+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Börzsöny: Szob - Nagybörzsöny - Drégelypalánk

Magyarország, Kirándulások Belföldön

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: 1 napos utak
Indulás:

Időpont: 2021. november 20.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 8.00 órától a Blaha Lujza tér, Corvin áruház előtti parkolóból

Indulás: 8.30 órakor

A vulkáni eredetű Börzsöny hegység népszerű és kedvelt kirándulóhely, Magyarország harmadik legmagasabb hegysége. Vízfolyásokban gazdag, több mint 300 forrása közül ötven 600 m magasság fölött ered. A Börzsöny vidéke az ember megjelenésétől fogva lakott hely, ennek legrégibb nyomai az új kőkori telepek. A vidék gazdag történelmi múltja, népművészetének emlékei megjelennek a mesék és legendák világában, a boszorkány- és a betyártörténetekben, Petőfi Sándor útirajzaiban.

Program

Első megállónk Szob, ahol a Börzsöny Múzeum kiállításait nézzük meg. Itt átfogó képet kapunk az Ipoly-mente és a Dunakanyar régészeti, történeti, néprajzi emlékeiről, megismerhetjük a Börzsöny flóráját, faunáját. Kőzetei, ősállat maradványai, a legszebb tájrészek fotográfiái kerültek bemutatásra. Nagybörzsöny Árpád-kori település a Börzsöny-patak partján sok érdekes látnivalót kínál. 13. századi román stílusú kis falusi temploma egy dombtetőn, a falu szélén fogadja az ide érkezőket. Másik különleges temploma a Bányásztemplom, mely gótikus stílusban épült, elődjét valószínű a XIII. században a németek építették. A patak vizét malom meghajtására használták a XVI. század óta. A teljes épségben fennmaradt műemlék Antal-féle malmot a XIX. században építették, ma a turisták számára nyitva áll. Különleges gyűjtemény Kókai Géza szépművészeti fafaragások kiállítása. Országosan szép egyedi munkák, csipkeszerű fafaragások láthatók itt. Végül Drégelypalánkra látogatunk, ahol a Szondi Látogatóközpont kiállításaival ismerkedünk. A kiállításban nemcsak a vár történetének, ostromának és Szondi György alakjának állítanak emléket, hanem a környékéből előkerült régészeti leletek, irodalomtörténeti emlékek, sőt egy tájszoba is bemutatásra kerülnek. A látogatás után a Várkapitány étteremben lehetőség lesz elfogyasztani a várkapitány kedvencét, ami póréhagymával és baconnel töltött rántott sertés szelet körettel. 1.500,- Ft/fő (foglaláskor irodánkban fizetendő)

Budapestre várható visszaérkezés, 19-20 óra között. Belépők: 3.500,- Ft/fő

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Részvételi díj: 9.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 6.190,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Érintett desztinációk:

Magyarország


Térség: Kirándulások Belföldön

Város: Kirándulás Belföldön


Magyarország


Térség: Budapest és környéke

A főváros, Budapest vonzereje nemcsak a régióban, de az egész országban meghatározó. A város Duna-parti panorámája, illetve az Andrássy út és környéke az UNESCO a Világörökség része. Anno 1934-ben fürdővárossá nyilvánított Budapest a világ egyetlen helye, ahol a nyolcvan hőforrásból naponta feltörő hetvenmillió liter termálvíz húsz fürdőt, uszodát és strandot táplál, közöttük a népszerű Császár, Gellért és Széchenyi gyógyfürdő.

A főváros igen gazdag látnivalókban, a különféle korok és vallások épített emlékeiben. A Várnegyed területén található a Mátyás-templom és Halászbástya, vagy az izgalmas Budavári Labirintus. A vár falairól kitűnő rálátás nyílik a Parlamentre, a Bazilikára, valamint a város egyedülálló hídjaira. A pesti oldal belső kerületeiben gyalogosan érdemes elindulni az ódon falak között múzeumokat, templomokat, kávézókat találunk. A Csodák Palotája, az Állatkert, a Városligeti Műjégpálya, a Tropicárium-Óceanárium felkeresése a legjobb családi programok között ajánlhatók.

Szentendre, a művészetek városa. A várost hangulatos belvárosa mellett szerb ortodox templomai teszik egyedi arculatúvá, folyamatosan képzőművészeti kiállításokkal várják a vendégeket. Nem lehet kihagyni az egyre gyarapodó, magyar népi kultúrát, építészetet bemutató szabadtéri kiállítás, a Szentendrei Szabadtéri Múzeum megtekintését sem.

A Pilis hegység legmagasabb pontja a 700 méteres Dobogókő a magyarországi természetjárás egykori és mai központja, jelzett turistautak sokaságának kiinduló és végpontja.

A Duna mentén észak felé a magyar történelem egyik igen jelentős királyi székhelyére Visegrádra érkezünk. A Fellegvár és a Királyi Palota évszázadokon át volt a magyar királyok székhelye, napjainkban izgalmas várjátékokkal idézik fel a korabeli életformát.

A Duna partján maradva érhetünk el a magyar katolikus egyház székhelyére, Esztergomba. Az ország legnagyobb temploma, az Esztergomi Bazilika hétköznap állandóan látogatható, felbecsülhetetlen vallástörténeti ereklyék a Keresztény Múzeumban láthatók.

A Duna bal partjának egyik legpatinásabb üdülőhelye Göd, ahol tavasztól őszig minden igényt kielégítő golfpálya is várja a vendégeket. Szintén Duna-parti település Zebegény, a festői szépségű üdülőfalu. A fővárostól akár Hév-vel is elérhető Gödöllő és környéke, ahol a kastélyokat látogatókat, valamint a lovas programokat kedvelőket várják. A Gödöllői Királyi Kastély a barokk építészet egyik legszebbike, ahol Erzsébet Királyné szívesen töltötte pihenését.

Város: Nagybörzsöny

Válogasson útjaink közt téma szerint!