+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Észak Párizsa, Koppenhága: Mini körút...

234700.00 Ft/fő

Dánia, Körutazás Dániában

Szállás típus: Hotel ***+
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülő
Időtartam: 3 éj
Típus: Körutazás, Városlátogatás
Indulás:
Utazás:

Menetrend szerinti repülőjáratokkal, egyszeri átszállással; a helyszínen jó minőségű, légkondicionált autóbusszal.

Szállás

3 éjszaka egy Koppenhágában található szállodában, mely Dániában 4 csillagos minősítésű, az irodánk véleménye szerint inkább 3 és 4 csillagos közöttinek felel meg. A szálloda Koppenhága városközpontjától 5 km-re található, a Városháza tér autóbusszal kb. 10 perc alatt, tömegközlekedéssel 25 perc alatt érhető el.

Ellátás

Bőséges büféreggeli.
Megjegyzés: Félpanziós ellátást nem kínálunk. A megtekintett nevezetességek és a szálloda közelében többféle étkezési lehetőség van, a kiválasztásban az idegenvezető természetesen segítséget nyújt.

1. nap: Koppenhága
Elutazás Ferihegyről egyszeri átszállással Koppenhágába, érkezés a késő délelőtti órákban (az előzetes menetrend szerint). A megérkezést követően ismerkedés Koppenhágával, szabad program, idegenvezetőnkkel lehetőség sétahajózásra a várost átszelő csatornákon. Késő délután a szállodai szobák elfoglalása (3 éj).

2. nap: Koppenhága
Az autóbuszos és gyalogos városnézés folytatása a dán fővárosban: a Városháza tér, a Christiansborg palota (a dán parlament épülete), a régi tőzsdepalota (a város egyik jelképe), a bájos Nyhavn negyed (az egykori kikötő), az Amalienborg palota (a dán királyi család rezidenciája), a kis hableány szobra stb.
A városnézést követően szabad program, idegenvezetőnkkel lehetőség a világhírű dán szobrász, Thorvaldsen múzeumának megtekintésére, később pedig a híres vidámpark, a Tivoli meglátogatására.

3. nap: Helsingør, Hillerød (Frederiksborg kastély), Roskilde
Egész napos kirándulás. Északi irányba indulunk el, Helsingørbe, Hamlet városába utazunk, fotószünet a hatalmas Kronborg várkastélynál. (A kastély belső megtekintése nem szerepel a programban, mert a következő programnál a Frederiksborg kastélyban látványosabb termeket láthatnak.)
Utazás Hillerød városába. Itt található Frederiksborg kastélya, mely talán egész Dániának a legnagyszerűbb építészeti remekműve. A kastélyt egy kis tó 3 szigetére építtette IV. Keresztély dán király az 1600-as évek elején. Az épületegyüttes megtekintése során nemcsak a pompás dísztermekben gyönyörködhetünk, hanem közben Dánia történelméből is kapunk ízelítőt.
Délután látogatás Roskildében, mely évszázadokkal ezelőtt Dánia legjelentősebb városa volt. Az UNESCO világörökséghez tartozó katedrális a dán uralkodók temetkezési helye. Összesen 39 dán királyt vagy királynőt temettek el ebben a gyönyörű templomban, állítólag az egész világon nincs még egy olyan épület, ahol ennyi uralkodói síremlék található.

4. nap: Koppenhága
A nap nagy részét még Koppenhágában töltjük. Idegenvezetőnkkel lehetőség a Rosenborg kastély meglátogatására. Ezt a mesepalotát a dán királyok építtették, gyönyörűszép belső termei és az itt őrzött királyi koronaékszerek igazi különlegességnek számítanak.
A szabadidőre ajánljuk a Strøgetet, a város híres üzletutcáját. Közel két kilométeres hosszúságával valószínűleg ez Európa leghosszabb sétálóutcája (butikok, szuvenír boltok, áruházak, kézműves boltok, kávéházak, éttermek, utcai zenészek stb.).
Délután transzfer a koppenhágai repülőtérre, hazautazás egyszeri átszállással, érkezés Budapestre a késő esti órákban (az előzetes menetrend szerint).

