+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Moszkva - Szentpétervár és az aranygyűrű

Oroszország, Körutazás Oroszországban

Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Körutazás, Városlátogatás
Indulás:
Oroszország haladóknak! Élje át a Fehér Éjszakák páratlan hangulatát, ismerje meg a cári korszak fényűző palotáit, valamint az ezerszínű Moszkvát és környékét!


Utazás: Budapest – Szentpétervár és Moszkva – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal. A városnézések és kirándulások során orosz autóbusszal, valamint Szentpétervár – Moszkva között a Sapsan-expresszel.
Elhelyezés: *** szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: reggeli és fakultatív félpanzió

1. nap: Budapest – Szentpétervár
Elutazás repülővel a korareggeli órákban Budapestről közvetlen járattal Szentpétervárra. Városnézés „ÉSZAK VELENCÉ”-jében. A Kazanyi Székesegyház a XIX. század elején épült I. Pál megbízása alapján, a római Szt. Péter Bazilika másolataként. A város egyik ékköve a „Vérző Megváltó templom”. Az elnevezés II. Sándor cár halálához kapcsolódik, ó-orosz stílusban épült, külső és belső falait 7.000 m²-nyi felületen mozaikok díszítik. Az Izsák Székesegyház sem maradhat ki a látnivalók közül, mely a világ egyik legnagyobb kupolaépítménye, a messzire ellátszó arany kupola miatt „Isten tintatartójának” is nevezik. A város egyik szimbóluma a Péter-Pál Erőd, területén áll az orosz cárok temetkezési helye, a Péter-Pál Székesegyház. Tornya a legmagasabb a városban, sőt Nagy Péter kívánságára még a moszkvai Kreml „Nagy Iván” harangtornyát is túlnőtte. Fényképezési lehetőség az Auróra cirkálónál. Szállás Szentpéterváron.

2. nap: Szentpétervár – Petrodvorec
Délelőtt a városnézés folytatása SZENTPÉTERVÁR-on. Rövid pihenő a Vaszilij-szigeten található Rosztrum oszlopoknál, ahonnan páratlan kilátás tárul elénk a Kis-Néva és a Néva torkolatára. Látogatás a világ egyik leggazdagabb képzőművészeti gyűjteményének otthont adó Ermitázsban. Utazás szárnyashajóval PETRODVOREC-be, melynek lenyűgöző szökőkútrendszere vízi-játékkal örvendezteti meg a látogatót. Nagy Péter nyári kastély-együttesét a „művészet gyöngyszemének”, az „orosz Versailles”-nak tartják. Leglátványosabb része az Alsó park, a világ legnagyobb szökőkútrendszerével, a 140 szökőkút naponta kb. 100.000 köbméter vizet forgat. Visszatérve Szentpétervárra, kb. 1 órás hajókázás során bepillanthatunk a cári időszak nemesi palotáinak világába. Szállás Szentpéterváron.

3. nap: Puskin – Pavlovszk – Szentpétervár
PUSKIN-ban Katalin cárnő Nyári Palotáját keressük fel. Híres Borostyánszobáját a város 300 éves jubileuma alkalmából 2003-ra újítottak fel. A park és a kastély építése több cárnő nevéhez kapcsolható. I. Katalin kezdte el az építését, Erzsébet cárnő tovább fokozta a külső látványt és Nagy Katalin elsősorban az épület belső díszítésére összpontosított. A hatalmas barokk és klasszicista palota-együttesről írták: „Egy magának való, külön világ, a mesék birodalma.”. Továbbutazás PAVLOVSZK-ba, látogatás I. Pál cár kastélyában. Folytatjuk a városnézést SZENTPÉTERVÁRON. Séta az Alekszandr Nyevszkij Kolostor sírkertjében, ahol a híres orosz művészek nyugszanak, pl. Dosztojevszkij, Rubinstein, Csajkovszkij, Rimszkij-Korszakov. Rövid pihenő és fotózási lehetőség a Szmolnij-komplexum előtt, melynek területén I. Péter idején még a hajóépítéshez szükséges szurkot főzték. Itt épült a Rastrelli által tervezett női kolostor és székesegyház. Szállás Szentpéterváron.

