+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

MADEIRA - Az örök tavasz szigete 2024 -...

539600.00 Ft/fő

Portugália, Körutazás Portugáliában

Szállás típus: Hotel ****
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülővel
Időtartam: 7 éj
Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Indulás:
A Portugáliához tartozó sziget az Atlanti-óceánban található, Észak-Afrika partjaitól mintegy 500 kilométerre. A sziget vonzerejét elsősorban a meseszép tájak, az egzotikus növényzet, a rengeteg virág, a bájos falvak jelentik, és nem utolsósorban a szinte örökké tavaszias, kellemes éghajlat. A sok napsütés a sziget déli részén – ahol az általunk használt szálloda található – akkor is jellemző, ha a sziget középső vagy északi részén esetleg folyamatosan borult az idő.

 
Utazás

A Wizzair menetrend szerinti közvetlen repülőjárataival, Madeirán jó minőségű, korszerű autóbusszal.
A repülőjáratok kora délután indulnak el Budapestről, majd a késő délutáni órákban érkeznek Madeirára (helyi idő szerint). Az utolsó napon a csoportok a kora esti órákban hagyják el Madeirát, majd éjfél körül érkeznek meg Budapestre az előzetes menetrend szerint.

Szállás

7 éjszaka egy 4 csillagos hotelben. A szálloda Funchal szállodanegyedében, a városközponttól kb. 2-2,5 km-re, az óceánparttól és a Lido fürdőkomplexumtól pedig kb. 300 méterre található. A városközpontba a szálloda buszával is be lehet jutni. A kétágyas, fürdőszobás, erkélyes szobákban műholdas tévé, telefon, légkondicionáló, minibár, bérelhető széf és hajszárító szolgálja a vendégek kényelmét. A szállodához egy fűtött belső és két külső úszómedence is tartozik, ezen kívül külön térítés ellenében a wellness-központ szolgáltatásait is igénybe vehetik. Bővebb információk a szállodáról: altolido.pt

Ellátás

Büféreggeli + 2 ebéd (a 3. és 6. napokon) / fakultatív büfévacsora a 6. és a 7. nap kivételével.


1. nap:
Elutazás Budapestről Madeirára közvetlen járattal, transzfer a funchali szállodába (7 éj).

2. nap: Funchal (botanikus kert, piac, óváros)
Ismerkedés Madeira meseszép fekvésű fővárosával, Funchallal (kb. 5 óra). Először a botanikus kertet nézzük meg: szubtrópusi és trópusi növények Afrikából, Ázsiából, Dél-Amerikából és Ausztráliából; kaktuszgyűjtemény; egzotikus madarak; pazar panoráma Funchalra. Ezután látogatás a városi piacon, ahol a Madeirán termesztett szubtrópusi gyümölcsök, zöldségek és virágok hihetetlen választékát kínálják. A program hátralévő részében séta Funchal szépen karbantartott óvárosában (katedrális, Egyházi Művészetek Múzeuma, városháza, Jezsuita templom stb.).

3. nap: Kelet-Madeira (Terreiro da Luta, Pico do Arieiro, Ribeiro Frio, Santana, Portela-hágó, Machico, Ponta do Garajau)
Egész napos kirándulás (8-9 óra). A sziget belseje felé haladva első megállónk egy látványos kilátópont, Terreiro da Luta, ahol a „Béke Szüzének” szobra egy I. világháborús torpedótámadásnak állít emléket. Ezután jó idő esetén felkapaszkodunk Madeira második legmagasabb hegycsúcsára. A Pico do Arieiro 1818 méter magas, tiszta időben nagyszerű kilátás nyílik a környező sziklavilágra. A csúcsról lejőve pihenő Ribeiro Frióban, a pisztrángnevelő meglátogatása.
A sziget északi lejtőin leereszkedve ismerkedés Santana faluval és annak jellegzetes nádtetős házaival. Ebéd egy helyi étteremben.
Délután a Portela-hágón keresztül érkezünk meg Madeira legkeletibb pontjaira. Kilátópontok felkeresése után séta a sziget második legnagyobb városában, Machicóban. Visszaútban a szállodához megálló a Ponta do Garajau fok monumentális Krisztus szobránál, ahonnan lélegzetelállító panoráma nyílik Madeira déli partjaira.

