+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Szilveszter a festői Dunakanyarban 2022

Magyarország, Budapest és környéke

Szállás típus: Hotel
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: Országjáró program, Szilveszteri program, Új Program
Indulás:

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Kecskemét – Budapest – Komárom – Neszmély borvidék – Dunakanyar (150 km)

A kora reggeli órában indulunk Szegedről, majd Budapesten át érkezünk Komáromba, ahol Közép Európa legnagyobb erődrendszerében vezetéssel teszünk látogatást, mely magába foglalja a Csillagerődöt, a Koppány monostori homokhegyen a Monostori Erődöt és a Nagyigmánd felé vezető út mellett az Igmándi Erődöt. A Duna és a Gerecse határán utazunk mai ebédünk helyszínére. Neszmély borvidéken gyönyörű festői lankás szőlőültetvények közepén fogyasztjuk el ebédünket egy rövid borkóstolóval kiegészítve. Kipihenten indulunk útnak, és érkezünk Esztergomba, de még mielőtt leszállnánk buszunkról, lehetőség függvényében átke­lünk a Szlovákiát Magyarországgal összekötő Mária-Valéria hídon is a szomszédos Párkányba. A hídon visszatérve szemet gyönyörködtető látványt nyújt a dombtetőn nyugvó fensé­ges bazilika látványa. Az ókorban Marcus Au­relius is megfordult az itt alapított római településen, sőt Szent István királyunk itt született és keresztelke­dett legfestőibb városunkban. Az időközben kivilágított városban tett sétánk során számos érdekességet tudhatunk meg egykori királyi váro­sunkról, Esztergomról. Szálláshelyünkre érkezünk, ahol az elkövetkező 3 éjszaka lesz szállásunk. 

2. nap: Óév utolsó napján Esztergomban | Szilveszteri vacsora a szállodában, mise az Esztergomi bazilikában

Az óév utolsó napján reggelit követően Esztergom felfedezésére indulunk. Egykori királyi városunkban a Bazilika méltóságteljes épülete fogad bennünket, melyet látogatásunk során bejárunk az altemplomtól, egészen a Panoráma teremig. A bazilika kiemelkedő értéke a Bakócz- kápolna, mely a magyarországi reneszánsz legértékesebb megmaradt alkotása. Programunkat a Vármúzeumban folytatjuk, ahol a feltárt királyi palota megmaradt helyiségeit láthatjuk, a palota termeiben berendezett kiállításból pedig Esztergom vár története, múltja ismerhető meg. Esztergomi programunk egy kis sétával zárul. Szállodánkba visszatérve élvezzük a szálloda wellness szolgáltatásait (medence, törökfürdő, gőzfürdő, jakuzzi). Szilveszteri vacsoránkat a szállodában fogyasztjuk el, ahol jókedvvel búcsúztatjuk az elmúlt esztendőt.

3. nap: Felvidéki kalandozások: Selmecbánya – Besztercebánya és Zólyom (280 km) 

