+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Szilveszter a székelyeknél - Csíkrákos

Románia, Székelyföld

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: Körutazás, Városlátogatás
Indulás:

 

Szilveszterezzen velünk Székelyföldön!
 
Indulás: 2023.12.29. Érkezés: 2024.01.02.


Csíkrákos: A falu Csíkszeredától 10 km-re északra a Rákos-patak mentén a Középcsíki-medence kijáratánál fekszik. A székelyek ősi gyülekezőhelye, itt Rákosmezején állapították meg a székely törvényeket László herceg jelenlétében.

Utazás: légkondicionált autóbusszal


Találkozó: 05.30-kor a Déli Pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalánál (a Mercure hotel mögött). Indulás bepakolás után azonnal.

Felszállási lehetőségek: Budapest, Szolnok, Püspökladány, Cegléd, Karcag, Berettyóújfalu

Ellátás: félpanzió szilveszteri gálavacsorával


Szállás: faluturizmus keretein belül magánházaknál különbejáratú kétágyas szobákban fürdőszoba használattal.

 

Dec.29.: Budapest – 4-es főút – Ártánd (határállomás) – Nagyvárad (rövid séta a belvárosban) – Királyhágó – Kolozsvár – Torda – Szováta – Csíkrákos: vendégek fogadása kürtöskaláccsal és szilvapálinkával. Elszállásolás a csíkrákosi székely-magyar családoknál, majd vacsora a helyi fogadóban.

Dec.30.: Reggeli a fogadóban. Délelőtt bepillantunk egy igazi helyi disznóvágásra, kóstoló, majd séta a Bogát-hegyi kápolnához. Innen szánkókkal siklunk vissza, ahol már zsíros kenyérrel és forralt borral várnak minket. Majd egy kis kirándulásnak vesszük útját: Csíksomlyó (ferencesek kegytemploma, Csodatévő Szűz Mária-szobor, Jelenések-hegye) – Máréfalva (székelykapuk) – Csíkrákos: vacsora a fogadóban. Szállás Csíkrákoson.

Dec.31.: Reggeli a fogadóban. Délelőtt: Szejkefürdő (Orbán Balázs Kopjafás sírja) – Székelyudvarhely (Jézus szíve kápolna, Vasszékely szobor, Hősök parkja). Délután: pihenés, készülődés az esti programra. 19:00 órától hálaadási szentmise a csíkrákosi templomban, majd szilveszteri többfogásos vacsora és mulatság élőzene mellett egészen reggelig. Szállás Csíkrákoson.

Jan.01.: Ébredés után reggeli a fogadóban. Délelőtt pihenés, szabad program. Délután: „Védd meg a várad” várépítés, majd városnézés Csíkszeredán. Vacsora a fogadóban. Szállás Csíkrákoson.

Jan. 02.: Reggeli a fogadóban, majd búcsú Csíkrákostól. Csíkrákos – Korond (ismerkedés a székely fazekassággal, vásárlási lehetőség) – Nagyvárad – Ártánd (határállomás) – 4-es főút – Budapest. Érkezés az esti órákban.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, estebéd, többfogásos vacsora szilveszter éjszaka, idegenvezetés.

Az ár a belépőket nem tartalmazza. (Erre kb. 30 RON/fő szükséges.)

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Érintett desztinációk:

Románia

Látnivalók

Bukarest, a főváros, a földrengés, a második világháború és Caucescu áldásos tevékenységének köszönhetően rengeteget vesztett korabeli szépségéből. A 12 emelet magas Népek Háza a Pentagon után a világ második legnagyobb épülete. A George Enescu múzeum kottákat és zeneszerzők személyes tárgyait mutatja be.

Brassó középkori szász város, Románia leggyakrabban látogatott idegenforgalmi célpontja. Leghíresebb nevezetessége a Fekete Templom, amely sokak szerint a Bécs és Isztanbul közötti terület legnagyobb gótikus temploma. A várostól 30 kilométerre fekszik Drakula kastélya, amely a környék legnagyobb vonzerejét jelenti. A kastélyhoz vezető út során érdemes felkeresni a Rasnov kastélyt is.

Segesvár a magyarok történelmében nagy szerpet játszó középkori szász város, feltehetőleg itt halt meg Petőfi Sándor. Óratornyáról, Történeti Múzeumáról, dominikánus valamint gótikus templomáról híres. A várostól 40 kilométerre fekszik Albesti, itt található a Petőfi Múzeum.

Temesváron voltak a 89-es forradalom legvéresebb harcai, melynek áldozataira emléktáblákkal emlékeznek. A református templom volt a forradalom központja. A legszebb épületek a városban a római katolikus dóm és a szerb ortodox templom

A Fekete-tenger partvidékének legnagyobb kikötője, és városa Constanta. A futballrajongók Gheorge Hagi szülővárosaként ismerhetik. A strandok zsúfoltak és piszkosak, de a város maga szép. Mamaia a román „Palm Beach”, amely 61 szállodájával várja a turisták hadát. A partvidék egyéb üdülőhelyei: Eforie, Neptun-Olimp és Constinesti.

Romániában a legnagyobb kiadást a szállás jelenti, az étkezés, a múzeumlátogatás és a közlekedés nagyon olcsó. Az utazási csekkeket könnyen, sok helyen beválthatjuk. A bankkártyákat széles körben elfogadják. Borravalót nem kötelező adnunk, a piacokon érdemes alkudoznunk.

Térség: Székelyföld

Székelyföld domborzatának nagy részét a Keleti-Kárpátok belső vonulatai és előhegységei alkotják. Nyugaton az Erdélyi-medence dombságai találhatók. Gasztronómia:Jellegzetes székelyföldi sütemény a kürtőskalács, amely Románia más részein és Magyarországon is elterjedt.

Város: Székelyföld


Válogasson útjaink közt téma szerint!