+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Srí Lanka klasszikus körutazás+üdülés a...

Sri Lanka, Körutazás Sri Lankán

Szállás típus: Hotel ****
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Indulás:
Időtartam: 11 nap/ 8 éj

 

Indulási időpontok:
2019. május 23 - június 03
2019. június 20 - 30
2019. július 25 - augusztus 04
2019. augusztus 15 - 25
2019. szeptember 26-október 06
2019. október 23 - november 02
2019. november 13 - 23
2019. december 04 - 14

1. nap:

Utazás Budapestről este Colombo-ba átszállással.

2. nap:

Délután érkezés Srí Lankára, transzfer a tengerparti üdülővároskába,Negombo-ba, szállás elfoglalása. Az utazás fáradalmainak kipihenése, strandolás.

3. nap:

Reggeli után utazás Sigiriya-ba az út mentén érdekes tájkép tárul elénk, rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek, gumifa ültetvények, falvak váltják egymást. Útközben látogatás Pinnawala-ba, az elefántárvaházba, ahol a dzsungelben árván maradt állatokat gondozzák és munkára tanítják. Délután kirándulás Polonnaruwa romvárosba, mely a XI-XII. sz.-ban volt a szingaléz birodalom virágzó központja, majd a feledés homályába süllyedve benőtte a dzsungel. Mára a paloták, templomok, medencék, gigantikus kőszobrok jelentős részét feltárták, a hely a Világörökség részét képezi. Szállás Sigiriya-ban vagy környékén.

4. nap:

Reggel Sigiriya „oroszlán-sziklájának” meghódítása, melyre az V. sz.-ban a menekülő Kassapa király építtetett erődöt. A palota romjai ma is sejtetik annak egykori nagyságát. A ligetes tájon magasodó magányos szikláról nagyon szép panorámában gyönyörködhetünk. Továbbutazás Kandy-be, útközben Dambulla sziklakolostor megtekintése, mely szintén a Világörökség része. A szobrokkal és festményekkel díszített barlangszentélyek a buddhizmus különböző korszakainak jellegzetes örökségei. Továbbutazás Matale-ba, egy fűszerkertbe, ahol kóstolóval egybekötött bemutató várja a vendégeket. Kora este érkezés a hegyvidéki Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába. Az egyik legismertebb buddhista zarándokhely a Sri Dalada Maligawa (A Fog temploma) meglátogatása. Szállás Kandy-ben

5. nap:

Reggeli után látogatás és séta a gyönyörű Peradeniya Botanikus Kertben, majd indulás Nuwara Eliya-ba. Az ide vezető út az ország legfestőibb, hajtűkanyarokkal, kisebb vízesésekkel tarkított tája. A hegyvidéki várost az egykori angol gyarmatosítók tették máig népszerű üdülőhellyé. Koloniális stílusban épült, régi favázas szerkezetű házai, parkjai kis időre Európába repítik vissza az utazót. Angol kezdeményezésre telepítették ide az első teaültetvényeket a XIX. sz. végén, s a kitűnő minőségű ceyloni tea gyorsan világhírre tett szert. Az ültetvényeken az ott dolgozó asszonyok színes szárija tarkállik. Szállás Nuwara Eliya-ban

6. nap:

Reggeli után egy teaültetvény és teagyár meglátogatása, majd indulás a tengerpartra. Szállás Negombo-ban.

7. nap:

Indulás a repülőtérre, 50 perces repülőút a Maldív-szigetek fővárosába, Male-ba, majd transzfer a kiválasztott szálloda-szigetre. Az Indiai-óceánban, az Egyenlítő közelében húzódó korallzátony-füzér alkotja az országot. A helyi lakosok által bené­pesített falvak és Male főváros mellet közel 80 szigeten valóságos üdülő- és búvárpa­radicsom várja a turistákat. Az időjárás egész évben kedvező, bár trópusi eső bármikor előfordulhat. Novembertől áprilisig magasabb a napsütéses órák száma. Májustól ok­tóberig több a felhő és a csapadék. A levegő mindvégig 30°C, a tenger 27°C körüli, egész évben alkalmas a fürdőzésre. A víz sekély, kristálytiszta, a színes halrajok búvár­felszerelés nélkül is láthatók. A hófehér, finom szemcséjű koralltörmelékkel borított, pálmafákkal szegélyezett part mesébe illően szép. A szigeteken az egyedüli építmény maga a szállodakomplexum, mely többnyire hangulatos bungalókból áll. Valamennyi szálloda-szigeten működik búváriskola és vízisport centrum, lehetőség van szárazföldi sportokra és különféle kirándulásokat kínálnak.

