+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Réunion-Mauritius, a szivárvány trópusi...

895000.00 Ft/fő +...

Franciaország, Reunion szigete

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Repülő
Időtartam: 11 éj
Típus: Egzotikus út, Kombinált nyaralás, Körutazás+Üdülés, Üdülés
Indulás:

Mauritius

Info:

[r] Repülőjegy az Emirates és az Air Mauritius járataira

4 éjszaka Reunion szigetén 3*-os szállodában
5 éjszaka Mauritius szigetén 4*-os szállodában

Félpanziós ellátás (reggeli és vacsora)
A 9. és 10. napon All inclusíve ellátás

Két indiai-óceáni sziget - két trópusi Paradicsom.

A felhők fölé nyújtózkodó Reunion területének majd a fele Unesco világörökségi védelem alatt áll.

Mauritius az Indiai-óceán legszebb fehér homokos strandjait, botanikus kertjeit és trópusi ültetvényeit vigyázza-történelmi Unesco emlékekkel.

Unesco világörökségi helyszínek

Csodálatos természeti látnivalók

Kis létszámú csoport

Leiras:

1. nap: Irány az Indiai-óceán közepe

Elutazás Budapestről 16:00 órakor, Dubai-i átszállással. Menet közben felkészülés az Indiai-óceán természeti földrajzából (vízrajzából), szigeteinek páratlan klíma és turisztikai adottságairól. Rövid áttekintés a portugál földrajzi felfedezések koráról, a Mascarenhas-szigetcsoport ,,megtalálásáról". Repülés Dubai-ból Mauritiuson keresztül Réunion szigetére.
Éjszaka a repülőn.

2. nap:  Réunion napos oldalán

Kora délutáni érkezés az 1669-ben alapított, 150.000 lakosú Saint Denis de la Réunionba, a sziget fővárosába. Rövid utazás a napsütötte nyugati parton Saint-Gilles-les-Bains városába. Menet közben vázlatos áttekintés a sziget igen változatos múltjáról, s ha lehet még változatosabb domborzati viszonyairól. Ismertető a Saint-Paul és Saint-Leu közötti fehér homokos strandokról, s az előttük lévő korallzátonyokról. Szobáink elfoglalása, majd fakultatív látogatási lehetőség a közeli, híres óceáni akváriumban, az idegenvezető részvételével.  Az Indiai-óceán élővilágának megfigyelése (szárazon és száraz lábbal). Strandolási lehetőség az óceánban napnyugtáig - az óceáni élővilág megfigyelésének folytatásával... immár a terepen.
4 éjszaka Saint-Gilles-les-Bains-ben. 

3. nap: Cilaos, a bakancsos turisták trópusi Mekkája

Reggeli után utazás Cilaos magashegyi városába, a bakancsos turisták ,,trópusi Mekkájába". Útközben fotószünetek az UNESCO világörökségi Cirque de Cilaos kaldéra legszebb pontjain.  A város a sziget belső, csak gyalogosan megközelíthető településeinek túraútvonal kiinduló és ,,elosztópontja". Cilaos tál alakú völgye a 3.069 m magas Piton des Neiges csúcs lábához simul - így egy különleges szerpentinen közelíthető meg járművel. Érkezés után séta a La Roche Merveilleuse (Csodálatos Szikla) kilátóhelyhez. Délben szabadidő a helyi piacon, fakultatív ebéd lehetőség a hegyi városban. Délutáni visszautazás a szállodába, rövid pihenővel az óceánparti Le Gouffre (Csatorna) szikla képződménynél. Strandolási lehetőség az óceánban napnyugtáig.
Éj Saint-Gilles-les-Bains-ben

4. nap:  Réunion ,,holdbéli" tája és UNESCO világörökségi ,,kazán" vulkánja

Reggeli indulással utazás a sziget déli vidékére, annak legaktívabb vulkánjához a Piton de la Fournaise-hez. A 2.632 m magas Kazán (a bonyolult francia kifejezés magyar jelentése) Földünk egyik legszebb és legtermékenyebb tűzhányója. Az UNESCO világörökségi védelem alatt álló holdbéli vidéket tökéletes utakon és nagyszerűen jelzett ösvényeken lehet bejárni. Utunk első állomása a Nez de Boeuf (Bika szarva kilátó), ahonnan csodálatos a kilátás a Remparts folyó völgyére. Séta és fotózás, majd továbbutazás Commerson Crater-hez. A Commerson egy kialudt, 300 m átmérőjű és 150 m mély szabályos belső kráter, egy fölé tornyosuló kilátóval, s onnan fantasztikus a kilátással: Szinte meg lehet érinteni a szemben lévő vulkáni fal képződményeit.  Leereszkedés a Plaine des Sables vulkáni sivatagába, amelyet a finom vulkáni hamu és szikla alakzatok sokasága díszít. ,,Séta a Holdról - a  Marsra" a csupasz, vöröses sziklák között. Erőnktől függően közel 3 órás séta az UNESCO világörökségi a vulkáni formációk között: 563 lépcsőt megmászva leereszkedünk a kaldera medréhez.

