+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Misztikus Peru

Peru, Körutazás Peruban

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Egzotikus út, Körutazás
Indulás:

Utazás: menetrendszerinti repülőjárattal, európai átszállással. Peruban közlekedés légkondicionált autóbuszokkal, helyi repülőjáratokkal két szakaszon (Lima - Arequipa és Cuzcó – Lima között), motorcsónakkal és vonattal.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió (reggeli, és ebéd vagy vacsora a programoktól függően)

1. nap: Budapest – Lima
Budapestről indulás a reggeli órákban. Európai átszállással, érkezés Limába az esti órákban. Transzfer a szállodába. Szállás Limában.

2. nap: Lima – Paracas
LIMA történelme több ezer évre nyúlik vissza. Az inka uralom előtti kultúrák emlékeit számos építmény és régészeti lelet őrizte meg az utókor számára. Délelőtti érdekes programunk: látogatás a Larco Herrera Múzeumban. Ebéd után a közeli PACHACAMAC megtekintése, amely az inkák előtti időkben a perui partvidék legfontosabb vallási központja volt számos piramissal, templommal és palotával. Továbbutazás a Csendes-óceán partjára. Szállás PARACAS-ban.

3. nap: Ballestas-szigetek – Ica (repülés a Nazca vonalak felett) – Lima
Reggel motorcsónakos kirándulás a BALLESTAS-szigetekre, a „mini Galapagos-nak” nevezett szigetvilágba, népes madár-, pingvin- és oroszlánfóka-kolóniák élőhelyéhez. Továbbutazás ICA-ba, fakultatív repülés a rejtélyes sivatagi NAZCA-vonalak felett. Ebéd, majd visszautazás autóbusszal Limába. Szállás.

4. nap: Lima – Arequipa
Kora reggel átrepülünk a „Fehér város”-ba, a gyarmati stílusú AREQUIPA-ba. Gyalogos városnézés: Plaza de Armas, főtér, katedrális (kívülről), az 1580-ban alapított híres Szent Katalin Kolostor városszerű utcáival, koloniális házaival. Ebéd után nem maradhat ki a programból a 6000 méteres Ampato nevű Andok-beli csúcs közelében 1995-ben felfedezett, a XV. század közepén a hegyek istenének feláldozott Jéglány, a megfagyott Juanita megtekintése. Szállás.

5. nap: Sillustani – Punó
Utazás az Andok vadregényes és néha zord hegyei között, ebédcsomaggal. Az Altiplanón átutazva megtekintjük a kolla indiánok domboldalban elhelyezkedő érdekes temetkezési tornyait, az úgynevezett SILLUSTANI chulpákat. Továbbutazás a TITICACA-tó „fővárosába”, PUNÓ-ba, szállás.

6. nap: Titicaca-tó
Motorcsónakkal indulunk a világ legmagasabb hajózható taván, a totoranádból épült, úszó szigeteiken élő uros indiánok birodalmába. A tó a kontinens legnagyobb állóvize, vízfelületén Peru és Bolívia közösen osztozik. Ebéd a csodálatos panorámájú TAQUILE-szigeten. Szállás Punóban.

7. nap: Titicaca-tó – Cuzcó
Utazás autóbusszal az Andok hegyei között az inka birodalom fővárosába, CUZCÓ-ba. Útközben ebéd. Megtekintjük a pucarai és a raq’chii ásatásokat. Az Andahuaylillas-i Szent Péter templom meglátogatása, melyet Dél-Amerika Sixtusi kápolnájának tartanak, különleges élmény turisták és hívők számára egyaránt. Szállás Cuzcóban.

8. nap: Cuzcó – Szent-völgy
Városnézés a világ köldökén, CUZCÓ-ban. A Plaza de Armas és a katedrális megtekintése. Az inka birodalom legfontosabb templomának, a Coricanchának (Arany Templom) helyére épült Santo Domingo templomban láthatjuk az inka kultikus hely - földrengés révén - szabaddá vált részeit. Délután OLLANTAYTAMBO titokzatos teraszait és hatalmas monolitokból álló templomát tekintjük meg. Szállás a Szent-völgyben.

9. nap: Machu Picchu – Cuzcó
Kirándulás panorámaablakos vonattal és autóbusszal az inkák elveszett városához, a misztikus MACHU PICCHU-hoz. Egy lépésre az égtől, az Andok hegyláncai között csaknem megközelíthetetlen hegynyergen bújik meg a kis erődített város, ami a természetnek és embernek egyaránt az egyik leglélegzetelállítóbb alkotása. Ebéd egy helyi étteremben. Este továbbutazás CUZCÓ-ba, szállás.

