+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Szingapúr és Bali, malaccai...

Indonézia, Körutazás Indonéziában

Szállás típus: Hotel ****
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Indulás:

Csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

Nagy merítés a modern és hagyományos ázsiai színeket egyszerre felvillantó, kozmopolita Szingapúr látnivalóiból, egynapos kiruccanás Malajzia nagymúltú városába, az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított Malaccába, festői templomokat és tájakat érintő kalandozások Bali szigetén, jóleső tengerparti pihenőnapokkal a túra végén.

 

 

Dátum 2023. április 10-21.
Időtartam 12 nap/9 éj
Utazás Menetrendszerinti repülőjáratokkal
Repülési idő odaúton 13 óra, visszaúton 14 óra
Elhelyezés 4 csillagos szállodákban
Ellátás Szingapúrban reggeli és 2 ebéd, Bali szigetén reggeli vagy felár ellenében félpanzió
Idegenvezetés A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri
Minimum létszám 20 fő (A fakultatív programok esetében 13 fő)

 

Szingapúr és Bali, malaccai villámlátogatással és tengerparti pihenéssel ajánlatunk programleírása

 

1-2. nap: Szingapúr
Elutazás Budapestről a délutáni órákban, dubaji átszállással érkezés Szingapúrba másnap délután. Transzfer a repülőtérről a szállodába. A nap további részében szabad program, pihenés. Szállás Szingapúrban (4 éj).

 

3. nap: Szingapúr
Reggel a városállam felfedezésére indulunk. Első állomásunk a történelmi épületek sorának otthont adó Civic District negyed, majd a Merlion Parknál állunk meg, ahol megnézzük Szingapúr szimbólumát, a haltestű, oroszlánfejű mitológiai lényt ábrázoló Merlion szobrot. A buddhista-taoista Thian Hock Keng-templom megtekintését a China Town negyedével való ismerkedés, majd hajókázás követi a Szingapúr folyón, utána ellátogatunk a városállam első világörökségi helyszínére, a Szingapúri Botanikus Kertekbe. Helyi étteremben ebédelünk, aztán a Kampong Glam nevű színes muszlim negyedet keressük fel, melynek legszebb látnivalója a Szultán Mecset. Séta az elegáns hipszter környékként elhíresült Haji Lane-en, majd a fűszerektől, jázminfűzérektől, egzotikus gyümölcsöktől illatozó Little India negyedére kerül a sor, ahol a Little India Arcade mellett Szingapúr legrégibb hindu templomába, a Káli istennek szentelt Veeramakaliaman Templomba térünk be. Este fakultatív kirándulás: éjszakai szafari a szingapúri állatkertben.

 

4. nap: Gardens by the Bay
Reggeli után a 2012-ben megnyílt és azonnal nemzetközi látványossággá vált, többszörösen díjnyertes Gardens by the Bay szabadtéri parkba látogatunk el: hatalmas kupolák, függőkertek, a világ legnagyobb beltéri vízesése, lombkorona-ösvény, virágdóm, esőerdő, 7 különböző tematikus zóna és több mint  2.200 növényfaj fogadja az idelátogatót. Délután szabad program vagy fakultatív program: 6 és fél órás túra Sentosa-szigetre, S.E.A. akvárium-látogatással, SkyHelix Sentosa-élménnyel és különleges alkonyati show-műsorral.

 

5. nap Malacca
Korán reggel utazás a szomszédos Malajzia történelmi városába, a festői Malaccába, melyen elsősorban a holland, de a portugál és brit gyarmatosítás is otthagyta a nyomát. Egész napos túránk keretében megtekintjük a főbb látnivalóit: a Holland teret, az 1650-es évekből származó hajdani városházát, a cseresznyepiros Krisztus-templomot, az európai építészet legrégibb ázsiai emlékének tekintett, 1511-ben épült Porta De Santiago erőd maradványát, a portugál telepesek leszármazottai által épített Szent Pál-templomot, majd egy helyi étteremben elfogyasztott ebéd után a XVII. századi történelmi épületekkel, ma is működő üzletekkel szegélyezett, színes Jonker Streeten teszünk egy sétát.  