Megtekintjük a kis Formica Léo krátert, amely az 1713-as vulkáni kitöréskor jött létre. Fényképezés ,,alant"a kaldera medrében.  A túra után pihenő a Bellecombe turista házban, hogy utána a Plane des Sableson keresztül visszatérjünk a La Plaine des Cafres fennsíkra. Burg Muratban látogatás a Vulkán Házában, ahol a sziget és a világ legnagyobb vulkánkitöréseinek kiállítása látható. Koraesti visszaérkezés a hotelbe. Strandolási lehetőség az óceánban napnyugtáig.
Éjszaka Saint-Gilles-les-Bains-ben.

5. nap: Cirque de Salazie és Hell-Bourg

Reggeli után utazás a sziget nyugati oldalára, majd a Cirque de Salazie vulkáni katlanvidékére. Rövid fényképszünetek a Mat folyó mentén, majd a Fátyol vízesésnél. Rövid meteorológiai kitekintés - miért is ez a sziget legzöldebb vidéke, megannyi vízeséssel.  Látogatás a festői Hell-Bourg városában, melyet többször Franciaország legszebb települései közé választottak - s tartanak számon ma is. Az autentikus kreol ,,kunyhók" fényképezése, kellemes sétával a határozottan bájos településen. Továbbutazás Saint-André felé. A városkában számos templom emlékeztet arra, hogyan éltek a XIX. században Indiából ideérkező cukornád ültetvény és cukor üzem munkások. Délután a Roulof család vanília ültetvényére látogatunk, ahol a finom fűszerrel megízesített kávét kóstolhatjuk meg. Késő délutáni visszaérkezés szállásunkra.
Éjszaka Saint-Gilles-les-Bains-ben

6. nap: A Mafate Caldera, és Saint Denisből - Mauritius szigete

Kora reggel elhagyjuk szállodánkat és a Le Maido kilátóponthoz utazunk. A kilátóterasz 2.200 m magasságával és 800 m szintkülönbségű függőleges falaival afféle ,,légi felvétel élményt" nyújt a Cirque de Mafate kalderája felett. A peremen megtett séta után utazás a Madame Debassyns Múzeumba, St.-Gilles les Hautes-be. A múzeum a néhai ültetvényen dolgoztatott rabszolgák és rabszolgaság történetét mutatja be, szívbe markoló hitelességgel. A délutáni órákban búcsú Réuniontól, transzfer a repülőtérre. Útközben felkészülés Mauritius látnivalóira. Betekintés a holland-francia-brit gyarmati idők korába, s hogy hogyan vált a sziget a Brit Birodalom részévé 1810-ben, illetve, hogy mit jelent mai Commonwealth (Brit Nemzetközösség) tagsága.Vázlatos ismertető a Vanília-szigetek (Les Îles Vanille) különleges trópusi gyümölcs- és fűszertermesztési adottságairól, s a kalózregénybe illően kalandos múltú versengésről az egzotikus kincsekért, terményekért. Érkezés Mauritius szigetére a koraesti órákban. Transzfer a sziget északi oldalán található szállodák egyikébe. Kései vacsora a szállodában.
Három éjszaka a sziget északi részén, Grand Baie körzetében.

7. nap:  Chateau de Labourdannis; Édes emlékek

A korán kelőknek a környék felfedezése - megmártózással a lágy óceáni hullámokban. Ismerkedés az afrikai és ázsiai kultúrák ,,szivárvány kelméje" legszembetűnőbb és fülbemászóbb jegyeivel, a séga és az afrikai reggae zenével már a reggelinél... Utazás a Sir Seewoogasur Botanikus Kertbe.  Az ország első független miniszterelnökéről elnevezett, igen tekintélyes méretű botanikus kert 1735 óta létezik. Kezdetben hatalmas konyhakertként működött, majd méltán nagyhírű kertész, Pierre Poivre fejlesztette fűszer ültetvénnyé. 1810-től a brit James Duncan irányításával alakították át trópusi arborétummá - ahová a Föld minden zugából érkeztek, érkeznek ritkaságok. Közös séta, majd továbbutazás az 1774-ben épült Chateau de Labourdannis udvarházba.  Az 540 ha területű néhai cukorültetvény ma is működik, kibővült terménykörrel: Vanília ültetvénye 2 ha, de megtekinthető, vásárolható itt többek között szenvedély gyümölcs, guava, papaja, mangó és még ki tudja hány féle egzotikus herkentyű... Látogatás a csodaszép udvarházban, majd a birtokon, pihenővel. Délutáni látogatás a L'Aventure du Sucre nádcukorgyár múzeumban. Az 1797 - 1999. között működött cukorgyár minden épülete, gépsora eredeti állapotban látható, történetekkel a néhai rabszolgaságról, cukorbárókról és a rum business sajátosságairól - és igen finom rumkóstolással. Délutáni visszautazás szálláshelyünkre. Strandolás, úszás a Grand Baie öbölben.
Éj Grand Baie-ben

