+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Egyesült Arab Emirátusok és Omán -...

Egyesült Arab Emirátusok, Körutazások Dubaiban

Szállás típus: Hotel ****
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Városlátogatás, Üdülés - nyaralás
Indulás:
Az itthoni hideg télből a nyárba, az Arab-félsziget két különlegesen egzotikus országába hívjuk utasainkat. Ezen országok vonzerői a télen kellemes éghajlat, a sok napsütés, a különleges sivatagi tájak, a keleties egzotikumok, a történelmi emlékek, a szupermodern építmények, és nem utolsósorban annak megfigyelése, hogy hogyan változtatták meg az ott lakó félnomád beduinok életét az 1970-es évek elejétől beáramló olajmilliárdok. A rendkívül gyors gazdasági fellendülés ellenére tudatosan figyeltek arra, hogy az ősi arab hagyományokat ápolják, így a kulturális körutazások kedvelői is felejthetetlen élményekre számíthatnak.

Utazás

Budapestről Dubaiba, illetve Muscatból Budapestre menetrend szerinti repülőjáratokkal, a helyszínen légkondicionált autóbuszokkal.

Szállás

5 éjszaka az Egyesült Arab Emírségekben + 4 éjszaka Ománban; Al Ainban 1 éjszakára 5 csillagos, a többi helyen 4 csillagos, medencés szállodák kétágyas, fürdőszobás, légkondicionált szobáiban.

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív büfévacsora az 1. és a 2. nap kivételével.
Megjegyzés: A 10. napon a korai indulás miatt hidegcsomagot kapnak reggelire utasaink.


1. nap:
Délután elutazás Budapestről menetrend szerinti, közvetlen repülőjárattal Dubaiba, az Egyesült Arab Emírségek szupermodern metropoliszába. Érkezés helyi idő szerint a késő esti órákban. Transzfer a szállodába (4 éj).

2. nap: Sharjah / sivatagi szafari
A nap első részében félnapos városnézés a Dubai mellett található Sharjah-ban, az azonos nevű emírség székhelyén. Sharjah bővelkedik látnivalókban, nem véletlenül tartják az arab világ kulturális fővárosának.
A nap további részében szabad program Dubaiban. Taxival, illetve a szupermodern metróval Dubai ősi belvárosa, a strandok, az üzletek, a piacok és számos egyéb nevezetesség is könnyedén elérhető.
Fakultatív program: sivatagi szafari
Utazás terepjárókkal a homokdűnéken keresztül a sivatag belsejébe. Több fotószünet után továbbutazás a sivatagi táborba. Itt napnyugta közben lehetőség lesz kipróbálni a tevegelést, a hennafestést, a homokszánkózást, a vízipipázást. A helyben készülő büfévacsora után hastáncos bemutató zárja a napot.
A fakultatív program ára: 22.900 Ft – vacsorával (garantált program).

3. nap: Abu Dhabi
Kirándulás az Egyesült Arab Emírségek fővárosába, Abu Dhabiba. Városnézés: modern városnegyedek, panoráma a városra a hullámtörőről, tengerparti sétány stb. Látogatást teszünk a skanzenben is, mely bemutatja, hogy milyen volt itt az élet az olajmezők felfedezése előtt. A program fénypontja a 22.000 négyzetméteren épült lélegzetelállító Sheikh Zayed Bin Sultan Nagymecset meglátogatása. A hatalmas építmény főkupolája 70 m, 4 minaretje pedig egyenként 115 m magas, továbbá itt található a világ legnagyobb kézzel készített (egy darabból álló) szőnyege és kristálycsillárja is.
(Figyelem: a Nagymecsetbe jelenleg a belépés díjtalan, de amennyiben ez időközben változik, az esetleges belépődíj a helyszínen fizetendő.)
Abu Dhabi egy másik építészeti csodáját az Etihad-tornyok jelentik. Az öt egymás mellett álló látványos felhőkarcoló közül a legmagasabb, 300 méteres torony tetején lévő kilátóterasz nyitva áll a turisták számára. Az Abu Dhabi kirándulás során fakultatív lehetőség lesz lifttel felmenni erre a teraszra (gyönyörű panoráma).