10. nap: Cuzcó – Lima
Délelőtt meglátogatjuk SACSAYHUAMAN titokzatos kőfalait, QENKO szikláit, TAMBOMACHAY-t és PUKA PUKARA vörös erődfalait. Ebéd, majd visszarepülés LIMÁ-ba, szállás.

11. nap: Lima
Ismerkedés az óvárossal. Megnézzük az 1538-ban épült limai székesegyházat, melyet az évszázadok során többször átépítettek, és az egyik földrengés után felújítottak. A főbejárattól jobbra található kápolna koporsójában helyezték el Francisco Pizzaro hamvait. A Kormányzói Palota (szerencsés esetben őrségváltást is láthatunk), ami 1920-ban, illetve a városháza, ami 1945-ben épült. A Szent Ferenc kolostor legfőbb érdekessége, hogy az alagsori folyosók 25 000 ember földi maradványát őrzik, akárcsak a szicíliai Palermo katakombái. Ebéd, majd hazautazás. Éjszaka a repülőn.

12. nap: Budapest
Érkezés európai átszállással Budapestre az esti órákban, a menetrend függvényében.

UNESCO Világörökségek:
- Lima óvárosa
- Nazca vonalak
- Arequipa óvárosa
- Cuzco városa
- Machu Picchu

 A változtatás jogát fenntartjuk!

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Teljes ár: 1.349.000,- Ft (1.009.000, - Ft + 340.000,- Ft belső repülőjegyek, reptéri illetékek és csomagdíj)

Egyágyas felár: 199.000,- Ft

A teljes ár minimum 19 főtől érvényes!

16-18 fő indulása esetén 60.000,- Ft/fő felár fizetendő.

Az árakat 1 USD = 400,- Ft árfolyamig garantáljuk!

A teljes ár a belépőjegyeket tartalmazza.
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!
Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 2,5 %

Az árakat 1 USD = 400 Ft árfolyamig garantáljuk!

Fakultatív program ára minimum 10 fő esetén:
Repülés a Nazca-vonala felett: 285,- USD/fő (Irodánkban előre fizetendő az indulás előtt) 
+ repülőtéri illeték (kb. 10 USD/fő) + turista jegy (kb. 47 perui sol/fő), az illeték és a turista jegy összegét a helyszínen készpénzben szükséges kiegyenlíteni.

Szervízdíj/Borravaló: 90,- USD

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/peru

 

 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Érintett desztinációk:

Peru

Látnivalók

Lima Peru fővárosa, meglehetősen zsúfolt, piszkos és az idő is elég barátságtalan az év nagy részében. Található azonban néhány igen érdekes látnivaló, ami miatt feltétlenül fel kell keresnünk a várost. Ezek közül is kiemelkedik a Museo de Oro del Peru, amely arany, ezüst és kőkincseiről, és a Museo Nacional de Antropologia y Arquelogia, amely a történelem előtti időszak kincseiről híres.

Arequipa  a fehér város Peru egyik legszebb települése. Csodálatos hegyek ölelik körül, a hegyek köveiből épített épületek ragyogása miatt kapta ezt a becenevet. A Convento de Sanyta Catalina a legszebb középkori épület az országban. A várostól nem messze található a világ legmélyebb kanyonja, a Colca kanyon.

A Titicaca tó a Föld legmagasabban fekvő, hajózható tava. Remek hajókirándulást tehetünk Puno kikötőjéből indulva.

Cuzco Dél-Amerika régészeti központja, a világ egyik legrégebb óta lakott települése. Az Inka Birodalom központja volt hosszú ideig, amely a városon még ma is érződik, nemcsak az épületeken, hanem az itt élőkön is. A székesegyház és a La Merced templom a spanyol építészet gyöngyszemei. Érdemes megnézni a Coriancha romokat, melyek valaha arannyal voltak befedve. A Régészeti Múzeum az itt fellelt emlékeket mutatja be.

Cuzcotól nyugatra találhatjuk Machu Pichu világhírű romjait. Az inkák elveszett városáról felesleges bármit is írni, ezt látni kell!

