+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Indián nyár csoportos hajóút, magyar...

Hajóutak, Földközi-tengeri hajóutak

Szállás típus: Hajó kabin
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: busz+hajó
Időtartam:
Típus: Hajóút
Indulás:
Indián nyár csoportos hajóút, magyar idegenvezetővel
50 EUR/fő előfoglalási kedvezménnyel

Időpont: 2020. szeptember 10-18. 9 nap/7 éj
Utazás: busz + hajó
Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással*
Min. létszám: 20 fő
Hajó: Costa Pacifica

2009 júniusától várja Önt a Costa lenyűgöző, harmonikus stílusú hajója. A zene ihlette színes fedélzetbelsőket hangjegyek díszítik, melyek meghatározzák a fedélzeten uralkodó hangulatot.
A hajó szépségének titka a különböző stílusok megjelenítésében rejlik. Belső kialakítása ötvözi mindazokat az elemeket, amelyek korábbi hajókon – a Costa Serenán, Costa Magicán és Costa Fortunán – a legjobbnak bizonyultak. Az eredmény az építészeti stílusok olyan elegye, amely egyedülállóan látványos és egyben kellemes hangulatot is teremt.
A Costa Pacifica fedélzetén számos kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget talál. A végeláthatatlan izgalmakról Forma-1 szimulátor, látványos, üvegtetős külső fedélzet, éjszakai mozi és egyedülálló, kivételes hangminőségre képes technológiával büszkélkedő színház gondoskodik.
A varázslatos hangulatú Samsara Spa a Costa Pacifica fedélzetén is a teljes kikapcsolódás élményével és különleges keleti rituálékkal várja vendégeit.

Útvonal:

Genova, Olaszország                           -     17:00
Barcelona, Spanyolország            13:30     21:00
Palma De Mallorca,Spanyolország 08:00     18:00
Tengeren                                          -     -
La Valletta, Málta                        07:00     15:00
Cagliari, Olaszország                   09:30     18:00
Civitavecchia, Olaszország          08:00     19:00
Genova, Olaszország                     08:00     -

Hajóút részletes programleírás
 
Milyen lesz az út?
Erre az utazásra örökké emlékezni fog! Tartson velünk Genovába, ahol az impozáns Costa Pacifica gondjaira bízzuk, hogy hét éjszaka alatt bebarangolja a Földközi-tenger nyugati medencéjét - Rómától Barcelonáig, Észak-Olaszországtól Máltáig. A kikötőkben csodálatos programok várják, a Costa Pacifica fenséges fedélzetén pedig szórakozás és önfeledt kikapcsolódás várja az utasokat. Tengerre fel!

Milyen utazóknak ajánljuk?
Egy utazás - három ország - hat álomszép mediterrán város. Ezt az utat mindenki élvezni fogja! A fedélzeten változatos programlehetőségek várják: relax programoktól a bulizós pörgésig: napozzon egy medence partján, kérjen egy kényeztető masszázst vagy vesse bele magát az éjszakába és táncoljon hajnalig! A gyerekeket nekik szóló, tematikus szobák várják a Costa gyönyörű hajóján, mely a cég igazi büszkesége. A kikötőkben pedig csatlakozzon fakultatív kirándulásainkhoz, és ismerje meg a mediterrán városok lenyűgöző szépségét és gazdag történelmi hagyományait.

Mire számíthat a hajón?
Zene, művészet és mediterrán életérzés: mindez eggyé olvad a Pacifica fedélzetén, amelyet csodálatos harmóniában terveztek meg. Az impozáns tengerjárót úgy alkották meg, hogy test és lélek számára egyaránt felüdítő élményt nyújtson. A fedélzeten található több száz eredeti műalkotás és több ezer nyomat valóban minőségi, exkluzív környezetet teremt az utazók számára.
A programlehetőségek tárháza szinte végtelen: fantasztikus konyha (5 étterem/13 bár), háromszintes színházterem, diszkó, mozi és kaszinó mellett a fiatalabb korosztályokat tematikus szobák (pl. tinizóna) és fedélzeti aquapark is várja. A medencék és vízi csúszdák mellett a sportok szerelmesei különböző sportpályákat valamint az edzőtermet (Technogym gépekkel) is használhatják.

Program:
 
1. nap
Az esti órákban a csoport Budapesten buszra száll: irány Genova, ahol a kikötőben a Costa Pacifica várja egy mesés utazásra!

