+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Trópusi meseországok: Malajzia és...

Malajzia, Körutazás Malajziában

Szállás típus: Hotel ****+
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Indulás:

Ezen körutazásunk Ázsia két csodaszép országát, a Magyarországon eddig érdemtelenül elhanyagolt Malajziát és Szingapúrt mutatja be. Mindkét országban a lakosság nagy részét 3 különböző nép teszi ki: malájok (muzulmánok), indiaiak (hinduk) és kínaiak (buddhisták vagy taoisták) élnek együtt békében. A körutazás egyik nagy élményét éppen a különböző népek, kultúrák, vallások megismerése jelenti.
Szingapúrról közismert, hogy a világ egyik legfejlettebb országa, a városállam pazar építészetével a világon csak nagyon kevés ország versenyezhet. Ugyanakkor Malajzia is óriási fejlődésen ment keresztül az elmúlt 40 évben, kiváló infrastruktúrával várja a turistákat.
Mindkét ország az egyenlítő közelében fekszik, ahol a táj, a falvak, a városok szépségét megsokszorozza a buja trópusi növényzet. A nappali csúcshőmérsékletek egész évben általában 30 és 35 fok között mozognak, ennél melegebb csak ritkán fordul elő.

Utazás

Menetrend szerinti repülőjáratokkal, egyszeri átszállással (érkezés Kuala Lumpurba, elutazás Szingapúrból). Malajziában és Szingapúrban légkondicionált autóbusszal, a 12. napon Langkawiról Szingapúrba repülőgéppel.

Szállás

12 éjszaka 4-5 csillagos (4 éjszaka 4 csillagos + 8 éjszaka 5 csillagos) szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban. A szállodákhoz úszómedence is tartozik.

Ellátás

12 reggeli, valamint 9 főétkezés (ebéd vagy vacsora) a 3. naptól a 11. napig.
Megjegyzések:
1. A reggeli bőséges svédasztal a 9. és a 12. napok kivételével, amikor a komp, illetve a repülőgép korai indulása miatt a szállodák csak reggeli hidegcsomagot tudnak biztosítani.
2. A 13. napon a fakultatív program tartalmazza a vacsorát, a 14. nap éjszakáján, az elutazás után pedig a repülőgépen szolgálnak fel meleg ételt. (Hasonlóképpen a többi hosszú repülőjáraton is biztosítanak meleg étkezést.) A 2. napon Melakában, a 12. napon pedig Szingapúrban az étkezés egyénileg könnyen megoldható.

 

1. nap:
Elutazás Budapestről egyszeri átszállással Malajziába.

2. nap: Melaka
Érkezés Kuala Lumpur szupermodern nemzetközi repülőterére helyi idő szerint a kora délutáni órákban. Utazás autóbusszal Melakába, szállás (1 éj).

3. nap: Melaka, Putrajaya
Melaka Malajzia legrégibb városa, fekvésének köszönhetően a középkor óta Délkelet-Ázsia egyik legfontosabb kereskedelmi központja. Már az európaiak megjelenése előtt a kínaiak, majd az arabok gyarmatosították, az 1500-as évektől pedig előbb a portugál, aztán a holland, végül az angol gyarmatbirodalom fontos városa volt. Mindegyik gyarmatosító rajta hagyta a nyomát a településen, nem csoda, hogy a számtalan szép épülettel, történelmi emlékkel rendelkező város az UNESCO világörökség részét képezi.
Városnézés, majd látogatás a Baba Nyonya Múzeumban, ahol betekintést nyerhetünk a városban élők évszázadokkal ezelőtti életmódjába.
Délután utazás Kuala Lumpurba, Malajzia fővárosába. Útközben városnézés Putrajayában, az ország új kormányzati központjában. Kuala Lumpur közelében épült fel az utóbbi két évtizedben ez a gyönyörűszép város. Putrajaya még a sokat látott nagy világutazókat is lenyűgözi modern palotáival, parkjaival, tavaival. A rózsaszín márványból épült Putra-mecset talán a leglátványosabbnak számít Délkelet-Ázsiában.
Szállás Kuala Lumpurban (3 éj).

