+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Monaco - Cannes - Nizza - Menton körutazás...

Franciaország, Provence-Alpes-Cote d`Azur

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: Körutazás, Városlátogatás
Indulás:

Időpont: 2024.március 28-31.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 15.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 16.00 órakor


Program

1. nap: Elutazás a délutáni órákban, találkozás 15.45 órakor a Népligetben, a Planetárium előtt. Utazás rövid pihenőkkel, Szlovénián és Olaszországon át Franciaországba.

2. nap: Érkezés a délelőtti órákban az európai mini államok egyikébe, Monacoba, amelyet Franciaország ölel körül. Monacoban először a hercegi palotához igyekszünk, ahol minden nap déli 12 órakor megnézhetjük az őrségváltást. Ezután a Monacoi katedrálist keressük fel, ahol a Grimaldi család tagjai nyugszanak, közöttük Grace Kelly is. Ezt követően szabadidő áll rendelkezésre, melynek keretében az Oceanográfiai Múzeum akváriumaiban úszkáló halakban gyönyörködhetünk (belépő: kb. 20,- €/fő), vagy barangolhatunk az egzotikus kert különleges növényei között. Aki még bírja, az folytathatja a városnézést. Lesétálhatnak a város luxus jachtok kikötőjébe, ahonnan a Forma-1 rajongói testközelből vehetik szemügyre a híres Monte Carloi futamok színhelyének egyes szakaszait és sétálhatnak is rajta. Akik még bírják, felsétálhatnak a Monte Carlo-i Casinohoz. A bátrabbak a híres kaszinó előcsarnokában lévő nyerőautomatákon próbálhatnak szerencsét.   Sétálhatunk Grace Kelly kedvenc helyén, a Monaco Ville-i egzotikus és különleges kertjei és növényei között.

Innen a Riviéra egyik kedves kisvárosába, Eze-Village-be utazunk tovább, ahol elsőként a Fragonard parfümgyárban teszünk látogatást. Egy gyárlátogatás keretében, a helyi szakember vezetésével ismerkedünk meg a parfümkészítés titkaival. A manufaktúra látogatása után vásárlásra is nyílik lehetőség.  Szabadidő keretében érdemes még felkapaszkodni a városka legmagasabb pontjára is, a hegy tetején trónoló mesés várromhoz, mert innen nemcsak a panorámában gyönyörködhetünk, hanem magunkba szívhatjuk a városka középkori hangulatát is. Itt egy egzotikus botanikus kertet is megcsodálhatunk. Eze-Village-ből a Moyenne Corniche-on, vagyis a Középső Párkánynak nevezett úton indulunk tovább Cannes-ba, ahol elfoglaljuk a szállásunkat.

3. nap: Reggeli után Cannes városában kezdjük a napunkat.  Csoportos városnézés keretein belül megtekintjük Cannes-t a Francia Riviéra egyik leghíresebb városát, mely a nemzetközi filmfesztivál mellett számos érdekes látnivalót kínál. Emblematikus utcája a Boulvard Croisette, palotái közül a fényüző szecessziós stílusú Carlton Hotel és a Hotel Martinez a leglátványosabb. Az óvárosa a Le Suquet a dombon található, ahonnan látványos panoráma nyílik a Croisette környékére, a városra, a tengerpartra és az öbölre. A világhírű vörös szőnyeggel borított Fesztivál Palota lépcsősora ingyenesen látogatható, és fotó is készíthető. (Amennyiben nincs semmilyen esemény) Nevezetes látnivaló a városnézésünk során a híres Croisette Promenád, ahol a neves színészek kézlenyomatait lehet lefényképezni, amely összesen 150 világhírű színész és filmrendező kézlenyomatait tartalmazza. Cannes egyik leghíresebb attrakciója a pálmafákkal szegélyezett sugárút, amelyet fényűző luxusszállodák és a legnevesebb világmárkák üzletei határolnak.  A sétány mentén a pálmafák alatt díszes padok sorakoznak, ahol az úton szép számban elsuhanó sportautókban is lehet gyönyörködni. A közös városnézés után szabad program.

Utunkat Nizza városában folytatjuk. Nizzában sétálunk a Pommenade des Anglais sétányán, mely a világ egyik legszebb tengerparti sétánya 7 km-en keresztül. Pálmafák, strandok, elegáns kertek, luxusszállodák, éttermek, bárok és kaszinók övezik. Megnézzük Nizza történelmi városközpontját. Szűk utcácskák, a régi időket idéző házak, a kis üzletek, valamint a gyönyörű Operaház szintén szerves részét képezik a város legrégebbi kerületének. Az Operaházat és egyben az óvárosi részt elhagyva Nizza főterén találjuk magunkat. A Place Masséna első számú nevezetességeit, a gyönyörű szobrait és a tér bejáratánál található szökőkutat, a Fontaine du Soleil nézzük meg. A sétát folytatva Nizzai Katedrális gyönyörködtet meg bennünket. A városnézésünket befejezve szabad program. Szabadidő keretében megtekinthető a Château de Nice egykori erődje, amely a Promenade des Anglais-ra néző mesés panorámájával csalogat minket. A Kastélyhegy másik jelentős csábereje a gyönyörű vízesés és az azt körülölelő park, de csak az vágjon neki, aki az emelkedőket és a nehéz túrát teljesíteni tudja, nehéz terep.

