+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Norvég fjordok csoportos Costa Firenze...

Hajóutak, Észak-európai hajóutak

Szállás típus: Hajó kabin
Ellátás: Teljes ellátás
Utazás módja: repülő+hajó
Időtartam:
Típus: Hajóút
Indulás:


Norvég fjordok csoportos Costa Firenze hajóút magyar idegenvezetővel
2023. Június 9-16.
 
LEKÉRÉSRE!

 

Nem tudja eldönteni, hová menjen a hajóútján, és szeretne egy nyaralást a nagy felhajtástól távol? Egy hajóút a norvég fjordokhoz az, amit keres: a természet látványa a mese és a költészet között.

Az UNESCO Világörökség védelme alatt álló norvég fjordok az anyatermészet remekművei: a partokba néha több mérföldön keresztül belopakodó tengeri öblök, amelyek elárasztják a völgyeket, amelyeket egykor gleccserek foglaltak el.

Norvégia a "fjordok országa", mert nyugati partvidékén olyan koncentrációban találhatók, amilyen a világon sehol máshol nincs: tomboló vízesések, hatalmas jégtömbök, hegyek és a tengerre néző sziklák labirintusainak látványa.

Melyik a legjobb időpont a norvég fjordokon való nyaralásra? Bizonyára a nyár a legjobb időszak, amikor a természet a maga teljességében él, és az éjféli nap varázsa megvilágítja a bolygó egyik legtávolabbi és legérintetlenebb régióját.

 

1. nap - Kiel (Germany)
Kiel egy észak-németországi város, amelynek eredete a 13. századra nyúlik vissza. Történetét nagyban befolyásolták a tengeri tevékenységek, és jelenleg az egyik európai főváros, ahol tengeri versenyeket rendeznek. Kiel kikötője közvetlenül a városközpontban található, és ideális kiindulópontja a látogatásnak. A régi vasútvonalak és a kihagyhatatlan második világháborús tengeralattjáró megtekintése között élvezze a Bülk világítótoronynál tett megállást. A városon kívül a botanikus kerteket és a számos állattartó farmot is meglátogathatja.

2. nap - Copenhagen (Denmark)
A koppenhágai kikötőben való megállás során fedezze fel az egyik legszebb skandináv főváros lenyűgöző varázsát. Dánia fővárosa, Koppenhága az ország ipari és pénzügyi központja, de egyben Skandinávia egyik legnagyobb városa is. Emellett népszerű turisztikai célpont is, amely számtalan látnivalójával, a tájak szépségével és jelentős történelmi és kulturális örökségével csábít. A kikötő megtekintése után tegyen egy kerékpártúrát a gyönyörű csatornákkal és ősi történelmi emlékművekkel tarkított utcákon, mielőtt meglátogatná a város múzeumait és palotáit.
Nem szabad kihagyni:

 

- Tivoli kertek
- A Nyhavn negyed
- Rosenborg kastély
TOUR OF TWO KINGDOMS
Dióhéjban:

Egy napot azzal töltöttünk, hogy felfedezzük a két csodálatos és szimbolikus látnivalók két csodálatos Koppenhága és Malmö csodálatos skandináv városainak felfedezésével. Egy lenyűgöző panorámaút, amely elvisz minket a Dániából Svédországba a fenséges Öresundon, Európa leghosszabb kábeles hídján keresztül - egy kolosszus, amely az északi vizekbe merül.


Főbb megállók:
- Koppenhága városnéző körútja 
- Öresund híd 
- Malmö városnézés
- Malmö óvárosa

3. nap - Costa Firenze
A fedélzeten megtapasztalhatja a művészet híres városának, Firenzének a hangulatát; a hajó egész területén található firenzei műalkotásoktól kezdve a kültéri területek medencéiig, napozóágyakig és napernyőkig, amelyek ízelítőt adnak a Riviéra életéből. A gyerekek élvezhetik a csúszdával és vízi játékokkal felszerelt Aqua Parkot, valamint a Kalandparkot, ahol a szórakozás a tenger és a függő fedélzetek között lebeg. Este pedig, mielőtt vacsorázni indulna, élvezze a tenger feletti naplementét a Fashion Barból, ahol lounge zenével kísért aperitifet és a naplementét élvezheti, minden nap más-más kilátás felett.

