+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Október derekán, csoportos mediterrán...

Hajóutak, Földközi-tengeri hajóutak

Szállás típus: Hajó kabin
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: busz+hajó
Időtartam:
Típus: Hajóút
Indulás:
Október derekán, csoportos mediterrán hajóút magyar idegenvezetővel

Időpont: 2020. október 08-15. 8 nap/7 éj
Utazás:     busz + hajó
Elhelyezés:     a választott kabinkategóriában
Ellátás:    teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással *
Hajó: MSC Lirica
Idegenvezetés:     magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám:     20 fő
   
Az MSC Lirica egy olyan hajó, mely tökéletes kényelmet nyújt hagyományos, mégis elegáns környezetben. Ha közvetlenebb környezetre vágyik, az MSC Lirica az Ön választása. Pazar, mégis nyugodt stílusú díszítés, meleg mediterrán vendégszeretet és modern szolgáltatások gondoskodnak arról, hogy minden kívánsága teljesüljön a fedélzeten.
Utazzon stílusosan kikötőről kikötőre, érezze át az olasz elegancia lényegét és hamarosan ráébred arra, hogy az MSC Lirica legalább annyira része az utazásának, mint az egyes városokban felkeresett látnivalók.
Az MSC Lirica kozmopolita stílusa leginkább az amerikai stílusú Beverly Hills báron és a barátságos angol stílusú Lord Nelson báron mutatkozik meg. Az éttermekben a világ konyháinak legjavát szolgálják fel. Szánjon magára időt a Lirica Health Centerben; kényeztesse magát szépészeti- és gyógykezelésekkel, miközben a padlótól a mennyezetig érő ablakokon át a tenger vagy az óceán nyugalmával pihenhet.
A hajózás az egyik legjobb mód a Világ látnivalóinak felfedezésére. Az MSC Lirica, kisebb méreteinek és barátságos légkörének köszönhetően, ideális választás családok és első alkalommal hajózók részére egyaránt.

Velence, Olaszország                     -     16:30
Dubrovnik, Horvátország        12:30     19:30
Korfu, Görögország                12:00     20:00
Cefalonia/Argostoli,               08:00     16:00
Kotor, Montenegró                  10:00     18:00
Split, Horvátország                08:00     18:00
Trieste, Olaszország              10:00     19:00
Velence, Olaszország              07:30     -   


Milyen lesz az út?

Készüljön fel egy fantasztikus utazásra, amely az Adriai- és a Jón-tengerre kalauzolja el Önt. Az MSC Lirica fedélzetén a legváltozatosabb programlehetőségek várják, a kikötőkben pedig fantasztikus fakultatív programok közül válogathat. Vegyen részt egy gondolás kiránduláson Velencében, fedezze fel Sissi királyné csodálatos palotáját Korfun, kattintson el egy-két fotót a varázslatosan szép Krka Nemzeti Parkban, Horvátországban. Mind ezek - és még sok-sok minden más is - Önre vár!

Milyen utazóknak ajánljuk?
Változatos szórakozási lehetőségek, izgalmas fakultatív programok várják a résztvevőket, ezt az utazást bátran ajánljuk minden korosztály számára. A családok minden tagja találni fog kedvére való programot. A legkisebbeket több játszóház is várja, ahol változatos foglalkozásokkal kötik le a gyerekeket, amíg a szülők megisznak egy finom koktélt valamelyik bárban. Az utat bátran ajánljuk azok számára is, akik a lenyűgözően szép mediterrán térség történelméről is szeretnének ezt-azt megtudni: a kikötőkben elérhető fakultatív programjainkon magyar nyelvű* idegenvezetés mellett barangolhatják be a mitológiákból is ismert tájakat!

Mire számíthat a hajón?

Az MSC Lirica a klasszikus tengeri hajózás élményét nyújtja az utazóknak elegáns, kényelmes és barátságos környezetben. A hajó belsejét úgy alakították ki, hogy az a leheő legtágasabb tereket kínálja, az impozáns közösségi tereket padlótól plafonig tartó ablakok övezik, így mindenhonnan akadálytalan kilátás nyílik a végtelen tengerre. A hajó ugyanakkor számos intim teret is kínál: ilyen a vibráló Beverly Hills Bár, vagy a hagyományos angol stílusban kialakított Lord Nelson Pub. A 21. századi megoldások és a tengeri hajózás legnemesebb tradíciói tökéletes harmóniában ötvöződnek ezen a környezetbarát megoldásokkal tervezett hajón. A hajón mindenki megtalálja számítását: az aktív kikapcsolódásra vágyóktól a családi nyaralást tervezőkön át kellemes hajózásra és pihentető programokra vágyókig!
 