Reggelit követően kedvére élvezheti a szálloda wellness részlegét, vagy jöjjön velünk az újév első napján! Fakultatív kirándulásra hívjuk: autóbuszunkkal a Felvidék magyar történelmi emlékeit kutatjuk. Elsőként Selmecbánya IV. Béla királyhoz kötődő emlékei nyomán sétálunk a szépen felújított óvárosban. A város gazdagságát ezüst és arany bányászatának köszönhette, ahol a meggazdagodott polgárok gyönyörű épületekkel hirdették jómódjukat, önzetlenül támogatták az oktatást és kultúrát, ahol sétára indulunk. A történelem az óvárosban mintha megállt volna. Ódon macskaköves utcáin, terein sétálva szembetűnő a város egykori gazdagsága. Selmeci Óvár, Szentháromság tere, Kammerhof, Szent Katalin templom és a valamikori evangélikus líceum falán Petőfi emléktáblájával találkozhatunk, városháza épülete. Sétánkat követően a közeli, Kárpát-medence talán legszebb, de minden bizonnyal leglátványosabb Kálvária dombjára sétálunk fel. A vulkáni kúpon barokk stílusban épült egyházi épületegyüttest tekintjük meg, melynek központi kápolnájában az Utolsó vacsorát ábrázoló főoltárt, míg két oldalkápolnájában a csodálatos barokk freskókat csodáljuk. Utunkat folytatva Közép Szlovákia metropoliszába, az egykori leggazdagabb bányavárosok egyikébe, Besztercebányára vezet, ahol a történelmi városrészben sétálunk: a Várnegyedben és a Főtéren láthatjuk az ún. német és szlovák templomot, Mátyás király házát, Püspöki székesegyházat, Thurzó házat és Bethlen Gábor királlyá választásának épületét, Bél Mátyás lakóházát az Alsó utcában. Szabadidőt követően Zólyom óvárosa vár bennünket már esti kivilágításban. Reneszánsz vára alatt tartunk pihenőt (Balassi Bálint szülőhelyén) rövid óvárosi sétával, ahol lehetőség függvényében a vár udvarára is betekintünk. Vacsoraidőre érkezünk vissza a szállodánkba.

4. nap: Visegrád – Dobogókő – Szentendre – Budapest – Kecskemét – Szeged (125 km)

Reggelinket elfogyasztva a Duna kanyarulatait követve napunk első állomása Visegrád, ahol a XIII.sz.i várrendszer, majd a királyi palota építése határozta meg a város életét. Számos történelmi esemény, a római időktől, a visegrádi királytalálkozón át, a magyarországi alapítású Szent György Lovagrend megszületése, valamint Mátyás király legendáinak egyik fontos helyszíne volt. A visegrádi hegyről, amennyiben az időjárás engedi,  a Dunakanyar egyik legszebb panorámájában gyönyörködhetünk. Visegrádi programunk végén csodálatos erdei út mentén utazunk Pilisszentlélek érintésével és érkezünk meg a visegrádi hegység legmagasabb pontjára Dobogókőre! Rövid sétánk során megtekintjük a Téry Ödön emlékművet és gyönyörködhetünk a panorámában. Pilisszentkereszt, majd Pomáz mellett elhaladva a szentendrei Skanzenbe érkezünk, ahol autentikus környezetben idézhetünk fel karácsonyi népi hagyományokat. A skanzen után ismét a Duna partján, a XVIII. században kialakult Szentendrén találjuk magunkat. A barokk házak közt tett városnéző sétánk után, korunk legjelentősebb kerámikus művészének, Kovács Margitnak múzeumában teszünk látogatást. Kora esti órákban búcsúzunk a karácsonyi díszkivilágításban pompázó Szentendrétől és Budapesten keresztül az esti órákban érkezünk Szegedre.

 

Amennyiben a program szerint az ünnepi vacsora zenés-táncos programot is tartalmaz, úgy ezen időtartam alatt biztosított szolgáltatások (zene, tánctér, mulatság, szilveszteri program) az aktuális járványügyi intézkedések és korlátozások függvényében tudnak megvalósulni. Természetesen a vacsora étkezés biztosított a csoportunk számára. Megértésüket köszönjük.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

 

Árak és felárak (1 főre) 2021. XII.30.


Részvételi díj: 113.500 Ft
1 ágyas felár: 62.000 Ft


Utasbiztosítás (Classic): 2.280 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 2.960 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 3.800 Ft 
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 3 éjszaka szálloda
Ellátás: 2x félpanziós, 1x reggelis ellátást


Fakultatív programok (20 főtől): Kérjük szíveskedjenek előre jelezni!
Szilvesteri vacsora (kötelező): 18.500 Ft
Felvidéki kirándulás: 7.000 Ft


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 13.500 Ft + 2,7 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 1.500 Ft

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

25-34 fő esetén: 4.500 Ft/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 3 éj szállodai elhelyezést 2 ágyas szobában (alapáron)

- 2x félpanziós 1x reggelis ellátást (a szilveszteri ünnepi vacsora kötelezően fizetendő)