8-9. nap:

Pihenés, strandolás. Fakultatív kirándulási lehetőségek: éjjeli/hajnali horgá­szat, Male városnézés, lakatlan sziget-túra, delfin-les, tengeralattjáró-túra, helyi falu, fo­tózás hidroplánról stb. A kirándulásokra a helyszínen lehet jelentkezni. A programokat a recepciónál kifüggesztett plakátokon tekinthetik meg az érdeklődők.

10. nap:

Kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre, hazaindulás.

11. nap:
Érkezés Budapestre.


Sun Island Resort****
A sziget mérete 1600 m x 400 m, a Dél Ari Atoll-on helyezkedik el. Az igényes luxusszálloda 350 szobával rendelkezik, melyből 218 superior szoba, 60 standard és 72 vízi bungaló (külön térítés ellenében).
Transzfer: a repülőtértől 112 km-re található, transzfer repülővel+hajóval történik.

Szolgáltatások:
7 étterem, kávézók, úszómedence, pool bár, beach bár, jacuzzi, szauna, masszázs, szépségszalon, felszerelt klinika gyógyszertárral, fotóüzlet, műszaki üzlet, ékszerüzlet, ajándéküzlet, Internet szoba, bicikli bérlés, pizza express. Sport és szórakozás: snorkeling, búváriskola, fitness terem, aerobic, biliárd terem, játék terem, 4 db teniszpálya, tollaslabdapálya, röplabda, kosárlabda, asztalitenisz, fallabda, disco, karaoke, szörf, vitorlázás, jet-ski, vízisí, banán, kenu és 18 lyukú golfpálya is található.

Szobák:
Standard szoba: 38m², légkondicionált, színvonalasan berendezett, hideg-meleg vizes fürdőszobával, zuhanyzóval, hajszárítóval, satellite TV fizetős mozi csatornával, Internet csatlakozással, telefonnal, szobaszéffel, minibárral és terasszal rendelkezik.
Superior szoba: 51,87m², ízlésesen berendezett, légkondicionált, ventilátorral, hideg-meleg vizes fürdőszobával (káddal), saját kerti zuhannyal, hajszárítóval, WC+bidével, minibárral, szobaszéffel, satellite TV fizetős mozi csatornával, Internet csatlakozással, telefonnal és terasszal felszerelt.
Vízi bungaló: 68,57 m², móló vezet a fából készült vízi bungalókhoz a lagúna felett, ízlésesen berendezett nagy szoba, légkondicionált, ventilátor, hideg-meleg vizes fürdőszoba káddal, zuhanyzóval, hajszárító, wc+bidé, minibár, széf, satellite TV, telefon, Internet csatlakozás, privát terasz, ahonnan lépcső vezet a türkiz kék óceánba.


Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Belépőjegyek a helyszínen fizetendők kb. 120 USD/fő.

UNESCO Világörökségek a körút során:
Polonnaruwa ősi romjai
Sigiriya ősi romjai
Kandy Szent Városa
Dambulla Arany Temploma
Az angol nyelvű idegenvezető és a magyar nyelvű csoportkísérő Sri Lankán, a reptéren várják az utasokat. A magyar nyelvű csoportkísérő az üdülések során nem áll rendelkezésre, a repülőtéri transzfer angol nyelvű asszisztenciával történik. Maldív-szigeteken nincs idegenvezetés, angol nyelvű asszisztencia segíti az utasokat.

Az árak tartalmazzák: Repülőjegyet illetékkel együtt, budapesti indulással, menetrendszerinti járatokkal, a körutazást légkondicionált járművel (személygépkocsi, autóbusz létszámtól függően), a szállást kétágyas szobákban, a megadott ellátást, a körutazás során helyi angol nyelvű idegenvezetőt, valamint a reptéri transzfereket (Sun Island légi transzfer).

Az árak nem tartalmazzák: vízumdíj 12.000 Ft/fő, belépőjegyek a helyszínen fizetendők kb. 120 USD/fő, útlemondási biztosítás 1,5%, választható baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás, borravaló, fényképezési és kamerázási engedély


A szállodaváltoztatás jogát (azonos kategórián belül) és az árváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az árak a legalacsonyabb turistaosztályú repülőjeggyel értendőek, magasabb osztály esetén az ár emelkedhet!