 

6. nap: Ubud
A reggeli órákban transzfer a repülőtérre, elutazás Balira, az istenek szigetére. Érkezés után transzfer Ubudba, bejelentkezés a szállodába, a nap hátralévő részében szabad program. Szállás Ubudban (2 éj).

 

7. nap: Nungnung-vízesés, Jatiluwih, Bratan-tó és Tanah Lot
Reggeli után egész napos kirándulás Ubudtól északra. Felkeressük Pelaga falut, a nehezen megközelíthető, gyönyörű Nungnung-vízesést, a Bratan-tó vizén és partján lépcsőzetesen kialakított hindu Ulun Danu Bratan templomkomplexumot, Jatiluwih sokat fotózott, a Világörökségi Listára is fölkerült rizsteraszait, valamint a szigetet a gonosz szellemektől óvó kilenc szent templom egyikét, a Pura Luhur Batukarut. Utolsó állomásunk Bali talán leghíresebb temploma, a tengerből kiemelkedő sziklára épült Tanah Lot.

 

8. nap: Agung-vulkán, Besakih templomegyüttes, Fiatalság forrása
Reggeli után újra útra kelünk, és először megtekintünk egy hagyományos balinéz táncelőadást, majd ellátogatunk Bali szent tűzhányója, az Agung-vulkán lejtőjén épült hatalmas, „Anyatemplomnak” is nevezett Pura Besakih templomegyütteshez. A Kintamani kilátópontról a Batur-tóra és a környező vulkánokra nyíló kilátást csodálhatjuk meg, utolsó állomásunk pedig a „Fiatalság forrása” lesz. A program végeztével transzfer a tengerparti szállodába. Szállás: Nusa Dua Beachen (3 éj).

 

9-10. nap: Nusa Dua

Szabad program, kikapcsolódás a tengerparton.

 

11. nap: Nusa Dua
Szabad program, kikapcsolódás a tengerparton. A 18:00 órai késői kijelentkezést követően az ellátást foglaló vendégeknek vacsora, majd késő este transzfer a repülőtérre.

 

12. nap: Érkezés Budapestre a menetrend szerint.

 

A programok sorrendje változhat.

 

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Részvételi díj 2 fő részére                                        Ft/fő          Létszám /fő           Összesen  Ft/2 fő  
Utazási szolgáltatások díja kétágyas szobában
útlemondási biztosítással (1,4%)                                        1 139 000               2                      2  278 000 Ft
 
Repülőtéri illeték kb.                                                              203 000                2                         406 000 Ft  
Teljes csomagár 2 fő részére                                                                                                       2 684 000 Ft  


A részvételi díj tartalmazza:
repülőjegyek, repülőtéri illeték 203 000 Ft/fő, szállás 9 éjszakára a megadott ellátással, a szállodai késői kijelentkezés díja, programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: fakultatív kirándulások, indonéz vízumdíj (helyszínen fizetendő, 500 000 IDR, azaz kb. 33 USD), borravalók** (helyszínen fizetendő, kb. 50 USD/fő), utasbiztosítás*.

 

További árak:

Egyágyas felár: 360 000 Ft/fő

Bali félpanzió felára: 109 000 Ft/fő

Fakultatív programok felára (transzferrel):

Éjszakai szafari : 42 000 Ft/fő

Sentosa sziget és naplemente-show: 64 000 Ft/fő

 

Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 3 hónappal az indulást megelőzően 50 000 Ft/fő kedvezmény, legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőzően
25 000 Ft/fő kedvezmény.

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

 

**Szervizdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervizdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A  csoportos utazások részvételi díja minden olyan kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak. 

 

Érintett desztinációk:

Indonézia



Látnivalók

Bali

Csodálatos, gyönyörű, felejthetetlen. Trópusi erdők, vulkánok, homokos partok. Egyszerűen látni kell. Az emberek barátságosak, még Kutában is, amely a leginkább tele van turistákkal.

