+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Nagy benelux körutazás - szélmalmok,...

221900.00 Ft/fő

Belgium, Körutazás Belgiumban

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busz
Időtartam: 8 éj
Típus: Körutazás, Városlátogatás
Indulás: 2021-09-26
Utazás

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata).

Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

8 éjszaka kétágyas, fürdőszobás szobákban a következők szerint:
 - egy-egy éjszaka tranzitszállás Németországban egy emelt szintű 3 csillagos szállodában;
 - három éjszaka Belgiumban, Brüsszel környékén egy 4 csillagos szállodában;
 - egy éjszaka Hollandia déli részén egy 4 csillagos szállodában;
 - két éjszaka Hollandia középső részén az aug. 22-i csoportnál 4 csillagos, az ápr. 22-i csoport esetében erős 3 csillagos, a jún. 27-i és a szept. 26-i csoportoknál pedig egy ennél egyszerűbb 3 csillagos szállodában.

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív félpanzió.

1. nap:
Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 5.15-kor. Budapestről az autóbusz 6.30-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyeshalom – Linz – Nürnberg útvonalon. Szállás Németországban (1 éj).

2. nap: Luxemburg
Utazás Luxemburgba, ismerkedés a nagyhercegség szép fekvésű fővárosával, melyet hatalmas erődrendszere és fekvése miatt észak Gibraltárjának is szoktak nevezni. Ezután az Ardenneken keresztül továbbutazás a belgiumi szállodába (3 éj).

3. nap: Brüsszel, Atomium, Waterloo
Brüsszelben fotószünet a város egyik jelképévé vált építményénél, az Atomiumnál. Ezt a különleges alkotást az 1958-as világkiállításra tervezték, és a vas kristályrácsát ábrázolja 165 milliárdszoros nagyításban (102 méter magas). Ezután az egyesült Európa fővárosában az óváros főbb nevezetességeinek megtekintése következik (Fő tér a városházával, Manneken Pis szobor, Székesegyház stb.). A nap második felében felkeressük a Brüsszel mellett lezajlott waterlooi csata emlékhelyeit: Oroszlán-domb, panorámakörkép, emlékkiállítás. (Akit Waterloo nem érdekel, annak ez idő alatt Brüsszelben szabadprogram.)

4. nap: Bruges, Gent
Kirándulás Flandria két gyöngyszemébe, Bruges-be és Gentbe, melyekhez hasonló gyönyörű városokat nagyon keveset lehet látni a világon. Mindkét városban közös séta a legfontosabb nevezetességekhez, majd marad elég szabadidő, hogy mindenki felfedezhesse a középkorból ránk maradt utcákat, házakat. Bruges-ben lehetőség nyílik részt venni a városnéző csónaktúrán.

5. nap: Antwerpen, Middelburg, Delta-Expo
Ismerkedés Antwerpennel (gyönyörű főtér, húscsarnok, Schelde-part, vár stb.), majd szabadidő.
Ezt követően utazás Hollandia Zeeland tartományába, a szigetek és a vizek országába. A tartomány területének nagy része a tenger szintje alatt fekszik, és hatalmas gátrendszerek védik a tengertől. Séta Middelburgban, a tartomány székhelyén, majd a Delta-Expo megtekintése, mely bemutatja, hogyan győzte le Hollandia népe az Északi-tengert. Az expo területén egy felejthetetlen séta zárja a programot az Oosterschelde-dammon, a világ legnagyobb tengeri gátján.
Szállás Hollandia déli részén (1 éj).

6. nap: Rotterdam, Delft, Hága
Utazás Európa egyik legkorszerűbb városán, Rotterdamon keresztül, ahol megcsodálhatjuk a város jellegzetes modern épületeit (égbeszökő toronyházak, egyedülállóan eredeti kockaházak, Euromast torony). Látogatás egy tipikus holland kisvárosban, Delftben, mely világhírét az itt előállított porcelánnak köszönheti. Séta a hangulatos történelmi belvárosban, szabadidő. Hága, a holland parlament székhelye a következő állomás. Ismerkedés a várossal, lehetőség a világhírű Mauritshuis képtár megtekintésére. Szállás egy közép-hollandiai szállodában (2 éj).