4. nap: Kuala Lumpur
Az egész napot Kuala Lumpurban töltjük. Az autóbuszos városnézés során több hosszabb-rövidebb fotószünetet tartunk, például a Petronas tornyoknál (a világ legmagasabb ikertornyai), a Nemzeti Emlékműnél, a Függetlenség terén, a szépen felújított Jamek mecsetnél és a Királyi Palotánál. A nap folyamán látogatást teszünk a híres Madárparkban (a világ egyik legnagyobb madárparkja, ahol a trópusi madarakon kívül az egzotikus vegetációban is gyönyörködhetünk), valamint a Nemzeti Múzeumban (amely kiválóan bemutatja Malajzia történelmét és népeinek kultúráját). A kínai negyedben tett séta közben látjuk majd a színpompás hindu Sri Mariamman-templomot. A nap egyik csúcspontját jelenti a vacsora helyszíne: a forgó étterem a Kuala Lumpur toronyban, mely a világ egyik legmagasabb tévétornya (421 méter magas).

5. nap: Batu-barlangok, dzsungeltúra, Kuala Lumpur
Barangolás Kuala Lumpur környékén. Először a Batu-barlangokhoz látogatunk, ahol egy híres hindu szentély található. Ezt követően a malajziai dzsungellel ismerkedünk, lehetőség sétára, könnyű túrára, a fák lombkorona szintjével egy magasságban található sétaút kipróbálására.
Délután egy nagyszerű kézműves központot látogatunk meg Kuala Lumpur belvárosában, majd a nap hátralévő részében szabad program.

6. nap: Lata Iskandar vízesés, Cameron-hegység (Tanah Rata, pillangófarm, teaültetvények)
Utazás Kuala Lumpurtól észak felé előbb autópályán, majd kanyargós hegyi utakon a Cameron-hegységbe. Az út mentén néhány pici bennszülött falu is felbukkan. Pihenő a Lata Iskandar vízesésnél.
A Cameron-hegység 1500 méter magasan fekvő hangulatos üdülőhelyei egész évben ideális klímát biztosítanak, a nappali csúcshőmérsékletek szinte mindig 20 és 25 Celsius fok között vannak. Ismerkedés Tanah Ratával, a hegység fő üdülőhelyével, majd látogatás egy pillangófarmon, ahol sokféle egzotikus élőlényt mutatnak be. A nap csúcspontját egy gyönyörűszép teaültetvény meglátogatása jelenti, közben rövid ismerkedés a tea feldolgozási folyamatával.
Szállás a Cameron-hegység egy szép fekvésű szállodájában (1 éj).

7. nap: Sam Poh Tong barlangtemplom, Kuala Kangsar, Orangután-sziget, Penang
Utazás tovább észak felé. Leereszkedünk a Cameron-hegységből, majd Ipoh városa mellett megnézünk egy nagyon érdekes kínai buddhista barlangtemplomot (Sam Poh Tong). A templom épületegyütteséhez tartozó díszkert az egyik legszebb egész Malajziában.
Ezután Perak tartomány szultánjának székvárosával, Kuala Kangsarral ismerkedünk. Fotószünet az Ezeregyéjszaka meséire emlékeztető Ubudiah-mecsetnél, valamint a régi és az új szultáni palotánál.
Kora délután egy különleges helyet keresünk fel, az Orangután-szigetet, mely egy tavon található Bukit Merah városka közelében. Hajóval kelünk át a szigetre. Az orangután egy erősen veszélyeztetett állatfaj, az egész világon sokat küzdenek a faj fennmaradásáért. A szigeten létrehozott létesítmény is az orangutánok megmentését szolgálja. Természetes környezetben ismerkedhetünk meg ezekkel az intelligens állatokkal és életmódjukkal.
Megérkezés Penang szigetére a világ egyik leghosszabb hídján keresztül (13,5 km). Szállásunk Georgetown közelében lesz egy tengerparti szállodában (2 éj).
Figyelem: Penang szigete mentén a tenger vize nem elég tiszta ahhoz, hogy ideális legyen fürdésre, a turisták inkább a szállodák úszómedencéit részesítik előnyben.