Jáva

Indonézia földrajzi, politiki és gazdasági központja. Az ország lakosságának mintegy 55%-ának (112 millió fő) ad otthont a sziget. A buddhista birodalom idején született Borobudur, egy hatalmas szentély, a hindu vallás nyomát pedig a Prambanan mutatja. Az iszlám csak a XV. sz-ban terjedt el a szigeten.

Lombok

Nyugodt -nem zsúfolt- partszakaszokat és csendes tájakat találunk itt. A tájat a Rinjani vulkán magas csúcsa uralja.A lakosság zöme az iszlámot vallja, de találunk néhány elszigetelt hindu csoportot is.

Szumátra

Majdnem négyszer akkora, mint Jáva, ezzel szemben a lakosságnak mindössze az egynegyede él itt. Gazdag élővilág és hatalmas folyók találhatók ezen a területen. a holland uralom alatt ez a terület biztosított a világnak nagy mennyiségű olajat, gumit, borsot, és kávét, és ezek a látszólag kimeríthetelen erőforrások ma is hozzájárulnak az indonéz gazdaság működtetéséhez.

Beutazási szabályok: Vízum magyar állampogárok részér nem szükséges,viszont az útlevélnek min.6 hónapig érvényesnek kell lenni.
A helyszinen 35 usd/fő adó fizetendő.

Védőoltás: Kötelezően előírt nincs, viszont a kolera és malária ellen ajánlott védekezni.

Pénz: Hivatalos fizetőeszkőz a indónéz rúpia.1 usd = 9,580 idr.1 idr = 1 sene. A papírpénz 500,1000,5000,10000.20000.50000 és 100000 -es címletekben létezik. Az ismertebb bankkártyákat általában mindenhol elfogadják,de 3 % kezekési költséget levonhatnak. Az utazási csekket vagy nem fogadják el, vagy rossz árfolyamon számolják.
Bankok nyitva tartása: H-P 08.00-15.00-ig, szombaton 08,00-13,00-ig.

Nyelv: Hivatalos nyelv a bahasa bali és bahasa indonéz,de sok helyen beszélnek angolul.

Öltözködés: A magas hőmérséglet és páratartalom miatt ajánlatos 100% pamut alapanyagú ruházatot viselni. Estére a vacsorához elegéns öltözködés ajánlott.

Áramerősség: 110-220 V.Átalakitó szükséges.

Víz: A vezetékes víz fogyasztásrta nem alkalmas :viszont olcsón lehet szupermarkatekben ívóvízet, ásványvízet, üditőket és szeszes italokat kapni.

Közlekedés:A legolcsobnb a nyitott busz,minden nagyobb helyiség között rendszeres járatok közlekednek,azomban ezek nagyon zsúfoltak.A taxik viszonylag olcsok és az árazás is óra szerin történik.16 taxivállalat müküdik a szigeteken,mindegyik külőmböző színüre van festve.Az úgynevezett becak(háromkerekű kerékpár vezetővel)is a közlekedés egy módja, de ezt csak a legbátrabbaknak ajánljuk.

Autóbérlés: Szintén nagyon olcsó, azonban a vezetési kultúra eltér az európaitól, ezért érdemes inkább sofőrrel együt bérelni az autót.Baloldali közlekedési rend.Nemzetközi jogositvány szükséges.

Étkezés: Minden étel alapja a rízs ,amelyet hússal,zöldségekkel és fűszerekkel tálalnak. Ezek mellé kókuszt,mangót és avokádót fogyasztanak. Helyi ital az Arak és Brem, mely egyfajta ríszpálinka , és a Tuak pálmabor.

Vásárlás: Bali kiváló vásárlási lehetőségeiről is híres. A hagyományosan antikvitásokról a legújabb divatcikkekig minden meg található.Érdemes felkeresni a piacokat, kis üzleteket, ahol az alkudozus is szokás. A sziget ismert a kézműves termékeikről, arany- és ezüst ékszereiről és a jó minőségü ruházati termékeiről.
Üzletek nyitva tartása: H-Szom:09,00 - 21,00-ig.

Borravaló: Általában mindenhol elvárják,mértéke 10%. A szállodákban és éttermekben felszámolhatnak 10 % úgynevezett felszolgálási díjat.

