+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Dél-franciaországi kalandozások 2022

Franciaország, Körutazás Franciaországban

Szállás típus: Aparthotel
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Dél-európai program, Mediterrán program, Tengerparti pihenés, Városlátogatás
Indulás:

A program tervezett útvonala:

1. nap: Budapest – Nizza repülővel

Elutazás Budapestről menetrend szerint a francia riviéra pezsgő központjába, a napsütötte Nizzába. Szállodánk a repülőtérhez és a tengerparthoz közel lesz, így a városhoz közeli repülőtérről könnyedén villamossal érkezünk. Nizza földrajzi fekvése irigylésre méltó: a világ egyik leghíresebb sétányát közvetlenül a tengerpartra építették. Ráérős sétálgatók, nézelődők, padokon üldögélők mellett véges-végig éttermekkel, kávézókkal tűzdelt szabadstrand húzódik. Rövid felfrissülést követően az óvárosban elvegyülünk a helyiek között és sétára indulunk. A Várhegyről az egész Angyalöblöt belátjuk. A nizzai „bevásárló utca” a világ minden hordható divat márkáját kínálja, üzletek és vendéglátóhelyek sorakoznak egymást követően, boulangerie-k is tarkítják. Napunk végén szálláshelyünkre térünk. (ezen programrész a repülőmenetrend alapján az utolsó napon is megvalósulhat) 

2. nap: Cagnes-sur-Mer és Nizza kulturális szemszögből

Reggelit követően a szomszédos Cagnes-sur-Mer-be érkezünk helyi autóbusszal, hogy a hajdani Renoir Villa emlékeivel ismerkedjünk – merthogy Renoir-t az Azur-part fényei nagyon vonzották! A nagy festő otthona ma múzeum, ahol megtekintjük Pierre-Auguste Renoir híres alkotásait. A városka középkori, zegzugos, óvárosi utcáiban csavargunk majd visszatérünk Nizzába, ahol a Matisse Múzeum vár bennünket. Henri Matisse a 20. század egyik legjelentősebb francia festője volt, aki 1917-ben érkezett Nizzába, hogy a következő 30 évét itt töltse. Számos lakását emléktábla jelzi a városban. Egy elegáns 17. századi villában állítják ki a többnyire Nizzában készült alkotásait, melyet mi is megtekintünk. Szabadidő Nizza belvárosában és igény szerint térhetünk vissza a szállodánkba, mely közel helyezkedik el a belvároshoz. 

3. nap: Cap Ferrat Rothschild Villája, majd szabadidő Nizzában

Reggeli, majd Cap Ferrat-ra, a Nizza szomszédságában meghúzódó kicsiny földnyelvre igyekszünk. Ahhoz, hogy ide eljussunk, szintén a kiváló helyi autóbusz közlekedést fogjuk használni. A félsziget központjában a csodás panorámával, különleges kerttel bíró Rothschild Villa a bárónő hagyatékaként ma a Francia Művészeti Akadémia tulajdona. Többek között antik bútorok, gyönyörű festmények és szobrok, ritka porcelánkészletek jelentik a páratlan örökséget. A félsziget körül a tenger és a hegy közé szorítva egy turista ösvény vezet, ezen mi is végigmegyünk. Páratlan sétánkat követően visszatérünk Nizzába, ahol szabadidőnkben élvezzük a nagyváros hangulatát.

4. nap: La Turbieből lesétálunk Monacóba

Mai napunk a csodálatos fekvésű La Turbie-be vezet. A város dísze a 2000 évvel ezelőtt emelt, romjaiban is pompás emlékmű, ami az akkori Gallia határát és a hódító rómaiak diadalát jelezte. Az óvárosi, szűkutcás séta után az eddigieknél egy kicsit hosszabb gyalogtúrára merészkedünk! La Turbie-ből egészen Monacóig sétálunk!! Az út a ma már nem működő, régi fogaskerekű nyomvonalán halad. Gyönyörű kertek, villák között lépegetve a tengert egy pillanatra sem vesztjük szem elől majd úgy, ahogy még sosem (!) betoppanunk Monacóba! (Aki sokallja a gyaloglást, La Turbieből autóbusszal visszajuthat Nizzába) Erőnléttől függően az ikonikus kaszinótól kényelmesen lesétálunk a luxus yachtokkal tűzdelt öbölbe, ahol megpihenünk egy frissítő italra! Sétánkat követően helyi autóbusszal érkezünk vissza Nizzába, a szállodánkba.

5. nap: Budapest – Nizza repülővel

Reggelinket elfogyasztva a repülő indulásától függően szabadidő a városban. (az első napi programrész a repülőmenetrend alapján ezen utolsó napon is megvalósulhat). Villamossal a közeli repülőtérre érkezünk és menetrend függvényében hazautazunk Budapestre.

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

 

Árak és felárak (1 főre) 2022. IX.03.


