+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Szilveszter Miskolcon - ünnepi élmények a...

Magyarország, Észak-Magyarország

Szállás típus: Hotel
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: Országjáró program, Szilveszteri program, Új Program
Indulás:

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Budapest – Mezőkövesd – Edelény kastélya – Miskolc (230 km)

Kora reggeli szegedi indulást követően Budapesten keresztül vezet utunk. Első állomásunk Mezőkövesden lesz a Matyó Múzeumot vagy pedig a népi iparművészek szemet gyönyörködtető mézeskalács alkotásait vesszük szemügyre a Mézeskalácsos Tájházban, mely gyönyörűségekből akár haza is menthetünk az elkövetkező hideg téli napokra! Utunkat a Bükk-hegység gyönyörű, kanyargós útjain keresztül folytatjuk Edelénybe, ahol megtekintjük a Coburgok birtokán épült gyönyörű kastélyt. Az építtető Jean-François L’Huillier volt, de hogy került egy francia család Edelényre? Minden kérdésünkre választ kapunk Utunkat folytatva Miskolcra érkezünk, az egykori acélvárosba. Helyi idegenvezető segítségével teszünk egy kis időutazást amíg felfedezzük a belvárost, és épített örökségét.  A hangulatos sétáló utcán andalogva elhaladunk az 1819-ben épült Miskolci Nemzeti Színház épülete mellett, ami már az ország második állandó kőszínháza volt. Szabadidő keretében lehetőség nyílik, hogy megízleljük a város gasztronómiai sokszínűségét egy ebéd keretében (helyszínen fizetendő). Ugyanis a város jobbnál jobb éttermekkel büszkélkedhet, melyek országos színvonalúak. Ha pizzára vágyunk, akkor a Dudás testvérek egyenesen Olaszországból hozzák el nekünk a receptet és a Világbékét. De nem csak street foodban verhetetlenek a miskolciak, a desszert sem piskóta. Az esti órákban érkezünk a szállodánkba, ahol vacsorával várak bennünket.  

2. nap: Lillafüred és a Hámori-tó – Szilveszter Miskolcon (30 km) 

Reggeli után elindulunk és Magyarország egyik legszebb kisvasútján utazunk a Szinva-patak mentén, a Garadna völgyében egészen Lillafüredig. A festői Bükk-hegység környezetében megcsodálhatjuk a befagyott Hámori-tavat és ha kedvünk tartja akár jégkorcsolyázhatunk is rajta. Magyarország legnagyobb függőlegesen lezúduló vízesését is megtekintjük, ami télen, ha megfagy varázslatos látványt nyújt a látogatónak. Rögtön mellette az eklektikus stílusban épített ikonikus Palota kastélyszállót tekintjük meg, melyet függőkert és hatalmas park vesz körül. A Szinva patak völgyére és a Hámori tóra nyíló kilátást még varázslatosabbá teszi a Palotaszálló közvetlen közelében levő Szinva patak vízesésének moraja (ha nincs befagyva). Egy csésze kávé vagy tea mellett melegszünk fel a Palotaszálló bárjában. Pihenőnket követően kisvonatra szállunk és visszaérkezünk kiindulópontunkhoz Miskolcra, ahol szabad program keretében ebéd lehetőségért a belváros felé vesszük az irányt. A délután folyamán a város szakrális értékeit fedezzük fel. Megtekintjük a Minorita Templomot a Hősök terén majd elsétálunk a város ikonikus látványosságához a Deszkatemplomhoz. Nevét onnan kapta, hogy állítólag első építésénél nem használtak fém szögeket, kizárólag fából készült. Az élmények után visszaérkezünk szállásunkra, ahol elfogyasztjuk a szilveszteri vacsoránkat.   