Biztonság: A közbiztonság megfelelő, de nem javasolt nagyvárosokban éjszaka egyedül sétálni.


Sport: Az erős hullámzás miatt szörfösöknek is ajánljuk. A búvárok részére is nagyon sok lehetőséget kínálnak a szigetek.

Fényképezés: A reptereket és katonai objektumikat tilos fotózni. Fényképezőgépet lehetőleh vigyenek magukkal,mert a helyszínen nem minden kapható. Arra viszont vigyázzank, hogy a repülőtéren nem mindegyik rögenes csomagvizsgáló védi meg a filmeket a sugárzástól.

Pénz és költségek: A mostani bizonytalanság miatt nem írunk adatokat, de ha Amerikai dollár van nálunk, biztos elboldogulunk odaát.

Utazási csekket vagy készpénzt célszerű vinnünk, mivel hitelkártyát csak a drága szállodák és éttermek fogadnak el.

Borravalót nem szokás adni, de különleges szolgáltatások esetén elvárhatják. Például, ha körbevezet valaki egy helyen, vagy cipeli a csomagunkat, vár valamit ezért. Jakartában a taxisofőrök elvárják, hogy a számlát 500 rúpiára kerekítsük fel. Szállodai portások csomagonként néhány száz rúpiára számítanak.

A mindennapi vásárláskor általában szükséges alkudozni, mivel eleve többet mondanak elsőre. A jelenlegi helyzet miatt azonban legyünk óvatosak és körültekintőek.

Mikor utazzunk:
Legjobb, ha a száraz évszakban látogatunk el ide, május és október között.

Be- és Kiutazás

Jakartába és Balira juthatunk el legegyszerűbben. Jakartába a legtöbb nemzetközi légitársaság indít járatokat, de Bali is majdnem ennyi beutazót fogad. Vízi úton is megközelíthető, kényelmes és gyors hajójáratokkal Malájzia és Sumatra között.

Térség: Körutazás Indonéziában

Város: Körutazás Indonéziában


Indonézia



Látnivalók

Bali

Csodálatos, gyönyörű, felejthetetlen. Trópusi erdők, vulkánok, homokos partok. Egyszerűen látni kell. Az emberek barátságosak, még Kutában is, amely a leginkább tele van turistákkal.

Jáva

Indonézia földrajzi, politiki és gazdasági központja. Az ország lakosságának mintegy 55%-ának (112 millió fő) ad otthont a sziget. A buddhista birodalom idején született Borobudur, egy hatalmas szentély, a hindu vallás nyomát pedig a Prambanan mutatja. Az iszlám csak a XV. sz-ban terjedt el a szigeten.

Lombok

Nyugodt -nem zsúfolt- partszakaszokat és csendes tájakat találunk itt. A tájat a Rinjani vulkán magas csúcsa uralja.A lakosság zöme az iszlámot vallja, de találunk néhány elszigetelt hindu csoportot is.

Szumátra

Majdnem négyszer akkora, mint Jáva, ezzel szemben a lakosságnak mindössze az egynegyede él itt. Gazdag élővilág és hatalmas folyók találhatók ezen a területen. a holland uralom alatt ez a terület biztosított a világnak nagy mennyiségű olajat, gumit, borsot, és kávét, és ezek a látszólag kimeríthetelen erőforrások ma is hozzájárulnak az indonéz gazdaság működtetéséhez.

Beutazási szabályok: Vízum magyar állampogárok részér nem szükséges,viszont az útlevélnek min.6 hónapig érvényesnek kell lenni.
A helyszinen 35 usd/fő adó fizetendő.

Védőoltás: Kötelezően előírt nincs, viszont a kolera és malária ellen ajánlott védekezni.

Pénz: Hivatalos fizetőeszkőz a indónéz rúpia.1 usd = 9,580 idr.1 idr = 1 sene. A papírpénz 500,1000,5000,10000.20000.50000 és 100000 -es címletekben létezik. Az ismertebb bankkártyákat általában mindenhol elfogadják,de 3 % kezekési költséget levonhatnak. Az utazási csekket vagy nem fogadják el, vagy rossz árfolyamon számolják.
Bankok nyitva tartása: H-P 08.00-15.00-ig, szombaton 08,00-13,00-ig.

