+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Mesebeli India I. - Csoportos körutazás 2023

India, Körutazás Indiában

Szállás típus: Hotel ****
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Egzotikus út, Körutazás
Indulás:

BARANGOLÁS AZ ARANY HÁROMSZÖG MENTÉN

India Földünk második legnépesebb országa, ahol a népsűrűség jóval nagyobb, mint Kínában. Sok Indiát megjárt turista állítja, az indiai utazás után más ember lett, mint amilyen korábban volt. Túl nagyok az ellentétek: a pompás palotaegyüttesek, a monumentális várkastélyok, a csodálatos műemlékek mellett mindenhol ott van a szegénység, a sok koldus, a falvak évszázadok óta változatlan életformája. Az európai utas számára szokatlan a vallások sokfélesége: hinduk, mohamedánok, szikhek, keresztények élnek egymás mellett – a buddhizmus szülőföldjén.
Kevesen tudják, India a XXI. század első évtizedében Földünk egyik leggyorsabban fejlődő országa volt, a gazdasági növekedés többször is meghaladta az évi 10%-ot, a mai India a világ 10 legnagyobb ipari nemzete közé tartozik. Az indiaiak egyharmada ma már közel európai színvonalon él.
Körutazásunk legfőbb állomásait India 3 leglátogatottabb városa jelenti: a történelmi emlékekben rendkívül gazdag főváros, Delhi; a Taj Mahal városa, Agra; valamint Jaipur, mely a látnivalókban leggazdagabb tartomány, Rajasthan székhelye. Ez a 3 város alkotja az úgynevezett Arany Háromszöget.
Indiai utazásainkat a novembertől márciusig terjedő időszakban bonyolítjuk le, amikor az esőnek nagyon kicsi a valószínűsége, a nappali csúcshőmérsékletek pedig még elfogadhatóak a városnézésekhez. Áprilistól aztán már gyakran előfordul, hogy a hőmérő higanyszála 40 fok fölé emelkedik.

Utazás

Menetrend szerinti repülőjáratokkal Delhibe és vissza (egyszeri átszállással). Indiában légkondicionált autóbusszal történik az utazás. Az Arany Háromszög városai 200-250 km-re vannak egymástól, ami 5-6 órás autóbuszos utazást jelent.
Figyelem: Indiában a turistabuszok sokkal jobbak a tömegközlekedésre használt buszoknál, de számítsanak rá, hogy a színvonaluk elmarad az irodánk autóbuszos utazásain megszokott járművekétől.

 

Szállás
 

5 éjszaka 4 csillagos, 2 éjszaka (Delhiben) 5 csillagos szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.
(Indiában a 4 csillagos szállodák Európában inkább erős 3 csillagos szintnek felelnek meg.)

 

Ellátás
 

Félpanzió a 2. nap vacsorájától a 9. nap reggelijéig (7 büfévacsora / 7 reggeli: 6 büféreggeli és 1 csomagolt reggeli, amit a hazautazás napján a korai indulás miatt kapnak utasaink). Természetesen a repülőgépen is szolgálnak fel a napszaknak megfelelő étkezést.


1. nap:
Elutazás Budapestről egyszeri átszállással Delhibe.

2. nap: Jaipur
Érkezés India fővárosába a kora reggeli órákban, majd továbbutazás Jaipur irányába, pihenés az autóbuszon. Kora délután érkezés a híres „rózsaszín” városba (UNESCO világörökség). Az első programunk a város környékén található Gaitor (művészi uralkodói síremlékek) megtekintése. Ezt követően még megnézzük a maharadzsa elbűvölő városi palotaegyüttesét is. Ezen a napon viszonylag korán nyugovóra térünk, hiszen az előző éjszakai repülés miatt fáradt lesz a csoport (2 éj).

