+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

PERU - Az inkák öröksége - Perui körutazás...

1422000.00 Ft/fő

Peru, Körutazás Peruban

Szállás típus: Hotel ****
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Repülővel
Időtartam: 11 éj
Típus: Egzotikus út, Körutazás
Indulás:

 

Utazás

A Budapest – Lima / Cuzco – Lima / Lima – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjáratokkal, Peruban légkondicionált autóbusszal, illetve a Machu Picchuhoz vonattal. (Megjegyzés: Cuzco környékén a turistákat maximum 32-35 fős kisbuszokkal szállítják. Ezek általában nem légkondicionáltak, de a nagy magasság miatti alacsonyabb hőmérsékletek következtében erre többnyire nincs is szükség.)

Szállás

9 éjszaka 4 csillagos szállodákban, 2 éjszaka (Nazcában) jó 3 csillagos szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Ellátás

Félpanzió – 10 büféreggeli, valamint a 2. napon hidegcsomag a korai indulás miatt, 11 főétkezés (vacsora vagy ebéd a 2. naptól a 12. napig – napi egy főétkezés), továbbá egy csomagolt ebéd a 6. napon.
Megjegyzés: Az első este nincs a hotelben vacsora, mert a tapasztalatok szerint ezt nem igénylik az utasok. A repülőjáraton a Limába érkezés előtt szolgálnak fel vacsorát. Ugyanakkor a Limából való hazautazás napján még egy ebédet biztosítunk utasainknak.


1. nap: Lima
Elutazás Budapestről egy nyugat-európai átszállással Limába, Peru fővárosába. Érkezés helyi idő szerint a délutáni órákban, transzfer a szállodába (1 éj). Szállásunk Lima legelőkelőbb negyedében, Mirafloresban található.

2. nap: Paracas Nemzeti Park, Ballestas-szigetek, Huacachina
Elutazás Limából autóbusszal a Csendes-óceán partvonala mentén déli irányba, a Paracas Nemzeti Parkba. Hajókirándulás a Ballestas-szigetekhez, ahol pingvinek, fókák és tengeri madarak ezreiben gyönyörködhetünk, szerencsés esetben delfinek is előbukkanhatnak (ez Peru első számú tengeri állatvilágot bemutató helye).
Délután továbbutazás az Andok lábai mentén Nazca felé. Útközben fotószünet a homokdűnék közt fekvő igéző Huacachina oázisban. Szállás Nazcában (2 éj).

3. nap: Nazca-vonalak, Los Paredones, Cantalloci vízvezetékek
A titokzatos Nazca-vonalak eredetét a tudósoknak a mai napig nem sikerült tisztázni. A sivatagba rajzolt óriási geometriai alakzatok közül a legnagyobbak (pl. a kondor, a pelikán vagy a hüllő) több mint 100 méteresek. A Pánamerikai országút melletti kilátótoronyból 3 alakzat látszik valamennyire, de igazából a vonalak a levegőből tanulmányozhatóak.
Fakultatív program: Repülés kisgépekkel a Nazca-vonalak fölé Nazca város repülőteréről.
A fakultatív program ára: 49.900 Ft (garantált indulás).
Délután lehetőség a Paredones nevű inka kori település maradványai és a Cantalloc melletti földalatti vízvezetékek megtekintésére. Ezt az érdekes, földalatti csatornákból álló rendszert és a hozzájuk tartozó kör alakú kőépítményeket (kutakat) egykoron a nazcák építették védekezésül a sivatagi éghajlat miatti állandó vízhiány ellen.

4. nap: Pánamerikai országút
Utazás nagyrészt sivatagi tájakon keresztül déli irányba a világ egyik leghíresebb útvonalán, a Pánamerikai országúton, amely az amerikai kontinensen található országok többségét összeköti. Útközben többször keresztezünk termékeny folyóvölgyeket, amelyeket az Andok vízgyűjtő területeiről eredő folyók táplálnak (fotószünetek). Érkezés Arequipába, Peru második legnagyobb városába, majd a szállodai szobák elfoglalása (2 éj).

