+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Albánia - Montenegro - Makedónia körutazás

Macedónia, Körutazás Macedóniában

Szállás típus: Hotel ****+
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Busz
Időtartam:
Típus: Körutazás
Indulás:

Albánia lassan, de biztosan kiheveri az egykori diktatúrát. Műemlékei és vonzó természeti kincsei révén egyre kedveltebb úti cél az utazók körében. Körutunkon a szomszédos Montenegró és Makedónia látnivalóival is ismerkedünk!

Utazás: légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés: helyi besorolás szerinti 4*-5* kategóriájú szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
Ellátás: félpanzió


1. nap: Budapest – Bijelo Polje (kb. 700 km)
Elutazás Budapest – Szeged – Újvidék – útvonalon Montenegróba. Vacsora, szállás Bijelo Poljeban.

2. nap: Moraca-völgy – Shkodra – Durres (kb. 300 km)
Felkeressük a MORACA festői völgyében található kolostort, majd az albán határon átkelve, SHKODRA nevezetességeivel ismerkedünk. Itt található Albánia legnagyobb mecsete, legnagyobb katolikus székesegyháza, valamint a püspöki rezidencia épülete (kívülről). Vacsora, szállás Durrës környékén.

3. nap: Kruja - Tirana (kb. 130 km)
Délelőtt kirándulás a „Hős város”-ba, KRUJA-ba, ahol szinte minden látnivaló a nemzeti hős, Szkander bég nevéhez kapcsolódik. Sétánkat a bég váránál kezdjük, és a Szkander bég Nemzeti Múzeum épületénél folytatjuk. Szabadidő keretében érdemes megnézni az ortodox templomra hasonlító Bektashi Teqe-t, és bóklászni a több mint 500 éves bazárban. TIRANA látnivalóit gyalogos városnézés során fedezzük fel: Ethem Bey-mecset, Nemzeti Múzeum (kívülről), Tirana legújabb ortodox katedrálisa. A Bloku negyed Enver Hodzsa idején a politikai elit lakhelye volt, ma a főváros nyüzsgő, színes városrésze, tele kis üzletekkel, kávézókkal. Vacsora, szállás Durrës környékén.

4. nap: Berat – Gjirokastra (kb. 390 km)
Utazás BERAT-ba, Albánia legszebb múzeumvárosába. Városnézésünk programjában: vár, Szűz Mária templom az Onufri Ikonmúzeummal, középkori városmag, Király mecset (kívülről) és a bektashi rendhez tartozó Helveti Teqe, a régi XVIII. századi Gorica híd és Gorica negyed. Késő délután ismerkedés GJIROKASTRA nevezetességeivel: bazár-negyed, Etnográfiai Múzeum és a vár megtekintése. Vacsora, szállás Gjirokastrában.

5. nap Butrinti – Saranda (kb. 50 km)
Délelőtt az Albánia déli csücskében fekvő BUTRINTI ókori romvárosát, Albánia egyik legfontosabb történelmi emlékét keressük fel, mely a római császárok korában fontos hadikikötőként szolgált. A városban sajátosan keverednek az ókori görög és római emlékek (görög színház, római fürdő, gymnasium, őrtorony stb.), az ókeresztény kor és a Velencei Köztársaság időszakának emlékeivel. Vacsora, szállás Sarandában.

6. nap: Saranda – Llogara-hágó – Durrës (kb. 260 km)
A délelőtt folyamán rövid pihenő a Porto Palermoi öbölben, ahol Ali Pasa egy kis félszigetre épített várat. Szerpentin út vezet a Llogara-hágóra, ahonnan az Albán Riviéra és (kedvező időjárás esetén) még Korfu panorámája is elénk tárul! Rövid pihenő VLORÁ-ban, az albán függetlenség szülőhelyén. Séta a városban, a Murad mecset, a Függetlenségi emlékmű megtekintése. Visszatérés Durrës környéki szállásunkra, vacsora, szállás.