3. nap: Amber-erődpalota, Jaipur
Egész napos városnézés Jaipurban és környékén. Délelőtt néhány Jaipur körüli látnivalóval ismerkedünk. Először fotószünetet tartunk a romantikus Jal Mahalnál; a festői tavi kastély szinte úszik a Man Sagar-tó vizén.
Ezután felmegyünk a Jaipur fölé emelkedő Jaigarh-erődbe (gyönyörű panoráma Jaipurra és a közeli Amber-erődpalotára). Itt található a világ legnagyobb kerekes ágyúja.
Innen továbbutazunk a közeli kisvárosba, Amberbe, hogy közelről is megcsodálhassuk a hatalmas XVI. századi erődpalotát, amely a maharadzsa székhelye volt, mielőtt megépült a jaipuri városi palota. A kívülről talán kevésbé látványos erődkomplexum belül rengeteg kincset rejt, valóságos paradicsoma a művészetek kedvelőinek. A részvételi díj tartalmazza a feljutást az erődhöz dzsipekkel, de valószínűleg lesz lehetőség a bejáratot elefántháton is megközelíteni. Ennek felára kb. 10 USD/fő.
A délutánt Jaipurban töltjük. Az autóbuszból megcsodáljuk a falakkal körülvett óváros jellegzetes rózsaszínű házsorait, a városkapukat, fotószünetet tartunk a különleges, indo-szaracén stílusban épült Albert Hallnál. A rengeteg pompás látnivaló közül megnézzük a régi India fejlett csillagászati ismereteit bizonyító ősi obszervatóriumot (Jantar Mantar), valamint a világhírű Szelek palotáját (ez utóbbiba is lesz idő bemenni, amire általában csak kevés turistacsoportnak van lehetősége). Természetesen a bazárlátogatás sem maradhat ki a programból.

4. nap: Sisodia-kert, Fatehpur Sikri
Búcsú Jaipurtól, utazás Agra irányába. Jaipurt elhagyva látogatást teszünk egy szép kertben, melyet a XVIII. században az akkori jaipuri maharadzsa építtetett a feleségének, Sisodiának.
Kora délután megállunk egy Sikri nevű falu mellett, ahol az 1570-es években Akbar császár felépíttette pompás uralkodói rezidenciáját. Néhány év múlva a császár elköltözött, a palotaegyüttest többé nem használták. Fatehpur Sikri ettől függetlenül lenyűgöző, több mint 400 év után is nagyszerű állapotban van. Az egykori uralkodói székhely és mellette lévő impozáns mecset megtekintése után továbbutazás Agrába, szállás (3 éj).

5. nap: Sikandra, Agra
Egész napos program Agrában és környékén. Először a szomszédos Sikandrában megtekintjük Nagy Akbar császár impozáns mauzóleumát, majd a hatalmas Agrai erőd meglátogatása következik. Benne található Akbar császár gyönyörű palotakomplexuma. Ezután a mogul építészet gyöngyszemét, Itimád-ud-Dauláh síremlékét nézzük meg („márvány ékszerdoboznak” is szokták nevezni).
A délutáni program fő attrakcióját a Taj Mahal megtekintése jelenti. A lenyűgöző méretű, fehér márványból készült építmény szépségét nem lehet leírni, látni kell. Nem véletlenül választották be néhány éve a mostani világ 7 csodája közé.

6. nap: Gwalior
Szabad program Agrában, pihenés a szállodában.
Fakultatív program: Gwalior
Egész napos kirándulás egy ősi, történelmi hangulatú városba, Gwaliorba (jó 3 órás utazás). Gwalior fő nevezetessége a hegyre épült, rendkívül látványos középkori erődkomplexum. Az erőd masszív falai egészen különleges templomokat és palotákat őriznek. Az erődkomplexum megtekintése után megnézzük a fényűző Jai Vilas palotát is.
A fakultatív program ára: 15.700 Ft (+ belépődíj: kb. 15 USD) – garantált indulás.

7. nap: Mathura, Delhi (Bahai-templom)
Utazás Delhi irányába. Útközben pihenő Mathurában, a hinduizmus egyik legfontosabb zarándokhelyén, Krishna születési helyén. Látogatás a Krishna-templomban, majd továbbutazás India fővárosába.
Delhi külvárosában megnézzük a város egyik leglátványosabb építményét, a Sydney-i Operaházra emlékeztető, lótuszvirág formájú Bahai-templomot. Szállás Delhiben (2 éj).

8. nap: Delhi
Egész napos városnézés India fővárosában, melynek során mind Ódelhi, mind Újdelhi legfontosabb nevezetességeit látni fogjuk. A főbb attrakciók a következők: a hatalmas Vörös Erőd, a Jama Masjid (India legnagyobb mecsete), Gurudwara Bangla Sahib szikh templom, Lakshmi Narayan-templom (az egyik legszebb hindu templom), India-kapu, Parlament, Elnöki palota és a Qutab Minar komplexum (a XII. századi 72 méter magas győzelmi toronnyal).