8. nap: Penang, Georgetown
Városnézés Penang szigetének gyönyörű fővárosában, Georgetownban, melyet az angolok alapítottak, ma nagyrészt kínaiak lakják, és számtalan történelmi nevezetességének köszönhetően része az UNESCO világörökségnek. A legérdekesebb látnivalók a Wat Chaiya Mangkalaram thai templom (a világ egyik legnagyobb fekvő Buddha-szobrával), a kínai Khoo klán pazar temploma és székháza (ahol egy érdekes múzeum a klán történetét is bemutatja), a britek által épített Cornwallis erőd, valamint a tengerbe benyúló mólók mentén a vízre épült faházakból álló városnegyed (egy egészen különleges életforma).
Napközben megnézzük a közeli Kek Lok Si templomot is, a hegytetőn álló építmény a legjelentősebb és talán a leglátványosabb buddhista templomegyüttes Malajziában.

9. nap: Langkawi szigete
Búcsú Penang szigetétől, kompátkelés Langkawi szigetére, mely az Andamán-tengeri szigetcsoport gyöngyszeme, Malajzia legkedveltebb üdülőhelye. A gyönyörű trópusi paradicsom homokos tengerparttal, fürdésre alkalmas, tiszta vizű tengerrel, álomszép természeti környezettel rabul ejt minden látogatót. Megérkezés után a szobák elfoglalása az 5 csillagos szállodakomplexumban (3 éj). A nap hátralévő részében szabad program.

10. nap: Langkawi szigete
Ismerkedés a magasból Langkawi szigetével és a környező szigetvilággal. Utazás kabinos felvonóval a híres Mat Cincang hegy csúcsáig. Útközben lélegzetelállító panoráma tárul elénk (buja trópusi esőerdők, vízesések, a közel 100 szigettel telepöttyözött Andamán-tenger). A hegytetőn lehetőség kilátópontok felkeresésére, megcsodálhatjuk az acélhidat is, amely a Mat Cincangot köti össze a szomszédos hegycsúccsal. Az érdeklődők fel is mehetnek a hídhoz és sétálhatnak rajta. A felvonózás után látogatás a kb. 1000 krokodilnak otthont adó krokodilfarmon, a krokodil show megtekintése.
A félnapos kirándulás után szabad program, pihenés a trópusi tengerparton.

11. nap: Langkawi szigete
Szabad program, pihenés a trópusi tengerparton, fakultatív programlehetőségek. Langkawi számtalan érdekes és sokszínű kirándulási és szabadidős lehetőséget kínál (hajókirándulások, dzsungeltúrák, búvárkodás, vásárolgatás, városnézés stb.). A programok kiválasztásában idegenvezetőnk a helyszínen segítséget nyújt.

12. nap: Szingapúr
Reggel transzfer Langkawi repülőterére, elutazás Szingapúrba.
Megérkezést követően félnapos városnézés a szuperlatívuszok városában. Szingapúr nevezetességei közül nehéz egy-kettőt kiemelni, egyik csoda a másik után következik. Egy kis ízelítő: a városközpont csúcsmodern épületei, a Singapore Flyer (a világ legnagyobb óriáskereke), a gyönyörűen felújított kínai negyed, a botanikus kert felejthetetlen egzotikus vegetációja (legszebb része a Nemzeti Orchidea Kert) stb.
A közös programok után szabad program, lehetőség az Ázsiai Civilizációk Múzeumának megtekintésére, majd transzfer a városközponti szállodába (2 éj).