3. nap: Miskolc-Tapolca és barlangfürdője | Miskolc és az Avasi kilátó (20 km)

A délelőtti órákban, ébredést követően, immár az új évben elfogyasztjuk szállásunkon a kései reggelinket. Ezután Miskolc-Tapolcán teszünk egy frissítő sétát a halas tó körül lévő csodás parkban. Majd, hogy újra átmelegedjünk és teljessé tegyük pihenésünket a Miskolc-Tapolcai Barlangfürdőben lehetőségünk nyílik egy kis kikapcsolódásra. A wellness részlegen fürdőzhetünk és szaunázhatunk. A délután folyamán szürreális élményben lehet részünk, mert megismerkedünk az avas csodáival. Az avasi kilátó tetején madártávlatból láthatjuk a várost és a kávézójában felfrissülhetünk. Fakultatív ajánlatunk: az avasalján igazi organikus bükki borokat kóstolhatunk Sándor Zsolt pincéjéből. Az ízletes nedű nem csak belsőnket vidámítja, hanem a jobbnál jobb fantázia nevek a szívünket is. Vacsora előtt szabad program, amikor még sétálhatunk egyet a belvárosban, felfedezve Miskolc legjobb cukrászdáit. Szállodánkba vacsoraidőre térünk vissza.  

4. nap: Diósgyőr – Noszvaj – Szépasszonyvölgy – Budapest – Szeged (250 km)

Reggelit követően elhagyjuk szállásunkat és utunk ismét a Bükk szívébe, a diósgyőri vár rejtelmeibe vezet. A várat az elmúlt évek során szépen renoválták ahol a lovagi tornák tere minden évben izgalmas programokkal várja az idelátogatókat. Figyelemre méltó, hogy a vár a magyar királynék jegyajándéka volt, mely hagyományt Nagy Lajos királyunk vezette be. Majd engedjük magunkat egy csésze kávé mellett elvarázsolni a vár mögött található Tündérkertben. Utunkat hazafelé folytatva Noszvajon megtekintjük a csodás barokk De la Motte kiskastélyt, ami az ország legkisebb kastélya a Bükk-hegység ölelésében. Az angol kertben elhelyezkedő kastély gyönyörűen helyreállított termeiben az 1800-as évekbe csöppenünk vissza. Az Eger közeli borospincéiről híres Szépasszony-völgyben ízlelgetjük (fakultatív) az egri borok zamatát, majd a késő délutáni órákban indulunk hazafelé, Budapest majd Szeged érintésével. Négy napos programunk tele van az ország legjeivel. Ilyen remek élménygyűjteménnyel tarsolyunkba indulunk haza Budapesten keresztül Szegedig. 

 

Amennyiben a program szerint az ünnepi vacsora zenés-táncos programot is tartalmaz, úgy ezen időtartam alatt biztosított szolgáltatások (zene, tánctér, mulatság, szilveszteri program) az aktuális járványügyi intézkedések és korlátozások függvényében tudnak megvalósulni. Természetesen a vacsora étkezés biztosított a csoportunk számára. Megértésüket köszönjük.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

 

Árak és felárak (1 főre) 2021. XII.30.


Részvételi díj: 139.800 Ft
1 ágyas felár: 52.000 Ft


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 3 éjszaka szálloda*** 2 ágyas tus/wc-s szobákban
Ellátás: 3x félpanzió


Fakultatív programok (20 főtől): Kérjük szíveskedjenek előre jelezni!
Szépasszonyvölgyi borkóstoló: 2.500 Ft
Bükki borkóstoló: 3.000 Ft


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 14.500 Ft
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 1.500 Ft

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

25-34 fő esetén: 5.000 Ft/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Miskolc útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 3 éj szállodai elhelyezést 2 ágyas szobában (alapáron)

- 3x félpanziós ellátást (szilveszteri vacsorát is)

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Érintett desztinációk:

Magyarország


Térség: Észak-Magyarország

Észak-Magyarország változatos természeti és táji értékei, nemzeti parkjai, termálvizei, kulturális és népművészeti hagyományai, híres borai, a magyar építészet jelentős értékei - köztük a Világörökség részévé nyilvánított Hollókő, a bolygónkon egyedülálló!

A 25 km hosszúságú Baradla-Domica barlangrendszer és Tokaj történelmi borvidék varázsolják vonzóbbá az itt tartózkodást.

Az aktív pihenésre vágyók a hegyekben túrázhatnak, lovagolhatnak, vadászhatnak, sípályákon síelhetnek, vagy éppen tavakban, folyókban kihasználhatják a vízi sport lehetőségeit.