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2021-07-29 3 éj

234700.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet a 23 kg-os feladható poggyásszal együtt, a reptéri illetéket, a helyi autóbuszos utazást, a 3 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, az irodánk idegenvezetőjét Budapesttől Budapestig és a felsorolt programokat, de nem tartalmazza a belépődíjakat és a sétahajózás árát. 

Egyágyas felár: 63.600 Ft


Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 470 Ft/nap

Időpont

2021. júl. 29 - aug. 1.  183.000 Ft + 51.700 Ft (reptéri ill.) = 234.700 Ft  
 
A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Érintett desztinációk:

Dánia

Koppenhága

1.5 millió lakosával Skandinávia legnagyobb és legizgalmasabb városa. Alacsony épületei kissé szokatlanok manapság, de ez inkább örömteli, mint sajnálatos. Csupán néhány templomtorony és szálloda magasodik ki a többi épület közül. A város történelmi és kulturális értékei meglehetősen kis területre koncentrálódnak, de parkokat, szökőkutakat és tereket a város bármely részén találunk. A központi pályaudvar a Tivoli vidámpark és a legfontosabb hotelzóna között található. A Tivoli északi sarkával szemben terül el Koppenhága központi tere, a Radhuspladsen, amely egyben fontos buszcsomópont is. Buszok járnak a repülőtér , valamint a központi pályaudvar között. A Stroget a világ leghosszabb sétálóutcája, 1800m hosszú. Itt találhatók a város legfényesebb üzletei. Az Amilienborg Királyi Palota 1794 óta a királyi család otthona. Ha a királynő itt tartózkodik, megnézhetjük az őrségváltást. A palota négy szinte különálló rokokó kastélyból áll, amelyek a keresztutcákra 45°-os szöget zárva övezik a teret. A tér közepén V. Frigyes lovasszobrát láthatjuk. Az egyik szárny ma múzeumként üzemel, amely a királyi lakosztályokat mutatja be három generáción keresztül, 1836 és 1947 között. Érdemes megtekinteni legalább néhány templomot, például a Vor Frue Kirke-t és a Vor Feslers Kirke-t. Előbbi Krisztus szobrairól, utóbbi barokk oltáráról és gondosan kidolgozott orgonájáról híres. Ha a város képében felülről szeretnénk gyönyörködni, menjünk fel a templom 95m magas tornyára. Ne hagyjuk ki a Ny Carlsberg Glyptotek megtekintését, ahol a görög, egyiptomi, etruszk, és római művészet csodás remekeit vehetjük szemügyre. A Nemzeti Múzeum a dán történelmi leleteknek ad otthont. Ha a városnézést kissé könnyedebb módon szeretnénk megvalósítani, ideális hely a Tivoli. A vidámpark 1843 óta üzemel. Természetesen nem hagyhatjuk el a várost, ha még nem láttuk jelképét, a Kis Szirént, ezt a sziklán ülő kis sellőt. A legtöbb olcsó szálloda a központi pályaudvar nyugati oldalán található. Nyhavn régóta a hajósok és írók kedvelt helye. A közelben lévő Stroget olcsó étkezési lehetőségeket nyújt. Strogettól északra van néhány kitűnő étterem a latin negyedben. A belvárostól északra, a Norrebro-ban számos éjszakai szórakozóhelyet találnak a fiatalok. A főidény június végével kezdődik, mikor a nappalok hosszúak, napfénytől ragyogóak, az éjszakák rövidek és balzsamosan enyhék.