13. nap: Szingapúr
Délelőtt pihenés a szállodában, illetve annak úszómedencéjénél, vagy pedig részvétel az idegenvezetőnk által szervezett kiránduláson a híres szingapúri állatkertben.
Délután a szingapúri városnézés folytatása: a Raffles Hotel (Ázsia egyik legpatinásabb szállodája), a hangulatos indiai és maláj negyed, panoráma a Marina Bay Sands Hotel tetejéről (3 felhőkarcoló tetejét egy hajót formázó óriási terasz fogja át), a történelmi épületek a brit gyarmatosítás időszakából, a Singapore folyó menti gyönyörű házsorok, a Merlion szobra (Szingapúr oroszlánfejű és haltestű jelképe) stb.
Fakultatív program: Vacsora egy helyi étteremben, majd a Marina Bay Sands Hotel látványos, zenés-lézeres fényshow-jának megtekintése következik. A programunk zárásaként 20-25 perces hajózás a Singapore folyón. Visszaérkezés a szállodába este tíz óra körül.
A fakultatív program ára: 37.000 Ft – egyszerűbb büfévacsorával.

14. nap: Szingapúr
Délelőtt pihenés a szállodában, illetve annak úszómedencéjénél, vagy pedig szabadidő a bevásárlóközpontok utcájában, az Orchard Roadon (több mint 20 hatalmas pláza/bevásárlóközpont van egymás mellett).
A délután nagy részét Sentosa szigetén tölti a csoport. Közvetlenül a fősziget mellett található ez a kisebb sziget, ahova kabinos drótkötélpályán jutunk át. Sentosán tucatnyi, a turistákat tömegesen vonzó attrakció épült. A drótkötélpálya kabinjaiból megcsodáljuk a környék pazar panorámáját, majd közösen megnézzük a „SEA Aquarium” nevű óceanáriumot (a világ egyik legnagyobb akváriuma varázslatos tengeri élővilággal). Lehetőség további nevezetességek megtekintésére, a programok kiválasztásában az idegenvezető a helyszínen segítséget nyújt (pl. kabinos felvonózás a sziget felett, Madame Tussauds panoptikum, „Images of Singapore” múzeum stb. Ez utóbbi rendkívül látványos formában meséli el Szingapúr történelmét.)
Sentosa szigete után kora este visszautazás a belvárosba, rövid szabad program, illetve zuhanyozási lehetőség a szállodában. Útban a reptér felé a városállam egyik különleges attrakciójának, a „Gardens by the Bay” nevű parknak a megtekintésével búcsúzunk Szingapúrtól. A parkban található, 18-50 m magas mesterséges óriásfák este színesen világítanak, lombkoronájukat „égi sétaút” köti össze, ahonnan lenyűgöző a kivilágított város látványa.
Késő este transzfer a repülőtérre, éjfél után elutazás Szingapúrból egyszeri átszállással Budapestre.

15. nap:
Érkezés Ferihegyre a kora délutáni órákban (az előzetes menetrend szerint).

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Időpontok - Teljes részvételi díj
2024. jan. 9-23.  995.000 Ft + 177.000 Ft (reptéri ill.) = 1.172.000 Ft  
2024. febr. 12-26.  1.030.000 Ft + 177.000 Ft (reptéri ill.) = 1.207.000 Ft  
2024. márc. 19 - ápr. 2.  1.040.000 Ft + 177.000 Ft (reptéri ill.) = 1.217.000 Ft  

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket (beleértve a Langkawi – Szingapúr járatot is) a hosszú járatokon 30 kg-os (a belső járaton 25 kg-os) feladható poggyásszal, a reptéri illetéket, a 12 éjszakai szállást, 12 reggelit, 9 főétkezést (ebéd vagy vacsora), az útlemondási biztosítást, az irodánk idegenvezetőjét a budapesti indulástól a budapesti érkezésig, a helyi idegenvezetéseket, a transzfereket, a helyi autóbuszos közlekedést, a kompjegyet Langkawi szigetére, a felsorolt programokat, valamint a programleírás szerinti belépődíjakat Malajziában, de nem tartalmazza a szingapúri belépődíjakat.