Érintett desztinációk:

Sri Lanka



Látnivalók

SIGIRIYA
A dzsungeltől néhány lépésre csodás látvány tárul a szemünk elé. A kék ég fölé vörös sziklák meredeznek, tetejükön valaha egy szemet kápráztató palota állt, fehér márvány falakkal. A fennmaradt páratlan szépségű freskók sejtetik e letűnt világ szellemét, varázsát. Fénykora igen rövid volt, mindössze 18 év 477-495 i.sz. Számtalan legenda szerelmi történet született, a legismertebb : Kassyapa király álmodta meg, a palotát. Kassyapa Sigiriyában építette fel palotáját és székhelyét, amely Kureva, a termékenység istenének példáját másolta. 18 évvel később, féltestvére letaszította a trónról. Valaha 50 freskó borította a falakat, mára 19 maradt épségben.
Sigiriyától 30 km-re Dambulla / sziklakolostor / a szikla tetején 500 láb magasan masszív építmény. I.e. I.sz.-ból származó templom. A szikla barlangjaiban élt Valagambahu király 14 éves száműzetése idején. Mikor visszaszerezte a trónt, ezt a sziklatemplomot építette, a sziget legnevezetesebb emlékhelye. 5 helyiséges barlangrendszer 350 láb mélységben
1. A fekvő Buddha 47 láb hosszú, a sziklába vésve. A freskók a XV-XVIII. Sz.-ból valók.
2. Legnagyobb, legszebb, legalább 150 életnagyságú istenszobor + Buddha ábrázolások. A plafonon freskók életének főbb állomásairól a szingaléz történelem főbb eseményeivel.
Krisztus előtt 5 sz-dal a szingalézek virágzó országa. Ennek nyomai Colombo körül északról jöttek, a mai India területéről először az É-i sík területeket elfoglalva és virágzó mezőgazdaságot létrehozva. Az öntözőrendszerek mindmáig működnek. 2000 éven át fennmaradt ez a társadalom. Az ie. III.Század közepén Anuradhapura, a főváros ismert volt a mediterrán országokban. A római birodalommal kereskedelmi kapcsolatot tartott fenn időszámításunk kezdetén. Az i. e. 247 a Sri Lanka-i történelem legfontosabb eseménye. A sziget uralkodója és népe áttér a buddhista hitre. Az ortodox buddhizmus szent relikviáknak őrzője, jelentős zarándokhellyé válik. Nagyjából ekkor indul meg a dravidák támadása, 1500 éven át kisebb nagyobb intenzitással. A hindu kultúra és vallás sok vonását átvéve, mégis buddhista marad. A főváros áthelyeződik: Polonnaruwaba, majd Kotte (Colombo közelében), ezt követően Kandy a szingalézek utolsó fellegvára.

Colombótól 250 km-re Anuradhapura. Az első főváros i.e. IV. Században alapítva. Igazi mintaváros volt. Szállodával, korházzal, külön temetővel a magasabb és alacsonyabb kasztbélieknek. A vízellátást víztárolók biztosították.
A belső harcok felerősödtével egyre kevésbé tudott ellenállni a hindu inváziónak. Végül a várost elhagyták, a fővárost áthelyezték.

Colombótól 216 km-re, Anuradhapurától dk-re található a középkori főváros: Polonnaruwa, a XI. Sz-ból. A jelenlegi műemlékek 2 uralkodó alatt készültek. A várost hármas falrendszer vette körül, benne kertek, parkok, szentélyek. Fejlett öntözőrendszert építettek ki.

Colombo
A sziget fővárosa (2 millió lakos) zajos, zsúfolt és kicsit őrült is egy rövid látogatást megér. A város északi része, a Fort (Erőd) negyed az ország pénzügyi és kereskedelmi központja, de itt található a híres óratorony, a régi világítótorony, az elnöki palota és jó néhány gyarmati időkből származó szép épület. Az egzotikum híveinek a Pettah bazár környéke ajánlható. Itt a tórpusi gyümölcsöktől a drágakövekig minden kapható. A buddhista és hindu templomokon kívül érdemes felkeresni a Nemzeti Múzeumot és a Művészeti Galériát is.

Kandy
A hegyvidék fővárosa a buddhizmus történelmi központja a szigeten. Szép hegyek között egy kis tó partján fekszik, csinos régi épületeivel. Leghíresebb látnivalója a Fog temploma, amelyet naponta zarándokok tucatjai keresnek fel. A környéken kiváló túraösvények találhatók, az erőd állat- és növenyvilága lenyűgöző. (100 km Colombótól keletre.)

Anuradhapura
Anuradhapura az egykori Sri Lanka első fővárosa, a szingaléz hatalom jelképe. I.e. 380-tól kezdve 1000 éven át szolgált a királyok székhelyéül. Legszentebb helye a Bo-fa, amelyről azt tartják, hogy alatta ülve világosodott meg Buddha. A Jetavanarama Dagoba kolostor arról híres, hogy egykor 3000 szerzetes élt falai között.

