+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Őszi szünet, csoportos hajóút magyar...

Hajóutak, Földközi-tengeri hajóutak

Szállás típus: Hajó kabin
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: busz+hajó
Időtartam:
Típus: Hajóút
Indulás:
Őszi szünet, csoportos hajóút magyar idegenvezetővel

Időpont: 2020. október 23 - 31. 8 nap/7 éj
Utazás: busz + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással**
Hajó: MSC Divina
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám:  20 fő

Az MSC Divina, a flotta 2012-ben átadott legújabb hajója az MSC Fantasia osztályának egy teljesen új szintjét képviseli.
A Sophia Loren ihlette MSC Divina egy teljesen új szemléletben hozza el Önnek a hajózás aranykorának minden eleganciáját és csillogását. A teret engedő, ultramodern értelmezésben pazar kényelem, a sport- és szabadidős tevékenységek hatalmas választéka és világszínvonalú szórakoztatás fogadja.
Az MSC Divina valódi kőből épített Piazza-jától a Broadway-méretű színházig, az elegáns, Swarovski kristályokkal díszített lépcsőházaktól az Infinity medence nyugalmáig, minden azért van, hogy elvarázsolja Önt.
Fedezze fel a rengeteg fejlesztést az MSC Aurea Spa wellness központban, a még tágasabb és exkluzívabb MSC Yacht Clubban. Válassza a 16007-es kabint a 16. szinten, melyet Sophia Loren számára és segítségével terveztek és díszítettek.
Hajózzon az MSC Divina fedélzetén úgy, mint még soha és fedezze fel a Mediterrán térség gyöngyszemeit egyszerűen istenien.

Útvonal:

Genova, Olaszország                -     18:00
Marseille, Franciaország    08:00     17:00
Barcelona, Spanyolország   08:00     18:00
Ibiza, Spanyolország          08:00     19:00
Tengeren                                 -     -
Nápoly, Olaszország           07:00     17:00
Livorno, Olaszország         09:00     19:30
Genoa, Olaszország           08:00     -

Milyen lesz az út?
Olaszországból a francia partokig, a katalán fővárostól a csodálatosan szép toszkán tájakig: ez a kirándulás a Földközi-tenger nyugati medencéjének színe-javát kínálja, bő egy hétbe sűrítve, sok-sok fakultatív program lehetőséggel, a nevéhez méltó módon fenséges MSC Divina fedélzetén! Tartson velünk, cserélje el a borongós őszi tájakat a mediterrán vidék szikrázó napsütésére és a kék tenger végtelen hullámaira.

Milyen utazóknak ajánljuk?
Az MSC Divina a Földközi-tenger nyugati medencéjének legszebb városaiban köt ki, ahol igen változatos fakultatív programlehetőségek közül válogathat. Egyes helyeken a varázslatos helyi környezet felfedezésére invitáljuk Önöket (pl. Ibiza), másutt kulturális, történelmi csemegékkel szolgálhatunk (pl. Barcelona). Más napokon kellemes barangolásra csábít a program egy-egy hangulatos francia, spanyol vagy olasz városba. A csoportot - a megadott feltételek alapján - magyar nyelvű idegenvezető kíséri, így biztosan nem marad le semmilyen érdekességről és fontos információról sem.

Mire számíthat a hajón?

Az MSC Divina egy Fantasia-osztályú hajó, melyet az olasz színésznő-legenda, Sophia Loren tiszteletére kereszteltek Divinának. A keresztség mellett a Sophia Loren a hajó egy részének tervezésében személyesen is részt - a csillogás és kényeztető luxus tehát garantált! A fedélzeten a „szokásos” programok (medencék, napozóterasz, spa, színház, kaszinó, stb) mellett olyan különlegességek várják, mint a „Végtelen medence” (különleges tervezésének köszönhetően olyan érzést nyújt, mintha a víz tükre a horizontot „súrolná”), vagy a Swarocski kristályokkal kirakott, káprázatos lépcső.

Program:
 
1. nap - Budapest, indulás
A csoport az esti órákban buszra száll Budapesten és útnak indul az olasz partok felé.

2. nap - Genova, érkezés
Délelőtt már a genovai kikötőbe érkeznek meg, ahol check-in majd a választott kabinok elfoglalása következik. Kezdje el a fenséges MSC Divina végtelen programkínálatának feltérképezését, miközben a kora esti órákban a hajó kifut a francia partok felé.