7. nap: Durrës – Sveti Naum – Ohrid (kb. 220 km)
Reggel határátkelés Makedóniába. SVETI NAUM a X. századi kolostora és földrajzi adottságai révén Makedónia legnevezetesebb látnivalója! Itt ömlik bele a hegy alatt átfolyó Prespa tó vize az Ohridi-tóba. Délután érkezés a világörökség részévé nyilvánított Ohridi-tóhoz. Városnézés OHRID-ban: Szent Szófia székesegyház, Szent János-kápolna, majd a Szent Kliment templom világhíres freskóiban gyönyörködhetünk. Vacsora, szállás Ohridban.

8. nap: Ohrid –Skopje (kb. 180 km)
Irány Makedónia fővárosa! Ismerkedés SKOPJE nevezetességeivel: Kale-erőd, Daud pasa fürdője, Kursumli-hán (a legnagyobb skopjei karavánszeráj), Murat pasa mecsetje, Cifte hamam. A nap egyik fénypontja Teréz anya szülőháza, illetve az életét bemutató múzeum. Vacsora, szállás Skopjéban.

9. nap: Skopje – Budapest (kb. 840 km)
Hazautazás Újvidék – Kecskemét útvonalon. Hazaérkezés Budapestre az esti órákban.

UNESCO Világörökségek: Albánia: Berat, Gjirokastra, Butrinti, Makedónia: Ohridi-tó

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Teljes ár: 219.700,- Ft

Egyágyas felár: 69.500,- Ft

Belépőjegyek és a fülhallgató ára: kb. 50,- € (Helyszínen fizetendő!)

Szervizdíj / Borravaló: 10,- € (Helyszínen fizetendő!)

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 2 %.
A BBP biztosítást a teljes ár tartalmazza!


A változtatás jogát fenntartjuk!

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Érintett desztinációk:

Macedónia

Titokzatos, vonzó vidékű térség, melyet Balkánként ismerünk. Tagoltsága, mozaikszerű külalakja bámulatos változatosságot jelent, akár kulturális, akár természeti szépségekre szomjazunk. Macedónia e különleges vidék országa.

Térség: Körutazás Macedóniában

Város: Körutazás Macedóniában


Montenegro

Ez a kicsi, érdekes, turisztikai szempontból szinte érintetlen ország az Adriai tengerpart bejáratánál található. Az ország belseje számtalan kincset rejt: a Durmitor hegy a Tara folyó kanyonjával, a Skadarsko tó, a Lovcen és a Biogradska Gora Nemzeti parkok. A tengerparton számos, gyönyörű város és strand mellett a világ örökség részeként ismert Kotor óvárosa, a nagy Kotori öbölben, csalogat egy kellemes sétára. A tengerpart ezen a tájon sok kis homokos és kavicsos vadregényes öblöt rejt, ahol a napfény és a tengeri fürdőzés szerelmesei hódolhatnak szenvedélyüknek.

Térség: Körutazás Montenegróban

Város: Körutazás Montenegróban


Albánia


Térség: Körutazás Albániában

A városlátogató és körutazások gyűjtő helye ez a régió, pontos szállás és útvonal leírások a programokban olvashatóak.

Város: Körutazás Albániában

Albánia


Térség: Albán tengerpart


Város: DurresAlbánia legnagyobb kikötője, legrégibb városa és legnagyobb üdülőhelye, a Dajti hegy lábánál. A magyar határtól kb. 950 km található. Fő látnivalója az ókori amfiteátrum. Homokos tengerpartján új hotelek sorakoznak kilométereken keresztül. Dures város tengerpartja a legfelkapottabb és legjobb az infrastruktúrája, de a legzsúfoltabb is legfőképp a nyári hónapokban, leginkább Albán vendégekkel, mivel a külföldi turisták még alig fedezték fel, kivéve talán az olaszokat.

Válogasson útjaink közt téma szerint!