4. nap: Monte
A délelőttöt a Funchal felett található Monte városkában töltjük. Funchal központjától kabinos felvonóval megyünk fel Montéba. Az utazás során megcsodálhatjuk Madeira fővárosának különböző negyedeit. Montéban közös látogatás a Monte Palace Trópusi Kertben (egzotikus fák a világ minden részéből; japán kert; apró tavacskák díszhalakkal; csempefestmények, melyek Portugália történelmét mesélik el; ásványkiállítás stb.). Ezután a montei Miasszonyunk templomot tekintjük meg, ahol lerójuk kegyeletünket az utolsó magyar király, IV. Károly sírjánál.
A Montéból Funchalba való lejutás ősi módja a toboggan nevű speciális szán, amit két jól megtermett férfi kormányoz a szán mellett futva, miközben az nagy sebességgel csúszik lefelé az aszfalton. Lehetőség a toboggan kipróbálására (ára: kb. 17,50 EUR, a helyszínen fizetendő). A montei program után borkóstoló a világhírű madeirai borokból.
Délután szabadidő. Lehetőség lesz a borkóstoló után Funchal városközpontjában maradni, és ott további nevezetességeket megtekinteni. Azokat, akik pihenésre vágynak, az autóbusz visszaviszi a szállodába.

5. nap: Levada túra, Santa Maria hajózás
Szabad program, pihenés, illetve lehetőség részt venni 2 fakultatív programon.
Fakultatív program: Levada túra
Utazás a sziget keleti részén található Rochão-ba. Innen könnyű túrázási lehetőség egy levada mentén Camacháig (2,5 km, kb. 1,5 óra). A túra során lehetőség nyílik Madeira kivételes természeti szépségeit közvetlenül is megtapasztalni.
A fakultatív program ára: kb. 16 EUR (min. 20 fő esetén) – helyszínen fizetendő (garantált indulás).
Figyelem: A fentiekben egy könnyű levada túrát ajánlunk, amely bármely normál kondícióban lévő utasunk által teljesíthető. Ezen kívül természetesen lehetőség van számos más útvonal mentén is különböző nehézségi fokú levada túrát tenni. Ennek megszervezésében madeirai partnerünk és idegenvezetőnk a helyszínen segítséget nyújt.
Fakultatív program: Santa Maria hajózás
Hajókirándulás a funchali kikötőből, Kolumbusz Santa Maria nevű hajójának tökéletes másával. A vitorlás fedélzete korhűen van berendezve, így a turisták a közel 3 órás program során nem csak térben, a déli partok mentén haladva tehetnek utazást, hanem időben is, a XV. századba visszacsöppenve érezhetik magukat. Szerencsés esetben delfineket és bálnákat is lehet látni a hajózás során.
A fakultatív program ára: kb. 40 EUR – helyszínen fizetendő. Az ár nem tartalmazza a transzferköltséget a szálloda és a kikötő között. (Figyelem: A hajójáratot viharos idő esetén törölhetik.)

6. nap: Nyugat-Madeira (Câmara de Lobos, Cabo Girão, út a tenger felett, Porto Moniz, Paúl da Serra)
Egész napos kirándulás (kb. 9 óra). Kora délelőtt séta Câmara de Lobosban, egy festői halászfaluban (Winston Churchill kedvenc tartózkodási helye volt). A következő programunk a Cabo Girão. Ez a hatalmas sziklatömb 580 méterrel emelkedik a tenger fölé (lélegzetelállító panoráma). Továbbutazás Ribeira Brava érintésével a sziget északi partjára az Encumeada-hágón keresztül.
Érkezés egy gyönyörű panorámaúton Porto Monizba, Madeira északnyugati csücskébe. Ebéd, majd rövid szabadidő. Lehetőség az akvárium megtekintésére. Délután felkapaszkodunk az 1400 méteres magasságban lévő Paúl da Serra fennsíkra. Ez a kietlen, mocsaras vidék pont az ellentéte a buja növényzettel borított tengerpart közeli területeknek. Hamarosan ismét leereszkedünk a déli part közelébe, Ponta do Sol faluba, és banánültetvények mentén haladva érkezünk vissza Funchalba.