3. nap - Marseille
Rövid: Fakultatív program: barangolás két francia városban* · Hangulatos buszos utazás a Kennedy Corniche-on (Marseille)* · Barangolás a régi kikötőben (Marseille)* · Séta a Mazarin-negyedben (Aix-en-Provence)*

Leírás: Tartson velünk egy kellemes barangolásra, amely két elragadó francia városba vezeti el: Marseille-be és a közeli Aix-en-Provence-ba. A fakultatív* kirándulás Marseille-ben kezdődik, ahol a busz a csodálatos, tengerparton kanyargó Kennedy Corniche-on halad végig. A Földközi-tenger ostromló hullámait álló part menti sugárútról fantasztikus kilátás nyílik a tengerre valamint a szomszédos „Les Iles” szigetekre, melyek számtalan filmből, irodalmi alkotásból lehetnek ismerősek - köztük a Monte Cristo grófjából is.
A kirándulók első megállója a hegytetőn található Notre Dame de la Garde bazilika. A neobizánci stílusban épült templom maga is csodaszép, de innen fantasztikus fotókat „lőhet” az alant elterülő tengerről és a városról is. Majd a Palais Longchamps csodálatos parkjában barangolnak. A francia riviéra „fővárosában” az utolsó megálló a régi kikötő. A Vieux Port hangulatos környékét némi szabadidő keretében önállóan fedezhetik fel. A közeli kávézók és éttermek fantasztikus fogásokkal csábítanak, a szomszédos „Centre Bourse” piac pedig a shopping szerelmeseinek a Mekkája. Innen a busz az elragadó francia spa- és egyetemi városba, Aix-en-Provence-ba visz tovább. A történelmi negyed (Mazarin negyed) egykor a városi nemesség lakóhelye volt - ma pedig évszázados fák által szegélyezett, gyönyörű sugárút vezet át rajta. A csoport az eldugott terek hangulatos csodáit is felfedezi, köztük a négy delfines szökőkutat, majd a bő egy évezred kezenyomát magán viselő Szent Megváltozó Székesegyházhoz is ellátogatnak. Itt némi szabadidő eltöltésére is lesz lehetőség.

Fontos megjegyzés: Aix-en-Provence-ban meredek emelkedőkön kell felsétálni, valamint a marseille-i bazilika környékén lépcsőket is meg kell mászni. A kiránduláson nem vehetnek részt kerekesszékes utasaink. Mozgásukban korlátozott utasaink kérjük a fenti információkat mérlegeljék, és ezek fényében döntsenek a részvételről. A vallási jelentőségű helyszíneken konzervatív öltözet ajánlott. A részvételi díj az ebéd árát nem tartalmazza. Különleges események alkalmával a Notre Dame de la Garde és a Palais Longchamps park helyett a Marseilles Székesegyházat keresik fel a csoportok.

4. nap - Barcelona
Rövid: Antoni Gaudí építészete Barcelonában és környékén* · Colonia Güell* · Sagrada Família* · Tapas ebén El Born negyedben* · Casa Batlló* · Casa Mila*

Leírás: A világ egyik legszebb városának páratlan építészeti csodáit, Gaudí mesekönyvek lapjaira kívánkozó épületeit fedezheti fel ezen az egész napos (kb 7 órás), fakultatív* kiránduláson! A csoport a zseniális építész által életre keltett, egyedülálló víziókat látogatja sorra. Az első megálló a Barcelona közelében fekvő Santa Coloma de Cervelló. Itt található a Colonia Güell templom - a több épületből álló Colonia Güell részeként. A páratlan negyed. 19. Század végén élt Eusebi Güell iparmágnás támogatása révén épült meg. A templomból csak a kripta készült el teljes mértékben - ám így is gyönyörű látványt nyújt a ferdén álló oszlopokkal, különleges anyagokból készült, mozaikokkal díszített épület. Ez egyébként Gaudi egy ismert, de kevésbé felkapott munkája, így a környék a szokásos tömegjelenetek nélkül fedezhető fel. Ezt követően a csoport visszatér a katalán fővárosba, a Diagonal-on, a Barcelonát 45 fokban átszelő széles sugárúton keresztül. A cél Gaudí mai napig épülő remekműve, a Sagrada Família. Az idegenvezetőtől sok érdekességet megtudhat a bő egy évszázada épülő, fenséges katedrálisról. A csoport a Passeig de Gracia étteremben egy finom ebédet is elfogyaszt, majd az elegáns sugárút környékén sétálva fedezik fel. Ez idő alatt Gaudí olyan remekműveit tekintik meg, int a Casa Batlló és a Casa Mila. A kirándulást némi szabadidő zárja áll a Placa de Catalunya környékén - majd visszatérés a hajóra.