A több száz éves fürdőkultúrával rendelkező régió több helyen is gyógyító és frissítő hatásokban gazdag gyógyfürdőiben várja az idelátogatókat.

Tájjellegű ételek megkóstolása mellett a borvidékekben különösen gazdag régió színes palettát kínál. Magyarország legismertebb kistájegysége Tokaj-Hegyalja szőlő- és borkultúrájáról vált világhírűvé. 2002 nyarán az Unesco Kultúrtáj kategóriában a Világörökség részévé nyilvánították. A magyarok Himnuszában (és már Anonymus által is) megénekelt tájon érlelődik "a királyok bora, a borok királya" (vinum regum, rex vinorum). Ne sajnálják az időt a pincék mélyén tölteni és a világ legkiválóbb borait kóstolgatni.

E vidék a bölcsője a magyar reformációnak, a protestáns iskolakultúrának, a magyar nyelvű irodalomnak. Hamisítatlan vidéki hangulat, tiszta folyók, nyíltszívű vendéglátó emberek! Higgyék el, ha elfogadják vendégcsalogatónkat, csodálatos élményben lehet részük, hiszen Észak-Magyarországon ...minden lépes új élmény!

Város: Miskolc


Magyarország


Térség: Észak-Magyarország

Észak-Magyarország változatos természeti és táji értékei, nemzeti parkjai, termálvizei, kulturális és népművészeti hagyományai, híres borai, a magyar építészet jelentős értékei - köztük a Világörökség részévé nyilvánított Hollókő, a bolygónkon egyedülálló!

A 25 km hosszúságú Baradla-Domica barlangrendszer és Tokaj történelmi borvidék varázsolják vonzóbbá az itt tartózkodást.

Az aktív pihenésre vágyók a hegyekben túrázhatnak, lovagolhatnak, vadászhatnak, sípályákon síelhetnek, vagy éppen tavakban, folyókban kihasználhatják a vízi sport lehetőségeit.

A több száz éves fürdőkultúrával rendelkező régió több helyen is gyógyító és frissítő hatásokban gazdag gyógyfürdőiben várja az idelátogatókat.

Tájjellegű ételek megkóstolása mellett a borvidékekben különösen gazdag régió színes palettát kínál. Magyarország legismertebb kistájegysége Tokaj-Hegyalja szőlő- és borkultúrájáról vált világhírűvé. 2002 nyarán az Unesco Kultúrtáj kategóriában a Világörökség részévé nyilvánították. A magyarok Himnuszában (és már Anonymus által is) megénekelt tájon érlelődik "a királyok bora, a borok királya" (vinum regum, rex vinorum). Ne sajnálják az időt a pincék mélyén tölteni és a világ legkiválóbb borait kóstolgatni.

E vidék a bölcsője a magyar reformációnak, a protestáns iskolakultúrának, a magyar nyelvű irodalomnak. Hamisítatlan vidéki hangulat, tiszta folyók, nyíltszívű vendéglátó emberek! Higgyék el, ha elfogadják vendégcsalogatónkat, csodálatos élményben lehet részük, hiszen Észak-Magyarországon ...minden lépes új élmény!

Város: Mezőkövesd

Mezőkövesd és a vonzáskörzetéhez tartozó régió Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól délnyugatra terül el. Budapest felől  a 3-as főúton érkezve a Bükk 3-400 méter magas vonulatai láthatók. A térség déli részén a Borsod Mezőség található, melyet keletről a Tisza, délnyugatról Heves megye mesterséges határa övez, szabad teret engedve a síkságnak az Alföld irányába. A táj arculatát a hegyvidék felől lefutó folyók és patakok, valamint a Tisza alakították ki, jellegzetes átmenetet képezve az Alföld és a Bükk hegység között.

A Bükk hegység felől déli irányba találtak rá a vidék legismertebb természet adta értékére, a termálvízre. Bogácson 40 fokos, míg Mezőkövesden 71 fokos a hévíz, mely napjainkig emberek ezreinek segíti elő gyógyulását.

Mezőkövesd, a Matyóföld fővárosa, a három matyó település ( Szentistván, Tard, Mezőkövesd) közül a legismertebb.