4. nap: Szentpétervár – Moszkva
Utazás a SAPSAN expresszvonattal MOSZKVÁba. Érkezés a déli órákban az orosz fővárosba. A település a XII. században még csak előretolt védelmi állás volt, de a XX. században már a világ kb. egyhatodát irányította. Autóbuszos városnézés (Nagyszínház, Arbat, Lomonoszov Egyetem stb.). Látogatás a XVI. század elején alapított Novogyevicsij egyházi központban, melynek temetőjében közismert személyiségek (pl. Csehov, Gogol, Prokofjev, Saljapin, Raisza Gorbacsova stb.) nyugszanak. Szállás Moszkvában.

5. nap: Moszkva
Folytatjuk az ismerkedést MOSZKVA látnivalóival. Belvárosi séta: Vörös tér, Lenin–Mauzóleum megtekintése (kívülről), látogatás a Vaszilij Blazsennij Székesegyházban. Séta a Kreml területén (Uszpenszkij-, Blagovecsenszkij-, Arhangelszkij Székesegyházak, Pátriárkák- és 12 apostol templom). A programból nem maradhat ki az Állami Fegyvertár sem, melynek gyűjteményében az orosz fejedelmek és cárok által felhalmozott kincseket láthatjuk. Szabadidő keretében érdemes felkeresni pl. a híres GUM áruházat. Szállás Moszkvában.

6. nap: Szergijev Poszad – Moszkva – Budapest
Kirándulás az orosz főváros környékére. A híres „Arany gyűrű” egyik legkedveltebb turisztikai célpontját a szovjet időkben Zagorszk néven találhattuk meg a térképeken, útikönyvekben. Napjainkban SZERGIJEV POSZAD a település neve. A város leghíresebb látnivalója a Szentháromság–Szergej kolostor, ahol az orosz építészet és ikonfestészet fejlődését követhetjük nyomon. Délután látogatás az 1856-ban alapított Tretyakov Képtárban. Este transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

UNESCO Világörökségek:
- Szentpétervár történelmi belvárosa
- Moszkva: Kreml és Vörös tér
- Novogyevicsij-kolostor
- Szergijev Poszad: Szentháromság-Szergej kolostor

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Budapest – Szentpétervár / Moszkva – Budapest útvonalon
- vonatjegyet Szentpétervár – Moszkva között a „Sapsan expressz” vonattal
- utazást a körutazáson légkondicionált orosz autóbusszal
- szállást *** szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- reggelit
- kirándulásokat a program szerint
- helyi és magyar nyelvű idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- orosz vízumdíjat: kb. 19.025,- Ft / fő (Az ügyintézését irodánk végzi!)
- vízum ügyintézési díját: 5.000,- Ft / fő
- repülőtéri illetéket: kb. 59.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- belépőjegyek, előzetes foglalások, hajókázás és fülhallgató árát: kb. 240,- € / fő
- félpanziós felárat: 31.800,- Ft / fő
- borravalót / szervízdíjat az orosz gépkocsivezetők és helyi idegenvezető részére: 15,- € / fő
- 20 – 24 fő indulása esetén a 14.000,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett utazás során felmerülő, egyéb személyes jellegű költségeket

A változtatás jogát fenntartjuk!

Érintett desztinációk:

Oroszország

Látnivalók

Ha Moszkvában nem lennének az aranyhagyma kupolás székesegyházak, a Vörös tér, és a Kreml, akkor nem sok látványosság akadna, csak a szürkelakónegyedek között barangolhatnánk.

Szentpétervár Oroszország legeurópaibb városa, észak Velencéje. Gyönyörű építészeti emlékeit a sztálini kor sem tudta eltüntetni. Legjelentősebb látnivalói az Ermitázs Múzeum, a Péter és Pál Erőd, a Néva sugárút, a Téli és Nyári Palota.

Novgorod az ország egyik legrégebbi városa, történelmi emlékei azonban, hála Rettenetes Ivánnak és a náciknak, nem maradtak tökéletes épségben fenn. A Várban megcsodálhatjuk a Szent Szófia Székesegyházat, a Millenniumi Emlékművet, és a Történeti Múzeumot. A várfalon kívül van a csodás palotákkal körbefont középkori piactér, valamint a Megváltónk temploma, melyben gyönyörű bizánci freskók láthatók.

