+36 26 560 043
Utazás módja
Ország
Dátum
Utazás módja
Térség
Hajótársaság
Hajó
Dátum
Rugalmasság
Utazás időtartama
Ár (tól-ig)

Grúzia és Örményország körutazás (Repülövel)

Grúzia, Körutazás Grúziában

Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Körutazás
Indulás:

Grúzia és Örményország

Info:

[r]repülővel, közvetlen menetrend szerinti Wizz Air járattal

3*-os szállodákban, kétágyas szobákban

félpanzió

1. Az ősi alapokon nyugvó, nagyon jó állapotban megmaradt grúz és örmény templomok egy letűnt világ hangulatát idézik.

2. A körutazás 9 nap alatt 8 darab UNESCO világörökségi helyszínt keres fel, emellett a természeti látnivalók sem elhanyagolhatók, a Szeván-tó vagy a Kaukázus hegycsúcsai minden évszakban elragadók.

3. A program egyben egy gasztronómiai túra, a grúz ételek és italok igazán kitűnőek és méltán világhírűek.

A körutazás 8 UNESCO Világörökségi helyszínt keres fel.

Gasztronómiai élmények.

Magyar nyelvű idegenvezetéssel.

Garantált indulás az összes, katalógusban meghirdetett időpontban.


Utazás a Kaukázusba

 

Utazás Oroszországba

Leiras:

1. nap: Budapest - Kutaisi

Utazás Budapestről közvetlen menetrend szerinti járattal az esti órákban.

2. nap: Kutaisi - Gori - Tbiliszi

Érkezés Kutaisibe a hajnali órákban. Kutaisi Grúzia 2. legnagyobb jelentőséggel bíró városa (200 000 fő lakos), mely már a Kr. előtti VI. században is lakott volt, majd 150 éven keresztül az ország fővárosa. Érkezés után indulás Sztálin szülővárosába, Goriba, ahol múzeummá alakított lakóházát tekintjük meg, illetve elfogyasztunk egy reggelit is. A fővárosba, Tbiliszibe érve megkezdjük a városnézést. A város és környéke már az i.e. IV. évezredtől lakott. A legkorábbi írásos említés az i. sz. IV. századból származik. Jelenlegi arcát mutatva harmóniában fér el egymás mellett az ősi és a modern városrész, kicsit európai, mégis kicsit keleties, ahol szépen felújított sétálóutcák és éttermek csalogatják a látogatókat. Tbiliszi utcáin sétálgatva bepillantást nyerhetünk a város történetébe, miközben felfedezhetjük az egyházi és a világi építészet műalkotásait. A városnézést az óvárossal kezdjük, ahol a szűk kis utcákban lépten-nyomon gyakran ősi időkből származó látnivalókba botlunk: Narikala erőd, Szentháromság templom, Szioni Székesegyház (VI-VII sz.), Ancsiszkáti templom (VI. sz.). Szállás Tbilisziben.

Tervezett szálloda májusban és júniusban: KMM Hotel

Tervezett szálloda szeptemberben és októberben: Urban Boutique hotel

3. nap: Tbiliszi - Mtcheta - grúz hadiút és a Kaukázus

Reggeli után először felkeressük Mtcheta-t, Grúzia ősi fővárosát és vallási központját. Megtekintjük a Jvari székesegyház-kolostort (VI. sz.) és a Szvetichoveli Székesegyházat (IX. sz.), melyek az UNESCO Világörökség részei. A Szvetichoveli Székesegyház a grúz ortodox egyház központja és az ország második legnagyobb egyházi épülete. Innen kirándulásunk az úgynevezett ,,Grúz hadiúton" vezet tovább, amely a Kaukázus 2-5.000 méteres hegyei között található. Az út Örményországot és Grúziát kapcsolja össze Oroszországgal. Szépségét számos irodalmi műben leírták, sok, Kaukázusban szolgált orosz írót és költőt megihletett a látványa. Az odafelé vezető úton felkeressük az Ananuri erőd- és templomkomplexumot, amely a XVII. századból származik. A létesítmény közel áll ahhoz, hogy felkerüljön az UNESCO világörökségi listájára. A komplexum csodálatos helyen, az Aragvi folyó partján fekszik, és a történelme folyamán számos csata helyszíne volt. Rövid pihenő a gudauri sícentrumban, majd Kazbegibe érkezünk, ahol négykerék meghajtású terepjárókba szállunk, melyekkel gyönyörű völgyeken és erdőkön keresztül egészen 2.170 méterig jutunk fel. Utunk végcélja a Gergeti Szentháromság templom (XIV. sz.), ahonnan lenyűgöző látvány tárul elénk a Kazbegi 5.047 méter magas csúcsaira. Visszautazás Tbiliszibe. A vacsoráink során (félpanziót igyényelt utasaink részére) felülmúlhatatlanok a grúz friss zöldségek és fűszerek, a különböző tészta ételek, sajtok, saslikok és természetesen a grúz vörös borok. Néhány tipikus grúz étel: harcso (grúz leves), hinkali (húsos tészta), hacsapuri (lángos-féle), kazinaki (mézes, magvas édesség). A grúz borok feltehetően a történelem legrégebbi borai, állítólag a bortermelés eredete a mai Grúziából származik. Az ősi borkészítési eljárás nagyjából az alábbi: a szőlő kipréselt levét méhviasszal lezárt agyagedényekben, grúzul kvevrikben a földbe ásták, hogy ott állandó, alacsony hőmérsékleten végbemenjen az erjedés. Szállás Tbilisziben.