Sigiriya
Az 5. Században épült ezt a szemet gyönyörködtető kőerőd és monostor, mely egy különleges sziklaművészeti galériának is otthont ad. A 200 méteres szikla tetejére épült, bevehetetlen erőd alatti kőfalat 1000 évvel ezelőtt rajzolt oroszlánlábnyomok ékesítik.

Hikkaduwa
Hikkaduwa a sziget legfejlettebb tengerparti üdülőhelye. Kitűnő búvárkodási és széllovaglási lehetőségekkel, üvegfenekű csónakokkal.

Galle
Kikötőváros, mely az egykori holland gyarmatosítók emlékét őrzi. 1663-ben épült a 36 hektáros Holland Erőd, amely kiállta az idők próbáját. Falain belül maszív holland házak, múzeumok és templomok állnak. A New Oriental Hotel eredetileg a holland kormányzóknak épült a XVII század közepén.

Ádám csúcs
December és április között zarándokok ezrei másszák meg a 2224 méteres Ádám-hegyet, amelyről a muzulmánok azt tartják, hogy a Paradicsomból való kiűzetés után itt állt meg ősapánk. Ennek bizonyítéka egy hatalmas lábnyom, amely a csúcson található, mindazonáltal a buddhisták szerint ez Buddha, a hinduk szerint pedig Síva lábnyoma ugyanez. Hajnalban állítólag fenséges látvány nyílik a környező vidékre a csúcsról.

Colombo a sziget legnagyobb városa, egyben az ország fővárosa. Elég zajos és forgalmas, de a rengeteg látnivalója miatt nem szabad kihagyni. Nagyon híres az Óratorony, a Queen's House, a Cinammon Kert, a Galle Face Green valamint a Pettah bazár, amelyek mind-mind városnézésre csábítanak. A Nemzeti Múzeum széles időskálát átfogó történelmi gyűjteményéről híres. A Művészeti Galéria a helyi művészek által készített műalkotásokat mutat be. A Dehivala állatkertben szemügyre vehetjük Sri Lanka állatvilágát, este pedig elefánt-show-n vehetünk részt.

Anuradhapura legszentebb helye a Szent Bo Fa. Ez a fa abból a fából nőtt ki, amely alatt egykoron Buddha megvilágosodott. A csodás templomok közül a legrégebbi, és legnagyobb jelentőséggel bíró a Thuparama Dagoba. A Jetavanarama Dagoba a legnagyobb, (több mint 100 méter magas) fennmaradt épület.

A Sigiriya erődöt az 5.században építették egy 200 méter magas szikla csúcsára. Több mint 1000 éves sziklafestményeket, vízi kerteket és óriási kőoroszlánokat tekinthetünk itt meg.

Hikkaduwa a sziget legfejlettebb partszakasza, amely hemzseg a nyugati turistáktól, a magas színvonalú szálláshelyektől és éttermektől. Itt is találhatunk régi templomokat, de a hely inkább a pihenni, sütkérezni vágyók paradicsoma.

Galle csodálatos kikötőjéről és az 1663-ban épült holland erődjéről híres. Ez a környék rendkívül nyugodt, kellemes atmoszférájú, ezért pihenésre kiválóan alkalmas.

Térség: Körutazás Sri Lankán

Ez a régió az országba szoló körutazás és városlátogatásokat gyűjti össze, a részletes szálláshelyek leírásai és helységei az adott program leírásában szerepelnek.

Város: Körutazás Sri Lankán


Maldív-szigetek


 A szigetország kiterjedése észak-déli irányban 820 km, kelet-nyugati irányban 120 km. Legközelebbi szomszédai India és Sri Lanka. Lakosainak száma 245.000 egy 1995-ös népszámlálás alapján (Male 65 ezer). A szigetek közül csak 199 lakott, további 74 szigetet kizárólag idegenforgalmi célra használnak. Egy sziget akkor minősül lakottnak, ha van működő mecsete. Ennek feltétele: min. 40 férfi, ha a sziget lakossága ez alá a szám alá csökken, átköltöztetik a lakosokat egy másikra. 

A szigetek már 5000 éve lakottak. Az őslakosok nyelve az indo-iráni nyelvcsaládba tartozó Dhivehi, erős arab befolyást mutat. Emellett az angol nyelv terjedt el.
A Maldiv szigetek a XVI. századi rövid 15 éves és 6 hónapos portugál uralom kivételével megtartották függetlenségüket. 1887-1965 között angol protekturátus alatt állt, ez azonban a belpolitikát nem érintette. 1968 óta köztársaság az államformája. S.F.

Térség: Ari Atoll

Város: Ari Atoll


Válogasson útjaink közt téma szerint!