+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Dél Afrika, a Szivárványország - csoportos...

Dél-Afrikai Köztársaság, Johannesburg

Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Indulás:

Dél-Afrika az egyik jelentős fogadó országa a nemzetközi turizmusnak. Ehhez hozzájárulnak a jó szállodák, a kiváló infrastruktúra, a kellemes éghajlat, a barátságos emberek, a megfizethető árak és a látnivalók sokasága: a csodálatos tájak, a nemzeti parkok hihetetlenül gazdag állatvilága, a különleges vegetáció, az őslakosság egzotikus kultúrája, a történelmi emlékek bősége és a gyönyörű városok szebbnél szebb épületei. E sokféleség és az itt élő emberek legkülönfélébb bőrszíne és származása miatt szokták Dél-Afrikát szivárványországnak nevezni.

Utazás

A Budapest – Johannesburg, a Johannesburg – Port Elizabeth és a Fokváros – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjáratokkal, Dél-Afrikában légkondicionált autóbusszal.

Szállás

9 éjszaka 3 csillagos (esetenként 4 csillagos) szintű szállodák kétágyas, fürdőszobás szobáiban.

Ellátás

Félpanzió (büféreggeli, vacsora). A 7. napon a hajón ebédet is kap a csoport.

 

1. nap:
Elutazás Budapestről egyszeri átszállással Dél-Afrikába.

2. nap: Sun City
Érkezés Dél-Afrika legnagyobb városába, Johannesburgba a délelőtti órákban. Továbbutazás Sun Citybe, Dél-Afrika Las Vegasába. Délután szabadidő, illetve ismerkedés Sun Cityvel (előkelő szállodák és üzletek, elegáns parkok, szerencsejátékok, az Elveszett Város Palotája, az Idő hídja, víziparadicsom, dzsungelösvény stb.). Szállás Sun Cityben (1 éj).

3. nap: Pilanesberg Nemzeti Park, Lesedi bennszülött skanzen
Körutazásunk egyik csúcspontja a Pilanesberg Nemzeti Park, amelyet lehetőség lesz autóbusszal vagy dzsipekkel bejárni. A közel 1000 négyzetkilométeres területen a „nagy ötök" (elefánt, orrszarvú, bivaly, oroszlán, leopárd) mellett számtalan más állatfaj is él: gepárd, zsiráf, víziló, krokodil, zebra, gnú stb. A Pilanesberg Nemzeti Park előnye a többi nagy nemzeti parkkal szemben (Kruger, Hluhluwe), hogy maláriamentes.
A részvételi díj tartalmazza a Nemzeti Park autóbusszal történő meglátogatását.
Fakultatív program: dzsipes vadles a Pilanesberg Nemzeti Parkban
A fakultatív program ára: 18.500 Ft (garantált indulás). Jelentkezési határidő: legkésőbb 45 nappal indulás előtt.
Figyelem: az autóbuszos és a dzsipes látogatás egy időben zajlik, tehát csak az egyiken van lehetőség részt venni.
Délután látogatás a Lesedi bennszülött skanzenban, ahol öt különböző törzs életmódjával, kultúrájával, táncaival ismerkedhetünk meg. Szállás Johannesburgban (2 éj).

4. nap: Pretoria, Gold Reef City, Aranybánya, Johannesburg
Utazás a közeli Pretoriába, Dél-Afrika fővárosába, melynek jellemzői a széles utcák, a szép parkok, az elegáns épületek és az emlékművek. Délelőtt városnézés (Templom tér, Városháza, Melrose-ház, Kruger-ház, Union Buildings, Voortrekker emlékmű stb.), majd a Johannesburg melletti Gold Reef City tematikus parkba látogatunk, amely a nagy aranyláz (az 1890-es évek) Johannesburgjának életteli mása szórakozási lehetőségekkel és múzeumokkal. A program része egy aranybánya meglátogatása és az aranyöntés megtekintése is.
Ezt követően rövid autóbuszos városnézés, ismerkedés napjaink Johannesburgjával.

5. nap: Port Elizabeth
Továbbrepülés Port Elizabeth-be, az Indiai-óceán partjára. Séta Port Elizabeth történelmi városközpontjában, majd pihenés a tengerparton. Fakultatív lehetőség a város feketék lakta negyedének megismerésére. Szállás Port Elizabeth-ben (1 éj).