9. nap:
Transzfer a repülőtérre, a reggeli órákban elutazás Indiából egyszeri átszállással Budapestre. Érkezés Ferihegyre a déli órákban.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Időpont - Teljes részvételi díj

2023. nov. 4-12.  382.000 Ft + 127.500 Ft (reptéri ill.) = 509.500 Ft  
2023. dec. 2-10.  382.000 Ft + 127.500 Ft (reptéri ill.) = 509.500 Ft  

 


A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket a 30 kg-os feladható poggyásszal, a reptéri illetéket, a 7 éjszakai szállást félpanzióval, a transzfereket, a helyi autóbuszos közlekedést, az útlemondási biztosítást, az irodánk idegenvezetőjét a budapesti indulástól a budapesti érkezésig, a helyi idegenvezetéseket és a felsorolt programokat, de nem tartalmazza a belépődíjakat. 

A belépődíjak összege kb. 95 USD (a helyszínen fizetendő). 

A helyszínen borravalót illik adni a gépkocsivezetőnek és a helyi idegenvezetőknek. Utasonként összesen kb. 25 dollárra kell számítani. 

Egyágyas felár: 105.000 Ft

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 520 Ft/nap (bővebben lásd ide kattintva) 

Vízumdíj: kb. 16.000 Ft


A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Érintett desztinációk:

India

Terület:  3 287 263 km2  Népesség:  846 303 000 fő  Főváros:  Újdelhi  Hivatalos nyelv:  hindi, angol  Pénznem:  1 indiai rúpia=100 paisa  Időzóna:  CET +5 óra (GMT +6 óra)  Áramforrás:  220V  Magyar Követség:  Újdelhi, 2/50-M, Nitimarg, Chanakyapuri, 110021 Tel: 91-11-611-4737. Fax: 91-11-688-6742 
Vízum: szükséges  Útlevél: szükséges  Országhívószám:  + 91

Földrajzilag a Föld hetedik legnagyobb és második legnépesebb országa. 28 államot és 7 szövetségi területet foglal magába. Tengerpartjainak hossza 7517 km.

Látnivalók

Ha Delhibe érkezünk, könnyen eszünkbe juthat, hogy miért is jöttünk ebbe az országba? Óriási szeméthegyek, tömeg, hangzavar és furcsa illat fogad bennünket. Ha mégsem fordulunk sarkon, és jobban elmerülünk a városban, csodálatos építészeti emlékeket, a világ egyik legnagyobb bazárját és remek ételeket fedezhetünk itt fel. A főváros remek kiindulópontot nyújt az agrai és a jaipudi kirándulásokhoz. Egyszóval, fogjuk be az orrunkat és élvezzük a nyüzsgést!
Mumbai, régi nevén Bombay, az ország legforgalmasabb városa, a híres indiai moziipar központja. Híres a Chowpatty strand és Ázsia legnagyobb vöröslámpás negyede.
Kalkutta az ország politikai, művészeti és oktatási központja. A város tüdeje a Maidan Park, a helyiek ide járnak krikett- és focimeccsekre, jógázni és politikai nagygyűlésekre is. A parkban található az óriási fehér márvány Viktória Emlékmű. Szintén érdemes megtekinteni az Indiai Múzeumot, az ország legnagyobb és legértékesebb múzeumát, a Botanikus Kertet és Howrah hidat, a világ legforgalmasabb hídját.
Agra a híres Taj Mahal városa. India turisztikai jelképe a valaha a szerelem oltárán emelt legkülönösebb épület, a Taj Mahal. A Mauzóleumot Jahan sah emelte második felesége halála után. Szintén ebben a városban található a vörös homokkőből épült Agra Erőd, melynek fala monumentális, a falon belül pedig csodaszép mecseteket, kerteket, termeket találhatunk. Sajnos nem minden része látogatható.
Varanasi 2000 éve India vallási központja. A szent folyó, a Gangesz partján épült zarándokhely a tudomány fellegvára is. A városban több mint 100 krematórium működik, ezek közül a Manikarnika Ghat a hindu emberek számára a legszentebb. Minden indiai embernek az a vágya, hogy testét itt hamvasszák el. A nyilvános hamvasztásokat a turisták is megnézhetik, de azért s videokamerákat ilyenkor hagyjuk otthon!
Shimla városa a gyarmati időkben a brit hódítók kedvelt pihenőhelye volt. A 2100 méter magasan fekvő városon meglátszik emiatt az angol ízlésvilág, a katolikus templom, a Gorton Kastély vagy a Vice Royal Lodge angol stílusban épült. Kufri síterepe csak 15 km-re fekszik innen.
Jaipur a híres rózsaszín városnegyedéről híres, melyet régi épületei és a városfal furcsa színe miatt neveznek így. Azért festették be, hogy jelezzék a város britekhez fűződő lojalitását Alfréd herceg látogatásakor 1853-ban. A település történelmi emlékei is ebben a városrészben vannak. Ezek közül kiemelkedik a Johari bazár, a világ egyik legnagyobb ékszerpiaca. A városra remek kilátás nyílik a Hawa Mahalból, az 1799-ben épített palotából. A magyarra Szelek Palotájaként fordítható épületet azért építették, hogy a királyi udvartartás hölgyei innen figyelhessék a város életét.
Udaipur India egyik legromantikusabb városa a Pichola-tó partján és szigetein fekszik. A város nevezetességei a Jagniwas és a Jagmandir Palota, a városi palota, a Jagdis templom és a Bagore ki Haveli.
Kochi történelmi emlékeiről híres kikötőváros. Óvárosa magán viseli a portugál, a holland és az angol építészet jellegzetes jegyeit. Itt található India legrégebbi temploma, de látható itt 16. századi szidó zsinagóga is. Érdemes elmenni egy város körüli sétahajókázásra, csoportokban úszkáló delfineket láthatunk.
A Kanha Nemzeti Park India legnagyobb nemzeti parkja, ez a dzsungel ihlette Kiplinget a Dzsungel Könyvének megírására. Elefántháton tigrismegfigyelő kirándulásra mehetünk.


