+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Ókori mitológiák csoportos hajóút magyar...

Hajóutak, Földközi-tengeri hajóutak

Szállás típus: Hajó kabin
Ellátás: Teljes ellátás
Utazás módja: repülő+hajó
Időtartam:
Típus: Hajóút
Indulás:

Genova ~ Kusadasi/Epheszosz ~ Isztambul ~ Pireusz/Athén ~ Palermo ~ Róma ~ Genova

Ókori mitológiák
csoportos hajóút magyar idegenvezetővel
az MSC Poesia fedélzetén

Foglalja le álmai hajóútját 0 Ft előleggel 2021.02.01.-04.30. között!

PROGRAM:

1. nap
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, átszállással, menetrend szerinti repülőjáratokkal Genovába. Érkezést követően transzfer a szállodába, bejelentkezés a szobák elfoglalása. Délután további részében szabadidő, felfedezhető a színes, hangos, elbűvölő város, labirintusokkal, palotákkal, középkori falakkal, városi liftekkel.

2. nap
Reggeli, majd kijelentkezés a szállodából. Transzfer a kikötőbe és bejelentkezés az MSC Poesia fedélzetére. Az ebédet már a világ ízeit felsorakoztató büfé étteremben fogyaszthatják el az utazók. A kihajózás pillanatában a felső fedélzetek egyikéről vagy a kabinok balkonjáról csodálni a távolodó várost.

3. nap
Egész napos hajózás a tengeren Törökország irányába. Ezen a napon érdemes kipróbálni az a la carte reggelit, felfedezni a hajó közösségi tereit, megismerkedni az animátorokkal és részt venni a különböző fedélzeti programokon.

4. nap
Egész napos hajózás a tengeren Törökország irányába.

5. nap
Érkezés Kusadasi kikötőjébe a reggeli órákban. A félnapos fakultatív kirándulás Epheszosz ősi városába kalauzolja el az utazókat. Egykoron a régi világ hét csodája közül itt állt Artemisz temploma és fontos helyszínként tekint Epheszoszra a kereszténység, mivel János itt írhatta evangéliumát. A ion várost már több mind 150 éve felfedezték az archeológusok, azonban nagy része még feltárásra vár. Felfedezhetőek a régi, pazar lakónegyedek, az amfiteátrum, az egykori fürdőkomplexumok valamint Celzus könyvtára, mely az ókori világ harmadik legnagyobbja volt Alexandra és Pergamon után. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap
Egész napos hajózás a tengeren Isztambul irányába.

7. nap
Kikötés a délelőtti órákban a mesés Kelet Kapujában, Isztambulban. A fakultatív program során az egykori Konstantinápoly legjavát fedezhetik fel a látogatók. A több ezer éves múltra visszatekintő, két kontinensen elterülő metropolisz Kelet és Nyugat találkozása. A város látképét nagyban uralja hat minaretjével az oszmán építészet egyik legkiemelkedőbb alkotása, a Kék Mecset. A Sultanahmet téren álló dzsámit a vele szemben, bizánci stílusban épült Hagia Sophiára válaszul emeltette I. Ahmed szultán. A téren állva az utazók szinte tapinthatják a hatalmat és az előkelőséget, melyet Isztambul fénykorában magáénak tudhatott. A rózsaszín árnyalatú Hagia Sophia egykoron bizánci templomként, később oszmán mecsetként, napjainkban pedig múzeumként funkcionál. Az öt évig tartó építkezésen több mint tízezer építőmunkás dolgozott. Építésénél faanyagot nem használtak fel, külső és belső tereit márvány ékesíti. A színpompás keleti forgatag hangulatát leginkább a Nagy Bazárban érhető tetten. A hatvan utcácskából álló, teljesen fedett bazár összeforrt Isztambullal. A látogatók válogathatnak a kézműves termékek, bőráruk és fűszerek sokaságában. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap
Egész napos hajózás a tengeren Görögország irányába.