A helyszínen borravalót illik adni a gépkocsivezetőknek és a helyi idegenvezetőknek (természetesen csak akkor, ha elégedettek a munkájukkal). Utasonként összesen kb. 30 dollárra kell számítani.

Egyágyas felár: 356.000 Ft 

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 520 Ft/nap

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Érintett desztinációk:

Malajzia

Főbb látnivalók:
Melaka
Történelmi jelentőségű hely, mely magán hordozza a kínai, a portugál, a holland és a brit hatások nyomait. Valaha a régió legfontosabb kereskedelmi központja volt, ma azonban már nem több, mint egy nyugalmas város. Ősöreg dzsunkáikkal az itt lakók még mindig felvitorláznak a folyón, végtelen bájt adva ezzel a tájnak, a városban pedig találhatunk kínai utcácskákat, antik üzleteket, templomokat, és a mára már kiköltözött európai hódítók emlékeit.
Georgetown- Penang-sziget
A legrégibb brit település Malájziában és a legelső üdülőhely is egyben. Ami igazán egyedülállóvá teszi a szigetet, az az északkeleti parton található Georgetown. Néhány városrészben azt hihetjük, hogy ötven évet visszaugrottunk az időben. Régi kínai épületek, piacok, templomi ceremóniák és mindenféle ázsiai utcai életre jellemző tevékenység várja az idelátogatót.
Cameron-felföld
A félsziget központi részén található, a maláj teaipar központja. Magas fekvésének köszönhetően (1500-1800 m) a helyiek és a turisták kedvelt kirándulóhelye az itt jellemző kellemesebb klíma miatt.
Tioman-sziget
A félszigettől keletre találjuk ezt a mesebeli szigetet. Gyönyörű partjaival, tiszta, koralloknak otthont adó vizeivel, kristálytiszta patakjaival és magas hegycsúcsaival egyedülálló látványt és élményt nyújt. A főszezon június és augusztus között van, míg a monszun ideje alatt, november és január között a terület szinte néptelen. 

Egészségügyi előírások: kötelező védőoltás nincs. Csak palackozott víz fogyasztása javasolt.
Időjárás: trópusi. Esős időszakok: augusztus-szeptember a félsziget nyugati partján, október-február a félsziget keleti részén és Kelet-Malajziában. Egész évben meleg és párás a levegő. A hőmérséklet általában 20-30°C között van, a páratartalom pedig 90%-os. A monszun hatása igazán csak a félsziget keleti részén érezhető, itt van igazi esős évszak, de ekkor az eső csupán rövid időre szakítja meg a napsütést, inkább a futó záporok jellemzőek.
Öltözködés: 
Malajzia muzulmán ország, ezért a hölgyvendégek lehetőleg ne fürdőruhában látogassanak el a halászfalvakba és a kisvárosokba. Egyébként a nyaralóöltözet mindenhol megfelel, ám néhány étteremben és éjszakai szórakozóhelyen elvárják az elegánsabb megjelenést.

Nem könnyű kifejezetten maláj ételt találni, bár választhatunk a kínai, a nyonya (kínai alapanyagok, helyi fűszerezéssel), az indiai, az indonéz és néhol a nyugati konyha remekeiből is. A satay (húsos kebab fűszeres mogyorószószban) viszont maláj találmány, és mindenhol megtaláljuk. A gyümölcsök szerelmesei is kedvükre csemegézhetnek az óriási déligyümölcs választékból.