Hajóút részletes programleírás

1. nap - Budapest - Trieszt
A csoport már a hajnali órákban buszra száll: irány Trieszt, ahol a kikötőben már indulásra készen vár az MSC Lirica. Az érkezést követően becsekkolás és a választott kabinok elfoglalása. Késő délután a tengerjáró felvonja a horgonyt és a lenyugvó nap irányába útnak indul a közeli Velence irányába.

2. nap - Velence
Rövid: Barangolás Velencében* · Gondolázás* · Szent Márk tér* · Egy szabadon választott múzeum felkeresése*

Leírás: Tartson velünk a vizek városába egy félnapos (kb 4,5 órás) fakultatív* kirándulásra, amely az Adria királynőjének legszebb nevezetességeit mutatja meg. A csoport gondolákkal fedezi fel a hangulatos lagúnákat, és közben lélegzetelállító képeket készíthet a csodálatos hidakról, palotákról és szűk utcácskákról. A Szent Márk téren rövid szabad program keretében nézheti meg a galambokat, majd a helyi idegenvezetővel sétálják be a környéket. A kirándulás végén egy szabadon választott múzeumba is ellátogat (az árát a részvételi díj tartalmazza). Nézzen körül a Dózsepalotában, a Correr Múzeumban, a Régészeti Múzeumban vagy a Biblioteca Marciana-ban! A kirándulás végén visszatérés a kikötőbe.

Megjegyzés: a kb. félórás gondolás kirándulás során nincs helyi idegenvezető.

3. nap - Dubrovnik
Rövid: Barangolás az évezredes Dubrovnik utcáin* · Szűz Mária Mennybemenetele Katedrális* · Kormányzati palota* · Szent Ferenc monostor

Leírás: A reggeli órákban már a horvát partoknál köt ki az MSC Lirica - az egész nap Ön előtt áll, hogy Dubrovnik évezredes történelmét, hangulatos utcáit felfedezze! Tartson velünk egy fakultatív* kirándulásra az UNESCO Világörökségévé választott városrészekbe. A szűk utcákon sétálva a csoport a Szűz Mária Mennybemenetele Katedrálist is megtekinti - a csodálatos kőépületet belül káprázatos velencei festmények díszítik. Következő megálló a kormányzati palota. A neves nápolyi építész, Onofrio della Cava által tervezett építmény a késő gótikus stílus egyik igazi remeke. Innen az út Európa egyik legidősebb gyógyítóközpontjához vezet: a Szent Ferenc monostor falai között több, mint 700 éves intézmény működik - de lesz lehetőség a fantasztikus kerengőt is megcsodálni. A kirándulás végén némi szabadidő eltöltésére is lesz lehetőség - majd visszatérés a kikötőbe.

Megjegyzés: a parkolónál sorok lehetnek az óvárosból történő visszatéréskor. A kirándulók hosszabb sétákat tesznek, így a kiránduláson való részvétel nem ajánlott mozgásukban korlátozott és kerekesszékes utasaink számára. A kormányzói palota helyett egyes csoport a Dominikánus monostort keresik fel.

4. nap - Korfu
Rövid: Sisi királyné palotájának felfedezése* · Korfu* · Achilleion-palota*

Leírás: Isten hozta a varázslatos Korfun, ahol a mitológiai hősök életre kelnek. Erre a szigetre esett a görög hős, Odüsszeusz bolyongásainak utolsó állomása. A varázslatosan szép tájék az osztrákok és magyarok szeretett Sisi királynőjét is rabul ejtették... A félnapos (kb.4 órás) fakultatív* kirándulás első megállója Sisi mesekönyvek lapjaira kívánkozó palotája. Az Achilleion-palota tengerre néző kertjével együtt feledhetetlen látványt nyújt! A palota mesés zöld kertjét szebbnél szebb szobrokkal ékesítik, melyek közül a legértékesebb a „Haldokló Akhilleusz” (a palota nevét is az ismert, mitikus szereplőről vette). A látogatás után szabadprogram Korfu városában majd visszatérés a kikötőbe.

Fontos információ: a kiránduláson kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt.

5. Nap - Kefalónia
Rövid: Kirándulás Kefalónián* · Mirtosz* · Asszosz* · Fiskardo*

Leírás: Kellemes, félnapos (kb. 4,5 óra) barangolásra invitáljuk a legnagyobb Jón szigeten. A fakultatív program egy panorámás, buszos kirándulással indul Kefalónián, amely számos különleges állat otthona is, az álcserepesteknősök (veszélyeztetett faj) például a Kaminia tengerparton költenek. A csoport a Mirtosz partnál megáll, ahol fantasztikus képeket készíthet a türkíz színben pompázó hullámokról, majd irány Asszosz, a lenyűgöző halászfalu. Itt némi szabadidős program keretében élvezheti az elragadó látványt. A következő megálló Fiskardo: az elragadóan szép kisváros egy sűrű erdő és a tengerpart ölelésében fekszik. A városkát önmaga fedezheti fel, majd visszatérés a kikötőbe a hajójoz.

