+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Baltikum - Szentpétervár - repülővel

Oroszország, Körutazás Oroszországban

Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Körutazás, Városlátogatás
Indulás:
Litvánia, Lettország és Észtország alkotják a Baltikum legfőbb gyöngyszemeit! Ezen a vidéken középkori városok, régi várak, egyre több restaurált főúri lak, hatalmas erdős vidék tárul az ideérkező turisták szeme elé. A balti országok több évszázados elnyomás után ismét elnyerték a függetlenségüket és az általánosan tapasztalható globalizáció ellenére egyre inkább erősítik nemzeti kultúrájukat, identitásukat!

Szentpétervár orosz földön az első város, amelyet kőből építettek. Lenin hatalomra kerülésekor a forradalom bölcsőjévé vált, a második világháború idején pedig a nemzeti büszkeség jelképe lett. A legeurópaibb orosz város varázsát még a XX. évszázad viszontagságai sem tépázták meg.

Azokra az utastársainkra gondolva állítottuk össze a válogatást, akik az autóbuszozás helyett a kényelmesebb repülős utazást részesítik előnyben.

Utazás: Budapest – Riga, Vilnius – Tallinn, Tallinn – Riga és Riga – Szentpétervár útvonalakon közvetlen repülőjáratokkal, Szentpétervár – Budapest útvonalon rigai átszállással, a körutazáson és a városnézések alkalmával, helyi autóbuszokkal.

Elhelyezés: helyi *** szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás: reggeli és fakultatív félpanzió


1. nap: Budapest – Riga
Elutazás a koradélutáni órákban közvetlen járattal a lett fővárosba, Rigába. Érkezést követően transzfer a szállodába. Vacsora után esti séta. RIGA gazdag történelmi múltú település, a Hanza-szövetség büszke tagja. Napjainkra a Baltikum legnagyobb, legnépesebb „metropoliszává” fejlődött. Az egykori rigai kereskedők gazdagságát őrzik az épen maradt, pompásan díszített házak. Szállás.

2. nap: Riga – Rundale – Vilnius (kb. 370 km)

Irány a szomszédos Litvánia! Útközben, még lett területen, ismerkedés RUNDᾹLE kastélyával és parkjával, mely az ország egyik legszebb műemléke. A szentpétervári Téli Palotára hasonlító főúri lak jelentette a csúcspontját a német és az orosz társadalom XVIII-XIX. századi összefonódásának. Átkelve Litvániába, rövid megálló a Keresztek-hegyénél, mely a katolicizmus és az egykor sok istent tisztelő, az ún. baltikumi ősi vallás keveredését szimbolizálja. A keresztek sokasága az elmúlt évszázadok mártírjainak állít emléket. Továbbutazás Vilniusba, szállás.

3. nap: Vilnius – Trakai – Tallinn (kb. 60 km)

VILNIUS, a litván főváros két folyó partján, a Neris és a Vilnelen találkozásánál fekszik. A templomtornyokban és barokk épületekben bővelkedő, sajátos hangulatú város főbb nevezetességei: Szt. Sztaniszláv Székesegyház a harangtoronnyal, Szt. Anna templom az ún. „lángoló gótika” remekműve, a Báthory István alapította régi egyetemi udvarok, a Péter-Pál templom gazdag stukatúr díszítései stb. Szabadidő után utazás TRAKAI-ba, a szigetvárosba, amely impozáns gótikus vízi-várának köszönhetően népszerű a turisták körében. Vilnius alapítása előtt itt volt a litván nagyfejedelemség székhelye. Este átrepülünk az észt fővárosba. Szállás Tallinnban.

4. nap: Tallinn – Riga

Reggeli után ismerkedés az örökké nyüzsgő TALLINN városával. Fontos kikötőváros, melyben ötvöződik a világiasság és a vidéki hangulat. Egykor fontos tagja volt a Hanza-szövetségnek, az együttműködés meghatározó jelentőségű volt a város kereskedelmi kapcsolataira, fejlődésére, és a német kereskedők pozíciójának megerősödésében is. Növekvő gazdasági erejét a környező országok politikai befolyásolással ellensúlyozták, mely hatott az egységes városkép kialakulására is. Nem véletlen, hogy az egykori társult városokban a mai műemlék épületek népszerűek a turisták körében. Autóbuszos városnézés: Katalin negyed, kikötő, Dalos mező, egykori olimpiai falu stb. Séta az óvárosban: dóm, pravoszláv székesegyház, városháza, városfal az egyedi és nevesített bástyáival (pl. Kövér Margit, Hosszú Hermann stb.), Európa egyik legrégibb patikája a főtéren stb. Rövid szabadidő a belvárosban, majd transzfer a repülőtérre és irány a lett főváros. Szállás Rigában.