7. nap: Funchal
Egész napos pihenés, szabad program, de természetesen idegenvezetőnk segítséget nyújt az érdeklődőknek a szabadidő tartalmas eltöltésére.
Fakultatív program: Espetada-est
Vacsora egy tipikus helyi étteremben: madeirai paradicsom- vagy zöldségleves, espetada (nyárson grillezett marhahúsdarabok), vegyes köret, desszert, madeirai borok. Vacsora közben egy helyi folklórcsoport bemutatóját élvezhetjük.
A fakultatív program ára: 13.700 Ft (garantált indulás).

8. nap: Pico dos Barcelos, Curral das Freiras
Délelőtt kijelentkezés a szállodából. Először a Barcelos kilátópontról gyönyörködünk Funchal és környékének panorámájában, majd kirándulás a sziget belsejébe. Sűrű eukaliptusz erdőn keresztül haladva érkezünk meg az 1000 méter magasan lévő Serrado-nyeregre, ahonnan kb. 15 perc gyaloglással érhető el a Serrado-kilátópont. Innen felejthetetlen panoráma nyílik Madeira hegyeire és a több száz méterrel alatta lévő majdnem kerek völgyben található Curral das Freiras falura. A faluba leereszkedve rövid séta és kóstoló a helyiek által készített Ginja likőrből.
Kora este elutazás közvetlen járattal Madeiráról Budapestre, érkezés éjfél körül (az előzetes menetrend szerint).


Figyelem: A programok sorrendje a nyitvatartások függvényében felcserélődhet.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2024-04-06 7 éj

539600.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Időpontok - Teljes részvételi díjak

2024. márc. 9-16.  529.000 Ft + 10.600 Ft (reptéri ill.) = 539.600 Ft  
2024. márc. 19-26.  529.000 Ft + 10.600 Ft (reptéri ill.) = 539.600 Ft  
2024. ápr. 6-13.  529.000 Ft + 10.600 Ft (reptéri ill.) = 539.600 Ft  

 

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet a 20 kg-os feladható poggyásszal, a reptéri illetéket, a helyi autóbuszt, a 7 éjszakai szállást reggelivel, a 3. és 6. napi ebédet, az útlemondási biztosítást, a fenti programokat helyi idegenvezetővel, az irodánk idegenvezetőjét (elutazástól hazaérkezésig) és a következő belépődíjakat: Funchal Botanikus Kert, Egyházi Művészetek Múzeuma, kabinos felvonó Montéba, Monte Palace Trópusi Kert.

Félpanziós felár:  66.600 Ft (5 vacsora) 

Egyágyas felár: 133.400 Ft 

3. ágy kedvezménye: 50.000 Ft

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 520 Ft/nap

 
A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Érintett desztinációk:

Portugália

Látnivalók

Lisszabon, a főváros rengeteg érdekességet tartogat a látogatók számára. Itt van például a Mosteiro dos Jerónimos, amelyet 1502-ben építettek, és amely Lisszabon legszebb épülete. A közelben található a Torre de Belém torony, mely a legjobban fényképezhető műemlék és egyben a legérdekesebb egész Portugáliában. Ezeken kívül a fővárosnak egy tucat múzeuma is van, ezek közül érdemes megtekinteni a Nemzeti Múzeumot, az Antik Művészetek Múzeumát és a Museu Calouste Gulbenkiant, mely a világ összes részéről származó kerámiákat, festményeket, szőnyegeket és szobrokat állít ki. Baixa és az Alfama nevű helyeken találhatjuk a város legrégebbi és legimpozánsabb látnivalóit. Lisszabon éjszakai életéről is igen híres, hiszen megannyi bár, étterem, disco és egyéb szórakozóhely várja a fiatal turistákat. Futballja pedig inkább a férfiak számára jelent vonzótényezőt..

Sintra Lisszabontól északnyugati irányban helyezkedik el. Sok palotája és romja közül kiemelkedően szép a Palácio Nacional de Sintra, és a gótikus stílusban Palácio National de Pena. A városon kívül található a híres Monserrate kert és a Convento dos Capuchos.

Évora Portugália legszebb építészeti emlékeit rejti magában. Központijában található a Pracado és a Sé Katedrális, a festőien szép római katolikus templom és az Igreja de Sao Francisco kápolna.