Fontos információ: a kiránduláson kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt.

6. nap - Kotor
Rövid: Kotor középkori arca és Montenegró varázslatos tájai · Kotor: középkori városnegyed* · Njegui* · Cetinje* · Budva*

Leírás: Montenegró legszebb városát és az aprócska ország gyönyörű tájait barangolhatja be fakultatív* kirándulásunkon. A csoport a kikötőből kikanyarodva igazi időutazásra indul: irány Kotor csodálatos középkori negyede, melyet sokan egész Európa legszebb állapotban megmaradt középkori emlékének tartanak. Ezt követően busszal utaznak tovább, és fantasztikus tengerparti panorámában gyönyörködhet, mielőtt Njeguiba érne. Az aprócska falu után Cetinje kerül sorra majd, az utolsó megálló Budva városa. Az Adriai-tenger partján álló település már a történelem hajnala óta lakott hely. Itt a csoport az ónegyed történelmi falait nézi meg, majd egy tipikus helyi étteremben megebédelnek. Ezt követően a csodaszép vidéken át kanyarogva a csoport visszatér Kotorba, a kikötőbe.

Megjegyzés: A kirándulás során mintegy két órán keresztül hegyvidéki, kanyargós utakon kell haladni. A kiránduláson kerekesszékes és mozgásszervi betegségben szenvedő utasaink nem vehetnek részt. A kiránduláson nagyjából 1,5 órát kell sétálni, az étteremhez néhány fok lépcső vezet.

7. nap - Split
Rövid: Krka Nemzeti Park felfedezése* · Krka Nemzeti Park* · Skradinski buk vízesés* · Néprajzi kiállítás

Leírás: Horvátország számtalan mesebeli tájéka közül is kiemelkedik a Krka Nemzeti Park - a varázslatosan szép természet Önt is el fogja bűvölni! Csatlakozzon hozzánk ezen a fakultatív* kiránduláson, amely egy nagyjából másfél órás buszos utazással kezdődik a gyönyörű horvát tájakon. Az érkezést követően először a park legismertebb látványosságait keresi fel a csoport. A Skradinski buk vízesés valamint az előtte elterülő, természetes medence kihagyhatatlan látvány! A fátyolos zuhatag után sem érdemes elpakolni a fényképezőgépeket: a természet lágy ölén sétálva ezernyi varázslatot tárulkozik még föl... Az idegenvezetővel kísért séta egy régi malomhoz visz, ahol néprajzi kiállítást tekintenek meg. Majd némi szabadidő keretében önállóan is felfedezheti a környéket, mielőtt a busz a kikötőbe vinne vissza.

Megjegyzés: a kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt, mivel az összesen 2,5 órányi sétát tartalmaz.

8. nap - Trieszt - Budapest

Az utazás utolsó napján a hajó Triesztben köt ki, a búcsú és kicsekkolást követően a csoport ismét buszra száll: irány Budapest! Biztosak vagyunk abban, hogy Ön is életre szóló élményekkel gazdagabban tér majd vissza a magyar fővárosba. Bízunk abban, hogy ez a varázslatos mediterrán barangolás hamarosan egy újabb utazásra csábítja majd, és ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel utazói körében köszönthetjük!

*: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

A részvételi díj tartalmazza:
  • kiutazás költségét,
  • elhelyezést a választott kabinkategóriában,
  • teljes ellátást a hajón**,
  • magyar nyelvű idegenvezetést.

Külön fizetendők:
  • adók és illetékek,
  • kötelező borravaló

Fakultatív programok:

  • Velence: 82 EUR/fő
  • Dubrovnik: 52 EUR/fő
  • Korfu: 59 EUR/fő
  • Cefalonia: 45 EUR/fő
  • Kotor: 85 EUR/fő
  • Split: 69 EUR/fő
     
Választható opciók:
  • utas és útlemondási biztosítás   
  • Easy italcsomag: 203 EUR/fő
  • Premium italcsomag: 273 EUR/fő
  • Premium + italcsomag: 133 EUR/fő

(ch)

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/


Érintett desztinációk:

Hajóutak


Térség: Földközi-tengeri hajóutak


Város: Kelet-Mediterrán hajóutak


Hajóutak


Térség: Földközi-tengeri hajóutak


Város: Kelet-Mediterrán hajóutak


Válogasson útjaink közt téma szerint!