9. nap
Kikötés a reggeli órákban Pireuszba, Athén kikötőjébe. Ötórás fakultatív kirándulás Görögország fővárosában, Athénban. Panorámás városnézés az európai szárazföld legdélebben fekvő fővárosában, amely elsőként érdemelte ki 1985-ben az Európa első kulturális fővárosa címet, 1987 óta pedig az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Az ókori világ központjának fontos színtere a Syntagma tér, ahol a Parlament épülete és a Nemzeti Kert is kialakításra került. A program fénypontja, melyet minden utazó izgalommal vár az Akropolisz felkeresése. A meredek, 150 méteres magasságban emelt fellegvár Görögország aranykorába enged bepillantást. A UNESCO világörökségi helyszínén felfedezhető az Erekhtheion, az Akropolisz kultusztemploma, amelyet Pallasz Athéné régi temploma felett emeltek. Tovább sétálva a Parthenon, Zeusz temploma és Heródes Atticus színháza tárul a látogatók szeme elé. A városnézést követően szuvenír vásárlásra is adódik lehetőség. Visszautazás Pireusz kikötőjébe, vacsora és szállás a hajón.

10. nap
Egész napos hajózás a tengeren Olaszország irányába.

11. nap
Kikötés a reggeli órákban Szicíliában. A félnapos fakultatív kirándulás során az építészeti emlékekben gazdag Palermo és Monreale felfedezése. Monreale városa mindössze 10 km-re található Palermotól. A vezetett gyalogos városnézés során a számtalan legenda által övezett Katedrális látogatása, melynek belső festett falfelülete meghaladja a velencei Szent Márk székesegyház méretét. Visszatérve Palermóba az arab és normann építészet egyedi keverékét csodálhatja meg a csoport, mely a UNESCO világörökségi listájára is felkerült. Érdemes az egykori mecset helyén emelt XI. századi katedrálist, a Casa Professat, a Piazza Politeamat és helyi piacot is felkeresni, ahol a standok roskadoznak a zamatos szicíliai portékák alatt. Rövid szabadprogramot követően visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

12. nap
Érkezés a reggeli órákban Civitavecchia kikötőjébe. Egész napos fakultatív kirándulás az Örök városban, amely Róma ikonikus utcáit és látnivalóit öleli fel. A program első állomása a Világ Hét Új Csodája közé tartozó Colosseum meglátogatása. Az elliptikus alakú amfiteátrum a Római Birodalom legnagyobbja volt és számos gladiátorküzdelem helyszínéül szolgált. A Piazza Navonán, Róma egyik legnyüzsgőbb terén sétálva számos étterem és kávézó várja a megfáradt látogatókat valódi olasz espressóval. Az i.e. 27-ben emelt Pantheon-t Róma isteneinek tiszteletére építtette Marcus Vispanius Agrippa, mely az ókor építészetének legjelentősebb alkotása. Egy helyi étteremben elfogyasztott ebédet követően továbbutazás a Szent Péter Bazilikához, Michelangelo és Bernini remekművéhez. A kolonnádokkal övezett, ellipszis alakú téren két 14 méter magas kút található, melyek az örök életet szimbolizálják. Idő függvényében lehetőség adódik a Bazilika belső megtekintésére is, egyénileg. Vacsora és szállás a hajón.

13. nap
Kikötés a reggeli órákban Genova kikötőjében. Kijelentkezés az MSC Magnifica fedélzetéről. Félnapos városnézés Genovában helyi idegenvezető kíséretében. Az egykoron virágzó tengeri nagyhatalom Kolumbusz Kristóf és az ördög hegedűsének, Niccoló Paganininek szülővárosa. A kikötőből gyalogszerrel könnyedén elérhető a kontinens második legnagyobb akváriuma. Több mint 3000 m2-en elterülő akváriumot eredetileg az 1992-es Világkiállításra építették és 1998-ban tovább bővítették területét. Szintén sétatávolságra találni a város legfőbb egyházi építményét, a San Lorenzo katedrálist. Érdekessége, hogy a II. világháború során bombatalálat érte, de szerencsére nem robbant fel és a látogatók a belső térben meg is nézhetik a lövedéket. Érdemes kicsit nézelődni a macskaköves sikátorokban, megkóstolni a híres genovai pestót vagy a Genova bevásárló utcáján, a Via XX. Settembre-n felfrissíteni a hölgyek ruhatárát. Délutáni órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre késő este.