Étkezés:A perui konyha sok más nép ízeinek a keveredése.Mindenrégiónak megvan a maga ételspecialitása,Lima például tenger ételieről híres. Néhány ismertebb étel: Ceviche(hal,füszeres citromos szósszal), Seco (bárány vagy marha hús koliander szósszal és hagymával )és Anticuchos (sült bárányszív ). A legnépszerűbb ital a savanyú Pisco koktél, amely citromlé, tojásfehérje,cukor és brandy keveréséből készül.

Vásárlás: Főleg Limában, San Isidroban és Mrafloresban találnak bevásárlási lehetőséget.A San Miguelben lévő indián piacon cserépedényeket,méterárut,ékszereket és szalma panama kalapokat lehet venni. Ezen kívűl érdemes vásárolni ezüst ékszereket, bőrárut és édességet.

Időjárás:A partokon 25-30 fok körüli forró és nedves trópusi, a hegyekben hüvős ,változékony idő van és a legmelegebb napokon is csak kb.25 fok a hőmérséklet.A fővárosban Limában ritka az eső,amelyre az ottani nyári hónapokban ,decembertől áprilisig lehet számitani.

Térség: Körutazás Peruban

Város: Körutazás Peruban


Peru

Látnivalók

Lima Peru fővárosa, meglehetősen zsúfolt, piszkos és az idő is elég barátságtalan az év nagy részében. Található azonban néhány igen érdekes látnivaló, ami miatt feltétlenül fel kell keresnünk a várost. Ezek közül is kiemelkedik a Museo de Oro del Peru, amely arany, ezüst és kőkincseiről, és a Museo Nacional de Antropologia y Arquelogia, amely a történelem előtti időszak kincseiről híres.

Arequipa  a fehér város Peru egyik legszebb települése. Csodálatos hegyek ölelik körül, a hegyek köveiből épített épületek ragyogása miatt kapta ezt a becenevet. A Convento de Sanyta Catalina a legszebb középkori épület az országban. A várostól nem messze található a világ legmélyebb kanyonja, a Colca kanyon.

A Titicaca tó a Föld legmagasabban fekvő, hajózható tava. Remek hajókirándulást tehetünk Puno kikötőjéből indulva.

Cuzco Dél-Amerika régészeti központja, a világ egyik legrégebb óta lakott települése. Az Inka Birodalom központja volt hosszú ideig, amely a városon még ma is érződik, nemcsak az épületeken, hanem az itt élőkön is. A székesegyház és a La Merced templom a spanyol építészet gyöngyszemei. Érdemes megnézni a Coriancha romokat, melyek valaha arannyal voltak befedve. A Régészeti Múzeum az itt fellelt emlékeket mutatja be.

Cuzcotól nyugatra találhatjuk Machu Pichu világhírű romjait. Az inkák elveszett városáról felesleges bármit is írni, ezt látni kell!

Étkezés:A perui konyha sok más nép ízeinek a keveredése.Mindenrégiónak megvan a maga ételspecialitása,Lima például tenger ételieről híres. Néhány ismertebb étel: Ceviche(hal,füszeres citromos szósszal), Seco (bárány vagy marha hús koliander szósszal és hagymával )és Anticuchos (sült bárányszív ). A legnépszerűbb ital a savanyú Pisco koktél, amely citromlé, tojásfehérje,cukor és brandy keveréséből készül.

Vásárlás: Főleg Limában, San Isidroban és Mrafloresban találnak bevásárlási lehetőséget.A San Miguelben lévő indián piacon cserépedényeket,méterárut,ékszereket és szalma panama kalapokat lehet venni. Ezen kívűl érdemes vásárolni ezüst ékszereket, bőrárut és édességet.

Időjárás:A partokon 25-30 fok körüli forró és nedves trópusi, a hegyekben hüvős ,változékony idő van és a legmelegebb napokon is csak kb.25 fok a hőmérséklet.A fővárosban Limában ritka az eső,amelyre az ottani nyári hónapokban ,decembertől áprilisig lehet számitani.

Térség: Lima

Város: Lima

Lima Peru fővárosa, meglehetősen zsúfolt, piszkos és az idő is elég barátságtalan az év nagy részében. Található azonban néhány igen érdekes látnivaló, ami miatt feltétlenül fel kell keresnünk a várost. Ezek közül is kiemelkedik a Museo de Oro del Peru, amely arany, ezüst és kőkincseiről, és a Museo Nacional de Antropologia y Arquelogia, amely a történelem előtti időszak kincseiről híres.
Válogasson útjaink közt téma szerint!