Nyelv: Hivatalos nyelv a bahasa bali és bahasa indonéz,de sok helyen beszélnek angolul.

Öltözködés: A magas hőmérséglet és páratartalom miatt ajánlatos 100% pamut alapanyagú ruházatot viselni. Estére a vacsorához elegéns öltözködés ajánlott.

Áramerősség: 110-220 V.Átalakitó szükséges.

Víz: A vezetékes víz fogyasztásrta nem alkalmas :viszont olcsón lehet szupermarkatekben ívóvízet, ásványvízet, üditőket és szeszes italokat kapni.

Közlekedés:A legolcsobnb a nyitott busz,minden nagyobb helyiség között rendszeres járatok közlekednek,azomban ezek nagyon zsúfoltak.A taxik viszonylag olcsok és az árazás is óra szerin történik.16 taxivállalat müküdik a szigeteken,mindegyik külőmböző színüre van festve.Az úgynevezett becak(háromkerekű kerékpár vezetővel)is a közlekedés egy módja, de ezt csak a legbátrabbaknak ajánljuk.

Autóbérlés: Szintén nagyon olcsó, azonban a vezetési kultúra eltér az európaitól, ezért érdemes inkább sofőrrel együt bérelni az autót.Baloldali közlekedési rend.Nemzetközi jogositvány szükséges.

Étkezés: Minden étel alapja a rízs ,amelyet hússal,zöldségekkel és fűszerekkel tálalnak. Ezek mellé kókuszt,mangót és avokádót fogyasztanak. Helyi ital az Arak és Brem, mely egyfajta ríszpálinka , és a Tuak pálmabor.

Vásárlás: Bali kiváló vásárlási lehetőségeiről is híres. A hagyományosan antikvitásokról a legújabb divatcikkekig minden meg található.Érdemes felkeresni a piacokat, kis üzleteket, ahol az alkudozus is szokás. A sziget ismert a kézműves termékeikről, arany- és ezüst ékszereiről és a jó minőségü ruházati termékeiről.
Üzletek nyitva tartása: H-Szom:09,00 - 21,00-ig.

Borravaló: Általában mindenhol elvárják,mértéke 10%. A szállodákban és éttermekben felszámolhatnak 10 % úgynevezett felszolgálási díjat.

Biztonság: A közbiztonság megfelelő, de nem javasolt nagyvárosokban éjszaka egyedül sétálni.


Sport: Az erős hullámzás miatt szörfösöknek is ajánljuk. A búvárok részére is nagyon sok lehetőséget kínálnak a szigetek.

Fényképezés: A reptereket és katonai objektumikat tilos fotózni. Fényképezőgépet lehetőleh vigyenek magukkal,mert a helyszínen nem minden kapható. Arra viszont vigyázzank, hogy a repülőtéren nem mindegyik rögenes csomagvizsgáló védi meg a filmeket a sugárzástól.

Pénz és költségek: A mostani bizonytalanság miatt nem írunk adatokat, de ha Amerikai dollár van nálunk, biztos elboldogulunk odaát.

Utazási csekket vagy készpénzt célszerű vinnünk, mivel hitelkártyát csak a drága szállodák és éttermek fogadnak el.

Borravalót nem szokás adni, de különleges szolgáltatások esetén elvárhatják. Például, ha körbevezet valaki egy helyen, vagy cipeli a csomagunkat, vár valamit ezért. Jakartában a taxisofőrök elvárják, hogy a számlát 500 rúpiára kerekítsük fel. Szállodai portások csomagonként néhány száz rúpiára számítanak.

A mindennapi vásárláskor általában szükséges alkudozni, mivel eleve többet mondanak elsőre. A jelenlegi helyzet miatt azonban legyünk óvatosak és körültekintőek.

Mikor utazzunk:
Legjobb, ha a száraz évszakban látogatunk el ide, május és október között.