5. nap: Arequipa
Arequipa, az örök tavasz városa közel 6000 méteres hegyek lábainál fekszik. A város nagy nevezetessége a Szt. Katalin-kolostor, Dél-Amerika egyik legjelentősebb gyarmati korból származó emléke. A hatalmas (100 méter * 200 méter) területen fekvő, magas falakkal körbevett épületegyüttes valóságos város a városban, amelynek megtekintése a turisták számára egyfajta időutazással ér fel.
Ezután a város egyéb nevezetességeivel ismerkedik a csoport: katedrális, monumentális főtér, jezsuita templom (melynek egyik kápolnája olyan szép, hogy Arequipa Sixtus-kápolnájának nevezik), Carmen Alto kilátópont stb.
A délután hátralevő részében szabadidő Arequipában: lehetőség pihenésre, vásárolgatásra, vagy további nevezetességek felkeresésére.

6. nap: Andok
Utazás az Arequipát Punóval összekötő országúton. Az Andok hegységen átvezető vadregényes országút áthalad a Pampa Cañahuas nevű fennsíkon, amely a vadon élő vikunyák legjelentősebb élőhelye Peruban. Átkelünk egy 4000 méter feletti hágón is, és érintjük a látványos Lagunillas tavat (fotószünetek). Érkezés a Titicaca-tó partján fekvő Puno városába a délutáni órákban, szállás (2 éj).

7. nap: Titicaca-tó, úszó szigetek, Sillustani, Puno
Félnapos hajókirándulás a világ legmagasabban (3820 méteren) fekvő hajózható taván, a Titicaca-tavon. Látogatás a nádból készült úszó szigeteken, ismerkedés az ott élő indiánok életével. Fő tevékenységük a halászat, illetve az ajándéktárgyak készítése, melyeket a turistáknak árulnak.
A délutáni programunk Sillustani megtekintése. A közeli Umayo-tó partján álló ősi, kerek alaprajzú temetkezési építmények Peru legfontosabb történelem előtti korból származó emlékei közé tartoznak.

8. nap: Raqchi, Andahuaylillas
Egész napos utazás autóbusszal Punóból Cuzcóba az Andok fennsíkon keresztül. Útközben a következő nevezetességeket tekintjük meg: Raqchi (egy nagy inka város romjai), Andahuaylillas (bájos andesi falu, templomában gyönyörű festmények). Szállás Cuzcóban (3 éj).

9. nap: Machu Picchu (vistadome vonattal)
Egész napos kirándulás panorámatetős vonattal Földünk talán leglátványosabb romvárosába. A vonat gyönyörű andesi tájakon halad keresztül. A végállomástól, a dzsungelben fekvő Aguas Calientesből kisbuszokkal viszik a turistákat a 400 méterrel feljebb lévő romterület bejáratához. A vadregényes hegycsúcsok, a mélyen alattuk kanyargó folyó, a buja növényzet és a titokzatos inka romok látványa minden perui körutazás csúcspontját jelentik.

10. nap: Cuzco, Szent Völgy, Pisac
Cuzco az egykori Inka Birodalom fővárosa volt. Manapság Dél-Amerika műemlékekben leggazdagabb városának tartják, mely az inka kori emlékeken kívül tele van a gyarmati korból származó hangulatos épületekkel. A délelőtti városnézés fénypontjait a műkincsekkel teli katedrális és az inkák egykori Naptemplomának megtekintése jelentik.
Délután szabad program Cuzcóban. Lehetőség arra, hogy kipihenjék a magaslat okozta fizikai nehézségeket és a Machu Picchu napján való korai kelést azok, akiknek erre igényük van.
Fakultatív program: Félnapos kirándulás az Andok egy kanyonszerű völgyébe, ahol az inkák szent folyója, az Urubamba folyik. A folyóparti Pisac faluban látogatás a híres indián piacon (különleges élmény). Visszaútban Cuzcóba rövid ismerkedés néhány inka kori rommal: Tambo Machay (egy forrás fölé emelt kultikus építmény); Puka Pukara (a vörös erőd); Sacsayhuamán (citadella Cuzco felett óriási építőkövekből).
A fakultatív program ára: 18.700 Ft (garantált indulás).