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Érintett desztinációk:

Magyarország


Térség: Budapest és környéke

A főváros, Budapest vonzereje nemcsak a régióban, de az egész országban meghatározó. A város Duna-parti panorámája, illetve az Andrássy út és környéke az UNESCO a Világörökség része. Anno 1934-ben fürdővárossá nyilvánított Budapest a világ egyetlen helye, ahol a nyolcvan hőforrásból naponta feltörő hetvenmillió liter termálvíz húsz fürdőt, uszodát és strandot táplál, közöttük a népszerű Császár, Gellért és Széchenyi gyógyfürdő.

A főváros igen gazdag látnivalókban, a különféle korok és vallások épített emlékeiben. A Várnegyed területén található a Mátyás-templom és Halászbástya, vagy az izgalmas Budavári Labirintus. A vár falairól kitűnő rálátás nyílik a Parlamentre, a Bazilikára, valamint a város egyedülálló hídjaira. A pesti oldal belső kerületeiben gyalogosan érdemes elindulni az ódon falak között múzeumokat, templomokat, kávézókat találunk. A Csodák Palotája, az Állatkert, a Városligeti Műjégpálya, a Tropicárium-Óceanárium felkeresése a legjobb családi programok között ajánlhatók.

Szentendre, a művészetek városa. A várost hangulatos belvárosa mellett szerb ortodox templomai teszik egyedi arculatúvá, folyamatosan képzőművészeti kiállításokkal várják a vendégeket. Nem lehet kihagyni az egyre gyarapodó, magyar népi kultúrát, építészetet bemutató szabadtéri kiállítás, a Szentendrei Szabadtéri Múzeum megtekintését sem.

A Pilis hegység legmagasabb pontja a 700 méteres Dobogókő a magyarországi természetjárás egykori és mai központja, jelzett turistautak sokaságának kiinduló és végpontja.

A Duna mentén észak felé a magyar történelem egyik igen jelentős királyi székhelyére Visegrádra érkezünk. A Fellegvár és a Királyi Palota évszázadokon át volt a magyar királyok székhelye, napjainkban izgalmas várjátékokkal idézik fel a korabeli életformát.

A Duna partján maradva érhetünk el a magyar katolikus egyház székhelyére, Esztergomba. Az ország legnagyobb temploma, az Esztergomi Bazilika hétköznap állandóan látogatható, felbecsülhetetlen vallástörténeti ereklyék a Keresztény Múzeumban láthatók.

A Duna bal partjának egyik legpatinásabb üdülőhelye Göd, ahol tavasztól őszig minden igényt kielégítő golfpálya is várja a vendégeket. Szintén Duna-parti település Zebegény, a festői szépségű üdülőfalu. A fővárostól akár Hév-vel is elérhető Gödöllő és környéke, ahol a kastélyokat látogatókat, valamint a lovas programokat kedvelőket várják. A Gödöllői Királyi Kastély a barokk építészet egyik legszebbike, ahol Erzsébet Királyné szívesen töltötte pihenését.

Város: Esztergom

Esztergom Magyarország egyik legnagyobb történelmi múlttal rendelkező városa. Fényes királyi személyek, jeles események, gazdag paloták, templomok képét kegyetlen csaták öldöklése, tatár és török hordák garázdálkodása - pusztulás, majd újjáépítés váltakozó képei követik.

Magyarország


Térség: Közép-Dunántúl

Város: Komárom


Szlovákia

Látnivalók

Pozsony Szlovákia fővárosa és egyben legnagyobb városa. Ahogy az ember megérkezik a városba, gyönyörű szőlőültetvények, a Kis-Kárpátok vonulata és a Duna kéklő csillogása tárul a szeme elé. Nagyon sok emlékmű és épület tanúskodik a közös szlovák-magyar történelemről valamint sok múzeum idézi fel a monarchia korát. Pozsony legszebb része az Óváros és a Vár. Az Óváros több múzeumnak és palotának ad otthont, ezek közül a leghíresebb a Borászati Múzeum és a Mirbach Palota. A Vár alapjai a korai középkorban épültek, azóta rengeteg alkalommal építették át. Érdemes felmenni a Várba, ugyanis gyönyörű kilátás nyílik innen a városra, valamint megtekinthetjük a Népzenei Múzeum érdekes gyűjteményét is. A Szlovák Nemzeti Múzeumot és a Nemzeti Galériát se hagyjuk ki a városnézésből.