Közlekedés: balra tarts (jobb kormányos autók).
Az MAS (Malaysian Airline System ) a belföldi közlekedésben a legjelentősebb légitársaság.
A félsziget gyors, gazdaságos és kiterjedt buszhálózattal rendelkezik. A vonat szintén kényelmes és gazdaságos megoldást jelent, de csupán két vonalon közlekedik.
Nincs vizi összeköttetés a sziget és a félsziget között, így ezt a távolságot repülővel kell megtennünk. 

Melaka volt az első település a maláj félszigeten, ahová az európai kalandorok az 1500-as évek elején megérkeztek. A portugálok voltak az elsok 1511-ben, ezután érkeztek a hollandok 1641-ben. Őket követték az angolok 1795-ben, akik le is telepedtek itt. Ám előtte Melaka kis kínai segítséggel - a fentről betolakodó sziámiakat megakadályozandó - az egész maláj félszigetet uralta. Az angolok évtizedekig csak a maláj kikötők iránt mutattak érdeklődést, ez az amerikai polgárháborút követően megváltozott. A mai Kuala Lumpur területén ugyanis nagy mennyiségű ónt találtak. Ez pedig kapóra jött az északi erőknek, akik konzervdobozokhoz importálták az ónt, mint alapanyagot. Az intenzív külszíni bányászat miatt a mai maláj fováros egy mesterséges völgyben fekszik. Az angolok kezdtek indiaiakat és kínaiakat behozni a félszigetre, ami gyökeresen megváltoztatta az orság etnikai összetételét. A Második Világháborúban a japánok rögtön a Pearl Harbor-i bombázás után megszállták Malajziát és az angolokat pillanatok alatt kiverték a félszigetrol. A japán uralomnak a háború befejeződése vetett véget, nem az angol felszabadítók.Az ország 1957-ben vált függetlenné az angol birodalomtól. Túl sok volt azonban a jelentkező az ország vezetésére és ez - mint mindig - polgárháborúhoz vezetett. 1963-ban a két észak-borneói állam Szingapúrral együtt belépett a Maláj Államszövetségbe. Szingapúr azonban hamar meggondolta magát és két év múlva - főként az etnikai különbségeknek köszönhetően - kilépett. 1974-ben egy olyan koalíció került hatalomra, mely azóta sorra nyeri a választásokat, és úgy tűnik, van is rá alapja. Malajzia a régió legdinamikusabban fejlődő országa és az etnikai ellentétek is elsimulni látszanak. A kínaiak a gazdaságban, a malájok a politikában találták meg a számításukat.
Ünnepek:
Nemzeti nap (aug. 31.). A Ramadánhoz kapcsolódik a legtöbb ünnep, mely a muzulmán naptár kilencedik hónapjában van. A Ramadán végén három napos ünnep zajlik, ez a legfontosabb maláj esemény: Hari Raya Puasa. A Hari Raya Haji a sikeres mekkai zarándoklatot ünnepli két napon keresztül. Januárban vagy februárban a Kínai Újévet vidám, táncos parádéval üdvözlik. A legdrámaibb hindu fesztivál a január végén tartandó Thaipusam.
Sportolási lehetőségek:
A búvárkodás fantasztikus élményt nyújt itt is. Túrázhatunk kerékpárral, vagy anélkül, részt vehetünk madárfigyelésen, kenu és halásztúrákon, sőt teknősöket is csodálhatunk.

Térség: Körutazás Malajziában

Város: Körutazás Malajziában


Szingapúr

A városállam Ázsia legkisebb köztársasága. Az Egyenlítőtől alig 140 km-re található, ezért klímája miatt az év bármely szakában látogatható. Az üzleti céllal utazók mellett napjainkban a turistaforgalom is jelentősen megemelkedett. Azoknak is ajánljuk, akik Ázsia vagy Ausztrália valamely városába igyekeznek, és Szingapúrban járatot kell váltaniuk.