Arhus

Nyüzsgő egyetemi város, Dánia egyik legnépszerűbb zenei színtere. A város legszebb vonzereje az Óváros, amely egy szabadtéri múzeum. 75 helyreállított épületet hoztak ide Dánia minden tájáról. Legtöbbjük a XVII-XVIII. századból származik. Van köztük egy vízimalom, egy szélmalom és néhány épület a századfordulóról. Székesegyháza a legnagyobb templom Dániában. Eredeti román stílusú kápolnája a XII. századból származik, a többi része pedig XV. századi gótikus stílusú.

Ribe

Skandinávia legrégebbi települése, már a IX. században lakott volt területe, habár ásatások során nemrég ezüst érmék kerültek elő, amelyek a VII: századból származnak. Ellátogatni ide olyan, mintha élő múzeumba lépnénk be. Katedrálisa kiemelkedő múltjáról tanúskodik. A vikingközpont a vikingek korát idézi fel.

Mons Klint

Mon szigetén található ez a fehér krétafal, amely 5000 évvel ezelőtt jött létre és 128m magas. A szikláról lejuthatunk a tengerpartra.

Egeskov Vár

Reneszánsz gyöngyszem. 1554-ben épült egy kis tó közepén. "egeskov" szó szerint tölgyerdőt jelent. Nevét onnan kapta, hogy a vár tölgyfa rönkök ezrein fekszik. A 15ha-os parkot az 1700-as évek közepén alakították ki. A várban antik bútorokat, festményeket és vadász trófeákat láthatunk. Aki szereti a labirintusokat, botorkálhat a 200 éves útvesztőben. Autó múzeum is található itt.

Legoland

A kis Billund várostól 1 km-re északra található. Területe 10 ha, ami telis-tele van műanyag legodarabkákból összerakott építményekkel.

Éghajlat:

Északi elhelyezkedéséhez képest az éghajlat meglehetosen enyhe, amit foleg a nyugati partvidék mentén haladó meleg Golf-áramlat hatásának köszönhet Dánia. Utazni a legkellemesebb májustól augusztusig, amikor a homérséklet 25 fok fölé is mehet, a nappali világosság pedig majdnem 18 órán keresztül tart. A leghidegebb téli hónapokban, januárban és februárban fagypont környékén mozog az átlagos napi homérséklet, s bár ez hidegnek tunik, még mindig majdnem 10 fokkal magasabb, mint ami ezen a magasságon szokásos.

Dánia a legolcsóbb a skandináv országok között. Ha nem a skandináv állapotokhoz viszonyítjuk, Dánia tényleg drága ország. Ez részben köszönheto a 25%-os forgalmi adónak, amit mindenre ráraknak, a hotelszobától kezdve a bolti árucikkekig. Mégis, a költségek alakulását foleg az befolyásolja, hogy milyen módon utazunk. Ha kihasználjuk Dánia kiterjedt kemping hálózatában rejlo lehetoségeket, vagy a diákszállókat, elkészítjük a saját ételeinket, napi 30 dollárral is elboldogulhatunk. Ha szerényebb hotelekben szállunk meg, és olcsóbb éttermekben étkezünk, mindez napi 65-75 dollárba fog kerülni. Az autókölcsönzés nagyon drága az országban, érdemesebb Németországban kibérelni a kocsit, a dán ár harmadáért, és átvinni a határon. Minden ismertebb úti csekket elfogadnak a nagyobb bankok, de a kezelési költség igen borsos, érdemes tehát egyszerre egy csinosabb összeget beváltani. A postahivatalok is váltanak külföldi valutát, és vasárnap reggeleken is nyitva vannak; s ez néha jól jöhet. A nagyobb bankokban találni ATM pénzes automatákat, Koppenhágában éjjel nappali bankjegy átváltó automaták is vannak. Az éttermi számlák és a taxi díja is tartalmazza a szolgáltatás díját. További borravaló adása nem szükséges, ám ha jó volt a kiszolgálás fel lehet kerekíteni a számlát. Az alkudozást nem ismerik Dániában.