Végül megérkezünk Mentonba. Menton a "citromváros" nevet is viseli.  A Cote d’Azur gyöngyszeme, amely Monaco és a francia-olasz határ között terül el. A francia kisváros mindig is a királyok és az arisztokraták kedvenc helyszíne volt. A színes házaival, az azúrkék színű tengerével és a minden évben megrendezett citromfesztiváljával a francia Riviéra egyik legkedveltebb települése. Rövid városnézés Menton középkori óvárosában. Szabad program keretében ajánljuk megnézni az üdülőhely buja kertjeit, gyönyörű parkjait. Hazaindulás 21 órakor.

4. nap: Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel Olaszországon és Szlovénián keresztül Budapestre. Várható visszaérkezés az esti órákban kb. 17-18 óra körül.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Részvételi díj: 94.990,- Ft/fő 
 Akciós ár: 79.990,- Ft/fő

 

(városbelépő: 15,- €/fő, autóbuszon kötelezően fizetendő)

 BBP + Stornó biztosítás: 3.960,-Ft/fő

Egyágyas felár: 18.500,-Ft

Vacsora felár: 15.000,- Ft (3 fogásos menü)

Fix ülőhely: 5.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

 

Érintett desztinációk:

Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Provence-Alpes-Cote d`Azur

Cote d'Azur és környéke

Provence-Alpes-Côte d’Azur Franciaország egyik régiója. Franciaország egyik legfontosabb turisztikai régiója. Nagyobb városai: Marseille, Nizza, Toulon, Aix-en-Provence.

Város: Nizza


Nizza (franciául Nice, olaszul Nizza, görögül Nikaia) Franciaország ötödik legnagyobb városa. Továbbá itt található Franciaország második legnagyobb repülőtere. A Földközi-tenger partján található félúton Marseille és Genova között, a Francia Riviérán, közel Monacóhoz. Provence-Alpes-Côte d’Azur régióban, azonbelül Alpes-Maritimes megyében helyezkedik el. forrás wikipedia

Monaco

Monaco négy városrészbol áll, az óvárosból, Monte Carloból, La Condamine kikötojébol és Fontvieillébol. A kikötő környékén és a régi negyedben találhatunk magunknak leginkább kedvező áru szálláshelyeket és éttermeket. A hercegi palota kötelező turistacél. A látványos, bár stílusában meglehetősen eklektikus palota 15 terme, köztük a trónterem a nagyközönség által is látogatható. A palota előtti orségváltás is sok érdeklődőt vonz. A Musée Océanographique Európa legnagyobb tengeri akváriuma, mindenképpen érdemes felkeresni. A Kaszinó tette Monte Carlot gazdaggá, és tett rengeteg embert szegénnyé. Minden turista kipróbálja itt szerencséjét, bár a rulettasztalokhoz 100 frankos belépőt kell fizetni. Egyes asztaloknál a minimum tét 5000 dollár, ezeket inkább kerüljük el.

Térség: Monaco

Város: Monte-Carlo


Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Provence-Alpes-Cote d`Azur

Cote d'Azur és környéke

Provence-Alpes-Côte d’Azur Franciaország egyik régiója. Franciaország egyik legfontosabb turisztikai régiója. Nagyobb városai: Marseille, Nizza, Toulon, Aix-en-Provence.

Város: Cannes

Látnivalók:A város finom fövenyes strandja a híres Croisette körúttal, fontos turisztikai vonzerőt ad. Az évente május közepén megrendezett nemzetközi filmfesztivál a legfontosabb esemény. A fesztiválpalota a város legmitikusabb helye. A pálmafákkal szegélyezett Croisette-en olyan előkelő paloták sorakoznak, mint a Carlton Intercontinental, a Martinez, a Majestic, vagy a Noga Hilton szállodák. A látványosságok közül ki kell emelni az óváros (Le Suquet) 11. századi őrtornyát, mellette a várat, ahol a Földközi-tenger antik kultúráját bemutató kiállítás látható, valamint a késő gótikus Notre-Dame de l'Espérance templomot, a román stílusú Sainte-Anne kápolnát és a városházát. Turista látványosság a város előtt a tengerben fekvő Lérins-szigetek: a Saint-Honorat és a Sainte- Marguerite, mindkettőn a kikötőt vigyázó erőd. Az előbbi szigeten található az apátság, az utóbbin raboskodott a Bastille-ba történt átszállítása előtt – a francia történelem egyik regényes alakja –, a számtalan változatban megfilmesített Vasálarcos… forrás wikiepdia

Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Provence-Alpes-Cote d`Azur

Cote d'Azur és környéke

Provence-Alpes-Côte d’Azur Franciaország egyik régiója. Franciaország egyik legfontosabb turisztikai régiója. Nagyobb városai: Marseille, Nizza, Toulon, Aix-en-Provence.

Város: Menton


Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Provence-Alpes-Cote d`Azur

Cote d'Azur és környéke

Provence-Alpes-Côte d’Azur Franciaország egyik régiója. Franciaország egyik legfontosabb turisztikai régiója. Nagyobb városai: Marseille, Nizza, Toulon, Aix-en-Provence.

Város: Nizza


Nizza (franciául Nice, olaszul Nizza, görögül Nikaia) Franciaország ötödik legnagyobb városa. Továbbá itt található Franciaország második legnagyobb repülőtere. A Földközi-tenger partján található félúton Marseille és Genova között, a Francia Riviérán, közel Monacóhoz. Provence-Alpes-Côte d’Azur régióban, azonbelül Alpes-Maritimes megyében helyezkedik el. forrás wikipedia
Válogasson útjaink közt téma szerint!