5. nap: Riga – Szentpétervár
RIGA gazdag történelmi múltú település, a Hanza-szövetség büszke tagja. Napjainkra a Baltikum legnagyobb, legnépesebb „metropoliszává” fejlődött. Az egykori rigai kereskedők gazdagságát őrzik az épen maradt, pompásan díszített házak. Séta a gótikus jellegű óvárosban: Feketefejes ház, Péter templom (kívülről), az ún. Macskás ház, Három fivér házcsoport, Jakab-templom, városfalak, Svéd kapu, dóm stb. A belvárosi gyalogos városnézés után szabadidő. Délután transzfer a repülőtérre és utazás Szentpétervárra. Szállás Szentpéterváron.

6. nap: Szentpétervár – Petrodvorec
Városnézés SZENTPÉTERVÁR-on. Rövid pihenő a Vaszilij-szigeten található Rosztrum oszlopoknál, ahonnan páratlan kilátás tárul elénk a Kis-Néva és a Néva torkolatára. A város egyik szimbóluma a Péter-Pál Erőd, területén áll az orosz cárok temetkezési helye, a Péter-Pál Székesegyház. Tornya a legmagasabb a városban, sőt Nagy Péter kívánságára még a moszkvai Kreml „Nagy Iván” harangtornyát is túlnőtte. Fényképezési lehetőség az Auróra cirkálónál. Utazás szárnyashajóval PETRODVOREC-be, melynek lenyűgöző szökőkútrendszere vízi-játékkal örvendezteti meg a látogatót. Nagy Péter nyári kastély-együttesét a „művészet gyöngyszemének”, az „orosz Versailles”-nak tartják. Leglátványosabb része az Alsó park, a világ legnagyobb szökőkútrendszerével, a 140 szökőkút naponta kb. 100.000 köbméter vizet forgat. Visszatérve Szentpétervárra, látogatás a világ egyik leggazdagabb képzőművészeti gyűjteményének otthont adó Ermitázsban Szállás Szentpéterváron.

7. nap: Szentpétervár – Puskin
A városnézés folytatása ként az Izsák Székesegyházat keressük fel, mely a világ egyik legnagyobb kupolaépítménye, a messzire ellátszó arany kupola miatt „Isten tintatartójának” is nevezik. A város egyik ékköve a „Vérző Megváltó templom”. Az elnevezés II. Sándor cár halálához kapcsolódik, ó-orosz stílusban épült, külső és belső falait 7.000 m²-nyi felületen mozaikok díszítik. PUSKIN-ban Katalin cárnő Nyári Palotáját keressük fel. Híres Borostyánszobáját a város 300 éves jubileuma alkalmából 2003-ra újítottak fel. A park és a kastély építése több cárnő nevéhez kapcsolható. I. Katalin kezdte el az építését, Erzsébet cárnő tovább fokozta a külső látványt és Nagy Katalin elsősorban az épület belső díszítésére összpontosított. A hatalmas barokk és klasszicista palota-együttesről írták: „Egy magának való, külön világ, a mesék birodalma.”. A nap befejezéseként kb. 1 órás hajókázás során bepillanthatunk a cári időszak nemesi palotáinak világába. Szállás Szentpéterváron.

8. nap: Szentpétervár – Budapest
Korai reggeli után transzfer a repülőtérre, hazautazás rigai átszállással. Érkezés Budapestre a kora délutáni órákban, a menetrend függvényében.

 

UNESCO Világörökségek:

- Vilnius történelmi belvárosa
- Tallinn történelmi belvárosa
- Riga történelmi belvárosa
- Szentpétervár történelmi belvárosa
Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Budapest – Riga, Vilnius – Tallinn, Tallinn – Riga és Riga – Szentpétervár útvonalakon közvetlen repülőjáratokkal, Szentpétervár – Budapest útvonalon rigai átszállással
- utazást a körutazáson légkondicionált autóbusszal
- szállást *** szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- reggelit
- kirándulásokat a program szerint
- helyi és magyar nyelvű idegenvezetést
- ATLASZ Premium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 94.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- belépőjegyek- valamint a fülhallgató díját: kb. 150,- € / fő
- félpanziós felárat: 46.800,- Ft / fő
- borravalót / szervízdíjat a helyi gépkocsivezetők és helyi idegenvezetők részére: 20,- € / fő
- 20 – 24 fő indulása esetén a 19.800,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett utazás során felmerülő, egyéb személyes jellegű költségeket

Egyágyas felár: 69.000,- Ft

A változtatás jogát fenntartjuk!