4. nap: Dubai (a modern városnegyedek) / Burj Khalifa
Ezen a napon Dubai szupermodern városrészeivel ismerkedünk: lélegzetelállító felhőkarcolók, szebbnél szebb paloták és szállodák, a híres Jumeirah mecset, a vitorlás hajót formázó Burj al Arab luxusszálloda, a Pálma-sziget az Atlantis Hotellel, a Dubai Marina (fakultatív hajózási lehetőség), a sípálya az Emirates Plázában, a Burj Khalifa (fotószünet) stb. A városnézés során az érdeklődők meglátogathatják a Miracle Gardent is, amely a világ egyik legnagyobb és egyik legkülönlegesebb élő virágokból alkotott virágoskertje, sok millió virággal, pillangó kerttel, színpompás virágszobrokkal, virággal borított épületekkel, melyek között világrekord méretűek is megtalálhatók.
(Figyelem: a program meghirdetésekor még nem lehet tudni pontosan, mikor nyit meg őszre a Miracle Garden, de várhatóan novemberben már nyitva lesz. Amennyiben mégis zárva lenne, helyettesítő programot ajánlunk helyette.
Fakultatív program: Burj Khalifa, a világ legmagasabb épülete, Dubai Fountain
Este fakultatív lehetőség a Burj Khalifa meglátogatására (összesen kb. 3 órás program idegenvezetőnkkel). A Burj Khalifa a maga 828 méteres magasságával és 160 emeletével a világ eddigi legmagasabb és legtöbb emelettel rendelkező épülete. A 124. emeleten létrehozott üvegfalú kilátóból lenyűgöző, 360 fokos panoráma nyílik Dubai városára. Az épülethez tartozó 11 hektáros parkban áll a világ egyik legnagyobb szökőkútja, a Dubai Fountain (félóránként látványos fény- és vízijátékok).
A fakultatív program ára: 23.900 Ft. (A program ára tartalmazza a transzfert és a belépőjegyet is.)

5. nap: Dubai (Dubai Múzeum, óváros), Al Ain oázisváros
Délelőtt látogatás az Al Fahidi erődben nagyszerűen berendezett Dubai Múzeumban. Ezt követően ismerkedés Dubai ősi városrészével. Átkelés vízitaxival a souk-ok negyedébe, ahol lesz idő nézelődni vagy vásárolni a fűszerpiacon, a zöldségpiacon, vagy a Dubai egyik fő vonzerejének tartott aranypiacon.
(Figyelem: a Dubai Múzeumban a program április végi meghirdetésekor még zajlik a felújítás – zárva van, remélhetőleg novemberre végeznek a munkálatokkal és újra kinyit. Amennyiben a csoport látogatásakor még mindig zárva lesz, egy sétát ajánlunk helyette a Bastakia negyedben és a textil piacon.)
Kora délután búcsú Dubaitól, utazás a sivatagon keresztül autópályán Al Ainba (fotószünet a homokdűnéknél). A sivataggal körülvett Al Ain pár évtizede még egy kis beduin település volt, most egy nagyváros, tele zöldövezettel, gyönyörű lakónegyedekkel, bevásárlóközpontokkal. Látogatás abban a kis erődben, ahol Zayed sejk született. (Az ő 1971 és 2004 közötti uralkodására esik az Emírségek felvirágoztatása.) Ezután ismerkedés a város szélén lévő tevepiaccal, amely a legnagyobb az országban. Szállás Al Ainban (1 éj).

6. nap: Jabreen, Bahla, Al Hamra, Al Hoota barlang, Nizwa
Átkelés Ománba, utazás a Hajar-hegység déli lábainál fekvő Nizwa irányába. Útközben látogatás a kiváló állapotban fennmaradt Jabreen várkastélyban, ahol az ősi ománi művészetek szép alkotásaival ismerkedhetünk meg (fafaragások, falfestmények stb.). Ezután fotószünet az UNESCO világörökséghez tartozó Bahlában. A település hatalmas erődrendszere kívülről is rendkívül látványos (12 km összhosszúságú falrendszer maradványai 130 toronnyal és 15 kapuval).
Délután séta Al Hamra faluban, mely az egyik legrégebbi település az országban, majd Omán egyik természeti csodáját, az Al Hoota cseppkőbarlangot nézzük meg, mely földalatti kanyonként több mint 5 km hosszan húzódik a Hajar-hegység alatt. A kora esti órákban érkezés Nizwába, ismerkedés a várossal, majd látogatás Nizwa egzotikus piacán (híresek a beduin ezüst ékszerek). Szállás Nizwa mellett (1 éj).
(Figyelem: az Al Hoota barlang a helyi kormány rendelkezése alapján előzetes értesítés nélkül bezárhat bővítés, felújítás vagy természeti okok miatt.)