7. nap: Amszterdam, Volendam
Utazás Amszterdamba, Hollandia sajátos hangulatú fővárosába. Lehetőség sétahajózásra a csatornákon és a Rijksmúzeum megtekintésére is. Ezt követően közös séta a belvárosban, a Dam tér környékén. A délutáni órákban utazás tipikus holland tájon át Volendamba, a népviseletéről és a halászairól híres kisvárosba. Séta a hangulatos kikötőben és környékén.

8. nap: Gouda / virágpark (tavasszal)
Délelőtt séta egy elragadó holland kisvárosban, Goudában: főtér, városháza (az egyik legszebb Hollandiában), mázsaház (ahol a sajtot mérték) stb. Ezt követően indulás hazafelé, szállás Németországban (1 éj).
Figyelem: A tavaszi csoport esetében Gouda helyett a Keukenhof virágparkba látogatunk, amely Hollandia egyik legnagyobb turistaattrakciója.

9. nap: Passau
Hazautazás a Nürnberg – Linz – Hegyeshalom – Győr – Tatabánya útvonalon. Útközben a három folyó (Duna, Inn és Ilz) találkozásánál fekvő bajor várossal, Passauval ismerkedünk (óváros, Szent István dóm, Residenzplatz stb.). Itteni magyar vonatkozású emlékként említhetjük a Niedernburg kolostor templomát, ahol Szent István királyunk felesége, Gizella nyugszik. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra a késő esti órákban.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2021-09-26 8 éj

221900.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
2021-09-26 8 éj

221900.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
2021-09-26 8 éj

221900.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
2021-09-26 8 éj

221900.00 Ft/fő

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 8 éjszakai szállást reggelivel, a helyi idegenforgalmi adókat, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat és a sétahajózások árát. 

Félpanziós felár:  61.700 Ft (8 vacsora) 

Egyágyas felár: 88.300 Ft


Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás:
440 Ft/nap

Autóbuszos felszállóhelyek

5:15 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
6:30 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
7:15 – Tatabánya M1 pálya és 1-es főút kereszteződése, MOL benzinkút a McDonald's mellett
8:00 – Győr Vasútállomás főbejárata előtti szgk. parkoló
 
A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Érintett desztinációk:

Belgium

Az ország északi és nyugati részén a Flandriai síkság terül el, amely kelet felé haladva Brabant területén fokozatosan dombvidék jelleget ölt. Déli részén az Ardennek röghegység helyezkedik el. Legmagasabb pontja: Botrange 694 m.

Jelentős folyói: Meuse, Schelde, Sambre

Fő latnivalok:
Belgiumban sok a történelmi város. Középkori arculatát leginkább Brugge őrizte meg csatornáival, patríciusházaival, templomaival. Városképének jellegzetessége a harangtorony, amely a piactéren emelkedik az egykori posztócsatorna elé.

Brüsszelt kettős fővárosnak szokás nevezni, mivel egyrészt Belgium központja, másrészt pedig az Európai Unió központi szervei is itt találhatók. A város szívében látható a Grand Place, Európa egyik legszebb tere. Ezen a téren találhatóak a múzeumok és a belga építészet gyöngyszemei. Gazdagon díszített barokk stílusú céhházak. Itt tekinthető meg a híres Pisilő Fiú szobra, a Régi Korok Művészetének Múzeuma valamint a Modern Művészetek Múzeuma is. A híres Atomium is itt van, az atomkor jelképe, az 1958-as világkiállításra épült impozáns acél-alumínium konstrukciója, panoráma éttermekkel.

Köztudott, hogy Belgiumban készítik a legfinomabb csokoládékat. Törvény vagy előírás ugyan nincs rá, de a belgák azt tartják igazi csokoládénak, amelyben legalább 70 százalékos a kakaótartalom. Galler, Charlemagne, Café-Tasse és Jacques ? négy márkanév, amely miatt a belga csokoládé igazi ínyencségnek számít világszerte. A Jacques csokoládégyár Eupenben található üzeme azért különösen érdekes, mert nemcsak gyár, hanem turistalátványosság is egyben. Nemrégiben kiderült, hogy a belgák nagy részének fogalma nincs, miből és hogyan készül a csokoládé, ezért az üzemben kisebb múzeumot létesítettek, valamint függőhidat építettek, s ezen végigsétálva a látogatók valamennyi munkafolyamatot megA múzeumrészben megkóstolhatják a meleg és folyékony kakaómasszát, miközben kiállított képeken és videofilmen tekinthetik meg a kakaóbab leszedésének és válogatásának folyamatát. Különleges csokoládépapírok mellett megtalálhatók itt a századfordulós csokiautomaták és eszközök abból az időből, amikor még kézzel végeztek minden munkát. A függőhídon a munkafolyamat legapróbb részlete is szemügyre vehető, a dolgozóknak pedig meg kellett szokniuk, hogy minden mozdulatukat figyelik. De csak nézni szabad, fényképezni tilos, az erős konkurenciaharc miatt. A Jacques gyár 23.000 tonna csokoládét gyárt évente, ennek 70 százalékát exportálja, főleg Kanadába és USA-ba.