Mezőkövesd elsősorban hímzésével és színes népviseletével vált világhírűvé.  A matyó népművészet máig reprezentánsa a magyar kultúrának. A vidék számtalan történelmi és irodalmi emlékhellyel rendelkezik, de igen gazdag természeti látványosságokban és népi műemlékekben is.

Az elmúlt évtizedekben jelentősen átformálódott a táj, nőtt az idegenforgalmi jelentősége, különösen Mezőkövesd, Bogács és a Tisza-tó üdülőövezetében.

Magyarország


Térség: Észak-Magyarország

Észak-Magyarország változatos természeti és táji értékei, nemzeti parkjai, termálvizei, kulturális és népművészeti hagyományai, híres borai, a magyar építészet jelentős értékei - köztük a Világörökség részévé nyilvánított Hollókő, a bolygónkon egyedülálló!

A 25 km hosszúságú Baradla-Domica barlangrendszer és Tokaj történelmi borvidék varázsolják vonzóbbá az itt tartózkodást.

Az aktív pihenésre vágyók a hegyekben túrázhatnak, lovagolhatnak, vadászhatnak, sípályákon síelhetnek, vagy éppen tavakban, folyókban kihasználhatják a vízi sport lehetőségeit.

A több száz éves fürdőkultúrával rendelkező régió több helyen is gyógyító és frissítő hatásokban gazdag gyógyfürdőiben várja az idelátogatókat.

Tájjellegű ételek megkóstolása mellett a borvidékekben különösen gazdag régió színes palettát kínál. Magyarország legismertebb kistájegysége Tokaj-Hegyalja szőlő- és borkultúrájáról vált világhírűvé. 2002 nyarán az Unesco Kultúrtáj kategóriában a Világörökség részévé nyilvánították. A magyarok Himnuszában (és már Anonymus által is) megénekelt tájon érlelődik "a királyok bora, a borok királya" (vinum regum, rex vinorum). Ne sajnálják az időt a pincék mélyén tölteni és a világ legkiválóbb borait kóstolgatni.

E vidék a bölcsője a magyar reformációnak, a protestáns iskolakultúrának, a magyar nyelvű irodalomnak. Hamisítatlan vidéki hangulat, tiszta folyók, nyíltszívű vendéglátó emberek! Higgyék el, ha elfogadják vendégcsalogatónkat, csodálatos élményben lehet részük, hiszen Észak-Magyarországon ...minden lépes új élmény!

Város: Lillafüred

Lillafüred Miskolc területéhez tartozó festői üdülőhely Lillafüred, a Garadna vízéből felduzzasztott Hámori tóval. Látványosságok: Hermann Ottó Emlékház, Szent István Cseppkőbarlang, Anna-mészkőtufabarlang.

Magyarország


Térség: Észak-Magyarország

Észak-Magyarország változatos természeti és táji értékei, nemzeti parkjai, termálvizei, kulturális és népművészeti hagyományai, híres borai, a magyar építészet jelentős értékei - köztük a Világörökség részévé nyilvánított Hollókő, a bolygónkon egyedülálló!

A 25 km hosszúságú Baradla-Domica barlangrendszer és Tokaj történelmi borvidék varázsolják vonzóbbá az itt tartózkodást.

Az aktív pihenésre vágyók a hegyekben túrázhatnak, lovagolhatnak, vadászhatnak, sípályákon síelhetnek, vagy éppen tavakban, folyókban kihasználhatják a vízi sport lehetőségeit.

A több száz éves fürdőkultúrával rendelkező régió több helyen is gyógyító és frissítő hatásokban gazdag gyógyfürdőiben várja az idelátogatókat.

Tájjellegű ételek megkóstolása mellett a borvidékekben különösen gazdag régió színes palettát kínál. Magyarország legismertebb kistájegysége Tokaj-Hegyalja szőlő- és borkultúrájáról vált világhírűvé. 2002 nyarán az Unesco Kultúrtáj kategóriában a Világörökség részévé nyilvánították. A magyarok Himnuszában (és már Anonymus által is) megénekelt tájon érlelődik "a királyok bora, a borok királya" (vinum regum, rex vinorum). Ne sajnálják az időt a pincék mélyén tölteni és a világ legkiválóbb borait kóstolgatni.