8. nap: Port Louis lüktető kavalkádja 

Egésznapos pihenő az óceánparton, strandolással, napozással, vagy egésznapos fakultatív kirándulás.
Reggeli utáni indulás a 180.000 lakosú Port Louisba, a sziget fővárosába. A XVII. század óta lakott kikötőváros mára igen forgalmas, ,,lüktető kismetropolisszá" fejlődött. Sétánk megkezdése a Central Market halpiacán, majd hirtelen fordulattal látogatás a híres Blue Penny Bélyegmúzeumban. Ismerkedés a világ legritkább bélyegének sztorijával. Közös látogatás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Aapravasi Ghat (Emigrációs Karantén) emlék- és kiállítóhelyen, emlékezéssel a XIX-ban ide érkező indiai ültetvény munkások múltjára.   Rövid pihenő a Company Gardens park óriás banyánfái alatt, majd kóstoló a város lelkiismereti sokszínűségéből: Látogatás a Nagymecsetben, majd a majd 200 éves Szent Lajos Katedrálisban. Viktória királynő szobrának fotózása a Government House-nál, a volt Kormányzati Palotánál. Felkapaszkodás a város fölé emelkedő Fort Adelaide Citadellába. A főváros és az Indiai-óceán panorámáinak fotózása. A rendelkezésre álló időtől függően rövid séta Kínai-negyedben. Visszaérkezés után strandolási lehetőség az óceánban napnyugtáig.
Éjszaka Grand Baie-ben.

9. nap: A Black River Gorge Nemzeti Park

Reggeli kijelentkezés hotelünkből. Utazás a Black River Gorge Nemzeti Park hegyvidékére, a buszon ismertetővel a Központi-plató morfológiájáról, leghíresebb hegycsúcsairól. Rövid séták és fotószünetek a legszebb kilátópontoknál. Továbbutazás a 7 Coloured Earth természetes festő palettáihoz: A csupasz, káprázatos színű felszínformák fotózása, majd rövid séta a Chamarel Waterfall vízesésnél.  Részletekre kiterjedő látogatás, tekintélyes kóstoló adagokkal... a Chamarel Rum Factory üzemben.  A mai napig saját cukornádból főző Chamarel a sziget legismertebb rumja. A gyár történetének megismerése, koktélreceptek elsajátításával és rumkóstolással. Délutáni utazás a sziget déli felében lévő Le Morne luxus-nyaraló övezetbe. (A legendás Le Morne félszigetet minden irányból fehér homokos strandok, pálmaligetek, az óceánban pedig korallzátonyok és kisebb szigetek ölelik körbe.) Strandolási lehetőség az óceánban napnyugtáig.
Két éjszaka a Le Morne partszakaszon.

10. nap: A szökött rabszolgák és Mark Twain nyomain

 ,,God modelled Mauritius on Paradise." Mark Twain, 1896
Egész napos pihenő Mauritius legjobb, legszebb és leghíresebb strandján.
Vagy fakultatív kirándulás a Morne félszigeten.

Kései reggeli után séta a Le Morne félsziget közepén emelkedő, UNESCO világörökségi védelem alatt álló, 556 m magas Le Morne Brabant sziklához. A leginkább ,,Mauritius Gibraltárja"-ként emlegetett hegy (Habár az eredeti Gibraltárnál jelentősen magasabb!) valaha a szökött rabszolgák rejtőzködő helye volt. Ma a legszebb kilátást nyújtó népszerű túra-paradicsom. Régmúlt történetek az itt menedékre lelt szökevényekről - illetve Mark Twain itt töltött napjairól. Túra kijelölt ösvényen (erőnktől függően) a túraútvonal közepéig, a lélegzetelállító panorámák élvezetével. Leereszkedés után min. 2 órás strandolás és pipás búvárkodási lehetőség Mauritius  legjobb, legszebb és leghíresebb strandján.
Éjszaka a Le Morne partszakaszon.