A Transzszibériai Vasúton hat nap és 10000 km megtétele után az utazó tényleg azt mondhatja, hogy ismeri az országot. Moszkvától Vlagyivosztokig Szibérián keresztül elhalad a Bajkál-tó, Irkutszk és Ulán Ude, a helyi buddhista központ mellett.

A Volga Európa leghosszabb folyója, mely szép lassan hömpölyög a Kaszpi-tenger felé. A folyó partján számos érdekes város fekszik, közülük is kiemelkedik Oroszország legrégebbi tatár városa, Kazán, Lenin szülővárosa Uljanovszk, valamint a régi Sztálingrád, a mostani Volgográd, amely a második világháború egyik legvéresebb csatájának helyszíne volt.

Szocsi a Fekete-tenger leghíresebb üdülőhelye, szubtrópusi klímája az orosz elit paradicsomává teszi.
Minimális igényeknél 30$ körüli összegből kijöhetünk egy nap, de, ha kíváncsiak vagyunk az ország nevezetességeire, és szeretnénk megkóstolni a helyi specialitásokat, akkor napi 70-80 dollárt vigyünk magunkkal. Az utazási csekket csak komoly nehézségek árán tudjuk beváltani, a bankkártyákat nem mindenhol fogadják el, ezért legjobb, ha készpénzt, leginkább dollárt viszünk magunkkal. Pénzkötegeinket azonban ne lobogtassuk, kirabolhatnak minket. A borravaló nem divat, a számlák tartalmazzák. Piacokon megpróbálhatunk alkudni.

A turistaszezon júliusban és augusztusban van, mivel ilyenkor van a legmelegebb. A nyáron lezúduló sok csapadék miatt ajánlatos májusban és szeptemberben utazni. Télen, igaz, hogy hideg van, de a vodka és a behavazott táj szépsége felmelegíti a látogatókat.

Térség: Körutazás Oroszországban

Város: Körutazás Oroszországban


Oroszország

Látnivalók

Ha Moszkvában nem lennének az aranyhagyma kupolás székesegyházak, a Vörös tér, és a Kreml, akkor nem sok látványosság akadna, csak a szürkelakónegyedek között barangolhatnánk.

Szentpétervár Oroszország legeurópaibb városa, észak Velencéje. Gyönyörű építészeti emlékeit a sztálini kor sem tudta eltüntetni. Legjelentősebb látnivalói az Ermitázs Múzeum, a Péter és Pál Erőd, a Néva sugárút, a Téli és Nyári Palota.

Novgorod az ország egyik legrégebbi városa, történelmi emlékei azonban, hála Rettenetes Ivánnak és a náciknak, nem maradtak tökéletes épségben fenn. A Várban megcsodálhatjuk a Szent Szófia Székesegyházat, a Millenniumi Emlékművet, és a Történeti Múzeumot. A várfalon kívül van a csodás palotákkal körbefont középkori piactér, valamint a Megváltónk temploma, melyben gyönyörű bizánci freskók láthatók.

A Transzszibériai Vasúton hat nap és 10000 km megtétele után az utazó tényleg azt mondhatja, hogy ismeri az országot. Moszkvától Vlagyivosztokig Szibérián keresztül elhalad a Bajkál-tó, Irkutszk és Ulán Ude, a helyi buddhista központ mellett.

A Volga Európa leghosszabb folyója, mely szép lassan hömpölyög a Kaszpi-tenger felé. A folyó partján számos érdekes város fekszik, közülük is kiemelkedik Oroszország legrégebbi tatár városa, Kazán, Lenin szülővárosa Uljanovszk, valamint a régi Sztálingrád, a mostani Volgográd, amely a második világháború egyik legvéresebb csatájának helyszíne volt.