Térség: Szingapúr

Város: Szingapúr

Látnivalók:  A Clarke Quay a brit gyarmati idők egykori folyami kikötője a Sigapore-folyón. A felhőkarcolók árnyékába szorult gyarmati időket idéző házacskák zsúfolt kiülős éttermekké, esti szórakozóhelyekké alakultak át. Az 1887-ben megnyitott Beach House-t a modern városállam megalapítójáról Raffles Hotelnek nevezték el, és 1987-ben műemléknek nyilvánították. A Sentosa-sziget rengeteg természeti és mesterséges látványossággal kiépített hely a turistáknak és a helyieknek egyaránt. Itt található az egyetlen megmaradt tengerparti erőd, a Siloso-erőd. A Lepkék Parkja, a Rovarok Királysága és az óceánárium a régió faunájának egy-egy szegmensét mutatja be. Szingapuri állatkert Jurong madárpark (forrás: wikipedia)

Malajzia

Főbb látnivalók:
Melaka
Történelmi jelentőségű hely, mely magán hordozza a kínai, a portugál, a holland és a brit hatások nyomait. Valaha a régió legfontosabb kereskedelmi központja volt, ma azonban már nem több, mint egy nyugalmas város. Ősöreg dzsunkáikkal az itt lakók még mindig felvitorláznak a folyón, végtelen bájt adva ezzel a tájnak, a városban pedig találhatunk kínai utcácskákat, antik üzleteket, templomokat, és a mára már kiköltözött európai hódítók emlékeit.
Georgetown- Penang-sziget
A legrégibb brit település Malájziában és a legelső üdülőhely is egyben. Ami igazán egyedülállóvá teszi a szigetet, az az északkeleti parton található Georgetown. Néhány városrészben azt hihetjük, hogy ötven évet visszaugrottunk az időben. Régi kínai épületek, piacok, templomi ceremóniák és mindenféle ázsiai utcai életre jellemző tevékenység várja az idelátogatót.
Cameron-felföld
A félsziget központi részén található, a maláj teaipar központja. Magas fekvésének köszönhetően (1500-1800 m) a helyiek és a turisták kedvelt kirándulóhelye az itt jellemző kellemesebb klíma miatt.
Tioman-sziget
A félszigettől keletre találjuk ezt a mesebeli szigetet. Gyönyörű partjaival, tiszta, koralloknak otthont adó vizeivel, kristálytiszta patakjaival és magas hegycsúcsaival egyedülálló látványt és élményt nyújt. A főszezon június és augusztus között van, míg a monszun ideje alatt, november és január között a terület szinte néptelen. 

Egészségügyi előírások: kötelező védőoltás nincs. Csak palackozott víz fogyasztása javasolt.
Időjárás: trópusi. Esős időszakok: augusztus-szeptember a félsziget nyugati partján, október-február a félsziget keleti részén és Kelet-Malajziában. Egész évben meleg és párás a levegő. A hőmérséklet általában 20-30°C között van, a páratartalom pedig 90%-os. A monszun hatása igazán csak a félsziget keleti részén érezhető, itt van igazi esős évszak, de ekkor az eső csupán rövid időre szakítja meg a napsütést, inkább a futó záporok jellemzőek.
Öltözködés: 
Malajzia muzulmán ország, ezért a hölgyvendégek lehetőleg ne fürdőruhában látogassanak el a halászfalvakba és a kisvárosokba. Egyébként a nyaralóöltözet mindenhol megfelel, ám néhány étteremben és éjszakai szórakozóhelyen elvárják az elegánsabb megjelenést.

Nem könnyű kifejezetten maláj ételt találni, bár választhatunk a kínai, a nyonya (kínai alapanyagok, helyi fűszerezéssel), az indiai, az indonéz és néhol a nyugati konyha remekeiből is. A satay (húsos kebab fűszeres mogyorószószban) viszont maláj találmány, és mindenhol megtaláljuk. A gyümölcsök szerelmesei is kedvükre csemegézhetnek az óriási déligyümölcs választékból.