Nagyon olcsón megúszhatjuk az indiai utazást, ha megelégszünk az igen szerény színvonalú szolgáltatásokkal. Az európaiak nagy része azonban ezt a komfortfokozatot nagyon kevésnek találja, a magas szintű szolgáltatásokért viszont komoly pénzt kell fizetni. Indiába tilos indiai rúpiát bevinni, illetve onnan kivinni. A városokban a legtöbb külföldi valutát könnyen beválthatjuk, de a legjobb, hogyha dollárt vagy fontot tartunk magunknál. Tanácsos minél többféle hitelkártyát és utazási csekket magunkkal vinni, így nem érhet bennünket meglepetés. Készüljünk fel arra, hogy a pénzváltás elég hosszadalmas művelet és rengeteg papír kitöltésével jár. A sérült vagy gyűrött bankjegyeket nem fogadják el sehol sem. A borravaló abszolút ismeretlen fogalom az országban, de ahhoz, hogy az ügyintézés egyszerűbb legyen, vagy valamilyen szolgáltatónál kedvezőbb bánásmódban részesüljünk, egy kevés csúszópénzt kell fizetnünk. Az utazás időpontja attól függ, hogy az ország melyik részébe kívánunk ellátogatni. Délre inkább az év elején utazzunk, északra pedig inkább nyáron! A Himalájába túrázni április és november között, síelni január és március között menjünk!
Az országban három nagy nemzetközi repülőtér van, az Európából érkező gépek Mumbai, Delhi vagy Kalkutta repterére érkeznek. Budapestről csak átszállással juthatunk el a fővárosba, de Mumbaiba heti öt gépet indít a Malév.

Térség: Körutazás Indiában

Ez a gyűjtő körzet a körutakat és a városlátogató utakat tartalmazza melyek Indiába szólnak. A szállások leírásai és helységei a programok leírásában találhatóak.

Város: Körutazás Indiában


India

Terület:  3 287 263 km2  Népesség:  846 303 000 fő  Főváros:  Újdelhi  Hivatalos nyelv:  hindi, angol  Pénznem:  1 indiai rúpia=100 paisa  Időzóna:  CET +5 óra (GMT +6 óra)  Áramforrás:  220V  Magyar Követség:  Újdelhi, 2/50-M, Nitimarg, Chanakyapuri, 110021 Tel: 91-11-611-4737. Fax: 91-11-688-6742 
Vízum: szükséges  Útlevél: szükséges  Országhívószám:  + 91

Földrajzilag a Föld hetedik legnagyobb és második legnépesebb országa. 28 államot és 7 szövetségi területet foglal magába. Tengerpartjainak hossza 7517 km.