Lagos az ország legnépszerűbb üdülőhelye. Itt a napon és a homok kívül találunk azért múzeumokat is, hogy a tengerparti nyaralásnál sem feledkezzünk meg a kultúráról.

Térség: Körutazás Portugáliában

Város: Körutazás Portugáliában


Portugália

Látnivalók

Lisszabon, a főváros rengeteg érdekességet tartogat a látogatók számára. Itt van például a Mosteiro dos Jerónimos, amelyet 1502-ben építettek, és amely Lisszabon legszebb épülete. A közelben található a Torre de Belém torony, mely a legjobban fényképezhető műemlék és egyben a legérdekesebb egész Portugáliában. Ezeken kívül a fővárosnak egy tucat múzeuma is van, ezek közül érdemes megtekinteni a Nemzeti Múzeumot, az Antik Művészetek Múzeumát és a Museu Calouste Gulbenkiant, mely a világ összes részéről származó kerámiákat, festményeket, szőnyegeket és szobrokat állít ki. Baixa és az Alfama nevű helyeken találhatjuk a város legrégebbi és legimpozánsabb látnivalóit. Lisszabon éjszakai életéről is igen híres, hiszen megannyi bár, étterem, disco és egyéb szórakozóhely várja a fiatal turistákat. Futballja pedig inkább a férfiak számára jelent vonzótényezőt..

Sintra Lisszabontól északnyugati irányban helyezkedik el. Sok palotája és romja közül kiemelkedően szép a Palácio Nacional de Sintra, és a gótikus stílusban Palácio National de Pena. A városon kívül található a híres Monserrate kert és a Convento dos Capuchos.

Évora Portugália legszebb építészeti emlékeit rejti magában. Központijában található a Pracado és a Sé Katedrális, a festőien szép római katolikus templom és az Igreja de Sao Francisco kápolna.

Lagos az ország legnépszerűbb üdülőhelye. Itt a napon és a homok kívül találunk azért múzeumokat is, hogy a tengerparti nyaralásnál sem feledkezzünk meg a kultúráról.

Térség: Madeira

Madeira - a zöld sziget

A marokkói partoktól nyugatra található szigetcsoport. Elsősorban természeti szépségei, kellemes fekete fövenye, pompás csúcsai miatt vált az idegenforgalom fellegvárává. Egy vulkánkitörés alkalmával keletkezett. A part egy része homokos, de jobbára meredek sziklafal éri el az óceánt. Üdülést, kellemes pihenést ajánlunk elsősorban a fővárosban, Funchalban. Akik a csendes, eldugott helyeket keresik, azok is válogathatnak a sziget többi részén kínált szállodákból, residentálokból, privát házakból.

A Madeira szigete egy vulkánkitörés során keletkezett, majd portugál hajósok fedezték fel a XV. század elején.
Az öt szigetből álló csoport 741 km2 területen helyezkedik el, amelynek legnagyobbja Madeira.
Asziget 280.000 lakosából, mintegy 125.000-en a fővárosban, Funchalban élnek. A sziget az Atlanti-óceánon, Nyugat-Afrika partjaitól 545 km-re, a Kanári-szigetektől északra, Lisszabontól 964 km-re helyezkedik el. A fél-trópusi időjárás télen-nyáron kedvez az örök nyár, a napsütés és a tenger szerelmeseinek is. Éves átlaghőmérséklet 22°C.
A domborzat változatos, a növényzet dús és mindig zöld. Hegycsúcsok, fennsíkok, völgyek, öblök és óriás sziklák váltogatják egymást a kék óceánnal körülvett varázslatos szigeten. Itt található a világ második, egyben Európa legmagasabb tengeri sziklaszirtje a Cabo Girao. A szigeten valaha vulkánok riogatták az ott élőket, azonban utoljára mintegy 1000 évvel ezelőtt volt tapasztalható kisebb vulkáni működés.
Madeira hosszú ideje nagy népszerűségnek örvend, már a Habsburg királyi családból sokan megfordultak itt, olyannyira, hogy itt talált menedéket a nemrég boldoggá avatott IV. Károly is a Monarchia bukása után; síremléke a Monte-i templomban található.
Bár a tengerpart többségében sziklás, mégis lehetőség nyílik a fürdőzésre, akár a természet által kialakított vulkanikus medenceöblökben, akár a tengerpart sziklájába vájt mesterséges medencékben vagy a többségében feketehomokos partszakaszokon. A finom homokos tengerpart kedvelőit a mesterségesen feltöltött Calheta-i tengerpart vagy a közeli Porto Santo szigete várja.
Változatos programok, sportolási, kirándulási lehetőségek nyújtanak kikapcsolódást az egész sziget területén: búvárkodás, gyalogtúrázás az öntözőcsatornák levada-k mentén, hegymászás, szárazföldi szánkózás a toboggan-on, lovaglás, golfozás, vitorlázás, hajótúrák, nyílt tengeri horgászat...