Érintett desztinációk:

Oroszország

Látnivalók

Ha Moszkvában nem lennének az aranyhagyma kupolás székesegyházak, a Vörös tér, és a Kreml, akkor nem sok látványosság akadna, csak a szürkelakónegyedek között barangolhatnánk.

Szentpétervár Oroszország legeurópaibb városa, észak Velencéje. Gyönyörű építészeti emlékeit a sztálini kor sem tudta eltüntetni. Legjelentősebb látnivalói az Ermitázs Múzeum, a Péter és Pál Erőd, a Néva sugárút, a Téli és Nyári Palota.

Novgorod az ország egyik legrégebbi városa, történelmi emlékei azonban, hála Rettenetes Ivánnak és a náciknak, nem maradtak tökéletes épségben fenn. A Várban megcsodálhatjuk a Szent Szófia Székesegyházat, a Millenniumi Emlékművet, és a Történeti Múzeumot. A várfalon kívül van a csodás palotákkal körbefont középkori piactér, valamint a Megváltónk temploma, melyben gyönyörű bizánci freskók láthatók.

A Transzszibériai Vasúton hat nap és 10000 km megtétele után az utazó tényleg azt mondhatja, hogy ismeri az országot. Moszkvától Vlagyivosztokig Szibérián keresztül elhalad a Bajkál-tó, Irkutszk és Ulán Ude, a helyi buddhista központ mellett.

A Volga Európa leghosszabb folyója, mely szép lassan hömpölyög a Kaszpi-tenger felé. A folyó partján számos érdekes város fekszik, közülük is kiemelkedik Oroszország legrégebbi tatár városa, Kazán, Lenin szülővárosa Uljanovszk, valamint a régi Sztálingrád, a mostani Volgográd, amely a második világháború egyik legvéresebb csatájának helyszíne volt.

Szocsi a Fekete-tenger leghíresebb üdülőhelye, szubtrópusi klímája az orosz elit paradicsomává teszi.
Minimális igényeknél 30$ körüli összegből kijöhetünk egy nap, de, ha kíváncsiak vagyunk az ország nevezetességeire, és szeretnénk megkóstolni a helyi specialitásokat, akkor napi 70-80 dollárt vigyünk magunkkal. Az utazási csekket csak komoly nehézségek árán tudjuk beváltani, a bankkártyákat nem mindenhol fogadják el, ezért legjobb, ha készpénzt, leginkább dollárt viszünk magunkkal. Pénzkötegeinket azonban ne lobogtassuk, kirabolhatnak minket. A borravaló nem divat, a számlák tartalmazzák. Piacokon megpróbálhatunk alkudni.

A turistaszezon júliusban és augusztusban van, mivel ilyenkor van a legmelegebb. A nyáron lezúduló sok csapadék miatt ajánlatos májusban és szeptemberben utazni. Télen, igaz, hogy hideg van, de a vodka és a behavazott táj szépsége felmelegíti a látogatókat.

Térség: Körutazás Oroszországban

Város: Körutazás Oroszországban


Észtország

Látnivalók

Tallinn

Kevés olyan hely van Európában, ahol ennyire megmaradt a XIV-XV. század hangulata, mint Tallin óvárosában. Középkori falak, tornyok, kövezett utcák.
Toompea a domb, amelyen a város kialakult. A várban tartják az országgyűléseket.
Toomrik az evangélikus katedrális, amely 1233-ban épült. A Művészeti Múzeum egy XVIII. századi épületben található Toomkiriktől nem messze. Kiek-in-de-Kök, a magas vaskos torony 1475-ben épült. Kellemes sétát tehetünk Kadriorg parkjában, Tallin óvárosától keletre. Barokk palotájával együtt az orosz cár részére készült.
Tallinban sok szálláslehetőséget találunk, de a nyári időszakban foglalnunk kell.
Óvárosában ekkor számtalan hangulatos kávézó várja vendégeit, legtöbbjük idény jelleggel. Az éjszakai élet pezsgő.