Látnivalók

Ha Delhibe érkezünk, könnyen eszünkbe juthat, hogy miért is jöttünk ebbe az országba? Óriási szeméthegyek, tömeg, hangzavar és furcsa illat fogad bennünket. Ha mégsem fordulunk sarkon, és jobban elmerülünk a városban, csodálatos építészeti emlékeket, a világ egyik legnagyobb bazárját és remek ételeket fedezhetünk itt fel. A főváros remek kiindulópontot nyújt az agrai és a jaipudi kirándulásokhoz. Egyszóval, fogjuk be az orrunkat és élvezzük a nyüzsgést!
Mumbai, régi nevén Bombay, az ország legforgalmasabb városa, a híres indiai moziipar központja. Híres a Chowpatty strand és Ázsia legnagyobb vöröslámpás negyede.
Kalkutta az ország politikai, művészeti és oktatási központja. A város tüdeje a Maidan Park, a helyiek ide járnak krikett- és focimeccsekre, jógázni és politikai nagygyűlésekre is. A parkban található az óriási fehér márvány Viktória Emlékmű. Szintén érdemes megtekinteni az Indiai Múzeumot, az ország legnagyobb és legértékesebb múzeumát, a Botanikus Kertet és Howrah hidat, a világ legforgalmasabb hídját.
Agra a híres Taj Mahal városa. India turisztikai jelképe a valaha a szerelem oltárán emelt legkülönösebb épület, a Taj Mahal. A Mauzóleumot Jahan sah emelte második felesége halála után. Szintén ebben a városban található a vörös homokkőből épült Agra Erőd, melynek fala monumentális, a falon belül pedig csodaszép mecseteket, kerteket, termeket találhatunk. Sajnos nem minden része látogatható.
Varanasi 2000 éve India vallási központja. A szent folyó, a Gangesz partján épült zarándokhely a tudomány fellegvára is. A városban több mint 100 krematórium működik, ezek közül a Manikarnika Ghat a hindu emberek számára a legszentebb. Minden indiai embernek az a vágya, hogy testét itt hamvasszák el. A nyilvános hamvasztásokat a turisták is megnézhetik, de azért s videokamerákat ilyenkor hagyjuk otthon!
Shimla városa a gyarmati időkben a brit hódítók kedvelt pihenőhelye volt. A 2100 méter magasan fekvő városon meglátszik emiatt az angol ízlésvilág, a katolikus templom, a Gorton Kastély vagy a Vice Royal Lodge angol stílusban épült. Kufri síterepe csak 15 km-re fekszik innen.
Jaipur a híres rózsaszín városnegyedéről híres, melyet régi épületei és a városfal furcsa színe miatt neveznek így. Azért festették be, hogy jelezzék a város britekhez fűződő lojalitását Alfréd herceg látogatásakor 1853-ban. A település történelmi emlékei is ebben a városrészben vannak. Ezek közül kiemelkedik a Johari bazár, a világ egyik legnagyobb ékszerpiaca. A városra remek kilátás nyílik a Hawa Mahalból, az 1799-ben épített palotából. A magyarra Szelek Palotájaként fordítható épületet azért építették, hogy a királyi udvartartás hölgyei innen figyelhessék a város életét.
Udaipur India egyik legromantikusabb városa a Pichola-tó partján és szigetein fekszik. A város nevezetességei a Jagniwas és a Jagmandir Palota, a városi palota, a Jagdis templom és a Bagore ki Haveli.
Kochi történelmi emlékeiről híres kikötőváros. Óvárosa magán viseli a portugál, a holland és az angol építészet jellegzetes jegyeit. Itt található India legrégebbi temploma, de látható itt 16. századi szidó zsinagóga is. Érdemes elmenni egy város körüli sétahajókázásra, csoportokban úszkáló delfineket láthatunk.
A Kanha Nemzeti Park India legnagyobb nemzeti parkja, ez a dzsungel ihlette Kiplinget a Dzsungel Könyvének megírására. Elefántháton tigrismegfigyelő kirándulásra mehetünk.


Nagyon olcsón megúszhatjuk az indiai utazást, ha megelégszünk az igen szerény színvonalú szolgáltatásokkal. Az európaiak nagy része azonban ezt a komfortfokozatot nagyon kevésnek találja, a magas szintű szolgáltatásokért viszont komoly pénzt kell fizetni. Indiába tilos indiai rúpiát bevinni, illetve onnan kivinni. A városokban a legtöbb külföldi valutát könnyen beválthatjuk, de a legjobb, hogyha dollárt vagy fontot tartunk magunknál. Tanácsos minél többféle hitelkártyát és utazási csekket magunkkal vinni, így nem érhet bennünket meglepetés. Készüljünk fel arra, hogy a pénzváltás elég hosszadalmas művelet és rengeteg papír kitöltésével jár. A sérült vagy gyűrött bankjegyeket nem fogadják el sehol sem. A borravaló abszolút ismeretlen fogalom az országban, de ahhoz, hogy az ügyintézés egyszerűbb legyen, vagy valamilyen szolgáltatónál kedvezőbb bánásmódban részesüljünk, egy kevés csúszópénzt kell fizetnünk. Az utazás időpontja attól függ, hogy az ország melyik részébe kívánunk ellátogatni. Délre inkább az év elején utazzunk, északra pedig inkább nyáron! A Himalájába túrázni április és november között, síelni január és március között menjünk!
Az országban három nagy nemzetközi repülőtér van, az Európából érkező gépek Mumbai, Delhi vagy Kalkutta repterére érkeznek. Budapestről csak átszállással juthatunk el a fővárosba, de Mumbaiba heti öt gépet indít a Malév.

