesfürdő

Válogasson útjaink közt téma szerint!