Belga városok

Hasselt

1839-ben aláírtak Londonban egy államszerzodést, amely Limbur tartományát Hollandia és Belgium között osztotta fel. Hasselt lett Limburt tartomány fovárosa. Napjainkban fontos kereskedelmi központ. A város számos muvészettörténeti épülettel rendelkezik, mint például St. Quentens katedrális, a Miasszonyunk temploma (Notre-Dame), és a Begina. A Nemzeti Jenever múzeumban lehet megkóstolni a csodálatos Hasselt gint, amelyet 1610 óta itt desztillálnak.

Gent (Ghent)

a Schelde és a Leie folyó torkolatánál található, a tengerrel a Gent-Terneuzen csatorna köti össze. Gentet a XIX. században iparosították, napjainkban a legsikeresebb városok egyike Flandriában. A XVII. században a várost két apátság köré építették, amelyek a St. Pieters és a St. Baafs apátság, majd késobb hozzáépítették a Gravensteen várat. Gravensteent a XII. században "Baudouine of the iron arm" (Baldvin a vaskezu) építette a betolakodók ellen. Késobb flamand grófok rezidenciája lett. A St. Baafs katedrális keresztelokápolnájában található Jan von Eyck világhíru �A titokzatos bárány imádása� címu alkotása. A Gent környékén található festői falvakat érdemes megtekinteni, ahol számos muvész lakik.

Bruges

Észak-Flandria fővárosa. A XIII. századtól a XV. századig Bruges volt Északnyugat-Európa legjelentősebb kereskedelmi központja. Elsősorban a gyapjú kereskedelem volt számottevő, amely a az akkori virágzó flamand textilipar alapanyaga volt. A város sokat profitált a kereskedők gazdagságából, amelyből a szép házakat és a harangtornyokat építették fel. A harangtorony építése a XIII. században kezdődött. A 83 méter magas harangtorony, amelyben 47 harang játéka hallható, gyönyörű kilátást biztosít a városra. Brugesben megtekinthetjük, hogyan készül a csipke. Itt találhatók a jól ismert múzeumok, mint a Groeninge és a Memling múzeum, a gyüjteményekben a jelenlegi flamand művek és a modern festők művei láthatók.

Namur

a belga Ardennek kapuja. Mivel a Sambre és Meuse folyók torkolatánál található, egész történelme során stratégiailag fontos szerepet játszott. Ellenállt az ostromoknak, kezdve a római korban Július Cézár rohamaitól, egészen a második világháború alatti megszállásig. A város felett magasan helyezkedik el a katonai jelkép � a citadella. Annak ellenére, hogy egykor "várváros" volt, ma az egyedülálló természeti parkja lélegzetelállító kilátást nyújt a Meuse völgyre. Az erodítmény két múzeumnak ad helyet. Az Erdomúzeum, amely az Ardennek érdekes állat- és növényvilágát mutatja be, és a Katonai múzeum, amely a vár történetét meséli el egészen a németek megszállásig. Namur régészeti múzeummal is rendelkezik, jelentős régészeti gyüjteménye van.

Időeltolódás:     CET 0 óra (GMT +1 óra)

Éghajlat:

Éghajlata óceáni, sok csapadékkal. A téli és nyári átlagos hőmérséklet közötti különbség mértéke nem túl nagy, a nyár általában hűvös, a tél viszont enyhe (a januári középhőmérséklet 3 fok, a júliusi 17 fok). Az átlagos évi középhőmérséklet 11 fok, a csapadék éves mennyisége 900 mm körül alakul, eloszlása egyenletes.