Térség: Körutazás Indiában

Ez a gyűjtő körzet a körutakat és a városlátogató utakat tartalmazza melyek Indiába szólnak. A szállások leírásai és helységei a programok leírásában találhatóak.

Város: Jaipur


India

Terület:  3 287 263 km2  Népesség:  846 303 000 fő  Főváros:  Újdelhi  Hivatalos nyelv:  hindi, angol  Pénznem:  1 indiai rúpia=100 paisa  Időzóna:  CET +5 óra (GMT +6 óra)  Áramforrás:  220V  Magyar Követség:  Újdelhi, 2/50-M, Nitimarg, Chanakyapuri, 110021 Tel: 91-11-611-4737. Fax: 91-11-688-6742 
Vízum: szükséges  Útlevél: szükséges  Országhívószám:  + 91

Földrajzilag a Föld hetedik legnagyobb és második legnépesebb országa. 28 államot és 7 szövetségi területet foglal magába. Tengerpartjainak hossza 7517 km.

Látnivalók

Ha Delhibe érkezünk, könnyen eszünkbe juthat, hogy miért is jöttünk ebbe az országba? Óriási szeméthegyek, tömeg, hangzavar és furcsa illat fogad bennünket. Ha mégsem fordulunk sarkon, és jobban elmerülünk a városban, csodálatos építészeti emlékeket, a világ egyik legnagyobb bazárját és remek ételeket fedezhetünk itt fel. A főváros remek kiindulópontot nyújt az agrai és a jaipudi kirándulásokhoz. Egyszóval, fogjuk be az orrunkat és élvezzük a nyüzsgést!
Mumbai, régi nevén Bombay, az ország legforgalmasabb városa, a híres indiai moziipar központja. Híres a Chowpatty strand és Ázsia legnagyobb vöröslámpás negyede.
Kalkutta az ország politikai, művészeti és oktatási központja. A város tüdeje a Maidan Park, a helyiek ide járnak krikett- és focimeccsekre, jógázni és politikai nagygyűlésekre is. A parkban található az óriási fehér márvány Viktória Emlékmű. Szintén érdemes megtekinteni az Indiai Múzeumot, az ország legnagyobb és legértékesebb múzeumát, a Botanikus Kertet és Howrah hidat, a világ legforgalmasabb hídját.
Agra a híres Taj Mahal városa. India turisztikai jelképe a valaha a szerelem oltárán emelt legkülönösebb épület, a Taj Mahal. A Mauzóleumot Jahan sah emelte második felesége halála után. Szintén ebben a városban található a vörös homokkőből épült Agra Erőd, melynek fala monumentális, a falon belül pedig csodaszép mecseteket, kerteket, termeket találhatunk. Sajnos nem minden része látogatható.
Varanasi 2000 éve India vallási központja. A szent folyó, a Gangesz partján épült zarándokhely a tudomány fellegvára is. A városban több mint 100 krematórium működik, ezek közül a Manikarnika Ghat a hindu emberek számára a legszentebb. Minden indiai embernek az a vágya, hogy testét itt hamvasszák el. A nyilvános hamvasztásokat a turisták is megnézhetik, de azért s videokamerákat ilyenkor hagyjuk otthon!
Shimla városa a gyarmati időkben a brit hódítók kedvelt pihenőhelye volt. A 2100 méter magasan fekvő városon meglátszik emiatt az angol ízlésvilág, a katolikus templom, a Gorton Kastély vagy a Vice Royal Lodge angol stílusban épült. Kufri síterepe csak 15 km-re fekszik innen.
Jaipur a híres rózsaszín városnegyedéről híres, melyet régi épületei és a városfal furcsa színe miatt neveznek így. Azért festették be, hogy jelezzék a város britekhez fűződő lojalitását Alfréd herceg látogatásakor 1853-ban. A település történelmi emlékei is ebben a városrészben vannak. Ezek közül kiemelkedik a Johari bazár, a világ egyik legnagyobb ékszerpiaca. A városra remek kilátás nyílik a Hawa Mahalból, az 1799-ben épített palotából. A magyarra Szelek Palotájaként fordítható épületet azért építették, hogy a királyi udvartartás hölgyei innen figyelhessék a város életét.
Udaipur India egyik legromantikusabb városa a Pichola-tó partján és szigetein fekszik. A város nevezetességei a Jagniwas és a Jagmandir Palota, a városi palota, a Jagdis templom és a Bagore ki Haveli.
Kochi történelmi emlékeiről híres kikötőváros. Óvárosa magán viseli a portugál, a holland és az angol építészet jellegzetes jegyeit. Itt található India legrégebbi temploma, de látható itt 16. századi szidó zsinagóga is. Érdemes elmenni egy város körüli sétahajókázásra, csoportokban úszkáló delfineket láthatunk.
A Kanha Nemzeti Park India legnagyobb nemzeti parkja, ez a dzsungel ihlette Kiplinget a Dzsungel Könyvének megírására. Elefántháton tigrismegfigyelő kirándulásra mehetünk.


