+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Nagy izlandi csoportos körutazás magyar...

Izland, Körutazás Izlandon

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Körutazás, Városlátogatás
Indulás:
Nagy izlandi csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel

Időtartam: 8 nap

Gejzírek, vízesések, fjordok, jéghegyek, lávahomokos tengerpartok - nem kérdéses, hogy Izland a világ egyik legszebb országa. Fedezzék fel velünk kényelmes tempóban a szigetország látnivalóit körutazásunk során!

Az út kiemelt értékei:

  • Utazás közvetlen járattal, kedvező menetrenddel
  • Teljes körutazás Izlandon
  • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető
  • Szállás vidéken jó középkategóriás, Reykjavíkban négycsillagos szállodákban
  • Fakultatív bálnales Húsavíkban és kirándulás kétéltű hajóval a jéghegyek között a Gleccserlagúnán

Programok:
 
2018. június 23.
Elutazás Budapestről közvetlen Wizzair járattal Izlandra (07.05-09.40). Érkezés után a Reykjanes félsziget lávaföldjein haladunk át, átmegyünk Izland leghosszabb alagútján a Bálnafjord alatt, majd az első megállónk a nagyon szép fekvésű Borgarnes kisvárosban lesz. Utána megnézzük a Grábrók krátert, majd a Glaumbær tanyamúzeumot. Szállás a 80 km hosszú Szigetfjord mélyén fekvő Akureyriben, Észak-Izland fővárosában: Edda Akureyri.

2018. június 24.
Reggel elmegyünk a Goðafosshoz, az Istenek vízeséséhez, majd fakultatív bálnales Húsavíkban (80 euró). A Mývatn tó partján megnézzük a különösen látványos Námafjall geotermikus területet, ahol a Majmok bolygója egyes részeit is forgatták, majd lakatlan felföldeken és a Jökulsá á Fjöllum (jelentése: gleccserfolyó a hegyekben) völgyében megyünk tovább. Szállás Egilsstaðirban: Icelandair Hotel Herad.

2018. június 25.
Ma a keleti fjordokat járjuk be: Fáskrúðsfjörður és Stöðvarfjörður fjordok mélyén fekvő falvak, Djúpivogur pedig szép kikötőjéről és régi házairól ismert kisváros. Délután megállunk a különösen látványos természeti környezetben fekvő Hvalnes világítótoronynál. Szállás Höfnben: Edda Höfn.

2018. június 26.
Eddig is szép dolgokat láttunk, de ma igazán különleges helyekre megyünk. A Gleccserlagúnánál lehetőségünk nyílik fakultatív program keretében a jéghegyek között hajóznunk kétéltű hajóval (50 euró). Utána megnézünk Hofban egy fűtetejű templomot, majd délután egymást érik a látnivalók: Víkben lemegyünk a fekete lávahomokos tengerpartra; a Dyrhólaey szikláról szép panoráma tárul elénk, és némi szerencsével lundákat is láthatunk; végül a 62 méter magas Skógafoss vízesés felé akár fel is mehetünk. Szállás: Hotel Eyjafjallajökull.

2018. június 27.
Ma az Arany Körút látnivalóit keressük fel: Skálholt püspöki székhely volt a középkorban; a Gullfoss (Arany vízesés) az egyik legszebb a világon; a Gejzír Izland talán legismertebb látnivalója; Laugarvatn faluban megállunk a tóparti hőforrásnál; a Þingvellir Nemzeti Parkban a középkori izlandi parlament helyszínére látogatunk el, amely egyúttal az észak-amerikai és az eurázsiai geológiai lemezek találkozásánál lévő törésvonal helyszíne is. Szállás Reykjavík központjában: CenterHotel Skjaldbreid 4*.

2018. június 28.
Délelőtt városnéző séta Reykjavíkban: Hallgrímskirkja (templom), Stjórnarráðið (miniszterelnöki hivatal, 18. századi épület), Tjörnin (tó), Ráðhús (városháza), Dómkirkja (katedrális), Alþingi (parlament), a régi kikötő. Szállás Reykjavíkban.

2018. június 29.
Délelőtt átmegyünk a Kék Hegységen, Hveragerðiban megnézünk egy kis földrengés kiállítást, Eyrarbakkiban egy színes házakkal rendelkező, tengerparti falut fedezünk fel, Krýsuvíkban pedig egy kénes fortyogóiról ismert geotermikus területet járunk be. Délután fürdési lehetőség a Kék Lagúnában (75 euró). Vacsoralehetőség Keflavíkban, majd szállás a közelben: BB Keflavík.

2018. június 30.
Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd elutazás Budapestre közvetlen Wizzair járattal (10.25-16.50).

Az ár tartalmazza:

  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Reykjavík útvonalon, közvetlen járattal
  • Nagyméretű kézipoggyász (max. 55x40x23 cm, 10 kg)
  • Utazás Izlandon busszal
  • Szállás hét éjszakára vidéken középkategóriás, Reykjavíkban 4*-os szállodában, kétágyas szobában
  • Büféreggeli
  • Magyar idegenvezetés Izlandon
  • Belépőjegy a glaumbæri skanzenbe

Az ár nem tartalmazza:

  • Repülőtéri illeték: 39 000 Ft/fő
  • Útlemondási biztosítás: 1.5%

Megjegyzés:

    Minimum létszám: 20 fő.
    Háromágyas szoba nem foglalható.