6. nap: Addo Elefánt Nemzeti Park, Garden Route, Tsitsikamma Nemzeti Park
Látogatás Dél-Afrika egyik legjelentősebb vadrezervátumában, az Addo Elefánt Nemzeti Parkban (maláriamentes), amelyet lehetőség lesz autóbusszal vagy dzsipekkel bejárni. Az elefántokon kívül más vadak is élnek itt, pl. orrszarvúk, zebrák, gnúk, struccok stb..
A részvételi díj tartalmazza a Nemzeti Park autóbusszal történő meglátogatását.
Fakultatív program: dzsipes vadles az Addo Elefánt Nemzeti Parkban
A fakultatív program ára: 12.400 Ft (garantált indulás). Jelentkezési határidő: legkésőbb 45 nappal indulás előtt.
Figyelem: az autóbuszos és a dzsipes látogatás egy időben zajlik, tehát csak az egyiken van lehetőség részt venni.
Délután továbbutazás a híres panorámaúton, a Garden Route-on keresztül az óceán mentén nyugati irányba (fotószünetek). Megálló a Tsitsikamma Nemzeti Parkban, könnyű túrázási lehetőség az őserdőben a Storms folyó torkolatához (romantikus függőhíd).
Szállás Knysnán, a Garden Route egyik híres üdülőhelyén (1 éj).

7. nap: Knysna, Oudtshoorn – struccfarm
Délelőtt ismerkedés Knysnával, amely egy szép lagúna partján fekszik, Dél-Afrika legnagyobb őshonos erdeje által körülölelve. Hajózás a lagúna bejáratát védelmező sziklákig (Knysna Heads) – ebéd a hajón.
Ezután továbbutazunk a Garden Route panorámaúton, majd eltávolodva az óceán partjától érkezünk meg a strucctenyésztés fővárosába, Oudtshoornba, ahol nagyon látványosak az egykori struccbárók palotái. Látogatás egy struccfarmon (érdekes bemutató). Szállás Oudtshoornban (1 éj).

8. nap: Cango barlangok, Paarl
Délelőtt kitérő a különleges cseppköveiről híres Cango barlangokhoz. A barlangok fenséges termeinek bejárása egy kényelmes séta keretében.
Utazás a sziklaalakzatokkal tarkított, festői 62-es úton. Megálló Paarlban, melynek főutcájáról látható az Afrikaans Nyelv Emlékműve és az a 3 gránithegy, melyeknél nagyobb csak Közép-Ausztráliában található (Ayers Rock).
Szállás Fokvárosban (3 éj).

9. nap: Fokváros (Cape Town), Table-hegy, Kirstenbosch Botanikus Kert
Autóbuszos és gyalogos városnézés Fokvárosban, melyet sokan a világ legszebb városának tartanak, köszönhetően pazar fekvésének és nagyszerű építészetének (a belváros felhőkarcolói, a Maláj negyed, Jóreménység vára, anglikán katedrális, Company's Gardens a parlament épületével, a Dél-Afrika Múzeum stb.). A város jelképe az 1085 méter magas Table-hegy, ahova kabinos felvonóval megy fel a csoport (lélegzetelállító panoráma). Napközben ellátogatunk a világhírű Kirstenbosch Botanikus Kertbe is, itt egyedülálló fokföldi növények páratlan gazdagságában gyönyörködhetünk.

10. nap: Fókasziget, Groot Constantia, pingvinkolónia, Jóreménység foka
Egész napos kirándulás a Cape (Fok) félszigetre – gyönyörű tájak. Hout Bay-ben fakultatív lehetőség hajókirándulásra a fókák szigetéhez, majd a Groot Constantia több száz éves borgazdaság megtekintése (borkóstoló, múzeum, kastély). Ezt követően a félsziget egyik különleges látványossága következik, az afrikai pingvinek kolóniája Simon's Town mellett. A Jóreménység Fok Nemzeti Park a következő állomás, ahol fotószünetet tartunk a Jóreménység fokánál, majd lehetőség lesz egy sétára a közeli, pazar fekvésű világítótoronyhoz.

11. nap: Fokváros (Cape Town)
Szabadidő a Victoria és Alfred Waterfrontnál. Az egykori kikötőt alakították át az 1990-es években, és így jött létre ez a modern szórakoztatóközpont, tele üzletekkel, piacokkal, éttermekkel, szórakozóhelyekkel, múzeumokkal. Fakultatív lehetőség a modern Két Óceán Akvárium megtekintésére.
Délután transzfer a repülőtérre, elutazás Fokvárosból egyszeri átszállással Budapestre.