Nagyon olcsón megúszhatjuk az indiai utazást, ha megelégszünk az igen szerény színvonalú szolgáltatásokkal. Az európaiak nagy része azonban ezt a komfortfokozatot nagyon kevésnek találja, a magas szintű szolgáltatásokért viszont komoly pénzt kell fizetni. Indiába tilos indiai rúpiát bevinni, illetve onnan kivinni. A városokban a legtöbb külföldi valutát könnyen beválthatjuk, de a legjobb, hogyha dollárt vagy fontot tartunk magunknál. Tanácsos minél többféle hitelkártyát és utazási csekket magunkkal vinni, így nem érhet bennünket meglepetés. Készüljünk fel arra, hogy a pénzváltás elég hosszadalmas művelet és rengeteg papír kitöltésével jár. A sérült vagy gyűrött bankjegyeket nem fogadják el sehol sem. A borravaló abszolút ismeretlen fogalom az országban, de ahhoz, hogy az ügyintézés egyszerűbb legyen, vagy valamilyen szolgáltatónál kedvezőbb bánásmódban részesüljünk, egy kevés csúszópénzt kell fizetnünk. Az utazás időpontja attól függ, hogy az ország melyik részébe kívánunk ellátogatni. Délre inkább az év elején utazzunk, északra pedig inkább nyáron! A Himalájába túrázni április és november között, síelni január és március között menjünk!
Az országban három nagy nemzetközi repülőtér van, az Európából érkező gépek Mumbai, Delhi vagy Kalkutta repterére érkeznek. Budapestről csak átszállással juthatunk el a fővárosba, de Mumbaiba heti öt gépet indít a Malév.

Térség: Körutazás Indiában

Ez a gyűjtő körzet a körutakat és a városlátogató utakat tartalmazza melyek Indiába szólnak. A szállások leírásai és helységei a programok leírásában találhatóak.

Város: Agra


India

Terület:  3 287 263 km2  Népesség:  846 303 000 fő  Főváros:  Újdelhi  Hivatalos nyelv:  hindi, angol  Pénznem:  1 indiai rúpia=100 paisa  Időzóna:  CET +5 óra (GMT +6 óra)  Áramforrás:  220V  Magyar Követség:  Újdelhi, 2/50-M, Nitimarg, Chanakyapuri, 110021 Tel: 91-11-611-4737. Fax: 91-11-688-6742 
Vízum: szükséges  Útlevél: szükséges  Országhívószám:  + 91

Földrajzilag a Föld hetedik legnagyobb és második legnépesebb országa. 28 államot és 7 szövetségi területet foglal magába. Tengerpartjainak hossza 7517 km.