A Magas-Tátra festői csipkéit 30 völgy és 100 jégkori tó teszi még szebbé. A 600 kilométer hosszú, remekül kiépített túraútvonal-hálózat minden völgyet és csúcsot elér. Aki kirándulni szeretne, az augusztusban és szeptemberben jöjjön, aki pedig a síelést kedveli, az novembertől áprilisig hódolhat szenvedélyének.

A Mala Fatra nemzeti park legmagasabb pontja a Velky Krivan. A park szívében található a Vratna, a gyönyörű, erdővel borított völgy, amely kitűnő túrázási útvonalakat, télen pedig csodálatos sípályákat kínál.

Spissky Hrad Szlovákia legnagyobb kastélya, melyet 1209-ben építettek. 1780-ban leégett, így ma már csak romjai láthatóak. Gótikus tornya, kápolnája, román stílusú palotája romjaiban is gyönyörű.

Látnivalók a Garam mentén
A szomszédos Szlovákiában található Garam folyó környéke közel fekszik hazánkhoz, Budapest környékéről néhány órás autózás után kényelmesen elérhető jó minőségű utakon. Ott található Szlovákia egyik legszebb települése, a nagy múltú bányászváros, Selmecbánya (Banská Stiavnica). A környéken a középkorban kezdődött a nagy tisztaságú arany és ezüst bányászata, amely folyamatos fejlôdést és gazdagságot biztosított az ottani lakosoknak. A bányászati technikák fejlesztésének európai központja volt ez a vidék hosszú évszázadokon át. A XVIII században még bányászakadémiát is létesítettek Selmecbányán. A történelmi városközpontot, amely mindmáig megôrizte középkori jellegét, az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította néhány évvel ezelőtt. A város környéke is bővelkedik a látnivalókban, érdemes ellátogatni Sveti Anton késôgótikus kastélyába, Garamszentbenedek kolostorába vagy Újbánya (Nova Bana) kolostor-erődjébe. Nyaranta pedig még aranyásó versenyeket is szerveznek a környékbeli patakokban. A régió másik, nem kevésbé gazdag múltú kisvárosa a pénzverdéjérôl híres Körmöcbánya (Kremnica). Nem véletlen, hogy a köztudatban ma is él a körmöci arany kifejezés, ugyanis itt nagy tisztaságban bányászták a nemes fémet, és már Róbert Károly királyunk pénzverdét létesített a településen, amely ma is működik. Évente 400 kilogramm tiszta arany került ki az itteni bányából. Amit valószínűleg kevesebben tudnak, Körmöcbánya közelében található Európa földrajzi közepe. Akinek még ennyi vonzerő sem volna elég, annak javasolható a 46 C fokos gyógyvizes strand. A környék egy másik nevezetes fürdőhelye Szklenófürdő. A Károly Róbert kora óta lakott település idilli környezetben, tűlevelű és lombos erdôk ölelésében fekszik. A földből feltörő gyógyforrások hőmérséklete 37 és 52 C között váltakozik, szulfát, mész és magnézium tartalmuk jelentős. Idegrendszeri és gerincproblémák esetében javasolják a fürdôkúrát az orvosok.