Hiiumaa
Kicsi, ritkán lakott sziget. Legnagyobb városa, Kärdla tele van kertekkel és fákkal.
A Keresztek Dombja arról nevezetes, hogy kézzel készült keresztek hevernek szerte-szét. 1781-ben ugyanis az utolsó 1200 svéd, akit deportáltak, itt tette meg utolsó istentiszteletét. Azóta hagyománnyá vált, hogy aki először jár a szigeten elhelyez itt egy keresztet. A második legnagyobb település Käina, amely idillikus környezetével ejti rabul a látogatót. A sziget déli részén a Käina-öböl partján található. Védett madarairól híres.

Saaremaa
Az ország legnagyobb szigete. Fővárosában, Kuressare-ban láthatunk egy XIII. századi várat, kissé nyugatra a botanikus kertet.

Lahemaa Nemzeti Park
Az ország keleti részében található ez a gyönyörű terület. Láthatunk itt sűrű erdőt, tengerpartot, XVIII. századi udvarházakat, számos tavat, folyót és vízesést. A vízesések 56m magasból zúdulnak alá. Palmse-ban találjuk a park gyöngyszemét, egy XVIII. századi barokk udvarházat, amelyet korabeli bútorokkal rendeztek be. A közelben XVII. századi szeszfőzedét, szállodát és magtárat is láthatunk. Palmse a helyszíne a Viru Säru zene és táncfesztiválnak minden páros év júliusában.
A 400 éves halászfalu, Altja is megőrizte korabeli arculatát.

Gasztronómia:
A füstölt hal, különösen a pisztráng észt specilitás. Ezen kívül a véres hurka és a véres palacsinta is nemzeti eledel. Egy észt család asztaláról nem hiányozhat a szirupszerű Vana Tallin likőr, amely émelyítően édes és bódítóan erős. Fogyasztása kávéban, jégen tejjel vagy pezsgőben ajánlott. Észtország legjobb sörei a könnyű Saku és az erősebb Saare, amelyek a Saremaa szigetről származnak.

Térség: Tallin

Város: Tallin

 Észtország fővárosa a középkori városmaggal büszkélkedő Tallinn, ahol az ország lakosságának közel harmada él. A fővároson kívül nagyobb város még Tartu, az egyetemváros, Narva, a határmenti iparváros és a nyári főváros, a kedvező időjárás esetén csaknem mediterrán hangulatú Pärnu.

Lettország

Látnivalók

Riga Vilniuszhoz és Tallinhoz képest se nem túl szép, se nem túl érdekes. A fővárosban az orosz lakosság aránya meghaladja a lettekét, a levegőben érezni lehet az etnikai ellentéteket.
A város legszebb része a Vecriga, a rigai óváros. Az épületek stílusa a német építészetet követi. Gyönyörű kilátás nyílik a Szent Péter templom tornyaiból a városra. A XIV.században épült Riga Kastély az ország elnökének rezidenciája. A régi és az új negyedeket látványos sugárutak kötik össze és csendes parkok választják szét. Itt található a Szabadság Emlékmű.
A rigai zsidó gettó egykori területén található Riga egyetlen megmaradt zsinagógája, és a Zsidó Múzeum. Érdemes megtekinteni a Motor Múzeumot, ahol az egykori szovjet pártvezérek autói vannak kiállítva.
Nyári estéken a Doma laukums számtalan sörsátra, kávézója és étterme várja a szórakozni vágyókat.

Jurmal látványos, kicsiny falvakkal, homokdűnékkel díszített 20 km hosszú tengerpartja remek pihenőhely. Múzeumok, galériák, éttermek, hangulatos kiskocsmák várják az ide érkezőket.

Sigulda és környéke az ország leglátogatottabb része. Középkori várai, hegyei, völgyei, sziklái meseszerű élményben részesíti az embert. Levegője miatt ismert gyógyközpont, és ez a régió az ország egyetlen téli sportokra alkalmas területe is. A Gauja nemzeti park az ország egyetlen nemzeti parkja, nagyon gazdag élővilággal rendelkezik.

Bauska legnevezetesebb műemléke a XV.században épült kastély. A múzeumnak berendezett kastélyban érdekes kiállítás mutatja be a renoválási munkálatokat. Nyaranta a főtér ad helyet az Ősi zenék fesztiváljának. A barokk stílusú Rundale tér az itáliai építész Rastrelli remekműve.
Kuldiga gyönyörű templomairól erődítményéről és vízeséséről híres.