7. nap: Nizwa, Birkat al Mauz, Nakhl
Kora délelőtt a Nizwa központjában lévő erőd megtekintése. A hatalmas kerek torony tetejéről gyönyörű panoráma nyílik a városra és a környező datolyaültetvényekre. Továbbutazás a Hajar-hegységen keresztül, útközben pihenő Birkat al Mauzban, a máig épen megmaradt falaj-rendszeréről híres „halott városban“. Ezután egy kis kitérőt teszünk Nakhl oázisába, ahol Omán egyik leglátványosabb erődjét látogatjuk meg. Szállás Omán fővárosában, Muscatban** (3 éj).
(Figyelem: Nakhl oázisában az erőd – a program április végi meghirdetésekor – zárva van, nyitási időpontjáról később döntenek. Amennyiben a csoport látogatásakor még mindig zárva lesz, helyettesítő programot ajánlunk helyette.)

8. nap: Wadi Arbyeen, Wadi Shab, Wadi Tiwi
Szabad program Muscatban, pihenés.
Fakultatív program: Egész napos (8-9 órás) kirándulás 4 fős terepjáró autókkal. Először Omán egyik érdekes nevezetességéhez, a festői Wadi Arbyeen-hez utazunk. Útközben fotószünet Quriyat halászfalunál. Bár a „wadi” szó arabul kiszáradt folyómedret jelent, ennek a wadinak az az érdekessége, hogy van benne víz. A sivatagi tájak után elbűvöli a turistákat a homokdűnék között megbúvó oázis buja növényzete, a színek sokasága. Ezt követően egy mészkőbe vájt esővízgyűjtő medencét nézünk meg, majd ebéd egy part menti hotel éttermében, rövid fürdőzési lehetőséggel a szálloda strandján. Délután rövid megálló a Wadi Shab-nál (fotószünet). Programunkat a Wadi Tiwi-vel zárjuk, melyet datolya-, banán-, papaya- és mangófák öveznek a hegyekből idehozott vízvezetéknek köszönhetően.
A fakultatív program ára: 41.500 Ft – büfé ebéddel (garantált program).

9. nap: Muscat / hajókirándulás
Félnapos városnézés Muscatban, az Arab-félsziget egyik legszebb városában: Muttrah negyed (hagyományos souk-ok, halpiac), óvárosi séta, Al Jalali és Al Mirani erődök, a szultán palotája (csak kívülről). Napközben látogatást teszünk a gyönyörű Ezeregyéjszaka mecsetben, az Operaház épületében és a Bait Al Zubair Múzeumban is. Ez utóbbi jó betekintést ad Omán történelmébe és kultúrájába.
Ezután szabad program Muscatban, pihenés a szálloda úszómedencéjénél, lehetőség tengerparti strandolásra.
Fakultatív program: Kb. 3 órás hajókirándulás motorcsónakkal Muscat látványos partvidékére. A program során szerencsés esetben delfineket is láthatunk, valamint fürdésre illetve búvárkodásra is lesz lehetőség.
A fakultatív program ára: 63 USD (min. 6 fő esetén) – a helyszínen fizetendő.

10. nap:
Kora hajnalban transzfer a muscati repülőtérre, elutazás dubai átszállással Budapestre. Érkezés a kora délutáni órákban.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Időpontok - Teljes részvételi díj

2023. nov. 20-29.  588.500 Ft + 111.000 Ft (reptéri ill.) = 699.500 Ft  
 

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket a 30 kg-os feladható poggyásszal, a reptéri illetéket, a helyi autóbuszos utazást, a 9 éjszakai szállást büféreggelivel (az utolsó reggel hidegcsomaggal), az útlemondási biztosítást, a csomaghordást a szállodákban, a helyi idegenvezetők költségeit és az irodánk idegenvezetőjét Budapesttől Budapestig, az érvényben lévő idegenforgalmi adókat, a kilépési illetéket az Emírségekből Ománba, valamint a felsorolt programokat belépődíjakkal és a monorail jegyet Dubaiban a Pálma-szigetre.