(tns)

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Az ár tartalmazza:

  •   Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Reykjavík útvonalon, közvetlen járattal
  •   Nagyméretű kézipoggyász (max. 55x40x23 cm, 10 kg)
  •   Utazás Izlandon busszal
  •   Szállás hét éjszakára vidéken középkategóriás, Reykjavíkban 4*-os szállodában, kétágyas szobában
  •   Büféreggeli
  •   Magyar idegenvezetés Izlandon
  •   Belépőjegy a glaumbæri skanzenbe

Az ár nem tartalmazza:


  •   Repülőtéri illeték: 39 000 Ft/fő
  •   Útlemondási biztosítás: 1.5%


Megjegyzés:

    Minimum létszám: 20 fő.
    Háromágyas szoba nem foglalható.

Érintett desztinációk:

Izland

Európa második legnagyobb szigete az Atlanti-óceánban található Skóciától északnyugatra, Norvégiától nyugatra, Grönlandtól délkeletre. A fő sziget 500km széles és 300km hosszú. Felszínét sivár fennsíkok, homokos deltatorkolatok, vulkánok, lávával borított területek és gleccserek jellemzik. Az ország felszínének több, mint fele meghaladja a 400m tengerszint feletti magasságot, legmagasabb pontja a Hvannadallshnúkur pedig 2119 m magas.

A földterületek mindössze 21% százaléka művelhető és lakható, s mind a part mentén találhatóak. Izland lakossága és mezőgazdasága a délnyugati részre összpontosul, Reykjavík és Vík közé. Mivel fiatal közetei még mindig állandó mozgásban vannak, a földrengések ugyanúgy a mindennapok részévé váltak, mint a reggeli.

Fát nemigen látunk itt, inkább tundrával, füves vidékekkel, mocsaras és sivár tájakkal találkozunk. Az egyetlen honos emlős állat a sarki róka, habár néha egy jégtömböm átsodródik egy-egy jegesmedve, a lakosság nem látja őket szívesen, így nem tudnak itt élni. Láthatunk itt rénszarvast, nyércet, mezei egeret. Gazdag a madárvilág, legfőképp a tengeri madarak vannak jelen. A tengerek bővelkednek tengeri emlősben és halban.

Látnivalók

Reykjavik

Izland fővárosa, a világ legészakibb fekvésű, és legújabb fővárosa. A késő XIX. században alkult ki a település. Nevének jelentésével ellentétben (füstös öböl), a szélnek köszönhetően tiszta a levegője. Óvárosi részétől minden látnivaló gyalog is könnyen megközelíthető.
Az óvárosban a központ. Találunk itt parkokat, tavakat, piacokat és múzeumokat. A skandináv és izlandi kultúra iránt érdeklődők látogassanak el a Nemzeti Múzeumba, ahol vallási és néprajzi gyűjteményt tekinthetnek meg a település kezdeti időszakától napjainkig. Leghíresebb tárgya a körülbelül 1200-ból származó templomajtó, amely egy csatát ábrázol. A város modern része az óvárostól keletre helyezkedik el. Itt láthatjuk a Hallgrimur templomot, amelyet úgy terveztek, hogy egy láva hegyhez hasonlít. Felmehetünk a tetejére is, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra. A Leifur Eiriksson emlékmű, viking harcos volt, ma Izland Fia névvel illetik. A növények kedvelőinek ajánjuk figyelmébe a botanikus kertet. Természetesen ez csak ízelítő volt a város látnivalóiból. Aki ellátogat sok-sok érdekességet láthat és tapasztalhat itt.

Olcsó szállást és étkezési lehetőséget az Óvárosban és attól kicsit keletre keressünk.
Aki szórakozni akar, nyugodtan megnézhet egy filmet a három mozi valamelyikében, hiszen a filmeket eredeti nyelven izlandi felirattal vetítik. A zenés helyek kedvelői sem maradnak otthon, hiszen van itt bár, disco, színház, opera, koncertek , és még sok más szórakozási lehetőség.

Arany-vízesés ( Gullfoss) és a Nagy-gejzír (Stóri Geysir)

Izland két leglátogatotabb helye a sziget déli területének közepén fekszik. A vízesésnél a folyó hetven méter széles, és 32 m-es magasságból zuhan alá, három lépcsőben két és fél kilométer hosszan. A vízeséstől nyugatra találjuk a Nagy-gejzírt, amely először a XIV. sz-ban tört fel. Úgy tűnik, hogy többszöri szünet után most hosszabb időre pihenni tért, de reéljük, hogy ez a szünet is csak időleges. A szomszédjában található Köpülő (Strokkur) viszont manapság is 10 percenként forró vízoszlopot lövell a magasba. Ezen a helyen számos színes melegvízű forrást is találunk.

Mývatn
Izland észak-keleti részén található, és a világ egyik természeti csodájaként tartják számon. Habár a terület érdekes látványosságai nagyrészt a vulkáni vagy geotermikus működés jelei, a központi részen egy gazdag madárvilágnak otthont adó kék vizű tó vonzza a természet kedvelőit. Elhelyezkedésének köszönhetően rendkívül kedvező időjárási viszonyok jellemzik. Ideális hely a pihenni vágyóknak, és a kirándulások kedvelőinek, hiszen innen könnyen eljuthatunk a Jökulsárgljufur Nemzeti Parkba, a Kverkfjöll-i jégbarlangokhoz, és a Hvrfell-kráterhez.

Térség: Körutazás Izlandon

Város: Körutazás Izlandon


Válogasson útjaink közt téma szerint!