Be- és Kiutazás

Jakartába és Balira juthatunk el legegyszerűbben. Jakartába a legtöbb nemzetközi légitársaság indít járatokat, de Bali is majdnem ennyi beutazót fogad. Vízi úton is megközelíthető, kényelmes és gyors hajójáratokkal Malájzia és Sumatra között.

Térség: Bali

Város: Bali


Szingapúr

A városállam Ázsia legkisebb köztársasága. Az Egyenlítőtől alig 140 km-re található, ezért klímája miatt az év bármely szakában látogatható. Az üzleti céllal utazók mellett napjainkban a turistaforgalom is jelentősen megemelkedett. Azoknak is ajánljuk, akik Ázsia vagy Ausztrália valamely városába igyekeznek, és Szingapúrban járatot kell váltaniuk.

Térség: Szingapúr

Város: Szingapúr

Látnivalók:  A Clarke Quay a brit gyarmati idők egykori folyami kikötője a Sigapore-folyón. A felhőkarcolók árnyékába szorult gyarmati időket idéző házacskák zsúfolt kiülős éttermekké, esti szórakozóhelyekké alakultak át. Az 1887-ben megnyitott Beach House-t a modern városállam megalapítójáról Raffles Hotelnek nevezték el, és 1987-ben műemléknek nyilvánították. A Sentosa-sziget rengeteg természeti és mesterséges látványossággal kiépített hely a turistáknak és a helyieknek egyaránt. Itt található az egyetlen megmaradt tengerparti erőd, a Siloso-erőd. A Lepkék Parkja, a Rovarok Királysága és az óceánárium a régió faunájának egy-egy szegmensét mutatja be. Szingapuri állatkert Jurong madárpark (forrás: wikipedia)

Malajzia

Főbb látnivalók:
Melaka
Történelmi jelentőségű hely, mely magán hordozza a kínai, a portugál, a holland és a brit hatások nyomait. Valaha a régió legfontosabb kereskedelmi központja volt, ma azonban már nem több, mint egy nyugalmas város. Ősöreg dzsunkáikkal az itt lakók még mindig felvitorláznak a folyón, végtelen bájt adva ezzel a tájnak, a városban pedig találhatunk kínai utcácskákat, antik üzleteket, templomokat, és a mára már kiköltözött európai hódítók emlékeit.
Georgetown- Penang-sziget
A legrégibb brit település Malájziában és a legelső üdülőhely is egyben. Ami igazán egyedülállóvá teszi a szigetet, az az északkeleti parton található Georgetown. Néhány városrészben azt hihetjük, hogy ötven évet visszaugrottunk az időben. Régi kínai épületek, piacok, templomi ceremóniák és mindenféle ázsiai utcai életre jellemző tevékenység várja az idelátogatót.
Cameron-felföld
A félsziget központi részén található, a maláj teaipar központja. Magas fekvésének köszönhetően (1500-1800 m) a helyiek és a turisták kedvelt kirándulóhelye az itt jellemző kellemesebb klíma miatt.
Tioman-sziget
A félszigettől keletre találjuk ezt a mesebeli szigetet. Gyönyörű partjaival, tiszta, koralloknak otthont adó vizeivel, kristálytiszta patakjaival és magas hegycsúcsaival egyedülálló látványt és élményt nyújt. A főszezon június és augusztus között van, míg a monszun ideje alatt, november és január között a terület szinte néptelen. 

Egészségügyi előírások: kötelező védőoltás nincs. Csak palackozott víz fogyasztása javasolt.
Időjárás: trópusi. Esős időszakok: augusztus-szeptember a félsziget nyugati partján, október-február a félsziget keleti részén és Kelet-Malajziában. Egész évben meleg és párás a levegő. A hőmérséklet általában 20-30°C között van, a páratartalom pedig 90%-os. A monszun hatása igazán csak a félsziget keleti részén érezhető, itt van igazi esős évszak, de ekkor az eső csupán rövid időre szakítja meg a napsütést, inkább a futó záporok jellemzőek.
Öltözködés: 
Malajzia muzulmán ország, ezért a hölgyvendégek lehetőleg ne fürdőruhában látogassanak el a halászfalvakba és a kisvárosokba. Egyébként a nyaralóöltözet mindenhol megfelel, ám néhány étteremben és éjszakai szórakozóhelyen elvárják az elegánsabb megjelenést.