11. nap: Grand Bassin hindu központja; 5 órai tea délben és hazautazás

Késő délutánig pihenő a szállodában és a strandon.
Vagy félnapos fakultatív kirándulás:  
Reggeli után utazás Grand Bassin hindu központjába. A népes hindu közösség rendkívül színes (és rendkívüli méretű) templom és szoborparkja mára a sziget egyik legérdekesebb látnivalója. Séta, csodálkozás és ismerkedési kísérlet a hindu istenek - no meg halandók világával.  Látogatás a Cheri Tea Factory gyárban és annak festői ültetvényén. Délben 5 órai teánk elfogyasztása után visszatérünk a szállodába. A kései kijelentkezésnek köszönhetően (18:00 óra) tovább élvezhetjük a szálloda kényelmét és minden szolgáltatását (All inclusive ellátás). Kora este utazás a repülőtérre. 23:00 órakor elrepülés Dubai felé, majd az átszállást követően Budapestre.
Éjszaka a repülőn.

12. nap: Dubai - Budapest

Érkezés Budapestre 11:45 órakor

További információk:

Menetrend odafelé 
(Emirates)
2020. október 23.  Budapest-Dubai  16:00-23:20 h
2020. október 24.  Dubai-Mauritius   02:35-09:10 h
Air Mauritius
2020. október 24. Mauritius - Réunion 11:50-12:45 h

Menetrend visszafelé:
Air Mauritius
2020. október 28.  Réunion-Mauritius 16:50 - 17:45 h
Emirates
2020. november 2. Mauritius-Dubai  23:00 - 05:35 h másnap
2020. november 3. Dubai-Budapest  08:40 - 11:45 h

 

További információk 2:

 

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

2021-03-04 11 éj

895000.00 Ft/fő +...

Ajánlatkérés
Adat / lap
/

Az ár tartalmazza:
Emirates/Air Mauritius repülőjegyeket illetékkel, 7 kg-os kézipoggyásszal, 20 kg-os feladható poggyásszal (melynek értéke kb. 445.000 Ft)4 éjszaka Reunion szigetén 3*-os szállodában félpanzióval5 éjszaka Mauritius  szigetén 4*-os szállodában félpanzióval9. - 10. napon All Inclusive ellátássalProgram szerinti belépőkethelyi idegenvezetéstmagyar csoportkísérésthelyi autóbusz közlekedést

Az ár nem tartalmazza:
Útlemondási biztosítás1,5%Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő)20 Eur/fő Borravalókkb 25 Eur/főEgyéb költségek:BBP biztosításFakultatív belépő az Óceáni akváriumba (2. nap)40 Eur/főFakultatív kirándulás 8. nap22.000 Ft/főFakultatív kirándulás 11. nap18.000 Ft/főFakultatív ebédek a fakultatív kirándulások alkalmával (az igényt lőre kell jelezni!)13.500 Ft/fő/ebédEgyágyas felár350.000 Ft/fő

Érintett desztinációk:

Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Reunion szigete

Reunion szigete

Réunion vulkáni sziget az Indiai-óceánban Madagaszkártól keletre, Franciaország tengeren túli megyéje.A Mascarenhas-szigetcsoporthoz tartozó sziget 50 km széles és 70 km hosszú. Madagaszkártól 800 km-re keletre található.
A keleti, 2631 m magas aktív Piton de la Fournaise pajzsvulkán és az északnyugati Piton des Neiges (3070 m) vulkán a sziget eredetére utal. A hegyeket dús erdők borítják.

Város: Reunion szigete


Mauritius

Két nagyobb és több apró szigetből áll. Mauritiust, Rodriguezt, a Franciaországhoz tartozó Réuniont és egy sor kisebb szigetet Mascarenhas-szigetcsoport néven foglalunk össze. Rodriguez Afrika legkeletibb pontja.

Mauritius a Baktérítő közelében fekszik, így éghajlata szubtrópusi. A nyár decembertől júniusig, a tél júliustól szeptemberig tart. Nyáron az átlaghőmérséklet 30 °C körül van, télen éjszaka 17 °C, kora délután 24 °C körül. A kettő között – szeptembertől novemberig – az átlaghőmérséklet 25 °C és 28 °C között van.

A röpképtelen dodó az oktalanul kiirtott állatok szimbólumává vált. Állítólag két fajtája volt: a Mauritiuson honos barna dodó, avagy dronte és a réunioni szoliter, avagy fehér dodó (Raphus solitairius) volt – napjainkra azonban jóformán bizonyosra vehető, hogy ez utóbbi állat sosem létezett; a tudósok tévesen írták le az ugyancsak kihalt réunioni íbiszről szóló bizonytalan beszámolók alapján.

Mauritius 9 kerületből áll:

Black River/ Flacq /Grand Port/ Moka/ Pamplemousses /Plaines Wilhelm /Port Louis/ Riviere du Rempart/ Savanne

Térség: Mauritius

Város: Mauritius


Válogasson útjaink közt téma szerint!