A főváros Funchal, számtalan látnivalóval vonzza a kíváncsi turistákat:
gyümölcs-, és virág piac, botanikus kert, paloták, nemzeti kúriák, templomok, panoráma ballon, a híres panoráma-kabinos drótkötélpálya, és indez csak ízelítő az amúgy is barátságos, szökőkutakkal tűzdelt városka kínálatából.

A sziget valaha volt, ma már elfeledett fővárosa Machico, Madeira második legnagyobb városa, mely az utóbbi években lendületes fejlődésnek indult, de a régi mesterségek sem tűntek el: itt még ma is gyártják a hagyományos fadongás bárkákat, amelyek segítségével a gaiado-kat, azaz a tonhal egy fajtáját halásszák.

A madeirai kézműipar másik remeke, a nádfonás, melynek központja a meredek hegyoldalba épült Camacha.
A városka egyik műhelyében végigkísérhetjük a kosárfonók igen nehéz munkáját.

Érdemes felkeresni a kis halász-, borászfalvat, Porto Moniz-t is, amelynek kristálytiszta sziklafürdője igen kellemes kikapcsolódást kínál a túrázástól elfáradt utazóknak.

A sziget második legnagyobb üdülőközpontja Funchal után Canico, amely a sziget déli partján, a fővárostól, Funchal-tól kb. 10 km-re fekszik. Canico de Baixo tengerparti nyaralóközpont gyönyörű kertjeivel, kisutcáival, óceánba ereszkedő sziklapartjaival nagyszerű hely a pihenésre, kikapcsolódásra. Számos étterem, szálloda és turisztikai komplexum várja a látogatókat.

Nehéz egy rövid bemutatóban a sziget valamennyi nevezetességét, érdekességét összefoglalni, hiszen a felsoroltakon kívül még számtalan szépség és kikapcsolódási lehetőség várja a látogatókat.

Város: Funchal

Funchal

A Madeira fôvárosaként szolgáló Funchal és az azt körülölelô öböl már az elsô pillantásra is lenyugözô képet fest a látogatók elé. Ne lepôdjenek meg, ha Funchalt "a kis Lisszabon"-ként emlegetik, hiszen a meredek macskaköves utcák, a fekete bazaltból készült kapubejárók és az atmoszféra egyértelmüen Portugália fôvárosát idézi elénk. Ez nevezhetô települése, ahonnan autóbusszal könnyen megközelíthetôvé teszik a sziget minden pontját.

Funchal három fô városrészbôl áll, melyet egy hangulatos kikötôi sétány fog össze, melyek mentén a tenger gyümölcseit kínáló éttermek egész sora csábítja az érdeklôdôket. Javasoljuk a sziget eldugott zugainak meglátogatását, melyeket a Madeirán átvezetô gyalogösvények segítségével közelíthetünk meg. És ha túra után túl fáradtak a visszaút megtételéhez, bátran használják a helyiek által vezetett hegyi szánt, mely lenyugözô zöld területeken és virágerdôkön repít át bennünket.

Funchal számtalan látnivalóval vonzza a kíváncsi turistákat:
gyümölcs-, és virág piac, botanikus kert, paloták, nemzeti kúriák, templomok, panoráma ballon, a híres panoráma-kabinos drótkötélpálya, és indez csak ízelítő az amúgy is barátságos, szökőkutakkal tűzdelt városka kínálatából.

Válogasson útjaink közt téma szerint!