Nem könnyű kifejezetten maláj ételt találni, bár választhatunk a kínai, a nyonya (kínai alapanyagok, helyi fűszerezéssel), az indiai, az indonéz és néhol a nyugati konyha remekeiből is. A satay (húsos kebab fűszeres mogyorószószban) viszont maláj találmány, és mindenhol megtaláljuk. A gyümölcsök szerelmesei is kedvükre csemegézhetnek az óriási déligyümölcs választékból.

Közlekedés: balra tarts (jobb kormányos autók).
Az MAS (Malaysian Airline System ) a belföldi közlekedésben a legjelentősebb légitársaság.
A félsziget gyors, gazdaságos és kiterjedt buszhálózattal rendelkezik. A vonat szintén kényelmes és gazdaságos megoldást jelent, de csupán két vonalon közlekedik.
Nincs vizi összeköttetés a sziget és a félsziget között, így ezt a távolságot repülővel kell megtennünk. 

Melaka volt az első település a maláj félszigeten, ahová az európai kalandorok az 1500-as évek elején megérkeztek. A portugálok voltak az elsok 1511-ben, ezután érkeztek a hollandok 1641-ben. Őket követték az angolok 1795-ben, akik le is telepedtek itt. Ám előtte Melaka kis kínai segítséggel - a fentről betolakodó sziámiakat megakadályozandó - az egész maláj félszigetet uralta. Az angolok évtizedekig csak a maláj kikötők iránt mutattak érdeklődést, ez az amerikai polgárháborút követően megváltozott. A mai Kuala Lumpur területén ugyanis nagy mennyiségű ónt találtak. Ez pedig kapóra jött az északi erőknek, akik konzervdobozokhoz importálták az ónt, mint alapanyagot. Az intenzív külszíni bányászat miatt a mai maláj fováros egy mesterséges völgyben fekszik. Az angolok kezdtek indiaiakat és kínaiakat behozni a félszigetre, ami gyökeresen megváltoztatta az orság etnikai összetételét. A Második Világháborúban a japánok rögtön a Pearl Harbor-i bombázás után megszállták Malajziát és az angolokat pillanatok alatt kiverték a félszigetrol. A japán uralomnak a háború befejeződése vetett véget, nem az angol felszabadítók.Az ország 1957-ben vált függetlenné az angol birodalomtól. Túl sok volt azonban a jelentkező az ország vezetésére és ez - mint mindig - polgárháborúhoz vezetett. 1963-ban a két észak-borneói állam Szingapúrral együtt belépett a Maláj Államszövetségbe. Szingapúr azonban hamar meggondolta magát és két év múlva - főként az etnikai különbségeknek köszönhetően - kilépett. 1974-ben egy olyan koalíció került hatalomra, mely azóta sorra nyeri a választásokat, és úgy tűnik, van is rá alapja. Malajzia a régió legdinamikusabban fejlődő országa és az etnikai ellentétek is elsimulni látszanak. A kínaiak a gazdaságban, a malájok a politikában találták meg a számításukat.
Ünnepek:
Nemzeti nap (aug. 31.). A Ramadánhoz kapcsolódik a legtöbb ünnep, mely a muzulmán naptár kilencedik hónapjában van. A Ramadán végén három napos ünnep zajlik, ez a legfontosabb maláj esemény: Hari Raya Puasa. A Hari Raya Haji a sikeres mekkai zarándoklatot ünnepli két napon keresztül. Januárban vagy februárban a Kínai Újévet vidám, táncos parádéval üdvözlik. A legdrámaibb hindu fesztivál a január végén tartandó Thaipusam.
Sportolási lehetőségek:
A búvárkodás fantasztikus élményt nyújt itt is. Túrázhatunk kerékpárral, vagy anélkül, részt vehetünk madárfigyelésen, kenu és halásztúrákon, sőt teknősöket is csodálhatunk.

Térség: Malajzia


Város: Malacca


Válogasson útjaink közt téma szerint!