Lettország a magyar pénztárcáknak meglehetősen drága, nem sokban térnek el az árak a svéd és finn áraktól. Célszerűbb készpénzt, leginkább márkát és dollárt magunkkal vinni, utazási csekkjeink beváltása ugyanis elég nehéz, rengeteg utánjárással jár. A bank- és hitelkártyákat a legtöbb helyen elfogadják. Borravaló adása nem kötelező, de ha nem akarunk zsugorinak látszani, kerekítsük fel a számla végösszegét. Alkudni a piacokon nem tilos, de sok értelme nincs.

Térség: Riga

Város: Riga

Riga történelmi belvárosa Vecríga 1997-től a UNESCO Világörökség listáján található. Különösen jelentősek az XIX-XX. századfordulón épült szecessziós (Art Nouveau, Jugendstil) épületegyüttesek. Ezek Béccsel, Prágával vagy Budapesttel is állják az összehasonlítást. Riga legfontosabb látványossága a Rigai óváros (Vecriga), amely 1997-ben került fel a UNESCO Világörökség listájára. Kitüntetett figyelmet érdemelnek a 19/20. századfordulón épült szecessziós épületegyüttesek az Alberta ielán. A Rigai Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen) a világ legegységesebb szabadtéri múzeuma, amely több mint 100 eredeti állapotában konzervált lakóépületet, templomot, szélmalmokat és gazdasági épületeket mutat be. A Szent Péter templom amelyet a feljegyzések 1209-ben említenek először. A városház tér és a Feketefejűek háza, a nőtlen kereskedők céhének székháza. A Rigai Dóm (A szüzanyának szentelt templom). Építését 1211-ben kezdték. Jelenleg a Lett Lutheránus egyház püspöki szék temploma. Rendkívüli értéke az 1601-ben készített orgonája Ez 7000 síppal a világ egyik legnagyobb mechanikus templomi orgonája. A Szabadság emlékmű. 1935 novemberében leplezték le. A Lett szabadság emlékműve egy női szobor, aki a feje felett egy három csillagból álló ívet tart. A három arany csillag Lettország három tájegységét Kurzeme-t, Vidzeme-t és Latgale-t szimbolizálja. (forrás wikipedia)

Észtország

Látnivalók

Tallinn

Kevés olyan hely van Európában, ahol ennyire megmaradt a XIV-XV. század hangulata, mint Tallin óvárosában. Középkori falak, tornyok, kövezett utcák.
Toompea a domb, amelyen a város kialakult. A várban tartják az országgyűléseket.
Toomrik az evangélikus katedrális, amely 1233-ban épült. A Művészeti Múzeum egy XVIII. századi épületben található Toomkiriktől nem messze. Kiek-in-de-Kök, a magas vaskos torony 1475-ben épült. Kellemes sétát tehetünk Kadriorg parkjában, Tallin óvárosától keletre. Barokk palotájával együtt az orosz cár részére készült.
Tallinban sok szálláslehetőséget találunk, de a nyári időszakban foglalnunk kell.
Óvárosában ekkor számtalan hangulatos kávézó várja vendégeit, legtöbbjük idény jelleggel. Az éjszakai élet pezsgő.

Hiiumaa
Kicsi, ritkán lakott sziget. Legnagyobb városa, Kärdla tele van kertekkel és fákkal.
A Keresztek Dombja arról nevezetes, hogy kézzel készült keresztek hevernek szerte-szét. 1781-ben ugyanis az utolsó 1200 svéd, akit deportáltak, itt tette meg utolsó istentiszteletét. Azóta hagyománnyá vált, hogy aki először jár a szigeten elhelyez itt egy keresztet. A második legnagyobb település Käina, amely idillikus környezetével ejti rabul a látogatót. A sziget déli részén a Käina-öböl partján található. Védett madarairól híres.

Saaremaa
Az ország legnagyobb szigete. Fővárosában, Kuressare-ban láthatunk egy XIII. századi várat, kissé nyugatra a botanikus kertet.