4. nap - Hellesylt (Norway)
Hellesylt egy kis falu a Sunnylvsfjordban, Norvégia délnyugati részén. A szép, hagyományos házakat érintetlen természet veszi körül. Megérkezéskor megcsodálhatja a kikötőt, a vikingek által használt ősi kikötőt, a város fölé magasodó dombról pedig csodálatos kilátásban gyönyörködhet. A Hellesyltben való megállás során ne felejtse el meglátogatni az UNESCO Világörökség részét képező Geirangerfjordot. Itt megtekintheti a híres Hét nővér vízesést, amely egy nagyon meredek szikláról zuhan le.

Nem szabad kihagyni:

- Hellesyth vízesés
- A Peer Gynt Galéria
- A Geiranger-fjord
OVERLAND: MT STRANDA AND TROLLSTIGEN (ends in Geiranger)
Dióhéjban:
Felfedezzük a lenyűgöző norvég tájat, és több úti célt is meglátogatunk az útvonal mentén. A látványos Geirangerfjordot, felszállunk a híres Stranda-hegy csúcsára egy drótkötélpályán, és mi átkelünk a fjordon egy hajón, és elérjük a világ egyik legmeredekebb és legizgalmasabb útját.


Főbb megállók:
- Kilátópont a Geirangerfjord felett
- Stranda-hegy és a látványos drótkötélpálya
- Ebéd egy étteremben 
- Kompút a fjordon át
- Trollstigen (fotómegálló)
- Ørnesvingen kilátópont és a Hét nővér vízesés
- Geiranger


A program:
A kirándulás Hellesyltből indul és Geirangerben ér véget.

4. nap - Geiranger (Norway)
Geiranger kikötője a kis falu lábánál található Norvégia déli részén. Geirangerfjord, amelyet 2005-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított. Lenyűgöző természeti tájat és páratlan szépséget kínál. A sziklákról lezúduló számtalan vízesés legendákat szült, amelyeket a felfújható csónakkal tett kirándulás során fedezhet fel. Használja ki a Geirangerben való megállást, hogy megcsodálhassa a fjordra nyíló gyönyörű kilátást, amelyet a hegyekbe vezető túránk során kínálnak.

Nem szabad kihagyni:

- Hét nővér vízesés
- A fjord értelmező központja
- Hegyi gazdaságok
5. nap - Alesund (Norway)
Nehéz úgy elutazni Ålesundba, hogy ne adjuk át magunkat a város egyedülálló varázsának. Az azonos nevű közigazgatási központ egyben a szecesszió norvégiai epicentruma is. Miután kikötött Ålesund kikötőjében, a fjordoknál, a meredek sziklákkal körülvett titokzatos tengeri öblöknél kezdheti a túrát. Ha lehetősége van rá, keresse fel a festői éjféli napot. És ne felejtse el megkóstolni a pálinkával locsolt Pinnekjøttet!
Nem szabad kihagyni:

- Kirándulás a Geirangerfjordhoz
- Az éjféli nap
- Az Ålesundi templom építészete

6. nap - Stavanger (Norway)
Stavanger Norvégia harmadik legnagyobb városa, amely az olajipari tevékenységéből virágzott fel. Ma a hazai gazdaság egyik pillére és az Európai Közösség egyik főszereplője. Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy meglátogassa a Kőolajmúzeumot, szokatlan modern építészetével. Szánjon időt arra is, hogy felmásszon a Pulpit Rock (Preikestolen) tetejére, és megcsodálja a lélegzetelállító kilátást. Úgy fogja érezni magát, mintha visszautazott volna az időben, amikor felfedezi a Gamale negyedet, amely tele van fehér fából épült házakkal.