2. nap - Érkezés Genova kikötőbe
A csoport a délelőtti órákban érkezik meg Észak-Olaszországba. Becsekkolás majd a választott kabinok elfoglalását követően néhány órát még a kikötőben tölt el a hajó - Ön pedig már ekkor belevetheti magát a Costa Pacifica tengernyi programlehetőségének feltérképezésébe. Vacsora és szállás a hajón!

3. nap - Barcelona
Rövid: Városnézős-kulturális program* · Monjuic-hegy* · Diagonal és a La Sagrada Família* · Gótikus negyed* · Poble Espanyol szabadtéri múzeum*

Leírás: Tartson velünk egy kellemes, fél napos barangolásra a világ egyik legszebb városában, ahol egymást érik a látnivalók! A fakultatív programon a katalán főváros legszebb, legismertebb nevezetességei kerülnek terítékre, és megismerheti Barcelona gyönyörű természeti adottságait, páratlan történelmét és lélegzetelállító, világhírű épületeit!
A kikötő után az első megálló a Montjuic hegy, amely közel 200 méteres magasságával az egész város fölé tornyosul. Innen csodálatos panoráma nyílik Barcelonára - egy-két fotót szinte kötelező elkattintani! Majd a belvároson át Antoni Gaudí máig befejezetlen - de folyamatosan épülő - mesterműve, a La Sagrada Família templomhoz indul a csoport. A neogótikus stílusban épülő bazilikát kívülről tekintik meg. A közeli gótikus negyedet (Barrio Gótico) pedig gyalogosan is bebarangolják a kirándulók. Európa egyik legszebb, középkori városrészének szűk sikátoraiban igazi időutazásra indulhat. A sok látnivalói közül is kiemelkedik a székesegyház, amely egy ősi, római bazilika alapjaira épült (megtekintés csak kívülről).
Az utolsó megálló a Montjuic-hegyen található Poble Espanyol szabadtéri múzeum. Az 1929-es Világkiállításra épült intézmény az ország kulturális és építészeti sokszínűségét tárja a látogatók elő: faluként kialakított múzeumban Spanyolország különböző tájainak építészeti hagyományait mutatják be 117 épületen, utcákon és tereken keresztül.

Megjegyzés: vallási ünnep esetén a székesegyházat csak kívülről tekintik meg a kirándulók. A kiránduláson mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt.

4. nap - Palma de Mallorca
Rövid: Városnéző kirándulás, családok számára is ajánlott* · Serra de Tramuntana* · Valldemossa* · Spanyol falu* · Palma de Mallorca óvárosa*

Leírás: A varázslatos Mallorca a híres strandjain kívül is számtalan izgalmas programot kínál az ide látogatók számára. Tartson velünk fakultatív* kirándulásunkon, és fedezze fel az elbűvölő Serra de Tramuntana hegyet és annak környékét - ahonnan tündérmesékbe illő, pazar látvány nyílik Palma de Mallorcára és a szigetet körül ölelő, kék tengerre. A kirándulók a kikötőből buszokkal utaznak az UNESCO Világörökség részévé választott Serra de Tramuntanához. A völgyekben megbúvó, misztikus települések látványa és fantasztikus panoráma várja itt a csoportot. Majd Valldemossa városában némi szabadidő eltöltésére is lehetőség van: a macskaköves sikátorokban bolyongva ódon templomokra is bukkanhat. Az aprócska boltokba betérve pedig a helyi mesteremberek által készített, híres mallorcai gyöngyutánzatokból is vásárolhat.
A séta után újra buszra szállnak a kirándulók: irány a tengerparti Új Spanyol Falu! Itt egy helyen csodálhatja meg a spanyol falvak egyedülálló építészeti stílusát - a nem régiben felújított létesítmény régi pompájában várja a látogatókat. Északtól délig, nyugattól keletig összegyűjtötték a spanyol építészet ikonikus remekműveit az Alhambrától Toledo jellegzetes utcáiig. Tökéletes hely egy kis csavargáshoz! Végül pedig Palma de Mallorcán élvezhet némi szabadidős programot: felfedezheti a csodálatos belvárosi részt de a boltok kínálatát is feltérképezheti, majd visszatérés a hajóra.