Látnivalók

Ha Delhibe érkezünk, könnyen eszünkbe juthat, hogy miért is jöttünk ebbe az országba? Óriási szeméthegyek, tömeg, hangzavar és furcsa illat fogad bennünket. Ha mégsem fordulunk sarkon, és jobban elmerülünk a városban, csodálatos építészeti emlékeket, a világ egyik legnagyobb bazárját és remek ételeket fedezhetünk itt fel. A főváros remek kiindulópontot nyújt az agrai és a jaipudi kirándulásokhoz. Egyszóval, fogjuk be az orrunkat és élvezzük a nyüzsgést!
Mumbai, régi nevén Bombay, az ország legforgalmasabb városa, a híres indiai moziipar központja. Híres a Chowpatty strand és Ázsia legnagyobb vöröslámpás negyede.
Kalkutta az ország politikai, művészeti és oktatási központja. A város tüdeje a Maidan Park, a helyiek ide járnak krikett- és focimeccsekre, jógázni és politikai nagygyűlésekre is. A parkban található az óriási fehér márvány Viktória Emlékmű. Szintén érdemes megtekinteni az Indiai Múzeumot, az ország legnagyobb és legértékesebb múzeumát, a Botanikus Kertet és Howrah hidat, a világ legforgalmasabb hídját.
Agra a híres Taj Mahal városa. India turisztikai jelképe a valaha a szerelem oltárán emelt legkülönösebb épület, a Taj Mahal. A Mauzóleumot Jahan sah emelte második felesége halála után. Szintén ebben a városban található a vörös homokkőből épült Agra Erőd, melynek fala monumentális, a falon belül pedig csodaszép mecseteket, kerteket, termeket találhatunk. Sajnos nem minden része látogatható.
Varanasi 2000 éve India vallási központja. A szent folyó, a Gangesz partján épült zarándokhely a tudomány fellegvára is. A városban több mint 100 krematórium működik, ezek közül a Manikarnika Ghat a hindu emberek számára a legszentebb. Minden indiai embernek az a vágya, hogy testét itt hamvasszák el. A nyilvános hamvasztásokat a turisták is megnézhetik, de azért s videokamerákat ilyenkor hagyjuk otthon!
Shimla városa a gyarmati időkben a brit hódítók kedvelt pihenőhelye volt. A 2100 méter magasan fekvő városon meglátszik emiatt az angol ízlésvilág, a katolikus templom, a Gorton Kastély vagy a Vice Royal Lodge angol stílusban épült. Kufri síterepe csak 15 km-re fekszik innen.
Jaipur a híres rózsaszín városnegyedéről híres, melyet régi épületei és a városfal furcsa színe miatt neveznek így. Azért festették be, hogy jelezzék a város britekhez fűződő lojalitását Alfréd herceg látogatásakor 1853-ban. A település történelmi emlékei is ebben a városrészben vannak. Ezek közül kiemelkedik a Johari bazár, a világ egyik legnagyobb ékszerpiaca. A városra remek kilátás nyílik a Hawa Mahalból, az 1799-ben épített palotából. A magyarra Szelek Palotájaként fordítható épületet azért építették, hogy a királyi udvartartás hölgyei innen figyelhessék a város életét.
Udaipur India egyik legromantikusabb városa a Pichola-tó partján és szigetein fekszik. A város nevezetességei a Jagniwas és a Jagmandir Palota, a városi palota, a Jagdis templom és a Bagore ki Haveli.
Kochi történelmi emlékeiről híres kikötőváros. Óvárosa magán viseli a portugál, a holland és az angol építészet jellegzetes jegyeit. Itt található India legrégebbi temploma, de látható itt 16. századi szidó zsinagóga is. Érdemes elmenni egy város körüli sétahajókázásra, csoportokban úszkáló delfineket láthatunk.
A Kanha Nemzeti Park India legnagyobb nemzeti parkja, ez a dzsungel ihlette Kiplinget a Dzsungel Könyvének megírására. Elefántháton tigrismegfigyelő kirándulásra mehetünk.


Nagyon olcsón megúszhatjuk az indiai utazást, ha megelégszünk az igen szerény színvonalú szolgáltatásokkal. Az európaiak nagy része azonban ezt a komfortfokozatot nagyon kevésnek találja, a magas szintű szolgáltatásokért viszont komoly pénzt kell fizetni. Indiába tilos indiai rúpiát bevinni, illetve onnan kivinni. A városokban a legtöbb külföldi valutát könnyen beválthatjuk, de a legjobb, hogyha dollárt vagy fontot tartunk magunknál. Tanácsos minél többféle hitelkártyát és utazási csekket magunkkal vinni, így nem érhet bennünket meglepetés. Készüljünk fel arra, hogy a pénzváltás elég hosszadalmas művelet és rengeteg papír kitöltésével jár. A sérült vagy gyűrött bankjegyeket nem fogadják el sehol sem. A borravaló abszolút ismeretlen fogalom az országban, de ahhoz, hogy az ügyintézés egyszerűbb legyen, vagy valamilyen szolgáltatónál kedvezőbb bánásmódban részesüljünk, egy kevés csúszópénzt kell fizetnünk. Az utazás időpontja attól függ, hogy az ország melyik részébe kívánunk ellátogatni. Délre inkább az év elején utazzunk, északra pedig inkább nyáron! A Himalájába túrázni április és november között, síelni január és március között menjünk!
Az országban három nagy nemzetközi repülőtér van, az Európából érkező gépek Mumbai, Delhi vagy Kalkutta repterére érkeznek. Budapestről csak átszállással juthatunk el a fővárosba, de Mumbaiba heti öt gépet indít a Malév.

Térség: Delhi

Város: Delhi


Válogasson útjaink közt téma szerint!