11. nap: Lima
Transzfer Cuzco repülőterére, elutazás Limába. Városnézés Peru közel 10 milliós metropoliszában. Először a város két előkelő negyedével − San Isidro és Miraflores − ismerkedünk: a Parque del Amor az óceán partján, az Huaca Pucllana nevű vályogtégla piramis stb.
Ezután látogatást teszünk a híres Aranymúzeumban, ahol a spanyol hódítás előtti időszak nagyon fejlett aranyművességének alkotásait mutatják be. Ezen kívül kerámiák, régészeti textíliák, múmiák és fegyverek is láthatóak. Szállás Limában (1 éj).

12. nap: Lima
Ezen a napon a limai városnézés folytatásaként a gyarmati korból származó szép óvárost nézzük meg: monumentális főtér, katedrális (Pizarro sírkápolnájával), városháza, Ferences kolostor a katakombákkal stb.
Délután transzfer a repülőtérre, elutazás egy nyugat-európai átszállással Budapestre.

13. nap:
Érkezés Ferihegyre a késő esti órákban.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-04-29 11 éj

1422000.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Időpontok - Teljes részvételi díjak

2024. márc. 11-23.  1.239.000 Ft + 140.000 Ft (reptéri ill.) = 1.379.000 Ft  
2024. ápr. 29 - máj. 11.  1.279.000 Ft + 143.000 Ft (reptéri ill.) = 1.422.000 Ft  

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket (beleértve a belső járatot is) a max. 23 kg-os feladható poggyásszal, a reptéri illetékeket, a helyi autóbuszt, a vonatjegyet a Machu Picchuhoz, a 11 éjszakai szállást reggelivel (a 2. napon hidegcsomaggal), a 11 főétkezést, egy csomagolt ebédet, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat belépődíjakkal, valamint a helyi idegenvezetők és az irodánk idegenvezetőjének költségeit. 

Számítsanak rá, hogy a helyszínen borravalót illik adni a helyi szolgáltatóknak, melynek összege kb. 25 USD utasonként.

Egyágyas felár: 222.000 Ft

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 520 Ft/nap 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Érintett desztinációk:

Peru

Látnivalók

Lima Peru fővárosa, meglehetősen zsúfolt, piszkos és az idő is elég barátságtalan az év nagy részében. Található azonban néhány igen érdekes látnivaló, ami miatt feltétlenül fel kell keresnünk a várost. Ezek közül is kiemelkedik a Museo de Oro del Peru, amely arany, ezüst és kőkincseiről, és a Museo Nacional de Antropologia y Arquelogia, amely a történelem előtti időszak kincseiről híres.

Arequipa  a fehér város Peru egyik legszebb települése. Csodálatos hegyek ölelik körül, a hegyek köveiből épített épületek ragyogása miatt kapta ezt a becenevet. A Convento de Sanyta Catalina a legszebb középkori épület az országban. A várostól nem messze található a világ legmélyebb kanyonja, a Colca kanyon.

A Titicaca tó a Föld legmagasabban fekvő, hajózható tava. Remek hajókirándulást tehetünk Puno kikötőjéből indulva.

Cuzco Dél-Amerika régészeti központja, a világ egyik legrégebb óta lakott települése. Az Inka Birodalom központja volt hosszú ideig, amely a városon még ma is érződik, nemcsak az épületeken, hanem az itt élőkön is. A székesegyház és a La Merced templom a spanyol építészet gyöngyszemei. Érdemes megnézni a Coriancha romokat, melyek valaha arannyal voltak befedve. A Régészeti Múzeum az itt fellelt emlékeket mutatja be.

Cuzcotól nyugatra találhatjuk Machu Pichu világhírű romjait. Az inkák elveszett városáról felesleges bármit is írni, ezt látni kell!

Étkezés:A perui konyha sok más nép ízeinek a keveredése.Mindenrégiónak megvan a maga ételspecialitása,Lima például tenger ételieről híres. Néhány ismertebb étel: Ceviche(hal,füszeres citromos szósszal), Seco (bárány vagy marha hús koliander szósszal és hagymával )és Anticuchos (sült bárányszív ). A legnépszerűbb ital a savanyú Pisco koktél, amely citromlé, tojásfehérje,cukor és brandy keveréséből készül.

