+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Hochegg Apartmanház

Ausztria, Steiermark

Szállás típus: Apartman
Ellátás: Önellátás
Utazás módja: Egyénileg
Időtartam:
Típus: Síút
Indulás:

Hochegg Apartmanház

Barátságos, kényelmes szálláshely 3 km-re a sípályától.

Turnus

min. 3 éj kivéve kiemelt időszakok

Általános

A Hochegg Apartmanház békés, barátságos környezetben található, 3 km-re a sípályától, de központi részen. Az apartmanok 2008-ban épültek, modern, kényelmes elrendezésűek. Összesen 9 teljesen felszerelt apartman várja az oda látogatókat. Mindegyikük tágas terekkel, világos szobákkal rendelkezik. A sípálya könnyen megközelíthető.

Közvetlenül az apartmanház mellett található a Kuhstall-bár, mely egy egyedien berendezett 60 férőhelyes vendéglátóegység. Ideális helyszín esti szorakozáshoz, beszélgetésekhez.

Szállás

A Wellness-részleg 16.00-tól 21.30-ig tart nyitva és az alábbi szolgáltatásokat nyújtja:
Finn szauna, 2 infraszauna, nyugalomsziget, körzuhany, fitness-részleg.

Az apartmanház előtt ingyenes parkolási lehetőség van.

A pótágy ára: 15 EUR/éj.

Gyerekágy igényelhető, előzetes bejeleztéssel irodánkban 7 EUR/éj áron.

Kisállat vihető előzetes bejelentéssel 43 EUR/tartózkodás áron.

Elhelyezés

9 db ízlésesen berendezett apartman, melyek mindegyike tartalmazza:

  • fürdőszoba, WC-vel
  • laposképernyős műhodas televízió
  • felszerelt konyha (mikró, hűtőszekrény fagyasztóval, mosogatógép, vízforraló, kávéfőző, főzőlap, edények)
  • ágynemű és törölköző
  • hajszárító

1. számú apartman: 59 m2, 6-7 fő részére: 2 hálószoba franciaággyal, nappali kinyitható kanapéval. (1 pótágy elhelyezése megoldható)

2. számú apartman: 37 m2, 4 fő részére: 1 hálószoba franciaággyal és 1 hálószoba emeletes ággyal.

3. számú apartman: 38 m2, 4 fő részére: 2 hálószoba franciaággyal.

4. számú apartman: 37 m2, 4 fő részére: 2 hálószoba franciaággyal.

5. számú apartman: 50 m2, 4-6 fő részére: 2 hálószoba franciaággyal, nappali kinyitható kanapéval.

6. számú apartman: 50 m2, 4-6 fő részére: 2 hálószoba franciaággyal, nappali kinyitható kanapéval.

7. számú apartman: 37 m2, 2-3 fő részére: 1 hálószoba franciaággyal a Csillagtoronyban. (1 pótágy elhelyezése megoldható)

8. számú apartman: 38 m2, 2-3 fő részére: 1 hálószoba franciaággyal, nappali kinyitható kanapéval.

9. számú apartman: 80 m2, 6-8 fő részére: 3 hálószoba franciaággyal, nappali kinyitható kanapéval.

Ellátás

önellátás

Utazás

egyénileg

Felárak:

  • Pótágy: 15 EUR/éj
  • Gyerekágy: 7 EUR/éj előzetes bejelentés szükséges.
  • Kisállat vihető 43 EUR/tartózkodás áron, előzetes bejelentés szükséges.
Az ár tartalmazza:
  • szállást
  • áram- és vízhasználatot, fűtésköltséget
  • wellness részleg használatát
  • parkolást (apartmanonként 1 parkolóhely)
  • ágyneműhuzatot és törölközőt
  • internethasználatot a recepciónál
  • síbuszhasználatot
Az ár nem tartalmazza:
  • üdülőhelyi illetéket: 1,50 EUR/fő/éj, 15 éves kor felett helyszínen fizetendő
  • végtakarítást: 65 EUR/apartman 7-es, 2-es, 3-as, 4-es és 8-as ap., 75 EUR/apartman 1-es, 5-ös és 6-os ap., 105 EUR/apartman 9-es ap., helyszínen fizetendő, a konyhát minden esetben tisztán kell hagyni!
  • étkezést: önellátás
  • síbérletet
  • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást: irodánkban köthető KEDVEZMÉNYES ÁRON!
  • útlemondási biztosítást: a megrendelt szállás, étkezés és utazás díjának 1,8%-a, csak a megrendeléskor köthető, utólagos megkötésére nincs mód.

Távolságok

  • Budapest: 438 km
  • Városközpont: 500 m
  • Sípályák: 3 km
Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Ausztria

Bécs, a főváros igen mozgalmas történelemmel, nagy tradíciókkal rendelkezik. Európa egyik legjelentősebb zeni központja. Ha Bécsben járunk, nem mulaszthatjuk el megnézni a Hofburgot, amely egykoron a a Habsburg uralkodók palotája volt. Itt található a Királyi Kápolna, ahol a híres Bécsi Fiúkórus énekel, itt tekinthető meg a Nemzeti Könyvtár, és az Öreg Hangszerek Gyujteménye. A Szépművészeti Múzeumban számos híres festő képe megcsodálható. A város nevezetes barokk kastélya, a Schönbrunn, amely Mária Terézia egykori otthona volt, itt játszotta Mozart élete első koncertjét.