4. nap: Haghpat - Goshavank - Dilijan - Sevan-tó - Jereván

A reggelit követően utazás az örmény határ felé. A határon átkelve elköszönünk a grúz idegenvezetőnktől és átszállunk egy másik buszra, mellyel Örményországban folytatjuk utunkat. Első úti célunk a Haghpat apátság. Ez a komplexum, mely a középkori örmény építészet csodája, szintén felkerült az UNESCO Világörökségek listájára. A komplexum területén számos kacskár kereszt található, melyek a középkori örmény keresztény művészet gyöngyszemei. Ezen díszesen faragott sírkövek az UNESCO Szellemi Kulturális Világörökségi listáján szerepelnek. Következő megállónk a XII. századból származó Goshavank kolostora, majd Dilijan városát érintve megérkezünk a világ egyik legnagyobb magashegyi tavához, a hegyekkel gyönyörűen határolt Sevan-tóhoz. A tó mellett fekvő Sevanavank komplexumot keressük fel, melyet a IX. században alapítottak és két épületével a félsziget ékessége. Késő esti érkezés Jerevánba, szállás Jerevánban.

Tervezett szálloda: Silachi Hotel

5. nap Jereván - Geghard - Garni

Délelőtt városnézés Jerevánban, melynek során felkeressük: Örményország anyja emlékmű, Matenadaran, Cascade komplexum, Köztársaság tér, örmény genocídium emlékhelye. Később utazás az UNESCO Világörökség részéhez tartozó, csodálatos természeti környezetben fekvő, nagyrészt sziklába vájt Geghard apátsághoz. Az építmény bejárata három oldalról magas falakkal körülkerített, míg negyedik oldalról a hegy védi. A kápolnák és lakóhelyiségek között egy forrás is megbújik. Továbbutazás a Garniban lévő hellén-pogány templomhoz. A monumentális építmény festőien szemlélteti az ókori örmény építészetet. A kereszténység kihirdetése után a templom nyári rezidenciaként üzemelt. Ezen az estén a vacsorát igazi örmény folklór műsor is színesíti. Szállás Jerevánban.

Tervezett szálloda: Silachi Hotel

6. nap: Khor Virap - Ecsmiadzin - Zvartnotsz - Jereván

Reggel utazás Khor Virap kolostorához, mely magába foglalja Világosító Szent Gergely tömlöcét is, ahol sokáig raboskodott. Továbbutazunk az Örmény Apostoli Egyház központjába, Ecsmiadzinbe. A Szt. Hripszime templom és a katedrális megtekintése, melyek Örményország legősibb keresztény templomai. A katedrális alapjait a IV. században tették le, 2000-től a Világörökség része. Ezt követően megállunk Zvartnotsz templomának romjainál, mely a VII. században épült és szintén az UNESCO Világörökség részét képzi. A székesegyház közel 300 évig állt, majd bár egy hatalmas földrengés elpusztította, ennek ellenére mégis fenséges látványt nyújt, háttérben az Ararat csúcsaival. Hazaúton elvegyülünk a helyi gyümölcspiac forgatagában. Szállás Jerevánban.

Tervezett szálloda: Silachi Hotel

7. nap: Khertvisi - Vardzia

A reggeli után utazás a grúz határhoz, ahol ismét autóbuszt váltunk. Elsőként Khertvisi várerődöt keressük fel. A vár helyén lévő legkorábbi építmény a Kr. e. II. században emelték, a templomot az i.sz. I. században alapították, míg a vár falait a XIV. században emelték. A vár csodálatos környezetben, egy szűk kanyon mellett található hegy tetején áll. Majd ellátogatunk Vardzia barlangvárosához. A lélegzetelállító kolostor létesítményeinek a kivésését a XII. század második felében kezdték el. Mind Khertvisi várerőd és Vardzia barlangvárosa az UNESCO Világörökség várólistáján szerepel. Szállás Akhaltsikhe-ben.

