+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Karácsony Dominikán, Punta Cana, Dominikai...

999900.00 Ft/fő

Dominikai Köztársaság, Dominikai tengerpart

Szállás típus: Hotel *****
Ellátás: All inclusive
Utazás módja: Repülő
Időtartam: 9 éj
Típus: Egzotikus út, Üdülés
Indulás:

 

Punta Cana, Dominikai Köztársaság

5 csillagos, egzotikus karácsonyi utazás 

 

 

5*-os ajánlat részvételi díja 1.021.656 Ft/fő helyett 999.900 Ft/fő-től

 

 

Részvétei díj tartalmazza:

 • Lufthansa/Condor repülőjegy, kényelmes mentrenddel, 1 átszállással
 • repülőtéri illeték
 • 8 kg-os fedélzeti poggyász
 • 20 kg-os feladható bőrönd
 • szállás kétágyas elhelyezéssel (min. 4,5/5-ös Google és Tripadvisor, min. 8/10-es Booking értékeléssel) pl.: Grand Bahia P. A. ★★★★★
 • all inclusive ellátás
 • privát repülőtér - hotel - repülőtér transzfer
 • magyar nyelvű asszisztencia és fakultatív programlehetőségek
 • virtuális idegenvezető

 

 

5★-os exkluzív ajánlat részvételi díja 1.229.914 Ft/fő helyett 1.199.900 Ft/fő-től

 

Részvétei díj tartalmazza:

 • Lufthansa/Condor repülőjegy, kényelmes mentrenddel, 1 átszállással
 • repülőtéri illeték
 • 8 kg-os fedélzeti poggyász
 • 20 kg-os feladható bőrönd
 • szállás kétágyas elhelyezéssel (min. 4,5/5-ös Google és Tripadvisor, min. 9/10-es Booking értékeléssel) pl.: Breathless Punta Cana ★★★★★
 • all inclusive ellátás
 • privát repülőtér - hotel - repülőtér transzfer
 • magyar nyelvű asszisztencia és fakultatív programlehetőségek
 • virtuális idegenvezető

 

 

 

A részvételi díjak a szabad helyek függvényében érvényesek.

 

 

TERVEZETT MENETREND

Lufthansa menetrend szerinti járataival

Dominikai Köztársaság

December 22.   BUD-FRA             06:15-08:00

December 22.   FRA-PUJ              12:45-18:00

December 29.   PUJ-ZRH              23:55-14:10*

December 30.   ZRH-BUD             17:35-19:10

 

 

HOTEL

A hotelek minden esetben szabadon, igény szerint változtathatók.

Tervezett hotelek:

Grand Bahia P. A. ★★★★★ (5*-os ajánlat)

Breathless Punta Cana ★★★★★ (5*-os exkluzív ajánlat)

Tengerre néző szobák felár ellenében foglalhatók; gyermekkedvezmény, családi szobák kapcsán munkatársaink készséggel állnak rendelkezésre.

 

 

BE-, ÁT- ÉS HAZAUTAZÁSI FELTÉTELEK, SZABÁLYOZÁSOK

Beutazási feltételek Dominikai Köztársaság

Tranzitálási feltételek (frankfurti átszállás, odaút)

Tranzitálási feltételek (zürichi átszállás, hazaút a Dominikai Köztársaságból)

Légitársasági szabályozások

Magyarországra hazaérkezve jelenleg nincs korlátozás.

A be-, át és hazautazási szabályok bármikor változhatnak, az ebből eredő esetleges többletköltségek az utast terhelik.

 

 

ÚTLEMONDÁSI ÉS UTASBIZTOSÍTÁSI LEHETŐSÉGEK

Útlemondási biztosítás:

A teljes részvételi díj 1%-áért lehetőség van útlemondási biztosítás megkötésére. Ebben az esetben a befizetett összeg 80%-át téríti vissza a biztosító orvosilag igazolt utazásképtelenség esetén.
Sztornóbiztosítás ügyféltájékoztató

Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás:
Anyagi fedezetet nyújt a sürgős beteg- és baleseti ellátások költségeire, enyhítik az útipoggyászban keletkezett károkat.

Horizont: 1 090 Ft/ fő/ nap
Horizont Prémium: 1 530 Ft/ fő/ nap
A baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás díjából 18 év alattiak számára 50% kedvezményt tudunk biztosítani, 70 éves kor felett felár fizetendő.

Világjáró utasbiztosítási csomagok
Világjáró Utasbiztosítások Záradék
 
Kombinált utas- és sztornóbiztosítás:
Ezen biztosítási forma a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás mellett tartalmazza az önrész nélküli útlemondási biztosítást, tehát egy esetleges orvosilag igazolt lemondás esetén a biztosító a részvételi díj 100%-át visszatéríti.