Salzburg Mozart szülővárosa. A német határtól nem messze, csodálatos hegyekkel övezve, a Salzach folyó völgyében terül el. Az óváros a barokk művészet igazi remeke, csodaszép templomaival, házaival, szökőkútjaival. A város felett, egy 120 méteres szikláról néz le Hohensalzburg Kastély. Itt található a Történeti Múzeum és a Szent István kolostor. Semmiképp ne hagyjuk ki Mozart szüloházát!

Az Eisriesenwelt barlang a világ legnagyobb jégbarlangja. Több mint 40 km sétaúton lehet gyönyörködni a ritka természeti kincsben.

A Grossglockner út Zell am See és Heiligenblut között, a Hohe Tauern Nemzeti Parkon vezet át. 50 km hosszú út, gleccsereivel és hegycsúcsaival csodálatos élményt nyújt az arra járónak.

Időeltolódás:     CET 0 óra (GMT +1 óra)


Osztrák Köztársaság
Németül: Republik Österreich
Főváros: Wien (Bécs).
Államforma: szövetségi köztársaság.
Közigazgatási beosztás: 9 szövetségi tartomány (Bundesland).
Terület:  83 859 km2
Népesség:  7 796 000 fő
Hivatalos nyelv:  német, szlovén, horvát, magyar

Európa szívében, központi fekvésének köszönhetően évszázadok óta számtalan vendéget vonz Ausztria.

Éghajlat:
Az éghajlat az ország nagy részén kontinentális. A hegyekben a hőmérséklet a magassággal arányosan változik, közel -6 fokot kilométerenként. Nyáron átlagosan 20 °C körül van, tavasszal és osszel körülbelül 10 °C. A turistáknak ajánlatos a hegyekben óvakodni az erős napsütéstől, mivel ilyen magasságokban jóval erősebb a napsugarak UV tartalma.

Mikor utazzunk?

Ausztriában az ország adottságai miatt két főbb szezont különböztethetünk meg. Az egyik a nyári szezon májustól októberig, a másik a síszezon pedig decembertol áprilisig. A turisták igényeinek megfelelően Ausztria az év minden szakában rendelkezik turisztikai látványosságokkal, programokkal. A nyári szezonban a városokat nagyobb turistatömegek látogatják meg, mint télen. A téli szezonban a síelok látogatják az országot, akik idejük nagyrészét nem a városokban, hanem Ausztria csodálatos, és nem utolsó sorban hóbiztos lejtőin töltik. Mindkét szezonban a turisztikailag kiemelt helyeken nagyon magasak az árak. Érdemes nyáron is ellátogatni az Alpok lejtőire, hogy ne csak fehéren lássuk az Alpokat.

Borravaló:

A szállodai és éttermi árak tartalmazzák a borravalót, de azért a pincéreknek nyugodtan adhatunk 10% körüli borravalót, ha elégedettek voltunk a kiszolgálással.
A szállodai portások, a takarítószemélyzet és az étteremi pincérek, elvárják, hogy kapjanak valami pluszt a szolgáltatásaikért.

Fizetés, vásárlás

A valutaváltás és az utazási csekk beváltása nem okoz problémát. Nem minden étteremben és üzletben fogadják el a hitelkártyát, viszont még a legapróbb falvakban is találhatók bankjegykiadó automaták. Az országban nem szokás alkudozni.

Ausztriában az üzletek általában hétfotol péntekig 6.00-19.30-ig, szombaton 17 h-ig lehetnek nyitva. Hetente egyszer lehetséges - szombat kivételével - 21 h-ig a nyitva tartás. Ezen előírásokon belül a nyitva tartások üzletenként változhatnak, mert ez saját döntésükön alapul. A nagyobb üzletek a városokban (önkiszolgáló boltok, szupermarketek, áruházak) többnyire folyamatosan nyitva tartanak, a kisebb üzletek gyakran déli szünetet tartanak 13 és 15 óra között, némelyik a hét valamelyik délutánján is zárva van. Az élelmiszer üzletek hétfőtől péntekig általában 6.00-19.30-ig, szombaton 13.00-ig vannak nyitva. Az üzletek nyitva tartása ettol eltéro is lehet, mert ez saját döntésen alapul. Egyéb üzletek általában 9-18 óráig tartanak nyitva. Minden hónap elso szombatja bevásárlónap, amikor az üzletek hosszabbított (ez a hét közbeni nyitva tartásnak felel meg) nyitva tartással - általában 17 h-ig üzemelnek. A nyitva tartás külön szabályozása nagyobb üdülöhelyeken: hétfőtől péntekig 20.00 h-ig (nyáron 21.00 h-ig) szombaton 18.00 h-ig.

A bankok hétfőtől péntekig 8-12.30 és 13.30-15.30 között tartanak nyitva. Csütörtökön 17.30-kor zárnak.

Térség: Steiermark

Graz az Alpok középső részének keleti lábánál fekszik, Stájerország tartományi fővárosa.A várost a Mura szeli ketté. Graztól északra, a Mura völgyének két oldalán mészkőből és palából képződött hegyvidék magasodik. Az UNESCO szakértőire olyan hatást gyakorolt a városrész sok apró részlete, hogy Graz Óvárosát Világörökségként ismerték el.

Város: Lachtal

Válogasson útjaink közt téma szerint!