Szocsi a Fekete-tenger leghíresebb üdülőhelye, szubtrópusi klímája az orosz elit paradicsomává teszi.
Minimális igényeknél 30$ körüli összegből kijöhetünk egy nap, de, ha kíváncsiak vagyunk az ország nevezetességeire, és szeretnénk megkóstolni a helyi specialitásokat, akkor napi 70-80 dollárt vigyünk magunkkal. Az utazási csekket csak komoly nehézségek árán tudjuk beváltani, a bankkártyákat nem mindenhol fogadják el, ezért legjobb, ha készpénzt, leginkább dollárt viszünk magunkkal. Pénzkötegeinket azonban ne lobogtassuk, kirabolhatnak minket. A borravaló nem divat, a számlák tartalmazzák. Piacokon megpróbálhatunk alkudni.

A turistaszezon júliusban és augusztusban van, mivel ilyenkor van a legmelegebb. A nyáron lezúduló sok csapadék miatt ajánlatos májusban és szeptemberben utazni. Télen, igaz, hogy hideg van, de a vodka és a behavazott táj szépsége felmelegíti a látogatókat.

Térség: Moszkva

Város: Moszkva

Ha Moszkvában nem lennének az aranyhagyma kupolás székesegyházak, a Vörös tér, és a Kreml, akkor nem sok látványosság akadna, csak a szürkelakónegyedek között barangolhatnánk.

Oroszország

Látnivalók

Ha Moszkvában nem lennének az aranyhagyma kupolás székesegyházak, a Vörös tér, és a Kreml, akkor nem sok látványosság akadna, csak a szürkelakónegyedek között barangolhatnánk.

Szentpétervár Oroszország legeurópaibb városa, észak Velencéje. Gyönyörű építészeti emlékeit a sztálini kor sem tudta eltüntetni. Legjelentősebb látnivalói az Ermitázs Múzeum, a Péter és Pál Erőd, a Néva sugárút, a Téli és Nyári Palota.

Novgorod az ország egyik legrégebbi városa, történelmi emlékei azonban, hála Rettenetes Ivánnak és a náciknak, nem maradtak tökéletes épségben fenn. A Várban megcsodálhatjuk a Szent Szófia Székesegyházat, a Millenniumi Emlékművet, és a Történeti Múzeumot. A várfalon kívül van a csodás palotákkal körbefont középkori piactér, valamint a Megváltónk temploma, melyben gyönyörű bizánci freskók láthatók.

A Transzszibériai Vasúton hat nap és 10000 km megtétele után az utazó tényleg azt mondhatja, hogy ismeri az országot. Moszkvától Vlagyivosztokig Szibérián keresztül elhalad a Bajkál-tó, Irkutszk és Ulán Ude, a helyi buddhista központ mellett.

A Volga Európa leghosszabb folyója, mely szép lassan hömpölyög a Kaszpi-tenger felé. A folyó partján számos érdekes város fekszik, közülük is kiemelkedik Oroszország legrégebbi tatár városa, Kazán, Lenin szülővárosa Uljanovszk, valamint a régi Sztálingrád, a mostani Volgográd, amely a második világháború egyik legvéresebb csatájának helyszíne volt.

Szocsi a Fekete-tenger leghíresebb üdülőhelye, szubtrópusi klímája az orosz elit paradicsomává teszi.
Minimális igényeknél 30$ körüli összegből kijöhetünk egy nap, de, ha kíváncsiak vagyunk az ország nevezetességeire, és szeretnénk megkóstolni a helyi specialitásokat, akkor napi 70-80 dollárt vigyünk magunkkal. Az utazási csekket csak komoly nehézségek árán tudjuk beváltani, a bankkártyákat nem mindenhol fogadják el, ezért legjobb, ha készpénzt, leginkább dollárt viszünk magunkkal. Pénzkötegeinket azonban ne lobogtassuk, kirabolhatnak minket. A borravaló nem divat, a számlák tartalmazzák. Piacokon megpróbálhatunk alkudni.

A turistaszezon júliusban és augusztusban van, mivel ilyenkor van a legmelegebb. A nyáron lezúduló sok csapadék miatt ajánlatos májusban és szeptemberben utazni. Télen, igaz, hogy hideg van, de a vodka és a behavazott táj szépsége felmelegíti a látogatókat.

Térség: Szentpétervár

Város: Szentpétervár


Válogasson útjaink közt téma szerint!