5. nap - Tengeri nap
A máltai partok felé a Costa Pacifica ezen a napon nem köt ki - így Ön egész nap élvezheti a tengert, a napsütést és kedvére válogathat a fedélzeti programlehetőségek közül! A Földközi-tenger hűs hullámait szelve a víz nem csak a hajót veszi körül, de a fedélzeten is számtalan vizes program várja! Háborítatlan napozásért irány az olaszos hangulatú napozóterasz, míg a varázslatos aquapark csúzdákkal csábít egy kis suhanásra, vagy ússzon egyet a gyönyörű kültéri medencében...
De nem csak csobbanni lehet, sőt! Ha más fajta kikapcsolódást keres, a 4D moziban mindig várja Önt egy igazi kasszasiker. Esténként a Stardust színház háromszintes nézőterére foglalhat jegyet, ahol fergeteges produkciókkal szórakoztatják a közönséget! A zene szerelmesi örömmel vehetik, hogy korszerű zenestúdióban akár saját nyaralásuk témadalát is megkomponálhatják - szakértő technikusok segítségével. Az éjszakai órákban - egészen kora hajnalig - a diszkó várja a táncolni vágyó párokat.

6. nap - La Valetta
Rövid: Kulturális kirándulás* · Barakka kert* · Nagymesterek Palotája* · Régészeti múzeum* · Történelmi negyed*

Leírás: Ismerje meg Málta lenyűgöző fővárosát fakultatív* programunkon, amely La Valletta művészeti, történelmi és kulturális örökségét tárja fel. A kikötőből egyenesen az „erőd városba” vezet az út, melyet a helyiek által gyakran emlegetett szállóige szerint „úriemberek építettek úriembereknek”. Az első megálló a 18. században épült Barrakka kert, ahonnan fantasztikus rálátás nyílik Málta természetes Nagy-öblére - valamint a környező városokra is. Nem érdemes a fényképezőgépet a fedélzeten felejteni!
Innen a Szent János-társkatedrális felé veszik az irányt. A templomot (melyet a csoport kívülről tekint meg) a Máltai lovagok építettek a 16. század derekán. A következő megálló a Nagymesterek Palotája, mely egykor a Máltai Szent János Katonai és Ispotályos Rendnek nagymestereinek rezidenciája volt. Ma a máltai államfő székhelye ez az erődítményszerű épület.
A kirándulás a Nemzeti Régészeti Múzeumban ér véget, ahol egészen a történelem előtti időkbe repülhet vissza, és a föníciai, görög és római kor emlékeit is megismerheti. A hajóra való visszatérés előtt a város központjában némi szabadidő eltöltésére is lesz lehetőség.

Fontos megjegyzés: parlamenti események alkalmával az Elnöki Palota helyett a Hadtörténeti Palotához látogat el a csoport, vagy hosszabb időt tölt a Régészeti Múzeumban. Visszatérőben a buszok nem állhatnak meg közvetlenül a hajóknál, csak az utasterminál bejáratánál.

7. nap - Cagliari
Rövid: Kellemes barangolás San Pietro szigetén és Carloforte utcáin* · Vesme kikötő* · San Pietro sziget* · Carloforte: óváros, sikátorok, tengerpart*

Leírás: Tartson velünk egy egésznapos (kb. 8 óra), könnyed barangolásra! A fakultatív* kirándulás San Pietro gyönyörű szigetére kalauzol el, ahol csodálatos természeti környezet várja, majd Carloforte városában azt is felfedezheti: hogyan tudták a régi hagyományokat az itt élők a modern korba átmenteni. A csoport első megállója Cagliari, ahol másfél órán át haladnak a Cixerri-síkság termékeny és zöldellő tájain keresztül. Az úti cél Vesme kikötő, ahonnan komppal utaznak San Pietro szigetére. A mintegy 40 perces utazást követően Carlofortében kötnek ki - az olasz mértékkel mérve „fiatal”, alig 250 éves település lakói a mai napig jellegzetes ligur tájszólással beszélik a nyelvet. Az éttermekben pedig érezhető a közeli tunéziai konyha jellegzetes ízvilága - ez is arra emlékeztet, hogy a település alapítói Tabarka-szigetéről érkeztek ide. Az óvárosi rész lenyűgöző, a tengerpart pedig egyenesen varázslatos: a környéket némi szabadidős program keretében önállóan fedezhetik fel.
A csoport a megbeszélt időben találkozik, hogy a Vesme kikötőn keresztül visszatérjenek Cagliarira.