Lahemaa Nemzeti Park
Az ország keleti részében található ez a gyönyörű terület. Láthatunk itt sűrű erdőt, tengerpartot, XVIII. századi udvarházakat, számos tavat, folyót és vízesést. A vízesések 56m magasból zúdulnak alá. Palmse-ban találjuk a park gyöngyszemét, egy XVIII. századi barokk udvarházat, amelyet korabeli bútorokkal rendeztek be. A közelben XVII. századi szeszfőzedét, szállodát és magtárat is láthatunk. Palmse a helyszíne a Viru Säru zene és táncfesztiválnak minden páros év júliusában.
A 400 éves halászfalu, Altja is megőrizte korabeli arculatát.

Gasztronómia:
A füstölt hal, különösen a pisztráng észt specilitás. Ezen kívül a véres hurka és a véres palacsinta is nemzeti eledel. Egy észt család asztaláról nem hiányozhat a szirupszerű Vana Tallin likőr, amely émelyítően édes és bódítóan erős. Fogyasztása kávéban, jégen tejjel vagy pezsgőben ajánlott. Észtország legjobb sörei a könnyű Saku és az erősebb Saare, amelyek a Saremaa szigetről származnak.

Térség: Tallin

Város: Tallin

 Észtország fővárosa a középkori városmaggal büszkélkedő Tallinn, ahol az ország lakosságának közel harmada él. A fővároson kívül nagyobb város még Tartu, az egyetemváros, Narva, a határmenti iparváros és a nyári főváros, a kedvező időjárás esetén csaknem mediterrán hangulatú Pärnu.

Oroszország

Látnivalók

Ha Moszkvában nem lennének az aranyhagyma kupolás székesegyházak, a Vörös tér, és a Kreml, akkor nem sok látványosság akadna, csak a szürkelakónegyedek között barangolhatnánk.

Szentpétervár Oroszország legeurópaibb városa, észak Velencéje. Gyönyörű építészeti emlékeit a sztálini kor sem tudta eltüntetni. Legjelentősebb látnivalói az Ermitázs Múzeum, a Péter és Pál Erőd, a Néva sugárút, a Téli és Nyári Palota.

Novgorod az ország egyik legrégebbi városa, történelmi emlékei azonban, hála Rettenetes Ivánnak és a náciknak, nem maradtak tökéletes épségben fenn. A Várban megcsodálhatjuk a Szent Szófia Székesegyházat, a Millenniumi Emlékművet, és a Történeti Múzeumot. A várfalon kívül van a csodás palotákkal körbefont középkori piactér, valamint a Megváltónk temploma, melyben gyönyörű bizánci freskók láthatók.

A Transzszibériai Vasúton hat nap és 10000 km megtétele után az utazó tényleg azt mondhatja, hogy ismeri az országot. Moszkvától Vlagyivosztokig Szibérián keresztül elhalad a Bajkál-tó, Irkutszk és Ulán Ude, a helyi buddhista központ mellett.

A Volga Európa leghosszabb folyója, mely szép lassan hömpölyög a Kaszpi-tenger felé. A folyó partján számos érdekes város fekszik, közülük is kiemelkedik Oroszország legrégebbi tatár városa, Kazán, Lenin szülővárosa Uljanovszk, valamint a régi Sztálingrád, a mostani Volgográd, amely a második világháború egyik legvéresebb csatájának helyszíne volt.

Szocsi a Fekete-tenger leghíresebb üdülőhelye, szubtrópusi klímája az orosz elit paradicsomává teszi.
Minimális igényeknél 30$ körüli összegből kijöhetünk egy nap, de, ha kíváncsiak vagyunk az ország nevezetességeire, és szeretnénk megkóstolni a helyi specialitásokat, akkor napi 70-80 dollárt vigyünk magunkkal. Az utazási csekket csak komoly nehézségek árán tudjuk beváltani, a bankkártyákat nem mindenhol fogadják el, ezért legjobb, ha készpénzt, leginkább dollárt viszünk magunkkal. Pénzkötegeinket azonban ne lobogtassuk, kirabolhatnak minket. A borravaló nem divat, a számlák tartalmazzák. Piacokon megpróbálhatunk alkudni.

A turistaszezon júliusban és augusztusban van, mivel ilyenkor van a legmelegebb. A nyáron lezúduló sok csapadék miatt ajánlatos májusban és szeptemberben utazni. Télen, igaz, hogy hideg van, de a vodka és a behavazott táj szépsége felmelegíti a látogatókat.

Térség: Szentpétervár

Város: Szentpétervár


Válogasson útjaink közt téma szerint!