Térség: Felvidék

A Felvidék legnépszerűbb magyar emlékei a betléri Andrássy-kastély és a szomszédos krasznahorkai vár. Évente mintegy 200 ezer turista fordul meg itt. Az Europa Nostra-díjjal kitüntetett kastély és a vár ma múzeum. A kastélyban 17-19. századi festmény-, kerámia-, porcelán- és bútorgyűjtemény található, a vár termeiben pedig egykori fegyverek, bútorok és mindennapi eszközök, illetve az Andrássy Képtár tekinthetők meg. A vár kriptája és kápolnája, valamint a vár melletti mauzóleum az Andrássy család tagjainak nyughelye. A vár mellett a régi pesti Lánchíd egyik láncszeme is látható, ugyanis 1846-ban a közeli vasgyárban készültek a hídalkatrészek.

Város: Selmecbánya


Szlovákia

Látnivalók

Pozsony Szlovákia fővárosa és egyben legnagyobb városa. Ahogy az ember megérkezik a városba, gyönyörű szőlőültetvények, a Kis-Kárpátok vonulata és a Duna kéklő csillogása tárul a szeme elé. Nagyon sok emlékmű és épület tanúskodik a közös szlovák-magyar történelemről valamint sok múzeum idézi fel a monarchia korát. Pozsony legszebb része az Óváros és a Vár. Az Óváros több múzeumnak és palotának ad otthont, ezek közül a leghíresebb a Borászati Múzeum és a Mirbach Palota. A Vár alapjai a korai középkorban épültek, azóta rengeteg alkalommal építették át. Érdemes felmenni a Várba, ugyanis gyönyörű kilátás nyílik innen a városra, valamint megtekinthetjük a Népzenei Múzeum érdekes gyűjteményét is. A Szlovák Nemzeti Múzeumot és a Nemzeti Galériát se hagyjuk ki a városnézésből.

A Magas-Tátra festői csipkéit 30 völgy és 100 jégkori tó teszi még szebbé. A 600 kilométer hosszú, remekül kiépített túraútvonal-hálózat minden völgyet és csúcsot elér. Aki kirándulni szeretne, az augusztusban és szeptemberben jöjjön, aki pedig a síelést kedveli, az novembertől áprilisig hódolhat szenvedélyének.

A Mala Fatra nemzeti park legmagasabb pontja a Velky Krivan. A park szívében található a Vratna, a gyönyörű, erdővel borított völgy, amely kitűnő túrázási útvonalakat, télen pedig csodálatos sípályákat kínál.

Spissky Hrad Szlovákia legnagyobb kastélya, melyet 1209-ben építettek. 1780-ban leégett, így ma már csak romjai láthatóak. Gótikus tornya, kápolnája, román stílusú palotája romjaiban is gyönyörű.

Látnivalók a Garam mentén
A szomszédos Szlovákiában található Garam folyó környéke közel fekszik hazánkhoz, Budapest környékéről néhány órás autózás után kényelmesen elérhető jó minőségű utakon. Ott található Szlovákia egyik legszebb települése, a nagy múltú bányászváros, Selmecbánya (Banská Stiavnica). A környéken a középkorban kezdődött a nagy tisztaságú arany és ezüst bányászata, amely folyamatos fejlôdést és gazdagságot biztosított az ottani lakosoknak. A bányászati technikák fejlesztésének európai központja volt ez a vidék hosszú évszázadokon át. A XVIII században még bányászakadémiát is létesítettek Selmecbányán. A történelmi városközpontot, amely mindmáig megôrizte középkori jellegét, az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította néhány évvel ezelőtt. A város környéke is bővelkedik a látnivalókban, érdemes ellátogatni Sveti Anton késôgótikus kastélyába, Garamszentbenedek kolostorába vagy Újbánya (Nova Bana) kolostor-erődjébe. Nyaranta pedig még aranyásó versenyeket is szerveznek a környékbeli patakokban. A régió másik, nem kevésbé gazdag múltú kisvárosa a pénzverdéjérôl híres Körmöcbánya (Kremnica). Nem véletlen, hogy a köztudatban ma is él a körmöci arany kifejezés, ugyanis itt nagy tisztaságban bányászták a nemes fémet, és már Róbert Károly királyunk pénzverdét létesített a településen, amely ma is működik. Évente 400 kilogramm tiszta arany került ki az itteni bányából. Amit valószínűleg kevesebben tudnak, Körmöcbánya közelében található Európa földrajzi közepe. Akinek még ennyi vonzerő sem volna elég, annak javasolható a 46 C fokos gyógyvizes strand. A környék egy másik nevezetes fürdőhelye Szklenófürdő. A Károly Róbert kora óta lakott település idilli környezetben, tűlevelű és lombos erdôk ölelésében fekszik. A földből feltörő gyógyforrások hőmérséklete 37 és 52 C között váltakozik, szulfát, mész és magnézium tartalmuk jelentős. Idegrendszeri és gerincproblémák esetében javasolják a fürdôkúrát az orvosok.

