+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Hortobágyi Hídi Vásár és Debrecen

Magyarország, Kirándulások Belföldön

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: 1 napos utak
Indulás:

Időpont: 2023. augusztus 20.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.30 órakor

Program

A Hortobágy Európa legnagyobb összefüggő, természetes füves pusztája. Az 1973-ban létrehozott első magyar nemzeti park, a Hortobágyi Nemzeti Park az ország legnagyobb, 82 ezer hektár kiterjedésű védett területe, mely 1999 óta a Világörökség része. Minden évben tradicionálisan augusztus 20.-n rendezik meg a Hortobágyi Hídi vásárt, mely nemzeti érték, kulturális örökség, az egykori hatalmas állatvásárok emlékét őrzi. Mára az állatvásár jelleget felváltotta a népművészeti és kézműves portékák bemutatása, árusítása. A Hídi vásárt kulturális események, programsorozatok kísérik, melyek főként a hagyományőrzés és a folklór jegyében zajlanak.

Programunkat Hortobágyon pusztai fogatozással kezdjük, mely során megismerkedünk a puszta világával, a hagyományos legeltető állattartással. Látunk rackanyájat, szürke marhákat, ménest. Megfigyelhetjük a pásztorok viseletét, munkaeszközeit, munkájukat, és a pusztára jellemző pásztorépítményeket. A program befejeztével az érdeklődők meglátogathatják a ménes istállóit, K. Nagy József nádudvari fazekasmester műhelyét, aki a feketekerámia-készítés fortélyait mutatja be, szekér kiállítást, ahol a bognár-, kovácsműhely, hagyományos szekerek és fogatok találhatóak. Majd részt lehet venni a vásári forgatagban. Délután Debrecenbe látogatunk, ott is a Nagyerdőt keressük fel, ahol a Virágkocsi Korzó és Oldtimer bemutató vár minket. A virágkarneváli felvonulás után itt tudjuk megtekinteni a virágos kocsikat, mellette old timereket, régi autókat, motorokat és kerékpárokat is. Ezt zenés és táncos produkciók kísérik. Visszaérkezés Budapestre 21 óra körül.

Belépők: kb. 6.500,- Ft/fő.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Részvételi díj: 18.990,- Ft/fő + belépők
 Akciós ár: 14.490,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Érintett desztinációk:

Magyarország


Térség: Kirándulások Belföldön

Város: Kirándulás Belföldön


Magyarország


Térség: Észak-Alföld

Észak-Alföld a hét magyarországi statisztikai régió egyike; az ország északkeleti részében helyezkedik el. Régióként Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéket foglalja magába. A régió szellemi, kulturális, gazdasági, idegenforgalmi és közlekedési központja Debrecen.


Város: Debrecen

Debrecen A romantikus hortobágyi puszta szomszédságában lévő több, mint 600 éves város, a "Kálvinista Róma" az ország keleti részének fővárosa, a kultúra, tudomány és kereskedelem központja. Az európai hírű Debreceni Gyógyfürdő egész évben fogadja a gyógyulni vágyókat. Gyógyvize javasolt reumatikus, idült, gyulladásos ízületi, porckopások, baleseti sérülések utókezelésére, illetve idült nőgyógyászati, szív- és keringési rendellenességek gyógyítására.
Nevezetességek a Cívis városban: Nagytemplom, Emlékkert, Református Egyházművészeti Kiállítás, Déri Múzeum, Debreceni Irodalmi Múzeum, Egyetem téri szoborpark, Állatkert, Egyetemi Botanikus kert, Temetőkert, Obszervatórium, Holló László Emlékmúzeum. A város új büszkesége a fedett Mediterrán Élményfürdő (11 csúszda, úszó- és hullámmedence, sodrófolyosó, pezsgőfürdő, jakuzzik, mászófal, barlang, vízesés, gombazuhany, dögönyöző, élménymedencék, gyermekmedence) az egész családnak kellemes szórakozást kínál.

Magyarország


Térség: Észak-Alföld

Észak-Alföld a hét magyarországi statisztikai régió egyike; az ország északkeleti részében helyezkedik el. Régióként Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéket foglalja magába. A régió szellemi, kulturális, gazdasági, idegenforgalmi és közlekedési központja Debrecen.


Város: Hortobágy


Válogasson útjaink közt téma szerint!