12. nap:
Érkezés Ferihegyre a kora délutáni órákban.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Időpont - Teljes részvételi díj

2023. nov. 27 - dec. 8.  871.000 Ft + 167.000 Ft (reptéri ill.) = 1.038.000 Ft 

 

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket (beleértve a belső járatot is) a 20 kg-os feladható poggyásszal, a reptéri illetékeket, a helyi autóbuszt, a 9 éjszakai szállást félpanzióval, egy ebédet a 7. napon, a csomaghordást a szállodákban, az útlemondási biztosítást, a helyi idegenvezetők költségeit, az irodánk idegenvezetőjét Budapesttől Budapestig, valamint a felsorolt programokat belépődíjakkal. További fakultatív lehetőségek ide kattintva. 

Egyágyas felár: 179.000 Ft 

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 520 Ft/nap 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

 

Érintett desztinációk:

Dél-Afrikai Köztársaság

Látnivalók
Fokváros a harmadik világ és a fejlett világ keveréke. A város Dél-Afrika legrégibb települése, leginkább csodálatos strandjairól, tengerpartjáról és a hegyeiről híres.

A legnevezetesebb látnivalók a belvárosban találhatók. A Jóreménység kastély az ország legrégebbi, európaiak által épített épülete. A Dél-Afrika Múzeum dinoszaurusz-leleteiről és a busmanokat bemutató kiállításáról híres. A Victoria and Alfred Waterfront hangulatos bárjaival, éttermeivel és vadonatúj tengeri akváriumával várja a látogatókat. A Table Mountainra közlekedő drótkötélpályás felvonó megéri a kicsit drágább viteldíjat, ugyanis a hegytetőről szép időben meseszép kilátás tárul elénk. A hegyen található Kirtenbosch botanikus kert a világ legszebb kertje.

Durban az ország legismertebb tengerparti üdülőhelye, amely nem csak gyönyörű tengerpartjáról, hanem kulturális eseményeiről, múzeumairól, templomairól és mecseteiről is híres.
A Garden Route a déli tengerparton fut végig csodálatos erdők, vadvirágos rétek és gyönyörű strandok mentén. Érdemes végigutazni!

Johanessburg az ország leggazdagabb városa, melynek lakói közül sokan azonban kénytelenek bádogviskókban élni. A város meglehetősen csúnya és veszélyes, de a dél-afrikai életet itt lehet igazából megismerni.

A Krueger Nemzeti Park a világ egyik legrégebbi és legismertebb parkja. A nagy ötöket, oroszlánokat, leopárdokat, elefántokat, bölényeket és orrszarvúakat mind megtekinthetjük, ha jókor érkezünk.

Térség: Johannesburg

Város: Johannesburg


Dél-Afrikai Köztársaság

Látnivalók
Fokváros a harmadik világ és a fejlett világ keveréke. A város Dél-Afrika legrégibb települése, leginkább csodálatos strandjairól, tengerpartjáról és a hegyeiről híres.

A legnevezetesebb látnivalók a belvárosban találhatók. A Jóreménység kastély az ország legrégebbi, európaiak által épített épülete. A Dél-Afrika Múzeum dinoszaurusz-leleteiről és a busmanokat bemutató kiállításáról híres. A Victoria and Alfred Waterfront hangulatos bárjaival, éttermeivel és vadonatúj tengeri akváriumával várja a látogatókat. A Table Mountainra közlekedő drótkötélpályás felvonó megéri a kicsit drágább viteldíjat, ugyanis a hegytetőről szép időben meseszép kilátás tárul elénk. A hegyen található Kirtenbosch botanikus kert a világ legszebb kertje.

Durban az ország legismertebb tengerparti üdülőhelye, amely nem csak gyönyörű tengerpartjáról, hanem kulturális eseményeiről, múzeumairól, templomairól és mecseteiről is híres.
A Garden Route a déli tengerparton fut végig csodálatos erdők, vadvirágos rétek és gyönyörű strandok mentén. Érdemes végigutazni!

Johanessburg az ország leggazdagabb városa, melynek lakói közül sokan azonban kénytelenek bádogviskókban élni. A város meglehetősen csúnya és veszélyes, de a dél-afrikai életet itt lehet igazából megismerni.

A Krueger Nemzeti Park a világ egyik legrégebbi és legismertebb parkja. A nagy ötöket, oroszlánokat, leopárdokat, elefántokat, bölényeket és orrszarvúakat mind megtekinthetjük, ha jókor érkezünk.

Térség: Dél-Afrikai Köztársaság


Város: Dél-Afrikai Köztársaság


Válogasson útjaink közt téma szerint!