8. nap - Civitavecchia
Rövid: Egész napos kirándulás Rómában* · Colosseum* · Trevi szökőkút* · Pantheon* · Piazza Navona* · Szent Péter tér és Szent Péter bazilika*

Leírás: A Colosseumtól a Trevi szökőkútig, az antik világ egyik legszebb állapotban fennmaradt templomától (Pantheon) a Szent Péter Bazilikáig: az Örökváros lenyűgöző történelmi, művészeti örökségét fedezheti fel fakultatív* kirándulásunkon! A kiránduláson buszos városnézés mellett több nevezetességet sétálva is megismerhetnek. Az első megálló rögtön a város egyik legnevezetesebb pontjára esik. Ez a Colosseum, a Flavius császári dinasztia által emelt, monumentális épületet kívülről tekinti meg a csoport. Majd gyalogszerrel folytatódik az út a Trevi szökőkúthoz. A filmekből és regényekből is ismert, lenyűgöző, barokk látványosságnál szinte kötelező program két pénzérmét dobni a kútba: egyet azért, hogy visszatérjen még Rómába - egyet pedig saját kívánsága teljesüléséért...
A következő megálló a Pantheon, az antik világ egyik legszebb állapotban fennmaradt emléke. A Hadrianus császár által emelt templomban egykoron az ókori Róma lakói minden általuk ismert istenséget tiszteltek - később a kereszténység a maga képére formálta a monumentális épületet. Majd irány a Piazza Navona: a város történelmi központjának egyik tere, melyet három barokk szökőkút díszit. Itt rövid szabadidős program keretében megebédelhetnek a kirándulók.
A délutáni programot teljes egészében a kirándulás legfontosabb állomásánál, a Szent Péter téren és az apostol nevét viselő Bazilikánál töltik el. Ez utóbbi Vatikán állam szimbóluma, melyet Szent Péter sírja fölé emelték. Belsejét felbecsülhetetlen értékű művészeti kincsek garmadája tarkítja, köztük a Pieta, Michelangelo lenyűgöző márványszobra. A barangolás után buszokkal térnek vissza a kikötőbe.

Megjegyzés: a kirándulás piknik kosaras ebédet tartalmaz, melyet a hajó személyzete választ ki. A buszos út Rómába mintegy másfél órát vesz igénybe. Kényelmes cipő viselete ajánlott. A kirándulás egyik részén mintegy 2 és fél órát kell sétálni, ezért a programon való részvétel mozgásukban korlátozott utasaink számára nem ajánlott. Ezen a kiránduláson csak korlátozott számban állnak rendelkezésre férőhelyek, ezért érdemes időben lefoglalni. Bizonyos látványosságoknál bevezetett, új biztonsági szabályok miatt hosszú sorban állásra kell felkészülni. A pápai audiencia miatt szerda reggelenként a Szent Péter Bazilika zárva tarthat. Egyes ünnepi események alkalmával a Bazilikába történő bejutás különösen hosszú időt vehet igénybe, és a környező tér is túlzsúfolt lehet.

9. nap - Genova
A Costa Pacifica Genovában köt ki. A kabinok és a hajó elhagyását követően a busz már a délelőtti órákban elindul Budapest irányába.
    
A részvételi díj tartalmazza:
  • kiutazás költségét
  • elhelyezést a választott kabinkategóriában
  • teljes ellátást a hajón** korlátozott italfogyasztással
  • magyar nyelvű idegenvezetést

**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

A részvételi díj nem tartalmazza:
  • adók és illetékek 200 EUR/fő
  • kötelező borravaló kb. 10 EUR / fő / éj
  • bbp- és sztornó biztosítás
  • fakultatív programok*
  • italcsomagok
Fakultatív programok:

  • Barcelona: 55 EUR/fő    
  • Mallorca: 40 EUR/fő   
  • Valletta: 45 EUR/fő   
  • Cagliari: 70 EUR/fő   
  • Civitavecchia: 75 EUR/fő   
Választható felárak:

  • Pranzo & Crena italcsomag: 115 EUR/fő   
  • Brindiamo italcsomag: 175 EUR/fő   
  • Piu gusto: 196 EUR/fő           

(cht)



Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/


Érintett desztinációk:

Hajóutak


Térség: Földközi-tengeri hajóutak


Város: Nyugat-Mediterrán hajóutak


Válogasson útjaink közt téma szerint!