Tervezett szálloda: Lomsia Hotel

8. nap: Borjomi Nemzeti Park - Kutaisi

A mai napon utunk elsőként a Borjomi Nemzeti Parkba vezet, mely Európa egyik legnagyobb természetvédelmi területe. A park leghíresebb ,,terméke" a Borjomi ásványvíz, melyet meg is kóstolhatunk. Kutaisibe érkezésünk után meglátogatjuk a Bagrati katedrálist és a Gelati kolostort, melyek a Világörökség részei. Szállás Kutaisiben.

Tervezett szálloda: Argo Boutique Hotel

9. nap: Kutaisi - Budapest

Kora hajnali kijelentkezés a szállodából, majd utazás Budapestre közvetlen menetrend szerinti járattal, érkezés a reggeli órákban.

 

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:

  • Jvari székesegyház
  • Szvetichoveli Székesegyház
  • Haghpat apátság
  • Zvartnotsz romjai
  • Ecsmiadzin katedrálisa és templomai
  • Geghard apátság
  • Gelati kolostor
  • Bagrati katedrális

Programok:

Ehhez a programhoz nem tartozik fakultatív program.

További információk:

Előleg

Wizz Air-rel közlekedő csoportos programjaink esetében előlegként fizetendő: 
a repülőjegy díja, a részvételi díj 10%-a és az útlemondási (storno) biztosítás.

 

Repülőjegy - utazás Wizz Air járattal

Az utazáshoz a repülőjegyet a Wizz Air légitársaságtól vásároljuk. A programoknál feltüntetett repülőjegy árak tájékoztató jellegűek, a pontos ár a csoport minimum létszámának elérésekor válik véglegessé. A repülőjegyeket a minimális létszám elérésekor az aktuális árakon állítjuk ki, erről minden addig jelentkezett utasunkat tájékoztatjuk, illetve a beleegyezését kérjük. A repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók és nem visszatéríthetők.

Utasaink a fedélzetre ingyenesen személyenként 1 darab kézipoggyászt vihetnek fel, mely max. 10 kg súlyú lehet és max. 40 x 30 x 20 cm nagyságú. A kézipoggyászon felül feladható az előzetesen megrendelt és kifizetett max. 10 kg-os, vagy 20 kg-os vagy max. 32 kg-os bőrönd is. A feladandó bőrönd mérete max. 149 × 119 × 171 cm nagyságú lehet.

Wizz Priority
Ha az utasok Wizz Priority szolgáltatást vásárolnak, akkor a fedélzetre magukkal vihetik az ingyenes kézipoggyászt (maximális mérete: 40 × 30 × 20 cm), illetve egy nagyméretű kézipoggyászt (maximális mérete: 55 × 40 × 23 cm) is. Mindkét táskát garantáltan felvihetik az utastérbe, amennyiben a működési korlátozások ezt lehetővé teszik.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy ha csak kézipoggyásszal kívánnak utazni, akkor a fedélzetre folyadékot (tusfürdő, víz, parfüm, stb.) csak az alábbiak szerint vihetnek magukkal. A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.

Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

Üléshely foglalás
A Wizz Air szabályzata szerint megfelelő díj ellenében az utasok előzetesen ülőhelyet választhatnak. Ha nem foglalunk előre ülőhelyet, akkor a Wizz Air véletlenszerűen osztja ki az üléshelyeket, ezáltal az együtt utazók nem biztos, hogy egymás mellé kerülnek. (Ez nem vonatkozik a hosszú lábhely ülőhelyre valamint az első sorokra! Annak külön, magasabb díja van.)

 

Várható menetrend (változhat):

Légitársaság: WizzAir
Oda út: Budapest - Kutaisi 23:55 - 04:55 (érkezés másnap)
Haza út: Kutaisi - Budapest 05:40 - 06:50

 

Úti okmány

Az utazáson a hazaút dátumáig érvényes útlevéllel lehet részt venni. 

 

A csoport indításához szükséges minimum létszám: 20 fő

További információk 2:

Mison Andrea

Bölcsész tanár - közgazdász, idegenforgalmi vállalkozási szakértő

Az utazás iránti szeretetemet nagyapámnak köszönhetem, aki a diavetítéseivel minden este más és más városba utaztatott minket... Akkor még híres régésznek készültem. A két tannyelvű gimnázium szintén garancia volt a kötelező külföldi utakra. Az egyetemista-hátizsákos világjáró kalandok alatt döntöttem el: meg kell ismernem minél több kultúrát, ahol térd alatt piszok van. Az újabb és újabb civilizációk felfedezése a hobbimmá, majd szakmámmá vált, a diplomaosztó ünnepség helyett már Burmában idegenvezettem. A latin országok és Ázsia lett a szenvedélyem.  A tanítás, tolmácsolás és az idegenvezetés mellett az anyaszerepet sem hanyagolom el.  A közel 25 év szakmai tapasztalat sokat segít abban, hogyan adjam tovább a világ általam fontosnak tartott jelenségeit. Szerencsésnek mondhatom magam: a hobbim a munkámmá vált. 