Megjegyzés: a kiránduláson mozgásukban korlátozott és kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt.

5. Nap - Ibiza
Rövid: Barangolás Ibizán* · Es Cubells* · Cala Conta öböl*

Leírás: Fedezze fel velünk Ibiza legszebb pontjait, ahol irigylésre méltó fotókat készíthet, és lenyűgözően szép természeti tájakban gyönyörködhet! A fakultatív* kirándulás (kb. 3 óra) az Es Cubells-nél kezdődik: az elragadóan szép, csöndes öböl a sziget déli részén fekszik - innen fantasztikus panoráma nyílik a végtelen tengerre és távolban fekvő Formentera szigetre. Innen a csoport a csodálatos Cala Conta öbölhöz kanyarodik, majd visszatérés a kikötőbe.

Megjegyzés: a kiránduláson kerekesszékes utasaink is részt vehetnek, de kérjük vegyék figyelembe, hogy az utazáson hosszabb távokat kell sétálni. A kerekesszékes utasaink egy fő fizető kísérővel együtt vehetnek részt a kiránduláson, aki segít a buszra történő le- és felszállásban, mivel a buszon nincs sem rámpa sem lift. A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie. Kerekesszékes utasainkat, amennyiben részt kívánnak venni az utazáson, arra kérjük, hogy keressék fel a fedélzeti “Shore Excursions’ Desk”-et, hogy a szükséges előkészületeket megtehessék. Cala Conta és Cala D’Hort köves, lejtős terület.

6. nap - Tengeri nap
A spanyol szigeteknek búcsút intve az MSC Divina hosszú utat tesz meg az olasz partokig - ezt a napot így Ön a gyönyörű kék tengeren töltheti. Barangolja be az úszó város még felfedezetlen pontjait. Kóstoljon új ízeket - a 6 étterem és 13 bár kínálatát egy hét alatt aligha lehet végig próbálni: rendeljen valamilyen egzotikus tálat vagy még egyet a kedvencéből! Ha még nem tette volna, mindenképpen próbálja ki: milyen érzés a tengereket szelve sportolni: különböző labdajátékok várják: tenisz, squash. Tegye próbára szerencséjét a Casino Venezianoban, vegyen részt egy feledhetetlen show-n a fedélzeti színházban, vagy nézze meg a legújabb kasszasikereket a 4D moziban. A gyerekeket tematikus szobák és életkoruknak megfelelő foglalkozások várják, miközben a szülők elmerülhetnek a díjnyertes Aurea Spa wellness részleg fantasztikus kínálatába. Ha úgy érzi, már mindent látott: egy koktéllal a kezében dőljön hátra valamelyik medence partján egy napozóágyban és élvezze, ahogy a szikrázó napsütésben a hajó méltóságteljesen szeli át a Földközi-tenger végtelen hullámait!

7. nap - Nápoly
Rövid: Kirándulás Nápoly környékén* · Amalfi: katedrális, kolostor* · Ravello: Villa Rufolo*

Leírás: Barangoljon a világ egyik legszebb tengerpartján egy egész napos kiránduláson, fedezze fel Nápolyt gyönyörű környékét! A fakultatív* program elején a csoport busszal az Amalfi partra indul, az azonos nevű városkába és a szomszédos faluba, Ravelloba. Mindegyik az UNESCO Világörökség része. A panorámás buszos út után Amalfiban némi szabadidő is rendelkezésre áll: megebédelhet és önállóan felfedezheti a környéket. A hangulatos városka mintha egyenesen a a tengerparton álló, ódon sziklákból nőtt volna ki. A 9. században épült, lenyűgöző katedrális kihagyhatatlan látványosság, akárcsak a 13. századból ránk maradt kolostor. A tengerparton kellemes sétát tehet, megihat egy frissítő koktélt - a környéken készülő limoncello-t mindenképpen érdemes kipróbálni! Majd irány Ravello, ahol a csodálatos természeti környezet és páratlan történelmi örökség várja - egyes épületek története egészen az időszámításunk előtti korokba nyúlik vissza! Az úticél a lenyűgöző Villa Rufolo. A 13. századi épületet másfél évszázada alaposan átalakították, azóta művészek, zenészek, költők kedvelt helye. Boccaccio és Richard Wagner is ihletet merített itt. A kellemes barangolás után visszatérés Nápolyba a kikötőbe.
Megjegyzés: Kerekesszékes utasaink számára a Villa Rufolo felkeresése a fő teraszra korlátozódik (a helyszín kb. 60 százaléka), mivel a felső szintet csak lépcsőn át lehet megközelíteni. A kerekesszékes utasaink egy fő fizető kísérővel együtt vehetnek részt a kiránduláson, aki segít a buszra történő le- és felszállásban, mivel a buszon nincs sem rámpa sem lift. A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie. Kerekesszékes utasainkat, amennyiben részt kívánnak venni az utazáson, arra kérjük, hogy keressék fel a fedélzeti “Shore Excursions’ Desk”-et, hogy a szükséges előkészületeket megtehessék.