Vásárlás: Főleg Limában, San Isidroban és Mrafloresban találnak bevásárlási lehetőséget.A San Miguelben lévő indián piacon cserépedényeket,méterárut,ékszereket és szalma panama kalapokat lehet venni. Ezen kívűl érdemes vásárolni ezüst ékszereket, bőrárut és édességet.

Időjárás:A partokon 25-30 fok körüli forró és nedves trópusi, a hegyekben hüvős ,változékony idő van és a legmelegebb napokon is csak kb.25 fok a hőmérséklet.A fővárosban Limában ritka az eső,amelyre az ottani nyári hónapokban ,decembertől áprilisig lehet számitani.

Térség: Körutazás Peruban

Város: Körutazás Peruban


Peru

Látnivalók

Lima Peru fővárosa, meglehetősen zsúfolt, piszkos és az idő is elég barátságtalan az év nagy részében. Található azonban néhány igen érdekes látnivaló, ami miatt feltétlenül fel kell keresnünk a várost. Ezek közül is kiemelkedik a Museo de Oro del Peru, amely arany, ezüst és kőkincseiről, és a Museo Nacional de Antropologia y Arquelogia, amely a történelem előtti időszak kincseiről híres.

Arequipa  a fehér város Peru egyik legszebb települése. Csodálatos hegyek ölelik körül, a hegyek köveiből épített épületek ragyogása miatt kapta ezt a becenevet. A Convento de Sanyta Catalina a legszebb középkori épület az országban. A várostól nem messze található a világ legmélyebb kanyonja, a Colca kanyon.

A Titicaca tó a Föld legmagasabban fekvő, hajózható tava. Remek hajókirándulást tehetünk Puno kikötőjéből indulva.

Cuzco Dél-Amerika régészeti központja, a világ egyik legrégebb óta lakott települése. Az Inka Birodalom központja volt hosszú ideig, amely a városon még ma is érződik, nemcsak az épületeken, hanem az itt élőkön is. A székesegyház és a La Merced templom a spanyol építészet gyöngyszemei. Érdemes megnézni a Coriancha romokat, melyek valaha arannyal voltak befedve. A Régészeti Múzeum az itt fellelt emlékeket mutatja be.

Cuzcotól nyugatra találhatjuk Machu Pichu világhírű romjait. Az inkák elveszett városáról felesleges bármit is írni, ezt látni kell!

Étkezés:A perui konyha sok más nép ízeinek a keveredése.Mindenrégiónak megvan a maga ételspecialitása,Lima például tenger ételieről híres. Néhány ismertebb étel: Ceviche(hal,füszeres citromos szósszal), Seco (bárány vagy marha hús koliander szósszal és hagymával )és Anticuchos (sült bárányszív ). A legnépszerűbb ital a savanyú Pisco koktél, amely citromlé, tojásfehérje,cukor és brandy keveréséből készül.

Vásárlás: Főleg Limában, San Isidroban és Mrafloresban találnak bevásárlási lehetőséget.A San Miguelben lévő indián piacon cserépedényeket,méterárut,ékszereket és szalma panama kalapokat lehet venni. Ezen kívűl érdemes vásárolni ezüst ékszereket, bőrárut és édességet.

Időjárás:A partokon 25-30 fok körüli forró és nedves trópusi, a hegyekben hüvős ,változékony idő van és a legmelegebb napokon is csak kb.25 fok a hőmérséklet.A fővárosban Limában ritka az eső,amelyre az ottani nyári hónapokban ,decembertől áprilisig lehet számitani.

Térség: Lima

Város: Lima

Lima Peru fővárosa, meglehetősen zsúfolt, piszkos és az idő is elég barátságtalan az év nagy részében. Található azonban néhány igen érdekes látnivaló, ami miatt feltétlenül fel kell keresnünk a várost. Ezek közül is kiemelkedik a Museo de Oro del Peru, amely arany, ezüst és kőkincseiről, és a Museo Nacional de Antropologia y Arquelogia, amely a történelem előtti időszak kincseiről híres.
Válogasson útjaink közt téma szerint!