+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Adventi forgatag Szegeden - Gazdag...

Magyarország, Dél-Alföld

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Indulás:

Időpont: 2021. december 12.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.00 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor

A Tisza-parti város igazi magyaros és nagyon hangulatos karácsonyi vásárral fogad bennünket! Szeged lesz a Dél-Alföld karácsonyi fővárosa. Szegedi Karácsonyi Hetek, a Széchenyi, a Dóm és a Dugonics téren. A Szegedi Fogadalmi Templom tövében a hazai kézművesipar remekművei várja a kicsiket és szüleiket. A Szegedi Karácsonyi Hetek két fő helyszíne mellett számtalan meglepetés programmal és egy imádnivaló gasztro-helyszínre is csalogatják az ünnepi forgatagban megéhezett vendégeket.

Program

Első megállónk Kiskunfélegyháza. A látogatást a Kiskun Múzeum megtekintésével kezdjük. Több állandó kiállítás segítségével ismerhetjük meg a város és a Kiskunság múltját, életét. Itt az ország egyetlen Börtönmúzeuma, valamint megismerhetünk egy jellegzetes alföldi szélmalommal is. Petőfi Sándor itt töltötte kora gyermekéveit. Emlékházában a család és a költő itteni életét, emlékeit ismerhetjük meg. Egy itteni apró, nádtetős házban született Móra Ferenc. A szülőházban bemutatott kiállítás végigvezet Móra Ferenc életén, kiemelve a város és az író igen szoros kapcsolatát. Lehetőség lesz a gyönyörű szecessziós stílusú Városháza dísztermének megtekintésére.

Ezután Szegedre látogatunk, ahol egy közös sétára invitáljuk Önöket. Szegedi sétánkra a Széchenyi térről indulunk. Ez a város közigazgatási központja, fóruma. Itt található a tér egyik legszebb épülete a Városháza, melyhez sok történelmi, kulturális esemény fűződik. A mintaszerűen parkosított teret történelmünk kiemelkedő személyeinek szobra díszíti. Utunk innen a Klauzál térre vezet, mely klasszicizáló hangulatával az olasz tereket idézi. Híres épülete a Zsótér-ház, melynek földszintjén a nagy múltú Virág cukrászdának, a szegediek kedvenc találkozó helyének ad otthont. A Dugonics téren található az egyetem épülete, melynek egykoron József Attila is hallgatója volt. Innen továbbsétálva a nagy hírű Zsinagógához érkezünk. A szegedi iskolaváros centruma a Hősök kapuja és környéke. Itt találjuk az egyetem központi épületeit, melynek egyikében fedezte fel Szent-Györgyi Albert a C-vitamint. Innen pár lépésre a Dóm térre érünk. A városnézés után szabad program keretében tekinthetik meg az Adventi forgatagot. A fények 17 órakor gyulladnak fel.

Visszaindulás Budapestre 18 órakor. Belépő: kb. 3.000,- Ft/fő

 

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Részvételi díj: 10.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 7.190,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Érintett desztinációk:

Magyarország


Térség: Dél-Alföld

"Ahol a nap is megpihen"

A Dél-Alföld - mely az ország területének egyötödét foglalja magába - végeláthatatlan rónáival, ártéri erdőkkel alkotja ezt a csodálatos vidéket.

A természet bőkezűsége, hogy a régió három nemzeti parkkal is rendelkezik (a Duna-Dráva, a Kiskunsági és a Körös-Maros Nemzeti Park), melyek környezetében vendégszerető falvak várják az odalátogatókat.

Magyarországon itt a legmagasabb a napsütéses órák száma, így nyaranta benépesülnek a vízpartok a szabad vizek szerelmeseivel (Csongrádi Körös-torok; Körös-holtágak - Szarvasnál, Gyomaendrődnél; Gyula-Szanazugban, Szeged-Tiszaparton).

A Dél-Alföldről származik a hungaricumok kétharmada: a makói hagyma, a szegedi és kalocsai paprika, a gyulai és csabai kolbász, a kecskeméti barack- vagy a békési szilvapálinka, a kézműipar remekei, a halasi csipke, a kalocsai hímzés vagy a hódmezővásárhelyi fazekas termékek. A régió híres termékei mind a hagyományőrző gasztronómiát hirdetik a világban. A gasztronómiai turizmus talán itt a legerősebb.

A Dél-Alföld páratlan természeti kincse a termálvíz. A forrásokat számos külföldön is ismert gyógy- és termálfürdő hasznosítja: Gyula (új Wellness Centrummal), Kecskemét, Kiskunmajsa, Kiskunhalas, Mórahalom, Orosháza-Gyopárosfürdő (májustól élményfürdővel is!,!), Tiszakécske, Makó.

A Dél-Alföld kiváló lovas hagyományokkal rendelkezik, akár önálló jelképe is lehetne a természetjáró lovas ember! Mezőhegyesen magyar félvér tenyészet, Kerekegyházán huszár lovastűzér csatajelenetek, Bugacon pusztavilág, Kecskeméten fogathajtás, Solt-Révbérpusztán komplex lovascentrum, Ópusztaszeren Sámán idők lovasai láthatók.

Tavasztól őszig itt biztosan talál szórakoztató programot, tartalmas időtöltést a vendég a híres szabadtéri előadásoktól az egyszerű falusi búcsúkig (Szabadtéri Játékok-Szeged, Gyulai Várszínház, Kigyósi Kastélyjátékok, Bajai gasztronómiai fesztiválok)

Város: Szeged

Szeged a "magyar Alföld legszebb délibábja…", a tájegység legjelentősebb, nagy múltú gazdasági, kulturális, és szellemi központja, a Tisza és a Maros folyók torkolatánál fekszik. A Szegedi Szabadtéri Játékok az egész világon ismertté tették a várost. A város vonzerő tényezője látnivalóin kívül gyógy és termál vize. Nevezetességek: kéttornyú, neoromán stílusú Dóm (Fogadalmi templom), Dömötör torony, Hősök kapuja, Somogyi könyvtár, Közművelődési Palota, Móra Ferenc Múzeum, Szegedi Nemzeti Színház épülete, Alsóvárosi Boldogasszony templom, Egyetemi Füvészkert.

Válogasson útjaink közt téma szerint!