Félpanziós felár:  91.500 Ft (7 vacsora) 

Egyágyas felár: 205.000 Ft

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 520 Ft/nap 

** A muscati 3 éjszaka esetében lehetőség van arra, hogy felár ellenében tengerparti 5 csillagos szállodában kapjanak elhelyezést. Felhívjuk figyelmüket, hogy idegenvezetőnk az eredeti teljes részvételi díjban foglalt szállodában tartózkodik majd, de természetesen szükség esetén segítséget nyújt.
A tengerparti szálloda választása esetén a fenti árakon felül a következő extra költségek lépnek életbe:

Szállás reggelivel:  84.000 Ft (3 éjszakára) 

Félpanziós felár:  24.900 Ft (3 vacsora) 

Egyágyas felár: Kérjük, érdeklődjön irodánknál!


A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Érintett desztinációk:

Egyesült Arab Emirátusok

Hazánknál valamivel kisebb területen, az arab félszigeten fekszik a 24. szélességi fokon. Partját a Perzsa öbölben és az Indiai óceánnál kb. 700 km hosszan a tengervíz mossa. Az arab őslakosságon kívül 22 nemzetség lakja. Hatalmas ütemben fejlődik, melyet mi sem tükröz jobban, mint a mindenhol megtalálható építkezések. Autópályái, közútjai jó minőségűek és a legtöbb helyen ki vannak világítva. Legfőbb kiviteli terméke az olaj, és jelentős kereskedelmet bonyolít le. Az életszínvonal magas.S.F.
A hatalmas felhőkarcolók látványa a repülőről igazolja azt a mondást, hogy Dubai a Kelet New York-ja. Az ország a nyugatról érkező turisták és búvárok számára már régóta kedvelt célállomás. A turizmus központja a Fujairah partvidék, ami az ország keleti részén, az Ománi öbölben fekszik. A keskeny, aranyszínű homokkal borított tengerpartot nyugatról az Ománi hegység magas vonulatai szegélyezik, és egyben elválasztják a partvidéket a sivatagtól.
Az emirátusok 1971-ben hét önálló emírség összeolvadásával jött létre. Az utazási irodák az "ellentétek országaként" reklámozzák, amely tökéletesen illik is az emirátusokra.
Az ország az 1001 éjszaka meséihez hasonlítható,a tradicionális arab épületek mellet modern bevásárlóközpontok magasodnak.
Hegyek, remek tengerpartok, sivatagok, oázisok teszik változatossá a tájat, a teveversenyek, a beduin piacok és Dubai duty free vásárlási lehetőségei pedig az iszlám életmódtól térnek el.
Abu Dhabi a fővárosa az Arab Emirátusoknak, és Dubai a legnagyobb városa, melyekről joggal mondható, hogy az ellentétekről híresek. Az arab tradíciókat híven megőrző lakosságot, akiket ruházatukról könnyen fölismerhetünk, kiegészítik a világ minden tájáról érkezett emberek. A jellegzetes iszlám kegyhelyekkel jól megférnek a sugárutak mentén épült hatalmas felhőkarcolók, üvegpaloták, melyek a jövőt vetítik elénk. Ápolt, gondozott parkok és az öntözött zöldterület feledteti az egykori sivatagot, melyre a város épült. Az üzletek zsúfolásig tele a legmodernebb termékekkel, és az áruk vásárlásra serkentenek. Találunk itt hagyományos arab hangulatú bazárt és hamisítatlan nyugati eleganciát képviselő bevásárlóközpontokat. Dubai tengerpartján 15-20 km hosszúságban, és a belvárosban is minden kényelemmel felszerelt luxusszállodák sokasága található. A napfény garantált, és a kristálytiszta tengervízen kívül sport, vízisport lehetőségek várják a pihenni, szórakozni vágyókat.

Ha csak egyetlen országot akarunk felkeresni az Arab-öbölben, akkor válasszuk a legkönnyebb beutazást és a legfejlettebb turisztikai infrastruktúrát biztosító országot.
Az ország 7 emirátusból áll: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain, Ras Al Khaimah és Fujairah. Az ország az 1001 éjszaka meséihez hasonlítható, a tradicionális arab épületek mellet modern bevásárlóközpontok magasodnak.
Fővárosa Abu Dhabi.
Dubai: AZ Emirátusok legismertebb városa, nem véletlenül, hiszen nyüzsgő élet, luxusszállodák, kedves régi épületek és rengeteg vásárlási lehetőség is várja az ide látogatókat.