Térség: Alacsony Tátra

Az Alacsony-Tátra vonulata mintegy 80 km hosszúságban húzódik nyugatról keletre a Vág és a Garam folyók völgyei között. Főgerince három ponton haladja meg a 2000 méteres magasságot. Hatalmas, kiterjedt gyephavas, az Alacsony-Tátra keleti részének legmagasabb orma, a hegység e részének névadója a Király-hegyi-Tátra. Csúplatója kelet-nyugat irányban megnyújtott. Észak felé Záturňa nevű rövid szárnyvonulatot bocsátja ki, amely meredeken szakad le a Fekete-Vág völgyébe a Teplicska-katlanban.

Város: Besztercebánya (Tajov)


Magyarország


Térség: Budapest és környéke

A főváros, Budapest vonzereje nemcsak a régióban, de az egész országban meghatározó. A város Duna-parti panorámája, illetve az Andrássy út és környéke az UNESCO a Világörökség része. Anno 1934-ben fürdővárossá nyilvánított Budapest a világ egyetlen helye, ahol a nyolcvan hőforrásból naponta feltörő hetvenmillió liter termálvíz húsz fürdőt, uszodát és strandot táplál, közöttük a népszerű Császár, Gellért és Széchenyi gyógyfürdő.

A főváros igen gazdag látnivalókban, a különféle korok és vallások épített emlékeiben. A Várnegyed területén található a Mátyás-templom és Halászbástya, vagy az izgalmas Budavári Labirintus. A vár falairól kitűnő rálátás nyílik a Parlamentre, a Bazilikára, valamint a város egyedülálló hídjaira. A pesti oldal belső kerületeiben gyalogosan érdemes elindulni az ódon falak között múzeumokat, templomokat, kávézókat találunk. A Csodák Palotája, az Állatkert, a Városligeti Műjégpálya, a Tropicárium-Óceanárium felkeresése a legjobb családi programok között ajánlhatók.

Szentendre, a művészetek városa. A várost hangulatos belvárosa mellett szerb ortodox templomai teszik egyedi arculatúvá, folyamatosan képzőművészeti kiállításokkal várják a vendégeket. Nem lehet kihagyni az egyre gyarapodó, magyar népi kultúrát, építészetet bemutató szabadtéri kiállítás, a Szentendrei Szabadtéri Múzeum megtekintését sem.

A Pilis hegység legmagasabb pontja a 700 méteres Dobogókő a magyarországi természetjárás egykori és mai központja, jelzett turistautak sokaságának kiinduló és végpontja.

A Duna mentén észak felé a magyar történelem egyik igen jelentős királyi székhelyére Visegrádra érkezünk. A Fellegvár és a Királyi Palota évszázadokon át volt a magyar királyok székhelye, napjainkban izgalmas várjátékokkal idézik fel a korabeli életformát.

A Duna partján maradva érhetünk el a magyar katolikus egyház székhelyére, Esztergomba. Az ország legnagyobb temploma, az Esztergomi Bazilika hétköznap állandóan látogatható, felbecsülhetetlen vallástörténeti ereklyék a Keresztény Múzeumban láthatók.