Világjáró útitárs kombinált utas- és sztornóbiztosítás
Világjáró útitárs kombinált utas- és sztornóbiztosítás Záradék

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2022-12-22 9 éj

999900.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Dominikai Köztársaság

A parton pazar üdülőtelepek, éttermekkel, a medencék körül bárokkal, nagyszerű programokkal, ahol az ember feledheti a hétköznapokat, a fagyos európai telet.
De legizgalmasabbak a dominikai falvak városok, emberek. A színes, rózsaszín, kék, zöld pálmafákkal fedett házak előtt üldögélnek az emberek, s ha szól a zene, táncra kerekednek. Táncol a fogatlan idős ember, a hajcsavarós fiatalasszony, a pucér gyermek. A diszkókban a halovány villanyégőknél, a kajla lábú székek mellett pedig szól a merengue, s nemre, korra való tekintetnél mindenki átadja magát ennek a kissé erotikus hangzású, különös karibi zenének. A váll szinte mozdulatlan, de jár a kar, a kéz, forog a csípő, a forró karibi éjszakában ritmusra mozdulnak a testek.
Ám Dominika nem csak természeti szépségeivel, különleges hangulatával bűvöli el a turistát. Az újvilág legrégibb városa, Santo Domingo, Dominika fővárosa, Kolumbusz korát idézi. Szinte hihetetlen, hogy az El Alcasar palotában ma is áll az a mennyezetes ágy, amelyben fél évezereddel ezelőtt álomra hajtotta fejét Amerika felfedezője, Hispaniola egykori kormányzója. A Santa Maria la Menor katedrális is századok óta hírdeti a spanyolok egykori tengeri hatalmát. S itt áll a félteke első katonai építménye, az Ozama erőd. Mind, mind egy letünt időről mesélnek.

Dominika városaiban ma is állnak a spanyol gyarmatosítók idejében épült paloták, Santo Domingóban végigjárhatjuk a kormányzósági palotát, Kolumbusz egykori otthonát, ahol még Kolumbusz menyezetes ágya is megcsodálható. És állnak azok a templomok is, amelyeket a spanyol barokk stílusában emeltek szigetekre érkezett gyarmatosítók évszázadokkal ezelőtt. A Karib-tengeri szigetvilág másik varázslatos szigete Jamaica, a rasta és reggae zene hazája, ahonnan a reggae koronázatlan királya, Bob Marley, jamaica nemzeti hőse elindult világhódító útjára. Bár a sziget szintén spanyol fennhatóság alá tartozott, 1655-ben elhódították tőlük a britek. Az angol hatás ma is érződik a sziget kultúrájában, e téren afféle kulturális zászlóshajónak számít a karibi térségben. S ahogy Dominikán mindenki elzarándokol a varázslatos Samana szigetre, ahol a Bacardi reklámját is készítették, úgy Jamaicán a főváros Kingston közelébern magasodó Blue Mountains a kirándulók egyik kedvelt úticélja. A fátyolos kék színben úszó hegy oldalait haragoszöld erdők borítják, üdítő látvány a tenger kéksége, és a szikrázó napsütés után. Amiből persze soha sem elég a mérsékelt égövön élő turistának, különösen ilyenkor télen. A legszebb partszakaszok Ocho Rios és Negril közelében találhatók. Ám az Ocho Riosban nyaralók nemcsak a tengerpatig jutnak el, többnyire ellátogatnak a településtôl 3 kilométerre található vízeséshez, mely egy erdőben tör fel, s kétszázméteres, szelíd zúgókkal teli út után érkezik meg a tengerbe. Negrilről pedig azt tartják, hogy Jamaica legszebb idegenforgalmi látványossága. Itt egyetlen épület sem lehet magasabb, mint az őket övező pálmafák, amelyek a 11 kilométer hosszú Long Bay-t, e vakitó fehér homokkal borított strandot övezik.

Ám Dominika nem csak természeti szépségeivel, különleges hangulatával bűvöli el a turistát. Az újvilág legrégibb városa, Santo Domingo, Dominika fôvárosa, Kolumbusz korát idézi. Szinte hihetetlen, hogy az El Alcasar palotában ma is áll az a mennyezetes ágy, amelyben fél évezereddel ezelôtt álomra hajtotta fejét Amerika felfedezője, Hispaniola egykori kormányzója. A Santa Maria la Menor katedrális is századok óta hírdeti a spanyolok egykori tengeri hatalmát. S itt áll a félteke első katonai építménye, az Ozama erôd. Min, mind egy letünt időről mesélnek. Latin zene, pálmafaligetekben elhelyezkedő szállodák, egyedi kultúra, rengeteg sportolási és szórakozási lehetőség jellemzi a Kolumbusz Kristóf által több, mint 500 éve felfedezett Karib-tengeri szigetet, mely kiválló természeti és éghajlati tulajdonságai miatt méltán világhírű. A sziget szikrázóan fehér tengerpartjai, a főváros Santo Domingo nyüzsgése, Puerto Plata hullámai és az azúrkék tenger magával ragadja a turistákat. Fakultatív kirándulások alkalmával elmehetünk bálnanézőbe, megtekinthetjük az őslakosság mindennapjait, jeep-safari-n vehetünk részt, de meglátogathatjuk Santo Domingo történelmi városrészeit, miközben a karibi mentalitással megáldott vendégszerető lakosok mindent elkövetnek, hogy maradandó élményekkel távozzunk e szépséges szigetről.