Részvételi díj: 164.500 Ft
(Kis csoportos létszám felár: 11.000 Ft/fő*)
Repülőtéri illeték: kb. 45.000 Ft
1 ágyas felár: 24.000 Ft
4x vacsora felár (szállodákban, 20 főtől): 34.500 Ft


Utasbiztosítás (Classic): 2.850 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 3.700 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 4.750 Ft 
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: menetrendszerinti repülővel, helyben autóbusszal és tömegközlekedéssel
Elhelyezés: 4 éjszaka szálloda** / ***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 4x reggeli


Belépők, jegyek és a közlekedés tájékoztató árai: 65 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 10 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 25 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*15-24 fő esetén: 11.000 Ft/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a repülőtéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást repülővel

- program szerint 4 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában , 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- program szerint 4x reggelis ellátást 

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- 4x vacsora felárat

- repülőtéri illetéket és poggyász költségeket, melyek összege minimálisan változhat az utazás indulásáig

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Érintett desztinációk:

Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Körutazás Franciaországban

Franciaország

Látnivalók: Eiffel-torony, Arc de Triomphe, Les Invalides, Conciergerie, Palais Garnier, Notre-Dame székesegyház, Sacré Cœur, Sorbonne, Szabadság-szobor, Panthéon, Sainte-Chapelle, Église de la Madeleine, Place des Vosges, Saint-Jacques torony, Királyi palota, Párizsi Nagymecset, Louvre, Musée d'Orsay, Centre Georges Pompidou, Musée Rodin, Musée du Montparnasse, Musée Cluny, Musée Picasso.Disney-Land.

Város: Körutazás Franciaországban


Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Provence-Alpes-Cote d`Azur

Cote d'Azur és környéke

Provence-Alpes-Côte d’Azur Franciaország egyik régiója. Franciaország egyik legfontosabb turisztikai régiója. Nagyobb városai: Marseille, Nizza, Toulon, Aix-en-Provence.

Város: Nizza


Nizza (franciául Nice, olaszul Nizza, görögül Nikaia) Franciaország ötödik legnagyobb városa. Továbbá itt található Franciaország második legnagyobb repülőtere. A Földközi-tenger partján található félúton Marseille és Genova között, a Francia Riviérán, közel Monacóhoz. Provence-Alpes-Côte d’Azur régióban, azonbelül Alpes-Maritimes megyében helyezkedik el. forrás wikipedia

Monaco

Monaco négy városrészbol áll, az óvárosból, Monte Carloból, La Condamine kikötojébol és Fontvieillébol. A kikötő környékén és a régi negyedben találhatunk magunknak leginkább kedvező áru szálláshelyeket és éttermeket. A hercegi palota kötelező turistacél. A látványos, bár stílusában meglehetősen eklektikus palota 15 terme, köztük a trónterem a nagyközönség által is látogatható. A palota előtti orségváltás is sok érdeklődőt vonz. A Musée Océanographique Európa legnagyobb tengeri akváriuma, mindenképpen érdemes felkeresni. A Kaszinó tette Monte Carlot gazdaggá, és tett rengeteg embert szegénnyé. Minden turista kipróbálja itt szerencséjét, bár a rulettasztalokhoz 100 frankos belépőt kell fizetni. Egyes asztaloknál a minimum tét 5000 dollár, ezeket inkább kerüljük el.

Térség: Monaco

Város: Monaco


Látnivalók: Monacói szikla Egyetlen nagy, a tengerbe 800 m-re benyúló sziklatömb, mely 300 m széles, 65 m magas. Látványosságai: hercegi kastély, óceánmúzeum, óváros. II. Lajos Sportstadion Hercegi Palota Oceanográfiai Múzeum Szeplőtelen Szűzanya székesegyház Viaszfigura Múzeum Mária Mennybemenetele Kápolna Monaco Történeti Múzeuma Nemzeti Múzeum Bélyegmúzeum Hajózási Múzeum A Monacoi Herceg Autómúzeuma La Condamine A hercegség modern üzletnegyede Monaco és Monte-Carlo között. A Kutyafej-hegy, a yachtkikötő és a botanikus kert tartozik hozzá. Botanikus Kert / Jardin Exotique Monte Carlo Place du Casino / Kaszinó tér Monte-Carloi Kaszino Hotel du Paris Café du Parisforrás wikipedia

Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Provence-Alpes-Cote d`Azur

Cote d'Azur és környéke

Provence-Alpes-Côte d’Azur Franciaország egyik régiója. Franciaország egyik legfontosabb turisztikai régiója. Nagyobb városai: Marseille, Nizza, Toulon, Aix-en-Provence.

Város: Cagnes sur Mer


Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Normandia

Normandia több mindenről is híres, s éppen ezért közkedvelt franciaországi régió. Sokan látogatnak el ide mind történelmi emlékek nyomában járva, mind pedig a gyönyörű atlanti parti tengerpartokon való pihenés miatt. Ne feledkezzünk el hogy idén van a partraszállás évfordulója is! Deauville olyan mint egy kis ékszer, amit nem szabad kihagyni!