A Duna bal partjának egyik legpatinásabb üdülőhelye Göd, ahol tavasztól őszig minden igényt kielégítő golfpálya is várja a vendégeket. Szintén Duna-parti település Zebegény, a festői szépségű üdülőfalu. A fővárostól akár Hév-vel is elérhető Gödöllő és környéke, ahol a kastélyokat látogatókat, valamint a lovas programokat kedvelőket várják. A Gödöllői Királyi Kastély a barokk építészet egyik legszebbike, ahol Erzsébet Királyné szívesen töltötte pihenését.

Város: Visegrád

Visegrád A Dunakanyar legszebb fekvésű települése, a fővárostól 48 km-re. Csodálatos kilátás nyílik a Dunára és a Pilis hegységre. A táj szépsége mellett elsősorban történeti emlékeinek köszönheti, hogy régóta Budapest környékének leglátogatottabb kirándulóhelye. Főbb nevezetességei: Királyi Palota, Fellegvár, Salamon torony, Mária Kápolna, Nagy Villámi kilátótorony. Visegrád határában, a Lepence-völgy bejáratánál található a rendkívül népszerű, meleg vizű strand, a Lepence-fürdő. Ajánlott szolgáltatás a nyári bobpálya.

Magyarország


Térség: Budapest és környéke

A főváros, Budapest vonzereje nemcsak a régióban, de az egész országban meghatározó. A város Duna-parti panorámája, illetve az Andrássy út és környéke az UNESCO a Világörökség része. Anno 1934-ben fürdővárossá nyilvánított Budapest a világ egyetlen helye, ahol a nyolcvan hőforrásból naponta feltörő hetvenmillió liter termálvíz húsz fürdőt, uszodát és strandot táplál, közöttük a népszerű Császár, Gellért és Széchenyi gyógyfürdő.

A főváros igen gazdag látnivalókban, a különféle korok és vallások épített emlékeiben. A Várnegyed területén található a Mátyás-templom és Halászbástya, vagy az izgalmas Budavári Labirintus. A vár falairól kitűnő rálátás nyílik a Parlamentre, a Bazilikára, valamint a város egyedülálló hídjaira. A pesti oldal belső kerületeiben gyalogosan érdemes elindulni az ódon falak között múzeumokat, templomokat, kávézókat találunk. A Csodák Palotája, az Állatkert, a Városligeti Műjégpálya, a Tropicárium-Óceanárium felkeresése a legjobb családi programok között ajánlhatók.

Szentendre, a művészetek városa. A várost hangulatos belvárosa mellett szerb ortodox templomai teszik egyedi arculatúvá, folyamatosan képzőművészeti kiállításokkal várják a vendégeket. Nem lehet kihagyni az egyre gyarapodó, magyar népi kultúrát, építészetet bemutató szabadtéri kiállítás, a Szentendrei Szabadtéri Múzeum megtekintését sem.

A Pilis hegység legmagasabb pontja a 700 méteres Dobogókő a magyarországi természetjárás egykori és mai központja, jelzett turistautak sokaságának kiinduló és végpontja.

A Duna mentén észak felé a magyar történelem egyik igen jelentős királyi székhelyére Visegrádra érkezünk. A Fellegvár és a Királyi Palota évszázadokon át volt a magyar királyok székhelye, napjainkban izgalmas várjátékokkal idézik fel a korabeli életformát.

A Duna partján maradva érhetünk el a magyar katolikus egyház székhelyére, Esztergomba. Az ország legnagyobb temploma, az Esztergomi Bazilika hétköznap állandóan látogatható, felbecsülhetetlen vallástörténeti ereklyék a Keresztény Múzeumban láthatók.

A Duna bal partjának egyik legpatinásabb üdülőhelye Göd, ahol tavasztól őszig minden igényt kielégítő golfpálya is várja a vendégeket. Szintén Duna-parti település Zebegény, a festői szépségű üdülőfalu. A fővárostól akár Hév-vel is elérhető Gödöllő és környéke, ahol a kastélyokat látogatókat, valamint a lovas programokat kedvelőket várják. A Gödöllői Királyi Kastély a barokk építészet egyik legszebbike, ahol Erzsébet Királyné szívesen töltötte pihenését.