Térség: Körutazások Dubaiban

Város: Körutazás Dubaiban


Omán Szultánság

Éghajlat:

Hőmérséklet: 35-45 C (Májustól szeptemberig), 20-30 C (Októbertől márciusig).

Éghajlat: Sivatagi. Az eltérő domborzati viszonyok miatt az időjárásban óriási különbségek mutatkoznak. A fővárosban márciustól októberig óriási hőség és elviselhetetlen pára uralkodik, ugyanakkor az év többi része nagyon kellemes. A déli területeken egész évben a hőség és a pára az úr, júniustól szeptemberig a monszun teszi kellemetlenné az időjárást.

Térség: Körutazás Ománban

Város: Körutazás Ománban


Egyesült Arab Emirátusok

Hazánknál valamivel kisebb területen, az arab félszigeten fekszik a 24. szélességi fokon. Partját a Perzsa öbölben és az Indiai óceánnál kb. 700 km hosszan a tengervíz mossa. Az arab őslakosságon kívül 22 nemzetség lakja. Hatalmas ütemben fejlődik, melyet mi sem tükröz jobban, mint a mindenhol megtalálható építkezések. Autópályái, közútjai jó minőségűek és a legtöbb helyen ki vannak világítva. Legfőbb kiviteli terméke az olaj, és jelentős kereskedelmet bonyolít le. Az életszínvonal magas.S.F.
A hatalmas felhőkarcolók látványa a repülőről igazolja azt a mondást, hogy Dubai a Kelet New York-ja. Az ország a nyugatról érkező turisták és búvárok számára már régóta kedvelt célállomás. A turizmus központja a Fujairah partvidék, ami az ország keleti részén, az Ománi öbölben fekszik. A keskeny, aranyszínű homokkal borított tengerpartot nyugatról az Ománi hegység magas vonulatai szegélyezik, és egyben elválasztják a partvidéket a sivatagtól.
Az emirátusok 1971-ben hét önálló emírség összeolvadásával jött létre. Az utazási irodák az "ellentétek országaként" reklámozzák, amely tökéletesen illik is az emirátusokra.
Az ország az 1001 éjszaka meséihez hasonlítható,a tradicionális arab épületek mellet modern bevásárlóközpontok magasodnak.
Hegyek, remek tengerpartok, sivatagok, oázisok teszik változatossá a tájat, a teveversenyek, a beduin piacok és Dubai duty free vásárlási lehetőségei pedig az iszlám életmódtól térnek el.
Abu Dhabi a fővárosa az Arab Emirátusoknak, és Dubai a legnagyobb városa, melyekről joggal mondható, hogy az ellentétekről híresek. Az arab tradíciókat híven megőrző lakosságot, akiket ruházatukról könnyen fölismerhetünk, kiegészítik a világ minden tájáról érkezett emberek. A jellegzetes iszlám kegyhelyekkel jól megférnek a sugárutak mentén épült hatalmas felhőkarcolók, üvegpaloták, melyek a jövőt vetítik elénk. Ápolt, gondozott parkok és az öntözött zöldterület feledteti az egykori sivatagot, melyre a város épült. Az üzletek zsúfolásig tele a legmodernebb termékekkel, és az áruk vásárlásra serkentenek. Találunk itt hagyományos arab hangulatú bazárt és hamisítatlan nyugati eleganciát képviselő bevásárlóközpontokat. Dubai tengerpartján 15-20 km hosszúságban, és a belvárosban is minden kényelemmel felszerelt luxusszállodák sokasága található. A napfény garantált, és a kristálytiszta tengervízen kívül sport, vízisport lehetőségek várják a pihenni, szórakozni vágyókat.

Ha csak egyetlen országot akarunk felkeresni az Arab-öbölben, akkor válasszuk a legkönnyebb beutazást és a legfejlettebb turisztikai infrastruktúrát biztosító országot.
Az ország 7 emirátusból áll: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain, Ras Al Khaimah és Fujairah. Az ország az 1001 éjszaka meséihez hasonlítható, a tradicionális arab épületek mellet modern bevásárlóközpontok magasodnak.
Fővárosa Abu Dhabi.
Dubai: AZ Emirátusok legismertebb városa, nem véletlenül, hiszen nyüzsgő élet, luxusszállodák, kedves régi épületek és rengeteg vásárlási lehetőség is várja az ide látogatókat.