Ünnepek:

Az ország fontosabb eseményei közé tartozik az a százegynéhány zenei fesztivál, melyek majdnem megállás nélkül követik egymást, a zenei élet széles területét felölelve dzsesszt, rockzenét, bluest, gospelt, ír zenét, klasszikust, countryt és cajunt ünnepelve. Június végén a Szent Iván éji máglyákkal kezdodik a sorozat, majd Európa legnagyobb zenei fesztiválja, a Roskilde Fesztivál következik, június végén vagy július elején. A ringei Midtfyns Fesztiválon, július elején nemzetközi rock, pop, világzene, folk és dzsessz zenészek lépnek fel, a Koppenhágai Jazz Fesztivál, mely 10 napig tart július elso részében egyike a világ legnagyobb zenei ünnepségének. A Koppenhágai Nyári Fesztiválon klasszikus és kamarazenei koncerteket adnak elo július utolsó és augusztus elso két hetében. Augusztus végén tartják Észak-Európa legnagyobb folkzenei rendezvényét, a Tonder Fesztivált. Szeptember elso vasárnapján kezdodik a kilenc napos Arhus Fesztivál, ami a várost egyetlen, folytonos tivornya színhelyévé változtatja, a sokféle zenei és színházi eloadás dánok és külföldiek ezreit vonzzák. A programba tartozik a Viking Fesztivál is, kóricáló udvari bolondokkal, bajvívó és íjászversennyel, viking stílusú hajókkal, hagyományos ételekkel, italozással és jókedvvel.

Közlekedés:

A belföldi légi közlekedés kényelmes módja a nagyobb városok közötti közlekedésnek, ráadásul néhány járat esetében nagymértékű kedvezményt kaphatunk a jegy árából. A legtöbb helység megközelíthető távolsági buszokkal, amelyek érkezési idejéhez igazítják a vonatok indulását. A vasúti közlekedés jó, megbízható, járatai sűrűn indulnak, árai elfogadhatóak. Dániában az út jobb oldalán közlekednek. A biztonsági öv használata kötelező, valamint az elakadásjelző háromszögnek benne kell lennie az autóban. A kerékpárutak behálózzák az országot, így ez is egy kellemes módja az országjárásnak, vagy akár egy város megismerésének. A komphálózat összeköti a lakott szigeteket egymással, habár jachtot bérelni és körbehajókázni még kellemesebb.

Helyi konyha:

Semmi sem jellegzetesebb, mint a híres smorrebrod (vajaskenyér), egy féloldalas szendvics, ami a legegyszerűbbtől a gazdagon felépített mesterművekig terjed. A dán étel főleg halra, húsra és krumplira épül. A hagyományos ételek közé tartozik a flaskesteg (ropogósra sült borös malac), a gravad laks (füstölt vagy sózott lazac kaporral pácolva és édes mustárszósszal tálalva), és a hvid labskovs (felkockázott marhahúsból készített pörkölt, krumplival, babérral és borssal fűszerezve). A gazdag péksütemény, melyet a legtöbb országban "Danish" néven ismernek, itt wienerbrodként fut, és minden második sarkon kínálják a pékségek nyálcsordító választékukat. A dán Carlsberg és Tuborg sörfőzdék kitünő söröket készítenek. A legnépszerűbb röviditalnak az Aalborgban gyártott aquavit számít. A legtöbb étteremben, kávézóban és a sarki fűszeresnél is kapható sör, bor és pálinka.