8. nap - Livorno
Rövid: Utazás a toszkán tájakon* · Séta Siena városában* · Gimignano felfedezése*

Leírás: Tartson velünk a meseszép toszkán tájakon át, gyönyörködjön az olasz vidék ezernyi szépségében ezen a fakultatív* kiránduláson! Első úticél Siena, a világhírű, városfallal körülvett település, melyet mintegy két órányi buszos utazással érnek el a kirándulók. A várost gyalogszerrel barangolják be. Olyan nevezetességek kerülnek terítékre, minta a St. Domenico bazilika, a fekete és fehér márványból épült katedrális, a Piazza del Campo valamint a gyönyörű Városháza épület. A látogatás végén rövid szabadidő eltöltésére is lehetőség nyílik, ekkor lesz lehetőség közelebbről is tanulmányozni az olasz konyha helyi remekeit is... A következő úticél San Gimignano városka. A csoport ide egy órás, buszos utazást követően érkezik meg, amely alatt ismét a meseszép Toszkána fantasztikus tájaiban gyönyörködhet. A dombon épült, középkori település története kezdetén kifejezetten vagyonos városnak minősült. Ezt segítette, hogy egy zarándokútvonal mentén feküdt és így kereskedők is gyakran megfordultak falai között. Ennek az évszázadokkal ezelőtt volt jólétnek a nyomai a mai napig látszanak a megerősített falakon és őrtornyokban (utóbbiról vette ismert becenevét „a tornyok városa”). A szűk sikátorokat, hangulatos, macskaköves tereket önállóan fedezheti fel, majd a busz a kikötőbe visz vissza.

Fontos megjegyzés: A vallási jelentőségű helyszíneken konzervatív öltözet ajánlott. A kiránduláson mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt.

9. nap - Genova, útban haza
Az MSC Divina a reggeli órákban érkezik meg Genovába, a kabinok és a hajó elhagyását követően a csoport már délelőtt elindul busszal Budapest felé. Bízunk abban, hogy ez a varázslatos utazás az Ön számára is feledhetetlen élményekkel zárul, és reméljük, hogy rövidesen ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel utasainak a körében üdvözölhetjük majd!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.

**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

A részvételi díj tartalmazza:

  • kiutazás költségét,
  • elhelyezést a választott kabinkategóriában,
  • teljes ellátást a hajón**,
  • magyar nyelvű idegenvezetést.
Külön fizetendők:
  • adók és illetékek,
  • kötelező borravaló(10 EUR/fő/éj)

Fakultatív programok:
  • Marseilles: 82 EUR/fő
  • Barcelona: 139 EUR/fő
  • Ibiza: 39 EUR/fő
  • Nápoly: 79 EUR/fő
  • Livorno:65 EUR/fő

Választható opciók:

  • utas és útlemondási biztosítás   
  • Easy italcsomag:203 EUR/fő
  • Premium italcsomag: 273 EUR/fő
  • Premium + italcsomag: 385 EUR/fő
  • Alk.mentes italcsomag: 133 EUR/fő
(ch)


Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/


Érintett desztinációk:

Hajóutak


Térség: Földközi-tengeri hajóutak


Város: Nyugat-Mediterrán hajóutak


Hajóutak


Térség: Földközi-tengeri hajóutak


Város: Nyugat-Mediterrán hajóutak


Válogasson útjaink közt téma szerint!