Zsurek Andrea

Számomra minden utazás egy jól szervezett, biztonságos kaland, melynek során az eddig csak filmekből, könyvekből és más forrásokból szerzett ismeretek valósággá válnak. Az idegen nyelvek, történelem, földrajz, művészet- és kultúrtörténet szeretete, valamint a magánemberként tett utazásaim, kisebb kitérők után az idegenvezetői pályára terelt. Nagy felelősség egy csoport vezetése idegen földön, mindamellett nagyszerű megtapasztalni azt is, hogyan válnak az induláskor még egymásnak idegen utasok az utazás végére akár baráti csoporttá. Idegenvezetőként bemutatni egy ország vagy tájegység lakóit, azok történetét, kultúráját, tájait, számomra nem csak egy munka, de szenvedélyes hivatás melyet, remélem  még hosszú ideig folytathatok.

Ismerje meg Grúziát

 

Találatok - /

Indulás

Időtartam

Szobatípus

Ár

 

 

Adat / lap
/

Az ár tartalmazza:
a szállásokat félpanziós ellátássala megadott programokata szükséges transzfereket légkondicionált autóbusszala magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
Wizz Air repülőjegyet illetékkel, mely tartalmazza személyenként 1 db max. 10 kg max. 40 x 30 x 20 cm kézipoggyász díját kb. 70 000 Ft Belépőjegyeket és borravalókat kb. 60 EUR (helyszínen fizetendő)Útlemondási biztosítást 1,5% EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár 75.000 Ft/7 éjmax. 10 kg bőrönd feladáskb. 12.400 Ft/dbmax. 20 kg bőrönd feladáskb. 18.200 Ft/dbmax. 32 kg bőrönd feladáskb. 27.500 Ft/dbÜléshely foglaláskb. 3.500 Ft - 5.500 Ft/fő/irányWizzPrioritykb. 2.500 Ft/fő/irány

Érintett desztinációk:

Grúzia

Grúzia olyan különleges értékeket nyújt, mellyel igazán egyedinek számít világviszonylatban. Szépségeiről messze földön híres.


Fővárosa Tbiliszi, ahol a IV. századból fennmaradt emlék is fellelhető, a Narikala-erőd. További különlegességei közé tartozik a VI.-VII. századi Szioni katedrális, a hasonlóan régi Ancsiszhati-bazilika, valamint a XII. századból maradt Metekhi templom. A fővárostól távolabb történelmi falvak és fenséges hegyvonulatok  nyújtanak szemet gyönyörködtető látványt.

Térség: Körutazás Grúziában

Város: Körutazás Grúziában


Örményország

Fekvése, határai

Örményország Kis-Ázsiától keletre fekszik, az Örmény-felföldön. Északon Grúzia, keleten Azerbajdzsán, délkeleten Irán, nyugaton Törökország határolja.

Domborzat
Örményország egy hegyvidéki ország. 90%-a 1000 méternél magasabban van. Átlagmagassága 1800 méter. A legmagasabb pontja az Aragaz vulkán, amely 4090 méter magas.


Ősz, leginkább szeptember-októberben a legszebb évszak, hosszú, meleg napokkal, hűvös estékkel és gyönyörű színekkel. Az áprilistól júniusig tartó időszak szintén jó, de az időjárás változóbb. Ha el akarjuk kerülni a csípős telet, a májustól októberig tartó időszakon kívül bármelyik jó.

Ha szeretnénk a havas pályákon sílécekkel lesiklani, Örményországnak van egy kicsi, ám gyorsan fejlődő és bővülő üdülőhelye Tsagkhazdzorban, 40 percnyi autóútra Jerevántól északra. Decembertől márciusig az időjárás alkalmas a síelésre.

Éghajlat
Örményország a szubtrópusi éghajlati övben fekszik, de a hegységek jelentéte jelentősen befolyásolja az éghajlatot, az éghajlati jellemzők a tengerszint feletti magassággal együtt változnak. A Földközi-tenger és a Fekete-tenger felőli nedves légtömegek ritkán érik el az országot, ezért a csapadékmennyiség viszonylag alacsony, és jelentős az éves hőingás. A téli hónapok középhőmérséklete 0 °C körül van, míg a júliusi középhőmérséklet meghaladja a 25 °C-t. Az éves csapadékmennyiség az alacsonyan fekvő részeken 250 mm, de a hegységekben eléri a 800 mm-t is.

Térség: Körutazás Örményországban

Város: Körutazás Örményországban


Válogasson útjaink közt téma szerint!