Térség: Körutazás Dániában

Város: Körutazás Dániában


Dánia

Koppenhága

1.5 millió lakosával Skandinávia legnagyobb és legizgalmasabb városa. Alacsony épületei kissé szokatlanok manapság, de ez inkább örömteli, mint sajnálatos. Csupán néhány templomtorony és szálloda magasodik ki a többi épület közül. A város történelmi és kulturális értékei meglehetősen kis területre koncentrálódnak, de parkokat, szökőkutakat és tereket a város bármely részén találunk. A központi pályaudvar a Tivoli vidámpark és a legfontosabb hotelzóna között található. A Tivoli északi sarkával szemben terül el Koppenhága központi tere, a Radhuspladsen, amely egyben fontos buszcsomópont is. Buszok járnak a repülőtér , valamint a központi pályaudvar között. A Stroget a világ leghosszabb sétálóutcája, 1800m hosszú. Itt találhatók a város legfényesebb üzletei. Az Amilienborg Királyi Palota 1794 óta a királyi család otthona. Ha a királynő itt tartózkodik, megnézhetjük az őrségváltást. A palota négy szinte különálló rokokó kastélyból áll, amelyek a keresztutcákra 45°-os szöget zárva övezik a teret. A tér közepén V. Frigyes lovasszobrát láthatjuk. Az egyik szárny ma múzeumként üzemel, amely a királyi lakosztályokat mutatja be három generáción keresztül, 1836 és 1947 között. Érdemes megtekinteni legalább néhány templomot, például a Vor Frue Kirke-t és a Vor Feslers Kirke-t. Előbbi Krisztus szobrairól, utóbbi barokk oltáráról és gondosan kidolgozott orgonájáról híres. Ha a város képében felülről szeretnénk gyönyörködni, menjünk fel a templom 95m magas tornyára. Ne hagyjuk ki a Ny Carlsberg Glyptotek megtekintését, ahol a görög, egyiptomi, etruszk, és római művészet csodás remekeit vehetjük szemügyre. A Nemzeti Múzeum a dán történelmi leleteknek ad otthont. Ha a városnézést kissé könnyedebb módon szeretnénk megvalósítani, ideális hely a Tivoli. A vidámpark 1843 óta üzemel. Természetesen nem hagyhatjuk el a várost, ha még nem láttuk jelképét, a Kis Szirént, ezt a sziklán ülő kis sellőt. A legtöbb olcsó szálloda a központi pályaudvar nyugati oldalán található. Nyhavn régóta a hajósok és írók kedvelt helye. A közelben lévő Stroget olcsó étkezési lehetőségeket nyújt. Strogettól északra van néhány kitűnő étterem a latin negyedben. A belvárostól északra, a Norrebro-ban számos éjszakai szórakozóhelyet találnak a fiatalok. A főidény június végével kezdődik, mikor a nappalok hosszúak, napfénytől ragyogóak, az éjszakák rövidek és balzsamosan enyhék.

Arhus

Nyüzsgő egyetemi város, Dánia egyik legnépszerűbb zenei színtere. A város legszebb vonzereje az Óváros, amely egy szabadtéri múzeum. 75 helyreállított épületet hoztak ide Dánia minden tájáról. Legtöbbjük a XVII-XVIII. századból származik. Van köztük egy vízimalom, egy szélmalom és néhány épület a századfordulóról. Székesegyháza a legnagyobb templom Dániában. Eredeti román stílusú kápolnája a XII. századból származik, a többi része pedig XV. századi gótikus stílusú.

Ribe

Skandinávia legrégebbi települése, már a IX. században lakott volt területe, habár ásatások során nemrég ezüst érmék kerültek elő, amelyek a VII: századból származnak. Ellátogatni ide olyan, mintha élő múzeumba lépnénk be. Katedrálisa kiemelkedő múltjáról tanúskodik. A vikingközpont a vikingek korát idézi fel.

Mons Klint

Mon szigetén található ez a fehér krétafal, amely 5000 évvel ezelőtt jött létre és 128m magas. A szikláról lejuthatunk a tengerpartra.

Egeskov Vár

Reneszánsz gyöngyszem. 1554-ben épült egy kis tó közepén. "egeskov" szó szerint tölgyerdőt jelent. Nevét onnan kapta, hogy a vár tölgyfa rönkök ezrein fekszik. A 15ha-os parkot az 1700-as évek közepén alakították ki. A várban antik bútorokat, festményeket és vadász trófeákat láthatunk. Aki szereti a labirintusokat, botorkálhat a 200 éves útvesztőben. Autó múzeum is található itt.