Posta: Postai szolgáltatás a hotel Punta Garza** kivételével mindenhol vannak, képeslapok és bélyegek a recepción is kaphatók. (Europába a bélyeg kb. 10 peso.)

Közlekedés: Az utak viszonylag elfogadhatóak, taxi és busz közlekedés a legtöbb nagyváros között létezik. Van olyan busz ami csk rövid távon közlekedik és addig nem idul el, amíg meg nem telik. Ha taxit vesznekigénybe,előre alkudni kell, de vannak fix árasak is, amelyeket a standjánál lehet igénybe venni, fizetés USD-ben.
Puerto Plata és Punta Cana, Santo Domingo között naponta van belső repülőjárat.
Autóbérlés: Nincs rá lehtőség, motorkerékpárt is csak nagyobb városokban tudnak bérelni.

Biztonság: Tanácsos a szállodák széfjében tartani az értékeiket, ennek dija 250-300 peso/hét(biztosítékkal).
Az útlevének inkább csak a fénymásolatát hordják magukkal. A tengerparton semmit sem szabad őrizetlenül hagyni. A gyerekeket ne engedjék egyedül a tengerbe,mert a hullámok erősek lehetnek,és avíz alatti sziklák miatt veszélyes olyan helyen úszni ,ahol nem látni le. A strand cipő használata ajánlott. A partnál távolabrbbra csak az úszni jól tudok merészkedjenek. Monokinis és nudista fürdőzés tilos!

Árak:
Üditő,sör - kb.3- 4 DEM bor  kb 30-50 DEM
Koktélok kb.5-8 DEM ebéd/vacsora kb. 20 DEM
Víz kb.2,5 DEM/liter ágy,napernyő a parton kb.3-5 DEM

Vásárlás: Érdemes kávét , rúmot , cigarettát vásárolni, mert minöségük jó és olcsóak, ezen kívűl borostyánkővet és ebből készült ékszereket , szalmából font ajándékokat és naív festményeket is lehet venni. Minden szállodában találhatóak boltok, üzletek, melyek általában 10.00-13.00 és 14.30-20.00-ig tartanak nyitva.

Borravaló:Mértéke átlagosan 5-10 %és el is várják.hordárnak kb. 1 USD/csomag és a szóbalánynak naponta

Ünnepek: Legfontosabb ünnepek:jan.01-újév,jan.02-Juan Pablo Duarte napja,feb.27-Függetlenség napja, ápr.-húsvét , máj.01-munka ünnepe, nov.06-alkotmány napja, dec.25-karácsony, A diminikaiak az ünnepiket hosszan tartják.
Transzferidő: Santo Domingo repülőteréről:
- Boca Chica kb.25 perc
- Juan Dolio kb 45 perc
- Puerto Plata kb 4 óra

Sport: Néhány szálloda a sporteszközök használatáért kauciót kérnek.
Szörf bérlés kb. 18,5 USD/óra.  torpedocsónak max. 6 fő  kb.7,4 USD/kör/fő
búvárkodás Punta Cana Hu Iberostar Bávaro-ban nyílt vízi oktatás
Fényképezés: Érdemes itthonról vinni filmet és elemet, mert kint drága. A kint vásárolt fotóscikkeknek nézzék meg a lejártati idejét.
Étkezés: A franci ,olasz ,kínai ,mexikoi konyha mellet érdemes megkóstolni a helyi specialításokat.Pl:paell(egytálétel),sancocho (többfajta húsból),tortilla.
Szórakozás: Boca Chica-ban és Cabarete-ben van a legtöbb szórakozási lehetőség,éttermek,discok. Az dominikai emberek segítőkészek,barátságosak és állandoan mosolyognak. Előfordulhat azomban, hogy az étteremben leadótt rendelésre 1 órát várbi kell, de nem szabad agreszivnak idegesnek lenni, mert ezt látva nem biztos, hogy kiszolgálják a vendéget.
Posta: Postai szolgáltatás a hotelPunta Garza**kivételével mindenhol vannak, képeslapok és bélyegek a recepción is kaphatók.(Europába a bélyeg kb.10peso.)
Terület:  48 422 km2
Népesség:  7 313 000 fő
Főváros:  Santo Domingo
Hivatalos nyelv:  spanyol
Pénznem:  1 peso=100 centavo
Időzóna:  CET -5 óra (GMT -4 óra)
Áramforrás:  220V
Magyar Követség:  tiszt. konz.:José Urena A. / Autopista Duarte km.12,5(esq.Av.Monumental), (1)(80
Vízum:  I
Útlevél szükséges:  I
Országhívószám:  + 1

Térség: Dominikai tengerpart


Város: Punta Cana


Válogasson útjaink közt téma szerint!