E vidék a bölcsője a magyar reformációnak, a protestáns iskolakultúrának, a magyar nyelvű irodalomnak. Hamisítatlan vidéki hangulat, tiszta folyók, nyíltszívű vendéglátó emberek! Higgyék el, ha elfogadják vendégcsalogatónkat, csodálatos élményben lehet részük, hiszen Észak-Magyarországon ...minden lépes új élmény!

Város: Miskolctapolca


Magyarország


Térség: Észak-Magyarország

Észak-Magyarország változatos természeti és táji értékei, nemzeti parkjai, termálvizei, kulturális és népművészeti hagyományai, híres borai, a magyar építészet jelentős értékei - köztük a Világörökség részévé nyilvánított Hollókő, a bolygónkon egyedülálló!

A 25 km hosszúságú Baradla-Domica barlangrendszer és Tokaj történelmi borvidék varázsolják vonzóbbá az itt tartózkodást.

Az aktív pihenésre vágyók a hegyekben túrázhatnak, lovagolhatnak, vadászhatnak, sípályákon síelhetnek, vagy éppen tavakban, folyókban kihasználhatják a vízi sport lehetőségeit.

A több száz éves fürdőkultúrával rendelkező régió több helyen is gyógyító és frissítő hatásokban gazdag gyógyfürdőiben várja az idelátogatókat.

Tájjellegű ételek megkóstolása mellett a borvidékekben különösen gazdag régió színes palettát kínál. Magyarország legismertebb kistájegysége Tokaj-Hegyalja szőlő- és borkultúrájáról vált világhírűvé. 2002 nyarán az Unesco Kultúrtáj kategóriában a Világörökség részévé nyilvánították. A magyarok Himnuszában (és már Anonymus által is) megénekelt tájon érlelődik "a királyok bora, a borok királya" (vinum regum, rex vinorum). Ne sajnálják az időt a pincék mélyén tölteni és a világ legkiválóbb borait kóstolgatni.

E vidék a bölcsője a magyar reformációnak, a protestáns iskolakultúrának, a magyar nyelvű irodalomnak. Hamisítatlan vidéki hangulat, tiszta folyók, nyíltszívű vendéglátó emberek! Higgyék el, ha elfogadják vendégcsalogatónkat, csodálatos élményben lehet részük, hiszen Észak-Magyarországon ...minden lépes új élmény!

Város: Noszvaj


Magyarország


Térség: Észak-Magyarország

Észak-Magyarország változatos természeti és táji értékei, nemzeti parkjai, termálvizei, kulturális és népművészeti hagyományai, híres borai, a magyar építészet jelentős értékei - köztük a Világörökség részévé nyilvánított Hollókő, a bolygónkon egyedülálló!

A 25 km hosszúságú Baradla-Domica barlangrendszer és Tokaj történelmi borvidék varázsolják vonzóbbá az itt tartózkodást.

Az aktív pihenésre vágyók a hegyekben túrázhatnak, lovagolhatnak, vadászhatnak, sípályákon síelhetnek, vagy éppen tavakban, folyókban kihasználhatják a vízi sport lehetőségeit.

A több száz éves fürdőkultúrával rendelkező régió több helyen is gyógyító és frissítő hatásokban gazdag gyógyfürdőiben várja az idelátogatókat.

Tájjellegű ételek megkóstolása mellett a borvidékekben különösen gazdag régió színes palettát kínál. Magyarország legismertebb kistájegysége Tokaj-Hegyalja szőlő- és borkultúrájáról vált világhírűvé. 2002 nyarán az Unesco Kultúrtáj kategóriában a Világörökség részévé nyilvánították. A magyarok Himnuszában (és már Anonymus által is) megénekelt tájon érlelődik "a királyok bora, a borok királya" (vinum regum, rex vinorum). Ne sajnálják az időt a pincék mélyén tölteni és a világ legkiválóbb borait kóstolgatni.

E vidék a bölcsője a magyar reformációnak, a protestáns iskolakultúrának, a magyar nyelvű irodalomnak. Hamisítatlan vidéki hangulat, tiszta folyók, nyíltszívű vendéglátó emberek! Higgyék el, ha elfogadják vendégcsalogatónkat, csodálatos élményben lehet részük, hiszen Észak-Magyarországon ...minden lépes új élmény!