Nem szabad kihagyni:

- Kőolajmúzeum
- Másszon fel a Preikestolenre
- Látogatás Gamle régi falujában
BOAT TRIP ON LYSEFJORD
Dióhéjban:
Hajókirándulás a Lysefjordon, hogy felfedezze annak néhány legtávolabbi zugát. Stavangerből indulva felhajózunk a fjordon, hogy felfedezzük lélegzetelállító természeti tájait, köztük a híres Preikestolent, a Lajos-hegyet és a Lajos-hegyet a fjord fölé magasodó sziklaképződményt.

7. nap - Costa Firenze
A Sós tengerparti utcai ételek
A street food igazi ízei! A tökéletes hely, ahol élvezheti a kedvenc ízeivel teli hamburgert és a minden ízlésnek megfelelő töltelékkel készült finom paniniket. Engedje magát elcsábítani a Sal de Riso cukrászda autentikus Amalfi-parti desszertjeinek: hogyan tudna ellenállni egy Baba vagy egy nápolyi Riccia süteménynek?

Színház
A színházban minden este látványos előadások várnak rád: musicalek, vígjátékok, akrobaták, játékok és még sok más... mindenki számára van valami!

C-Dream
A C-Dream az az ingyenes tanácsadó szolgálat, amelyet minden hajó fedélzetén megtalál, és ahol lefoglalhatja következő körutazását. Ha szeretné tovább élni az álmát, ezernyi más élményt és érzelmet elképzelve a világ körül, személyi körutazási tanácsadóink tanulmányozzák Önnel a következő nyaralását.

8. nap - Kiel (Germany)
​A HAJÓ a reggeli órákban köt ki, kiszállást követően a csoport buszra száll és a repülőtér felé veszi útját, ahonnan menetrendszerinti járattal hazautazik Budapestre.

 

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

A részvételi díj tartalmazza: 

utazást menetrend szerinti repülőjárattal budapesti indulással és érkezéssel · a szükséges transzfereket · adókat, illetékeket · teljes ellátást a hajón** a választott kabinkategóriában · magyar nyelvű idegenvezetést az utazás teljes időtartama alatt

A részvételi díj nem tartalmazza:

a helyszínen fizetendő kötelező borravalót

Választható opciók:

baleset- betegség- és poggyászbiztosítás · útlemondási (sztornó) biztosítás · fakultatív programok* · italcsomag · internet hozzáférés

További információk
Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatást követően foglalhatók.

 

A meghirdetett csoport minimum létszáma: 20 fő, kirándulások esetében minimum: 10 fő.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk. A tengeri hajóutak esetén a hajótársaság minden esetben fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül - akár a hajóút időtartama alatt is - a meghirdetett kikötési útvonaltervtől eltérjen, ha az indokolt.


Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a kialakult pandémiás helyzet miatt a hajótársaságok fenntartják a jogot arra, hogy az előre meghirdetett hajótól eltérően más hajóval valósítsák meg az utazást, vagy indulás előtt - akár pár nappal - módosítsák a kikötéseket. Az ilyen jellegű cserére irodánknak nincs ráhatása.

*A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Halmozza a kedvezményeket, és éljen árfolyamgarancia ajánlatunkkal! 
Foglalja le ezt a csoportos hajóutat az indulás előtt legalább 90 nappal - így utasonként 19 900 Ft kedvezményt biztosítunk! 
Spóroljon többet: fizesse ki az árat foglaláskor egy összegben, és további 5% azonnali engedményt biztosít (amennyiben a foglalás az indulást megelőző legalább 60. napon megtörténik). Így nem csak a kedvezményeket halmozhatja, de az árfolyamgaranciáját (!!!) is élvezheti a részvételi díjra, és nem kell izgulnia az euróárfolyam ingadozásai miatt.

Érintett desztinációk:

Hajóutak


Térség: Észak-európai hajóutak


Város: Észak-európai hajóutak

Északi és Balti-tengeri kalandozások gyűjtő helye, de olykor azon útvonalak gyűjtőhelye is melyek Angliából indulnak és Dánia, Norvégia partjait derítik fel.
Válogasson útjaink közt téma szerint!