Térség: Dubai

Város: Dubai

Dubai nem sok látnivalót kínál a turistáknak, de a térség leglüktetőbb, élettel teli városaként mégis évről évre több látogatót vonz. Dubai igazából két városból áll, Deirából és Dubaiból. A legjobb mód arra, hogy felfedezzük a várost, a motoros csónakbérlés, ezzel könnyedén körbehajózhatjuk a városrészeket. A legérdekesebb látnivaló a Dubai Múzeum, valamint a World Trade Center, melynek tetejéről lélegzetelállító kilátás nyílik a városra. Rengetegen keresik fel a deirai aranybazárt, amely a legnagyobb ilyen piac a Közelkeleten. A rengeteg bevásárlóközpont kedvező árakkal várja a vásárolni is szerető turistákat.

Egyesült Arab Emirátusok

Hazánknál valamivel kisebb területen, az arab félszigeten fekszik a 24. szélességi fokon. Partját a Perzsa öbölben és az Indiai óceánnál kb. 700 km hosszan a tengervíz mossa. Az arab őslakosságon kívül 22 nemzetség lakja. Hatalmas ütemben fejlődik, melyet mi sem tükröz jobban, mint a mindenhol megtalálható építkezések. Autópályái, közútjai jó minőségűek és a legtöbb helyen ki vannak világítva. Legfőbb kiviteli terméke az olaj, és jelentős kereskedelmet bonyolít le. Az életszínvonal magas.S.F.
A hatalmas felhőkarcolók látványa a repülőről igazolja azt a mondást, hogy Dubai a Kelet New York-ja. Az ország a nyugatról érkező turisták és búvárok számára már régóta kedvelt célállomás. A turizmus központja a Fujairah partvidék, ami az ország keleti részén, az Ománi öbölben fekszik. A keskeny, aranyszínű homokkal borított tengerpartot nyugatról az Ománi hegység magas vonulatai szegélyezik, és egyben elválasztják a partvidéket a sivatagtól.
Az emirátusok 1971-ben hét önálló emírség összeolvadásával jött létre. Az utazási irodák az "ellentétek országaként" reklámozzák, amely tökéletesen illik is az emirátusokra.
Az ország az 1001 éjszaka meséihez hasonlítható,a tradicionális arab épületek mellet modern bevásárlóközpontok magasodnak.
Hegyek, remek tengerpartok, sivatagok, oázisok teszik változatossá a tájat, a teveversenyek, a beduin piacok és Dubai duty free vásárlási lehetőségei pedig az iszlám életmódtól térnek el.
Abu Dhabi a fővárosa az Arab Emirátusoknak, és Dubai a legnagyobb városa, melyekről joggal mondható, hogy az ellentétekről híresek. Az arab tradíciókat híven megőrző lakosságot, akiket ruházatukról könnyen fölismerhetünk, kiegészítik a világ minden tájáról érkezett emberek. A jellegzetes iszlám kegyhelyekkel jól megférnek a sugárutak mentén épült hatalmas felhőkarcolók, üvegpaloták, melyek a jövőt vetítik elénk. Ápolt, gondozott parkok és az öntözött zöldterület feledteti az egykori sivatagot, melyre a város épült. Az üzletek zsúfolásig tele a legmodernebb termékekkel, és az áruk vásárlásra serkentenek. Találunk itt hagyományos arab hangulatú bazárt és hamisítatlan nyugati eleganciát képviselő bevásárlóközpontokat. Dubai tengerpartján 15-20 km hosszúságban, és a belvárosban is minden kényelemmel felszerelt luxusszállodák sokasága található. A napfény garantált, és a kristálytiszta tengervízen kívül sport, vízisport lehetőségek várják a pihenni, szórakozni vágyókat.

Ha csak egyetlen országot akarunk felkeresni az Arab-öbölben, akkor válasszuk a legkönnyebb beutazást és a legfejlettebb turisztikai infrastruktúrát biztosító országot.
Az ország 7 emirátusból áll: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain, Ras Al Khaimah és Fujairah. Az ország az 1001 éjszaka meséihez hasonlítható, a tradicionális arab épületek mellet modern bevásárlóközpontok magasodnak.
Fővárosa Abu Dhabi.
Dubai: AZ Emirátusok legismertebb városa, nem véletlenül, hiszen nyüzsgő élet, luxusszállodák, kedves régi épületek és rengeteg vásárlási lehetőség is várja az ide látogatókat.

Térség: Fujairah Emírség

Város: Sharjah


Válogasson útjaink közt téma szerint!