Legoland

A kis Billund várostól 1 km-re északra található. Területe 10 ha, ami telis-tele van műanyag legodarabkákból összerakott építményekkel.

Éghajlat:

Északi elhelyezkedéséhez képest az éghajlat meglehetosen enyhe, amit foleg a nyugati partvidék mentén haladó meleg Golf-áramlat hatásának köszönhet Dánia. Utazni a legkellemesebb májustól augusztusig, amikor a homérséklet 25 fok fölé is mehet, a nappali világosság pedig majdnem 18 órán keresztül tart. A leghidegebb téli hónapokban, januárban és februárban fagypont környékén mozog az átlagos napi homérséklet, s bár ez hidegnek tunik, még mindig majdnem 10 fokkal magasabb, mint ami ezen a magasságon szokásos.

Dánia a legolcsóbb a skandináv országok között. Ha nem a skandináv állapotokhoz viszonyítjuk, Dánia tényleg drága ország. Ez részben köszönheto a 25%-os forgalmi adónak, amit mindenre ráraknak, a hotelszobától kezdve a bolti árucikkekig. Mégis, a költségek alakulását foleg az befolyásolja, hogy milyen módon utazunk. Ha kihasználjuk Dánia kiterjedt kemping hálózatában rejlo lehetoségeket, vagy a diákszállókat, elkészítjük a saját ételeinket, napi 30 dollárral is elboldogulhatunk. Ha szerényebb hotelekben szállunk meg, és olcsóbb éttermekben étkezünk, mindez napi 65-75 dollárba fog kerülni. Az autókölcsönzés nagyon drága az országban, érdemesebb Németországban kibérelni a kocsit, a dán ár harmadáért, és átvinni a határon. Minden ismertebb úti csekket elfogadnak a nagyobb bankok, de a kezelési költség igen borsos, érdemes tehát egyszerre egy csinosabb összeget beváltani. A postahivatalok is váltanak külföldi valutát, és vasárnap reggeleken is nyitva vannak; s ez néha jól jöhet. A nagyobb bankokban találni ATM pénzes automatákat, Koppenhágában éjjel nappali bankjegy átváltó automaták is vannak. Az éttermi számlák és a taxi díja is tartalmazza a szolgáltatás díját. További borravaló adása nem szükséges, ám ha jó volt a kiszolgálás fel lehet kerekíteni a számlát. Az alkudozást nem ismerik Dániában.

Ünnepek:

Az ország fontosabb eseményei közé tartozik az a százegynéhány zenei fesztivál, melyek majdnem megállás nélkül követik egymást, a zenei élet széles területét felölelve dzsesszt, rockzenét, bluest, gospelt, ír zenét, klasszikust, countryt és cajunt ünnepelve. Június végén a Szent Iván éji máglyákkal kezdodik a sorozat, majd Európa legnagyobb zenei fesztiválja, a Roskilde Fesztivál következik, június végén vagy július elején. A ringei Midtfyns Fesztiválon, július elején nemzetközi rock, pop, világzene, folk és dzsessz zenészek lépnek fel, a Koppenhágai Jazz Fesztivál, mely 10 napig tart július elso részében egyike a világ legnagyobb zenei ünnepségének. A Koppenhágai Nyári Fesztiválon klasszikus és kamarazenei koncerteket adnak elo július utolsó és augusztus elso két hetében. Augusztus végén tartják Észak-Európa legnagyobb folkzenei rendezvényét, a Tonder Fesztivált. Szeptember elso vasárnapján kezdodik a kilenc napos Arhus Fesztivál, ami a várost egyetlen, folytonos tivornya színhelyévé változtatja, a sokféle zenei és színházi eloadás dánok és külföldiek ezreit vonzzák. A programba tartozik a Viking Fesztivál is, kóricáló udvari bolondokkal, bajvívó és íjászversennyel, viking stílusú hajókkal, hagyományos ételekkel, italozással és jókedvvel.