MSC Poesia
A 2008-ban épített hajó, a tengeri hajózás egy teljesen új dimenzióját ismerteti meg utasaival. A hajó a legmagasabb elvárásoknak megfelelően kialakított, amely magába foglalja a 2 fő éttermet olasz és nemzetközi fogásokkal, autentikus japán sushi bárt és 16 további bárt, 1240 férőhelyes színházat, diszkót, 600 négyzetméteren fekvő kaszinót, 12.000 négyzetméteres Spa részleget, lélegzetelállító vízesést, Zen kertet. Az MSC Poesia tágas, kifinomult olasz ízléssel megtervezett lakosztályainak többsége privát balkonnal rendelkeznek, melyek részletei és kézi faragásai mindenkit lenyűgöznek. Az utasok kihasználhatják a fedélzeten található borkóstoló és mojito bár, kültéri mozi nyújtotta lehetőségeket. Minden korosztály számára akad szórakozási lehetőség, így a legkisebbek számára dinoszauruszok ihlette játszópark, idősebbeknek tini klub áll a rendelkezésére.

A kabintípusok leírása:
- Belső kabinok: a kb. 16 m2 alapterületű légkondicionált kabinok interaktív televízióval, telefonnal, térítés ellenében internet csatlakozási lehetőséggel, minibárral, kávéfőzővel, széffel és egyénileg szabályozható légkondicionálóval rendelkeznek. A fürdőszobák mosdóval, zuhanyzóval és hajszárítóval felszereltek.
- Külső, ablakos kabinok: alapterületük kb. 15-18 m2. Alapfelszereltsége megegyezik a belső kabinokéval.
- Balkonos kabinok: a kb. 19-22 m2 alapterületű kabinok alapfelszereltsége megegyezik a belső és az ablakos kabinokéval, azzal a különbséggel, hogy a balkonon székek és kisasztal is helyet kapott.
- Bella élménykategória: büféétkezés a nap 20 órájában, Broadway stílusú színházi előadások, edzőterem használat, animációs programokon való részvétel, törzsutas pontok gyűjtése.
- Fantastica élménykategória: a „Bella” kategóriát kiegészítő szolgáltatások, 24 órás szobaszerviz, reggeli bekészítése a kabinba, 50%-os kedvezmény speciális edzéseken való részvételkor. 

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Genova – Budapest útvonalon, turista osztályon,
  • 11 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában az MSC Grandiosa fedélzetén, 1 éjszakai szállás Genovában háromcsillagos szállodában,
  • teljes ellátás a fedélzeten (korlátozott italfogyasztással) és reggeli Genovában,
  • repülőtéri és kikötői illeték,
  • hajón fizetendő szervizdíj,
  • transzfer autóbusszal,
  • félnapos városnézés Genovában,
  • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
  • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt.  

Az útlemondási biztosítás árát a részvételi díjak nem tartalmazzák.

Beutazási szabályok:
A magyar állampolgároknak rendelkezniük kell a hazaérkezéstől számított, még fél évig érvényes útlevéllel. Jelentkezni az útlevélben szereplő pontos név és születési dátum megadásával lehetséges.

(jt)

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Érintett desztinációk:

Hajóutak


Térség: Földközi-tengeri hajóutak


Város: Földközi-tengeri hajóutak

 Minden hajóút mely Dél-Európából indul és ott is ér végett, mindegy hogy pár napos vagy hetes utazás. Írány a Földközi-tenger!
Válogasson útjaink közt téma szerint!