Közlekedés: balra tarts (jobb kormányos autók).
Az MAS (Malaysian Airline System ) a belföldi közlekedésben a legjelentősebb légitársaság.
A félsziget gyors, gazdaságos és kiterjedt buszhálózattal rendelkezik. A vonat szintén kényelmes és gazdaságos megoldást jelent, de csupán két vonalon közlekedik.
Nincs vizi összeköttetés a sziget és a félsziget között, így ezt a távolságot repülővel kell megtennünk. 

Melaka volt az első település a maláj félszigeten, ahová az európai kalandorok az 1500-as évek elején megérkeztek. A portugálok voltak az elsok 1511-ben, ezután érkeztek a hollandok 1641-ben. Őket követték az angolok 1795-ben, akik le is telepedtek itt. Ám előtte Melaka kis kínai segítséggel - a fentről betolakodó sziámiakat megakadályozandó - az egész maláj félszigetet uralta. Az angolok évtizedekig csak a maláj kikötők iránt mutattak érdeklődést, ez az amerikai polgárháborút követően megváltozott. A mai Kuala Lumpur területén ugyanis nagy mennyiségű ónt találtak. Ez pedig kapóra jött az északi erőknek, akik konzervdobozokhoz importálták az ónt, mint alapanyagot. Az intenzív külszíni bányászat miatt a mai maláj fováros egy mesterséges völgyben fekszik. Az angolok kezdtek indiaiakat és kínaiakat behozni a félszigetre, ami gyökeresen megváltoztatta az orság etnikai összetételét. A Második Világháborúban a japánok rögtön a Pearl Harbor-i bombázás után megszállták Malajziát és az angolokat pillanatok alatt kiverték a félszigetrol. A japán uralomnak a háború befejeződése vetett véget, nem az angol felszabadítók.Az ország 1957-ben vált függetlenné az angol birodalomtól. Túl sok volt azonban a jelentkező az ország vezetésére és ez - mint mindig - polgárháborúhoz vezetett. 1963-ban a két észak-borneói állam Szingapúrral együtt belépett a Maláj Államszövetségbe. Szingapúr azonban hamar meggondolta magát és két év múlva - főként az etnikai különbségeknek köszönhetően - kilépett. 1974-ben egy olyan koalíció került hatalomra, mely azóta sorra nyeri a választásokat, és úgy tűnik, van is rá alapja. Malajzia a régió legdinamikusabban fejlődő országa és az etnikai ellentétek is elsimulni látszanak. A kínaiak a gazdaságban, a malájok a politikában találták meg a számításukat.
Ünnepek:
Nemzeti nap (aug. 31.). A Ramadánhoz kapcsolódik a legtöbb ünnep, mely a muzulmán naptár kilencedik hónapjában van. A Ramadán végén három napos ünnep zajlik, ez a legfontosabb maláj esemény: Hari Raya Puasa. A Hari Raya Haji a sikeres mekkai zarándoklatot ünnepli két napon keresztül. Januárban vagy februárban a Kínai Újévet vidám, táncos parádéval üdvözlik. A legdrámaibb hindu fesztivál a január végén tartandó Thaipusam.
Sportolási lehetőségek:
A búvárkodás fantasztikus élményt nyújt itt is. Túrázhatunk kerékpárral, vagy anélkül, részt vehetünk madárfigyelésen, kenu és halásztúrákon, sőt teknősöket is csodálhatunk.

Térség: Langkawi

Város: Langkawi

Langkawi, hivatalos nevén Langkawi, a Jewel of Kedah ( maláj : Langkawi Permata Kedah) egy szigetcsoport 104 szigetek Andamán-tenger , mintegy 30 km-re a kontinentális tengerpartján az északnyugati Malajziában Langkawi azt jelenti, vöröses barna sas köznyelvi Malay 2007-től a a Landkawi Geopark az UNESCO Világörökség része. (forrás: wikipedia)

Válogasson útjaink közt téma szerint!