Közlekedés:

A belföldi légi közlekedés kényelmes módja a nagyobb városok közötti közlekedésnek, ráadásul néhány járat esetében nagymértékű kedvezményt kaphatunk a jegy árából. A legtöbb helység megközelíthető távolsági buszokkal, amelyek érkezési idejéhez igazítják a vonatok indulását. A vasúti közlekedés jó, megbízható, járatai sűrűn indulnak, árai elfogadhatóak. Dániában az út jobb oldalán közlekednek. A biztonsági öv használata kötelező, valamint az elakadásjelző háromszögnek benne kell lennie az autóban. A kerékpárutak behálózzák az országot, így ez is egy kellemes módja az országjárásnak, vagy akár egy város megismerésének. A komphálózat összeköti a lakott szigeteket egymással, habár jachtot bérelni és körbehajókázni még kellemesebb.

Helyi konyha:

Semmi sem jellegzetesebb, mint a híres smorrebrod (vajaskenyér), egy féloldalas szendvics, ami a legegyszerűbbtől a gazdagon felépített mesterművekig terjed. A dán étel főleg halra, húsra és krumplira épül. A hagyományos ételek közé tartozik a flaskesteg (ropogósra sült borös malac), a gravad laks (füstölt vagy sózott lazac kaporral pácolva és édes mustárszósszal tálalva), és a hvid labskovs (felkockázott marhahúsból készített pörkölt, krumplival, babérral és borssal fűszerezve). A gazdag péksütemény, melyet a legtöbb országban "Danish" néven ismernek, itt wienerbrodként fut, és minden második sarkon kínálják a pékségek nyálcsordító választékukat. A dán Carlsberg és Tuborg sörfőzdék kitünő söröket készítenek. A legnépszerűbb röviditalnak az Aalborgban gyártott aquavit számít. A legtöbb étteremben, kávézóban és a sarki fűszeresnél is kapható sör, bor és pálinka.

Térség: Koppenhága

Város: Koppenhága

Koppenhága Dánia fővárosa egyben Skandinávia legnépesebb városa. Koppenhága számos nemzetközi felmérés és rangsor alapján fontos kulturális, üzleti, média és tudományos központ. Koppenhágában sok kisebb-nagyobb park található. Ilyen például a Rosenborg kastély parkja, a Kongens Have, amely az ország legrégebbi királyi parkja; kialakítását IV. Keresztély rendelte el 1606-ban. Évente 2,5 millióan keresik fel; nyáron ellepik a napozók, piknikezők és labdázók. A strandokat kikötői fürdők hálózata egészíti ki a város vízpartjain. Az első és legnépszerűbb ezek közül az Islands Bryggénél található, melynek a kialakítása nemzetközi elismerést aratott. oppenhága főbb nevezetességei: Amalienborg palota: a dán királyi család téli rezidenciája. Christiania: egy részleges önkormányzattal bíró városrész, hippinegyed. Christiansborg palota: a dán parlamentnek is helyet adó épület főként a királyi fogadószobákról nevezetes. Kastellet: ötszög alaprajzú erődítmény, az egyik legjobb állapotban megmaradt hasonló építmény Észak-Európában. A kis hableány: az Andersen meséje által ihletett szobor a koppenhágai kikötőben a város egyik szimbóluma. Koppenhágai Operaház: a világ egyik legmodernebb operaháza magánadományból épült. Nyhavn: népszerű hely kedves házakkal egy kikötőöböl körül. Rosenborg kastély: egy apró kastély Koppenhága közepén, egykori királyi rezidencia, itt őrzik a koronaékszereket Strøget: Koppenhága sétáló- és bevásárlóutcája, a maga nemében a leghosszabb a világon. Tivoli: régi és közkedvelt vidámpark. (forrás:wikipedia)

Válogasson útjaink közt téma szerint!