Város: Dobogókő


Magyarország


Térség: Budapest és környéke

A főváros, Budapest vonzereje nemcsak a régióban, de az egész országban meghatározó. A város Duna-parti panorámája, illetve az Andrássy út és környéke az UNESCO a Világörökség része. Anno 1934-ben fürdővárossá nyilvánított Budapest a világ egyetlen helye, ahol a nyolcvan hőforrásból naponta feltörő hetvenmillió liter termálvíz húsz fürdőt, uszodát és strandot táplál, közöttük a népszerű Császár, Gellért és Széchenyi gyógyfürdő.

A főváros igen gazdag látnivalókban, a különféle korok és vallások épített emlékeiben. A Várnegyed területén található a Mátyás-templom és Halászbástya, vagy az izgalmas Budavári Labirintus. A vár falairól kitűnő rálátás nyílik a Parlamentre, a Bazilikára, valamint a város egyedülálló hídjaira. A pesti oldal belső kerületeiben gyalogosan érdemes elindulni az ódon falak között múzeumokat, templomokat, kávézókat találunk. A Csodák Palotája, az Állatkert, a Városligeti Műjégpálya, a Tropicárium-Óceanárium felkeresése a legjobb családi programok között ajánlhatók.

Szentendre, a művészetek városa. A várost hangulatos belvárosa mellett szerb ortodox templomai teszik egyedi arculatúvá, folyamatosan képzőművészeti kiállításokkal várják a vendégeket. Nem lehet kihagyni az egyre gyarapodó, magyar népi kultúrát, építészetet bemutató szabadtéri kiállítás, a Szentendrei Szabadtéri Múzeum megtekintését sem.

A Pilis hegység legmagasabb pontja a 700 méteres Dobogókő a magyarországi természetjárás egykori és mai központja, jelzett turistautak sokaságának kiinduló és végpontja.

A Duna mentén észak felé a magyar történelem egyik igen jelentős királyi székhelyére Visegrádra érkezünk. A Fellegvár és a Királyi Palota évszázadokon át volt a magyar királyok székhelye, napjainkban izgalmas várjátékokkal idézik fel a korabeli életformát.

A Duna partján maradva érhetünk el a magyar katolikus egyház székhelyére, Esztergomba. Az ország legnagyobb temploma, az Esztergomi Bazilika hétköznap állandóan látogatható, felbecsülhetetlen vallástörténeti ereklyék a Keresztény Múzeumban láthatók.

A Duna bal partjának egyik legpatinásabb üdülőhelye Göd, ahol tavasztól őszig minden igényt kielégítő golfpálya is várja a vendégeket. Szintén Duna-parti település Zebegény, a festői szépségű üdülőfalu. A fővárostól akár Hév-vel is elérhető Gödöllő és környéke, ahol a kastélyokat látogatókat, valamint a lovas programokat kedvelőket várják. A Gödöllői Királyi Kastély a barokk építészet egyik legszebbike, ahol Erzsébet Királyné szívesen töltötte pihenését.

Város: Szentendre

Nemzetközi hírű művésztelepe, múzeumai és galériái nyomán az élő képzőművészet városaként is emlegetik a települést. Belvárosa jellegzetes, a XVIII. századból megőrzött városképével Magyarországon szinte egyedülálló műemléki együttes. Szentendre életében az utóbbi évtizedek jelentős változását a hihetetlenül gyorsan növekvő idegenforgalom hozta, ami a történelmi hangulatú utcáknak, a város művészeti életének, valamint a magyarországi népéletet bemutató Szabadtéri Néprajzi Múzeumnak egyaránt köszönhető. Személyautóval Budapesttől északi irányban, a 11-es főúton közelíthető meg, de napközben gyakran indulnak HÉV-járatok is a Budapest-Szentendre vonalon.

Magyarország


Térség: Kirándulások Belföldön

Város: Kirándulás Belföldön


Válogasson útjaink közt téma szerint!