Város: Cap Ferrat

Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Normandia

Normandia több mindenről is híres, s éppen ezért közkedvelt franciaországi régió. Sokan látogatnak el ide mind történelmi emlékek nyomában járva, mind pedig a gyönyörű atlanti parti tengerpartokon való pihenés miatt. Ne feledkezzünk el hogy idén van a partraszállás évfordulója is! Deauville olyan mint egy kis ékszer, amit nem szabad kihagyni!

Város: La Turbie

Franciaország

Látnivalók:

Párizs

A főváros és a turizmus fő városa. Akik már sokat hallottak Párizsról, néha túl sokat várnak tőle. Párizst olyannak kell szeretni, amilyen és ha valaki meg tud szabadulni a látatlanul kialakult képtől, szeretni is fogja.
A fény, a festők, a költők, a divat , a műemlékek városa is egyben.Párizsban nem lehet unatkozni ! Múzeumaiban, színházaiban világhírű művészek és előadók műveit mutatják be, negyedei más- más , sajátos hangulatot árasztanak. Üljön be egy kávéra és egy croissant-ra a számtalan párizsi kávézó egyikébe , és szemlélje a az elegáns város színesen kavargó forgatagát.


Saint Malo

Múltjáról, fallal övezett városáról és tengerpartjáról híres. A XVII-XVIII. században Franciaország egyik legfontosabb kikötője volt. Néhány fontos nevezetessége: Szt. Vincent Katedrális, amely a XI. században épült; a Fort de la Cité; valamint a településtől délre található partszakasz. Könnyen ellátogathatunk innen az egyedülálló Mont Saint Michelre.

Château de Chambord

A XV. és a XVIII. század között a nemesek kedvelt kiránduló és nyaralóhelye a Loire -völgy volt. Ekkor a már meglévő várakból, erődítményekből pompás palotákat varázsoltak, és újakat építtettek. A legnagyobb és legpazarlóbb a Château de Chambord, amelyet 1519-ben kezdtek el építeni.

Biarritz

1854 után az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye volt. Manapság közkedvelt nyaralóhely, ahol az éjszakai élet is izgalmas. Bárjaiban, kaszinóiban pezseg az élet és a pezsgő. Nézzük meg a Musée de la Mer-t, ahol akváriumot is találunk, valamint a tengeri élővilágot bemutató kiállítást.

Sarlat-La-Canéda

A kedves reneszánsz város a IX. századi bencés apátság köré épült. A százéves háború után sokáig romokban hevert, ennek ellenére ma is középkori hangulatot áraszt.
Látogassunk el a Cathédrale Saint Sacerdos-ba, amely eredetileg az apátság része volt, mai arculata viszont a XVII. századot idézi.

Chamonix

Völgyben épült település, festői környezetben, a Mont Blanc felhőkkel övezett csúcsához közel. Természeti látványosságaiból ízelítő: Aigulle du Midi, egy sziklaorom; a Mer de Glace az Alpok második legnagyobb gleccsere.

Arles

A bájos városka i.e. 49-46 között alakult ki, és fontos római központtá vált.
A XIX. században itt telepedett le Vincent Van Gogh, s a táj szépségé sok festményén megörökítette. Hatalmas római amfiteátrumot, valamint Antik Színházat őriz a település.

Cannes

Híres üdülőparadicsom a Côte d' Azur-on. A Nemzetközi Film Fesztivál idején a város csordultig telik pénzzel, pezsgővel és mobil telefonnal. A parthoz közel vannak érdekes és csodás szigetek, ahová könnyen átjuthatunk.

Hivatalos ünnepek :
Újév január 1.
Vízkereszt január 6.
Húsvét Hétfő április 8.
Munka ünnepe május 1.
Győzelem Napja május 8.
Áldozócsütörtök május 16.
Pünkösd hétfő május 27.
Nemzeti ünnep július 14.
Nagyboldogasszony augusztus 15.
Mindenszentek november 1.
I. Világháborús Fegyverszünet november 11.
Karácsony december 25.

Nemzeti ünnep: január 1, április 4-5, május 1, 8, 13, 23-24, július 14, augusztus 15, november 1, 11, december 25.

Térség: Körutazás Franciaországban

Franciaország

Látnivalók: Eiffel-torony, Arc de Triomphe, Les Invalides, Conciergerie, Palais Garnier, Notre-Dame székesegyház, Sacré Cœur, Sorbonne, Szabadság-szobor, Panthéon, Sainte-Chapelle, Église de la Madeleine, Place des Vosges, Saint-Jacques torony, Királyi palota, Párizsi Nagymecset, Louvre, Musée d'Orsay, Centre Georges Pompidou, Musée Rodin, Musée du Montparnasse, Musée Cluny, Musée Picasso.Disney-Land.

Város: Körutazás Franciaországban


Válogasson útjaink közt téma szerint!