A tengerhez közel Belgium éghajlata párás és enyhe. A belső területek felé haladva és távolodva a tengeri időjárási tényezőktől a hőmérséklet folyamatosan nő. Az Ardennekben a forró nyarat hideg tél váltja. Nagyobb esőket szinte kizárólag a hegyvidéken élők tapasztalnak. Gyakori a köd, április és november a különösen esős hónapok közé tartoznak.

Ünnepek:

Újév (január 1.)
a Munka Ünnepe (május 1.)
Függetlenség Napját (július 21.)
Nagyboldogasszony Ünnepét (augusztus 15.)
Mindenszenteket (november 1.)
Veteránok Napját (november 11.)
Dinasztia Napot, azaz a Király Születésnapját (november 15.)
Karácsonyt (december 25-26.).

Karácsony napján az üzletek tulajdonosai Krisztus születésével kapcsolatos jelenetet készítenek az általuk végzett tevékenységhez kapcsolódóan (pl. a pék tésztából), és ezt helyezik az üzlet ablakába.

Nem hivatalos állami ünnep Szent Medárd napja (június 8.).

Szent Márton napját (november 11.) különösen a gyerekek kedvelik, akik ekkor értékes ajándékokra számíthatnak. Ezen a napon fogyasztják a belgák az ún. gauffre-t, azaz a belga palacsintát, ami a goffrihoz hasonlít.

A flamand régió külön ünnepnapja július 11-e, míg a vallon régió szeptember 27-én ünnepli saját ünnepét.

A fesztiváloknak nagy szerepe van Belgiumban. Az egyik leghíresebb a binche-i karnevál, amelyet a nagyböjt elott tartanak. A karnevál a római katolikus vallás szerint az utolsó ünneplés a nagyböjt elott, míg a kereszténység elotti kultúrákban a tél gonosz szellemeinek eluzésére szolgált.

Egy másik híres látványosság a Szent Vér Körmenet, amelyet minden májusban Bruges-ben tartanak.

Országszerte tartanak helyi kulturális és folklór fesztiválokat, ilyen például a Macskák Fesztiválja Ypres-ben.

Helyi konyha:

Belgium az ínyencek országa: Brüsszel gasztronómiai központja a Rue des Bouchers, ezen az úton a turista ízletes rákokat, halakat, kagylókat és egyéb tengeri herkentyűket kóstolhat meg.

A belga étrend igen gazdag választékot rejt magában, beletartozik a sertés, a szárnyas, a hal, a tengeri ételek, a sajt, a gyümölcs, a zöldség és a leves is. Az étkezésekhez sört, bort és ásványvizet isznak. Belgium méltán híres a tengeri ételeiről (például a kagylójáról), csokoládéjáról, több mint 300 féle söréről és a sült krumpliról (frites), amiről azt állítják, hogy ők találták fel, és inkább majonézzel, mintsem ketchuppal fogyasztják. A reggeli rendszerint egy forró italból és lekváros zsemléből vagy kenyérből áll. Délben nagy adag ebédet fogyasztanak. A vacsora rendszerint este 7 vagy 8 óra körül kezdődik.

Térség: Körutazás Belgiumban

Város: Körutazás Belgiumban


Luxemburg

Luxemburg Nyugat-Európa miniállama, a világ leggazdagabb országa. Franciaországgal, Belgiummal, Hollandiával és Németországgal határos, a Benelux államok egyike.

Fővárosa Luxemburg City. A pénzügyi világ vezetőinek, valamint az Európai Unió titkárságainak ad otthont. Fő különlegessége az erőd, melyre mintegy 1000 évvel ezelőtt épült, ami ugyan eredeti valójában nem áll már, de az alá épített mély kazamata a Világörökség részét képezi. Különleges látvány tárul elénk a Szentlélek Citadelláról, de nem érdemes kihagyni a város többi nevezetességét sem: a Történeti és Művészeti Múzeumot, a Posta Múzeumot, a Villamos Múzeumot, valamint a Millenniumi Emlékművet.

Térség: Körutazás Luxemburgban

Város: Körutazás Luxemburgban


Hollandia


Térség: Körutazás Hollandiában

Város: Körutazás Hollandiában


Válogasson útjaink közt téma szerint!