Város: Eger


Magyarország


Térség: Észak-Magyarország

Észak-Magyarország változatos természeti és táji értékei, nemzeti parkjai, termálvizei, kulturális és népművészeti hagyományai, híres borai, a magyar építészet jelentős értékei - köztük a Világörökség részévé nyilvánított Hollókő, a bolygónkon egyedülálló!

A 25 km hosszúságú Baradla-Domica barlangrendszer és Tokaj történelmi borvidék varázsolják vonzóbbá az itt tartózkodást.

Az aktív pihenésre vágyók a hegyekben túrázhatnak, lovagolhatnak, vadászhatnak, sípályákon síelhetnek, vagy éppen tavakban, folyókban kihasználhatják a vízi sport lehetőségeit.

A több száz éves fürdőkultúrával rendelkező régió több helyen is gyógyító és frissítő hatásokban gazdag gyógyfürdőiben várja az idelátogatókat.

Tájjellegű ételek megkóstolása mellett a borvidékekben különösen gazdag régió színes palettát kínál. Magyarország legismertebb kistájegysége Tokaj-Hegyalja szőlő- és borkultúrájáról vált világhírűvé. 2002 nyarán az Unesco Kultúrtáj kategóriában a Világörökség részévé nyilvánították. A magyarok Himnuszában (és már Anonymus által is) megénekelt tájon érlelődik "a királyok bora, a borok királya" (vinum regum, rex vinorum). Ne sajnálják az időt a pincék mélyén tölteni és a világ legkiválóbb borait kóstolgatni.

E vidék a bölcsője a magyar reformációnak, a protestáns iskolakultúrának, a magyar nyelvű irodalomnak. Hamisítatlan vidéki hangulat, tiszta folyók, nyíltszívű vendéglátó emberek! Higgyék el, ha elfogadják vendégcsalogatónkat, csodálatos élményben lehet részük, hiszen Észak-Magyarországon ...minden lépes új élmény!

Város: Miskolc-Diósgyőr


Magyarország


Térség: Észak-Magyarország

Észak-Magyarország változatos természeti és táji értékei, nemzeti parkjai, termálvizei, kulturális és népművészeti hagyományai, híres borai, a magyar építészet jelentős értékei - köztük a Világörökség részévé nyilvánított Hollókő, a bolygónkon egyedülálló!

A 25 km hosszúságú Baradla-Domica barlangrendszer és Tokaj történelmi borvidék varázsolják vonzóbbá az itt tartózkodást.

Az aktív pihenésre vágyók a hegyekben túrázhatnak, lovagolhatnak, vadászhatnak, sípályákon síelhetnek, vagy éppen tavakban, folyókban kihasználhatják a vízi sport lehetőségeit.

A több száz éves fürdőkultúrával rendelkező régió több helyen is gyógyító és frissítő hatásokban gazdag gyógyfürdőiben várja az idelátogatókat.

Tájjellegű ételek megkóstolása mellett a borvidékekben különösen gazdag régió színes palettát kínál. Magyarország legismertebb kistájegysége Tokaj-Hegyalja szőlő- és borkultúrájáról vált világhírűvé. 2002 nyarán az Unesco Kultúrtáj kategóriában a Világörökség részévé nyilvánították. A magyarok Himnuszában (és már Anonymus által is) megénekelt tájon érlelődik "a királyok bora, a borok királya" (vinum regum, rex vinorum). Ne sajnálják az időt a pincék mélyén tölteni és a világ legkiválóbb borait kóstolgatni.

E vidék a bölcsője a magyar reformációnak, a protestáns iskolakultúrának, a magyar nyelvű irodalomnak. Hamisítatlan vidéki hangulat, tiszta folyók, nyíltszívű vendéglátó emberek! Higgyék el, ha elfogadják vendégcsalogatónkat, csodálatos élményben lehet részük, hiszen Észak-Magyarországon ...minden lépes új élmény!

Város: Edelény

Magyarország


Térség: Kirándulások Belföldön

Város: Kirándulás Belföldön


Válogasson útjaink közt téma szerint!